Jump to content

Τι μπύρα πίνετε;


killing_you2
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Υπάρχει τσεχικη weiss η primator weiss.αλλά σαν τις γερμανικές και αυστριακές weiss δεν έχει.

 

Sent from my MB525 using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • Απαντήσεις 1,6χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Υπάρχει τσεχικη weiss η primator weiss.αλλά σαν τις γερμανικές και αυστριακές weiss δεν έχει.

 

Sent from my MB525 using Tapatalk

πολύ καλή η primator !! δοκίμασα Fischer ambre πολύ καλή ...

Link to comment
Share on other sites

Μονο μπυρα πινω,δεν μου αρεσει τιποτα αλλο.Ισως λιγο το ουισκυ.Εχω δοκιμασει απο τις πιο φθηνες εως και πανακριβες.Μενω σταθερος στην αμστελ και στην καϊζερ.

 

Και εγώ αυτές τις 2 προτιμώ...

Link to comment
Share on other sites

Craft weiss και μαυρη(καπνιστη) απλα απιστευτες! Δε πιστευα οτι υπαρχουν Ελληνικες μπυρες τοσο καλες.Τις συγκρινω ανετα με μερικες απο τις αντιστοιχες κορυφαιες γερμανικες-τσεχικες κλπ.Προσωπικα για να στηριξουμε λιγο την Ελλαδα εχω σταματησει απο καιρο να αγοραζω ξενες μπυρες απο τα σουπερ μαρκετ ,παιρνω μονο σε καμια μπυραρια, και δεν μου ελλειψαν καθολου οι παλιες κλασικες που επαιρνα.
Link to comment
Share on other sites

Craft weiss και μαυρη(καπνιστη) απλα απιστευτες! Δε πιστευα οτι υπαρχουν Ελληνικες μπυρες τοσο καλες.Τις συγκρινω ανετα με μερικες απο τις αντιστοιχες κορυφαιες γερμανικες-τσεχικες κλπ.Προσωπικα για να στηριξουμε λιγο την Ελλαδα εχω σταματησει απο καιρο να αγοραζω ξενες μπυρες απο τα σουπερ μαρκετ ,παιρνω μονο σε καμια μπυραρια, και δεν μου ελλειψαν καθολου οι παλιες κλασικες που επαιρνα.

πολυ καλές επιλογές ζαφος, ξέχασες την αλφα ..την ζεος..την κερκυραικη την σαντορινια ...αλλα και η αμστελ και η πρασινη φτιαχνονται πια με ελληνικο κριθάρι ...απίθανο ? βεβαια μπορει να μην σου αρέσουν αυτλες που προτείνω οπότε πάσο. συγγνωμη και για τον ενικο

Link to comment
Share on other sites

Εχουμε πέι σε προηγούμενα ,ότι η αμστελ και η πρασινη δεν είναι σίγουρο ότι φτιαχνονται από ελληνικό κριθάρι καθώς η παραγωγή δεν φτάνει να καλύψει την ζήτιση ,αλλά και παίζουν ρόλο και τα κοστολόγια που θέλουν να πετύχουν κάθε φορά.
Link to comment
Share on other sites

Εχουμε πέι σε προηγούμενα ,ότι η αμστελ και η πρασινη δεν είναι σίγουρο ότι φτιαχνονται από ελληνικό κριθάρι καθώς η παραγωγή δεν φτάνει να καλύψει την ζήτιση ,αλλά και παίζουν ρόλο και τα κοστολόγια που θέλουν να πετύχουν κάθε φορά.

καλησπέρα σας δεν σας διορθώνω αλλά προς θεού να λέμε την αλήθεια όπως την βιώνει ο καθείς. Ένα γνωστό μου ζευγάρι δουλευει το κτήμα του για την παραγωγή της μπύρας αμστελ heineken και αλφα δεν έχουν λόγο να πούνε ψέματα..αφού ζούν απο αυτό. Όσο για τις τιμές καλό θα είναι να μας εξηγήσουν γιατί καποιες ελληνικοτατες μπύρες είαν ιτόσο ακριβες.. σας ευχαριστω για το βημα.

Link to comment
Share on other sites

Link to comment
Share on other sites

πολυ καλές επιλογές ζαφος, ξέχασες την αλφα ..την ζεος..την κερκυραικη την σαντορινια ...αλλα και η αμστελ και η πρασινη φτιαχνονται πια με ελληνικο κριθάρι ...απίθανο ? βεβαια μπορει να μην σου αρέσουν αυτλες που προτείνω οπότε πάσο. συγγνωμη και για τον ενικο

Παρεα ειμαστε, στον ενικο μιλαμε:)

 

Αλφα μετρια, αμστελ και πρασινη αδιαφορες.

