Jump to content

[Επίσημο] LG Optimus 3D (P920)

sakiss
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Τελικά ρε παιδιά θα βγει καμιά επίσημη αναβάθμιση η όχι..θα μείνουμε με gingerbread?
Θα βγει ή μάλλον ήδη βγήκε πλαγίως.

Στις 5/3 εμφανίστηκε και νέα ICS ROM, στο γερμανικό server αυτή τη φορά (η προηγούμενη όπως έγραψα V30A_00 εμφανίστηκε 23/2 στον ευρωπαϊκό server της LG).

Device = LGP920, Version: V28B_00

KDZ =http://csmg.lgmobile.com:9002/swdata/RNDTESTSW/LGP920/DEU/ROHRS3GASA/V28b_00/V28B_00.kdz

File Date = 2013-03-05 18:31:13.0

Το σημαντικότερο νέο όμως είναι άλλο:

Η επίσημη ICS ROM V28B_00 διέρρευσε και είναι διαθέσιμη από χτες.

Περισσότερα στο xda εδώ ή εδώ.

Την έβαλα χτες και προς το παρόν, αν και είναι beta ROM, δεν έχω βρει κανένα πρόβλημα. Αντίθετα είναι πιο ελαφριά και εμφανώς πιο γρήγορη από οποιαδήποτε custom ή stock GB ROM που είχα ενώ δεν έχει τις ασυμβατότητες που είχε η ported κορεάτικη ICS. :D

Edited by nikosr78

• Απαντήσεις 1,4χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Πολύ ωραία νέα φίλε nikos78

Θα θέλαμε αν μπορείς αφού το πέρασες να μας πεις τα βήματα να το κάνουμε και εμείς!!

Edited by akmakas

Γυρνάω την πλάτη μου στο μέλλον..

www.retrovisions.gr

Γιατί να βάλετε την οποιαδήποτε beta rom με τα μικροπροβλήματα της και να μην περιμένετε λίγες μέρες ακόμα για την επίσημη;

Από Ομάδα Διαχείρισης: Απαγορεύονται οι υπογραφές εκτός των κανονισμών. Παρακαλώ προς συμμόρφωση σύμφωνα με τα ανωτέρω.

καμια βοηθεια πως περναμε αυτην την ρομ μπορεις να μας δωσεις?

Πολύ ωραία νέα φίλε nikos78

Θα θέλαμε αν μπορείς αφού το πέρασες να μας πεις τα βήματα να το κάνουμε και εμείς!!

Όλοι οι τρόποι για να περάσετε την ICS (και υπάρχουν πολλοί), για να βάλετε bootloaders και custom recoveries και για να κάνετε root υπάρχουν στα δύο θέματα του xda που ήδη έδωσα link. Μέσα σε αυτά τα δύο θέματα υπάρχουν παραπομπές για το πώς θα κάνετε τα παραπάνω και πιθανά προβλήματα/λύσεις.

Εγώ ακολούθησα τον πιο "απλό" και "επίσημο" τρόπο και φλάσαρα το kdz με το επίσημο LG Flash Tool. Ο μέθοδος είναι sticky στο development section του Ο3D στο xda ή εναλλακτικά αν θέλετε στα ελληνικά, υπάρχει στον οδηγό που είχα γράψει παλιότερα εδώ στο myphone. Μπορείτε να ακολουθήσετε τις οδηγίες στο τμήμα "Εγκατάσταση stock ROMs με το LG Flash Tool" και ΜΟΝΟ σε αυτό. Τα άλλα τμήματα (ρουτάρισμα, custom recovery) αφορούν Froyo/GB ROMs κι όχι τη νέα ICS.

Για να περάσω stock recovery χρησιμοποίησα το All-in-one tool ενώ το ρουτάρισμα το έκανα με αυτό.

Γενικά πριν κάνετε οτιδήποτε, θέλει αρκετό διάβασμα στα link που παρέθεσα και στις παραπομπές τους. Επίσης να είστε σίγουροι ότι καταλαβαίνετε καλά κάθε μέθοδο/βήμα πριν το ακολουθήσετε και βέβαια κρατήστε backup του συστήματος.

Η διαδικασία δεν είναι τόσο δύσκολη όσο φαίνεται αλλά αν δεν είστε σίγουροι για ό,τι κάνετε μπορείτε εναλλακτικά να περιμένετε να βγει η επίσημη ROM.

Γιατί να βάλετε την οποιαδήποτε beta rom με τα μικροπροβλήματα της και να μην περιμένετε λίγες μέρες ακόμα για την επίσημη;
Συμφωνώ σε αυτό αλλά όπως φαίνεται η V28B_00 θα είναι η επίσημη (όχι beta) αφού δεν έχει κανένα πρόβλημα. Ωστόσο αν κάποιος δε νιώθει σίγουρος πώς να περάσει stock ROMs "χειροκίνητα", καλό είναι να περιμένει να βγει η επίσημη ROM για τη χώρα/κινητό του και να τη βάλει "αυτόματα".

