Jump to content

[Επίσημο] Nokia C6-01

Itchrist86
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

στο gsmarena λεει οτι και το c6-01 εχει gorilla.http://www.gsmarena.com/nokia_c6_01-3524.php

πως το ειδες γενικος σε σχεση με τα αλλα τα s^3 ?αξιζει?στο χερι πιο σου εκατσε πιο καλα?

Gorilla δεν νομίζω να έχει,τα ίδια διάβασα και για το C7 αλλά κάποιος έγραψε εδώ στο σχετικό topic ότι είχε γρατζουνιές....στο C6-01 το οποίο πήρα σφραγισμένο και είχε ζελατίνα στην οθόνη,όταν την έβγαλα και έκανα κανονική χρήση βάζοντας βγάζοντας το από την εσωτερική τσέπη του μπουφάν αργότερα πρέπει να πέρασε ξυστά από το φερμουάρ γιατί ήμουν πάνω στη μηχανή χωρίς κράνος και ήθελα να απάντησω σε εισερχόμενη κλήση(πιο ακριβης περιγραφή των συνθηκών δεν γίνεται;)),τότε πρεπει να έγινε-δεν φαινόταν αμέσως χτυπητά αλλά και πάλι επειδή βλέπω καλά το είδα αργότερα κάτω από τον ήλιο υπο συγκεκριμμένη γωνία θέασης και με χάλασε πολύ.

Αυτή ήταν και η αφορμή γιατί ΟΚ όλα καλά αλλά δεν μπορώ να χωνέψω το Fullfocus της κάμερας όταν ο προκάτοχος του (το C6) έχει αυτόματη εστίαση και είναι και φθηνότερο 100 €,το HD video του C6-01 αν το δεις σε FullHD οθόνη θα καταλαβεις πως έχει αρκετά ψεγάδια σε σύγκριση πχ. με το βίντεο που τραβάει το Wave-αυτά σε ότι αφορά την κάμερα καταλήγω πως είναι ακατανόητο να βάζει Fullfocus κάμερα όταν τόσα χρόνια ήταν αυτονόητο να έχουμε Carl Zeiss Autofocus κάμερες στα περισσότερα 60άρια αφής και μη,τελεία και παύλα.

Κατα τα λοιπά είναι ποιοτικότατο με δυνατό ηχείο,τέλειο ακουστικό,browser της υπομονής,μουσική ωραία με τα κατάλληλα ακουστικά της επιλογής μας και από το ηχείο αλλά τελικά νοιώθεις πως η ΝΟΚΙΑ κάνει βήματα προς τα πίσω ή σε κοροϊδεύει ζητώντας 330-350 €(για ελληνικής αντιπροσωπείας και όχι παραεισαγωγής) για το C6-01 αφού τελικά μένεις με την απορία....γιατί έβαλαν μια τέτοια κάμερα....γιατί,να μου πεις εκεί θα κολλήσεις,ναι μεταξύ άλλων εκεί αφού τόσα χρόνια πάντα είχαμε κάτι καλύτερο στα άλλα(5800,Χ6,C6......) και τελικά δεν ήταν πιο ακριβά ούτε και το C6-01 είναι φθηνότερο.

Οσο για το Symbian^3 δεν έχει και τόσες δραματικές διαφορές από το S60V5,κάποιες προσθήκες έκαναν,επέτρεψαν την αναπαραγωγή avi,mkv αρχείων (το OMNIA HD το έκανε ήδη 1,5 χρόνο σαν S60V5) και επιτέλους μετά από τόσα χρόνια που γκανιάξαμε διπλασίασαν την ram(σιγά τα αυγά...εδώ άλλοι πάνε για 1 GB ram....:lol::lol:),για μένα το Symbian ταξίδι δεν έχει νόημα πια μετά από τόσα χρόνια εμμονής και υπομονής,σώθηκε πια....προβλέπω οι ρυθμοί να μένουν στον ίδιο αργό ρυθμό.....:yawn:,συνεπώς το C6-01 δεν θα το συνιστούσα πλέον σε κάνεναν φίλο/γνωστό;).

