Jump to content

[Επίσημο] HTC HD2 - Android Development

athanaso77
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Γεια σας παιδια. Μόλις εγκατέστησα android american στο htc hd2 αλλα κανει επανεκινηση απο μονο του 4-5 φορες την μερα. Μπορείτε να με βοηθήσετε ευχαριστω

• Απαντήσεις 12χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

H rom ειναι sd ή nand; Εχεις πειράξει τίποτε ρυθμίσεις του επεξεργαστή; Kάποια πιο καινούρια ρομ δοκίμασες;

Πιστεύω πως η 2.3 είναι καλύτερη από την paranoidandroid αλλά και από την aokp. Με αυτήν έχω μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας και η οθόνη πάρα το fix του xylograph έχει καλύτερη απόκριση.

Με το σήμα δεν αντιμετώπισα πότε πρόβλημα, παρόλο που δουλεύω σε μέρος που πάντα χάνεται από πόρτα σε πόρτα.

Μέχρι τώρα το μόνο μείον είναι για μένα τα soft button που δεν υπάρχει τρόπος με ένα κλικ να εμφανίζονται και να εμφανίζονται.

Δυστυχώς το μόνο κακό σε αυτήν την ρομ , τουλάχιστον σε μένα, είναι η σύνδεση data. Σχεδόν πότε δεν συνδέεται με την πρώτη και μερικές φορές δεν στρώνει ούτε με reset. Το κακό είναι πως προτιμώ τον cLK από τον magldr.

Αυτό για μένα είναι ένα θέμα αρκετά σοβαρό.

Δυστυχώς το μόνο κακό σε αυτήν την ρομ , τουλάχιστον σε μένα, είναι η σύνδεση data. Σχεδόν πότε δεν συνδέεται με την πρώτη και μερικές φορές δεν στρώνει ούτε με reset. Το κακό είναι πως προτιμώ τον cLK από τον magldr.

Αυτό για μένα είναι ένα θέμα αρκετά σοβαρό.

Περίεργο.Εγώ με clk είμαι και στου tytung την ρομ,η data σύνδεση ειναι σταθερότατη με wind.

Περίεργο.Εγώ με clk είμαι και στου tytung την ρομ,η data σύνδεση ειναι σταθερότατη με wind.

Σκέφτομαι μήπως φταίει το ότι την πέρασα πάνω στην 2.2 χωρίς να κανω full wipe και την 2.2 την πέρασα από nandroid backup πάνω στην aokp 35 ,χωρίς επίσης full wipe. :lol:

Ισως αλλά έκανα το ίδιο που λες και είχα data κανονικά.Δοκίμασε και μια καθαρή εγκατάσταση

Το παρακάτω camera +youtube fix (previous versions :camera+youtubefix.zip ) στα sd builds πως εφαρμόζεται ?

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=21313135

Γιώργος//ROM: Omega XT v16/RADIO:2.14/NATIVE ANDROID ROMS

pinterest,instagram,EyeEm,flickr

φτιάχνεις ένα φάκελο root μέσα στο φάκελο της ρομ και εκεί βάζεις τα αρχεία του zip ώστε να είναι sd card\φακελος ρομ\root\system ή οποιον άλλον φάκελο έχει το zip και κάνεις reboot και τα παίρνει αυτοματα

Το folder : YouTube.... έχει 2 φακέλους (Meta inf & system ) που και αυτοί έχουν άλλους ... Βάζω λοιπόν όλο το αρχικό folder : YouTube_camerafix... ή μόνο τα περιεχόμενα του /system

Δεύτερον : παρατηρώ τις τελευταίες μέρες Μία αργοπορία στην φόρτιση και κάποιες φορές ,ενώ ανάβει το led και έχει όλες τις ενδείξεις Μειώνεται το % !!!

Είναι θέμα φθαρμένου charge cable ? ή charge port ? Ποτέ το κάνει και πότε όχι δοκίμασα και διαφορετικά cables .