Αλλά υπάρχει ένα μεγάλο "αλλά". Το γεγονός ότι θα βγει (αν βγει) σε λίγες μέρες η επίσημη ROM στον ευρωπαϊκό ή στον γερμανικό server δε σημαίνει ότι μπορούν να την περάσουν όσοι έχουν ελληνικά κινητά. Δε θα μπορούν καν να την περάσουν όσοι έχουν γερμανικά κινητά που δεν είναι open αλλά τα αγόρασαν από εταιρίες κινητής.

Ο τρόπος που δουλεύει η LG με τις διάφορες ROMs είναι να βγάζει πρώτα την open έκδοση σε μια χώρα και μετά σε άλλες (αλλά όχι όλες). Μερικούς ή πολλούς μήνες μετά την open έκδοση, εμφανίζονται και οι εκδόσεις των εταιριών κινητής.

Π.χ. η τελευταία GB ROM η 21Ε εμφανίστηκε πρώτα για open έκδοσης κινητά στη Γερμανία και στην Ιταλία. Μερικούς μήνες μετά την πήραν και τα open κινητά της Ελλάδας και άλλων 5 χωρών. Αλλά αν και η 21Ε υπάρχει για τα open ελληνικά Ο3D εδώ και πάρα πολλούς μήνες, τα O3D κινητά της Cosmote δεν μπορούν να αναβαθμίσουν στην 21Ε παρά μόνο στις πολύ παλιότερες 20B και ίσως 21Α. Περισσότερα εδώ με το τι ισχύει ανά χώρα:

http://lg-phone-firmware.com/index.php?id_mod=2

Με άλλα λόγια, ακόμα και αύριο να βγει η ICS στον γερμανικό server, αυτή θα είναι διαθέσιμη μόνο για open κινητά με γερμανικό ΙΜΕΙ. Η Ελλάδα θα πάρει αυτή την open έκδοση λίγο αργότερα αλλά δεν θα μπορέσουν να αναβαθμίσουν σε ICS όσοι έχουν το O3D έκδοσης Cosmote. Αυτοί θα αναβαθμίσουν πολύ αργότερα ή και ποτέ (δεν εξαρτάται από την LG αυτό αλλά από την Cosmote).

πριν κανουμε την προσπαθεια που λες για να βαλουμε το .kdz file πρεπει να εχουμε βαλει cmw η stock recovery?

το δικο μου ειναι της cosmote με την v20b μαμα οπως το δινει η εταιρεια. Δεν εχω βαλει τιποτα απο recovery, bootloaders κλπ κλπ

αρα πως κινουμε για να καταλαβω?

1) βαζω τα προγραμματα τις LG και περναω το kdz οπως λεει ο οδηγος σου (χωρις ομως να εχω καποια περασμενη recovery στο κινητο μου) ???

2) Πρεπει να βαλω καποιο bootloader (ουτε καν ξερω τι ειναι αυτο) πριν κανω την προσπαθεια να βαλω το kdz? η δεν χρειαζεται για εμας που εχουμε την official GB v20b cosmote?

3) η καρτα sim και η sd card πρεπει να ειναι κανονικα στο κινητο η πρεπει να της βγαλουμε κατα το φλασαρισμα?

4) Αν βγει η επισημη ics μετα απο λιγες μερες - μηνες θα μπορουμε με κανονικο ΟΤΑ update να την περασουμε κανονικα η θα θελει κολπακια?

@black_cloud

Έχεις μπερδέψει λίγο recoveries, bootloaders κλπ κλπ. Φυσιολογικό είναι αυτό αν δεν έχεις ασχοληθεί ξανά με φλασαρίσματα, custom recoveries, custom ROMs κλπ. Σε όλους αρχικά μας φαίνονταν βουνό. :)

Θα σου συνιστούσα πριν κάνεις οτιδήποτε, να διαβάσεις και προπαντός να κατανοήσεις τους οδηγούς και τα link που παρέθεσα πριν και να γκουγκλάρεις για να δεις τι σημαίνουν και τι κάνουν οι recoveries, bootloaders κλπ. Εναλλακτικά, μπορείς να περιμένεις να βγει η επίσημη ROM για να αναβαθμίσεις σε ICS.

Σύντομα μερικές απαντήσεις.

πριν κανουμε την προσπαθεια που λες για να βαλουμε το .kdz file πρεπει να εχουμε βαλει cmw η stock recovery?

