KostasV Δημ. August 20, 2003 Κοινοποίηση Δημ. August 20, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον menes Πιο πολύ να λυπάσαι για την ορθογραφία σου. Σε καμιά περίπτωση δε θα το έκανα θέμα ωστόσο δεν μπορώ άλλο, το οξύμωρο μου βγάζει τα μάτια. Δεν δέχομαι να μου γίνονται μαθήματα ελληνισμού από άνθρωπο που δεν κατέχει την ίδια του τη γλώσσα. Δεν είναι προσωπική επίθεση, δεν έχω να χωρίσω τίποτα μαζί σου. Αν αφήσεις τα μαθήματα ελληνισμού θα αδιαφορήσω κι εγώ για την ορθογραφία σου. ειναι τουλαχιστον απαραδεκτα τα σχολια για τη ορθογραφια. Δε γνωριζεις τους λογους για τους οποιους καποιος μπορει να γραφει ανορθογραφα. :mad: Περαν τουτου το γεγονος οτι η μοναδικη απαντηση στα σχολια του Αλεξη ειναι για την ορθογραφια του λεει κατι... Παράθεση _____________________________________________ Be the change you want to see in the world. Mahatma Gandhi Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Alexkass Δημ. August 20, 2003 Κοινοποίηση Δημ. August 20, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον menes Ομολογώ ότι δεν είχα λάβει υπόψιν μου τους δυσλεκτικούς απλά και μόνο γιατί αυτοί δεν μπορούν να κατηγορηθούν για την ορθογραφία τους. Οι υπόλοιποι όμως μπορούν. Αν είσαι δυσλεκτικός τότε δέξου σε παρακαλώ τη συγνώμη μου. Αν δεν είσαι, σημαίνει απλά πως δεν ξέρεις ορθογραφία οπότε δεν αλλάζει τίποτα. επιμένω να πιστεύω όπως και πάρα πολύ από δω μέσα ότι το πόσο έλληνας είναι ο καθένας δεν βρίσκεται στο πόσο ορθογράφος είναι αλλά στο πόσο πολύ αγαπάει και πονάει την ελλάδα του. ακόμα και mods και άλλα πολλά μέλη του φόρουμ κάνουν ορθ. λάθη όμως δεν πάβουν να αγαπούν λιγότερο ή περισσότερο την πατρίδα τους. παραδέξου ότι είσαι λάθος. ά και κάτι άλλο εσύ πο΄τε δεν κάνεις λάθη? αν είναι ετσι τότε απλά είσαι εξαίρεση. αλλά μην προσπαθείς να θεωρήσεις τον εαυτό σου λογικό και όλους εμάς παράλογους... :confused: Παράθεση Alex = the best! http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου PIN: 20DDA1B0 (Storm) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
menes Δημ. August 20, 2003 Κοινοποίηση Δημ. August 20, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον KostasV Περαν τουτου το γεγονος οτι η μοναδικη απαντηση στα σχολια του Αλεξη ειναι για την ορθογραφια του λεει κατι... Ναι, λέει ακριβώς αυτό που έγραψα: Δεν δέχομαι κηρύγματα ελληνοφροσύνης από ανορθόγραφους. Over and out γιατί πολύ το κουράσαμε. Παράθεση Μαϊμούδαρχος Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
menes Δημ. August 20, 2003 Κοινοποίηση Δημ. August 20, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον Alexkass επιμένω να πιστεύω όπως και πάρα πολύ από δω μέσα ότι το πόσο έλληνας είναι ο καθένας δεν βρίσκεται στο πόσο ορθογράφος είναι αλλά στο πόσο πολύ αγαπάει και πονάει την ελλάδα του. Δεν έκρινα την ελληνικότητα σου σύμφωνα με την ορθογραφία σοτ και δεν αμφιβάλλω για τα αισθήματά σου. Επέτρεψέ μου όμως να μη δέχομαι μαθήματα "ελληνοφροσύνης" από ανορθόγραφους. Πώς να το κάνουμε, είναι σχήμα οξύμωρο. πάβουν να αγαπούν λιγότερο ή περισσότερο την πατρίδα τους. παραδέξου ότι είσαι λάθος. Βλέπε παραπάνω. ά και κάτι άλλο εσύ πο΄τε δεν κάνεις λάθη? αν είναι ετσι τότε απλά είσαι εξαίρεση. αλλά μην προσπαθείς να θεωρήσεις τον εαυτό σου λογικό και όλους εμάς παράλογους... :confused: Μπορεί να κάνω κι εγώ ορθογραφικά λάθη ωστόσο δεν κάνω μαθήματα "ελληνοφροσύνης". Η παροιμία "δάσκαλε που δίδασκες και λόγο δεν εκράτεις" έχει λόγο που υπάρχει. Παράθεση Μαϊμούδαρχος Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. August 20, 2003 Κοινοποίηση Δημ. August 20, 2003 Διαβάζοντας αυτές τις σελίδες και αν δεν ήμουν Έλληνας θα έλεγα ότι οι κακοί Έλληνες δε θέλουν να είναι εθελοντές, γιατί είναι ιδιοτελείς και εγωιστές, ενώ σε όλες τις άλλες χώρες (όπως ανέφερε ο KostasV ) βρίσκονται