Jump to content

η προσφορά του Πλαισίου

Olga
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Έχετε δει την προσφορά του Πλαισίου σε έναν Turbo xcellent;

επεξεργαστής: celeron 2400MHz

μνήμη 256ΜΒ DDR lifetime warranty

dvd-rom 16x

cd-rw 52x24x52

οθόνη 17'' κ.τλ.

κάρτα γραφικών και ήχου αδιευκρίνιστα.

Τιμή: 499€

Τι λέτε, είναι καλός για κάποιον που θα το χρησιμοποιεί για να μπαίνει στο ιντερνετ, να βλέπει τα dvd και να παίζει κάνα pc game? Δηλαδή που δεν χρειάζεται υπολογιστή για να τον ζορίζει με επιπλέον λειτουργίες. Περιμένω γνώμες.

Koitakse gia internet mia xara pc einai... Gia paixnidi analogos...

An thes na paikseis kapoio palio, i kapoio me mikres apaitiseis kala einai... (px age of empires, CMR2)

Min perimeneis na paiksei omws mia olokainouria paixnidara me terasties apaitiseis... (DOOM3, HL2)

Gia DVD einai mia xara... Exeis kai to cd-rw...

17 othoni... Mia xara gia poly apli xrisi....

Με την ερώτηση της Ολγας, δράτωμαι και εγώ της ευκαιρίας και θέλω προτάσεις για εναν ξάδελφό μου που έγινε το PC του "μπαρούτι" και θέλει καινούργιο τώρα με μετρητά, αλλα να μην είναι πολύ ακριβό. Δεν χρειάζεται οθόνη, ούτε πληκτρολόγιο, ποντίκι.300-400€.

nai olga, pare enan athlon xp kalytera, min se noiazei i syxnothta, ti diplasia mnimi, karta grafikwn dieykrinise thn, na MIN einai sigoura MX (teleytaia pou epsaksa poly kali lysh itan i ATI 9200 me 100 eyrw, alla mporei na allakse apo tote.), ola ta alla sizitountai.

ayto to pc apo ti prwti mera pou tha to pareis tha to briskeis argo kai tha thes na to allakseis.

(opws bebaia, epanalambanw, oi perissoteres prosfores twn megalwn alysidwn)

Dulce et decorum est pro sciencia mori.

----------------------------------------------

milan - kountera : 1 - 0

nai olga, pare enan athlon xp kalytera, min se noiazei i syxnothta, ti diplasia mnimi, karta grafikwn dieykrinise thn, na MIN einai sigoura MX (teleytaia pou epsaksa poly kali lysh itan i ATI 9200 me 100 eyrw, alla mporei na allakse apo tote.)

Αν τους ζητήσω να μου κάνουν όλες αυτές τις αλλάγές τότε σίγουρα ξεφεύγουμε από τα 499€. Πάντως, αυτό που ξέρω είναι ότι αν τους ζητήσεις να σου αλλάξουν τον επεξεργαστή σε Pentium 4, το PC κοστολογείται 100€ παραπάνω. Τελικά, θα είναι τόσο αργός ή όχι; Μήπως ξερετε αν ισχύει ακόμα η προσφορά των υπολοίπων καταστημάτων σχετικά με έναν Quest x-pand;

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Olga (13 Μάρ. 2004 , 10:27)

Αν τους ζητήσω να μου κάνουν όλες αυτές τις αλλάγές τότε σίγουρα ξεφεύγουμε από τα 499€. Πάντως, αυτό που ξέρω είναι ότι αν τους ζητήσεις να σου αλλάξουν τον επεξεργαστή σε Pentium 4, το PC κοστολογείται 100€ παραπάνω. Τελικά, θα είναι τόσο αργός ή όχι; Μήπως ξερετε αν ισχύει ακόμα η προσφορά των υπολοίπων καταστημάτων σχετικά με έναν Quest x-pand;

Ολγα για αυτα που ζητας ειναι μια χαρα..αρκει τα pc games να μην ειναι απαιτητικα.

Μπορεις και με τα ΜΑΜΕ να περασεις ομορφα την ωρα σου (για μενα πολυ πιο εθιστικα).. :whistle:

Οποτε go4it! :happy:

Ι need a six month vacation, twice a year.

προφανως η καρτα γραφικων θα ειναι on board.οπως ειπαν και οι περισσοτεροι αν θες υπολογιστη για ιντερνετ και παλια games,μια χαρα ειναι.αλλα ως εκει,μην αξιωσεις κατι παραπανω
Ace of Hearts..

