Jump to content

Σπουδές και αγορά εργασίας

anthoulaki1989
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

ειμαι 21, και απο σπουδες εχω τελειωσει νοσηλευτικη για ψυχικες παθησεις σε δημοσιο ΙΕΚ.. επισης εχω lower και ecdl. θα ηθελα να βρω δουλεια σε φαρμακειο ή σε ιατρειο (μιας και ξερω κατι λιγα απο νοσηλευτικη)... επισης ειδα μια αγγελια για video club, και το σκεφτομουν γιατι ειναι κ κοντα μου... θα ηθελα ομως να ξερω τα υπερ και τα κατα της καθε δουλειας.. οσο για τη δουλεια πανω σε ακριβως αυτο που σπουδασα (δλδ νοσοκομειο, κλινικη κλπ..) δε μπορω να τη κανω κι απ τη σχολη που πηγαιναμε καταλαβα οτι δε θα μου αρεσε, στεναχωριομουν και δε μπορω και τις ενεσεις (!) θα μου πειτε γιατι το διαλεξα?ε, απο τυχη πηγα!!

τεσπα, εχω ξεκινησει να ρωταω σε φαρμακεια, απλα θα ηθελα να εχω και μια ιδεα γενικα...

επισης, αν σε λιγες μερες δε βρω κατι εχω σκεφτει να παω σε ΙΕΚ (δημοσιο παλι) γι αλλη ειδικοτητα.. κατι για υπολογιστες ελεγα (κοβει το μυαλο μου απ αυτα.. ετσι πιστευω δλδ). εχω δει και για εικονοληπτης..

τελος θα ηθελα να τονισω οτι δε θελω μια δουλεια απλα για να κανω κατι, ή γιατι δεν εχω τι να κανω..-αμα δεν εχω τι να κανω μπαινω facebook που λενε.. θελω αυτη η δουλεια που θα βρω να εχει τη προοπτικη της μονιμοτητας (οσο δυνατον ειναι αυτο στις μερες μας) δε θελω να ειμαι καπου με τον φοβο της απολυσης.. φυσικα παντα υπαρχει αυτη η πιθανοτητα και το καταλαβαινω αλλα εστω να μην ειναι το δεδομενο οτι θα φυγεις (οπως σε καφετερεια πχ, μετα απο μια ηλικια δε θα σε θελουν), δεν ξερω αν εγινα κατανοητη οπως το ειπα..:worry:

χμμ αυταα...εσεις τι θα μου προτεινατε?? και για δουλεια και για σχολη.. θα ηθελα τη γνωμη σας για ολα τα παραπανω ή σε κατι απο αυτα

ευχαριστω παααρα πολυ και σορυ για το κατεβατο :)

Καλησπερα Αντθουλα,ειμαι αρκετα μεγαλυτερος σου,και μην το παρεις προσβλητικα,ειμαι πολυ πιο εμπειρος με την ζωη,διοτι εχω φαει αρκετα χαστουκια απο την ζωη,και σε θεμα εργασιακο,και σε θεμα υγειας.....τοσα χαστουκια που αλλοι κ 90 χρονων να πανε δεν τα εχουν αντιμετωπισει...λοιπον μεχρι εδω ο προλογος ας παμε στο ζουμι....

Οπως καταλαβαινεις μετα απο ολα εχουν συμβει γυρω μας μετα την ελευση του Δ.Ν.Τ και τα νεα μετρα που εχουν παρθει τιποτα δεν ειναι ευκολο και σιγουρο ολοι ειμαστε ξεκρεμαστοι,ποσο εσεις που ξεκινατε τωρα την σταδιοδρομια σας....καταλαβαινεις ελπιζω...