εύκολα εθελοντές και δηλαδή αυτοί είναι ηλίθιοι και εμείς οι έξυπνοι? Φυσικά και τα χαρακτηριστικά που ανέφερα παραπάνω (ιδιοτέλεια, εγωισμός κτλ κτλ) μας χαρακτηρίζουν δυστυχώς ως λαός. Και (ακόμα πιο δυστυχώς) η νέα γενιά δε δείχνει να διαφοροποιείται και πολύ από τους μεγαλύτερους, αλλά φαίνεται πως έχουμε κληρονομήσει όλα τα άσχημα χαρακτηριστικά των προγόνων μας. Μιζέρια και τα λοιπά. Πέρα όμως από τα χαρακτηριστικά που έχει ο κάθε λαός, ας μιλήσουμε λίγο και με αριθμούς. Θα μιλήσω για τη χώρα που βρίσκομαι αυτοί τη στιγμή (UK). Σίγουρα εδώ το εθελοντικό κίνημα είναι αρκετά ανεπτυγμένο, ενώ την ίδια στιγμή στην Ελλάδα είναι σχεδόν ανύπαρκτο. Η ανεργία στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι περίπου 3%. Στην Ελλάδα 10%. Ο μέσος μισθός του αποφοίτου του Πανεπιστημίου μου (επίσημα στοιχεία) χωρίς εργασιακή εμπειρία είναι περί τις 17-18.000 λίρες (πάνω από 50.000€) το χρόνο. Στην Ελλάδα ένας πρώτος μισθός στους περισσότερους κλάδους κυμαίνεται από 600€ έως και 900€ για τους πιο τυχερούς. Επί 13 μισθοί το χρόνο (μαζί με δώρο Χριστουγένων) μας κάνει από 7800 - 11.300€ το χρόνο, δηλαδή το 1/5 από τον αντίστοιχο Άγγλο, ο οποίος παρεπιπτόντως θα βρει απασχόληση κατά μέσο όρο 6-8 μήνες το πολύ μετά που θα πάρει πτυχίο. Έχοντας δει όλα αυτά θα ήθελα να μου πει κάποιος ποιος από τους παραπάνω νέους νομίζετε ότι θα έχει παραπάνω όρεξη να προσφέρει στο εθελοντικό κίνημα. Αυτός με τη (σχεδόν) σίγουρη δουλειά που θα του προσφέρει τα προς το ζην ή ο Έλληνας που δεν ξέρει αν και πότε θα βρει δουλειά και εάν βρει θα είναι των 200.000δρχ, τα οποία είναι πολύ καλά αν μένεις με τους γονείς σου αλλά για πείτε μου αν σου φτάνουν για να μείνεις και να συντηρηθείς μόνος σου. Με απλά λόγια, καλός ο εθελοντισμός, αλλά για να περάσεις στο στάδιο αυτό θα πρέπει να έχεις λύσει κάποια πιο βασικά (δουλειά, τροφή, στέγαση). Στις επιλογές της δημοσκόπησης θα παρακαλούσα να προστεθεί και το: Ναι θα δηλώσω εθελοντής, αφού θα έχω ελεύθερο χρόνο, μιας και ούτως ή άλλως θα είμαι άνεργος γιατί θα ήθελα να το ψηφίσω. Δεν ειρωνεύομαι, έτσι ειναι. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
KostasV Δημ. August 20, 2003 Κοινοποίηση Δημ. August 20, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον menes Ναι, λέει ακριβώς αυτό που έγραψα: Δεν δέχομαι κηρύγματα ελληνοφροσύνης από ανορθόγραφους. Over and out γιατί πολύ το κουράσαμε. Τα επιχειρηματα σου με αφηνουν αφωνο, η λογικη σου ειναι πραγματικα απιστευτη... Δεν εχω καταληξει ακομα αν ειναι ενα βημα μπρος ή ενα βημα πισω απο το αλλο ακλονητο επιχειρημα για τα συνολακια της Γιαννας.... Παράθεση _____________________________________________ Be the change you want to see in the world. Mahatma Gandhi Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
menes Δημ. August 20, 2003 Κοινοποίηση Δημ. August 20, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον KostasV Τα επιχειρηματα σου με αφηνουν αφωνο, η λογικη σου ειναι πραγματικα απιστευτη... Δεν εχω καταληξει ακομα αν ειναι ενα βημα μπρος ή ενα βημα πισω απο το αλλο ακλονητο επιχειρημα για τα συνολακια της Γιαννας.... Δες την απάντηση στο προσωπικό σου μήνυμα. Αν δεν κατανοήσεις ούτε από εκεί τη λογική μου, λυπάμαι αλλά δεν μπορώ να σε βοηθήσω. Παράθεση Μαϊμούδαρχος Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Dromeas Δημ. August 20, 2003 Κοινοποίηση Δημ. August 20, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον menes Πιο πολύ να λυπάσαι για την ορθογραφία σου. Σε καμιά περίπτωση δε θα το έκανα θέμα ωστόσο δεν μπορώ άλλο, το οξύμωρο μου βγάζει τα μάτια. Δεν δέχομαι να μου γίνονται μαθήματα ελληνισμού από άνθρωπο που δεν κατέχει την ίδια του τη γλώσσα. Δεν είναι προσωπική επίθεση, δεν έχω να χωρίσω τίποτα μαζί σου. Αν αφήσεις τα μαθήματα ελληνισμού θα αδιαφορήσω κι εγώ για την ορθογραφία σου. 8a se parakalousa ENTONOTATA na stamatiseis na epiti8esai prosopika se melos tou MyPhone, kai idios dimosia!!! :!: ...Osn afora ton e8elontismo, NAI dilosa e8elontis, giati goustaro na ziso ayth th MONADIKI empiria, outos h allos den einai h proth fora pou prosferomai e8elontika, mipos fteei oti eimai misos Italos kai misos Ellhnas kai OXI ellhnaras? :whistle: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
