Jump to content

Hacks/Aναβαθμίσεις/Βελτιώσεις για το Galaxy S

Tyxerakias
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Η JPU ειναι froyo 2.2.1. Το τρικ ειναι μονιμο οπως αναφερεται και στον οδηγο, σε περιπτωσεις που φλασαρουμε αλλες ρομ που δεν περιεχουν bootloaders. Αν ειναι Low roms και περιεχουν, τοτε οι νεοι θα περαστουν πανω απο τους παλιους. Αν θελεις να επαναφερεις το τηλεφωνο οπως ηταν πριν το συνδυασμο απλα ξαναφλασαρεις μια ρομ που να περιεχει bootloaders χωρις το συνδυασμο, αλλα γιατι να το κανεις αυτο. Το δικο σου ζητουμενο ειναι να εχεις το συνδυασμο ενεργοποιημενο. Ολα αυτα αναφερονται στους οδηγους στα επισημασμενα θεματα αλλα και στην πρωτη σελιδα αυτου του θεματος.

Οπότε αν περάσω ξανά με Odin την έκδοση I9000XWJVN (COS) από αυτόν τον οδηγό, θα είναι σα να μην έκανα ποτέ το fix αυτό και άρα θα σταματήσει να βγαίνει αυτή η οθόνη;

• Απαντήσεις 12,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Οπότε αν περάσω ξανά με Odin την έκδοση I9000XWJVN (COS) από αυτόν τον οδηγό, θα είναι σα να μην έκανα ποτέ το fix αυτό και άρα θα σταματήσει να βγαίνει αυτή η οθόνη;

Ακολουθησε τον οδηγο και λογικα θα λυθει το προβλημα και θα εχεις ενεργοποιημενο και το συνδυασμο.

Παναγιώτης

Samsung Galaxy S7 Edge

Ακολουθησε τον οδηγο και λογικα θα λυθει το προβλημα και θα εχεις ενεργοποιημενο και το συνδυασμο.

Έχει σημασία ποια έκδοση του Odin θα χρησιμοποιήσω; Γιατί έχω την 1.7 αλλά στον οδηγό λέει την 1.3 :worry:

Καλημέρα..θέλω να ρωτήσω κάτι σχετικά με root. Όταν πάω στις ρυθμίσεις/πληρ. σχετικά με τηλ/kernel info. Εκεί μου εμφανίζει : root@Dell105#1 . Το έχω rooted..

Όμως, το περίεργο είναι οτι σε ενα galaxy ace το οποίο δεν ειναι rooted, λέει πάλι το ίδιο..

Η συγκεκριμένη πληροφορία είναι άσχετη με root η κάτι παίζει ?

Αυτά.. ευχαριστώ.

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Όπως σου είπαν είναι όντως άσχετο... Αυτό θα βλέπεις σε συσκευές με stock firmware (& kernel γιατί αυτόν αφορά)... Αν βάλεις άλλον kernel θα δεις άλλο όνομα user (αντι root) και kernel (αντί @dell).

Πολύ ευχαρίστως να περάσω άλλη rom. Δεν το έχω όμως τόσο με τις ονομασίες οπότε η JPU που αναφέρεις είναι επίσημη 2.3.3; Στον οδηγό σου αναφέρεις ότι το "τρικ" με τα 3 κουμπιά είναι μόνιμο, ισχύει; Μπορώ να επαναφέρω τον γαλαξία ακριβώς όπως ήταν πριν εφαρμόσω το "τρικ"; Αυτό γίνεται με factory reset και hard reset ή με άλλο τρόπο; Αν μπορείς να μου υποδείξεις που αναφέρονται αυτά γιατί είμαι μόλις μία εβδομάδα που έχω αρχίσει να ασχολούμαι με "μη official" διαδικασίες... :O

