Jump to content

Έφηβοι και προβλήματα με τους γονείς!

dimangelid
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος jeamca ( 2 Μάρ. 2004 , 23:08)

δηλαδη εγω περναω τζαμι. 1η λυκειου εγω και φευγω, ερχομαι οποτε θελω απλα λεω οτι φευγω τοτε με χ παρεα και τελειωσε. Οσο για το διαβασμα το λενε και σε εμενα, αλλα καθε φορα τους κλεινω το στομα - 18,8 φετος. Οποτε προς το παρον δεν εχω προβλημα. Το μονο που τους πειραζει ειναι οτι διαβαζω μονο απο 9 το βραδυ και μετα(παντα πρωινος) ο,τι και αν εχω να κανω...

αν τα κανεις ολα με μετρο οπως υποθετω το παιδι απο εδω θα βγεις κερδισμενος.. give it a try pal...δεν εχεις πολυ χρονο στροσου και περνα μακρυα απο το σπιτι σου να ζησεις καλα αν το επιτρεπει το οικονομικο φυσικα...βασικα αν περασεις και σπιτι θα αλλαξουν οι γονεις...μην μεινεις ομως ρε φιλε τζαμπα ενας χρονος απο τη ζωη σου

• Απαντήσεις 305
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Εγώ λοιπόν θα πώ δύο απλά παραγματάκια, στα 16 και 17 κανείς δεν είναι μωράκι, οπότε αν θέλει να διαβασει θα διαβάσει, αν θέλει να ασχοληθεί με τον υπολογιστή, θα ασχοληθεί με αυτόν, αν προτιμήσει τα club θα πάει σε αυτά.

Δεν ξέρω γιατί DIMANGELID είναι τόσο επιθετικοί μαζί σου, αλλά πρέπει να προσέχεις πάντα το πώς τους φέρεσαι.Εγώ ας πούμε πάντα προσπαθούσα να μπώ στην θέση τους, και ήξερα μέχρι που να πιέζω καταστάσεις, τα πάντα χρειάζονται λεπτή διπλωματία σωστά επιχειρήματα και σεβασμό, σκέψου οτι χωρίς ν ατο θέσω καν άμεσα στην 2α Λυκείου μου πήραν μηχανάκι επειδή τους έφερνα πλάγια στην ανάγκη της ΑΥΤΟκίνησης.

Λάτρευα λοιπόν τους υπολογιστές και όταν πήγαινα λύκειο δεν υπήρχε τόση διάδοση των κινητών, ήθελα όμως να περάσω και ο υπολογιστης παραμερίστηκε, οχι επειδή μου το ζήτησαν αλλά επειδή το ζήτησα εγώ απο τον εαυτό μου.Αλλωστε εκείνη την εποχή ήμουν υποψήφιος 1ης Δέσμης και δεν υπήρχε χρόνος για χάσιμο και αν ήθελες να κάνεις κάτι έστρωνες κώλο απο την αρχή στο λύκειο...Όσο για τις εξόδους, δεν μου έφταναν φυσικά 2 ώρες το σάββατο μεταξύ 10-12 αλλά ήξερα ότι η ζωή δεν είναι μονάχα 2 χρόνια, είχα υπομονή και όταν με το καλό τέλειωσα, το οτι γύριζα 4+ τα βράδυα ήρθε σαν φυσικό επακόλουθο.

Το θέμα είναι πόσο κόντρα αποφασιζουμε να πάμε.Τελικά αν μπούμε στην θέση τους, και φέρουμε τον εαυτό μας κάποια χρόνια μπροστά τα πάντα φαίνονται πιο απλά

HONDA

The Power Of Dreams

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Epsilon_T ( 2 Μάρ. 2004 , 23:40)

αλλά ήξερα ότι η ζωή δεν είναι μονάχα 2 χρόνια,

Φιλε, η ζωη δεν ξερεις ποσο διαρκει.Για αλλους διαρκει 100 χρονια και για αλλους 1...

Φίλε dimangelid, νομίζω έχεις κάποιο δίκιο με τη μεριά σου, αλλά και οι γονείς σου έχουν το υπόλοιπο.