 

Τις αλλες που θα τις βρω ρε παιδια? Ψαχνω τελευταια να δοκιμασω Ελληνικες μπυρες οπως η κερκυραικη,πειραικη κλπ και δε ξερω που να τις βρω.Στο σουπερ μαρκετ ουτε για πλακα.Μονο fix,craft,alpha αντε και bios βρισκω.Μονο σε καβα;

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σας, αν και διαφωνούμε....σεβομαι την αποψη σας για την ελληνικότητα των προιόντων της Αθηναικής Ζυθοποιίας. Για μένα καλοκαίρι sol και corona χειμώνα μοναστηριακές και βαρέλια...είτε lager amstel είτε weiss frantziskeiner.
Link to comment
Share on other sites

Παιδια εμενα μου αρεσει η αλφα.Για μενα πολυ καλη και ελληνικη. ;)

Η ζωή είναι ωραία αρκεί να ξέρεις να την ζεις με εκείνον που σε αγάπησε και θυσιάστηκε για εσένα στην θέση την δικιά σου...

 

Samsung Galaxy S21 Ultra / Galaxy Watch Ultra ;)

Link to comment
Share on other sites

Ένα άρθρο που διάβασα πριν από λίγη ώρα και αναφέρει Ελληνικές μπύρες!

Άρθρο που διάβασα πριν από λίγη ώρα και μου άρεσε και είπα να το δημοσιεύσω στο MyPhone.gr στο Forum!

 

Καθώς το διάβαζα σκέφτηκα να πιω και μια μπύρα! :Ρ

Amstel Premium Pilsener και ΑΛΦΑ έχω στο ψυγείο μου (εδώ και 2 βδομάδες) και είπα να τις λιγοστέψω!! :lol:

Link to comment
Share on other sites

1. Duvel

2. Karmeliet Tripel

 

Αν η μπύρα δεν είναι Βέλγικη είναι μισή μπύρα!:happy:

 

Και για να μιλάμε και ελληνικά! :)

 

1. Ρεθυμνιακή

2. Κερκυραϊκή

3. Craft weiss

Edited by sotiris_rez

[sIGPIC][/sIGPIC]

||||||||||||||[be the change you want to see in the world]|||||||||||||||

Link to comment
Share on other sites

ΦΙΞ Dark??

Τι σχέδια είναι αυτά;; Τώρα την είδα σε διαφήμιση!!

Την έχει δοκιμάσει κανείς;

Link to comment
Share on other sites

ΦΙΞ Dark??

Τι σχέδια είναι αυτά;; Τώρα την είδα σε διαφήμιση!!

Την έχει δοκιμάσει κανείς;

 

Αν σου αρέσουν οι μαύρες είναι όντως πολύ καλή!

Επίσης, αν κάνεις μία έρευνα στο net θ δεις πως είναι Limited Edition, δλδ θα παράγει συγκεκριμένη ποσότητα κάθε χρόνο.

[sIGPIC][/sIGPIC]

||||||||||||||[be the change you want to see in the world]|||||||||||||||

Link to comment
Share on other sites

Γεια χαρά σε όλους!

Παρακολουθώ με μεγάλο ενδιαφέρον όλα αυτά που γράφονται στο internet για την ελληνική αγορά μπύρας και θα ήθελα να αναφέρω ότι επικρατεί τεράστια παραπληροφόρηση.

Καταρχάς,ελληνική μπύρα είναι κάθε μπύρα που παράγεται στην Ελλάδα και έτσι δημιουργείται προστιθέμενη αξία στον τόπο.Τι σημασία έχει αν η Αθηναική Ζυθοποιία υποστηρίζεται με Ολλανδικά κεφάλαια ή η Μύθος Ζυθοποιία με Δανέζικα.Έχουν εργοστάσια στην Ελλάδα,απασχολούν χιλιάδες έλληνες εργαζόμενους,πληρώνουν φόρους στο ελληνικό κράτος,συνεργάζονται με έλληνες προμηθευτές,κάνουν δαπάνες στην Ελλάδα,στηρίζουν την ελληνική οικονομία.

Η Αθηναική Ζυθοποιία συγκεκριμένα, έχει φτιάξει τα δύο μοναδικά βυνοποιεία της χώρας, άρα είναι και η μόνη που μπορεί να φτιάξει 100% ελληνική μπύρα (και το κάνει χρησιμοποιώντας ελληνικό κριθάρι με συμβολαιακή καλλιέργεια,καλύπτοντας έτσι το 50% της παραγωγής της).

