Jump to content

Τα πάντα για: 3G/HSDPA, GPRS, MMS, Vodafone Internet

Soulman
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Restart, χρηση σε πτηση, απενεργοποιηση των δεδομενων, τα παντα ολα..

Εν τω μεταξυ η δευτερη που μιλησα στο τηλ τι μου λεει? τωρα που ναι σαν καρτοιντερνετ μπορειτε να παρετε μια καρτα για να βαλετε. Τι λετε της λεω εκανα συνδεση με 5gb το μηνα , για να πληρωσω και καρτα?! Δε παμε καθολου καλα...

Τωρα περιμενω, ελπιζω μεχρι το βραδυ να ναι οκ.

Από την στιγμή που μπαίνει στο δίκτυο, το κατάστημα δεν μπορεί να κάνει και πολλά.

Μην αφήνεις να περάσουν οι ώρες έτσι, πάρε την εξυπηρέτηση πελατών της Vodafone και θα το δουν αυτοί.

το καταστημα απ την πλευρα του ηταν λαθος που δεν ειχε δωσει απο χτες την εντολη ενεργοποιησης.. Πηρα παλι τηλ και την εφτιαξαν τη γραμμη, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ δουλευει
:cool:

• 2 weeks later...
Να ρωτήσω αν κάποιος έχει εμπειρία, στη περιοχή του μεσολογγίου και γύρω, το ίντερνετ της vodafone πώς πάει?

Να ρωτήσω αν κάποιος έχει εμπειρία, στη περιοχή του μεσολογγίου και γύρω, το ίντερνετ της vodafone πώς πάει?

εγω που ειμαι φοιτητης εκει , λοιπον σε ποια περιοχη μενεις; . εγω που εμενα πριν κοντα στα goodys και στο δευτερο φαρμακειο απεναντι απο τον στουρναρα , εσωτερικα μεσα στο σπιτι το 3g δικτυo της βονταφον εποιανε μονο εαν ημουνα αγκαθωμενος στο παραθυρο και με ανοιχτο μπαντζουρι αλλιως με κλειστο ουτε μια γραμμη δεν εποιανε 3g ενω απλο σημα εχει πολυ καλο , επισης οταν κοβοτανε το ρευμα κοβοτανε και η επικοινωνια αλλα και το νερο . ειναι κλασικο φαινομενο στην περιοχη να κοβεται το νερο εξαλλου.H κοσμοτε εχει καλο 3g . H wind ειναι χαλια το 3g καθολου καλο σημα και το 2G ενα χαλι πολυ λιγο εποιανε και σε πεταγε και το 2g σε καποια σημεια μεσα στο σπιτι ( δεν ειχα την ιδια συσκευη οταν μετακομισα και δεν ητανε το κινητο μου hsdpa αλλα απλο 3g οποτε δεν μπορω να σου πω εαν εχει hspda στην περιοχη στα γκουντις που εμενα πριν ) . Στο σπιτι που μετακομισα στο αγιο σπυριδωνα με αλλη συσκευη μπορουσα να δω και εαν ποιανει καλυψη hsdpa με wind που εχω δοκιμασει πιανει λιγο καλυτερα 3g περιπου τις μισες παυλες και σε πεταει σε 3.5g και σε απλο 3g γενικοτερα το απλο 3g ειναι πιο συχνο. Η vodafone εχει φουλ 3.5g και απο speedtest που εχω κανει νυχτα εχω δει download 3mbs ενω κατα την διαρκεια τις ημερας γυρω στα 2mbs . Kαι που εχω κανει το κινητο μου hotspot και το εχω συνδεσει ασυρματα σε υπολογιστη παει σφαιρα το δικτυο τις βονταφον , επισης η κοσμοτε απο οτι ειδα στην συγκεκριμενη περιοχη του αγιου σπυριδωνα εχει μονο απλο 3g και οχι hsdpa.

Edited by JOHNMEGARYTHMOS

Έχω παρατηρήσει μια μικρή πτώση της ταχύτητας σε γενικές γραμμές ή είναι ιδέα μου??
Η στέρηση είναι παιδί της γνώσης. Δεν στερείσαι κάτι αν δεν γνωρίζεις ότι υπάρχει

Έχω παρατηρήσει μια μικρή πτώση της ταχύτητας σε γενικές γραμμές ή είναι ιδέα μου??

Δεν ξέρω για ποια περιοχή αναφέρεσαι αλλά η προσωπική μου πείρα είναι ότι το καλοκαίρι τα πάντα πάνε πιο αργά... :p

Γενικά αναφέρομαι! Έχω την εντύπωση ότι σε γενικές γραμμές η voda έχει "κάτσει" λίγο
Η στέρηση είναι παιδί της γνώσης. Δεν στερείσαι κάτι αν δεν γνωρίζεις ότι υπάρχει

Δεν είναι ιδέα σου. Αισθητή διαφορά τους τελευταίους 3-4 μήνες. Και δεν νομίζω ότι είναι θέμα που εμφανίζεται ανάλογα με τη περιοχή αλλά γενικό.