johner Δημ. August 20, 2003 Κοινοποίηση Δημ. August 20, 2003 Δεν μου αρέσει να δίνω χαρακτηρισμούς στους ανθρώπους, αλλά αυτοί που θα πάνε εθελοντές στους αγώνες θα είναι πραγματικά κορόιδα! Η ολυμπιακή ιδεα δηλαδή ποιά είναι; Να εντυπωσιάσουμε τα εκατομμύρια κόσμου με την τελετή έναρξης και λήξης; Άυτό προσπαθούμε να εντυπωσιάσουμε! Δεν είμαστε εμείς επιφανειακοί αλλά οι οργανωτές! Όσοι έχουν αντιταχθεί σε αυτή την ιδέα του εθελοντισμού δεν σημαίνει ούτε οτι δεν είναι Έλληνες ούτε οτι δεν νιώθουν Έλληνες! Αντιθέτως βλέπουμε τον ξεπεσμό της Ελλάδας και στεναχωριόμαστε! Κάποιος θα σκεφτεί αν αξίζουν όλα αυτά! Θα έλεγα όχι! Στην χώρα μας όλα τα πράγματα αντιμετωπίζονται επιδερμικά! Αλήθεια τι μας λείπει και έχουμε μείνει τόσο πίσω; Γιατί στην Ελλάδα δεν υπάρχουν αρχές! Απο την εποχή της Τουρκοκρατίας το μυαλό μας έχε μείνει πίσω! Κανένας δεν ασχολείται με την ανάπτυξη του τόπου αλλά μόνο με την ανάπτυξη του τραπεζικού του λογαριασμού! "Οπου και να πάω η Ελλάδα με πληγώνει..." Μια τόσο μικρή φράση με τόσο πολύ περιεχόμενο.... ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑ Οι δύο λέξεις που καταστρέφουν την Έλλάδα! Εγώ είμαι 19 χρονών. Το οτι είμαι νέος δεν σημαίνει οτι πρέπει να συμμετάσχω σε αυτή την κοροϊδία που ονομάζεται εθελοντισμός! Νομίζουν οτι οι νέοι δεν καταλαβαίνουν τι υπάρχει πίσω απο τους Ολυμπιακούς Αγώνες; Αυτά είναι για κάποιους αφελείς, η κοινωνία καλώς ή κακώς μας έχει κάνει πιο "πονηρεμένους"! Κάποιοι ρομαντικοί θα πέσουν στην παγίδα του εθελοντισμού, μόνο αυτοί... Επειδή αναφέρθηκε η Atlanta και το Sydney να σας πληροφορήσω οτι αυτές οι πόλεις και κατ'επέκταση οι χώρες στις οποίες ανήκουν δεν έχουν καμία σχέση με την Ελλάδα! Τέλος, να αναφέρω οτι οι Ολυμπιακοί αγώνες έχουν ξεφύγει τελείως απο αυτό που ξεκίνησε στην Αρχαία Ελλάδα! Ένα show είναι! Για τους "πρωταθλητές και για τους Ολυμπιονίκες δεν θα ήθελα να μιλήσω καν για την ΠΡΟΣΤΥΧΗ συμπεριφορά τους.... :( Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Morpheus Δημ. August 20, 2003 Κοινοποίηση Δημ. August 20, 2003 Provocative Irony! Poor Greek civilian is asked by a fat and overpaid comitee to happily offer his free services to something he is already paying for via excessive taxes and long term international loans. If you want to care about your country, wake up and look what is happening with uncontrolled immigration, to what is happening with your neighbor country, Turkey. See the exponential rise of your national debt and the misery of your financial state for decades in the past and in the future. Yet want to talk about olympic games and volunteerism? Only a fool would do. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Stephen Δημ. August 20, 2003 Κοινοποίηση Δημ. August 20, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον kostas_mob an eisai ellinas tha eprepe na ntrepese gia auto pou les.... den einai sosto na min timas ton umno. o alex exei dikio tha prepei na sevese tous allous pou ton timoun... Αν και απ'οτι καταλαβα δεν εγινε ετσι, με το χερι στην καρδια, σε πειραζει πιο πολυ αυτο, ή το σημα της Vodafone να ειναι πιο μεγαλο και διπλα απο το εθνοσημο της πατριδας σου στον ρουχισμο των αθλητων; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Βασίλης Δημ. August 20, 2003 Κοινοποίηση Δημ. August 20, 2003 Τελικα απο οτι φαινεται ολη η κουβεντα, ολη η ζωη μας μαλλον περιστρεφεται γυρω απο τα χρηματα...Να το κανω τσαμπα;Γιατι κοροιδο ειμαι;Εγω τι θα κερδισω;Γιατι να χασω τσαμπα τον χρονο μου; Γι αυτο οταν ακουμε για εθελοντισμο βγαζουμε σπυρακια στο προσωπο. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