499 με ΦΠΑ ?

Καρτες οθονης και ηχου σιγουρα (οπως συνηθως) ενσωματωμενες.

Το θεμα ειναι ποσο θα αντεξεις κατι που δεν θα σου δωσει κατι περισσοτερο απο net,dvd,mame,γραφειου !!!

Αν μπορεσεις περιμενε και λιγο μεχρι το Πασχα (η και μετα). Παντα κανουν νεες προσφορες (η αγορα ειναι σχετικα πεσμενη - οικονομικη κριση), οπετε ισως βρεις μια καλυτερη ευκαιρια.

Μαιιιισα Σεληνη........Νικο παλι εγραψες !

Μικρα & αλλα ενδιαφεροντα στην ιστοσελιδα μου

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος aggelopas (13 Μάρ. 2004 , 03:24)

Ohi celeron re paidia!

Den iparhei pio kseperasmeno cpu..

Yparxei o AMD Duron :cool: Einai omws kai tzaba ,adi na pas sth laikh na pareis domates k portokalia pas sto magazi k perneis mia cpu.

ο κανονας ειναι οτ στις προσφορες βαζουν μεσα οτι τους εχει μενει απο παλιο Hardware... που σημαινει οτι οταν σκεφτεις την αναβαθμιση (που θα τη σκεφτεις συντομα) θα βρεθεις να πρεπει να στησεις ενα pc απο την αρχη.... Με αυτα τα χρηματα παντως δυσκολα θα βρεις κατι καλυτερο... και κυριως απο εταιριες... Κοιτα τι μητρικη εχει αυτο που παιρνεις, τι δυνατοτητες αναβαθμισης, και αποφασισε. Καλυτερα να παρεις κατι με αργο cpu αλλα δυνατοτητες αναβαθμισης αργοτερα (λογω μητρικης ας πουμε), παρα κατι με γρηγορο cpu που μετα θα πρεπει να αλλαξεις μητρικη, καρτα οθονης και ηχου, μνημες κλπ.

http://briefcase.pathfinder.gr/download/princessofthedawn/11956/308444/0/101_0139.jpg

Lord, let me be the person my dog thinks I am

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος ntanny (14 Μάρ. 2004 , 00:03)

499 με ΦΠΑ ?

Καρτες οθονης και ηχου σιγουρα (οπως συνηθως) ενσωματωμενες.

Το θεμα ειναι ποσο θα αντεξεις κατι που δεν θα σου δωσει κατι περισσοτερο απο net,dvd,mame,γραφειου !!!

Αν μπορεσεις περιμενε και λιγο μεχρι το Πασχα (η και μετα). Παντα κανουν νεες προσφορες (η αγορα ειναι σχετικα πεσμενη - οικονομικη κριση), οπετε ισως βρεις μια καλυτερη ευκαιρια.

Είναι χωρίς ΦΠΑ.

Πάντως λέω να ακολουθήσω την συμβουλή σου μπας και βρω κάτι καλύτερο και να ψάξω με βάση αυτά που μου λένε και τα άλλα ποστ. Αν πέσει κάτι στην αντίληψή σου ενημέρωσε το thread αν μπορείς! Thx!

Princess thx για την συμβουλή και όλους τους άλλους!

Αγόρασα το συγκεκριμένο PC πριν 2 μήνες περίπου. Πρέπει να έχεις υπ' οψη σου ότι βαζουν μεσα ό,τι τους εχει ξεμεινει stocκ:-))) Π.χ η μητρική είναι αρχαία και παιρνει μνημες μονο με χρονισμο 266. Πάντως, για internet και επεξεργασία κειμένου δεν θα σου δημιουργήσει προβλημα. Μάλιστα, εγώ πήρα μόνο την κεντρική μονάδα, χωρίς οθόνη, πληκρολόγιο κλπ, και τους είπα να μου βάλουν DVD+-R/RW της TEAC, αντι για CDR/RW και με € 560 τελική με ΦΠΑ αντιγράφω DVDακια χαλαρά!!!

κανε και μια βολτα απο το http://www.e-shop.gr

εχει και εκει φτηνα συστηματα και το καλο ειναι οτι μπορεις να τα αγορασεις χωρις λειτουργικο οποτε πεφτει και αλλο η τιμη.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Lospsi (14 Μάρ. 2004 , 02:52)

intel kai mono intel!!!

