Jump to content

LG Optimus (GT540)

Spidey
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

• Απαντήσεις 2,6χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Μετά από μερικές μέρες χρήσης του τηλεφώνου ας καταθέσω και εγώ την άποψη μου. Οφείλω να τονίσω ότι προέρχομαι από το περιβάλλον των wm, το οποίο καλώς η κακώς είναι πιο ώριμο από αυτό του android , πράγμα που το έλαβα υπόψη στην κριτική μου. Επίσης να τονίσω ότι η προηγούμενη συσκευή μου ήταν ένα HTC Touch Cruise 09 και η σύγκριση αναπόφευκτα γίνεται με αυτό. Καταρχάς το τηλέφωνο είναι αρκετά γρήγορο και δεν κολλάει σχεδόν πουθενά. Η οθόνη του παρουσιάζει καλή απόκριση και είναι αρκετά φωτεινή αν και στο φως του ηλίου παρουσιάζει έντονες αδυναμίες. Το σήμα του είναι αρκετά καλό. Η διάρκεια της μπαταρίας είναι ικανοποιητική για smart phone. Το Αccelerometer είναι πολύ καλό και αντιλαμβάνεται πολύ εύκολα την θέση του τηλεφώνου Η έκδοση του λειτουργικού είναι android 1.6 αρχίζει να δείχνει λίγο παρωχημένη.To browsing με τον ενσωματωμένο browser είναι αρκετά γρήγορο και πάντως πολύ ποιο γρήγορο και πιο άνετο από το προηγούμενο κινητό μου. Το μεγάλο πρόβλημα του κινητού είναι ο χώρος που διατίθεται για εγκατάσταση εφαρμογών είναι τραγικά μικρός, μόνο 130 MB από τα οποία τα 32 ΜΒ είναι ήδη κατειλημμένα, επομένως απομένουν μόνο 98 ΜΒ διαθέσιμα που τι να προχωρέσεις εκεί μέσα (είναι γνωστό ότι οι εκδώσεις του android μέχρι και τη 2.1 δεν επιτρέπουν την εγκατάσταση προγραμμάτων στην SD). Δυστυχώς τα προγράμματα που υπάρχουν για το android δεν έχουν την ποιότητα των αντίστοιχων που υπάρχουν για τα WM (ακόμα και όταν μιλάμε και για το ίδιο πρόγραμμα). Συνοψίζοντας το τηλέφωνο αποτελεί μια τίμια πρόταση για smart phone με χτυπητές όμως αδυναμίες, που για να λέμε και την αλήθεια δεν οφείλονται μόνο στο ίδιο αλλά και στην ανωριμότητα του λειτουργικού (το οποίο όμως δείχνει ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα μπορέσει να τις αντιμετωπίσει μιας και οι περισσότεροι προγραμματιστές στρέφονται προς σ’ αυτό)
Ας αφήσουμε τους εγωισμούς και ας κοιτάξουμε λίγο τον εαυτό μας.

καποιος για βοηθεια δεν μπορω να κανω κλησεις και να δεχθω κλησεις. οταν κανω κληση μου την τερματηζει οταν με περνουνε λεει πως ειναι πιθανων απενεργοποιμενο

το εχω μια βδομαδα και γενικα ειμαι ευχαριστημενος αλλα......

Το γράφω εδώ για όσους άλλους το έχουν απορία (όπως το είχα και γω :p )

Για να κατεβάσετε το PC Suite IV πηγαίνετε εδώ

http://gr.lgmobile.com/web/web.support.retrieveSoftwareUpdate.laf

κατεβάστε το πρόγραμμα από εκεί που λέει download κάντε το install και μετά όταν ανοίξει πηγαίνετε υποστήριξη πελατών->λήψη εφαρμογής.....

από εκεί διαλέγετε το μοντέλο του κινητού(στην προκειμένη GT540) βάζετε το IMEI στην κατάλληλη θέση και πατάτε το κουμπάκι που έχει δίπλα και σας βγάζει τρία πράγματα, τους usb drivers, το PC Suite και το manual και κατεβάζετε ότι θέλετε

καποιος για βοηθεια δεν μπορω να κανω κλησεις και να δεχθω κλησεις. οταν κανω κληση μου την τερματηζει οταν με περνουνε λεει πως ειναι πιθανων απενεργοποιμενο

το εχω μια βδομαδα και γενικα ειμαι ευχαριστημενος αλλα......

Ακριβώς το ίδιο πρόβλημα έχω και γω. Το έχω στείλει ήδη μια φορά στο σέρβις και μου επεστράφη με μια αναβάθμιση χωρίς να έχουν λύσει το πρόβλημα. Η εξυπηρέτηση πελατών είχε να μου προτείνει (μετά από πολλά δικά μου τηλέφωνα και παράπονα) να μην το έχω σε λειτουργία πτήσης και να περιμένω αναβάθμιση!!! -τι να πω. Τώρα το έχω στείλει για δεύτερη φορά στο σέρβις και βλέπουμε. Άποψη δεν έχω για το κινητό καθώς εμφάνισε το πρόβλημα την πρώτη μέρα και 15 μέρες μετά συνεχίζουν να με ταλαιπωρούν από την LG.