Στο φάκελο root βάζεις τους φακέλους Meta inf και system.

root\system

root\Meta inf

Ω ξειν, αγγέλλειν πατράσι ότι τήδε κοιμόμεθα τοις κείνων χρήμασι τρεφόμενοι

Mi Mix 2S, Le Max2, Meizu Pro 6 Plus

Για τα αρχεία απάντησε ο Σωκράτης.για την φόρτιση τώρα.τι εννοείς οταν λες ότι το led έχει όλες τις ενδείξεις; αν το βάζεις για φόρτιση και αναβοσβήνει πορτοκαλι-πράσινο σήμαινει ότι για κάποιον λόγο,δεν φορτίζει.πιθανον λογω υπερθέρμανσης

Ανάβει κανονικά πορτοκάλι , η notification bar δείχνει φόρτιση και τα current widget etc , αλλά ενώ αρχικά μπορεί να φορτίζει από κάποιο σημείο και πέρα δεν φορτίζει έως και πέφτει ... είναι θέμα 2-3 ημερών . Σε διάφορα sd builds και σε wm . Η πλάκα είναι ότι κάποιες φορές φορτίζει κιόλας ... Κοιτάω για καλό και κακό στο Ebay για βύσμα της πλακέτας ...

Καλησπέρα στην καινούρια μου παρέα του HD2 :D!Οπως καταλάβατε είμαι νέος κάτοχος του HD2 και θα ήθελα να κάνω ορισμένες ερωτήσεις...Από Sense Roms πια έιναι η καλύτερη απ'τα πάντα....?Εχω περάσει την "EnergyRom March 15 2012".Επειδή γνωρίζω ότι το κινητό μας "υποφέρει" από internal memory...έχω κάνει 1gb ext-partition και 0 swap.Πως μπορώ να δω το partition στην rom που έχω και πως μπορώ φυσικά να περνάω τις εφαρμογές εκεί...?Αν χρειαστεί να πέρασω άλλη rom sense καλύτερη από αυτή εννοείται μου προτείνεται!!!! :)

Μπορεις να δεις πόσο χρησιμοποιείται με κάποιο πρόγραμμα όπως το freespace

απο την στιγμή που έχεις βάλει sense rom σε ευρωπαϊκό hd2 το ext partition χρησιμοποιείται αυτόματα,διότι έτσι και αλλιώς oι sense roms δεν χωράνε στα 512mb rom του hd2 eu.Εκτος και αν μιλάμε για τις "αρχαίες" πλέον sense ρομ με android 2.2 όπως αυτή της dft team απο 30/12/10.Aλλά και εκεί θα χρειαστείς ext partition για τις εφαρμογές σου,μιας και αφήνει χώρο αποθήκευσης για εφαρμογές χρήστη,γύρω στα 100mb.Στην nrg λοιπόν δε χρειάζεται να κάνεις κάτι.Οι εφαρμογές πάνε αυτόματα στο ext partition.Aν κάποια εφαρμογή δεις από τις ρυθμίσεις--->διαχείριση εφαρμογών--->στην κάρτα μνήμης ότι βρίσκεται εκει,μπορείς να την μεταφέρεις πίσω στο τηλέφωνο και αυτή θα πάει αυτόματα στο ext partition.

Για να δεις ποια αρχεία έχουν πάει στο ext partition χρειάζεσαι κάποιον root file manager όπως π.χ. solid explorer,es explorer,root mini browser κτλ.Mπαίνεις στον explorer και από εκει στον φάκελο sd-ext και θα δεις ποια αρχεία έχουν πάει στο ext partition.Για sense rom θα πρεπει να βλέπεις εκεί ένα φάκελο με όνομα app όπου πάνε οι εφαρμογές σου,ένα φάκελο dalvik cache όπου πάει η dalvik cache των εφαρμογών και κάποιους φακέλους με όνομα app_s,system_parts ή κάπως έτσι και εκεί πάνε τα υπόλοιπα μέρη της sense rom που δε χωράνε στα 512mb της nand

Edited by bbbb

Εγώ έχω βάλει sense Rom αλλά παρόλο που έχω extended partition 1024 ο αρχικος χώρος που είχα όταν πήγα να το πρωτοχρησιμοποιήσω ήταν 110 mb. Δλδ, 1300 mb περίπου πιάνει η sense Rom?