Το μοναδικό Symbian που αξίζει(αλλά όχι τώρα,μόνο όταν πέσει η τιμή του σε λογικά επίπεδα σε 6 μήνες περίπου) είναι το Ν8 και μόνο για την κάμερα του(ως module cmos πάντα) και όχι για το sw του στην παρούσα μορφή και απόδοση που είναι της υπομονής.........

Edited by rostropol

• Απαντήσεις 874
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

ευχαριστω rostropol δεν μπορουσες να τα πεις καλητερα .ειμαι αναμεσα σε n8,c6-01 το ξερω οτι ειναι καλητερο το ν8 αλλα αξιζει αυτην τη διαφορα?ευχαριστω παντος φιλε με καλυψες γενικος και στο οτι τα sympian^3 δεν πολυ λενε ακομα τουλαχιστον.αν και ειμαι κολυμενος με τα νοκια ...και με τα iphone πιο λιγο.ειμαι σε φαση που δεν ξερω πραγματικα τη να παρω!το μονο που δεν δοκιμασα ειναι το adroid αλλα δεν το κανω ακομα γιατι δεν ειμαι γενικος τον μεγάλων αλλαγών. Edited by mirrorofsorrow
Γιαννης

Δεν εχει δηλαδη στο μενου που να λεει αναλυτικα χρονος για εισερχομενες, εξερχομενες και γενικα συνολο?

Δεν εχει δηλαδη στο μενου που να λεει αναλυτικα χρονος για εισερχομενες, εξερχομενες και γενικα συνολο?

τοτε θα πρεπει να κοιταξεις στο ''ΜΗΤΡΩΟ''

Το κινητό είναι στα χέρια μου εδώ και 4 μέρες ελληνικότατο με περασμένη την PR 1.1....Ύστερα από πολύ σκάλισμα έχω να πω τα εξής:

Είναι ΠΑΡΑ πολύ μικρό κάτι το οποίο δεν φαίνεται απο τις φωτογραφίες που κυκλοφορούν και πάρα πολύ βολικό στο κράτημα.Μπαίνει βγαίνει εύκολα στην τσέπη(αφού δεν έχει κούρμπες) και το slide του πληκτρολογίου γατζώνει στο δάκτυλο.

Οθόνη η CBD είναι όντως εξαιρετική και αρκετά ανώτερη του Ν8 στην απόχρωση χρωμάτων αλλά δυστυχώς δεν βολεύουν και πολύ οι 3.2 ίντσες(δεν το περίμενα αλλά όντως 0.3 ίντσες θα ήταν πολύ πιο εύχρηστο αλλά και πιο μεγάλο).

Η έκθεση είναι πολύ ομαλή αλλά δυστηχώς μέσα στα μενού και στις επαφές συχνά κάνει κάτι κολλήματα εκνευριστικά.

Προβλήματα με επανασυνδέσεις δεν έχει όπως το Ν8.

To ovi maps 3.06 λειτουργεί άψογα χωρίς κολλήματα στο pinch to zoom με τους δορυφόρους να κλειδώνουν άμεσα με υποβοήθηση και σχετικά γρήγορα(κάνα 4λεπτο) χωρίς.

Ηχείο αρκετά δυνατό και καθαρό(παίζει περίπου σαν Ν95 8GB)

Φωτογραφίες επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι μου καθώς το full focus κάνει τις φωτογραφίες στις περισσότερες περιπτώσεις θολές.Βίντεο 720 χωρίς ιδιαίτερα κολλήματα...

Μπαταρία είναι νωρίς να αναφέρω...

Αν ξέχασα κάτι πείτε το να σας πώ εντυπώσεις....