Ο κάθε γονιός, οπουδήποτε στον κόσμο θέλει αφενός να προστατεύσει το παιδί του από τους κινδύνους της κοινωνίας (οι οποίοι παρεμπιπτόντως είναι πολλοί) και αφετέρου να του εξασφαλίσει κάποια εφόδια που θα το βοηθήσουν να προχωρήσει στη μετέπειτα πορεία του.

Η σχέση που θα αναπτυχθεί μεταξύ των δύο μερών κυρίως κατά τη διάρκεια της εφηβείας εξαρτάται σαφώς από τη στάση και των δύο. Θα πρέπει να υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός, αμοιβαίες υποχωρήσεις και γενικότερα ένα κλίμα συμβιβασμού για να αποφεύγονται οι προστριβές και οι καβγάδες.

Σε ότι αφορά την περίπτωση σου, πιστεύω πως από τη μια "φταίει" ο υπερπροστατευτισμός που δείχνουν οι γονείς σου και από τη άλλη η δικιά σου αντίδραση σε κάθε ενέργειά τους. Ασφαλώς είμαι αντίθετος με καταστάσεις όπως διαρκής παρακολούθηση, απειλές, εξύβριση φίλων κλπ κλπ., όμως έχω την εντύπωση πως θα πρέπει κι εσύ να βάλεις λίγο νερό στο κρασί σου.

Είσαι σε μια ηλικία και σε μια τάξη που αποτελεί καλώς ή κακώς (μάλλον κακώς, αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα) ορόσημο για το μέλλον σου. Θα πρέπει να αποφασίσεις αν θες να ασχοληθείς με τα του σχολείου έτσι ώστε να περάσεις σε κάποιο ΑΕΙ/ΤΕΙ ή να τελειώσεις απλά το λύκειο και να κοιτάξεις για κάτι άλλο. Συνεπώς αφορισμοί του τύπου "ακουω διάβασμα και βγάζω σπυριά/αρρωσταίνω/παραλύω κλπ δεν έχουν τόπο...

Δείξε κάποιο ενδιαφέρον όσο είναι ακόμα καιρός και προσπάθησε να μην αρπάζεσαι τόσο εύκολα με τις υποδείξεις των γονιών σου (αν αυτές είναι λογικές φυσικά). Στην ανάγκη δέξου αυτή την υπόδειξη αδιαμαρτύρητα. Έτσι θα δεις ότι σιγά σιγά θα καλυτερεύσουν οι μεταξύ σας σχέσεις και θα είναι καλύτερα για όλους. :)

Φιλικά πάντα,

Νίκος

ΥΓ1. Όσο γι' αυτό που είπες στο πρώτο ποστ, ότι όταν θα γίνεις 18, θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι, να είσαι σίγουρος ότι δε θα γίνει τίποτα... Όλοι έτσι λένε και μετά μόλις καταλάβουν πώς έχει η πραγματικότητα, απλά συμβιβάζονται και προσπαθούν να περνάνε όσο καλύτερα μπορούν με τις δεδομένες συνθήκες.

ΥΓ2. Κλείσε το pc και πήγαινε για ύπνο! Έχεις αγώνα (εεε σχολείο) αύριο!!! :lol:

seventh_heaven

http://www.myphone.gr/mp1/support/myphoneuser.jpg

re paidia, thelo na sas po oti i mana mou, me tin opoia eimai to 70% tis 'meras mazi tis, den paei kala...Sovarologw!!Kathe fora pou pao na kano kati, (otidhpote, akoma kai na kounhtho)arxizei na me vrizei...Xameno ma anevazei, vlammeno me katevazei....Auto ginetai apo tin E' dhmotikou kai tora eimai trith gymnasiou kai to idio violi...Epishs, me exei ferei sta oria mou kai polles fores exo spasei pragmata gia na mhn plakwthoume...To pio prosfato einai mia porta...Den mporo na kano kati allo...Tis leo na stamatisei giati katantaei spastiko, alla tipota...Exw aganakthsei re paidia....
Watch When You Stray My Friend...

