Jump to content

Google Nexus S

sakiss
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Προσωπικά με έχει βολέψει το Multiling που αναφέρθηκε πιο πάνω.

Κάτι άλλο: το θέμα με την κιτρινίλα επάνω δεξιά στην οθόνη το κοίταξε κανείς; Έχω την εντύπωση ότι στο δικό μου η κίτρινη «λαδιά» μακραίνει προς τα κάτω... :confused: :(

:shifty:

• Απαντήσεις 5,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Επάνω αριστερά εμένα. Τους πήρα τηλέφωνο και μου λένε θα κάνουνε και αναβάθμιση. Μα δεν θέλω τους λέω. Μα όχι θα σας κάνουμε. Βρε τι έπαθα. Θα κάνω back up μια μέρα και θα το πάω.

Ήταν κάποιος φίλος που έλεγε ότι δεν του έδειχνε στην notification bar πόσα μηνύματα του έχουν στείλει. Να ενημερώσω ότι το έβαλαν στις custom roms όπως η AOKP b38, cyanogenmod και δεν ξέρω αν είναι κι άλλες.

Καλησπέρα. Το κινητό άρχισε να μου παρουσιάζει κάποια κολληματάκια και σκέφτομαι για factory reset, αλλά πρώτα θέλω να κάνω backup τις εφαρμογές μου και ειδικότερα τα δεδομένα τους. Το κινητό δεν είναι rooted, υπάρχει κάποιος τρόπος να το καταφέρω αυτό;

Μου φαίνεται τραγική μια τέτοιου είδους έλλειψη. Δηλαδή όποιος για τον Α ή Β λόγο πρέπει να κάνει restore είναι καταδικασμένος να χάσει όλα τα δεδομένα των εφαρμογών;

Μου φαίνεται τραγική μια τέτοιου είδους έλλειψη. Δηλαδή όποιος για τον Α ή Β λόγο πρέπει να κάνει restore είναι καταδικασμένος να χάσει όλα τα δεδομένα των εφαρμογών;

Πριν κανεις επαναφορα ή ρουτ, δοκιμασε το εξης: κανε αναγκαστικη διακοπη μερικες εφαρμογες και δες αν το κινητο συνεχιζει να τρωει κολληματακια. Εγω πχ με το που εκανα διακοπη την εφαρμογη facebook, ελευθερωθηκαν περιπου 25 mb ram και το κινητο αρχισε να πεταει. Στης γυναικας μου το neo v το ιδιο. Κατεβασα και το friendcaster και ησυχασα.

Δυστυχώς το titanium backup, my backup pro κτλ, δουλευουν μονο με ρουτ. Καλο ειναι να κανεις ενα ρουτ, ωστε να εχεις το κεφαλι σου ησυχο σε αναλογες περιπτωσεις.

Κάτι πρέπει να γίνει είναι παράλογο αυτό με τη μνήμη! πρίν κάτι χρόνια είχα 256mb με windows xp και όλα ήταν ωραία. (μετά δεν ήταν και τόσο ωραία :P αλλά θέλω να πω ήταν μια χαρά το μηχάνημα) Κινητό είναι για όνομα του Θεού! Πολλοί πυρήνες, μάχη για ghz, πολλή ram.

Κάτι πρέπει να γίνει είναι παράλογο αυτό με τη μνήμη! πρίν κάτι χρόνια είχα 256mb με windows xp και όλα ήταν ωραία. (μετά δεν ήταν και τόσο ωραία :P αλλά θέλω να πω ήταν μια χαρά το μηχάνημα) Κινητό είναι για όνομα του Θεού! Πολλοί πυρήνες, μάχη για ghz, πολλή ram.