Δεν είναι το thread AMD vs Intel.... :confused:

Ericsson T28s - Nokia 3330 - Siemens S45 - Siemens S55 - Siemens SL45i - Siemens SX1 - Motorola MPX200 - Siemens SX1 Limited - Siemens CX75 - Qtek 8310 - Nokia N95 - Samsung Omnia i900 - SonyEricsson X10i - Samsung Galaxy S - Samsung Galaxy S2 - Samsung Galaxy Note2 - Samsung Galaxy Note4 - Samsung Galaxy Note9 - Samsung Galaxy S23 Ultra - Samsung Galaxy S24 Ultra

122897885_Screenshot2023-02-162220155.jpg.e6f51eae4d98bfe4a1f50dd86c3c27d3.jpg

H Πρότασή μου :

Cpu : Athlon XP 2.5 --> 85 €

M/B : Asus A7N8X Deluxe (Με κάρτα ήχου 5.1 ενσωματωμένη, πολύ καλύτερη από τη Sounbdlaster 5.1) --> 120 €

HDD : Western Digital 40 GB JB--> 60 €

RAM : Kingston 256/400 --> 45 €

DVD-rom : Pioneer 120s --> 40 €

Case : Ένα midi με τροφοδοτικό ---> 40 €

Κάρτα γραφικών : Ati Radeon 9200 --> 80 €

Οθόνη : 17'' CRT (συνιστώ Hitachi 621F) --> 140 € περίπου - ανάλογα με το ποια θα επιλέξεις.

Σύνολο σου πάνε περίπου 470 € χωρίς την οθόνη, αλλά θα έχεις ένα σύστημα που θα "πετάει", με μόνες πιθανές βελτιώσεις στη μνήμη (άλλα 256 ΜΒ για dual DDR) και στην κάρτα γραφικών (με 150 € περίπου βρίσκεις μια 9600 Pro).

Υ.Γ. Οι τιμές είναι ενδεικτικές, μετά από ένα "πρόχειρο" ψάξιμο που έκανα στο ίντερνετ. Μπορεί να βρεις και καλύτερες αν ψάξεις στη Στουρνάρη...

Σ'ένα παλαιότερο thread, είχα γράψει αναλυτικά την πρόταση μου για ένα μέτριο (φθηνό) σύστημα που έφτανε στα 621 ευρώ (με ΦΠΑ και οθόνη 17'') με τιμές Πλαισίου το οποίο ήταν αρκετά καλύτερο από την προσφορά που αναφέρεις (κάνει τα πάντα και τρέχει όλα τα τελευταία παιχνίδια χωρίς πρόβλημα).

Εν τάχει να πω: απέφυγε celeron επεξεργαστές και μην πάρεις μικρότερο από 80GB σκληρό μιας κι η τιμή ανά ΜΒ στους 40 είναι πολύ μεγαλύτερη και δεν συμφέρουν.

Μιχάλης :alien:

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος ariskard (14 Μάρ. 2004 , 15:47)

H Πρότασή μου :

Cpu : Athlon XP 2.5 --> 85 €

M/B : Asus A7N8X Deluxe (Με κάρτα ήχου 5.1 ενσωματωμένη, πολύ καλύτερη από τη Sounbdlaster 5.1) --> 120 €

HDD : Western Digital 40 GB JB--> 60 €

RAM : Kingston 256/400 --> 45 €

DVD-rom : Pioneer 120s --> 40 €

Case : Ένα midi με τροφοδοτικό ---> 40 €

Κάρτα γραφικών : Ati Radeon 9200 --> 80 €

Οθόνη : 17'' CRT (συνιστώ Hitachi 621F) --> 140 € περίπου - ανάλογα με το ποια θα επιλέξεις.

Σύνολο σου πάνε περίπου 470 € χωρίς την οθόνη, αλλά θα έχεις ένα σύστημα που θα "πετάει", με μόνες πιθανές βελτιώσεις στη μνήμη (άλλα 256 ΜΒ για dual DDR) και στην κάρτα γραφικών (με 150 € περίπου βρίσκεις μια 9600 Pro).

Υ.Γ. Οι τιμές είναι ενδεικτικές, μετά από ένα "πρόχειρο" ψάξιμο που έκανα στο ίντερνετ. Μπορεί να βρεις και καλύτερες αν ψάξεις στη Στουρνάρη...

Με 10€ επιπλέον έχει το πλαίσιο διπλάσιο σκληρό 80 GB SAMSUNG και 3 χρόνια εγγύηση.