το δικο μου ειναι της cosmote με την v20b μαμα οπως το δινει η εταιρεια. Δεν εχω βαλει τιποτα απο recovery, bootloaders κλπ κλπ

Όχι, δεν παίζει ρόλο αν έχουμε βάλει cmw ή stock recovery. Η stock recovery υπάρχει ήδη στο κινητό σου, δε χρειάζεται να τη βάλεις. Επίσης, όπως έγραψα, για να φλασάρεις το .kdz ακολουθείς ΜΟΝΟ το τμήμα "Εγκατάσταση stock ROMs με το LG Flash Tool" , κανένα άλλο.

1) βαζω τα προγραμματα τις LG και περναω το kdz οπως λεει ο οδηγος σου (χωρις ομως να εχω καποια περασμενη recovery στο κινητο μου) ???
Ναι. Κατεβάζεις το ICS .kdz, και ακολουθείς τα βήματα του αγγλικού ή του ελληνικού οδηγού. Recovery έχει ήδη το κινητό σου.

2) Πρεπει να βαλω καποιο bootloader (ουτε καν ξερω τι ειναι αυτο) πριν κανω την προσπαθεια να βαλω το kdz? η δεν χρειαζεται για εμας που εχουμε την official GB v20b cosmote?
Δεν έχει σχέση το είδος του bootloader ή της recovery με τη μέθοδο φλασαρίσματος της kdz. Το φλασάρισμα της kdz ROM είναι ουσιαστικά η επίσημη μέθοδος της LG, με τη διαφορά ότι αντί να ψάχνει online τους servers της LG (και να σου επιτρέπει να αναβαθμίσεις μόνο στην τελευταία ROM που επιτρέπει το κινητό σου ανάλογα με το ΙΜΕΙ/χώρα/πάροχο), επιλέγεις εσύ να αναβαθμίσεις offline μια ROM που έχεις ήδη κατεβάσει (κι άρα μπορείς να αναβαθμίσεις το κινητό σου με οποιαδήποτε ROM κι όχι μόνο αυτή που επιτρέπει η LG).

3) η καρτα sim και η sd card πρεπει να ειναι κανονικα στο κινητο η πρεπει να της βγαλουμε κατα το φλασαρισμα?
Δεν τις έχω βγάλει ποτέ στα διάφορα kdz φλασαρίσματα που έκανα. Κι από ότι βλέπω στο xda πολλοί λίγοι είχαν πρόβλημα και έπρεπε να βγάλουν τη sim.

4) Αν βγει η επισημη ics μετα απο λιγες μερες - μηνες θα μπορουμε με κανονικο ΟΤΑ update να την περασουμε κανονικα η θα θελει κολπακια?
Κατά 99% ναι. Κρατάω ένα 0.1% γιατί ποτέ δεν ξέρεις με την LG. Αλλά ως τώρα δεν έχει παρουσιαστεί κανένα πρόβλημα σε καμία αναβάθμιση Froyo και GB ROMs, οπότε δε βλέπω το λόγο να αλλάξει στις ICS ROMs. Να σημειώσω μόνο ότι με την LG δεν γίνονται ΟΤΑ updates. Το οποιοδήποτε update πρέπει να το κάνεις με το LG Flash Tool (που είναι ακριβώς το ίδιο tool που χρησιμοποιεί η μέθοδος του kdz update του αγγλικού και ελληνικού οδηγού).

Πρέπει να φύγω σε λίγο αλλά αύριο θα γράψω εδώ τι ακριβώς έκανα και για να βάλω την ICS, την custom recovery και για να ρουτάρω (με links κλπ). Και πάλι όμως έχετε υπόψη, ότι χρησιμοποιείτε τους οδηγούς με δική σας ευθύνη. Δεν είμαι υπεύθυνος για οποιαδήποτε βλάβη της συσκευής σας από λάθος χειρισμούς ή μη κατανόηση των οδηγών.

Σύντομος οδηγός εγκατάστασης της νέας ICS ROM, εγκατάστασης custom recovery και root.

1. (προαιρετικά) Κάνουμε backup της εσωτερικής SDcard και προαιρετικά της εξωτερικής SDcard. Mετά erase/format της εσωτερικής SDcard πηγαίνοντας στο Menu>Settings>SD & Phone Storage > Format Internal SD.

2. (προαιρετικά) Κάνουμε factory reset και wipe to κινητό από την stock ή custom recovery. Aν έχουμε custom recovery κάνουμε και backup του συστήματος.