Φαινεται με τις προσφορες που βαλανε αυξηθηκε η ζητηση και ριξανε την ταχυτητα.

Κι εγω το ιδιο εχω παρατηρησει και μαλιστα εχω και καποιες αποσυνδεσεις. Απευθυνθηκα στο τεχνικο τμημα και μου ειπαν θα το κοιταξουν αν και δεν βλεπουν κατι προβληματικο απο πλευρας τους κι οτι πιθανον να εχει προβλημα το κινητο μου.

Δικαιολογιες λεω εγω αλλα ποιος ξερει!!!

Edited by tripolis

προφανώς όσο αυξάνεται η ζήτηση μειωνεται το bandwidth,λογικό είναι. μπορείτε να μου πείτε επειδή σκοπεύω να βάλω ίντερνετ για το χωριο μου τον αύγουστο, και μόνο η vodafone έχει καλό σήμα 3G στο σπίτι μου, σε τι επίπεδα κυμαίνονται οι ταχύτητες τώρα?

προφανώς όσο αυξάνεται η ζήτηση μειωνεται το bandwidth,λογικό είναι. μπορείτε να μου πείτε επειδή σκοπεύω να βάλω ίντερνετ για το χωριο μου τον αύγουστο, και μόνο η vodafone έχει καλό σήμα 3G στο σπίτι μου, σε τι επίπεδα κυμαίνονται οι ταχύτητες τώρα?

Από την στιγμή που μόνο η vodafone σου δίνει αξιόπιστο σήμα 3G, τότε είναι η μοναδική επιλογή σου. Δεν μπορεί κάποιος να σου πει αξιόπιστα για ταχύτητες...

Από την στιγμή που μόνο η vodafone σου δίνει αξιόπιστο σήμα 3G, τότε είναι η μοναδική επιλογή σου. Δεν μπορεί κάποιος να σου πει αξιόπιστα για ταχύτητες...

απλά ρωτάω για το bandwidth του δικτύου αν είναι σε ανεκτά επίπεδα,ανεξάρτητα απ το σήμα. με wind με χαμηλό σήμα στο παράθυρο πέρσι είχα γύρω στο 1.5Mbps,αν ειναι η vodafone να χει χαμηλότερη ταχύτητα λόγω αυξημένης πελατείας δεν λέει

απλά ρωτάω για το bandwidth του δικτύου αν είναι σε ανεκτά επίπεδα,ανεξάρτητα απ το σήμα. με wind με χαμηλό σήμα στο παράθυρο πέρσι είχα γύρω στο 1.5Mbps,αν ειναι η vodafone να χει χαμηλότερη ταχύτητα λόγω αυξημένης πελατείας δεν λέει

Σε επαρχια που ειμαι εχω πιασει σε δοκιμες απο 0.7-2.2mbps στο κατεβασμα και 0.36 mbps σταθερα στο ανεβασμα.

Συγχωρήστε με εάν έχει ξαναγίνει η ερώτηση, αλλά μερικές σελίδες πίσω που διάβασα δεν βρήκα κάτι.

Εάν αγοράσω ένα usb broadband modem πχ από την vodafone, μπορώ αύριο-μεθαύριο να χρησιμοποιήσω το στικάκι αυτό με sim άλλης εταιρίας, πχ cosmote;

Συγχωρήστε με εάν έχει ξαναγίνει η ερώτηση, αλλά μερικές σελίδες πίσω που διάβασα δεν βρήκα κάτι.

Εάν αγοράσω ένα usb broadband modem πχ από την vodafone, μπορώ αύριο-μεθαύριο να χρησιμοποιήσω το στικάκι αυτό με sim άλλης εταιρίας, πχ cosmote;

Ναι , με το ανάλογο πρόγραμμα ,

κάποια παραπάνω πληροφορία γι αυτο?? απ ότι είδα δεν ισχύει για CU, σωστα?

Edited by gerstavros2

κάποια παραπάνω πληροφορία γι αυτο?? απ ότι είδα δεν ισχύει για CU, σωστα?

Αν κατάλαβα καλά ,

Για όλα τα καρτοκινητά με ενεργό πακέτο , θα δωθούν 500 ΜΒ ακόμα

για όσους δεν έχεουν πακέτο , θα σερφάρουν δωρεάν από 6 μέχρι 13 Αυγούστου .

Μπορείς κανονικά και μάλιστα μπορείς και μέσα από το πρόγραμμα (drivers) της vodafone!

Αν κατάλαβα καλά ,

Για όλα τα καρτοκινητά με ενεργό πακέτο , θα δωθούν 500 ΜΒ ακόμα

για όσους δεν έχεουν πακέτο , θα σερφάρουν δωρεάν από 6 μέχρι 13 Αυγούστου .

σίγουρα? άλλωστε και το πασχα δεν ίσχυε για CU?