Edited by gerost

οταν λες (το slide του πληκτρολογίου γατζώνει στο δάκτυλο) τη εννοεις?το τηλεφωνο δεν εχει slide.
Γιαννης

οταν λες (το slide του πληκτρολογίου γατζώνει στο δάκτυλο) τη εννοεις?το τηλεφωνο δεν εχει slide.

Εννοεί το συρόμενο πλήκτρο ξεκλειδώματος πληκτρολογίου το οποίο είναι πολύ σφιχτό.

Το κινητό είναι στα χέρια μου εδώ και 4 μέρες ελληνικότατο με περασμένη την PR 1.1....Ύστερα από πολύ σκάλισμα έχω να πω τα εξής:

Είναι ΠΑΡΑ πολύ μικρό κάτι το οποίο δεν φαίνεται απο τις φωτογραφίες που κυκλοφορούν και πάρα πολύ βολικό στο κράτημα.Μπαίνει βγαίνει εύκολα στην τσέπη(αφού δεν έχει κούρμπες) και το slide του πληκτρολογίου γατζώνει στο δάκτυλο.

Οθόνη η CBD είναι όντως εξαιρετική και αρκετά ανώτερη του Ν8 στην απόχρωση χρωμάτων αλλά δυστυχώς δεν βολεύουν και πολύ οι 3.2 ίντσες(δεν το περίμενα αλλά όντως 0.3 ίντσες θα ήταν πολύ πιο εύχρηστο αλλά και πιο μεγάλο).

Η έκθεση είναι πολύ ομαλή αλλά δυστηχώς μέσα στα μενού και στις επαφές συχνά κάνει κάτι κολλήματα εκνευριστικά.

Προβλήματα με επανασυνδέσεις δεν έχει όπως το Ν8.

To ovi maps 3.06 λειτουργεί άψογα χωρίς κολλήματα στο pinch to zoom με τους δορυφόρους να κλειδώνουν άμεσα με υποβοήθηση και σχετικά γρήγορα(κάνα 4λεπτο) χωρίς.

Ηχείο αρκετά δυνατό και καθαρό(παίζει περίπου σαν Ν95 8GB)

Φωτογραφίες επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι μου καθώς το full focus κάνει τις φωτογραφίες στις περισσότερες περιπτώσεις θολές.Βίντεο 720 χωρίς ιδιαίτερα κολλήματα...

Μπαταρία είναι νωρίς να αναφέρω...

Αν ξέχασα κάτι πείτε το να σας πώ εντυπώσεις....

Τόσο χάλια είναι η κάμερά του?

Εννοεί το συρόμενο πλήκτρο ξεκλειδώματος πληκτρολογίου το οποίο είναι πολύ σφιχτό.

Σωστός ο rostropol!

Όχι μόνο σφικτό αλλά έχει σαν δόντια τα οποία γαντζώνουν στο δάχτυλο και επιτρέπει την δεμένη και εύκολη κύλιση του.

Κάμερα δεν με έχει ενθουσιάσει καθόλου δυστυχώς....Καλύτερα να είχε λιγότερα MP και autofocus παρά αυτήν...

Σωστός ο rostropol!

Όχι μόνο σφικτό αλλά έχει σαν δόντια τα οποία γαντζώνουν στο δάχτυλο και επιτρέπει την δεμένη και εύκολη κύλιση του.

Κάμερα δεν με έχει ενθουσιάσει καθόλου δυστυχώς....Καλύτερα να είχε λιγότερα MP και autofocus παρά αυτήν...

Για μενα πάντως είναι το μεγαλύτερο ατόπημα η τοποθέτηση Fullfocus κάμερας μετά από το σύνηθες autofocus Carl Zeiss σε τόσα 60άρια(ειδικά S60v5-5800,X6,...) και σίγουρα συνετέλεσε στην διαμόρφωση της τωρινής κατάστασης εως ενα βαθμό(κακά τα ψέμματα,το Symbian τελείωσε και ότι και να λένε κάποιοι εδω μέσα όλα φουντούκια είναι....ποιος developer/εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού θα κάτσει να φτιάξει εφαρμογές/παιχνίδια για ενα λειτουργικό που σιγά/σιγά μεσα σε 2 χρόνια σταδιακά απαξιώθηκε...βλ. 1)Samsung και Sonyericsson εγκατέλειψαν το Symbian.....2)"Κλείσιμο" του Symbian.org.....κ.α.).

