Jump to content

Έφηβοι και προβλήματα με τους γονείς!

dimangelid
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

• Απαντήσεις 305
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

San arrwstia akugete... :)

:lol::lol::lol:

Motorola MicroTAC Elite -> Nokia 6150 -> Siemens S45 -> Siemens CX65 -> Nokia 6670 -> [.......] -> Nokia 6230i -> Nokia 6131 -> LG KG220 -> Sony Ericsson W350 -> Motorola RAZR V3xx -> iPhone 3G -> iPhone 4S -> iPhone 6 -> iPhone 6S -> Samsung S8+ -> Samsung S9+ -> One Plus 8 Pro -> Samsung S21 Ultra -> iPhone 13 Pro -> iPhone 15 Pro

My Travel Map

εγώ μια χαρά είμαι πάντως.Νευριάζω καμοιά φορά δίχως λόγο αλλά σε γενικές γραμμές μια χαρά όλα.

εγώ μια χαρά είμαι πάντως.Νευριάζω καμοιά φορά δίχως λόγο αλλά σε γενικές γραμμές μια χαρά όλα.

Κι' εγώ ρε φίλε, δόξα το Θεό , μια χαρά είμαι.

Βέβαια με επηρέασε ελάχιστα το γεγονός ότι ότι ο ξάδερφος του πατέρα μου τα 'φτιαξε με τον κουνιάδο του μπατζανάκη του και η πρώτη ξαδέρφη μου, χώρησε με την κουνιάδα της και τα φτιαξε μ' ένα τρακτέρ!

Αλλά αυτό δεν με άγχωσε τόσο όσο το γεγονός ότι όταν ήμουν 15 ετών ο σκύλος μου αφού βίασε το χρυσόψαρό μου, σηκώθηκε και έφυγε...

...και δεν πήρε ούτε ένα τηλέφωνο...

...το χρυσόψαρο!

Αλλά αυτό δεν είχε καμία επίδραση στην ψυχοσύνθεσή μου!

Μόλις σταμάτησα να χτυπώ τους φύλακες στο αναμορφωτήριο, με άφησαν να φύγω, σχετικά γρήγορα...

Αυτό που με στεναχώρεσε πολύ ήταν που δυσκολεύτικα να βρώ γόβες νούμερο 46...

...για να ταιριάζουν με το τσαντάκι μου...

Κι' εγώ ρε φίλε, δόξα το Θεό , μια χαρά είμαι.

Βέβαια με επηρέασε ελάχιστα το γεγονός ότι ότι ο ξάδερφος του πατέρα μου τα 'φτιαξε με τον κουνιάδο του μπατζανάκη του και η πρώτη ξαδέρφη μου, χώρησε με την κουνιάδα της και τα φτιαξε μ' ένα τρακτέρ!

Αλλά αυτό δεν με άγχωσε τόσο όσο το γεγονός ότι όταν ήμουν 15 ετών ο σκύλος μου αφού βίασε το χρυσόψαρό μου, σηκώθηκε και έφυγε...

...και δεν πήρε ούτε ένα τηλέφωνο...

...το χρυσόψαρο!

Αλλά αυτό δεν είχε καμία επίδραση στην ψυχοσύνθεσή μου!

Μόλις σταμάτησα να χτυπώ τους φύλακες στο αναμορφωτήριο, με άφησαν να φύγω, σχετικά γρήγορα...

Αυτό που με στεναχώρεσε πολύ ήταν που δυσκολεύτικα να βρώ γόβες νούμερο 46...

...για να ταιριάζουν με το τσαντάκι μου...

:lol: :lol: έχω πεθάνει από τα γέλια :rotfl: :rotfl:

http://www.eppforum.org/gkr41/eye2.pngΤα μάτια καθρέφτες και φως της ψυχής..

Έλα μου ντε!!!

Μακάρι να ήταν αυτή η δύσκολη εφηβεία για πολλά παιδιά που πραγματικά έχουν περάσει δύσκολη εφηβεία και πιθανότατα τους έχει τραυματίσει την παιδική τους ψυχή.. :(

http://www.eppforum.org/gkr41/eye2.pngΤα μάτια καθρέφτες και φως της ψυχής..