[

Φιλε, η ζωη δεν ξερεις ποσο διαρκει.Για αλλους διαρκει 100 χρονια και για αλλους 1...

Συμφωνώ σε αυτό που λές, και έχω αποφασίσει οτι αν έρθει κάποτε κάποιος και μου πεί τώρα τέλειωνει η ζωή σου, θα ήθελα να του πώ "εντάξει" αντι για "λίγο ακόμα",άλλωστε έχω χάσει και φίλο 19 ετών και ξέρω τι είναι να μην ζείς.. Αν δείς όμως απο την άλλη για παράδειγμα έναν αγώνα Formula θα δείς οτι οι οδηγοί στον αγώνα δεν τρέχουν με την προοπτική του ενώς ΑΠΟΛΥΤΑ γρήγορου γύρου, γιατί έτσι θα εγκαταλείψουν κάποτε τον αγώνα (η θα είναι συνέχεια στα Pit για λάστιχα) αλλά κάνουν πολούς ΑΡΚΕΤΑ γρήγουρους γυρους για να τερματίσουν στην καλύτερη θέση, για μένα λοιπόν καλύτερα να σκεφτόμαστε με με την προοπτική της ζωής παρά με την μη υπαρξη της... Σωστα???

HONDA

The Power Of Dreams

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος cmaniac ( 3 Μάρ. 2004 , 00:08)

re paidia, thelo na sas po oti i mana mou, me tin opoia eimai to 70% tis 'meras mazi tis, den paei kala...Sovarologw!!Kathe fora pou pao na kano kati, (otidhpote, akoma kai na kounhtho)arxizei na me vrizei...Xameno ma anevazei, vlammeno me katevazei....Auto ginetai apo tin E' dhmotikou kai tora eimai trith gymnasiou kai to idio violi...Epishs, me exei ferei sta oria mou kai polles fores exo spasei pragmata gia na mhn plakwthoume...To pio prosfato einai mia porta...Den mporo na kano kati allo...Tis leo na stamatisei giati katantaei spastiko, alla tipota...Exw aganakthsei re paidia....

Υπάρχουν συγγενειίς που να εμπιστεύεσαι?Αυτοί κάποιες φορές είναι οι καλύτεροι συμμαχοι μας σε κάτι τέτοια!

HONDA

The Power Of Dreams

@epsilon_t Thnks pou endiafer8hkes...Tha do pos tha to fero ston patera mou, giati einai sxedon monima xorio(den einai se diastasi i kati tetoio, aplos einai agrotis ki exei ekei kapoia xorafia ekei) tora pou tha katevoume gia ekloges...thnks kai pali.Ego pantws,sxetika me tin alli apantisi sou, eimai yper tou na "zeis" tin ka8e stigmh tis zwis sou...
Watch When You Stray My Friend...

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος cmaniac ( 3 Μάρ. 2004 , 00:08)

Είσαι μια από τις ελάχιστες περιπτώσεις που έχω ακούσει να γίνεται αυτό το πράγμα... Αφού σε βρίζει χωρίς λόγο, να την βρίσεις και εσύ για να καταλάβει πως νιώθεις ( αν το καταλάβει ) όταν σε βρίζει. Εγώ, έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα, κάνω το αντίθετο από αυτό που συμβαίνει με εσένα. Δηλαδή της φωνάζω πολύ ( ή ορισμένες φορές βρίζω ) σχεδόν με το παραμικρό που θα μου πει.

Επισκεφθείτε το site μου για τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας: http://www.leoforeia.gr/

εγώ με τους δίκους μου τα πάω πολύ καλά... βέβαια, έρχονται και κάποιες επόχες που τσακωνόμαστε κ δεν μιλίομαστε καθόλου αλλά ξεπερνίεταιο γρήογρα... όσο διαβάζω και τα πάω καλά δεν έχουν προβληματα με τι ώρα θα γυρίσω, αν θα κάτσω στον υπολογιστή κλπ...