Οχι.μια full sense rom πιανει γυρω στα 400-420mb ισως και λιγο παραπάνω αλλα οχι 1gb. Κατι κοιτας λαθος.

Εdit

Αν εννοείς ότι στις ρυθμίσεις--->αποθηκευτικός χώρος έβλεπες 110mb ειναι λογικό γιατι ο χώρος της nand και του ext partition δεν προστίθενται ως νούμερο.Ναι μεν λειτουργούν συνδυαστικά αλλά δε θα δεις ποτέ εκεί στις ρυθμίσεις συνολικό χώρο το σύνολο του εναπομείνοντα χώρου της nand και του ext partition

Για να βλέπεις στις ρυθμίσεις αντί του χώρου της nand,το χώρο του ext partition θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί κάποιο script που πηγαίνει στο ext partition και τα δεδομένα των εφαρμογών.Ομως κάτι τέτοιο δεν το προτιμούν πολλοί chef,γιατί ανάλογα την sd μπορεί να προκαλέσει καθυστερήσεις στο τηλέφωνο.Γενικά δηλαδή αν είναι τα πάντα στο ext partition,το τηλέφωνο γίνεται συνήθως πιο αργό ως απάλευτο...

Edited by bbbb

απο την στιγμή που έχεις βάλει sense rom σε ευρωπαϊκό hd2 το ext partition χρησιμοποιείται αυτόματα,.Στην nrg λοιπόν δε χρειάζεται να κάνεις κάτι.Οι εφαρμογές πάνε αυτόματα στο ext partition.

Mπαίνεις στον explorer και από εκει στον φάκελο sd-ext και θα δεις ποια αρχεία έχουν πάει στο ext partition.

Και όταν δεν χρησιμοποιούμε sense rom πως πηγαίνουν οι εφαρμογές στο ext partition;

Επίσης μετά την δημιουργία του ext partition δεν βλέπω κανένα φάκελλο sd-ext με τον es explorer

Μήπως έκανα κάποιο λάθος στην διαδικασία δημιουργίας;

Γιατί στις οδηγίες (της υπογραφής) στην διαδικασία για ext partition κάποια στιγμή έχει δυό επιλογές

Remove all partitions and start from scratch

και

save my fat 32 partition

Ποιό από τα δύο επιλέγουμε;

Εγώ επέλεξα το πρώτο:confused:

Τέλος το πρόβλημα που είχα ρωτήσει παλιότερα για το restore από το recovery παρέμεινε.

Η διαδικασία που ακολουθώ είναι:

wipe all data-restore-reboot

Ενω λέει κανονικά restore complete μόλις κάνω reboot η ρομ (aokp35) φτάνει στην οθόνη με το λογότυπο της ρομ και ενώ το αφήνω σχεδόν μια ώρα, δεν τελειώνει.

Υπάρχει περίπτωση να χρειάζεται περισσότερ χρόνο ή κάτι δεν πάει καλά;

p.s. Θεωρώ αυτονόητη την ευγνωμοσύνη μου για όλες τις απαντήσεις σου ! ! !

Edited by panik3

Για να χρησιμοποιηθεί το ext partition χρειάζεται είτε η ρομ να έχει κάποιο script,είτε να το περάσεις εσύ ή να βάλεις κάποιο πρόγραμμα για αυτή την δουλειά,όπως ειναι το Link2sd.Η typhoon για παράδειγμα έχει απο την αρχή τέτοιo script.Η σημερινή paranoid επίσης έχει ένα script που το ενεργοποιείς από το τερματικό μετά το πρώτο boot.