:) πριν δεκαετία εννοείς... το θέμα είναι τί εκμεταλεύεται το software και με το caching που "προσπαθούν" να κάνουν όλα τα λειτουργικά για να φορτώνονται γρήγορα οι εφαρμογές ποτέ δεν θα έχεις αρκετή free memory. δεν είναι τόσο τα GHz όσο η αρχιτεκτονική και τί OS φοράει. Πάνω που ησυχάσαμε με τα PC ήρθαν στο προσκήνιο τα κινητά. Βέβαια, επειδή πλέον τα νέα κινητά δεν απέχουν απο ενα PC (και πού περισσότερο ένα netbook) δεν είναι παράλογο που βλέπουμε 4 πυρήνες +++

Το θέμα είναι κατα πόσο τα εκμεταλεύεται το software.

ΑΙΕΝ ΥΨΙΚΡΑΤΕΙΝ

Pocophone F1 // iPhone X // Nokia N9 64GB

:) πριν δεκαετία εννοείς... το θέμα είναι τί εκμεταλεύεται το software και με το caching που "προσπαθούν" να κάνουν όλα τα λειτουργικά για να φορτώνονται γρήγορα οι εφαρμογές ποτέ δεν θα έχεις αρκετή free memory. δεν είναι τόσο τα GHz όσο η αρχιτεκτονική και τί OS φοράει. Πάνω που ησυχάσαμε με τα PC ήρθαν στο προσκήνιο τα κινητά. Βέβαια, επειδή πλέον τα νέα κινητά δεν απέχουν απο ενα PC (και πού περισσότερο ένα netbook) δεν είναι παράλογο που βλέπουμε 4 πυρήνες +++

Το θέμα είναι κατα πόσο τα εκμεταλεύεται το software.

Αρχίσαμε να φτάνουμε πάντως σε ένα σημείο κορεσμού δεν υπάρχει η έκρηξη που υπήρχε πρίν λίγα χρόνια. Εντάξει ήδη έβγαλαν 4πύρηνα και με 2gb ram. Ίσως ήρθε η στιγμή για να εξελίξουν κάπως τις μπαταρίες???

Ερώτηση noob:

Όλα τα κάνω με αυτό το τηλέφωνο, ένα ρημαδι mms δεν μπορώ να στείλω όμως... Τι εννοώ: το mms δείχνει ότι προσπαθεί να φύγει αλλά δε φεύγει ποτέ.

Χρησιμοποιώ το GoSMS και έχω Cosmote. Οι ρυθμίσεις είναι φαινομενικά σωστές. Μου διαφεύγει κάτι; :confused:

Ερώτηση noob:

Όλα τα κάνω με αυτό το τηλέφωνο, ένα ρημαδι mms δεν μπορώ να στείλω όμως... Τι εννοώ: το mms δείχνει ότι προσπαθεί να φύγει αλλά δε φεύγει ποτέ.

Χρησιμοποιώ το GoSMS και έχω Cosmote. Οι ρυθμίσεις είναι φαινομενικά σωστές. Μου διαφεύγει κάτι; :confused:

Έχεις ανοιχτά τα δεδομένα; Άνοιξε το wifi ή τη σύνδεση σου και θα δουλέψει.

Η κίνηση δεδομένων είναι πάντα ανοιχτή (άσχετο αλλά από χθες το βράδυ πρέπει να έχει κάποιο πρόβλημα το 3G της Cosmote). Με WiFi δεν έχω δοκιμάσει, θα το κάνω μεν αλλά δε βλέπω το λόγο χρήσης του. Μήπως χρειάζεται πείραγμα κάτι στο GoSMS;

Η κίνηση δεδομένων είναι πάντα ανοιχτή (άσχετο αλλά από χθες το βράδυ πρέπει να έχει κάποιο πρόβλημα το 3G της Cosmote). Με WiFi δεν έχω δοκιμάσει, θα το κάνω μεν αλλά δε βλέπω το λόγο χρήσης του. Μήπως χρειάζεται πείραγμα κάτι στο GoSMS;

Δεν ξέρω τότε, αλλά νομίζω ότι είχε ένα θεματάκι με τα MMS η ICS.

Αρχίζω να ψιλοχαζεύω και απαντάω στον εαυτό μου, αλλά βρήκα κάτι ενδιαφέρον σχετικά με το πιο πάνω πρόβλημα.