Καλό είναι το αγωνιστικό πνεύμα,αλλά όταν βασίζεται σε συνωμοσιολογία χωρίς στοιχεία,απλά κάνει κακό.

Από κει και πέρα όλες οι μπύρες είναι θέμα γούστου και περί ορέξεως ... κολοκυθόπιτα!

Link to comment
Share on other sites

Ειναι όντως καλή, ελληνικές μπύρες είναι πολλές ρίξτε μια ματιά : Παραγόμενες σε μεγάλες ζυθοποιίες

Mythos

 

Από τις κλασικές πλέον επιλογές, μια Ξανθιά Lager που έγινε γνωστή μέσα από πολύ επιτυχημένες διαφημιστικές ενέργειες για να μπει στην κλασική λίστα του Έλληνα με τις μπίρες που προτιμά.

Παραγωγή: Mythos Brewery

Βιος 5

 

Είναι ένα Quality Lager που παράγεται από 5 δημητριακά. Η ίδια η εταιρεία λέει ότι είναι η 1η μπίρα στο κόσμο που παράγεται από 5 δημητριακά. Μπήκε πέρσι σε παραγωγή και ήδη πηγαίνει αρκετά καλά χάρη στα χαρακτηριστικά της.

Παραγωγή: Αθηναϊκή Ζυθοποιία

Άλφα

 

Πολυδιαφημισμένη τον τελευταίο χρόνο, αυτή η Ξανθιά ελαφριά Lager προσπαθεί να κερδίσει την μάχη της ελληνικής μπίρας από τους άλλους ισχυρούς αντιπάλους. Το πρόσωπο του Λευτέρη Λαζάρου την έχει κάνει σίγουρα πιο προσιτή.

Παραγωγή: Αθηναϊκή Ζυθοποιία

ΦΙΞ

 

Ξανθιά μπίρα Lager με ιδιαίτερη ιστορία μιας και μια ολόκληρη γενιά μεγάλωσε απλά ακούγοντας το όνομά της, αλλά χωρίς να μπορεί να την δοκιμάσει. Το 2010 η μπίρα Fix άρχισε ξανά την παραγωγή και πλέον έχει κάνει πολύ δυναμική είσοδο στην αγορά.

Παραγωγή: Ολυμπιακή Ζυθοποιία

Β29

 

Η τρέλα με τα βιολογικά προϊόντα τώρα και σε αφρώδη μορφή. Η Β29 είναι μια μπίρα Βιολογικής Γεωργίας η οποία έχει μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία. Η μπίρα αυτή δημιουργήθηκε από έναν ζυθοποιό για να εορταστεί η γέννηση του παιδιού του. Από τα βαρέλια που δημιούργησε, εκείνο με το νούμερο 29 είχε κάτι το ιδιαίτερο. Που δεν μας το λέει. Το site της μπίρας πάντως είναι πολύ ενδιαφέρον.

Παραγωγή: Ολυμπιακή Ζυθοποιία

Pils Hellas

 

Μια Ξανθιά Pils που μοιάζει να έρχεται από το εξωτερικό σε εμφάνιση και πράγματι δεν έχει ακουστεί πολύ στην αγορά. Παιδί ενός Βαυαρού ζυθοποιού ο οποίος προσπάθησε να μαζέψει όλα τα γευστικά στοιχεία της χώρα σε μία μπίρα. Το αν τα κατάφερε, θα το κρίνεις εσύ.

Παραγωγή: Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης

Βεργίνα

 

Premium, Κόκκινη και Weiss, η μπίρα Βεργίνα έχει μια ιδιαίτερη παράδοση όχι μόνο στην περιοχή της Μακεδονίας αλλά και γενικότερα. Η επιλογή της Ροδόπης για την εγκατάσταση της ζυθοποιίας δεν ήταν καθόλου τυχαία μιας και εκεί φημολογείται ότι παρήχθη η πρώτη μορφή ελληνικής μπίρας στην αρχαιότητα.

Παραγωγή: Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης

Marathon

 

Αποκλειστικά εξαγώγιμη Lager. Το γιατί δεν προωθείται και στην ελληνική αγορά δεν το γνωρίζω μιας και τα σχόλια που διαβάζω online από τους λάτρεις στην Αμερική είναι ενθαρρυντικά. Το branding της βέβαια είναι καθαρά για τους Έλληνες της Αμερικής, αρχαιοελληνικό και πατριωτικό.