Τωρα για την σχολη θα πας σε οποια σχολη σου κανει κλι? αλλα θα πρεπει να κατασταλαξεις σε αυτην και καλο ειναι αν μπορεσεις να ακολουθησεις κ σαν επαγγελμα,αλλα εδω παλι ερχομαστε στα παραπανω περι ανεργιας κτλ,κτλ,αν ακολουθησεις αλλο επαγγελμα θα αποροφηθεις σε αυτο δεν θα εχεις χρονο να κοιταξεις αλλου και θα πανε στραφι,οι σπουδες σου,αλλα:τι να κανεις αν δεν βρισκεις αλλου διοτι οι εποχες ειναι δυσκολες κ θα γινουν ακομα πιο πολυ....

android or ios or wm......who cares.....???

thank u tarirs.. μην ανησυχεις, δεν πηρα τπτ προσβλητικα.. απλα θελω να δω τι θα κανω και γι αυτο ρωταω.. ενταξει αν πιασω δουλεια δεν θα παω σε σχολη ταυτοχρονα (και αντιστροφα) γι αυτο κοιταω πρωτα για δουλεια και αν δε γινει κατι σε λιγες μερες θα παω να γραφτω σε σχολη.. και την αφηνω τη δουλεια προς το παρον.. απλα δε ξερω πολλες πληροφοριες για τη καθε δουλεια και γι αυτο ελεγα αν υπαρχει καποιος να με διαφωτισει...

thank u tarirs.. μην ανησυχεις, δεν πηρα τπτ προσβλητικα.. απλα θελω να δω τι θα κανω και γι αυτο ρωταω.. ενταξει αν πιασω δουλεια δεν θα παω σε σχολη ταυτοχρονα (και αντιστροφα) γι αυτο κοιταω πρωτα για δουλεια και αν δε γινει κατι σε λιγες μερες θα παω να γραφτω σε σχολη.. και την αφηνω τη δουλεια προς το παρον.. απλα δε ξερω πολλες πληροφοριες για τη καθε δουλεια και γι αυτο ελεγα αν υπαρχει καποιος να με διαφωτισει...

Λοιπον με λενε Τασο,ετσι για να γνωριζομαστε και πιο καλα με.τους καινουργιους συμφοριτες για να ειναι και ποιο ανετα,λοιπον για να σου πουνε πληροφοριες για καθε δουλεια δεν θα βγαλεις ακρη διοτι,ο καθενας εχει διαφορετικη γνωμη για κκγσθε επαγγελμα,ειτε απο.εργοδοτες,ειτε απο συναδελφους στο περιβαλλον της δουλειας...αυτο που θα σου ελεγα εγω αν εισαι τυχερη βρες μια δουλεια και δες απο μονη σου αν σου κανει σε λιγο χρονο που θα εισαι εκει θα καταλαβεις αμμεσως αν σου κανει...αρκει μην "θυσιαστεις στο βωμο των χρηματων" που σημερα ειναι βασικο να εχεις χρηματα να ζησεις....και να μην εχεις αναγκη καποιον,να εισαι δηλ αυτοξουσια....

ναι καπως ετσι το σκεφτομουν και γω.. να παω στη ταδε δουλεια που νομιζω οτι μ αρεσει, κι αν τελικα οντως μ αρεσει καλως... οσο για το αυτοξουσια, αν εννοεις να εχω κατι δικο μου και οχι να ειμαι βοηθος, οσο κι αν ακουγεται περιεργο πραγματικα δε μ ενδιαφερει κατι τετοιο..ειναι μεγαλο ρισκο και ευθυνη για μενα. ευχαριστω και παλι τασο, να σαι καλα!

ναι καπως ετσι το σκεφτομουν και γω.. να παω στη ταδε δουλεια που νομιζω οτι μ αρεσει, κι αν τελικα οντως μ αρεσει καλως... οσο για το αυτοξουσια, αν εννοεις να εχω κατι δικο μου και οχι να ειμαι βοηθος, οσο κι αν ακουγεται περιεργο πραγματικα δε μ ενδιαφερει κατι τετοιο..ειναι μεγαλο ρισκο και ευθυνη για μενα. ευχαριστω και παλι τασο, να σαι καλα!

Αυτοξουσια δεν εννοω στο περιβαλλον της εργασιας,διοτι ειναι πολυ δυσκολο,αλλα στο περιβαλλον το δικο σου,θα ειναι διαφορετικα να εχεις δικα σου χρηματα...

Αν και εγω αν εβλεπα οτι δεν θα ηθελε το παιδι μου να ακολουθησει το επαγγελμα που σπουδαζει θα μαζευα τα χρηματα σε τραπεζικο λογαριασμο για να εχει εφοδια για το μελλον του κ οποτε τα χρειαστε να ειναι εκει...