Μπορείς κανονικά και μάλιστα μπορείς και μέσα από το πρόγραμμα (drivers) της vodafone!
κάποια μοντεμ θέλουν ξεκλείδωμα

Για καρτοκινητα δεν ρώτησα, αλλα για συμβόλαια με ενεργό προγράμματα δεδομένων, θα είναι απεριόριστο (μετά τα 3gb πέφτει η ταχύτητα).

Σε CU που έχει 60 mb δώρο απο την ανανέωση των 20ευρω τι θα δώσει

και αυτό για την ιστορία γιατί για την δικια μου περίπτωση άχρηστο είναι το internet της Vodafone από την στιγμή που έχει κομμένα gtalk ,viber κλπ

Με τα 60 mb είμαι καλυμμένος με οπερα μινι και chat...

Σιγα μην ενεργοποιήσω και πακέτο data για να βλέπω flash διαφημίσεις.

Για καρτοκινητα δεν ρώτησα, αλλα για συμβόλαια με ενεργό προγράμματα δεδομένων, θα είναι απεριόριστο (μετά τα 3gb πέφτει η ταχύτητα).

Σιγουρα ειναι απεριοριστο?? Δηλαδη εγω που εχω το Vodafone unlimited 25 με 100 mb θα εχω απεριοριστο internet??? Αν ειναι ετσι τοτε να μην παρω internet για το laptop μιας και με το tethering του κινητου θα μπορω να το χρησιμοποιω αφοβα και στο pc!!!

http://www.vodafone.gr/portal/freedata?utm_source=Homepage-top&utm_medium=Promo-Banner&utm_campaign=FREE-MOBILE-INTERNET-AUGUST

Δωρεάν Mobile Internet

Συνέχισε να σερφάρεις ξέγνοιαστα, γιατί MONO η Vodafone προσφέρει απεριόριστο ΔΩΡΕΑΝ MOBILE INTERNET στο κινητό, στο laptop και στο tablet σε ΟΛΟΥΣ τους συνδρομητές της ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ.

Η προσφορά ενεργοποιείται αυτόματα για:

ΟΛΟΥΣ τους συνδρομητές (ιδιώτες & επαγγελματίες) Vodafone Συμβολαίου, Καρτοπρογράμματος, Καρτοκινητής, Vodafone Mobile Broadband και Mobile Broadband με χρονοχρέωση με ενεργοποιημένο πακέτο ή πρόγραμμα χρήσης με ενσωματωμένο όγκο δεδομένων και ισχύει από την 01/08/2012 στις 00:00 μέχρι 31/08/2012 στις 23:59.

Ειδικότερα για τους συνδρομητές (ιδιώτες & επαγγελματίες) Καρτοπρογράμματος, Καρτοκινητής και Vodafone Mobile Broadband, με ενεργοποιημένο πακέτο ή πρόγραμμα χρήσης με ενσωματωμένο όγκο δεδομένων, ισχύει πολιτική ορθής χρήσης με ανώτατο όριο κατανάλωσης όγκου δεδομένων 500 MB, με σκοπό τη διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας και της υψηλής ποιότητας των υπηρεσιών δεδομένων. Μετά το πέρας του ορίου πολιτικής ορθής χρήσης οι συνδρομητές θα λάβουν ενημερωτικό SMS όταν φτάσουν στο 80% και στο 100% των 500ΜΒ θα λάβουν δωρεάν ενημερωτικό sms και θα αρχίσει η χρέωση τους αναλόγως του προγράμματος χρήσης τους.

Επιπλέον για τους συνδρομητές (ιδιώτες & επαγγελματίες) προγραμμάτων Mobile Broadband με ενεργοποιημένο πακέτο ή πρόγραμμα χρήσης με χρονοχρέωση θα ισχύει πολιτική ορθής χρήσης 5 ώρες. Μετά το πέρας του ορίου πολιτικής χρήσης θα λάβουν ενημερωτικό SMS όταν φτάσουν στο 100% της κατανάλωσης των 5 ωρών και θα ξεκινήσει η κατανάλωση του διαθέσιμου χρόνου του προγράμματος τους.

Για συνδρομητές χωρίς ενεργοποιημένο πακέτο δεδομένων η προσφορά ισχύει από 06-13/08. Για το υπόλοιπο διάστημα του Αυγούστου, οι συνδρομητές χρεώνονται σύμφωνα με τα όσα ορίζονται στο πρόγραμμα χρήσης τους. Ειδικότερα για τους συνδρομητές που χρησιμοποιούν το πρόγραμμα «internet ΟΛΗ ΜΕΡΑ» θα χρεωθούν με 1 ανά ημέρα χρήσης.

Από την προσφορά εξαιρούνται τα προγράμματα Vodafone Home/ Office Zone, Vodafone Business Connect, Vodafone Mobile Broadband KartoInternet, Telemetry & Zelitrack καθώς και η χρήση Internet κατά τη διάρκεια περιαγωγής.

Με σκοπό την αποφυγή συμφόρησης του δικτύου της, η Vodafone δύναται να επαναπροσδιορίσει την ονομαστική ταχύτητας πρόσβασης στο 3G+ δίκτυό της.