3. Κατεβάζουμε την ICS ROM από εδώ και μετονομάζουμε το kdz αρχείο σε V28B_00.KDZ

4. Φλασάρουμε το kdz με το LG Flash Tool, ακολουθώντας τον αγγλικό οδηγό εδώ ή τον ελληνικό οδηγό εδώ (ΜΟΝΟ το τμήμα “Εγκατάσταση stock ROMs με το LG Flash Tool”)

Μετά από 10 λεπτά φλασαρίσματος, τελειώσαμε!

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

• Ο ελληνικός οδηγός παραλείπει ένα βήμα που είναι λίγο πολύπλοκο και το οποίο δε χρειάζεται στο 90% των περιπτώσεων. Αν όμως κατά τη διάρκεια του φλασαρίσματος έχουμε πρόβλημα επικοινωνίας μεταξύ κινητού και υπολογιστή, βάλτε το κινητό σε download mode σύμφωνα με τη διαδικασία στο βίντεο εδώ. Εναλλακτικά ακολουθήστε τα βήματα 5 και 6 του αγγλικού οδηγού παραπάνω.
  • Αν έχετε απορίες με τα κείμενα μπορείτε να δείτε και screenshot με τα διάφορα στάδια/tools εδώ και εδώ.
  • Αν δεν έχουμε κάνει τα προαιρετικά βήματα 1 και 2, όταν το κινητό μπουτάρει για πρώτη φορά με την ICS, πιθανά να ζητήσει να κάνουμε factory reset. Τότε σβήνουμε το κινητό και πατάμε home + volume down + power button.
  • Αν δεν έχουμε κάνει τα προαιρετικά βήματα 1 και 2, όταν το κινητό μπουτάρει με την ICS, πιθανά να βγάλει μήνυμα ότι η εσωτερική SDcard δεν αναγνωρίζεται. Σε αυτή την περίπτωση πάμε Menu > System Settings > Storage > Internal Storage > Erase Internal Memory.

Με την παραπάνω διαδικασία θα έχετε την stock ICS ROM έτσι όπως (θα) έρχεται από την LG. Αν θέλετε επιπλέον να βάλετε custom recovery και root, μπορείτε να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα/οδηγούς. Επειδή όμως η ROM είναι πολύ νέα, οι παρακάτω οδηγοί είναι σχετικά για προχωρημένους ενώ οι εφαρμογές που αναφέρονται είναι κι αυτές πολύ νέες και ίσως ασταθείς. Αν και προσωπικά δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα, θα συνιστούσα να περιμένετε λίγο μέχρι να βγουν πιο εύκολοι οδηγοί/εφαρμογές για εγκατάσταση custom recovery και root.

1. Φλασάρουμε τον ICS bootloader ακολουθώντας τον οδηγό εδώ (επιλογή 6- ICS Bootloaders (wkpark's 1.25a Bootloaders)).

2. Φλασάρουμε μία από τις ICS custom recoveries ακολουθώντας τον οδηγό εδώ (επιλογή 7- ICS TWRP Recovery ή επιλογή 8- ICS CWM Recovery).

3. Κάνουμε root ακολουθώντας τον οδηγό εδώ.

Για οποιοδήποτε πρόβλημα στα βήματα 1-3, υπάρχουν αναλυτικές πληροφορίες και απαντήσεις στα αντίστοιχα link καθώς και στα δύο θέματα εγκατάστασης της ICS v28b που έδωσα παλιότερα (εδώ και εδώ)

Όπως πάντα χρησιμοποιήστε τους οδηγούς με δική σας ευθύνη. Δεν είμαι υπεύθυνος για οποιαδήποτε βλάβη της συσκευής σας από λάθος χειρισμούς ή μη κατανόηση των οδηγών.

Edited by nikosr78

σε υπερ ευχαρισουμε για τον χρονο σου και για την πολυτιμη βοηθεια. Ολα πηγαν ρολοι για την v28b. Δεν εχω δοκιμασει root και recovery.

Το μονο σημειο που υπηρχε ενα θεματακι που ισως κολλησουν κι αλλοι αρχαριοι σαν κι εμενα ειναι οτι πρωτα πρεπει να εγκαταστησεις το B2CAppSetup.exe απο τον φακελο software και μετα να κανεις το προσωρινο replace του αρχειου hosts, κι αυτο διοτι σε εμενα τουλαχιστον, αν αλλαξεις πρωτα το hosts file μετα δεν μπορει να περασει το B2CAppSetup.exe γιατι κανει κατι σαν update και δεν το προχωρουσε.

Σε ευχαριστουμε πολυ.

Καποιο καλο προγραμμα που να κραταει την ram σε καλα επιπεδα υπαρχει, γιατι με 160 - 180mb ελευθερα χωρις να εχεις βαλει και πολλα πολλα μεσα θα ειναι θεματακι.