johner Δημ. August 20, 2003 Κοινοποίηση Δημ. August 20, 2003 Wirelessly posted (Nokia7650/1.0 SymbianOS/6.1 Series60/0.9 Profile/MIDP-1.0 Configuration/CLDC-1.0) Αρχικό μήνυμα από τον/την Morpheus Provocative Irony! Poor Greek civilian is asked by a fat and overpaid comitee to happily offer his free services to something he is already paying for via excessive taxes and long term international loans. If you want to care about your country, wake up and look what is happening with uncontrolled immigration, to what is happening with your neighbor country, Turkey. See the exponential rise of your national debt and the misery of your financial state for decades in the past and in the future. Yet want to talk about olympic games and volunteerism? Only a fool would do. Alitheia, apo pou eisai? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Sovjohn Δημ. August 23, 2003 Κοινοποίηση Δημ. August 23, 2003 Χαίρετε κύριοι, Να αναφέρω προκαταβολικά ότι ευχαριστώ πάρα πολύ τους απανταχού διαμαρτυρόμενους / κομμουνιστές/ αριστερούς δεξιούς (αλήθεια έχει διαφορά σήμερα?) / κτλ κτλ που με αποκαλούν 'κορόιδο' και γιατί όχι, ίσως με έλεγαν και 'μ@λάκα' αν τους επιτρεπόταν να το κάνουν, επειδή έχω δηλώσει ότι θα είμαι εθελοντής. Λοιπόν...Ίσως, και λέω ΙΣΩΣ, ένας απο τους λόγους που με οδήγησαν στο να το κάνω να ήταν η προπαγάνδα της ΟΕΟΑ, η ενημέρωση από το (πολύ καλό και όποιος το αμφισβητεί να πάει να πνιγεί) site για τους Ολυμπιακούς, ή οτιδήποτε άλλο. Έκανα αίτηση αρκετο καιρό πριν, μου πήραν συνέντευξη στα (πολυτελή κτλ πρέπει να ομολογήσω) γραφεία της Νέας Ιωνίας κατά το Μάιο, και με παρακάλεσαν να βοηθήσω και φέτος, στα test events που θα γίνουν/έγιναν. Τελικά δεν πήγα στα φετινά γιατί (κανονικά) είχα προγραμματίσει να λείπω το δεύτερο μισό του Αυγούστου, αν και αυτό στράβωσε...Oh well...Τουλάχιστον τους το είπα και δεν με υπολόγιζαν. Απο κει και πέρα τώρα....Ούτε εμένα μου αρέσει η εικόνα που παρουσιάζουμε ως χώρα πέραν των Ολυμπιακών...Δεν μου αρέσει που το Μετρό μας είναι ακόμα 50-60% ολοκληρωμένο, δεν μου αρέσει που το Τραμ θα διαλύσει την παραλιακή και τα δέντρα της για να γίνει γρήγορα-γρήγορα, δεν μου αρέσει που έχουμε την Δ.Ο.Ε. μπάστακα σε ότι κάνουμε, δεν μου αρέσει Η ΙΔΙΑ Η ΔΟΕ, καθώς οι Ολυμπιακοί είναι Ελληνικοί και δεν αρμόζουν μπάστακες εκεί (Γάλλοι και Βέλγοι ας πούμε).. Δεν μου αρέσει επίσης το ότι η επαρχία (εκτός απο τις Ολυμπιακές Πόλεις, που θα έχουν μερικούς αγώνες ποδοσφαίρου) παραμερίζεται, δεν μου αρέσει το εκπαιδευτικό σύστημα από το οποίο διέκοψα τις σχέσεις μου το 2002 (στο γνωστό θρίλερ ' Η σφαγή των Πανελληνίων) όταν είδα να γίνονται πράματα και θάματα με την βαθμολόγηση μου ως τελειόφοιτος, δεν μου αρέσει το σύστημα υγείας, η ανεργία απο τα πανεπιστήμια, και πολλά άλλα....Μαζί σας... ΟΜΩΣ Δεν βρίσκω λόγο να μην πάω και να προσφέρω τις υπηρεσίες μου εθελοντικά στους τομείς Τεχνολογίας και Διαπίστευσης (όπου έχω μια χαρά γνώσεις) επειδή η χώρα είναι σκ@τα σε τόσα άλλα πράγματα. Δεν φταίνε οι Ολυμπιακοί για ότι γίνεται...Οι πολυεθνικές ΛΕΦΤΑ μας δίνουν, η Heineken ως επίσημη μπύρα ΛΕΦΤΑ μας δίνει, στους αρχαίους αγώνες πλήρωναν οι άρχοντες, so get over it....