Παραγωγή: Αθηναϊκή Ζυθοποιία

Kaiser

 

Δεν σου μοιάζει και τόσο Ελληνική ε; Σαν να είναι εισαγώμενη από την Γερμανία ε; Κι όμως, η Kaiser παράγεται στην Ελλάδα από το 1976, με γερμανικά στάνταρ αλλά ελληνικά υλικά. Θα την βρεις σε Pilsner και σε Double Malt.

Παραγωγή: Mythos Brewery

Από τις μικροζυθοποιίες και μικρότερες παραγωγικές μονάδες

Πειραϊκή

 

Τα 7 χρόνια ζωής για την συγκεκριμένη μικροζυθοποιία μοιάζουν λίγα, μιας και τα προϊόντα της τιμώνται δεόντως σε πολλά μαγαζιά της Αττικής. Μια βιολογική μπίρα που ζυμώνεται και ωριμάζει σε 6 εβδομάδες για να βγει σε δύο “version”, Pils και Pale Ale.

Παραγωγή: Πειραϊκή Μικροζυθοποιία

Septem

 

Pilsner, Pale Ale και Honey Golden Ale “εκδόσεις” για μια ιδιαίτερα μοντέρνα σε φιλοσοφία μπίρα, η οποία γεννήθηκε τον Ιούνιο του 2009 στην Εύβοια. Όπως λένε οι ίδιοι στην Septem, το όνομα προέρχεται από τα λατινικά στα οποία σημαίνει επτά, τον αριθμό της δημιουργίας.

Παραγωγή: Septem Microbrewery

Craft

 

Από τις πρώτες Ελληνικές Μικροζυθοποιίες, παράγει ήδη από το 1997 ορισμένες πολύ γευστικές μπίρες. Οι Pilsner, Red Ale, Smoked Lager, Weiss, Athens Lager, Black Lager είναι πραγματικά πολλές επιλογές για μια μικροζυθοποιία. Κάθε μία όμως έχει την δική της πολύ ξεχωριστή γεύση.

Παραγωγή: Craft Microbrewery

Μακεδονική Συνταγή και ΖΕΟΣ

 

Κίωνες, ελληνικές σημαίες και έμφαση στην παράδοση για την συγκεκριμένη μικροζυθοποιία η οποία παράγει τρεις μπίρες. Τις Μακεδονική Συνταγή Lager και Black Weiss αλλά και την ΖΕΟΣ Pilsner. Αρκετά όμορφα μπουκάλια σχεδιαστικά παρά την υπερπατριδολατρεία τους.

Παραγωγή: ZEOS Brewing Company

Corfu Beer

 

Royal Ionian, Real Ale Bitter, Ionian Epos και Real Ale Special είναι οι επιλογές σου αν δοκιμάσεις κάτι από την Κερκυραϊκή μικροζυθοποιία. Δεν έχω πετύχει την συγκεκριμένη μπίρα κάπου εκτός της Κέρκυρας αλλά οι ντόπιοι μιλούν με τα καλύτερα λόγια.

Παραγωγή: Κερκυραϊκή Μικροζυθοποιία

Magnus Magister

 

Σιγά μην δεν είχε μπίρα το νησί της Ρόδου. Η Magnus beer και η Knights beer of Rhodes είναι οι δύο επιλογές της Ζυθοποιίας Ρόδου. Οι συγκεκριμένες μπίρες φτάνουν σε πολλά νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου. Ο Μεγάλος Μάγιστρος είναι Ροδίτης απ' ό,τι φαίνεται.

Παραγωγή: Ζυθοποιία Ρόδου

Ρεθυμνιακή

 

Ξανθιά και Μαύρη. Απλός αλλά ουσιαστικός διαχωρισμός ανάμεσα στις δύο μπίρες που παράγονται στο Ρέθυμνο. Οργανικές μπίρες, παραγωγής βιολογικής γεωργίας εκτιμώνται κυρίως τοπικιστικά μιας και είναι σχετικά μικρή η διείσδυσή τους στην υπόλοιπη αγορά. Αν κάνεις μια βόλτα από την Κρήτη πάντως θα τις πετύχεις σίγουρα.

Παραγωγή: Ρεθυμνιακή Ζυθοποιία

ΝΕΔΑ

 

Μια Lager που ξεκίνησε να παράγεται και εκείνη το 2009, στην περιοχή της Μεσσηνίας. Η Νέδα είναι το μοναδικό θηλυκό ποτάμι της Μεσσηνίας. Κατά την μυθολογία ήταν θεότητα των νερών. Μια χαρά αφορμή για να ονομάσεις την μπίρα σου λέμε εμείς.