Καποιο καλο προγραμμα που να κραταει την ram σε καλα επιπεδα υπαρχει, γιατι με 160 - 180mb ελευθερα χωρις να εχεις βαλει και πολλα πολλα μεσα θα ειναι θεματακι.

Καλημέρα. Διάβασε εδώ το 8ο post. Η δεύτερη λύση που δίνει είναι μάλλον αυτό που ψάχνεις, αλλά θέλει να είναι root το κινητό.

Εγώ περιμένω να βγει η επίσημη. Ελπίζω η LG να μην την αργήσει :)

Edited by fasteagle

σε υπερ ευχαρισουμε για τον χρονο σου και για την πολυτιμη βοηθεια. Ολα πηγαν ρολοι για την v28b. Δεν εχω δοκιμασει root και recovery.

Το μονο σημειο που υπηρχε ενα θεματακι που ισως κολλησουν κι αλλοι αρχαριοι σαν κι εμενα ειναι οτι πρωτα πρεπει να εγκαταστησεις το B2CAppSetup.exe απο τον φακελο software και μετα να κανεις το προσωρινο replace του αρχειου hosts, κι αυτο διοτι σε εμενα τουλαχιστον, αν αλλαξεις πρωτα το hosts file μετα δεν μπορει να περασει το B2CAppSetup.exe γιατι κανει κατι σαν update και δεν το προχωρουσε.

Σε ευχαριστουμε πολυ.

Χαίρομαι που βοήθησα κι ευχαριστώ για την επισήμανση σχετικά με τη σειρά εγκατάστασης B2CAppSetup.exe και του shttp3.exe/hosts file. Όταν είχα γράψει τον αρχικό οδηγό, δε χρειαζόταν καν εγκατάσταση του Small HTTP server επειδή η LG επέτρεπε την εγκατάσταση kdz ROMs και τοπικά από τον σκληρό δίσκο. Μετά το απαγόρευσε, γι' αυτό μπήκε και το βήμα με την εγκατάσταση του shttp3.exe/hosts file. Δυστυχώς δεν μπορώ να τροποποιήσω πλέον το παλιό ποστ με το οδηγό, θα ρωτήσω τους mods αν μπορούν να το κάνουν.

Σου συνιστώ να ΜΗΝ δοκιμάσεις προς το παρόν να βάλεις custom recovery και root πριν βγει κάποιος πιο εύκολος και ασφαλής τρόπος. Η εγκατάσταση custom bootloaders (που απαιτείται για να εγκατασταθεί στη συνέχεια custom recovery και να γίνει root) είναι γενικά πιο "επικίνδυνη" διαδικασία από την εγκατάσταση stock ROMs και μπορούν να εμφανιστούν προβλήματα στη συνέχεια. Ήδη μερικοί στο xda έχουν bootloop όταν κάνουν factory reset.

Έτσι κι αλλιώς αν θυμάμαι είχες μέχρι τώρα τη stock GB v20B της Cosmote, χωρίς custom recovery και root, οπότε άμεσα δε θα σου χρειαστούν custom recovery και root στην ICS. Αν στο μέλλον τα χρειαστείς, φαντάζομαι ότι πολύ γρήγορα θα βγουν πολύ πιο ασφαλείς τρόποι για να γίνει αυτό. Ήδη έχει εμφανιστεί ένας τρόπος στο developing τμήμα του xda και μάλιστα από Έλληνα. Δεν τον γράφω όμως εδώ γιατί είναι διαφορετική η διαδικασία φλασαρίσματος της Stock ROM από την "ημιεπίσημη" διαδικασία φλασαρίσματος KDZ του οδηγού μου. :)

Όσο για τη RAM, μην ανησυχείς ιδιαίτερα. Η ICS κάνει πολύ καλύτερη διαχείριση μνήμης από οποιαδήποτε GB ή Froyo. Έχω βάλει τα ίδια ακριβώς apps που είχα και στην GB και το κινητό είναι εμφανώς πιο γρήγορο. Της πήρε +6 μήνες της LG να βγάλει την ICS αλλά φαίνεται ότι έκανε καλή δουλειά.

οντως εκανε καλη δουλεια, γιατι το κινητακι πεταει σε σχεση με πριν. δουλευουν ολα πολυ πιο ομορφα και μεχρι στιγμης δεν βλεπω καποιο bug.

Η μπαταρια ειναι στο ποσοστο που λεει και μετα απο restart, κραταει περισσοτερο, το 3d ειναι πιο καλο και πιο γρηγορο, στην 2d καμερα εχει zoom που δεν ειχα βρει στην gb, και νομιζω εχει και καλυτερο σημα και γενικα δουλευει καλυτερα.