Για μενα πάντως είναι το μεγαλύτερο ατόπημα η τοποθέτηση Fullfocus κάμερας μετά από το σύνηθες autofocus Carl Zeiss σε τόσα 60άρια(ειδικά S60v5-5800,X6,...) και σίγουρα συνετέλεσε στην διαμόρφωση της τωρινής κατάστασης εως ενα βαθμό(κακά τα ψέμματα,το Symbian τελείωσε και ότι και να λένε κάποιοι εδω μέσα όλα φουντούκια είναι....ποιος developer/εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού θα κάτσει να φτιάξει εφαρμογές/παιχνίδια για ενα λειτουργικό που σιγά/σιγά μεσα σε 2 χρόνια σταδιακά απαξιώθηκε...βλ. 1)Samsung και Sonyericsson εγκατέλειψαν το Symbian.....2)"Κλείσιμο" του Symbian.org.....κ.α.).

Πως από τις κάμερες και τα specs τους το πήγαμε στον θάνατο του Symbian και τα φουντούκια ε ???? Ότι και να λέει ο οποιοσδήποτε, το Symbian δεν έχει έλλειψη εφαρμογών και σε αυτό βοηθάει ότι μπορεί να τα κάνει όλα από την μάνα του ....

Ας μείνουμε ontopic και ας αποφεύγουμε τις άσχετες αντιπαραθέσεις .... :)

Nokia N9 & S.E.X. Play User x )

Απελπισμένες ρητορικές διαστρεβλώσεις !

Πως από τις κάμερες και τα specs τους το πήγαμε στον θάνατο του Symbian και τα φουντούκια ε ???? Ότι και να λέει ο οποιοσδήποτε, το Symbian δεν έχει έλλειψη εφαρμογών και σε αυτό βοηθάει ότι μπορεί να τα κάνει όλα από την μάνα του ....

Ας μείνουμε ontopic και ας αποφεύγουμε τις άσχετες αντιπαραθέσεις .... :)

Ασχετη αντιπαράθεση δεν βλέπω στο topic αυτό αλλά άσχετη παρατήρηση....:lol::lol:

Το θέμα της κάμερας εχει σχέση με τα πάντα σε ότι αφορά και την εξέλιξη/κατάληξη του Symbian που πάντα ήταν ταυτόσημο με το όνομα ΝΟΚΙΑ....άλλωστε ξεκίνησα να ασχολούμαι με το Symbian από την εποχή του 7650 και τελικά έτοιμη out of the box συσκευή περίπου ξεκίνησε να υπάρχει με το Ν73(επίσης με Carl Zeiss κάμερα),πριν ψάχναμε με το PhotoAcute πχ. πως θα κάνουμε την κάμερα του 6600 να τραβάει φωτογραφίες 1.3 ΜΡ.....

Οσο για τις πολλές εφαρμογές.....:lol::lol: ας είναι καλά το "μαγαζάκι" που τις βρίσκουμε χρόνια τώρα(αλλά αυτοί που τις βγάζουν δεν πληρώνονται και μοιραία θα σταματήσουν να κάνουν τους μακάκες,ειδικά τώρα με τις πρόσφατες εξελίξεις).

Δεν μπορεί να με πείσει κανείς (και ούτε τους άλλους κατόχους C6-01,C7,E7 σε όλο τον κόσμο) ότι ξαφνικά πρέπει να αρκεστώ σε αυτό το υποδεέστερο camera module αγνώστου κατασκευαστή και να συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε ότι είναι έτοιμο 100% out of the box το κινητό επειδή έχει και τους Χαρτες(αν ήταν έτσι δεν θα ψαχνόντουσαν και σήμερα πολλοί με το Ndrive,Sygic...κλπ.).....ΔΕΝ είναι αυτό που θα έπρεπε να είναι,δεν είναι αυτό που τόσα χρόνια αβίαστα μας προσέφερε η ΝΟΚΙΑ.