Link to comment
Share on other sites

Χωρίς να έχω καμμία απολύτως πρόθεση να έρθω σε αντιπαράθεση, απλά να πω στον φίλο Starenio, ότι εμφανίζεται απόλυτος σε όσα γράφει χωρίς να είναι καθόλου μα καθόλου έτσι τα πράγματα.

Η Αθηναική Ζυθοποιία παράγει για την ελληνική αγορά ό,τι και για τις εξαγωγές της.Το 90% των πωλήσεών της γίνεται στην Ελλάδα και δεν έχει κανένα νόημα,μόνο extra κόστος,να παράγει διαφορετικά προιόντα.

Είναι 100% σίγουρο ότι αγοράζει ελληνικό κριθάρι,με συμβολαιακη καλλιέργεια,με το οποίο καλύπτει το 50% των αναγκών της για την παραγωγή.

Ας μην είμαστε απόλυτοι όταν δεν γνωρίζουμε όλη την αλήθεια, στηριζόμαστε σε φήμες και απλά συνωμοσιολογούμε.

 

Δεν είναι πλέον σίγουρο ότι αγοράζουν κριθάρι από την Ελληνική αγορά λόγω κρίσης :cry:-Επίσης η παραγωγή έχει να κάνει και με τις ρυθμίσεις των μηχανημάτων και την συνταγή.Αν τα βάζουν όλα μαζί για θέμα κόστους,το ίδιο προιόν θα βγεί,ασχέτως της φίρμας που βάζουν.

Είναι εντελώς μα εντελώς διαφορετικές μπύρες οι Amstel,Heineken,Fischer,Alfa.Χρησιμοποιούν άλλο τύπο βύνης, άλλο τύπο λυκίσκου,άλλο τύπο μαγιάς και έχουν διαφορετική διαδικασία ζυθοποίησης.Σε όποιον φαίνονται ίδιες, απλά δεν ξέρει από μπύρα.

Edited by Nikos_s3
Link to comment
Share on other sites

Χωρίς να έχω καμμία απολύτως πρόθεση να έρθω σε αντιπαράθεση, απλά να πω στον φίλο Starenio, ότι εμφανίζεται απόλυτος σε όσα γράφει χωρίς να είναι καθόλου μα καθόλου έτσι τα πράγματα.

Η Αθηναική Ζυθοποιία παράγει για την ελληνική αγορά ό,τι και για τις εξαγωγές της.Το 90% των πωλήσεών της γίνεται στην Ελλάδα και δεν έχει κανένα νόημα,μόνο extra κόστος,να παράγει διαφορετικά προιόντα.

Είναι 100% σίγουρο ότι αγοράζει ελληνικό κριθάρι,με συμβολαιακη καλλιέργεια,με το οποίο καλύπτει το 50% των αναγκών της για την παραγωγή.

Ας μην είμαστε απόλυτοι όταν δεν γνωρίζουμε όλη την αλήθεια, στηριζόμαστε σε φήμες και απλά συνωμοσιολογούμε.

 

 

Είναι εντελώς μα εντελώς διαφορετικές μπύρες οι Amstel,Heineken,Fischer,Alfa.Χρησιμοποιούν άλλο τύπο βύνης, άλλο τύπο λυκίσκου,άλλο τύπο μαγιάς και έχουν διαφορετική διαδικασία ζυθοποίησης.Σε όποιον φαίνονται ίδιες, απλά δεν ξέρει από μπύρα.

Tα λέω τόσο καιρό διότι έχω αποδείξεις για την ελληνικότητα των προιόντων αυτών ....αλλά χαμπάρι !! μόλις ακούνε αθηναικη ζυθοποιία με βρίζουν ...

Link to comment
Share on other sites

Tα λέω τόσο καιρό διότι έχω αποδείξεις για την ελληνικότητα των προιόντων αυτών ....αλλά χαμπάρι !! μόλις ακούνε αθηναικη ζυθοποιία με βρίζουν ...

 

Το θέμα είναι να είναι ελληνική η παραγωγή. Και έπειτα να είναι ελληνική και η εταιρία. Η αθηναϊκή ζυθοποιία έχει και ξένα brands και δικά της ελληνικά και είναι ελληνική εταιρία από όσοι ξέρω. Η μύθος από την άλλη παράγεται στην Ελλάδα, αλλά ανήκει στην carlsberg πια.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση


×
×
  • Create New...