Με την προϋπόθεση λοιπόν ότι έχουμε εγκατεστημένο το android sdk στο pc μας και έχουμε ανοιχτό το usb debugging ακολουθούμε τον παρακάτω οδηγό για πλήρες backup/restore σε non rooted κινητά.

Προσωπικά χρησιμοποίησα την εντολή με τα εξής flags:

adb backup -apk -shared -all -nosystem -f C:\backup_name.ab

Περίπλοκη διαδικασία, αλλά απ ότι κατάλαβα αναγκαία για να παρακάμψουμε τη θηριώδη ηλιθιότητα της google που δεν αξιώθηκε να ενσωματώσει έναν αξιοπρεπή τρόπο backup στο λειτουργικό της.

Ευχαριστούμε πολύ για την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ανακάλυψη από το xda :-)

Όσον αφορά την Google, η αλήθεια είναι ότι θεωρητικά προσφέρει backup μέσα από το γνωστό setting στο μενού, αλλά στο cloud και όχι local όπως η μέθοδος που περιγράφεται εδώ η οποία μάλιστα, βλέποντας τα σχετικά screenshot, είναι 100% επίσημη! Τι να γίνει όμως, το cloud είναι πια η νέα μόδα...

Sony logo.gif

Όσον αφορά την Google, η αλήθεια είναι ότι θεωρητικά προσφέρει backup μέσα από το γνωστό setting στο μενού, αλλά στο cloud και όχι local όπως η μέθοδος που περιγράφεται εδώ η οποία μάλιστα, βλέποντας τα σχετικά screenshot, είναι 100% επίσημη! Τι να γίνει όμως, το cloud είναι πια η νέα μόδα...

Το θέμα είναι ότι είναι λίγο απρόβλεπτο αυτό που έχει η Google. Νομίζω πως θα πρέπει να μεριμνήσει και ο προγραμματιστής της κάθε εφαρμογής. Επίσης, προσωπικά δεν ανανεωνόταν εμένα, είχε κολλήσει σε μια ημερομηνία κι ας είχα βγάλει διάφορες εφαρμογές μετά.

Καλό πάντως το πάνω για όσους δεν είναι root, αν και δεν ξέρω κατά πόσο κάποιος που δε θέλει να ξεκλειδώσει το κινητό του, κάνει root κλπ θα θελήσει να ασχοληθεί με κάτι τέτοιο.

Σχετικά με το υπογραμμισμένο. Το γνώριζα, μια και το είχα ενεργοποιήσει στο αρχικό setup του κινητού, αλλά υπάρχει ένα catch, όπως λέει και ο karx, πρέπει ο κάθε developer να ενσωματώσει τη δυνατότητα στην εφαρμογή του, αλλιώς άχρηστο το feature. Για την ιστορία, πριν το restore είχα 100 εφαρμογές στο τηλέφωνο, το backup μου σύμφωνα με το google dashboard είχε 4 (!!!).

Καλό πάντως το πάνω για όσους δεν είναι root, αν και δεν ξέρω κατά πόσο κάποιος που δε θέλει να ξεκλειδώσει το κινητό του, κάνει root κλπ θα θελήσει να ασχοληθεί με κάτι τέτοιο.

Να που βρέθηκε ένας ο οποίος ήθελε να το κάνει :p

Όντως η διαδικασία αποτελεί ταρζανιά για κάποιον που θέλει το τηλέφωνο του απλά να δουλεύει (you know "it just works") και θεωρεί χάσιμο χρόνου/δύσκολο/βαρετό το σκάλισμα, αλλά ελλείψει καλύτερης εναλλακτικής, στην αναβροχιά καλό και το χαλάζι, που λέει και ο λαός...

Αλλος ενας,εγω! Απο τους μεγαλυτερους...stockους ισως στην κοινοτητα :p

Θα δοκιμασω με την πρωτη ευκαιρια και τα λεμε!

Sony logo.gif

Καλησπέρα σε όλους.

Κάπου έδω μέσα έχω διαβάσει ότι έχουν ένα service 1 ώρας στη Samsung για κινητά όπου σου λένε τι παίζει και αν θα χρειαστεί να κάνουν κάτι που θα πάρει παραπάνω μέρες.