Όπως στα είπε και ο Παναγιώτης πιο πριν (και με τον οποίο συμφωνώ στις κινήσεις που πρέπει να κάνεις)... Δεν μπορώ να καταλάβω τι τρέχει ακριβώς ιδίως απο τη στιγμή που αναφέρεις οτι πριν κάνεις το fix για επαναφορά των 3 πλήκτρων δεν είχες πρόβλημα... Μία ακόμα λύση θα ήταν να περάσεις απλά καινούργιους bootloaders μέσω ODIN (σαν αναβάθμιση) αλλά κάτι τέτοιο είναι πολύ προχωρημένο (ακόμα και στο xda δεν το κάνουν:lol:)! Οπότε ίσως το μόνο που μπορεί να σε σώσει είναι τα factory reset/ μετά ξαναφλασάρισμα της 2.2 jph και μετά ξανα-αναβάθμιση απο kies, εκτός και ασχολήθείς με το odin (που συνιστάται) και ξαναπεράσεις την JVN (απο τα links των οδηγών) εξ αρχής...

Έχει σημασία ποια έκδοση του Odin θα χρησιμοποιήσω; Γιατί έχω την 1.7 αλλά στον οδηγό λέει την 1.3 :worry:

Δεν παίζει ρόλο... Απλά οι νεότερες εκδόσεις έχουν κάποια κουτάκια παραπάνω που μπορεί να σε μπερδέψουν!

EDIT: καθυστέρησα λόγω δουλειάς και με πρόλαβαν όλοι

Edited by Coolgreek
Βασίλης!

Οχι χρησιμοποιησε αυτην δεν υπαρχει προβλημα.

Παναγιώτης

Samsung Galaxy S7 Edge

Για να μην κάνω καμιά βλακεία και επειδή το κομμάτι με το repartition δε μου είναι τόσο ξεκάθαρο. Για να βάλω την I9000XWJVN (COS) να ακολουθήσω το πρώτο βήμα του οδηγού (με το repartition); Ρωτάω, επειδή απ' ότι βλέπω στο .tar αρχείο, περιέχεται το αρχείο cache.rfs, αλλά όχι το dbdata.rfs.

Για να μην κάνω καμιά βλακεία και επειδή το κομμάτι με το repartition δε μου είναι τόσο ξεκάθαρο. Για να βάλω την I9000XWJVN (COS) να ακολουθήσω το πρώτο βήμα του οδηγού (με το repartition); Ρωτάω, επειδή απ' ότι βλέπω στο .tar αρχείο, περιέχεται το αρχείο cache.rfs, αλλά όχι το dbdata.rfs.

Προχωρα χωρις να κανεις repartition.

Παναγιώτης

Samsung Galaxy S7 Edge

Ωραία. Η εγχείρηση πέτυχε! Πλέον δεν βγάζει αυτή την εικόνα στην αρχή και έχω ενεργοποιημένο και το 3-button combo. Ευχαριστώ!

Ερώτηση τώρα: όταν απενεργοποιώ τον γαλαξία και αφού σβήσει η οθόνη δονείται μία φορά. Δεν το θυμάμαι να το κάνει αυτό. Απ' όσο έχω καταλάβει η δόνηση γίνεται γενικά όταν έχει κάποιο σφάλμα, οπότε να υποθέσω ότι και πάλι δεν είναι κάτι καλά; :(

Ωραία. Η εγχείρηση πέτυχε! Πλέον δεν βγάζει αυτή την εικόνα στην αρχή και έχω ενεργοποιημένο και το 3-button combo. Ευχαριστώ!

Ερώτηση τώρα: όταν απενεργοποιώ τον γαλαξία και αφού σβήσει η οθόνη δονείται μία φορά. Δεν το θυμάμαι να το κάνει αυτό. Απ' όσο έχω καταλάβει η δόνηση γίνεται γενικά όταν έχει κάποιο σφάλμα, οπότε να υποθέσω ότι και πάλι δεν είναι κάτι καλά; :(

Χαιρομαι που τα καταφερες. Για τη δονηση μην ανησυχεις, ειναι σημαδι οτι το κινητο απενεργοποιηθηκε πληρως.