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Epsilon_T ( 3 Μάρ. 2004 , 00:11)

[

Συμφωνώ σε αυτό που λές, και έχω αποφασίσει οτι αν έρθει κάποτε κάποιος και μου πεί τώρα τέλειωνει η ζωή σου, θα ήθελα να του πώ "εντάξει" αντι για "λίγο ακόμα",άλλωστε έχω χάσει και φίλο 19 ετών και ξέρω τι είναι να μην ζείς.. Αν δείς όμως απο την άλλη για παράδειγμα έναν αγώνα Formula θα δείς οτι οι οδηγοί στον αγώνα δεν τρέχουν με την προοπτική του ενώς ΑΠΟΛΥΤΑ γρήγορου γύρου, γιατί έτσι θα εγκαταλείψουν κάποτε τον αγώνα (η θα είναι συνέχεια στα Pit για λάστιχα) αλλά κάνουν πολούς ΑΡΚΕΤΑ γρήγουρους γυρους για να τερματίσουν στην καλύτερη θέση, για μένα λοιπόν καλύτερα να σκεφτόμαστε με με την προοπτική της ζωής παρά με την μη υπαρξη της... Σωστα???

Σωστα.Απλα το σκεπτικο μου ηταν να ζεις τη ζωη καθε λεπτο αν μπορεις..Δυστυχως,ολοι προσπαθουμε αλλα κανεις δε τα καταφερνει. :(

Σήμερα έγινε χαμός για το pc και είπε "Ή θα κάθεσαι μια ώρα την μέρα ή σταματάνε τα ιδιαίτερα, μου δίνεις το 6600, κόβω το συμβόλαιο" :mad: :mad: :mad: :mad: Άκου θα μου βάλει περιορισμούς σε αυτό που έχω πληρώσει και έχω κουβαλήσει :mad: Προβλέπω άγριες φασαρίες αυτές τις μέρες. Γα****** σχολείο. Για αυτό το κέρατο γίνονται όλα :mad: :mad:

Υ.Γ.

Ξαναέσπασα την πόρτα μου :p

Επισκεφθείτε το site μου για τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας: http://www.leoforeia.gr/

re filarako thesleis na sou po ti ekana ego kai tora poia den milane katholou ! Sto proteino giati moiazoume arketa ! katarxin skeythka oti ligoi mhnes einai re pousth den tha perasoun ! tha perasoun ! krataga thn psixremia mou kai katafera na peraso sta AEI athinas os Fusikos ! tora epeidh o pateras mou einai filologos eixei porothei pou tha gino kathigitis kai goustarei ! meta to TEleio pou tha kaneis einai molis telioseis to sxoleio na breis mia doulitsa oxi na douleueis polles ores, liges , DEN THA SOU LENE TIPOTA . emena exoun na mou thn poume 2 xronia .

einai o kaliteros sundiasmos . sxoli kai douleia . tha sou paroun kai amaksi doro ! lol .

kai ego Glyfadiotis eimai file ! Divina kai loipa perpathmena ! :D

Giv3 mE a b3aT !

Wirelessly posted (Siemens s55: SIE-S55/20 UP.Browser/6.1.0.5.c.6 (GUI) MMP/1.0)

Αρχικό Μήνυμα από dimangelid

Σήμερα έγινε χαμός για το pc και είπε "Ή θα κάθεσαι μια ώρα την μέρα ή σταματάνε τα ιδιαίτερα, μου δίνεις το 6600, κόβω το συμβόλαιο" :mad: :mad: :mad: :mad: Άκου θα μου βάλει περιορισμούς σε αυτό που έχω πληρώσει και έχω κουβαλήσει :mad: Προβλέπω άγριες φασαρίες αυτές τις μέρες. Γα****** σχολείο. Για αυτό το κέρατο γίνονται όλα :mad: :mad:

Υ.Γ.

akou kai tin dikia mou katastasi tora.isos se endiaferei afou exoume tin idia ilikia...

itan kalokairi (eixa teleiosei tin 2 gimnasiou) otan girisa proti fora stis 3:30 to bradi spiti kai eno tous eixa sinithisei to poli mexri tis 12:30.to ti fones akousa (kai posi ora tis akouga) den perigrafetai.kathoti daskalos o pateras mou kai malista austiros katalabaineis ti egine...