Μην σκυλιάζετε για αυτό το θέμα. Εμένα ας πούμε μου αρέσει το γεγονός ότι του χρόνου θα μπορώ να πηγαίνω Πειραια- Αεροδρόμιο με τον Προαστιακό σε 17-20 λεπτά, ενώ τώρα με ΠΟΛΛΗ τύχη θέλω 30' νομίζω με αμάξι (Δεν ξέρω αν έχει μειωθεί ο χρόνος λόγω αττικής οδού κτλ, αλλά δεν νομίζω). Μου αρέσουν τα έργα που γίνονται, άσχετα με τον σκοπό για τον οποίο γίνονται. Και φυσικά, ΘΑ μου αρέσει να βελτιώσω την εικόνα της χώρας το 2004, όταν οι μισοί και πλέον ξένοι κρίνοντας απο τα Ελληνικά στερεότυπα (περισσότερα για το τι εννοώ, εδώ ας πούμε ) θα περιμένουν να φτάσουν σε μία χώρα όπου όλοι πίνουμε 'iced coffee' (frappe), αράζουμε σε καρέκλες όλη μέρα και όλη νύχτα, ενίοτε τρώμε και Greek Souvlakia και έχει ο θεός και για μας... Βρίσκω την νοοτροπία 'δεν πάω εθελοντής γιατί η χώρα πάει χάλια' τουλάχιστον αβάσιμη (για να μην αρχίσω να αποκαλώ και γω τον καθένα 'κορόιδο' επειδή νομίζει ότι αν δεν πάει αυτός εθελοντής κάτι θα γίνει, και η Ολυμπιάδα θα αποτύχει, και το κράτος θα φτιάξει μαγικά σε μία νύχτα)...Υπεύθυνοι για το κράτος είμαστε ΕΜΕΙΣ, μιας και ως γνωστόν οι βουλευτές εκλέγονται απο ΜΑΣ, τα έργα που (δεν) γίνονται αφορούν ΕΜΑΣ, κτλ. Δεν πρόκειται να ανοίξω κοινωνικοπολιτική συζήτηση, αλλά γενικά το που και πως πάνε τα κονδύλια της ΕΕ ας πούμε αφορά όλους μας... Ξέρω ότι πολλά πράγματα είναι χάλια, ξέρω ότι το ελληνικό βλακώδες εκπαιδευτικό σύστημα με τους εξεταστές να πληρώνονται ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΛΛΑ ΔΙΟΡΘΩΣΗΣ είναι ΧΑΛΙΑ, ότι με αναγκάζει να πάω στην Αγγλία για να σπουδάσω αυτό που αξίζω -και ίσως αναγκαστώ να δουλέψω και εκεί- , ότι με ανάγκαζε (δεν ξέρω τώρα τι γίνεται) να εξεταστώ στη Βιολογία πανελλαδικά όταν θέλω να γίνω πληροφορικάριος (sic), ότι αν μετατρεπόταν ο Εθελοντισμός σε 'part time jobs' θα έμπαιναν πολλοί με μέσο εκεί, ναι. Όμως, βρίσκω την λογική σας ΜΙΖΕΡΗ και ΑΝΑΧΡΟΝΙΣΤΙΚΗ...Προφανώς δεν θα συμφωνήσετε μαζί μου, και θα κατηγορήσετε και πάλι τα 'κέντρα αποφάσεων, τους ξένους δάκτυλους, τις πολυεθνικές που μας ρουφάνε το αίμα' κτλ. Δικαίωμα σας. Παρ'όλα αυτά, είναι δικαίωμά ΜΟΥ να θέλω να συμβάλλω στην επιτυχία της Ελλάδας, μιας και, όντας 19 χρονών, το βρίσκω δύσκολο να ξαναδώ Ολυμπιακούς από κοντά στη χώρα μου...Ίσως όταν είμαι 75, και αν...Και θέλω να κάνω ότι μπορώ, έστω και ως εθελοντής, για να μας βοηθήσω. (Και ας πάμε χάλια, και ας είναι όλες οι Ευρωπαικές χώρες μπροστά μας, και ας έχουμε τον ΟΤΕ και όχι τον ΒΤ κτλ). Καλή σας μέρα και καλά να περνάτε. Παράθεση Οταν ο Γκράχαμ Μπελ εφηύρε το τηλέφωνο, δήλωσε ότι η εφεύρεσή του θα είχε μόνο ευεργετικά αποτελέσματα για την ανθρωπότητα. Όταν ο Τσακ Νόρις το έμαθε, γέλασε και ίδρυσε τον ΟΤΕ. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
astrolabos Δημ. August 23, 2003 Κοινοποίηση Δημ. August 23, 2003 "Όντας 19 χρονών" Αυτό τα λέει όλα. Συγνώμη αμα φανώ εριστικός, αλλα φίλε μου ακόμα δεν έχεις δεί τίποτα από αυτο που σε περιμένει μπροστά σου. Δεν έχεις φύγει από το σπίτι σου ακόμα, να πας να νοικιάσεις κάπου (μόνος σου ή και με άλλους) και να πας να δουλέψεις κάπου οπου η υπερωρία θα είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση, πράγμα που θα σε οδηγεί στην ουσιαστική έλλειψη του προσωπικού χρόνου. Δεν εχεις πάρει μισθό ? 500 και να αναρωτιέσαι "πως θα τα βγάλω πέρα που πρέπει να πληρώσω ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ, κινητό και φαγητό. Ουτε ακόμα δεν έχεις έλθει στην κατάσταση που κάθε τέλος του μήνα θα μένεις άφραγκος και η σχέση με εκείνη την κοπέλλα που γουστάρεις και σε γουστάρει μένει στάσιμη, γιατί ώς εκ των πράγμάτων ισχύει το "Έλλειψις χρημάτων, στάσις εμπορίου". Και εσυ να κάθεσαι να κοιτάς το ΑΔΕΙΟ σου πορτοφόλι και να σπάς το κεφάλι σου να σκέφτεσαι πώς θα μπορέσεις να παντρευτείς, πώς θα κάνεις παιδιά, πώς θα τα μεγαλώσεις και τι στη τελική θα μπορέσεις να τους προσφέρεις, ενώ στο backround ακούγεται η παραινετική φωνή του Χριστόδουλου να λέει "Τεκνοποιείτε γιατί χανόμαστε". Δεν έχεις δει τη ζωή σου να μπαίνει σε ένα τέλμα και να κλαίς τα 6.000.000 Δρχ που ξόδεψε ο πατέρας σου να σε σπουδάσει κάτι το οποίο στη τελική δεν το διάλεξες, αλλά το ακολούθησες γιατι "καλύτερα να έχεις