Έλα μου ντε!!!

Μακάρι να ήταν αυτή η δύσκολη εφηβεία για πολλά παιδιά που πραγματικά έχουν περάσει δύσκολη εφηβεία και πιθανότατα τους έχει τραυματίσει την παιδική τους ψυχή.. :(

Αυτό το γεγονός της έντασης της εφηβίας είναι αποδεκτό και από τους ψυχολόγους!

Σχετικά με την αυστηρότητα των γονιών, νομίζω ότι κάθε τι που κάνουν το κάνουν από καλό και ενδιαφέρον!Θα μου πείτε και το πολύ ενδιαφέρον βλάπτει και ότι όλα πρέπει να γίνονται με μέτρο, αλλά όταν πετύχεις και καταφέρεις να αποδείξεις στούς γονείς σου ότι είσαι υπεύθηνο άτομο και ειλικρινής, τότε θα τα πας μια χαρά με όλους!:D

• 9 months later...
eimai 20..megalosa kata tou goneis m se mia apo tis pio fysiologikes kai agapimenes oikogeneies..den to 3eroun alla otan 8imamai kapoia pragmaata me pligonoun k mono oi anamniseis..mou dimiourgisan trela koblex pou me ti diki mou 8elisi kai ti voi8eia filwn ta 3eperasa..vevaia 8elw akoma..oi goneis den katalavainoun..akoma kai an einai kai oi prwtoi

Σχετικά με την αυστηρότητα των γονιών, νομίζω ότι κάθε τι που κάνουν το κάνουν από καλό και ενδιαφέρον!Θα μου πείτε και το πολύ ενδιαφέρον βλάπτει και ότι όλα πρέπει να γίνονται με μέτρο, αλλά όταν πετύχεις και καταφέρεις να αποδείξεις στούς γονείς σου ότι είσαι υπεύθηνο άτομο και ειλικρινής, τότε θα τα πας μια χαρά με όλους!

(Αν και λίγο αργά) Σωστός ο παίκτης ;)

Πρέπει να κερδίσεις την εμπιστοσύνη τους γίνοντας κατά κάποιο τρόπο """φίλος"""(σε πολλά εισαγωγικά) με αυτούς. Δεν χρειάζεται να ξέρουν πολλά πχ. την πρωσοπική σου ζωή. Αν πχ. τους λες θα πάω εκεί και θα κάνω αυτό και αυτοί μάθουν ότι αυτά που τους είπες δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που έκανες, ε, φυσικό και επόμενο είναι να σου κόψουν κάποια πράγματα. Γενικά πρέπει να δείχνεις ότι είσαι(όχι μόνο να δείχνεις όμως) προσγειωμένο άτομο και έχεις τα μυαλά στο κεφάλι σου και να μην κάνεις απερίσκεπτες πράξεις αλλιώς σε παίρνουν με άλλο μάτι και μετά άντε να σε εμπιστευτούν...

Βλέπω/ακούω τέτοιες περιπτώσεις και λέω που ζούμε?? Υπάρχουν αυτά?

Δεν μιλάω για τίποτα περίεργο αλλά για την απαγόρευση εξόδου στα 17-18 μετά τις 10 το βράδυ ή η την υπέρβαση των 2-3 συνεχόμενων ωρών της εξόδου. Αν τα υπερβείς αυτά (και όχι μόνο αυτά) πέφτει "πέλεκις" και κύριγμα!!!

Βέβαια δεν ξέρω το ακριβές ιστορικό αυτών των περιπτώσεων αλλά ότι και να έχει γίνει, δεν γίνεται να συμπεριφέρνονται έτσι από την στιγμή που αυτοί στην ηλικία των παιδιών τους έκαναν τρισχειρότερα πράγματα...

