Jump to content

R.I.P. - Για αυτούς που έφυγαν...

junglist
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Tα τελευταία χρόνια, μου έκανε το εξής, εντύπωση.

Μιλάμε για έναν άνθρωπο που είχε κάποια ηλικία, δεν ήταν 30άρης, και μια εκπομπή που άρχιζε 06:00 άρα σήμαινε, πως έπρεπε να ήταν στο πόδι τουλάχιστον από της 05:00.

Δηλαδή, θα έπρεπε να πέφτει για ύπνο το αργότερο τα μεσάνυχτα και ίσως νωρίτερα.

Με λίγα λόγια, «κατεστραμμένο» βιολογικό ρολόι και ανύπαρκτα βράδια για να πάει μια βόλτα, μια ταβέρνα εκτός από το Σ/Κ.

Θέλουμε την Τσίπρα!

10 ώρες πριν, BASSstarlet said:

Με λίγα λόγια, «κατεστραμμένο» βιολογικό ρολόι και ανύπαρκτα βράδια για να πάει μια βόλτα, μια ταβέρνα εκτός από το Σ/Κ

Σιγά την καταστροφή. Δεν έσκαβε. Παρουσιαστής ήταν. Δεν έκανε ρεπορτάζ να τρέχει στα βουνά και τους πολέμους. Στο γραφειάκι του με δεκάδες παρατρεχάμενους. Τα είχε όλα έτοιμα με autoque, ακουστικά και βοηθούς.

Τι να πουν οι υπάλληλοι του Δήμου στα απορριματοφόρα; Ή τόσες χιλιάδες άλλοι υπάλληλοι που δουλεύουν νύχτα.

Επίσης δεν έκανε κάτι άλλο. Πχ εφημερίδα ή δεύτερη εκπομπή. Πράγμα που σημαίνει 12-1 βαριά 2 ήταν σπίτι του. Οπότε μια χαρά έριχνε τον υπνάκο του και ήταν "φράπα" όταν ξυπνούσε.

@tiffany 

Δεν διαφωνώ για τα άλλα επαγγέλματα, που έχουν και κινδύνους, αλλά στην περίπτωση αυτή, μιλάμε για κάποιον που δεν είχε ανάγκη να ξυπνάει από τα χαράματα, και θα μπορούσε να ήταν στη σύνταξη χωρίς πρόβλημα επιβίωσης.

Θέλουμε την Τσίπρα!

On 6/1/2026 at 8:47 ΜΜ, BASSstarlet said:

@tiffany 

Δεν διαφωνώ για τα άλλα επαγγέλματα, που έχουν και κινδύνους, αλλά στην περίπτωση αυτή, μιλάμε για κάποιον που δεν είχε ανάγκη να ξυπνάει από τα χαράματα, και θα μπορούσε να ήταν στη σύνταξη χωρίς πρόβλημα επιβίωσης.

Επειδή έχω δουλέψει νύχτα και συγκεκριμένα 23:00-07:00 θα σου πω ότι είναι ΟΚ αν μπορέσεις να βάλεις όρια στον εαυτό σου. Εγώ πήγαινα σπίτι στις 07:30 και κοιμόμουν μέχρι τις 10-11 το πρωί. Έβγαινα για το καφεδάκι μου και μετά έπεφτα κατά τις 15:00 για ύπνο. Ξυπνούσα στις 21:00 το βράδυ και είχα σχεδόν 2 ώρες μέχρι να πάω δουλειά. Δε μου είχε λείψει κάτι.

Τώρα ο συχωρεμένος προφανώς είχε κανονίσει μια χαρά το ωράριο του και του έβγαινε. Επίσης όπως σου έγραψα δεν έσκαβε οπότε τον έπαιρνε και λίγο ξενύχτι. Το πρωί του έβαζαν και λίγο μακιγιάζ παραπάνω και έστρωνε.

Τώρα το ξύπνημα από τα χαράματα μη το βλέπεις και πολύ κακό. Εγώ πάω για πρωινό μπάνιο και βλέπω πολύ κόσμο τότε. Δε μπορείς να φανταστείς πόσος κόσμος ξυπνάει πρωί πρωί για τρέξιμο ή περπάτημα. Είναι τρόπος ζωής.

• 2 weeks later...

Έφυγε ο αδερφός του πρώην αρχηγού και συνάμα ιδρυτή του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργου Καρατζαφέρη, ο δημοσιογράφος Σπύρος Καρατζαφέρης. Link εδώ:

Πέθανε ο δημοσιογράφος και αδελφός του Γιώργου Καρατζαφέρη, Σπύρος | LiFO

• 3 weeks later...

Έφυγε ψές απ' τη ζωή ο δημοσιογράφος και πρώην πρόεδρος της Ε.Σ.Η.Ε.Α., Αριστείδης Μανωλάκος.

On 6/1/2026 at 11:33 ΠΜ, tiffany said:

Σιγά την καταστροφή. Δεν έσκαβε. Παρουσιαστής ήταν. Δεν έκανε ρεπορτάζ να τρέχει στα βουνά και τους πολέμους. Στο γραφειάκι του με δεκάδες παρατρεχάμενους. Τα είχε όλα έτοιμα με autoque, ακουστικά και βοηθούς.

Τι να πουν οι υπάλληλοι του Δήμου στα απορριματοφόρα; Ή τόσες χιλιάδες άλλοι υπάλληλοι που δουλεύουν νύχτα.