Φοβερο κινητο για τα λεφτα του, αλλα ρε παιδια εχω 2 παραπονα μεχρι στιγμης:

1) Ο χωρος της συσκευης ειναι παρα πολυ μικρος. Εβαλα μερικες εφαρμογες και παιχνιδια απο το market και το androidlib αλλα πλεον δεν χωραει τιποτε αλλο. Τζαμπα 8ρα sd αγορασα. Δεν υπαρχει τροπος αποθηκευσης στην sd;

2) Αργει καμποσο να μου βγαλει την λιστα στην καταγραφη κλησεων. Λογω επεξεργαστη συμβαινει αυτο η λογω της 1.6 εκδοσης;

Επισης μου φαινεται πολυ σπαστικο το οτι σβηνει η οθονη με το που παταω το πληκτρο ληξης κλησεων. Εχω συνηθισει ετσι απο τα προηγουμενα κινητα μου και τωρα τσαντιζομαι μολις σβηνει η οθονη και μετα πρεπει να σερνω το ξεκλειδωμα για να ξαναφωτισει.

Κατα τ'αλλα, σεταρα επιτυχως ολα τα email (pop3, gmail και hotmail accounts). Επισης μπορεσα να διαβασω οποιαδηποτε συννημενα word, xls και pdf ειχα. Για να επεξεργαστω ομως δεν παιζει ε;

Κατι ακομη, υπαρχει τροπος (οχι widget) να εμφανιζεται και η ημερομηνια εκτος απο την ωρα πανω στη λευκη γραμμη; Βλεπω οτι εμφανιζεται μονο οταν (μετα κοπων και βασανων αφου κανω 10 προσπαθειες με το δαχτυλο) την σερνω προς τα κατω.

Edited by Tomygr

Φοβερο κινητο για τα λεφτα του, αλλα ρε παιδια εχω 2 παραπονα μεχρι στιγμης:

1) Ο χωρος της συσκευης ειναι παρα πολυ μικρος. Εβαλα μερικες εφαρμογες και παιχνιδια απο το market και το androidlib αλλα πλεον δεν χωραει τιποτε αλλο. Τζαμπα 8ρα sd αγορασα. Δεν υπαρχει τροπος αποθηκευσης στην sd;

2) Αργει καμποσο να μου βγαλει την λιστα στην καταγραφη κλησεων. Λογω επεξεργαστη συμβαινει αυτο η λογω της 1.6 εκδοσης;

Το έχω τονίσει παραπάνω για τον πολύ μικρό χώρο αποθήκευσης της συσκευής. Ο επεξεργαστής είναι μια χαρά (600 MHz) το πρόβλημα είναι του λειτουργικού πρέπει να πιέσουμε για αναβάθμηση σε 2.2 που θα βοηθήσει να λυθούν πολλά προβλήματα(ακόμα και αυτό το αποθηκευτικού χώρου).

Ενταξει βρηκα μια καλουτσικη λυση στο προβλημα του χωρου.

Με το On the fly backup (το titanium δεν μου δουλεψε οσο και αν το εψαξα στα φορουμ που ειχαν το ιδιο προβλημα με μενα- root error) αποθηκευσα στην καρτα ολα τα apps και games που ειχα, τα εσβησα ολα και τωρα κατεβαζω αλλα, οποτε οταν χρειαστω κατι η βαρεθω ενα παιχνιδι, το σβηνω και βαζω αλλο ;)

http://www.androlib.com/android.application.com-c30by40-onthefly_backup-jjnwx.aspx

Edited by h8breed

έχει βγει καμία αναβάθμιση ;

Όχι κάποια σπουδαία μάλλον, όταν μου ήρθε από το σέρβις (που δεν έλυσαν το πρόβλημα με τις κλήσεις) την προηγούμενη βδομάδα 1.6 είχε με έκδοση λογισμικού που έλεγε 15 Μαΐου κάπου στον τίτλο.

Εχει προσπαθήσει κανένας να κάνει root το τηλέφωνο ?

Όχι κάποια σπουδαία μάλλον, όταν μου ήρθε από το σέρβις (που δεν έλυσαν το πρόβλημα με τις κλήσεις) την προηγούμενη βδομάδα 1.6 είχε με έκδοση λογισμικού που έλεγε 15 Μαΐου κάπου στον τίτλο.

Προφανώς δεν έγινε καμία αναβάθμιση λογισμικού γιατί κ το δικό μου που το εχω 1-1μισή μήνα το ίδιο λέει...ξέρει κανείς αν υπάρχει καμία επιλογή για αναζήτηση ενημερώσεων λογισμικού από τη συσκευή κ αν έχει ακουστεί τουλάχιστον τπτ για αναβάθμιση στην 2.2;

:w00t:

Γεια σας παιδιά...

Μόλις γράφτηκα εδώ καθώς αγόρασα και το συγκεκριμένο κινητό προχθές.