σπουδάσει κάτι από το να μην έχεις σπουδάσει τίποτα" και τώρα είσαι αναγκασμένος να δουλεύεις κάπου αλλού και τα ακαδημαϊκά σου όνειρα για μία καριέρα πάνω σε αυτο που σπούδασες να απομακρύνονται μέρα με την ημέρα. Σε αυτή την Ελλάδα ζούμε φίλε μου. Στην Ελλάδα που προσπάθησες να δώσεις στον ΑΣΕΠ να πίασεις μία θέση στο Δημόσιο αλλά τελικά δεν τα καταφερες, την Ελλάδα που το κράτος κανει οτι δεν ξέρει οτι υπάρχουν εργαζόμενοι στον Ιδιωτικό τομέα και αναγγέλει αυξήσεις μόνο για τους Δημόσιους Υπαλλήλους, στην Ελλάδα που το αφεντικό σου έχει γνωστούς στην επιθεώρηση εργασίας και στο ΙΚΑ, οπότε όποια προσπάθεια να κάνεις οποιαδήποτε κίνηση να διεκδηκήσεις τα δικαιωματά σου είναι μάταια, στην Ελλάδα που δανείζεται γιατι το κόστος ζωής έγινε "Ευρωπαϊκό" με την έλευση του ευρώ αλλά οι μισθοί εξακολουθούν να είναι απελπιστικά "Ελληνικοί". Στην Ελλάδα του φωτός. Γι'αυτό το λόγο φίλε μου, δεν θέλω να πάω εθελοντής σε κάτι που δεν αποφασίστηκε απο εμένα, δεν διοργανόνεται από εμένα και στην τελική δεν θα ψυχαγωγήσει εμένα, μιας και το εισητήριο για να πάω να παρακολουθήσω είναι απαγορευτικό, λαβαίνοντας υπόψη το μισθό που πέρνω. Δεν θέλω να πάω εθελόντης για δεύτερη φορά, μιάς και ακόμα έχω πικρή γεύση της πρώτης φοράς που με πήραν εθελοντή, για να υπηρετήσω τη μαμά πατρίδα και αυτό που τελικά έκανα είναι να πλένω τα πιάτα και να κουβαλάω τα λερωμένα και τα καθαρά σεντόνια των μελλοντικών αξιωματικών του Ελληνικού Στρατού. Θα προτιμήσω να κοιτάξω τη δουλειά μου (ποσο λυπάμαι που τη λέω δουλεια και δεν αναφέρομαι σε αυτή σαν εργασία!), να προσπαθήσω να μαζέψω λεφτά για να μπορέσω επιτέλους να παντρευτώ την κοπέλλα μου και να εξοικονομήσω λεφτα για το παιδί μου, έτσι ώστε όταν φτάσει στην ηλικία μηδέν, την ηλικία που βρίσκεσαι εσύ φίλε μου, να μπορέσω να του προσφέρω εκείνο που δεν μπόρεσε να μου προσφέρει ο πατέρας μου και να αφήσω την ολυμπιάδα και τους ολυμπιακούς σε αυτούς που τους ήθελάν απο την αρχή. Στους πολιτικούς, στους έχοντες και τους κατέχοντες. (Υ.Γ. Σε αυτούς που θα με πουν μεμψιμοιρό, θα τους παρακαλούσα να κατέβουν λίγο απο το βάθρο τους και να αφουγκραστούν το βογγητό του απλού ανθρώπου, αυτου που πηγαίνει στη λαϊκή και δεν ψωνίζει αυτού που δεν θα τον βρείτε στις καφετέριες να περνάει την ώρα του, γιατι πολύ απλά δεν έχει και αυτή η λίγη που έχει δεν είναι για χάσιμο, αυτού που δεν μπορεί να γευτεί τους καρπούς της τεχνολογίας γιατί τα λεφτά δεν τους φτάνουν. Μην πέρνετε παράδειγμα από τους ευατούς σας, βγείτε λίγο παραέξω :) ) Παράθεση I Am The One, Orgasmatron... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
runner Δημ. August 24, 2003 Κοινοποίηση Δημ. August 24, 2003 TI NA SAS PW RE PAIDIA!!!EXW AHDIASEI ME AYTA POU LETE!!!AISTHANOMAI NTROPH GIA SAS!!! Tha paw ethelonths sthn Olympiada gia logous pou aneferan ta paidia pio prin!Den xreiazetai na tous anaferw!Kai anti na kanete tis epanastatikes sas ahdies stous Olympiakous na tis kanete allou!!!!Gia ola ta kaka tis Elladas den ftaine oi Olympiakoi alla EMEIS POU PSHFIZOUME tous karagkiozhdes pou kybernane!H Ellada ti ftaiei???Anti na thn boithisoume me kathe tropo(kai as bgoume proswpika xamenoi) toulaxiston na boithisoume thn Ellada me opoion tropo mporoume!!!!!Kai oxi na khryssoume tis pseftoepanastatikes mas idees se pragmata pou mono kako den mas kanoun!Anti na brizete tous ypefthinous gia thn katantia mas brizete tous Olympiakous Agwnes! Osoi den ypirksan athlites gia na niwsoun thn sygkinhsh twn agwnwn(oxi mono twn Olympiakwn alla kai aplwn agwnwn),to metallio kai to aisthima pou niwtheis se aytes tis organwseis lene oles aytes tis blakeies gia tous ethelontes kai ta sxetika arnhtika me thn Olympiada!!! Παράθεση Άσκηση & Τρόπος Ζωής Όσα θέλετε να μάθετε για την άσκηση...! http://askisitroposzwis.blogspot.gr/ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Bayern7 Δημ. August 24, 2003 Κοινοποίηση Δημ. August 24, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον runner Kai anti na kanete tis epanastatikes sas ahdies stous Olympiakous na tis kanete allou!!!!Gia ola ta kaka tis Elladas den ftaine oi Olympiakoi alla EMEIS POU PSHFIZOUME tous karagkiozhdes pou kybernane!H Ellada ti ftaiei??? Aν οι εκλογές μπορούσαν να αλλάξουν τα πράγματα θα ληταν παράνομες... