Jump to content

Ο Η/Υ επανεκινεί , γιατί? [μάλλον hardware]

tsoump
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ο Η/Υ μου επανεκκινεί μόνος του. Το πρόβλημα δεν το γνωρίζω. Το μονο πραγμα που ακουω εν'ωρα επανεκίνησης είναι ένα ελαφρο κλικ , χωρις να απενεργοποιειται ή να χάνει ενεργεια, διοτι ακουγεται σαν να λειτουργει.*

Συμπεραίνω οτι δεν ειναι software το προβλημα γιατι μου επανεκκινησε μεσω safe mode, οποτε....Επίσης ο αδελφος μου , μου 'πε πως τον ειχε πετυχει να επανεκκινει μεσα απο το ubuntu (δεν το ΄χω δει προσωπικα).

Συμβαινει εδω και 4 μηνες , δεν ξερω τον λογο , ανα τακτα χρονικα διαστηματα. κοντα στο 2ωρο +.

Σε εναν σκληρο εχω περασει LINUX UBUNTU & WINDOWS 7 , οπου για να εισελθω χρησιμοποιω το grab του linux. (δεν ξέρω αν εχει σχεση, απλως το αναφερω.)

Απο τοτε που αλλαξα οθονη , νομιζω, παρατηρησα αυτη τη συμπεριφορα. Ισως να φταιει, δεν ξερω.

- Ειναι samsung Sync Master 2243 22" wide και

- καρτα γραφικων εχω Nvidia geforce 7300 GS.

- Η μνημη ειναι 2 + 2 και λειτουργουν τα 3017.

Δεν ξερω τι αλλο μπορει να φανει χρησιμο, παντως ειμαι διαθεσιμος σε οποιαδηποτε ενεργεια μου προταθει. Εχω το everest για οποιαδηποτε πληροφορια.

* Μου περασε απο το μυαλο οτι μπορει να "χανει" το τροφοδοτικο καπου... Αλλα πως θα το διαπιστωσω? :confused:

Ευχαριστω και συγγνωμη αν σας κουραζω. :)

Motorola Startac 130, Motorola v360, Motorola Razr v3i, Motorola Razr v3x, Motorola Rizr z3, Motorola Pebl U6, Motorola Pebl U9, Motorola Ming a1200, Motorola Milestone, Motorola Droid Razr, Motorola Moto X (2014), Motorola Moto Z, Motorola Moto Z2 Force, Google Pixel 6

Το μονο πραγμα που ακουω εν'ωρα επανεκίνησης είναι ένα ελαφρο κλικ , χωρις να απενεργοποιειται ή να χάνει ενεργεια, διοτι ακουγεται σαν να λειτουργει.*

Αυτό το κλικ που λές μπορεί να είναι και ο σκληρός σου δίσκος που είτε έχει πρόβλημα είτε λόγω του προβλήματος που μπορεί να έχεις να κάνει αυτό το θόρυβο

Σε εναν σκληρο εχω περασει LINUX UBUNTU & WINDOWS 7 , οπου για να εισελθω χρησιμοποιω το grab του linux. (δεν ξέρω αν εχει σχεση, απλως το αναφερω.)

Εγώ μια φορά επιχείρησα να εγκαταστήσω τα Linux με grub και όταν με το καλό κατάφερα να τα στήσω ο δίσκος άρχισε κατι κλακ κλακ και έκτοτε δούλευε μόνο όταν ήθελε. Ακόμη και αν ήταν σύμπτωση δεν ξαναδοκίμασα τα ubuntu:lol::lol: ( ο δίσκος χάλασε πάντως)

* Μου περασε απο το μυαλο οτι μπορει να "χανει" το τροφοδοτικο καπου... Αλλα πως θα το διαπιστωσω? :confused:

Πιστεύω ότι αν έχανε το τροφοδοτικό δεν θα έκανε επανεκίνηση αλλά θα έσβηνε τελείως. Βέβαια ποτέ δεν ξέρεις. Δοκίμασε μήπως είναι τίποτα λάσκα και τσέκαρε μέσω everest τα ρεύματά σου αν είναι μέσα στα όρια που πρέπει. Εγώ πάντως πιστεύω ότι μάλλον είναι ο δίσκος

Γενικά πετά καποια μπλε οθόνη ή κάποια ειδοποίηση ή απλά κανει κλακ και ρεσταρτ?