δεν βιαζομαι οπως ειπες για root και custom recovery γιατι ποτε δεν ειχα και πιθανον να μην χρειαστω και ποτε, απλα καποιες εφαργομες θελουν root κι ετσι στην πορεια αν βγει κανενας πιο ευκολος τροπος δωσε κανα σημα.

το ραδιο λειτουργει στην ICS δλδ υπαρχει εφαρμογη;γιατι στην GB δεν υπηρχε και εγκαταστησαμε ενα μεσω οδηγου απο τους XDA αλλα επρεπε να εισαι root!!!ραδιο οχι ιντερνετικο αλλα hardware. Edited by kegokego

το ραδιο λειτουργει στην ICS δλδ υπαρχει εφαρμογη;γιατι στην GB δεν υπηρχε και εγκαταστησαμε ενα μεσω οδηγου απο τους XDA αλλα επρεπε να εισαι root!!!ραδιο οχι ιντερνετικο αλλα hardware.

Καλησπέρα. Δεν χρειαζόταν root. Εγώ το έβαλα στην GB και λειτουργεί κανονικά. Οπότε και να μην έχει θα το ξαναπεράσουμε.

Οντως δεν χρειαζοταν root. απλα εβαζες τρια αρχεια και επαιζε μια χαρα. Στην ics δεν πρεπει να παιζει παιδια δυστυχως γιατι οταν το πρωτο αναβαθμισα χωρις να κανω hard reset το κινητο, μολις ανοιξε η ics μου ελεγε οτι το αρχειο FM service δεν αποκρινεται. Μετα που εκανα σωστα τα βηματα με reset και μπηκε καθαρη η ics δεν το ξαναδοκιμασα, αν καποιος το εχει κανει ας μας πει, ειδαλλως θα σας πω νεα οταν το δοκιμασω.

Καλημέρα. Από το link που έδωσε πιο πάνω ο φίλος nikosr78 φαίνεται ότι βγήκε η πρώτη επίσημη ICS (V30B) για ATT. Άντε να παίρνουμε σειρά σιγά σιγά :)

Καλημέρα. Από το link που έδωσε πιο πάνω ο φίλος nikosr78 φαίνεται ότι βγήκε η πρώτη επίσημη ICS (V30B) για ATT. Άντε να παίρνουμε σειρά σιγά σιγά :)

P925 δεν ξέρω αν είναι το ίδιο με το P920 τουλάχιστον στις αναβαθμίσεις.

Από Ομάδα Διαχείρισης: Απαγορεύονται οι υπογραφές εκτός των κανονισμών. Παρακαλώ προς συμμόρφωση σύμφωνα με τα ανωτέρω.

προσπαθησα να βαλω την ics στο κινητο μου μεσω του οδηγου πιο πανω για τα kdz αρχεια.ενω ολα εγιναν σωστα και ενω το κινητο συνδεοταν κανονικα με το pc οταν εφτανα στο flashαρισμα σταματαγε στο 6% και μου ελεγε οτι δεν υπαρχει επικοινωνια με το κινητο.αυτο εγινε πανω απο 10 φορες και ενω εβγαζα την μπαταρια την ξαναεβαζα μπουταρα κανονικα κτλ,κτλ.προσπαθησα να το βαλω σε download mode συμφωνα με τον αγγλικο οδηγο και συμφωνα με το βιντεακι απο το youtube αλλα τζιφος.πιο παλια με τον ιδιο τροπο ειχα φλασαρει στο κινητο,μεσω του ιδιου pc,την V21E ανετα μεσα σε 10 λεπτα χωρις κανενα απολυτως προβλημα ενω τωρα εφαγα 4,5ωρες και τιποτα,σκετη απογοητευση.να επισημανω οτι αναμεσα στις 10 προσπαθειες απεγκατεστησα ολα τα προιοντα της lg απο το pc και τον driver και τα ξαναπερασα απο την αρχη κανονικα.ΠΑΛΙ ΟΜΩΣ Τ Ι Π Ο Τ Α ! ! ! ! !καμια ιδεα μηπως;κανενας αλλος εναλλακτικος οδηγος;

ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΒΓΕΙ;ΔΛΔ ΜΕ ΤΟΝ LG UPDATER;ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ FLASHΑΡΙΣΜΑ;

Edited by kegokego

Μετα που εκανα σωστα τα βηματα με reset και μπηκε καθαρη η ics δεν το ξαναδοκιμασα, αν καποιος το εχει κανει ας μας πει, ειδαλλως θα σας πω νεα οταν το δοκιμασω.
Δυστυχώς δεν παίζει ράδιο σε ICS, τα τρία αυτά αρχεία είναι συμβατά μόνο για GB/Froyo. Όμως πριν λίγες ώρες ένας dev στο xda, έβγαλε εφαρμογή για FM ράδιο. Δεν τη δοκίμασα γιατί δε χρησιμοποιώ ποτέ ράδιο στο κινητό αλλά κι όσοι χρησιμοποιούν καλύτερα να περιμένουν μέχρι να επιβεβαιώσουν κι άλλοι ότι τρέχει απροβλημάτιστα στην ICS.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2198686