Δεν τα έζησα εγώ αυτά γιατί ότι έκανα το έκανα πάντα μετά από ώριμη σκέψη και αυτό έβλεπαν όλοι. Αν τα ζούσα αυτά όμως σε κάποια προχωρημένη ηλικία των 18-20, κατά την γνώμη μου θα είχα 2 επιλογές, μία είναι η πλήρης εξάρτηση από τους γονείς έχοντας μια δουλίτσα και ένα σπιτάκι και άντε γεια από τους γονείς (για να καταλάβουν το λάθος τους) ή η αντίδραση και η διαφωνία σε κάποια πράγματα για να τους κάνεις να καταλάβουν ότι έχεις και εσύ δική σου γνώμη και κρίση και ότι αυτός που έχει το κύρος στο σπίτι δεν είναι μόνο ο γονέας.

Πολλοί συμφωνούν με τους γονείς σε κάτι ενώ έχουν αντίθετη γνώμη μόνο και μόνο επειδή, αν την πουν, θα γίνει φασαρία ή επειδή φοβούνται να την πουν ή επειδή τον βλέπουν σαν μεγάλο και πάντα ο μεγάλος έχει πάντα δίκιο...

Δεν καταλαβαίνουν όμως ότι με αυτά που κάνουν δημιουργούν ψυχολογικά τραύματα και δυστυχώς δεν το καταλαβαίνουν ποτέ γιατί δεν τα βλέπουν. Νομίζουν ότι έκαναν το σωστό γιατί έκαναν ότι ήθελαν αυτοί...

Αυτά οδηγούν τα παιδιά σε άλλες καταστάσεις και μετά λέμε....πεθανε ο "κωστάκης", κρίμα το παιδί... Μην το πάμε εκεί όμως.. :ninja:

:)

[imgalign]http://img140.imageshack.us/img140/3467/graphic12copy4pt.gif[/imgalign]

www.hlektronika.gr - Ο Κόσμος των Hλεκτρονικών!

Για μένα η σωστή διαπαιδαγώγηση είναι το παιδί να γίνει υπεύθυνο για τις πράξεις του από πολύ μικρή ηλικία..Έτσι καθώς μεγαλώνει οι γονείς θα είναι σίγουροι ότι δε θα κάνει απερισκεψίες που θα βάλουν σε κίνδυνο τη ζωή του,την υγεία του και το μέλλον του..

Αυτό βέβαια γίνεται μέσα από την μεγάλη ελευθερία..

Γιατί άμα έχεις το μπαμπά ώς μπαμπούλα μαθαίνεις οτι το όριο το βάζει ο μπαμπάς σου και έτσι μαθαίνεις να είσαι ανεύθυνος αφού ο μπαμπάς σου καθορίζει το χειρότερο που θα κάνεις..

Αν όμως είσαι ελεύθερος ξέρεις οτι δεν υπάρχει κανείς να σε σώσει και πρέπει εσύ να καθορίσεις τα όρια σου και να μην κάνεις πράγματα που θα σε βλάψουν..

Ταυτόχρονα αν οι γονείς σου σε αγαπάνε και σε έχουν ελεύθερο νιώθεις υποχρέωση απέναντι τους,και προσπαθείς να μην τους στεναχωρείς..

eimai 20..megalosa kata tou goneis m se mia apo tis pio fysiologikes kai agapimenes oikogeneies..den to 3eroun alla otan 8imamai kapoia pragmaata me pligonoun k mono oi anamniseis..mou dimiourgisan trela koblex pou me ti diki mou 8elisi kai ti voi8eia filwn ta 3eperasa..vevaia 8elw akoma..oi goneis den katalavainoun..akoma kai an einai kai oi prwtoi
ξερεις ιδανικες οικογενειες(ξερεις,σαν αυτες που βλεπουμε στις ταινιες);

κανεις δεν γεννιεται ετοιμος γονιος.δεν υπαρχει και σχολη βλεπεις να μαθαινουμε οσοι ειμαστε ή θα γινουμε γονεις τι πρεπει και τι δεν πρεπει να κανουμ στα παιδια.ο καθε γονιος κρινει και κανει συμφωνα με τα δικα του κριτηρια περι σωστου,ηθικης,διαπαιδαγωγησης.