Μέλος της θεατρικής

ομάδας Όχι Παίζουμε

"Ποτάμι: Διολίσθηση ύδατος εντός χάντακος ούτινος διαμορφούνται δύο όχθε εκατέρωθεν"

Γενικά πετά καποια μπλε οθόνη ή κάποια ειδοποίηση ή απλά κανει κλακ και ρεσταρτ?

Τιποτα, ουτε καν που δειχνει να κλεινουν τα windows. μιλαμε ακαριαϊα. μπαμ-μπαμ. καμια ενεργεια δεν προλαβαινεις να κανεις.

Ο δισκος δεν μου φαινεται δυνατο να φταιει... Μου ειναι λιγο περιεργο να σχετιζεται.

Το τροφοδοτικο δεν θα μπορει να χανει αν υπερφορτώνει? Να κανει ενα κενο και γιαυτο να συμβαινει αυτο... παιζει? :confused:

Motorola Startac 130, Motorola v360, Motorola Razr v3i, Motorola Razr v3x, Motorola Rizr z3, Motorola Pebl U6, Motorola Pebl U9, Motorola Ming a1200, Motorola Milestone, Motorola Droid Razr, Motorola Moto X (2014), Motorola Moto Z, Motorola Moto Z2 Force, Google Pixel 6

Ο δισκος δεν μου φαινεται δυνατο να φταιει...

Δοκίμασε να τον σκανάρεις με κάποιο σχετικό εργαλείο, να στρεσαριστεί λίγο να δεις ότι όντως είναι οκ.

Το τροφοδοτικο δεν θα μπορει να χανει αν υπερφορτώνει? Να κανει ενα κενο και γιαυτο να συμβαινει αυτο... παιζει? :confused:

Όσα τροφοδοτικά μου έχουν τύχει λόγω υπερφόρτωσης ή χαλασμένων πυκνωτών έκαναν τσακ και έσβηναν επιτόπου. Μετά ήθελε να περάσει κανα 20λεπτο για να δουλέψουν ξανά. Γι αυτό σκέφτομαι ότι ίσως δεν είναι το τροφοδοτικο.

Επίσης μπές στη διαχείρηση συσκευών και βρες την οθόνη, άν την έχει αναγνωρίσει σωστά άλλαξε την με generic pnp monitor μήπως τελικά είναι ο driver το πρόβλημά της

Μέλος της θεατρικής

ομάδας Όχι Παίζουμε

"Ποτάμι: Διολίσθηση ύδατος εντός χάντακος ούτινος διαμορφούνται δύο όχθε εκατέρωθεν"

Δοκίμασε να τον σκανάρεις με κάποιο σχετικό εργαλείο, να στρεσαριστεί λίγο να δεις ότι όντως είναι οκ.

Όσα τροφοδοτικά μου έχουν τύχει λόγω υπερφόρτωσης ή χαλασμένων πυκνωτών έκαναν τσακ και έσβηναν επιτόπου. Μετά ήθελε να περάσει κανα 20λεπτο για να δουλέψουν ξανά. Γι αυτό σκέφτομαι ότι ίσως δεν είναι το τροφοδοτικο.

Επίσης μπές στη διαχείρηση συσκευών και βρες την οθόνη, άν την έχει αναγνωρίσει σωστά άλλαξε την με generic pnp monitor μήπως τελικά είναι ο driver το πρόβλημά της

1. σαν τι εργαλειο? tuneup utilities 2010 εχω.

2.η οθονη στην γενικη χρηση ειναι . οκ.

Αν ειναι seagate θες το seatools για western δεν θυμάμαι πως λέγεται. Μπορείς να δεις στο site του κατασκευαστή για διαγνωστικά εργαλεία

Μέλος της θεατρικής

ομάδας Όχι Παίζουμε

Αν ειναι seagate θες το seatools για western δεν θυμάμαι πως λέγεται. Μπορείς να δεις στο site του κατασκευαστή για διαγνωστικά εργαλεία

seagate ειναι ο εξωτερικος που τον εκανα εσωτερικο ο οποιος δεν εχει φορτωθει τιποτα απο λειτουργικα. στον μαμισιο τα εχω και τα δυο. μεσω λινουξ μου εβγαλε οτι εχει κατακερματισμενα δεδομενα ο seagate. δοκιμασα με tuneup , εκανε κατι εργασιουλες εκει, αλλα χωρις κατι εμφανες.

seagate ειναι ο εξωτερικος που τον εκανα εσωτερικο ο οποιος δεν εχει φορτωθει τιποτα απο λειτουργικα. στον μαμισιο τα εχω και τα δυο. μεσω λινουξ μου εβγαλε οτι εχει κατακερματισμενα δεδομενα ο seagate. δοκιμασα με tuneup , εκανε κατι εργασιουλες εκει, αλλα χωρις κατι εμφανες.