Αν θες τώρα εσύ συνέχισε ontopic,αν έχεις και το C6-01 να μας πεις άλλα ενδιαφέροντα......δεν νομίζω να υπάρχουν και πολλά όπως μήπως πότε θα βγει το PR 2.0.....άγνωστο,αλλά και να βγει τι έγινε.......:lol::lol:

Δεν βλέπω να υπάρχει λόγος για να ξεκινήσει αντιπαράθεση από το πουθενά. Ας αφήσουμε τους χαρακτηρισμούς fanboys, nokia fans κ.τ.λ. και ας επικεντρωθούμε στο θέμα μας το οποίο είναι το C6-01.

:bow:

iPhone 7 Plus 128GB Black iOS 10.3.1

MacBook Pro 13" macOS Sierra 10.12.4

Ασχετη αντιπαράθεση δεν βλέπω στο topic αυτό αλλά άσχετη παρατήρηση....:lol::lol:

Το θέμα της κάμερας εχει σχέση με τα πάντα σε ότι αφορά και την εξέλιξη/κατάληξη του Symbian που πάντα ήταν ταυτόσημο με το όνομα ΝΟΚΙΑ....άλλωστε ξεκίνησα να ασχολούμαι με το Symbian από την εποχή του 7650 και τελικά έτοιμη out of the box συσκευή περίπου ξεκίνησε να υπάρχει με το Ν73(επίσης με Carl Zeiss κάμερα),πριν ψάχναμε με το PhotoAcute πχ. πως θα κάνουμε την κάμερα του 6600 να τραβάει φωτογραφίες 1.3 ΜΡ.....

Οσο για τις πολλές εφαρμογές.....:lol::lol: ας είναι καλά το "μαγαζάκι" που τις βρίσκουμε χρόνια τώρα(αλλά αυτοί που τις βγάζουν δεν πληρώνονται και μοιραία θα σταματήσουν να κάνουν τους μακάκες,ειδικά τώρα με τις πρόσφατες εξελίξεις).

Δεν μπορεί να με πείσει κανείς (και ούτε τους άλλους κατόχους C6-01,C7,E7 σε όλο τον κόσμο) ότι ξαφνικά πρέπει να αρκεστώ σε αυτό το υποδεέστερο camera module αγνώστου κατασκευαστή και να συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε ότι είναι έτοιμο 100% out of the box το κινητό επειδή έχει και τους Χαρτες(αν ήταν έτσι δεν θα ψαχνόντουσαν και σήμερα πολλοί με το Ndrive,Sygic...κλπ.).....ΔΕΝ είναι αυτό που θα έπρεπε να είναι,δεν είναι αυτό που τόσα χρόνια αβίαστα μας προσέφερε η ΝΟΚΙΑ.

Αν θες τώρα εσύ συνέχισε ontopic,αν έχεις και το C6-01 να μας πεις άλλα ενδιαφέροντα......δεν νομίζω να υπάρχουν και πολλά όπως μήπως πότε θα βγει το PR 2.0.....άγνωστο,αλλά και να βγει τι έγινε.......:lol::lol:

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.

Είναι σαν να σταματήσουν να βάζουν στα αυτοκίνητα υδραυλικό τιμόνι.

Ξέρω.Λίγο υπερβολικό αυτό που λέω,αλλά κάπως έτσι είναι.

Έβαζε autofocus και Carl Zeis πριν 5 χρόνια και δεν βάζει τώρα?