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Bayern7 Δημ. August 24, 2003 Κοινοποίηση Δημ. August 24, 2003 Αν μια φωτογραφία λέει, όντως, όσα χίλιες λέξεις (και, άρα, όπως αυτές, αποκαλύπτει η παραποιεί)... Αν περισσότερες φωτογραφίεςς σε μήκος χρόνου τείνουν μάλλον να αποκαλύπτουν παρά να παραποιούν... Τότε αρκεί ίσως μια πόζα και το ύφος των οργανωτικών υπερ-πρωταγωνιστών της Ολυμπιάδας - του Ρογκ, της Γιάννας, του Νικολάου, ου μην αλλά και των λοιπών θνητοτάτων "αθανάτων", για να καταλάβει κανείς πως ό,τι συνεγείρει αυτούς (και το "ό,τι" είναι πάντοτε δεμένο με το "πώς") είναι μάλλον αδύνατον να αφορά εμάς, πολλώ μάλλον να είναι δήθεν "εθνικός στόχος" μας. Αφού, λοιπόν, δεν εισακούσθηκε το κατά Σεφέρην "Κύριε, όχι μ' αυτούς / Ας γίνει αλλιώς το θέλημά Σου"... Αφού εμείς, θέλοντας και μη "μ'αυτούς"... Ας λείψουν τα περί έθνους συγκαλιπτικά και ας δοθεί αναλυτικός κατάλογος εξόδων, δαπανών και αμοιβών καθενός - από τους μεγαλεργολήπτες και τον λαμπρό Καλατράβα μέχρι τους δημοσιογράφους, από την πολυτελή πρόεδρο μέχρι τον αφανή εμπειρογνώμονα (του... τραμ συμπεριλαμβανομένου). Να δούμε, τουλάχιστον, πόσο μας είχαν πει και πόσο τελικά πληρώσαμε το μάρμαρο. Αλλά και ποιων βάρυναν οι τσέπες από τον εθνικό το στόχο... Δ.Κ. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sallax Δημ. August 25, 2003 Κοινοποίηση Δημ. August 25, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον Bayern7 Ας λείψουν τα περί έθνους συγκαλιπτικά και ας δοθεί αναλυτικός κατάλογος εξόδων, δαπανών και αμοιβών καθενός - από τους μεγαλεργολήπτες και τον λαμπρό Καλατράβα μέχρι τους δημοσιογράφους, από την πολυτελή πρόεδρο μέχρι τον αφανή εμπειρογνώμονα (του... τραμ συμπεριλαμβανομένου). sobarepsou bayern stin ellada briskesai :D Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
akatsim Δημ. August 25, 2003 Κοινοποίηση Δημ. August 25, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον sallax sobarepsou bayern stin ellada briskesai :D Aytos o Ryan pairnei 150 miria to xrono gia na mas thavei. O Kotrotsos pairnei 4 miria to mina poloi dimosiografoi apo 2 kai 3. Douleve koroido na plironeis ta lamogia!!! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Morpheus Δημ. August 25, 2003 Κοινοποίηση Δημ. August 25, 2003 ... Γι'αυτό το λόγο φίλε μου, δεν θέλω να πάω εθελοντής σε κάτι που δεν αποφασίστηκε απο εμένα, δεν διοργανόνεται από εμένα και στην τελική δεν θα ψυχαγωγήσει εμένα, μιας και το εισητήριο για να πάω να παρακολουθήσω είναι απαγορευτικό, λαβαίνοντας υπόψη το μισθό που πέρνω. Δεν θέλω να πάω εθελόντης για δεύτερη φορά, μιάς και ακόμα έχω πικρή γεύση της πρώτης φοράς που με πήραν εθελοντή, για να υπηρετήσω τη μαμά πατρίδα και αυτό που τελικά έκανα είναι να πλένω τα πιάτα και να κουβαλάω τα λερωμένα και τα καθαρά σεντόνια των μελλοντικών αξιωματικών του Ελληνικού Στρατού. Θα προτιμήσω να κοιτάξω τη δουλειά μου (ποσο λυπάμαι που τη λέω δουλεια και δεν αναφέρομαι σε αυτή σαν εργασία!), να προσπαθήσω να μαζέψω λεφτά για να μπορέσω επιτέλους να παντρευτώ την κοπέλλα μου και να εξοικονομήσω λεφτα για το παιδί μου, έτσι ώστε όταν φτάσει στην ηλικία μηδέν, την ηλικία που βρίσκεσαι εσύ φίλε μου, να μπορέσω να του προσφέρω εκείνο που δεν μπόρεσε να μου προσφέρει ο πατέρας μου και να αφήσω την ολυμπιάδα και τους ολυμπιακούς σε αυτούς που τους ήθελάν απο την αρχή. Στους πολιτικούς, στους έχοντες και τους κατέχοντες. (Υ.