Jump to content

[Android - προτάσεις] Privacy, security και anti-virus

Asdf_7
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ναι το adguard, τσεκαρισμενο δουλευει αριστα.

Ωραίος. Ευχαριστώ. Ούτε ονλινε ταινία δεν μπορώ να δω με της διαφημίσεις που ανοίγουν καρτέλες . δεν υπάρχει στο play store. Μήπως άλλαξε όνομα η το κατεβάσεις εκτός play store?

Edited by Bayern

Ωραίος. Ευχαριστώ. Ούτε ονλινε ταινία δεν μπορώ να δω με της διαφημίσεις που ανοίγουν καρτέλες . δεν υπάρχει στο play store. Μήπως άλλαξε όνομα η το κατεβάσεις εκτός play store?

Ηταν στο Play store μεχρι που αποφασισε η google να κοψει ολα τα app που μπλοκαρουν διαφημισεις. Κατεβασε το απο το επισημο site http://adguard.com/en/adguard-android/overview.html

Καλησπέρα,

δεν ξέρω εάν κάνω καλά που γράφω σε αυτό το θέμα αλλά αντιμετωπίζω αυτό το θέμα:

μετά από ένα χρόνο εντόπισα μέσω του Android Device Manager μια συσκευή αντροιντ που είχα χάσει πριν από ένα χρόνο και...

Ξέρω που βρίσκεται καθώς ενημερώθηκε η τοποθεσία της χτες τελευταία φορά αλλά δεν ξέρω τι μπορώ να κάνω. Ασχολείται η αστυνομία με αυτό το θέμα; που πρέπει να αποτανθώ;

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας

Φίλε μου η αστυνομία ασχολείται και πολύ καλά μάλιστα. Μου έκλεψαν το τηλέφωνο το καλοκαίρι και μετά από 2 μήνες το άνοιξαν και έβαλαν άλλη κάρτα sim. Το τηλέφωνο μου έστειλε τα στοιχεία της κάρτας και επειδή είχα βάλει αντικλεπτικό είχα και ακουστικό υλικό και φωτογραφίες. Πήγα στην αστυνομία και με όλα τα στοιχεία και ανοίχθηκε φάκελος για τον εισαγγελέα. Επίσης έγινε και αίτημα προς τον πάροχο του άλλου να μας δώσει τα στοιχεία του. Προχωρησέ το ;).

Ericsson788, Nokia 3310,7650,3650,N82,N95, Samsung i8910,S2,S3,S4,S6,S7 edge,S8+,S9+,S10+,S20 Ultra

Φίλε μου η αστυνομία ασχολείται και πολύ καλά μάλιστα. Μου έκλεψαν το τηλέφωνο το καλοκαίρι και μετά από 2 μήνες το άνοιξαν και έβαλαν άλλη κάρτα sim. Το τηλέφωνο μου έστειλε τα στοιχεία της κάρτας και επειδή είχα βάλει αντικλεπτικό είχα και ακουστικό υλικό και φωτογραφίες. Πήγα στην αστυνομία και με όλα τα στοιχεία και ανοίχθηκε φάκελος για τον εισαγγελέα. Επίσης έγινε και αίτημα προς τον πάροχο του άλλου να μας δώσει τα στοιχεία του. Προχωρησέ το ;).

Ενδιαφέρων ακούγετε, ποιό αντικλεπτικό είχες από περιέργεια ?

Ενδιαφέρων ακούγετε, ποιό αντικλεπτικό είχες από περιέργεια ?

Το "androidlost" ;).

Ericsson788, Nokia 3310,7650,3650,N82,N95, Samsung i8910,S2,S3,S4,S6,S7 edge,S8+,S9+,S10+,S20 Ultra

αυτος εδω το κραζει παντως:

Καλό αλλά ΆΧΡΗΣΤΟ. Και μέσα να το έχεις αν στο κλέψει ο άλλος,στο κλείνει,βγάζει τη κάρτα σου, και ανοίγοντας το κινητό μπορεί να σου διαγράψει τα πάντα.απλά δείτε στο YouTube: bypass android pattern or lock screen.είναι χρήσιμο μόνο εάν στο πάρει κάποιος εντελώς άσχετος.επομένως σχεδόν μηδενική προστασία.