Άρα φοράς δύο δίσκους? Δοκίμασε μόνο με τον έναν που έχει τα λειτουργικά και βγάλε τελείως τον άλλον. Δεν παίζει κανένα ρόλο ο κατακερματισμός αρχείων. Κατέβασε από το site της seagate το seatools όπως είπα παραπάνω και τρέξε ένα surface scan για να δείς αν κολλάει κάπου. Μπορείς να το κάνεις και μέσω windows στην καρτέλα των ιδιοτήτων εκεί που γράφει checkdisk. Αν έχει οποιοδήποτε πρόβλημα από θέμα δίσκου θα σκαλώσει αμέσως

Μέλος της θεατρικής

ομάδας Όχι Παίζουμε

Άρα φοράς δύο δίσκους? Δοκίμασε μόνο με τον έναν που έχει τα λειτουργικά και βγάλε τελείως τον άλλον. Δεν παίζει κανένα ρόλο ο κατακερματισμός αρχείων. Κατέβασε από το site της seagate το seatools όπως είπα παραπάνω και τρέξε ένα surface scan για να δείς αν κολλάει κάπου. Μπορείς να το κάνεις και μέσω windows στην καρτέλα των ιδιοτήτων εκεί που γράφει checkdisk. Αν έχει οποιοδήποτε πρόβλημα από θέμα δίσκου θα σκαλώσει αμέσως

Οκ, θα το εφαρμωσω αυριο πρωι.

Σε λίγο κλείνω 2ωρο χωρίς να μου εχει επανεκκινήσει ως τωρα. Αναμένω την συμπεριφορά του το επόμενο μισάωρο. Ο 2ος σκληρός έχει αφαιρεθεί.

Σε λίγο κλείνω 2ωρο χωρίς να μου εχει επανεκκινήσει ως τωρα. Αναμένω την συμπεριφορά του το επόμενο μισάωρο. Ο 2ος σκληρός έχει αφαιρεθεί.

Χαχαχα ! Τι μιλάω! Με το που πάτησα Υποβολή απάντησης τα 'παιξε! :p

δες τις θερμοκρασίες της cpu καθώς και τις μνήμες του υπολογιστή.

• Administrators

@tsoump:

Θα σε παρακαλούσα να αποφεύγεις τα συνεχόμενα μηνύματα. Χρησιμοποίησε τη Τροποποίηση Μηνύματος όταν θέλεις να προσθέσεις κάτι στο μήνυμα σου ή τη Πολλαπλή Παράθεση όταν θέλεις να απαντήσεις ταυτόχρονα σε περισσότερα του ενός μηνυμάτων.

Modpic.gif

@tsoump:

Θα σε παρακαλούσα να αποφεύγεις τα συνεχόμενα μηνύματα. Χρησιμοποίησε τη Τροποποίηση Μηνύματος όταν θέλεις να προσθέσεις κάτι στο μήνυμα σου ή τη Πολλαπλή Παράθεση όταν θέλεις να απαντήσεις ταυτόχρονα σε περισσότερα του ενός μηνυμάτων.

θα επανορθώσω! :)

δες τις θερμοκρασίες της cpu καθώς και τις μνήμες του υπολογιστή.

Λοιπόν , σου έχω prtscn. Πες μου τι άλλο χρειάζεται , γιατι με τις μνημες που λες δεν το πιασα.

http://img46.imageshack.us/img46/4608/1552010112707.jpg

Οι θερμοκρασίες εμένα μου φαίνονται σχετικά καλές...δοκίμασε όμως, να βγάλεις την μια μνήμη...να το αφήσεις να δουλέψει με το ένα dimm και να δεις αν συμβαίνει το ίδιο.

Για δες και θερμοκρασία της κάρτας γραφικών. Πριν λίγο καιρό είχα παρόμοιο πρόβλημα, και έφταιγε η κάρτα γραφικών μου που ήταν ελλατωματική. Κολούσε ο ανεμιστήρας της και έτσι ανέβαινε η θερμοκρασία, και μόλις έφτανε σε επικίνδυνα επίπεδα, ο υπολογιστής επανεκκινούσε χωρίς καμία προειδοποίηση.