πολλες φορες το αποτελεσμα δεν ειναι καλο,αλλα κανεις δεν μπορει να αμφισβητησει τις καλες προθεσεις(μιλαμε παντα για φυσιολογικα ατομα και οχι αρρωστημενα που κακοποιουν τα παιδια τους)

οταν εσυ παιρνεις αγαπη μεσα σε ενα περιβαλλον υγιες για να μεγαλωσει ενα παιδι,τοτε πρεπει να δειχνεις κατανοηση ακομα και στα αρκετα λαθη που ενδεχομενως να εγιναν.

:love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ*

kai ego paidia eho geutei autin tin se eisagogika katapiesi apo tous goneis.alla oso pernoun ta hronia mou erhontai anamnisis me tous goneis mou axehastes dioti o egkefalos einai ena organo pou oso pernoun ta hronia krataei mono ta kala.kai mporo na po oti liges fores tous antistathika,alla antitheta tous eho sevasmo opos kai autoi se emena.kai na xerete kaneis den vgainei me koblex oute mouchlas exaitias ton gonion tou.

isa isa pio orimos vgaineis.

Η μανα μ είναι έλεοc... Βλέπει Ευαγγελάτο και πιστεύει ότι όοοοοοολα αυτα θα συμβούν σε μένα. Δν λέω λογικό είναι να ανησυχεί αλλα να αρχίζει τα δν θα βγεις κ αυτά ... ελεοc, δν είμαι κ 5, 15 είμαι πλέον:p

Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι άλλοι άνθρωποι. Γνώμες κάποιου άλλου είναι οι σκέψεις τους, μίμηση οι ζωές τους, αντιγραφή τα πάθη τους.

http://matiapouklaine.blogspot.com/

Εγω δεν μπορω να πω,δεν εχω παραπονο.περναω καλη εφηβεια οσο αφορα τους γονεις.Δεν εχω στερηθει τιποτα.Το μονα μου παραπονα ειναι τα συνηθισμενα(βολτες κτλ) Αφου η μαμα μου μου λεει αν θελω να κανω κοπανα να της το πω, και μενω σπιτι(μην φανταστειτε οτι κανω πολλες, κανα 2 μονο)Την επομενη μερα παει και δικαιολογει την απουσια μου γιατι ημουν "αρρωστη"!:p

Εμένα με αφήνουν να πάω όπου θέλω:p Με εμπιστεύονται.

Ξέρουν ότι διαβάζω και έτσι δεν μου λένε: <Πήγαινε άνοιξε κανά βιβλίο>.

Αλλα τό αντίθετο-μου λένε: <Διάβασες! τελειώσες! Δεν θα τα μάθεις όλα>:lol:

Όταν δεν θέλω να πάω σχολείο (πράγμα σπάνιο) με αφήνουν να μένω σπίτι και δικαιολογώ τις απουσίες με χαρτί γιατρού!

Μέχρι και ταξίδι μιας ολόκληρης βδομάδας με άφησαν να πάω πέρυσι στο εξωτερικό!:D:happy::happy:

• 1 month later...

Πολλοι έφηβοι αντιμετωπίζουν προβλήματα με τους γονείς τους. Ωστόσο , πρέπει να μπουν στη θέση τους και να καταλάβουν την αγωνία τους. Που ξέρει ο γονέας αν το παιδί δεν παίρνει ναρκωτικά;( Γι’αυτό δικαιολογείται η ανυσηχία γιατι το τι ώρα έρχεσαι , με ποιους βγαίνεις και τα λοιπά). Έτσι , έχοντας αυτό σαν δεδομένο, η παρακολούθηση κινητού ή ακόμα και η παρακολούθηση απο detective ενός εφήβου δεν είναι κακιά ιδέα αφού πολλοί μπλέκουν σε αφάνταστα απρεπείς και υπερβολικές καταστάσεις όπως τα ναρκωτικά , η παρέα όλη μέρα με φίλους, η παντελής έλλειψη ενδιαφέροντος για τα μαθήματα, η δήθεν επανάσταση και άλλα, παιδοφιλία, παρασυρμός σε ομοφυλοφιλία και άλλα. Ο καθένας μπορεί να φανταστεί πως φτάνουμε σε τέτοιες καταστάσεις. Γι’αυτό η μόνη λύση είναι η αποκλειστική ενασχόληση με το δίαβασμα, προσήλωση απόλυτη ούτως ώστε να κλείσουνε τ’αυτιά απο τα ειδεχθή πράγματα. Με αυτό το τρόπο καταπολεμάμε ελλατώματα της κοινωνίας μας και μορφώνουμε ανθρώπους.