Επίσης δεν έκανε κάτι άλλο. Πχ εφημερίδα ή δεύτερη εκπομπή. Πράγμα που σημαίνει 12-1 βαριά 2 ήταν σπίτι του. Οπότε μια χαρά έριχνε τον υπνάκο του και ήταν "φράπα" όταν ξυπνούσε.

Έκανε και δεύτερη εκπομπή όσο ήταν στο Antenna. Το τηλεπαιχνίδι «Δέκα με τόνο» για δύο σεζόν περίπου και τη σαββατιατίκη νυκτερινή εκπομπή «Sold out», η οποία κόπηκε αρκετά γρήγορα. Εάν ζούσε ακόμα, πιθανών θα βλέπαμε τη πρεμιέρα της νέας του εκπομπής...

Έφυγε από τη ζωή η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Βουλής Άννα Μπενάκη-Ψαρούδα.

On 8/1/2026 at 10:14 ΜΜ, tiffany said:

Επειδή έχω δουλέψει νύχτα και συγκεκριμένα 23:00-07:00 θα σου πω ότι είναι ΟΚ αν μπορέσεις να βάλεις όρια στον εαυτό σου. Εγώ πήγαινα σπίτι στις 07:30 και κοιμόμουν μέχρι τις 10-11 το πρωί. Έβγαινα για το καφεδάκι μου και μετά έπεφτα κατά τις 15:00 για ύπνο. Ξυπνούσα στις 21:00 το βράδυ και είχα σχεδόν 2 ώρες μέχρι να πάω δουλειά. Δε μου είχε λείψει κάτι.

Εκτος θεματος αλλα: Οταν σχολας 6 ή 7 και θες ποση ωρα να πας σπιτι σου (ΜΜΜ ή αλλο αμαξι και ψαχνεις και θεση να παρκαρεις) ο υπνος σε παιρνει 8 με 9 και με τοση φασαρια εξω δεν κοιμασαι και καλα.

Εαν πρεπει να πας σε καποια ΔΥ ή συνεργειο ή για ανταλλακτικα δεν μπορεις ευκολα,ξυπνας το απογευμα και εκει που οι αλλοι τρωνε βραδινο εσυ τρως πρωινο,αν πας γυμναστηριο εξαναμιζεται ολος ο ελευεθρος χρονος που εχεις, οταν οι αλλοι πανε καλεσμενοι σε γιορτη εσυ πας για δουλεια.Ξεκινας να ετοιμαζεσαι 9 το βραδυ και φευγεις για να πιασεις στις 10 ενω οι αλλοι γυριζουν για να πανε για υπνο, αυτος ο τροπος ζωης ειναι για οσους μενουν με τους γονεις ή μονοι τους και δεν τους πολυνοιαζουν αλλα πραγματα,.

Δεν κρατας ευκολα σχεση-οικογενεια ετσι, οπως καταλαβαινεις εχω δουλεψει και τις 3 βαρδιες σε διαφορες ωρες συν καποια χρονια κυλιομενο (αλλο δραμα απο εκει) ενω στο παρελθον εχω δουλεψει και σε φουρνο (πιαναμε δουλεια 2.30 το ξημερωμα) και σε σοιυβλατζιδικο (γυρναγα 4.30 το πρωι στο σπιτι).

NOKIA ρε είπαμε κι εαν ποτέ το άλλαζα...πάλι NOKIA θα έπαιρνα (!)

fighting0060.gif

Σήμερα, έφυγε από κοντά μας, σε ηλικία 88 ετών, ο τελευταίος της προ-Ότο Ρεχάγκελ εποχής, προπονητής της Εθνικής μας Ομάδας Ποδοσφαίρου των Ανδρών, ο αείμνηστος πια Βασίλης Δανιήλ. Link εδώ:

Θλίψη στο ελληνικό ποδόσφαιρο - Πέθανε ο Βασίλης Δανιήλ - Newsbomb

Edited by EvangelosAngelos

Αδυνατώντας να το πιστέψω, καθώς μας αποχαιρέτησε απ' τη «δύσκολη» μας ζωή η Τζένιφερ Ράνιον...

Έφυγε και ο σπουδαιότατος μας σκηνοθέτης Γιώργος Πανουσόπουλος.

Πέθανε ο Γιώργος Πανουσόπουλος: Ο σκηνοθέτης που σημάδεψε την εικόνα στην Ελλάδα - ΤΟ ΒΗΜΑ

8 ώρες πριν, EvangelosAngelos said:

Έφυγε και ο σπουδαιότατος μας σκηνοθέτης Γιώργος Πανουσόπουλος.

Πέθανε ο Γιώργος Πανουσόπουλος: Ο σκηνοθέτης που σημάδεψε την εικόνα στην Ελλάδα - ΤΟ ΒΗΜΑ

καλό του ταξίδι 

7 ώρες πριν, spy14 said:

πεθανε ο γιωργος μαρινος.

Ο πρώτος Έλληνας διασκεδαστής. Καλό του ταξίδι! 

Γιάννης Ευσταθίου (μέλος του συγκροτήματος O.P.A.)

https://www.tanea.gr/2026/03/13/lifearts/efyge-apo-ti-zoi-o-mousikos-giannis-eystathiou-melos-tou-sygkrotimatos-o-p-a/

Πέθανε ο Γερμανός φιλόσοφος Γιούργκεν Χάμπερμας στα 96 του. Καλό του ταξίδι!

Πέθανε ο κιθαρίστας των Motörhead Phil Campbell σε ηλικία 64 ετών.

NOKIA ρε είπαμε κι εαν ποτέ το άλλαζα...πάλι NOKIA θα έπαιρνα (!)

fighting0060.gif