αυτος εδω το κραζει παντως:

Αν ο άλλος είναι γνώστης και κάνει ένα hard format πράγματι δεν θα μπορείς να το βρεις. Αν αυτό όμως το κάνει στο σπίτι του και όχι στο δρόμο τουλάχιστον θα έχεις το στίγμα του για το που μένει ή λίγο πριν χαθεί. Ακόμα και κλειστό να είναι το gps ή το wifi μπορείς να τα ενεργοποιήσεις εξ αποστάσεως. Για ολοκληρωμένη ασφάλεια θα έπρεπε να μπορείς να γράψεις κάποιες πληροφορίες στην rom μνήμη του τηλεφώνου. Πάντως από το τίποτα είναι ένας μηχανισμός προστασίας, δεν είναι όλοι οι κλέφτες "hackers", σε κάποιες πειριπτώσεις θα σε βοηθήσει όπως στη δική μου.

και το αλλο που λεει οτι δεν βγαινει, ισχυει; προφανως για να μην το ξηλωνουν;

Έχεις τη δυνατότητα να μην φαίνεται πουθενά μέσα στα προγράμματα όποτε δεν μπορείς να το απεγκαστήσεις.

Γενικά το μόνο πραγματικό πρόβλημα στο Android (και στα Windows) είναι τα adware. Τα adware δεν λογίζονται στους ιούς, αλλά αντιμετωπίζονται ως ιοί, κι η δουλειά τους είναι να σου πετάνε διαφημίσεις όπου μπορούν. Συνήθως εγκαθίστανται μαζί με εφαρμογές (κι απ' το play store) και εκτός του ό,τι πετάνε διαφημίσεις οπουδήποτε, τρώνε πόρους κάνοντας παλιά κινητά να σέρνονται. Το να βάλεις εφαρμογή που μπλοκάρει τις διαφημίσεις λύνει το πρώτο προβλημα αλλά ΔΕΝ λύνει την κατανάλωση πόρων, αντιθέτως την επιδεινώνει αφού ταυτόχρονα τρέχει το adware αλλά κι η εφαρμογή που μπλοκάρει τις διαφημίσεις (αναφέρομαι σε εφαρμογές χωρίς ρουτ, όσες θέλουν root απλά αλλάζουν το hosts και δεν τρώνε πόρους καθώς δεν ξανατρέχουν). Η λύση λοιπόν είναι η απεγκατάσταση εφαρμογών που παρατηρούμε πως μετά την εγκατάστασή τους πετάνε διαφημίσεις παντού (κι όχι αποκλειστικά μέσα στην ίδια την εφαρμογή τους)

Αναρωτιόμουν αν υπάρχει εφαρμογή που ζητάει κωδικό κάθε φορά που θέλεις να σβησεις τη συσκευή μιας και αν στο κλέψουν το πρώτο πράγμα που κάνουν είναι αυτό.

Αναρωτιόμουν αν υπάρχει εφαρμογή που ζητάει κωδικό κάθε φορά που θέλεις να σβησεις τη συσκευή μιας και αν στο κλέψουν το πρώτο πράγμα που κάνουν είναι αυτό.

Για κωδικό για σβήσιμο δεν ξέρω, αλλά μπλοκάρισμα σβησίματος έχει ο κέρβερος.

"Block Power Menu" option in the app settings, to prevent a thief from turning off the device from the lock screen"

:)

http://www.ibizaclub.gr/lottaria.gr/marras//titans/caliber002.jpg

Ευτυχώς που ξέχασα να μεγαλώσω...

Για κωδικό για σβήσιμο δεν ξέρω, αλλά μπλοκάρισμα σβησίματος έχει ο κέρβερος.

"Block Power Menu" option in the app settings, to prevent a thief from turning off the device from the lock screen"

:)

Ωραίος, ευχαριστω :) Δεν είχα ποτέ "αντικλεπτικα" στο κινητο αλλά τόσα και τόσα γίνονται κάθε μέρα και έχουμε τόσα προσωπικά δεδομένα στις συσκευές, είναι ώρα να το ψάξω το θέμα.

Γιατί να μην βγάλει την μπαταρία?

Γιατί να μην βγάλει την μπαταρία?

Προφανώς εννοεί κινητό που η μπαταρία είναι ενσωματωμένη, όπως τα περισσότερα

Προφανώς εννοεί κινητό που η μπαταρία είναι ενσωματωμένη, όπως τα περισσότερα

Το αντίθετο ισχύει.