o epilogos ton gonion mou ekleine legontas pos apo do kai pera apo tis 11 eprepe na imoun spiti.e loipon meta apo auto mexri na epistrepso den iremousan.

ego omos den antexa kai istera apo merikes bdomades xanagirisa kata tis 3.me fonaxan,me xanafonaxan alla ikseran oti kai pali den tha tous akouso.e loipon ekeini itan i mera pou apektisa tin "eleutheria" mou.isos imoun to mono paidi stin ilikia auti pou girnousa oti ora ithela.stin arxi tous kakofanike ligo alla grigora to sinithisan. :D apo tote loipon DEN tous xanaedosa anafora gia to pou pao kai ti kano.otan me rotane (pou pleon den me rotane) pou pao tous apantao "den xero".

http://www.myphone.gr/forum/image/smilies/ban.gif

Wirelessly posted (Siemens s55: SIE-S55/20 UP.Browser/6.1.0.5.c.6 (GUI) MMP/1.0)

oso gia to sxoleio,an sou xanapoun oti tha sou kopsoun to frontistirio kai tetia apanta tous opos ego otan pira tous bathmous: kante oti thelete.kopste mou to frontisirio,kobo kai to sxoleio kai teleionei i douleia.

to mono sigouro einai oti den tha sot kopsoun tipota. :p

auto pou thelo na sou po einai oti xreiazetai ligo tsampoukas.den eipa na tous exeis teleious grammenous alla prepei na katalaboun oti den eisai pleon "to mikro tous agoraki".se ligous mines isos zeis monos sou kai tote sigoura den tha einai apo pano sou na fonazoun.

i alitheia pantos einai pos ton kairo pou emeine prepei na diabasoume.

p.s. bariemai na grapso ki alla :p

filika ;)

http://www.myphone.gr/forum/image/smilies/ban.gif

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος freestyler ( 3 Μάρ. 2004 , 22:53)

oso gia to sxoleio,an sou xanapoun oti tha sou kopsoun to frontistirio kai tetia apanta tous opos ego otan pira tous bathmous: kante oti thelete.kopste mou to frontisirio,kobo kai to sxoleio kai teleionei i douleia.

to mono sigouro einai oti den tha sot kopsoun tipota. :p

auto pou thelo na sou po einai oti xreiazetai ligo tsampoukas.den eipa na tous exeis teleious grammenous alla prepei na katalaboun oti den eisai pleon "to mikro tous agoraki".se ligous mines isos zeis monos sou kai tote sigoura den tha einai apo pano sou na fonazoun.

i alitheia pantos einai pos ton kairo pou emeine prepei na diabasoume.

p.s. bariemai na grapso ki alla :p

filika ;)

Θα το έλεγα αυτό αλλά βλέπεις τι απειλές έχω ( να πάρει το 6600 και να κόψει το συμβόλαιο ) :mad: :mad: Αν είχα κλείσει τα 18 θα πήγαινα από τώρα να κάνω μια δουλειά, θα έκανα δικό μου συμβόλαιο, γραμμή στον ΟΤΕ και μετά θα ήταν μόνο διακοσμητικό στοιχείο στο σπίτι :whistle: Αυτό σκοπεύω να κάνω τον Νοέμβριο. Επίσης μπορεί να είναι έτοιμο το σπίτι μας στην Δροσιά οπότε θα μετακομίσω εκεί για να έχω λίγη ησυχία ( αν και θα μπορεί να έρχεται ο πατέρας μου ) .

Kai egw kapws etsi imoyn mexri to lykeio (oxi toso poly kauimerina alla kata diastimata) apo to lykeio kai meta kanw oti uelw kai agapaw!Kai to oloklirwma molis egina 18 ola estrwsan,twra kanw oti uelw gyrnaw oti uelw , oxi oti den me rwtane kammia fora ti wra ua gyrisw alla irema toys lew kai den yparxei problima ,giati anurwpoi eimaste mporei ekei poy ua eimaste kapoy na pauoyme kati kai na anisixoyn oi goneis!

Kai twra px gyrisa prin ligo apo to Gipedo ntajei xalara.