Το γεγονός οτι διάλεξες μια σχολή στην τύχη είναι αρκετά αρνητικό για την μετέπειτα επαγγελματική πορεία σου στο συγκεκριμένο αντικείμενο. Να ψάξεις να βρείς μια δουλειά άσχετη με αυτό που σπούδασες δεν στο συνιστώ διότι σαν εμπειρία ως προς το αντικείμενο που σπούδασες δεν σου προσφέρει τίποτα. Ψάξε σε κάποια δουλειά σχετική με αυτό που έκανες διαφορετικά πήγαινε και πάλι στο ΙΕΚ και όταν τελειώσεις με το καλό ψάξε στο δεύτερο αντικείμενο που σπούδασες. Τώρα άμα δεν βρίσκεις τίποτα και οι γονείς σου δεν αντέχουν οικονομικά τότε βρές οτι να ναι να δουλέψεις.

Όσο για τον φόβο να μην απολυθείς από μια δουλειά και να είσαι όσο το δυνατόν ποιο μονιμη αυτό μπορείς να το κάνεις μόνο αμα περάσεις στον δημόσιο τομέα. Σε ιδιοτικό τομέα ή ελεύθερο επάγγελμα αυτές οι σκέψεις απλά δεν υπάρχουν. Όσο και να σου αρέσει ένα αντικείμενο που σπούδαζες όταν θα δείς πόσες ώρες παραπάνω από 8 θα πρέπει να εργάζεσαι και ειδικά αμα είσαι ελεύθερη επαγγελματίας και να χεις και το αφεντικο πάνω από το κεφάλι τότε θα καταλάβεις οτι δεν υπάρχει δουλειά που να "την χαίρεσαι" οτιδήποτε και αν σπουδάσεις. Τώρα το άμα σου αρέσουν οι υπολογιστές πληροφορική και κόβει από αυτά το μυαλό σου το ξέρεις μόνο εσύ,πρέπει να κάνεις την αυτογνωσία σου να ξέρεις τι αντικείμενο σε γεμίζει και τι σου αρέσει.

ειμαι 21, και απο σπουδες εχω τελειωσει νοσηλευτικη για ψυχικες παθησεις σε δημοσιο ΙΕΚ.. επισης εχω lower και ecdl. θα ηθελα να βρω δουλεια σε φαρμακειο ή σε ιατρειο (μιας και ξερω κατι λιγα απο νοσηλευτικη)... επισης ειδα μια αγγελια για video club, και το σκεφτομουν γιατι ειναι κ κοντα μου... θα ηθελα ομως να ξερω τα υπερ και τα κατα της καθε δουλειας.. οσο για τη δουλεια πανω σε ακριβως αυτο που σπουδασα (δλδ νοσοκομειο, κλινικη κλπ..) δε μπορω να τη κανω κι απ τη σχολη που πηγαιναμε καταλαβα οτι δε θα μου αρεσε, στεναχωριομουν και δε μπορω και τις ενεσεις (!) θα μου πειτε γιατι το διαλεξα?ε, απο τυχη πηγα!!

τεσπα, εχω ξεκινησει να ρωταω σε φαρμακεια, απλα θα ηθελα να εχω και μια ιδεα γενικα...

επισης, αν σε λιγες μερες δε βρω κατι εχω σκεφτει να παω σε ΙΕΚ (δημοσιο παλι) γι αλλη ειδικοτητα.. κατι για υπολογιστες ελεγα (κοβει το μυαλο μου απ αυτα.. ετσι πιστευω δλδ). εχω δει και για εικονοληπτης..