Καλησπέρα (ή καλύτερα καλημέρα)σε ολους τους φίλους!Πρόκειται να αγοράσω ένα C6-01 Γερμανικής προέλευσης καί πρώτη δουλειά θα είναι να του κάνω αναβάθμιση μέσω ΟΤΑ για να μην χάσει τα Ελληνικά.Έχει ακουστεί αν αυτού του είδους η αναβάθμιση μπορεί να 'πεθάνει'την συσκευή;Το ρωτάω γιατί συνέβη στο C6- 01 ενός γνωστού ενώ το αναβαθμίζε κατά αυτό τον τρόπο.Έχει γενικά επικυνδινότητα αυτή η διαδικασία στο συγκεκριμένο μοντέλο;Ξέρει κανείςΕυχαριστώ; προκαταβολικά!

Να κολλήσει η συσκευή σε αναβάθμιση ΟΤΑ δεν το έχω ακούσει ποτέ. Έχω αναβαθμίσει αμέτρητες φορές πλήθος συσκευών και με τους δύο τρόπους (μέσω σουίτας και ΟΤΑ) και ο δεύτερος τρόπος είναι μακράν πιο αξιόπιστος. Προχώρησε κανονικά στην αγορά και κάνε του αναβάθμιση ΟΤΑ χωρίς φόβο.

Μέσω ΟΤΑ αν καταφέρεις και το τουβλάρεις στείλε και βιογραφικό στην google!!:p

Δεν πρόκειται γιατί με ΟΤΑ πρώτα το κατεβάζει και μετά το κάνει εγκατάσταση..Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ τόπος να τουβλάρει είναι να σβήσει απο μπαταρία ενώ κάνει την εγκατάσταση...

Κάτι άλλο που παρατήρησα ευχάριστο είναι το εξής:

Όταν βρίσκεσαι μέσα σε μια εφαρμογή και πατήσεις το πλήκτρο του μενου σε γυρνάει στην αρχική οθόνη με την εφαρμογή να παραμένει ανοιχτή(όπως και στα παλιά symbian)

Ενώ αν βρίσκεσαι μέσα στην εφαρμογή και πατήσεις το κόκκινο πλήκτρο, σε βγάζει στην αρχική οθόνη ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ την εφαρμογή στην οποία ήσουν....

καλημερα.σκεφτομαι να το παρω κ θα ηθελα να μου πειτε-οσοι το εχουν- απο αυτονομια τι λεει? γιατι η μπαταρια του ειναι αρκετα μικρη σε συγκριση με τα αλλα 2 *σ7 κ ν8.

Ναι ρε παιδιά δίκιο έχετε και εγώ έχω αναβαθμίσει ένα κάρο κινητά μέσω ΟΤΑ και δεν είχα ποτέ πρόβλημα,απλώς συνέβη σε κάποιο γνωστό με C6-01 και σκέφτηκα μήπως υπάρχει θέμα σε αυτόν τον τομέα με το συγκεκριμένο μοντέλο.Ενδεχομένως και του γνωστού να του έμεινε από μπαταρία,δεν ξέρω λεπτομέρειες περισσότερες....Ευχαριστώ πάντως για την ανταπόκριση!

Ναι ρε παιδιά δίκιο έχετε και εγώ έχω αναβαθμίσει ένα κάρο κινητά μέσω ΟΤΑ και δεν είχα ποτέ πρόβλημα,απλώς συνέβη σε κάποιο γνωστό με C6-01 και σκέφτηκα μήπως υπάρχει θέμα σε αυτόν τον τομέα με το συγκεκριμένο μοντέλο.Ενδεχομένως και του γνωστού να του έμεινε από μπαταρία,δεν ξέρω λεπτομέρειες περισσότερες....Ευχαριστώ πάντως για την ανταπόκριση!

Έχω την εντύπωση ότι αν δεν επαρκή η ισχύς της μπαταρίας για την εγκατάσταση δεν σε αφήνει να προχώρησις και σε ενημερώνει με σχετικό μήνυμα ακόμα και με το ovi.

Edited by antheod
http://www.myphone.gr/forum/image.php?u=11306&type=sigpic&dateline=1348034580