Pantws kata kirio logo oi goneis anisixoyn gia to sxoleio exw periptwsis kai jerw oti ayto toys noiazei ,oxi oti egw imoyn mauitis me to zori teleiwsa to lykeio alla twra kanw kati poy moy aresei kai jeroyn oi goneis oti ua to teleiwsw kai ua eimai ok stin zwi moy!

Aytta paw gia nani :P

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος dimangelid ( 3 Μάρ. 2004 , 20:38)

Υ.Γ.

Κατά πρώτον ΗΡΕΜΗΣΕ!! :)

Δεν κερδίζεις τίποτα με αυτά που κάνεις,ίσα ίσα χάνεις. Κατά τη γνώμη μου οι γονείς σου έχουν τελείως λάθος αντιμετώπιση αλλά αν σε παρηγορεί,λίγοι είναι οι γονείς που φέρονται σωστά.

Δεν ξέρω τις προτεραιότητές σου,πάντως αν θες να περάσεις κάπου,διάβασε,δεν το κάνεις για αυτούς,αλλά για σένα.Και προσπάθησε να τους δείξεις ότι δεν είσαι αδιάφορος ως προς το σχολείο,γιατί αυτό είναι το πιο σημαντικό για αυτούς αυτή τη στιγμή. Επίσης προσπάθησε να τους δώσεις όσο γίνεται να καταλάβουν τι περνάς. Και άπειρα άλλα μπορώ να σου γράψω αλλά δεν ξέρω τι θες εσύ από τη ζωή σου :)

Μα που ξέρεις, μπορεί,

να ταξιδέψουμε μια μέρα ή μια νύχτα μαζί.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος dimangelid ( 2 Μάρ. 2004 , 18:29)

1) Πληροφορική ή τηλεπικοινωνίες

2) Δεν μου αρέσει καθόλου το διάβασμα. Και όταν πρέπει να διαβάσω οπωσδήποτε ( εξετάσεις π.χ. ) παθαίνω πλάκα

3) Δεν πρόκειται να αναφερθώ σε αυτά γιατί έγιναν το καλοκαίρι του 2002

4) Μπορεί και για αυτό

5) Πλέον προσπαθώ να τους γράφω για αυτά που λένε αλλά με τέτοια νεύρα που έχω γίνεται χαμός αν συνεχίσουν να λένε επειδή τα μαζεύω μέσα μου και κάποια στιγμή βγαίνουν όλα μαζεμένα. Έτσι έσπασα με κλωτσιά σε ένα σημείο την πόρτα του δωματίου μου...

Γιατι δεν κανεις λιγο υπομονη.....ποσος καιρος εχει μεινει μεχρι τις εξετασεις......?Ξερεις το προβλημα ξεκινα απο την επιδοση στο σχολειο......!κατσε διαβασε λιγο να περασεις στη σχολη που θελεις και ολα θα πανε καλα ....!ειμαι σιγουρος γιαυτο........!πιστεψε με τα εχω περασει...!

Αυτη τη στιγμη και οπως εχουν τα πραγματα..........αν το πας στην κοντρα δεν προκειται να σου βγει σε καλο.....!Στην τελικη αν δεν πετυχεις πουθενα εσυ θα υποφερεις για ενα ακομα χρονο...!τι ειναι προτιμοτερο να κατσεις να διαβασεις και να περασεις με την πρωτη η να ταλαιπωρησαι για ενα ακομα χρονο ακουγωντας την ιδια γκρινια απο τους δικους σου....!

Εχεις καταφερει να βαλεις τον εαυτο σου σε μια αναμονη τσακωμου...........προσπαθησε να ηρεμησεις...!

Πιστευω οτι λιγο να αλλαξεις τον τροπο σκεψης σου πολλα θα κερδισεις.....!

Παντα πρεπει να θυμασαι οταν πας να τσακωθεις οτι οι γονεις σου θελουν το καλυτερο για σενα........! Ισως ο τροπος που προσπαθουν να το πετυχουν ειναι λαθος........αλλα βοηθησε τους και εσυ...!

Ο θειος...!