Παναγιώτης

Samsung Galaxy S7 Edge

όλα τα android το κάνουν είτε κινητό, είτε tablet...δεν είναι σφάλμα..δείχνει ότι απενεργοποιήθηκε πλήρως..

Και πάλι σας ευχαριστώ. Μου έκανε εντύπωση γιατί δεν το είχα παρατηρήσει ως τώρα. Τώρα μένει να περάσω πάλι το σωστό Swype με το τελικό 'ς' :)

Ρε παιδιά, δεν παίζει να δω άσπρη μέρα με αυτές τις αναβαθμίσεις. Δεν μπορούσε το επίσημο 2.3.3 να έχει σωστό το τελικό 'ς';

Προσπάθησα ακριβώς με την ίδια διαδικασία να κάνω root το κινητό μου και το odin μου βγάζει failed. Συγκεκριμένα:

<ID:0/015> Added!!
<ID:0/015> Odin v.3 engine (ID:15)..
<ID:0/015> File analysis..
<ID:0/015> SetupConnection..
<ID:0/015> Initialzation..
<ID:0/015> Get PIT for mapping..
<ID:0/015> Firmware update start..
<ID:0/015> zImage
<ID:0/015> Complete(Write) operation failed.
<OSM> All threads completed. (succeed 0 / failed 1)

Το θέμα είναι ότι έπειτα το κινητό μου δείχνει μία εικόνα με ένα κινητό και έναν υπολογιστή και στη μέση ένα θαυμαστικό! :(

Το 3-button combo δουλεύει ακόμα, αλλά δοκιμάζοντας να ξαναφλασάρω την επίσημη τρώω πάλι failed... :wacko:

Τι να κάνω;

edit: μετά από 2-3 προσπάθειες τώρα δουλεύει το φλασάρισμα, ελπίζω να μην σκάσει στο τέλος...

--- Από Ομάδα Διαχείρισης ---

Θα σε παρακαλούσα να αποφεύγεις τα συνεχόμενα μηνύματα. Χρησιμοποίησε τη Τροποποίηση Μηνύματος όταν θέλεις να προσθέσεις κάτι στο μήνυμα σου ή τη Πολλαπλή Παράθεση όταν θέλεις να απαντήσεις ταυτόχρονα σε περισσότερα του ενός μηνύματα.

Edited by athanaso77
Συνεχόμενα μηνύματα

Το θέμα είναι ότι έπειτα το κινητό μου δείχνει μία εικόνα με ένα κινητό και έναν υπολογιστή και στη μέση ένα θαυμαστικό! :(edit: μετά από 2-3 προσπάθειες τώρα δουλεύει το φλασάρισμα, ελπίζω να μην σκάσει στο τέλος...

Μπρικαρες το κινητο. Πως προσπαθησες να κανεις root? Τωρα το κινητο σε τι κατασταση βρισκεται? Περασες ξανα την επισημη ελληνικη?

Παναγιώτης

Samsung Galaxy S7 Edge

Προσπάθησα να περάσω το fuguroot. Τελικά κατάφερα να ξαναπεράσω από πάνω την JVN και τώρα το κινητό δουλεύει κανονικά. Ξαναέκανα τη διαδικασία με το fuguroot και αυτή τη φορά πέρασε. Δεν ξέρω τι το πιάνει... Πλέον είμαι και root. Τώρα θα περάσω και το Swype. Συγνώμη για την αναστάτωση...

εχω περασει την juwe 5.3 και δν εχω ελληνικο πληκτρολογιο και swype...υπαρχει κανα λινκ οπου μπορω να τα κατεβασω?

Στους οδηγους υπαρχουν και τα 2.