προσπαθησα να βαλω την ics στο κινητο μου μεσω του οδηγου πιο πανω για τα kdz αρχεια.ενω ολα εγιναν σωστα και ενω το κινητο συνδεοταν κανονικα με το pc οταν εφτανα στο flashαρισμα σταματαγε στο 6% και μου ελεγε οτι δεν υπαρχει επικοινωνια με το κινητο.αυτο εγινε πανω απο 10 φορες και ενω εβγαζα την μπαταρια την ξαναεβαζα μπουταρα κανονικα κτλ,κτλ.
Μετονόμασες το kdz αρχείο που κατέβασες σε V28B_00.KDZ;

παρατηρησα πως καποιες φορες αλλαζει την επιλογη της φωτεινοτητας απο αυτοματη που τη βαζω στο 50% που ειναι η μπαρα που ειχα ρυθμιση, κι ετσι ενω του βαζω να ειναι αυτοματη και τα παει νορμαλ με την μπαταρια, ξαφνικα βλεπω στην αναμονη εκει που μου τρωει ενα βραδυ 4-5% σε αναμονη ξαφνικα ενα αλλο βραδυ μου εφαγε 50% σε αναμονη. Εκεινο το βραδυ ειχα ξεχασει το bluetooth ανοιχτο και πρεπει να μου ειχε αλλαξει την φωτεινοτητα απο μονο του απο αυτοματη σε 50%, και ενω η οθονη δεν ηταν ενεργη ρουφιξε την μπαταρια. Ξερει κανεις τι αλλο μπορει να συμβαινει? Μια φορα μονο μου το εκανε απο την παρασκευη που λειτουργω την καινουργια ROM.

nikosr78, ακολούθησα τον οδηγό σου αλλά μάλλον κάτι δεν κάνω καλά!

Κατέβασα το kdz αρχείο και το μετονόμασα σε V28B_00.KDZ. Στην συνέχεια κατέβασα και εγκατέστησα τους drivers της LG. Κατέβασα και αποσυμπίεσα την εφαρμογή "LG-P920 Optimus 3D Recovery Toolkit". Ενεργοποίησα το USB debug. Έβαλα το αρχείο V28B_00.KDZ μέσα στον ίδιο φάκελο με την εφαρμογή "LG-P920 Optimus 3D Recovery Toolkit". Έτρεξα το LG-P920 Optimus 3D Recovery Toolkit, επέλεξα το Stock Recovery. Μετά από πολύ λίγη ωρα (κοντά στο 1 λεπτό, ίσως και λιγότερο) μου εμφανίζει μήνυμα στο PC ότι έγινε με επιτυχία και το κινητό μου κάνει επανεκκίνηση! Όταν ανοίγει το κινητό μου όμως, δεν έχει περαστεί η ICS αλλά παραμένει η GB! Να αναφέρω επίσης ότι το κινητό μου δεν είναι root. Λες να φταίει αυτό, ή κάνω κάτι άλλο λάθος? Ευχαριστώ!!

Εκεινο το βραδυ ειχα ξεχασει το bluetooth ανοιχτο και πρεπει να μου ειχε αλλαξει την φωτεινοτητα απο μονο του απο αυτοματη σε 50%, και ενω η οθονη δεν ηταν ενεργη ρουφιξε την μπαταρια. Ξερει κανεις τι αλλο μπορει να συμβαινει?
Δεν ξέρω αλλά νομίζω ότι είναι εξαιρετικά απίθανο να καταναλώνει τη μπαταρία μία κλειστή οθόνη. Συνήθως ευθύνονται άλλοι παράγοντες π.χ. πρόβλημα συνδεσιμότητας, κακογραμμένος driver ή app κλπ. Προσωπικά, στις 11 μέρες που τρέχω την ICS, παρατήρησα πολύ καλύτερη μπαταρία από οποιαδήποτε Froyo/GB ROM, stock ή custom.

nikosr78, ακολούθησα τον οδηγό σου αλλά μάλλον κάτι δεν κάνω καλά!

Κατέβασα το kdz αρχείο και το μετονόμασα σε V28B_00.KDZ. Στην συνέχεια κατέβασα και εγκατέστησα τους drivers της LG. Κατέβασα και αποσυμπίεσα την εφαρμογή "LG-P920 Optimus 3D Recovery Toolkit".