Εγώ είμαι υπέρ ενός ολικού ελέγχου των γονέων πάνω στη ζωή του εφήβου αλλα όχι στο αυστηρό contexte της έννοιας. Ο έλεγχος πρέπει να περιορίζεται στις ώρες διαβάσματος, στο περιεχόμενο των τηλεοπτικών προγραμμάτων παρακολουθούμενες απο τα παιδιά( ποιός γονέας θα ήθελε να βλέπει η κόρη του το ‘L word’ ή ο γίος του να παρασυρθεί απο το broqueback mountain), τη παρακολούθηση του αναλυτικού λογαριασμού του κινητού του παιδιού(να προτρέψει στο παιδί σε ποιον αντιστοιχεί ποιό νούμερο κτλ), περιορισμένες ώρες εξόδου σε όχι όλα τα μέρη και αν τα πράγματα φαίνονται εκτός ελέγχου αλλα και λόγω της δικαιολογημένης ανασφάλειας των γονέων βάλσιμο ντετεκτίβ για απόλυτη σιγουριά.

Πολλοι έφηβοι αντιμετωπίζουν προβλήματα με τους γονείς τους. Ωστόσο , πρέπει να μπουν στη θέση τους και να καταλάβουν την αγωνία τους. Που ξέρει ο γονέας αν το παιδί δεν παίρνει ναρκωτικά;( Γι’αυτό δικαιολογείται η ανυσηχία γιατι το τι ώρα έρχεσαι , με ποιους βγαίνεις και τα λοιπά). Έτσι , έχοντας αυτό σαν δεδομένο, η παρακολούθηση κινητού ή ακόμα και η παρακολούθηση απο detective ενός εφήβου δεν είναι κακιά ιδέα αφού πολλοί μπλέκουν σε αφάνταστα απρεπείς και υπερβολικές καταστάσεις όπως τα ναρκωτικά , η παρέα όλη μέρα με φίλους, η παντελής έλλειψη ενδιαφέροντος για τα μαθήματα, η δήθεν επανάσταση και άλλα, παιδοφιλία, παρασυρμός σε ομοφυλοφιλία και άλλα. Ο καθένας μπορεί να φανταστεί πως φτάνουμε σε τέτοιες καταστάσεις. Γι’αυτό η μόνη λύση είναι η αποκλειστική ενασχόληση με το δίαβασμα, προσήλωση απόλυτη ούτως ώστε να κλείσουνε τ’αυτιά απο τα ειδεχθή πράγματα. Με αυτό το τρόπο καταπολεμάμε ελλατώματα της κοινωνίας μας και μορφώνουμε ανθρώπους..

αν ο γονιος εχει μιλησει ανοιχτα στο παιδι του,χωρις ταμπου και προκαταληψεις,του δωσει σωστες αρχες,ηθικες αξιας και ιδανικα τοτε το παιδι απο μονο του(μιλαμε για ατομα στην εφηβεια οχι για 6χρονα που δεν ξερουν πολλα πραγματα) ειναι πολυ δυσκολο να παρασυρθει.

με αυτη την λογικη ας γινει κατι τυπου κωσταλεξη...να κλειδωνουμε τα παιδια στα δωματια τους,να τα πεταμε απο 2-3 βιβλια(εκτος των μαθηματων τους για να μην πληττουν) .. φυσικα οι εννοιες παιχνιδι και αθλητισμος ειναι απαγορευμενες ε;;²

ο μονος τροπος να καταπολεμησεις τα "κακως κειμενα" της κοινωνιας και να μορφωσεις τα νεα παιδια,ειναι με την παιδεια και την επικοινωνια..