Για την aokp δες http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1454962 αν δεν είσαι τίγκα στις εφαρμογές θα προτείνω το link2sd. Το data2sd καθυστερεί την συσκευή.

Για το restore τώρα,δε γνωρίζω γιατί δεν σου δουλεύει.Μήπως όταν είχες πάρει το backup,είχες μεγαλύτερο system partition και μετά το άλλαξες σε μικρότερο;

Edited by bbbb

Για να χρησιμοποιηθεί το ext partition χρειάζεται είτε η ρομ να έχει κάποιο script,είτε να το περάσεις εσύ ή να βάλεις κάποιο πρόγραμμα για αυτή την δουλειά,όπως ειναι το Link2sd.Η typhoon για παράδειγμα έχει απο την αρχή τέτοιo script.Η σημερινή paranoid επίσης έχει ένα script που το ενεργοποιείς από το τερματικό μετά το πρώτο boot.

Για την aokp δες http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1454962 αν δεν είσαι τίγκα στις εφαρμογές θα προτείνω το link2sd. Το data2sd καθυστερεί την συσκευή.

Για το restore τώρα,δε γνωρίζω γιατί δεν σου δουλεύει.Μήπως όταν είχες πάρει το backup,είχες μεγαλύτερο system partition και μετά το άλλαξες σε μικρότερο;

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Το link2sd δούλεψε.

'Aρα μάλλον το ext partition λειτουργεί. Γιατί άραγε δεν μπορώ να το δώ;

Για το restore τη πρώτη φορά είχα το ίδιο partition.

Αυτή τη φορά άλλαξα από 150 σε 200 για να δοκιμάσω μία sense.

Μπορώ να αλλάξω το partition όπως είμαι ή πρέπει να κάνω format στην rom πρώτα;

Χρήστο απ ότι είδα εκεί δοκιμάζεις την paranoid 1.4a ,βελτιώθηκε ; τι λέει σε σχέση με την nexus 2.3 ;

Γιώργο αν εξαιρέσεις το θέμα με τα flash video που το έγραψα και εκεί, η ρομ ειναι μια χαρά.Αρκεί να έχεις όρεξη να κάτσεις να την ρυθμίσεις.Αν και πλέον ξεκινάει με κανονικό dpi.Το θετικό ειναι ότι σε σχέση με την tytung,έχεις on-off των softkeys χωρίς reboot και μπορείς να ρυθμίσεις το ύψος τους.Αλλά δυστυχώς δεν έχει ακόμη τις επιλογές της aokp σε αυτό το θέμα.Βασικά είχα αποφασίσει να κρατήσω wp7 στην nand και sd ics rom.Aλλά δεν την πάλευα με την θερμότητα που αναπτύσει το κινητό όταν τρέχει τα wp7 και τις καθυστερήσεις που έχουν οι sd rom.Ελπίζω ο Cotulla να βρει λύση,ώστε να τρέχουμε 2 os απο την nand και τα wp7 να μην υπερθερμαίνουν τόσο την συσκευή

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Το link2sd δούλεψε.

'Aρα μάλλον το ext partition λειτουργεί. Γιατί άραγε δεν μπορώ να το δώ;

Για το restore τη πρώτη φορά είχα το ίδιο partition.

Αυτή τη φορά άλλαξα από 150 σε 200 για να δοκιμάσω μία sense.

Μπορώ να αλλάξω το partition όπως είμαι ή πρέπει να κάνω format στην rom πρώτα;

Αν αλλάξεις το partition,αναγκαστικά θα σβηστεί και η ρομ.Τώρα που έβαλες το link2sd το ext partition προσαρτάται στο /data/sdext2

Για να το δεις από τον es πήγαινε πρώτα στις ρυθμίσεις του και δώσε root πρόσβαση

Edited by bbbb