Γ. Σε αυτούς που θα με πουν μεμψιμοιρό, θα τους παρακαλούσα να κατέβουν λίγο απο το βάθρο τους και να αφουγκραστούν το βογγητό του απλού ανθρώπου, αυτου που πηγαίνει στη λαϊκή και δεν ψωνίζει αυτού που δεν θα τον βρείτε στις καφετέριες να περνάει την ώρα του, γιατι πολύ απλά δεν έχει και αυτή η λίγη που έχει δεν είναι για χάσιμο, αυτού που δεν μπορεί να γευτεί τους καρπούς της τεχνολογίας γιατί τα λεφτά δεν τους φτάνουν. Μην πέρνετε παράδειγμα από τους ευατούς σας, βγείτε λίγο παραέξω :) ) Yes. This is the raw and unveiled truth, as it is daily experienced by the average greek civilian. A trully brilliant and revealing post! To some people: There is always time to take the red pill. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
akatsim Δημ. August 25, 2003 Κοινοποίηση Δημ. August 25, 2003 Bravo re file astrolabos. Ta les opos einai. Isos "ftaiei" to oti eisai apo tin Kalamata. Ti? Theleis kai douleies stin perifereia? Pas kala? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
astrolabos Δημ. August 25, 2003 Κοινοποίηση Δημ. August 25, 2003 Βασικά είμαι από την Αθήνα και Καλαμάτα κατέβηκα για διάφορους λόγους. Ίσως οι μισθοί Αθήνας - Καλαμάτας να διαφέρουν, αλλά αυτά κάπως εξισορροπούνται. Δεν είναι και λίγο να απέχει η δουλειά απο το σπίτι σου 6 λεπτά μετα πόδια... ;) Παράθεση I Am The One, Orgasmatron... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
astrolabos Δημ. August 25, 2003 Κοινοποίηση Δημ. August 25, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον runner TI NA SAS PW RE PAIDIA!!!EXW AHDIASEI ME AYTA POU LETE!!!AISTHANOMAI NTROPH GIA SAS!!! Tha paw ethelonths sthn Olympiada gia logous pou aneferan ta paidia pio prin!Den xreiazetai na tous anaferw!Kai anti na kanete tis epanastatikes sas ahdies stous Olympiakous na tis kanete allou!!!!Gia ola ta kaka tis Elladas den ftaine oi Olympiakoi alla EMEIS POU PSHFIZOUME tous karagkiozhdes pou kybernane!H Ellada ti ftaiei???Anti na thn boithisoume me kathe tropo(kai as bgoume proswpika xamenoi) toulaxiston na boithisoume thn Ellada me opoion tropo mporoume!!!!!Kai oxi na khryssoume tis pseftoepanastatikes mas idees se pragmata pou mono kako den mas kanoun!Anti na brizete tous ypefthinous gia thn katantia mas brizete tous Olympiakous Agwnes! Osoi den ypirksan athlites gia na niwsoun thn sygkinhsh twn agwnwn(oxi mono twn Olympiakwn alla kai aplwn agwnwn),to metallio kai to aisthima pou niwtheis se aytes tis organwseis lene oles aytes tis blakeies gia tous ethelontes kai ta sxetika arnhtika me thn Olympiada!!! Έχεις καταλάβει για ποιούς γίνονται οι Ολυμπιακοί αγώνες; Hint: Πάντως όχι για το "Αρχαίο πνεύμα αθάνατο, αγνέ πατερά του ωραίου, του μεγάλου και του αληθινού"... Παράθεση I Am The One, Orgasmatron... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DaTaMaN Δημ. August 25, 2003 Κοινοποίηση Δημ. August 25, 2003 Gia na mas ta fane ta lefta kai na oikonomisoun oi agnwstoi gnwstoi. mexri na arxisoun oi olumpiakoi agwnes to ellhniko kratos 8a exei 3odepsei 3,5 tris.drx. :mad: kai ti 8a kerdisoume? TIPOTA! Ta ghpeda den 8a meinoun se emas alla se autous pou 8a exoun na plhrwnoun gia na pezoun. As mhn milhsoume gia thn timh tickets. Oso gia to metro,tram ktl 8a ginontousan etsi kai alliws.(to metro eprepe na eixe teleiwsei apo to 98). kai 8etw ta e3hs erwthmata: 1)Ti 8a ginei me to asfalistiko? :confused: 2)Ygeia? :confused: 3)Paideia? :confused: 4)Ta 2,5 tris.drx pou xrwstaei to ellhniko kratos apo to '90 se dhmous olhs ths xwras? :eek: AS EINAI KALA H GIANNA,O ANTRAS THS KAI IDIOTIKES KATASKEYASTIKES KTL. --------------------------------- :mad: :mad: ------------------------------- Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts