Jump to content

[Επίσημο] Nokia N8-00 - Μέρος I

mirrorofsorrow
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

δεν ξερω αν βοηθαει στη συζητηση σας αλλα καλο ειναι να γνωριζετε οτι ακομα και σε κορυφαιες συσκευες απεικονισης (τηλεορασεις η μονιτορ χιλιαδων ευρω) υπαρχει η διαδικασια του calibration. Καθε τηλεοραση, ομως καθε τηλεοραση, αν της βαλει καποιος ακριβως ιδιες ρυθμισεις με μια αλλη ιδιο μοντελο,ποτε δε θα δειχνουν ακριβως το ιδιο.ποτε.γι αυτο και στις κορυφαιες συσκευες απεικονισης παντα γινεται calibration (σε πολλες διαφορετικες εξειδικευμενες software ρυθμισεις με ειδικα οργανα και patterns) ωστε να εχουν οσο το δυνατον καλυτερο αποτελεσμα πιο κοντα σε ενα διεθνως ορισμενο προτυπο. Βεβαια ειναι αληθεια τοσο μεγαλες αποκλισεις σαν αυτες που περιγραφετε εσεις και σε τοσο μικρες οθονες δε συναντιουνται ευκολα, αλλα παντα αποκλισεις υπαρχουν εξ ορισμου. Αν ειναι ζητημα ελαττωματικης παρτιδας η οχι μπορειτε να το μαθετε μονο αν ανοιξετε τα κινητα σας και συγκρινετε το hardware (η συγκριση γινεται ευκολα). Aλλα επειδη κανεις δεν προκειται, ουτε θα συνιστουσα να μπει σε αυτη τη διαδικασια, μαλλον δεν προκειται να το μαθετε και θα μεινετε με την απορια :) Παντως εγω πιστευω δυσκολα θα βγαλετε ακρη στο σερβις η σε νοκια care με αυτο το ζητημα.

Το γνωρίζω αυτό και το ανέφερα και προηγουμένως. Όμως εκεί μιλάμε για φωτεινότητα, αντίθεση και ισορροπία λευκού. Καμία οθόνη, με καμία ρύθμιση, δεν πρόκειται ποτέ να δείξει κόκκινο μόνο συγκεκριμένο κομμάτι της κλίμακας του γκρίζου. Αν έχει χαμηλή θερμοκρασία λευκού θα δείχνει κόκκινα τα πάντα, όχι μόνο το πολύ σκούρο γκρι (ένα τόνο κάτω από το μαύρο).

• Απαντήσεις 5χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

καλα ολα αυτα, αλλα πρακτικα πες μου τι θα κανεις;θα το πας σε σερβις και θα ζητησεις αλλαγη display? Μακαρι να το δεχτουνε αλλα δεν ξερω... Μονο αν τους πας δυο η περισσοτερα νοκια ν8 και τους δειξεις οτι αυτος ο συγκεκριμενος τυπος display τα δειχνει σωστα και αυτος ο συγκεκριμενος τυπος display λαθος, θα μπορεσεις να απαιτησεις αλλαγη. πραγμα που δε γινεται ευκολα. Παντως αν καποιος το παει σε nokia care γι αυτο το ζητημα, πειτε μας τι σας ειπαν ετσι απο περιεργεια. Edited by karlesg

Παντος εγω στο 5800 δεν βλεπω κοκκινο πουθενα. Βαλτε μια φωτο να δουμε τι κοκκινο βλεπετε

Τι περιμένεις να δεις στο 5800; Το πρόβλημα το έχουν τα N8, και πάλι όχι όλα.