Ισχύει αυτό; Αν ναι, έχει κάποιος παραπάνω πληροφορίες (ή κάποιο λινκ που να έχει πληροφορίες) για το που και πότε μπορώ να το πάω;

Έχει σημασία από που το αγόρασα; Το πήρα τα χριστούγεννα από Πλαίσιο.

Επίσης σημαντικό. Αν χρειαστεί να στο κρατήσουν σου δίνουν καμιά συσκευή για να έχεις μέχρι να το φτιάξουν (είμαι Android Addict πλέον. Contacts sync το κυριότερο πρόβλημα);

Ευχαριστώ.

Edited by kapsidi

Motorola Moto G 5.1 Official

Nexus 7 (2012), CM 1.2

Προηγούμενα: Nexus S, CM 10.2, HTC Magic, CM 6.1

Καλησπέρα σε όλους.

Κάπου έδω μέσα έχω διαβάσει ότι έχουν ένα service 1 ώρας στη Samsung για κινητά όπου σου λένε τι παίζει και αν θα χρειαστεί να κάνουν κάτι που θα πάρει παραπάνω μέρες.

Ισχύει αυτό; Αν ναι, έχει κάποιος παραπάνω πληροφορίες (ή κάποιο λινκ που να έχει πληροφορίες) για το που και πότε μπορώ να το πάω;

Έχει σημασία από που το αγόρασα; Το πήρα τα χριστούγεννα από Πλαίσιο.

Επίσης σημαντικό. Αν χρειαστεί να στο κρατήσουν σου δίνουν καμιά συσκευή για να έχεις μέχρι να το φτιάξουν (είμαι Android Addict πλέον. Contacts sync το κυριότερο πρόβλημα);

Ευχαριστώ.

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=330367

Έχω πάρει και τηλ και επιβεβαίωσα ότι ισχύει :)

Xiaomi 13T User

Previously

Motorola C520 - Philips Twist - Bosch 509 - Ericsson T10s - Ericsson T65 - Nokia 3330 - Siemens SL42 - Siemens S55 - SE T610i - Motorola C980 - Siemens SX-1 - SE P800 - SE P900 - SE M600i - HTC Touch Cruise - SE Xperia X10 mini pro - Google Nexus S - Nokia Lumia 1020 - LG G4 - Xiaomi Mi Mix 2

έχετε να προτείνετε με λινκ κάποια θήκη για το πίσω μέρος του κινητού όσο γίνεται πιο διακριτική σε μαύρο πάντα;
Ι need a six month vacation, twice a year.

έχετε να προτείνετε με λινκ κάποια θήκη για το πίσω μέρος του κινητού όσο γίνεται πιο διακριτική σε μαύρο πάντα;

Αυτό μ ενδιαφέρει κι εμένα, μια θήκη της προκοπής να βρω. Έχω φάει όλο το ebay, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία είναι της κακιάς ώρας.

Προτείνετε τίποτα καλό, προσωπικά με τα χρώματα είμαι πιο ελαστικός.

Αυτό μ ενδιαφέρει κι εμένα, μια θήκη της προκοπής να βρω. Έχω φάει όλο το ebay, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία είναι της κακιάς ώρας.

Εγώ hard case έχω και είμαι πολύ ευχαριστημένος

http://www.ebay.com/sch/i.html?_nkw=nexus+s+9023+hard+case&_sacat=0&_odkw=nexus+s+9023+case&_osacat=0

Πιο συγκεκριμένα έχω αυτή

“When there's no more room in hell, the dead will walk the earth.”

Αυτές οι Hard Mesh θήκες πάντως ειναι το κάτι αλλο για το κινητό. Δεν το χοντρένουν, δεν το ασχημένουν (στα ματια μου τουλαχιστον), και βγαινουν σε πολλα χρώματα. Είχα παρει απο e-bay 4 με σύνολο 5€ και ειμαι απόλυτα ευχαριστημενος

• The title was changed to Google Nexus S