Να διευκρινίσω, πως είναι το πρώτο μου smart phone και ενώ είμαι fan της τεχνολογίας, με τα κινητά δεν τα πάω και πολύ καλά...

Πολλές οι απορίες μου λοιπόν και επειδή δε μπόρεσα να τις λύσω μέσω google, σκέφτηκα να σας ρωτήσω εσάς... :D

α) Πώς βλέπω μέσω κινητού τι περιέχει η κάρτα μνήμης;

β) Σύνδεσα το κινητό στον Η/Υ, μου άνοιξε το drive της κάρτας.

Πέταξα επάνω ένα φάκελο με το iGo, αλλά μέσα στο κινητό δεν το βλέπω πουθενά.

Τί κάνω λάθος;

Παρακαλώ, ρίξτε μια βοήθεια σε έναν εντελώς αρχάριο με τα smart phones...

Δε μπορώ ούτε τις μισές λειτουργίες να χρησιμοποιήσω ως τώρα... :wacko:

Χρειάζεται κάποιος file manager (π.χ. astro file manager) που μπορείς να κατεβάσεις από την εφαρμογή Market. Τα αντίστοιχα των *.exe στα windows είναι τα *.apk.

Για επίσημη αναβάθμιση σε 2.2 είναι χλωμό λόγω της υποστήριξης flash από το λειτουργικό που θέλει αρκετά μεγάλες δυνατότητες hardware (τουλάχιστον αντίστοιχου hardware π.χ. htc δεν θα πάρουν).

Edited by johns4

john σ' εμένα απάντησες; :confused:

Δεν κατάλαβα...

Να τονίσω εδώ, ότι πέραν από άσχετος με smart phones, δεν έχω σύνδεση internet στο κινητό...

Πώς να κατεβάσω το file manager στο market? :worry:

Πώς να κατεβάσω το file manager στο market?

μπορεις να μπεις στο ιντερνετ και στο μαρκετ μεσο gprs αλλα θα το πληροσεις ακριβα

σου προτεινω να αποσυνδεσεις απο τις ρυθμισεις την συνδεση με το δυκτυο και μετα να συνδεθεις με wi fi kai να κατεωασεις οτι θελεις

Σε ευχαριστώ πολύ, μου έλυσες αρκετά τα χέρια...

Ήδη έβαλα το igo και ένα παιχνίδι. Προφανώς όλα θα τα βλέπω πια μέσω του file manager ε;

Πολλές φορές πάντως, δεν έχω σήμα όταν έχει 2G. Γιατί συμβαίνει αυτό;

Επίσης, συνδέθηκα με τη σύνδεση του σπιτιού. Τώρα ήμουν έξω όμως, με κλειστό wifi και μου έρχονταν e-mails... Πώς γίνεται αυτό;;;

Με κούφανε...

Προστατευτικές μεμβράνες για τις touch οθόνες υπάρχουν ξέρετε;

Γεια σας είμαι κάτοχος του κινητού το πήρα από το πλαίσιο πριν 1 εβδομάδα 209 ευρώ σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος τα προηγούμενα κινητά μου ήταν απλά μπαίνοντας στον κόσμο του android βλέπω μερικά κλειδώματα πχ για το Bluetooth δεν μπορείς να στήλης αρχεία και από ότι κατάλαβα φταίει το 1.6 android που έχει μπορεί κάποιος φίλος μας να μας πι αν θα πάρει την 2.2 επίσης αν μπορεί να γίνει root στο συγκεκριμένο τηλέφωνο δεν είμαι γνώστης τον αγγλικών και δυσκολεύομε οπότε αν μπορεί κάποιος να μας πι πώς θα το κάνουμε root στα ελληνικά θα ήταν καλό και επίσης τι κινδύνους διατρέχουμε κάνοντας το root και αν επανέρχεται στις προηγούμενες ρύθμισης αν το μετανιώσεις επίσης ι μνήμη του είναι πολύ μικρή οπότε γεμίζει άμεσος αν Βάλης κάποια προγράμματα από ότι κατάλαβα δεν γίνετε να μπουν στην μνήμη τις κάρτας ευχαριστώ και ελπίζω κάποιος να βοηθήσει

Πχ κάποιον φάκελο από την sd κάρτα

http://www.androlib.com/android.application.it-medieval-blueftp-qAFE.aspx ;)

To κατεβασα χτες απο beach bar (wifi) της Λευκαδας που ημουν διακοπες και το δοκιμασα επιτοπου μεταφεροντας αρχεια σε αλλα 3 κινητα και δουλεψε μια χαρα :D

Ok το κατέβασα κάνη δαυλιά στα υπόλοιπα αν μπορεί να μας απαντήσει κάποιος φίλος για την αναβάθμιση η για το root??????? Να μας δώσει οδηγίες στα ελληνικά????????

παραπανω διαβασα για περιορισμενες εφαρμογες ποσο περιορισμενες δηλαδη...

παντω για την μπαταρια στα 1500mah νομιζω ειναι πολυ καλη

Edited by mixlis

• The title was changed to LG Optimus (GT540)