Λοιπόν το δοκίμασα σε 5 Ν8, δικό μου, της κοπέλας μου, και 3 φίλων μου, (2 γκρί και 3 μαύρα, όλα ελληνικά). Τίποτα, κανένα πρόβλημα. Μπορούμε να βγάλουμε συμπέρασμα για το τι ποσοστό "κοκκινίλας" μιλάμε ώστε να μη σπέρνουμε πανικό σε κάθε ανυποψίαστο και ίσως υποψήφιο αγοραστή...? Γιατί είδα μερικούς να λένε για πλήρη απογοήτευση και το περιμένανε και τα χειρότερα και ότι μετά από αυτά που διαβάζουνε δε θα το πάρουν με τίποτα. ΕΛΕΟΣ! :blink::mad:

(Κάτι άσχετο ρε παιδιά, έχω vodafone sim, μπορεί να μου πει κάποιος πως απενεργοποιείται αυτό το εκνευριστικό welcome όταν ανοίγει το τηλ?)

Edited by Moralas

Λοιπόν το δοκίμασα σε 5 Ν8, δικό μου, της κοπέλας μου, και 3 φίλων μου, (2 γκρί και 3 μαύρα, όλα ελληνικά). Τίποτα, κανένα πρόβλημα. Μπορούμε να βγάλουμε συμπέρασμα για το τι ποσοστό "κοκκινίλας" μιλάμε ώστε να μη σπέρνουμε πανικό σε κάθε ανυποψίαστο και ίσως υποψήφιο αγοραστή...? Γιατί είδα μερικούς να λένε για πλήρη απογοήτευση και το περιμένανε και τα χειρότερα και ότι μετά από αυτά που διαβάζουνε δε θα το πάρουν με τίποτα. ΕΛΕΟΣ! :blink::mad:

Ορίστε η κοκκινίλα. Δες αριστερά, ακριβώς δίπλα από το απόλυτο μαύρο. Ενώ θα έπρεπε να είναι σκούρο γκρι προς μαύρο, φαίνεται σαν αίμα ή κόκκινο κρασί. Μην βλέπεις τη γενική κοκκινίλα που έχει η φωτογραφία, αυτό είναι μάλλον θέμα θερμοκρασίας λευκού και δεν διακρίνεται όταν κοιτάς την οθόνη. Αυτή η σκούρη κόκκινη μπάρα αριστερά είναι το πρόβλημα.

http://img534.imageshack.us/img534/3320/06012011173.th.jpg

Και είπαμε, δεν το παρουσιάζουν όλα τα N8, αλλά μόνο όσα έχουν τη συγκεκριμένα παρτίδα οθονών.

(Κάτι άσχετο ρε παιδιά, έχω vodafone sim, μπορεί να μου πει κάποιος πως απενεργοποιείται αυτό το εκνευριστικό welcome όταν ανοίγει το τηλ?)

+1. Τόσα χρόνια το βλέπω και με εκνευρίζει. Αλλά από την άλλη ας μην είμαστε αχάριστοι με τη Vodafone. Δίνει το Ν8 πεντακάθαρο, οπότε μόνο για το Welcome η ενόχληση είναι μικρή.

Ορίστε η κοκκινίλα. Δες αριστερά, ακριβώς δίπλα από το απόλυτο μαύρο. Ενώ θα έπρεπε να είναι σκούρο γκρι προς μαύρο, φαίνεται σαν αίμα ή κόκκινο κρασί. Μην βλέπεις τη γενική κοκκινίλα που έχει η φωτογραφία, αυτό είναι μάλλον θέμα θερμοκρασίας λευκού και δεν διακρίνεται όταν κοιτάς την οθόνη. Αυτή η σκούρη κόκκινη μπάρα αριστερά είναι το πρόβλημα.

http://img534.imageshack.us/img534/3320/06012011173.th.jpg

Και είπαμε, δεν το παρουσιάζουν όλα τα N8, αλλά μόνο όσα έχουν τη συγκεκριμένα παρτίδα οθονών.

Φίλε terestial δε σε αμφισβήτησα φυσικά, όπως κανέναν με το συγκεκριμένο πρόβλημα, απλά να βγάλουμε κάποιο δείγμα ποσοστού για να δούμε προς τι ο ντόρος-πανικός. Όπως και με τον ξαφνικό θάνατο που τελικά εδώ στο forum το έπαθε ένας? Δύο?