Παναγιώτης

Samsung Galaxy S7 Edge

Για να περάσω πάνω σε official Froyo 2.2.1 μέσω odin αυτήν εδώ :

Gingerbread 2.3.4

I9000XΧJVQ (XEU) (έκδοση 10 Iουνίου - Aγγλία).

Πρέπει να αλλάξω το CSC σε XEU ?? Επίσης, θα κάνω repartition + wipe cache πριν από το install ??

Επίσης, πρέπει να κάνω και την άλλη την cache wipe ?? ( Dalvik) Αν ναι .. πως?

Devices: Galaxy S, LG G Pad 8.3

Gingerbread 2.3.4

Πρέπει να αλλάξω το CSC σε XEU ?? Επίσης, θα κάνω repartition + wipe cache πριν από το install ??

Θες να περάσεις στο Galaxy S σου την JVQ και τώρα έχεις μια 2.2.1;

Gingerbread 2.3.4

Ας τα πάρουμε απο την αρχή...

1) Όταν φλασάρεις με το ODIN τότε το csc που ήδη έχεις θα σβηστεί. Οπότε δεν έχει κανένα νόημα να αλλάξεις csc πριν το φλασάρισμα! Μόνο αν κάνεις αναβάθμιση μέσω KIES παίζει ρόλο το csc!

2) Πριν το φλασάρισμα (και μετά) συνιστάται (ανεπιφύλακτα και σε προτρέπω να το κάνεις) να κάνεις factory reset ή hard reset. Επίσης να κάνεις wipe cache και wipe dalvik cache μετά το πέρασμα της ρομ (και επίσης μετά το πέρασμα οποιουδήποτε kernel).

Συνιστάται να χρησιμοποιήσεις και repatition (με το αντίστοιχο pit αρχείο)!

3) Τέλος μετά το φλασάρισμα πέρνα και εναν kernel (για root και για να αποκτήσεις CWM) καθότι όλες οι 2.3.4 ΔΕΝ έχουν Ελληνικό πληκτρολόγιο/Swype (αλλά μπορείς να περάσεις αυτά που υπάρχουν στους οδηγούς μέσω CWM).

Τέλος προσθέτω η JVQ είναι η 2.3.4 που δόθηκε επίσημα στην Αγγλία αλλά υπάρχει και η νεότερη 2.3.4 JVR...

Edited by Coolgreek
Βασίλης!

Το nandroid backup μπορω να το κανω restore πανω οποιαδηποτε custom rom(με παντα ιδια base rom)? Ο kernel που ειχα την στιγμη του backup παιζει καποιο ρολο? Για παραδειγμα: εχω jvr σαν base rom και εχω 3 nandroid backups απο 3 διαφορετικες custom roms.Μπορω να αλλαζω απο την μια στην αλλη χωρις προβλημα?

Υπάρχει κανείς με JVR/Semaphore ή κάτι κοντινό? τι version busybox έχετε? Σας δουλεύουν τα ifconfig / route ?? Εμένα με v1.16.2androidminimal δεν δουλεύουν. Ξέρει κανείς γιατί??

EDIT: τελικά βρήκα στο xda ότι έπρεπε να φτιάξω επιπλέον symlinks για τα ifconfig/route και τελικά το openvpn δούλεψε!

Να κανω και εγω μια ερωτηση παιδια.Θελω να κανω ροοτ το κινητο μου γιατι περνωντας την επισημη 2.3.3 μου παρουσιασε battery drain αν το λεω σωστα και τα διαβασα ολα και πιστευω οτι η πιο απλη διαδικασια ειναι το fuguroot αλλα αυτο που δεν βρισκω ειναι πιος κερνελ ταιριαζει με το συστημα.Λοιπον τα φωτα σας μην το κανω τουβλο,εχω pda i9000bujva phone i9000bujv3 csc i9000gvgrjv6.ελπιζω να βοηθησα με τα δεδομενα που σας εδωσα και να με βοηθησετε.Ευχαριστω

• The topic was unlocked