τελος θα ηθελα να τονισω οτι δε θελω μια δουλεια απλα για να κανω κατι, ή γιατι δεν εχω τι να κανω..-αμα δεν εχω τι να κανω μπαινω facebook που λενε.. θελω αυτη η δουλεια που θα βρω να εχει τη προοπτικη της μονιμοτητας (οσο δυνατον ειναι αυτο στις μερες μας) δε θελω να ειμαι καπου με τον φοβο της απολυσης.. φυσικα παντα υπαρχει αυτη η πιθανοτητα και το καταλαβαινω αλλα εστω να μην ειναι το δεδομενο οτι θα φυγεις (οπως σε καφετερεια πχ, μετα απο μια ηλικια δε θα σε θελουν), δεν ξερω αν εγινα κατανοητη οπως το ειπα..:worry:

χμμ αυταα...εσεις τι θα μου προτεινατε?? και για δουλεια και για σχολη.. θα ηθελα τη γνωμη σας για ολα τα παραπανω ή σε κατι απο αυτα

ευχαριστω παααρα πολυ και σορυ για το κατεβατο :)

η σχολη που ειχες επιλεξει ειναι εντελως ασχετη με το φαρμακειο.δεν εχει σχεση δηλαδη η νοσηλευτικη με τον βοηθο φαρμακειου.

το μονο που θα μπορουσες να κανεις σε ενα φαρμακειο ειναι ενεσεις, αλλα απο την μια φοβασαι και απο την αλλη ποιος "επιχειρηματιας" θα προσλαμβανε υπαλληλο αποκλειστικα και μονο για ενεσεις?

πιστοποιηση εχεις?

αν εχεις μπορει να εχεις καποιες ελπιδες για καποιο ιατρειο, σχετικης ειδικοτητας με αυτο που σπουδασες φυσικα.

εν αναγκη γραμματειακη υποστηριξη σε ιατρειο.

:love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ*

thanx παιδια! πιστοποιηση οχι δεν εχω παρει ακομα, και τωρα το καλοκαιρι που ηθελα να δωσω ακυρωθηκαν οι εξετασεις..οποτε για τη πιστοποιηση απλως περιμενω.. οσο για το φαρμακειο αρχισα να το σκεφτομαι επειδη μια φιλη απο το ΙΕΚ την ειχανε δεχτει σε φαρμακειο για αναλογη δουλεια.. ενταξει καμια ενεση, και γενικως με τα φαρμακα και το ταμειο εχεις νταραβερι...ετσι πιστευω.. ειναι μεν ασχετη αυτη η ειδικοτητα που τελειωσα με φαρμακεια-ιατρεια αλλα απ ο,τι βλεπω δεν τους πειραζει αυτο, η γενικοτερη αναδουλεια ειναι το προβλημα τους! οσο για την μονιμοτητα ναι το ξερω οτι στον ιδιωτικο τομεα δεν υπαρχει σιγουρια, μπορει ανα πασα στιγμη να σε διωξουν.. απλα ειναι καποιες δουλειες πιστευω που χουν λιγη παραπανω σιγουρια.. ας πουμε, ποσες πιθανοτητες υπαρχουν να σε απολυσουν απο μια καφετερεια και απο ενα μαγαζι με ρουχα?? ηλικιακα να το παρεις καποια στιγμη απ τη καφετερεια θα πρεπει να φυγεις.... ετσι το εθεσα το θεμα της μονιμοτητας.

Το θέμα μετονομάζεται σε σπουδές και αγορά εργασίας.

Συνεχίζουμε. :)

This blessed plot, this earth, this realm, this England...

William Shakespeare: King Richard II Act 2, Sc 1

London is a state of mind

thanx παιδια! πιστοποιηση οχι δεν εχω παρει ακομα, και τωρα το καλοκαιρι που ηθελα να δωσω ακυρωθηκαν οι εξετασεις..οποτε για τη πιστοποιηση απλως περιμενω.. οσο για το φαρμακειο αρχισα να το σκεφτομαι επειδη μια φιλη απο το ΙΕΚ την ειχανε δεχτει σε φαρμακειο για αναλογη δουλεια.. ενταξει καμια ενεση, και γενικως με τα φαρμακα και το ταμειο εχεις νταραβερι...ετσι πιστευω.. ειναι μεν ασχετη αυτη η ειδικοτητα που τελειωσα με φαρμακεια-ιατρεια αλλα απ ο,τι βλεπω δεν τους πειραζει αυτο, η γενικοτερη αναδουλεια ειναι το προβλημα τους! οσο για την μονιμοτητα ναι το ξερω οτι στον ιδιωτικο τομεα δεν υπαρχει σιγουρια, μπορει ανα πασα στιγμη να σε διωξουν.. απλα ειναι καποιες δουλειες πιστευω που χουν λιγη παραπανω σιγουρια.. ας πουμε, ποσες πιθανοτητες υπαρχουν να σε απολυσουν απο μια καφετερεια και απο ενα μαγαζι με ρουχα?? ηλικιακα να το παρεις καποια στιγμη απ τη καφετερεια θα πρεπει να φυγεις.... ετσι το εθεσα το θεμα της μονιμοτητας.