Φίλε terestial δε σε αμφισβήτησα φυσικά, όπως κανέναν με το συγκεκριμένο πρόβλημα, απλά να βγάλουμε κάποιο δείγμα ποσοστού για να δούμε προς τι ο ντόρος-πανικός. Όπως και με τον ξαφνικό θάνατο που τελικά εδώ στο forum το έπαθε ένας? Δύο?

Σαφώς περισσότεροι έχουν το πρόβλημα με την οθόνη. Όμως τα δύο προβλήματα σίγουρα δεν είναι συγκρίσιμα, είναι άλλο να έχεις λίγο κόκκινο κάπου που μπορεί και να μην το αντιληφθείς και ποτέ και άλλο να σου πεθάνει το τηλέφωνο.

παιδια εμενα το κινητο μου ειναι αγορασμενο απο τον Νοέμβρη και δεν παρουσιαζει το προβλημα που λετε...μολις τωρα δοκιμασα την photo και την βγαζει κανονικα...

χωρις κοκκινα χωρις τιποτα.....

εδω μια Photo τραβηγμενη απο το n97 mini ενος φιλου μου...

http://img87.imageshack.us/img87/9/06012011021.jpg[/img] χμμμμ στην φοτο τωρα που την βλεπω υπαρχει θεμα στο κινητο ομως με το ματι δεν μπορω να το καταλαβω....

Φίλε μου ακριβώς όπως φαίνεται στο δικό σου κινητό, φαίνεται και στο δικό μου. δλδ η ''κοκκινίλα'' όχι τόσο έντονη όπως στου φίλου μας terrestial, αλλά υπάρχει όμως το πρόβλημα έστω και στην ελάχιστη εκδοχή του.

frastgr

Στο δικό μου φαίνεται η κοκκινίλα στη συγκεκριμένη φωτογραφία μόνο όταν ο χώρος δεν έχει επαρκή φωτισμό. Το ίδιο και σε ασπρόμαυρα video clips. Μόλις μετακινηθώ σε χώρο με άπλετο φως, η χρωματική γκάμα επανέρχεται. Συμπεραίνω ότι έχει να κάνει καθαρά με τον αισθητήρα φωτός του τηλεφώνου και όχι με προβληματική οθόνη, είτε στο δικό μου είτε σε οποιοδήποτε άλλο Ν8.

Στο δικό μου φαίνεται η κοκκινίλα στη συγκεκριμένη φωτογραφία μόνο όταν ο χώρος δεν έχει επαρκή φωτισμό. Το ίδιο και σε ασπρόμαυρα video clips. Μόλις μετακινηθώ σε χώρο με άπλετο φως, η χρωματική γκάμα επανέρχεται. Συμπεραίνω ότι έχει να κάνει καθαρά με τον αισθητήρα φωτός του τηλεφώνου και όχι με προβληματική οθόνη, είτε στο δικό μου είτε σε οποιοδήποτε άλλο Ν8.

Καλημερα ετσι ειναι,το δοκιμασα και τωρα εξω με ψιλοσυνεφια και μια χαρα ειναι η αποχρωση-απεικονηση.

Edited by bikos68
Jason the Greek

Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου φίλε μου. Τελικά το Ζήτημα έλαβε τέλος, ευτυχώς με θετική κατάληξη. Μόλις δοκίμασα το κινητό σε εξωτερικό χώρο με το φυσικό φως η φωτογραφία εμφανίσθηκε άψογότατη. Συνεπώς είναι θέμα αισθητήρα ή driver του αισθητήρα ότι και να είναι τελος πάντων δεν αποτελεί πρόβλημα για το κινητό και έτσι επανήλθε η ψυχική μου ηρεμία.

frastgr

παιδια εμενα το κινητο μου ειναι αγορασμενο απο τον Νοέμβρη και δεν παρουσιαζει το προβλημα που λετε...μολις τωρα δοκιμασα την photo και την βγαζει κανονικα...

χωρις κοκκινα χωρις τιποτα.....