[edit]

michpan με πρόλαβες :)

[/edit]

Στο http://www.e-shop.gr βρήκα στα έτοιμα συστήματα στην λίστα με τους υπολογιστές τον http://www.e-shop.gr/sql/show_pcs.phtml?id=PCS.00005. Τι λέτε για τις εξής κάρτες που ενσωματώνει η μητρική:

Ενσωματωμένη κάρτα γραφικών. Unichrome Graphics.

Ενσωματωμένη κάρτα ήχου Audio AC'97 5.1 - 6 channel.

Επίσης τι σημαίνει ότι η AGP slot 8x είναι μόνο για κάρτες 1.5V; Τουτέστιν, τι κάρτα γραφικών δεν θα μπορούσα να βάλλω; Π.χ μια GEFORCE στα 128ΜΒ θα την δεχόταν;

Εμπιστεύεστε μια on-line αγορά μέσω του e-shop εφόσον δεν έχετε άμεση επαφή με το προϊόν αυτό καθ' εαυτό;

στο παραπανω συστημα ισως θα επρεπε να υπολογισει την τιμη της μνημης επι δυο (οχι 256 μονο) και κατι παραπανω για ενα καλο τροφοδοτικο (ειναι κριμα να κοψεις λεφτα απο το τροφοδοτικο που θα ειναι η καρδια του συστηματος σου. Με ενα case της πλακας θα δουλεψει -ο δικος μου δουλευε και χυμα ενα διαστημα- με ενα τροφοδοτικο της πλακας ομως....)

http://briefcase.pathfinder.gr/download/princessofthedawn/11956/308444/0/101_0139.jpg

Lord, let me be the person my dog thinks I am

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Olga (14 Μάρ. 2004 , 17:25)

Στο http://www.e-shop.gr βρήκα στα έτοιμα συστήματα στην λίστα με τους υπολογιστές τον http://www.e-shop.gr/sql/show_pcs.phtml?id=PCS.00005. Τι λέτε για τις εξής κάρτες που ενσωματώνει η μητρική:

Ενσωματωμένη κάρτα γραφικών. Unichrome Graphics.

Ενσωματωμένη κάρτα ήχου Audio AC'97 5.1 - 6 channel.

Επίσης τι σημαίνει ότι η AGP slot 8x είναι μόνο για κάρτες 1.5V; Τουτέστιν, τι κάρτα γραφικών δεν θα μπορούσα να βάλλω; Π.χ μια GEFORCE στα 128ΜΒ θα την δεχόταν;

Εμπιστεύεστε μια on-line αγορά μέσω του e-shop εφόσον δεν έχετε άμεση επαφή με το προϊόν αυτό καθ' εαυτό;

Ολγα αφοβα να εμπιστευτεις το eshop...εχω αγορασει δεκαδες φορες και ηταν αψογοι !

Ι need a six month vacation, twice a year.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Olga (13 Μάρ. 2004 , 02:16)

Έχετε δει την προσφορά του Πλαισίου σε έναν Turbo xcellent;

επεξεργαστής: celeron 2400MHz

μνήμη 256ΜΒ DDR lifetime warranty

dvd-rom 16x

cd-rw 52x24x52

οθόνη 17'' κ.τλ.

κάρτα γραφικών και ήχου αδιευκρίνιστα.

Τιμή: 499€

Τι λέτε, είναι καλός για κάποιον που θα το χρησιμοποιεί για να μπαίνει στο ιντερνετ, να βλέπει τα dvd και να παίζει κάνα pc game? Δηλαδή που δεν χρειάζεται υπολογιστή για να τον ζορίζει με επιπλέον λειτουργίες. Περιμένω γνώμες.

Την ειχα κοιταξει και εγω αυτην την προσφορα και μετα απο συζητηση με εναν φιλο μου,θα σου πω τα εξης.Απο την στιγμη που σου πεταει 2-3 πραγματα(επεξεργαστής,μνήμη)και τα υπολοιπα τα αφηνει αδιευκρινιστα,αυτο σημαινει οτι προκειται για καθαρη κοροιδια.Βλεπεις,το Πλαισιο πρεπει να κερδισει σε κατι που πουλαει και μονο η μνημη και ο επεξεργαστης κοστιζουν το 1/4 της προσφορας(χωρις το φπα το οποιο δεν ειναι στα 499).Οποτε καταλαβαινεις.Καλυτερα να το φτιαξεις μονη σου και να αφησεις την οποιαδηποτε προσφορα :)