Πιστοποίηση ,τι εννοείς να έχεις πάρει πτυχίο ;

Κατά τα άλλα ,σε όλα τα επαγγέλματα υγείας,ιδιωτικά κα μη, μπορείς να βρείς εργασία.Απλά αν θες κάτι στην ειδικότητα σου απευθείας είναι δύσκολο,αν υπαρχει ανταγωνισμός εκεί που ψάχνεις με άλλους με πτυχίο ΤΕΙ. (αν ήσουν μεγαλύτερη,δεν θα πείραζε στον ιδιωτικό τομέα,γιατί μετρά η εμπειρία.)

Φαρμακείο και επισκέπτες υγείας, ξέρω αρκετά άτομα που εργάζονται όπως η γνωστή σου με χαρτί ΙΕΚ.Ανάλογα την επιχείρηση, παιζουν και καλές σχετικά αμοιβές,όχι τον βασικό μισθό.

Βέβαια κρίση υπάρχει,αλλά και όταν κάποιοι εργοδότες θέλουν να κάνουν και την δουλειά τους με αξιοπιστία,μετά το δοκιμαστικό 6μηνο αλλάζουν λίγο τις συνθηκες εργασίας προς το καλύτερο :)

ναι πιστοποιηση ειναι το πτυχιο που λεμε, κι ακομα δε το χω παρει :/ περιμενω να δωσω ομως, οποτε αν τα παω καλα... επισκεπτης υγειας το εψαξα λιγο στα γρηγορα και δε μου πολυ αρεσε, τρεχεις ολη μερα..και παρακαλας να γραφουν το ταδε φαρμακο! απευθειας σε αυτο που σπουδασα δεν θελω, γιατι ειναι σε νοσοκομειο (κατι που δε μου αρεσει, κι οταν πηγα στη σχολη δεν ειχα καταλαβει περι τινος προκειται).. ετσι ελπιζω και γω λοιπον, αν βρω σε φαρμακειο ή ιατρειο να χει εναν ικανοποιητικο μισθο και καλο περιβαλλον εργασιας..

Μπορείς να κοιτάξεις και σε πολυιατρεία (διαγνωστικά κέντρα) .

Λόγω του όγκου εργασιών που έχουν τα τελευταία έτη εξαιτίας της δυσλειτουργίας της δημόσιας υγείας , προσλαμβανουν σχετικά ευκολα με βασικά προσόντα προσωπικό.

ναι το ειχα σκεφτει και γω, αλλα απο την αλλη θα ειμαι καλη? γιατι αν με βαλουνε να παιρνω αιμα (μιας και νοσηλευτρια) δε νομιζω να τα καταφερω... θα μου πεις και στο φαρμακειο τι θα κανεις? θα κανεις ενεσεις, αλλα εκει φανταζομαι πως ειναι μονο ενεσεις κι οχι αιματοληψιες κι εχω μια ελπιδα πως δε θα μου ειναι τοσο ζορικα :/

Kάθε αρχή και δύσκολη δεν λέει η παροιμία ; :)

Aν σκέφτεσαι αρνητικά,δεν θα πετύχεις ποτέ τίποτε ...όπως και τα λάθη για τους ανθρώπους είναι ,τέλειος κανείς, και ανάλογα τον εργοδότη υπάρχει και σχετική ανοχή που θα τα δείς μόνη σου,γιατί κάθε περίπτωση είναι διαφορετική κλπ.

ναι.. ετσι ειναι... απο σημερα νωρις (μιας και μπηκε η δευτερα) θ'αρχισω να κοιταω παλι..

να σαι καλα για τις συμβουλες σου :)