εδω μια Photo τραβηγμενη απο το n97 mini ενος φιλου μου...

http://img87.imageshack.us/img87/9/06012011021.jpg[/img] χμμμμ στην φοτο τωρα που την βλεπω υπαρχει θεμα στο κινητο ομως με το ματι δεν μπορω να το καταλαβω....

χμ συγνώμη για το κατά φαντασία πρόβλημα βλέπω πως όντος υπαρχή πρόβλημα σε αυτή την οθόνη

τι να πω κουράγιο δεν νομίζω να παραδεχτούν ότι είναι πρόβλημα δεν ξέρω αν πάρετε κάποιον με σωστή οθόνη και να δουν την διάφορα

παντός ένας να καταφέρει να το αλλάξει θα επωφεληθούν και η άλλη

Κακοι ανθρωποι.. Κατευθειαν να κατηγορισετε την καλη μας ανταγωνιστρια Samsung....

Περιμενετε ομως... Καποιος ειπε οτι βλεπει κοκκινες γραμμες σε ασπρομαυρα βιντεο; Καταλαβα καλα;

Αυτο το φαινομενο εμφανιζετε στης οθονες Τν οταν μαγνητιζοντε. Δοκιμαστε μια επανεκινιση, και μετα ανοιξτε την φωτο....

Edited by fikast

Παιδιά Υπάρχει τρόπος να βάλω τον όπερα ως προεπιλεγμενο πρόγραμμα Για το διαδίκτυο? Edited by Panos277

Κακοι ανθρωποι.. Κατευθειαν να κατηγορισετε την καλη μας ανταγωνιστρια Samsung....

Περιμενετε ομως... Καποιος ειπε οτι βλεπει κοκκινες γραμμες σε ασπρομαυρα βιντεο; Καταλαβα καλα;

Αυτο το φαινομενο εμφανιζετε στης οθονες Τν οταν μαγνητιζοντε. Δοκιμαστε μια επανεκινιση, και μετα ανοιξτε την φωτο....

Amoled displays με degauss λειτουργία... Ενδιαφέρον...

Φίλε μου ακριβώς όπως φαίνεται στο δικό σου κινητό, φαίνεται και στο δικό μου. δλδ η ''κοκκινίλα'' όχι τόσο έντονη όπως στου φίλου μας terrestial, αλλά υπάρχει όμως το πρόβλημα έστω και στην ελάχιστη εκδοχή του.

ναι δεν διαφωνω απλα τωρα που το ειδα στο μπαλκονι μου η photo φαινεται μαυρη οπως πρεπει να ειναι....:blink:

κοκκινο δεν βλεπω πουθενα...

καμια σχεση δηλαδη με αυτο που βλεπετε στην photo....

για αυτο σας ειπα και πιο πανω αν δεν μου το λεγατε ουτε καν θα το προσεχα.....

ναι δεν διαφωνω απλα τωρα που το ειδα στο μπαλκονι μου η photo φαινεται μαυρη οπως πρεπει να ειναι....:blink:

κοκκινο δεν βλεπω πουθενα...

καμια σχεση δηλαδη με αυτο που βλεπετε στην photo....

για αυτο σας ειπα και πιο πανω αν δεν μου το λεγατε ουτε καν θα το προσεχα.....

OK κατεβασε το trailer απο little folkers (υπαρχει στο ovi τζαμπα),δες το μεσα στο σπιτι σου κι ελα να μας πεις παλι τι συμπερανες.

Κατ΄αρχην καλησπερα και χρονια πολλα!

Απο αυτα που λενε οι φιλοι, καταληγω και εγω στο οτι ειναι ως επι το πλειστον θεμα του αισθητηρα. Δοκιμαστε ολοι να βαλετε το προγραμματακι εκεινο που δειχνει τη full φωτεινοτητα του κινητου και υστερα δειτε την εικονα σε φωτεινο και σε σκοτεινο περιβαλλον και βγαλτε τα συμπερασματα σας.