κλειδωνοντας ενα παιδι στην εφηβεια στο δωματιο του,απλα και μονο για να μην δει εικονες,το μετατρεπει σε ενα ατομο που δεν μπορει να παρει σωστες αποφασεις,δεν εχει πληρη εικονα της ζωης ..

με το να κρυβει καποιος την αληθεια,την πραγματικοτητα,απλα καθυστερει το κακο που θα γινει..

Ο έλεγχος πρέπει να περιορίζεται στις ώρες διαβάσματος, στο περιεχόμενο των τηλεοπτικών προγραμμάτων παρακολουθούμενες απο τα παιδιά( ποιός γονέας θα ήθελε να βλέπει η κόρη του το ‘L word’ ή ο γίος του να παρασυρθεί απο το broqueback mountain), τη παρακολούθηση του αναλυτικού λογαριασμού του κινητού του παιδιού(να προτρέψει στο παιδί σε ποιον αντιστοιχεί ποιό νούμερο κτλ), περιορισμένες ώρες εξόδου σε όχι όλα τα μέρη και αν τα πράγματα φαίνονται εκτός ελέγχου αλλα και λόγω της δικαιολογημένης ανασφάλειας των γονέων βάλσιμο ντετεκτίβ για απόλυτη σιγουριά.

αν το παιδι εχει ορθη πληροφορηση για το τι συμβαινει και εχει ανοιχτη επικοινωνια με τον γονιο του,δεν ντρεπεται/φοβαται να μιλησει ανοιχτα για ΟΛΑ τα θεματα τοτε πως θα παρασυρθει;;θα δει το μπροουκμπακ μαουντεν και θα αλλαξει ο σεξουαλικος του προσανατολισμος;;κατι τετοιες αποψεις θυμιζουν μεσαιωνα δυστυχως..

(φυσικα δεν μιλαω για απολυτη ελευθερια τυπου "μανα φευγω,μην με περιμενεις" και να μην ξερει η μανα που παει,με ποιους και να περιμενει ως την αλλη μερα το καμαρι της να γυρισει.)

αν ο γονιος εχει μιλησει ανοιχτα στο παιδι του,χωρις ταμπου και προκαταληψεις,του δωσει σωστες αρχες,ηθικες αξιας και ιδανικα τοτε το παιδι απο μονο του(μιλαμε για ατομα στην εφηβεια οχι για 6χρονα που δεν ξερουν πολλα πραγματα) ειναι πολυ δυσκολο να παρασυρθει.

με αυτη την λογικη ας γινει κατι τυπου κωσταλεξη...να κλειδωνουμε τα παιδια στα δωματια τους,να τα πεταμε απο 2-3 βιβλια(εκτος των μαθηματων τους για να μην πληττουν) .. φυσικα οι εννοιες παιχνιδι και αθλητισμος ειναι απαγορευμενες ε;;²

ο μονος τροπος να καταπολεμησεις τα "κακως κειμενα" της κοινωνιας και να μορφωσεις τα νεα παιδια,ειναι με την παιδεια και την επικοινωνια..

κλειδωνοντας ενα παιδι στην εφηβεια στο δωματιο του,απλα και μονο για να μην δει εικονες,το μετατρεπει σε ενα ατομο που δεν μπορει να παρει σωστες αποφασεις,δεν εχει πληρη εικονα της ζωης ..

με το να κρυβει καποιος την αληθεια,την πραγματικοτητα,απλα καθυστερει το κακο που θα γινει..

αν το παιδι εχει ορθη πληροφορηση για το τι συμβαινει και εχει ανοιχτη επικοινωνια με τον γονιο του,δεν ντρεπεται/φοβαται να μιλησει ανοιχτα για ΟΛΑ τα θεματα τοτε πως θα παρασυρθει;;θα δει το μπροουκμπακ μαουντεν και θα αλλαξει ο σεξουαλικος του προσανατολισμος;;κατι τετοιες αποψεις θυμιζουν μεσαιωνα δυστυχως..