Στα περισσότερα είναι αποσπωμενη.

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

Το αντίθετο ισχύει.

Στα περισσότερα είναι αποσπωμενη.

Διορθώνω. Στις περισσότερες ναυαρχίδες είναι ενσωματωμένη

Εντάξει όχι μόνο σε ναυαρχιδες, στο Nexus 4 που έχω είναι ενσωματωμένη. Στο note 3 neo είναι ένα πρόβλημα η αποσπωμενη μπαταρία αλλά και πάλι δεν είναι κακό να υπάρχει μια τέτοια εφαρμογή.

Τελικά οι αποσπωμενες μπαταρίες δεν έχουν μόνο πλεονεκτηματα, το συγκεκριμένο είναι ένα κενό ασφαλείας αν μπορώ να το πω έτσι.

Απ' όσο ξέρω τα περισσότερα κινητά με ενσωματωμένη μπαταρία έχουν κουμπί reset (τουλάχιστον όσα έχω δουλέψει), επομένως δεν ισχύει αυτό που λέτε, πατάει ο άλλος το reset και το κλείνει.

Απ' όσο ξέρω τα περισσότερα κινητά με ενσωματωμένη μπαταρία έχουν κουμπί reset (τουλάχιστον όσα έχω δουλέψει), επομένως δεν ισχύει αυτό που λέτε, πατάει ο άλλος το reset και το κλείνει.

Αν το κρατήσει πατημένο το κουμπί κάνει reboot και ανοίγει πάλι το κινητό.

μόλις μίλησα με έναν φίλο μου στο τηλέφωνο και μου είπε πως όταν ανοίξει τον explorer στο android κινητό της, του εμφανίζει μια σελίδα που λέει πως κόλλησε ιό

ακόμα και όταν πατήσει πχ google, μετά από λίγο του φορτώνει αυτή τη σελίδα

του είπα να το δούμε μαζί αύριο αλλά ήθελα να ρωτήσω για να είμαι προετοιμασμένος:

είναι κάποιο είδους ιού;

υπάρχει κάποιος τρόπο να το διορθώσουμε; (antivirus ή κάτι άλλο)

σε υπολογιστή έχω αφαιρέσει ιούς και trojans κατά καιρούς, αλλά στο κινητό δεν έχω αντιμετωπίσει κάτι τέτοιο

τα φώτα σας πλιζ

μόλις μίλησα με έναν φίλο μου στο τηλέφωνο και μου είπε πως όταν ανοίξει τον explorer στο android κινητό της, του εμφανίζει μια σελίδα που λέει πως κόλλησε ιό

του είπα να το δούμε μαζί αύριο αλλά ήθελα να ρωτήσω για να είμαι προετοιμασμένος:

είναι κάποιο είδους ιού;

σε υπολογιστή έχω αφαιρέσει ιούς και trojans κατά καιρούς, αλλά στο κινητό δεν έχω αντιμετωπίσει κάτι τέτοιο

τα φώτα σας πλιζ

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΟΣ!! .είναι scam...διαφημίσεις (δυστυχώς υπάρχουν σε πολλές free εφαρμογές+ browser )....Μην ψαρώσεις ...(απλά τα κλείνεις...πατάς το Χ).. εάν είναι root πρέπει να εγκατάσταση το adaway,εάν δεν είναι root.. Adblock Plus , Adguard Premium ..δεν υπάρχουν στον playstore...

Edited by alex222800

είναι κάποιο είδους ιού;

τα φώτα σας πλιζ

Αν δεν μπορεί να ξεχωρίζει μια διαφήμιση απο ένα ιό καλύτερα να παρατήσει το κινητό.

Δεν σκέφτηκε η φίλη σου ότι αφού δεν έχει αντιικό πως την ενημερωσε ότι έχει ιό ;

:rolleyes:

// 500px | blog | site | LinkedIn

//mobiles//Nokia 3210x2, Siemens A55, Sagem C5-2V, Siemens CX-75, SE K750i, SE W580i, LG GT-505, LG POP, Nokia Xpress Music 5220, LG Optimus One P500, Nokia C1-02, SE Xperia Neo V, LG Nexus 4, Lenovo A820, ZTE Geek V975, Huawei Honor 3C, Huawei Honor 6, Oukitel K4000, Xiaomi Mi Note 3 Pro

• The title was changed to [Android - προτάσεις] Privacy, security και anti-virus