Παιδια το TV-Out γινεται μεσω HDMI? Περα των βιντεο, το υπολοιπο μενου του τηλεφωνου απεικονιζεται σε 720p αναλυση ή VGA? Γιατι ειχα δει ενα promotion στο γολδεν συνδεμενο σε TV και εμοιαζε να ειναι VGA και οχι HDMI.

Επισης αν καποιος ειχε το Galaxy πριν, θα μπορουσε να μου πει τι του εχει λειψει?

Επισης στο ΝΟΚΙΑ με το S3 μπορεις να παρεις πληρες backup και να σωσει και εφαρμογες που εχεις περασει ή οχι? Το backup γινεται μονο μεσω ovi suite ή και απο την συσκευη κατευθειαν?

Ειμαι σε διλημμα. Μου αρεσει το ΝΟΚΙΑ αλλα με φοβιζει λιγο το Symbian (με τα κολληματακια του) καθως και η μεγαλη αναμονη που εχει η επισκευη (αν χρειαστει να σταλει στο εξωτερικο).

Κατα τα αλλα ειναι σιγουρα πληρης προταση στα λεφτα του.

Edited by asikis

Παιδιά, το πρόβλημα δεν είναι στον αισθητήρα φωτός. Το κόκκινο υπάρχει και με δυνατό φως, απλά δεν μπορείτε να το δείτε λόγω μειωμένης φωτεινότητας της οθόνης ως προς τη φωτεινότητα του περιβάλλοντος. Αν κοιτάξετε προσεκτικά, θα το δείτε, αλλά φυσικά είναι ακόμη πιο εμφανές στο σκοτάδι. Το περίεργο, όπως προανέφερα, είναι ότι εμφανώς μειώνεται όταν αυξάνεται η γενική φωτεινότητα της φωτογραφίας, δηλαδή όταν η φωτογραφία έχει περισσότερο άσπρο.

Παιδια το TV-Out γινεται μεσω HDMI? Περα των βιντεο, το υπολοιπο μενου του τηλεφωνου απεικονιζεται σε 720p αναλυση ή VGA? Γιατι ειχα δει ενα promotion στο γολδεν συνδεμενο σε TV και εμοιαζε να ειναι VGA και οχι HDMI.

Επισης αν καποιος ειχε το Galaxy πριν, θα μπορουσε να μου πει τι του εχει λειψει?

Επισης στο ΝΟΚΙΑ με το S3 μπορεις να παρεις πληρες backup και να σωσει και εφαρμογες που εχεις περασει ή οχι? Το backup γινεται μονο μεσω ovi suite ή και απο την συσκευη κατευθειαν?

Ειμαι σε διλημμα. Μου αρεσει το ΝΟΚΙΑ αλλα με φοβιζει λιγο το Symbian (με τα κολληματακια του) καθως και η μεγαλη αναμονη που εχει η επισκευη (αν χρειαστει να σταλει στο εξωτερικο).

Στο Golden hall ηταν με συνδεση hdmi

Παιζει 720p video στα 30fps, περναει και ηχο... (DTS νομιζω)

Παιρνεις πληρες backup μεσω ovi, απευθειας μεσω συκευης δεν ξερω και δεν πιστευω οτι αξιζει τον κοπο... Αν ξεχασεις κατι θα τρεχεις. Το κανεις μεσω ovi και εισαι οκ!!

Ποιος σου ειπε οτι το symbian κολλαει?! μουχαχα!!!

Χρήστης:

Nokia: 3310 3330 5100 5140 5140i 6610 6310i 6630 5300 N95 N95_8gb N8 S3 mini

παίδες έβαλα το LightCtr 1.51 έτσι για να το δοκιμάσω, ρύθμισα τη φωτεινότητα πάνω απο το 90% και η συγκεκριμένη φωτογραφία εμφανιζόταν τέλεια και αψογη στα χρώματα χωρίς καμία κοκκινίλα και σε κλειστό χώρο. Άρα η φωτεινότητα παίζει σημαντικότατο ρόλο, το λόγο τώρα έχουν οι πιο ειδικοί του φορουμ για περαιτέρω σχολιασμό!!!!!
frastgr

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...