Ακολούθησες μεν τον οδηγό αλλά λάθος τμήμα του. ;)

Όπως έγραψα και πριν:

4. Φλασάρουμε το kdz με το LG Flash Tool, ακολουθώντας τον αγγλικό οδηγό εδώ ή τον ελληνικό οδηγό εδώ (ΜΟΝΟ το τμήμα “Εγκατάσταση stock ROMs με το LG Flash Tool”)

Το "LG-P920 Optimus 3D Recovery Toolkit" είναι μόνο για να βάλεις custom ή stock recovery, όχι ROM. Γι' αυτό και αναφέρεται στο τμήμα του οδηγού με τίτλο "Εγκατάσταση Custom ή Stock Recovery".

Για να εγκαταστήσεις μια stock ROM ακολούθησε το τμήμα του οδηγού που αναφέρω παραπάνω με μια μικρή αλλαγή. Στο βήμα 3, μετά την εγκατάσταση των "Drivers", εγκατάστησε το "B2CAppSetup.exe" (από το Βήμα 6) πριν εγκαταστήσεις τον "SERVER".

Το αν έχεις ή δεν έχεις root, custom/stock recovery ή custom/stock ROM δεν παίζει κανένα ρόλο κατά την εγκατάσταση stock ROMs με το LG Flash Tool. Το LG Flash Tool είναι η επίσημη εφαρμογή εγκατάστασης stock ROMs της LG, και όταν το χρησιμοποιείς σβήνει οποιοδήποτε root/recovery/ROM που είχες, επαναφέροντας το κινητό στις εργοστασιακές του ρυθμίσεις.

Καλή επιτυχία! :)

Ακολούθησες μεν τον οδηγό αλλά λάθος τμήμα του. ;)

...

Καλή επιτυχία! :)

Χαχαα!! :lol::lol::lol: Σ΄ευχαριστώ πολύ!! Θα το δοκιμάσω το βράδυ στο σπίτι και θα postαρω πάλι!! Ευχαριστώ!:up:

nikosr78, ακολούθησα τα βήματα 1 προς 1 και τώρα πλέον έχω κι εγώ την ICS! Έχω ήδη δει μεγάλη διαφορά στην ταχύτητα . Ο οδηγός σου είναι υπερπλήρης και σε ευχαριστώ πολυ! Μόνο που έχω ένα προβλημα. Δεν μπορώ να ενεργοποιήσω το 3g. Πατάω στο κουμπί των δεδομένων στην μπάρα της γρήγορης επεξεργασίας, το κουμπί ενεργοποιείται, αλλά το κινητό δεν μπαίνει στο 3g. Μήπως ξέρεις τι μπορεί να φταίει?

οκ!! λύθηκε! έκανα factory reset και όλα καλα!! το 3g λειτουργεί κανονικά! σ΄ευχαριστώ πολύ και πάλι για τον χρόνο που διέθεσες να φτιάξεις τους οδηγούς και να τους μοιραστείς μαζί μας! τώρα θα φάω κι εγώ το παγωτάκι μου μέχρι να μου πονέσουν οι αμυγδαλές!!!

Edited by sokpip

οκ!! λύθηκε! έκανα factory reset και όλα καλα!! το 3g λειτουργεί κανονικά! σ΄ευχαριστώ πολύ και πάλι για τον χρόνο που διέθεσες να φτιάξεις τους οδηγούς και να τους μοιραστείς μαζί μας! τώρα θα φάω κι εγώ το παγωτάκι μου μέχρι να μου πονέσουν οι αμυγδαλές!!!
Παρακαλώ αλλά μάλλον δε θα προλάβεις να σου πονέσουν οι αμυγδαλές με αυτό το παγωτάκι γιατί στην Αμερική βγήκε ήδη το επίσημο παγωτάκι V30B ενώ στον γερμανικό server εμφανίστηκε χτες το παγωτάκι V30A που σημαίνει ότι και το επίσημο για Ευρώπη έρχεται σύντομα. ;)

Πάντως και με το beta παγωτάκι V28B που έχουμε είναι καλύτερο από οποιοδήποτε GB, ειδικά η πολύ καλύτερη διαχείριση μνήμης και η συνδεσιμότητα που έχει ως αποτέλεσμα την καλύτερη μπαταρία. Με τις GB η ελεύθερη μνήμη μου ήταν 60-100MB ενώ στην ICS 90-150MB, τρέχοντας τα ίδια προγράμματα και widgets. Επίσης, η σύνδεση/μετάβαση από WiFi σε 3G είναι άμεση ενώ στην GB ήθελε 2-3 sec. Και το GPS κλειδώνει σε μερικά δευτερόλεπτα στην ICS ενώ στην ICS ήθελε από 10 ως 60 sec. :D