(φυσικα δεν μιλαω για απολυτη ελευθερια τυπου "μανα φευγω,μην με περιμενεις" και να μην ξερει η μανα που παει,με ποιους και να περιμενει ως την αλλη μερα το καμαρι της να γυρισει.)

+1 σε όλα.

Well said, Freak!

"Our lives are not our own.

From womb to tomb, we are bound to others, past and present.

And by each crime and every kindness, we birth our future."

Το θεμα ειναι κατα ποσο ειναι σε θεση ενας γονεας 50 ετων πχ να συμβαδισει με το παιδι του που ειναι αλλης γενιας?Πχ ενα παιδι 11,12 ετων εγω μπορω να ελεγξω το pc η το κινητο του για το που μπαινει στο internet.Ξερουν ολοι οι γονεις να κανουν το ιδιο?

Επισης ,θεωρω οτι ο γονεας πρεπει να μπορει να μιλησει με το παιδι κι να κτισει σχεση εμπιστοσυνης .Το θεμα ειναι αν μπορουν οι γονεις να προσεγγισουν η οχι τα παιδια..

Το θεμα ειναι κατα ποσο ειναι σε θεση ενας γονεας 50 ετων πχ να συμβαδισει με το παιδι του που ειναι αλλης γενιας?Πχ ενα παιδι 11,12 ετων εγω μπορω να ελεγξω το pc η το κινητο του για το που μπαινει στο internet.Ξερουν ολοι οι γονεις να κανουν το ιδιο?

δλδ χριστινουλα ειναι θεμα γνωσεων;;

οσοι γονεις ξερουν να σκαλιζουν κινητο και πι σι ελεγχουν τα παιδια τους και τα προστατευουν και οι τεχνολογικα αδαεις θετουν αθελα τους τα παιδια σε κινδυνο;;

και αν δει ο γονιος πως το παιδι του ειδε πχ κατι ασεμνο στο ιντερνετ τι θα γινει;θα το κανει ντα ,θα το μαλωσει και θα λυθει το προβλημα;;

μα ειναι σοβαρα πραγματα αυτα;;

το καθε παιδι μπορει να δει οτι εικονα θελησει μεσω του διαδικτυου ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ..δεν ειναι αυλη να βγει η μανα στο παραθυρο να δει αν παιζει μπαλα με τον κωστακη και τον γιαννακη.ειναι ο κοσμος ολος σε μια οθονη.το θεμα δεν ειναι τι θα δει το παιδι στο ιντερνετ ή τι σμς θα λαβει.το ζητημα ειναι να μην "μπλεξει".

και για να μην μπλεξει η λυση δεν ειναι ο ελεγχος ουτε ο αποκλεισμος..ειναι οσα ανεφερα στο ανωθι ποστ.

Ένα παιδί παρασύρεται πολύ εύκολα κατα τη γνώμη μου. Οι πειρασμοί είναι πολλοί στη ζωή και ένας έφηβος δεν μπορεί να προστατευθεί αποτελεσματικά απ’αυτούς.

Δεν είπα να πετάμε στα παιδιά τα βιβλία και να έχουν μόνο αυτή την ασχολία. Αυτό που είπα είναι οτι μερικές ασχολίες πρέπει να κοπούνε μαχαίρι σ’αυτή την ηλικία. Πχ η πολύ συναναστροφή με φίλους, τα σοβαρά γκομενιλίκια απο 12 ετών που μπορούν να καταλήξουν σε δεν ξέρω τι πράγματα.

Οι αποφάσεις δεν είναι δύσκολο να παρθούν

Ωραία τότε γιατί μερικά ατομά παρασύρονται;Γιατί μερικά παιδιά μπλέκουν με την παιδοφιλία , την ομοφυλοφιλία και δεν εξελίσσονται ως νορμάλ(οσον αφορά αυτόν το τομέα, γιατί σε άλλους δεν μπορώ να πω τίποτα), γιατί μπλέκουν με τα ναρκωτικά ενώ δεν υπάρχει καμία στεναχώρια και υπόβαθρο απο πίσω;Μερικά θέματα είναι ταμπού και έτσι πρέπει να μείνουν γιατί η «αποταμπουποίηση» οδηγεί στη καταστροφή και αυτό συνέβαινε κατα περιόδους στην ανθρώπινη ιστορία(π.χ Αρχαία Ελλάδα, Ρώμη ).

Έτσι κατ’εμέ το να μη μιλάμε με κάποια πράγματα, το να μην αντιπαρατεθόμαστε σ’αυτά και να κρατάμε κλειστά τ’αυτία είναι η καλύτερη λύση .

Ένα παιδί παρασύρεται πολύ εύκολα κατα τη γνώμη μου. Οι πειρασμοί είναι πολλοί στη ζωή και ένας έφηβος δεν μπορεί να προστατευθεί αποτελεσματικά απ’αυτούς.

Δεν είπα να πετάμε στα παιδιά τα βιβλία και να έχουν μόνο αυτή την ασχολία. Αυτό που είπα είναι οτι μερικές ασχολίες πρέπει να κοπούνε μαχαίρι σ’αυτή την ηλικία. Πχ η πολύ συναναστροφή με φίλους, τα σοβαρά γκομενιλίκια απο 12 ετών που μπορούν να καταλήξουν σε δεν ξέρω τι πράγματα..

συμφωνω στο θεμα "γκομενιλικια":)

Έτσι κατ’εμέ το να μη μιλάμε με κάποια πράγματα, το να μην αντιπαρατεθόμαστε σ’αυτά και να κρατάμε κλειστά τ’αυτία είναι η καλύτερη λύση .

με το να μιλησεις ανοιχτα με το παιδι σου στα χρονια της εφηβειας του για θεματα οπως τα ναρκωτικα,το καπνισμα,το σεξ και αλλα ΣΟΒΑΡΑ θεματα δεν προκειται να κανει κακο

αλλωστε η αγνοια ειναι αυτη που σκοτωνει..

επισης βρισκω κομματακι παραλογο να γινει ενα παιδι ομοφυλοφιλο ή καποια αλλη διαταραχη συμπεριφορας(κυριως σεξουαλικης γιατι αυτα τα παραδειγματα αναφερεις) μονο και μονο επειδη οι γονεις του του μιλησαν για αυτα τα ζητηματα!

επισης θα ηθελα να μου αποσαφηνισεις,ποια ζητηματα θεωρεις ταμπου;;

Nαι,τωρα απλα νομιζω κρυβομαστε πισω απο το δαχτυλο μας.Ολοι εχουμε δει ακομη κι στο δημοτικο αγορακια η και στο γυμνασιο που η συμπεριφορα τους εμοιαζε απο τοτε πιο πολυ σε γυναικεια..Αν ο αλλος εχει γεννηθει ετσι τι θα κανεις θα του μιλησεις?Χειροτερα θα τον κανεις αν του μιλησεις για αυτο το θεμα..

Τα ναρκωτικα κι τα λοιπα ας σκεφτουμε οτι κι εμεις οι μεγαλοι επειδη ειμαστε κουρασμενοι επειδη εχουμε τα δικα μας τα παραμελουμε τα παιδια..Κι ετσι συμβαινουν ολα αυτα..

γιατι θα κανεις χειροτερα;αν του δειξεις πως μπορει να μιλησει ανοιζτα μαζι σου για ολα τι θα γινει;δλδ εσυ θα προτιμουσες το παιδι σου να εχει μυστικα απο σενα κι εσυ να κανεις τα στραβα ματια,αφηνοντας το ενδεχομενως σε λαθος μονοπατια;;

αυτο ειναι "κρυβομαι πισω απο το δαχτυλο μου"..ο ορισμος του μαλιστα!

χριστινουλα μην τροποποιεις 3 στην ωρα το ποστ σου..μεχρι να απαντησω στο ενα,αλλαζεις και προσθετεις κατι αλλο....

επισης απαντησε πρωτα στα ερωτηματα που σου εθεσα σε προηγουμενο ποστ πριν δημιουργησεις νεα..για να υπαρχει μια λογικη συνεχεια στην κουβεντα!