Από όσο μπορώ να ξέρω από αυτά που μου έχουν τύχει, καταρχήν οι θερμοκρασίες σου είναι σούπερ. Αλλά και θέμα θερμοκρασίας να ήταν από τη cpu ή τον σκληρό δεν θα έκανε restart. Θα κολλούσε και θα έμενε εκεί, μέχρι να το σβήσεις χειροκίνητα. Αυτά τουλάχιστον έχω δεί εγώ να συμβαίνουν.

Pc να κάνουν restart στα καλά καθούμενα έχω δεί μόνο σε 3 περιπτώσεις:

1ον πρόβλημα στη ram

2ον: Πρόβλημα στη μητρική

3ον Ιοί

Εκτός από το τρίτο, τα 2 πρώτα είναι σχετικά δύσκολο να σου τύχουν που σε hardware που όταν αγοράστηκε λειτουργούσε σωστά. Ειδικά στη μητρική.

Μήπως τυχόν έχεις κάνει κανένα overclocking??(θα μας το είχες πεί βέβαια φαντάζομαι)

Προσωπικά κλείνω περισσότερο προς το θέμα της μνήμης ram.

Παίζε λίγο με τα dimάκια να δείς τι θα γίνει....

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S9 ~ Asus ZenBook 14

Από όσο μπορώ να ξέρω από αυτά που μου έχουν τύχει, καταρχήν οι θερμοκρασίες σου είναι σούπερ. Αλλά και θέμα θερμοκρασίας να ήταν από τη cpu ή τον σκληρό δεν θα έκανε restart. Θα κολλούσε και θα έμενε εκεί, μέχρι να το σβήσεις χειροκίνητα. Αυτά τουλάχιστον έχω δεί εγώ να συμβαίνουν.

Pc να κάνουν restart στα καλά καθούμενα έχω δεί μόνο σε 3 περιπτώσεις:

1ον πρόβλημα στη ram

2ον: Πρόβλημα στη μητρική

3ον Ιοί

Εκτός από το τρίτο, τα 2 πρώτα είναι σχετικά δύσκολο να σου τύχουν που σε hardware που όταν αγοράστηκε λειτουργούσε σωστά. Ειδικά στη μητρική.

Μήπως τυχόν έχεις κάνει κανένα overclocking??(θα μας το είχες πεί βέβαια φαντάζομαι)

Προσωπικά κλείνω περισσότερο προς το θέμα της μνήμης ram.

Παίζε λίγο με τα dimάκια να δείς τι θα γίνει....

Το 3ο το αποκλείω γιατι και μεσω safe mode τα ιδια μου κανει, σωστα? Ιοι κλπ σε safe mode δεν πιανουν. (Ετσι εχω ακουσει δλδ)

Οταν λετε να παιξω με τα dimάκια, να τους αλλαξω θεση ? να τα βγαλω να τα ξαναβαλω? να τα παω ενα "κwλο" δίπλα?

http://s1d4.turboimagehost.com/t1/3454590_P15-05-10_15.36.JPG

είχα το ίδιο πρόβλημα.......έβγαλα κάρτα γραφικών έβγαλα μνήμες RAM με ένα πινέλο καθάρισα τις υποδοχές από σκόνες κτλ κτλ....τα κούμπωσα όλα επάνω...και δνε μου το έκανε ξανά

Το 3ο το αποκλείω γιατι και μεσω safe mode τα ιδια μου κανει, σωστα? Ιοι κλπ σε safe mode δεν πιανουν. (Ετσι εχω ακουσει δλδ)

Οταν λετε να παιξω με τα dimάκια, να τους αλλαξω θεση ? να τα βγαλω να τα ξαναβαλω? να τα παω ενα "κwλο" δίπλα?

http://s1d4.turboimagehost.com/t1/3454590_P15-05-10_15.36.JPG

Άστο να παίξει μόνο με το ένα από τα 2 dim.

Αν στο κάνει πάλι, άστο να παίξει μόνο με το άλλο dim;)

Αν συνεχίσει να το κάνει, σημαίνει ότι δεν φταίνε οι μνήμες:p

Πολυ χρονοβορο φιλε ddr2. Και μονο αυτο θα μου παρει γυρω στις 6 ωρες.σκεψου οτι ανα 2ωρα μου επανεκκινει! :p

λεω να ακουσω τον πληγωμενο συναδελφο bassako. Σας λεω νεωτερα προς το βραδυ.

ευχαριστω dudes!

είχα το ίδιο πρόβλημα.......έβγαλα κάρτα γραφικών έβγαλα μνήμες RAM με ένα πινέλο καθάρισα τις υποδοχές από σκόνες κτλ κτλ....τα κούμπωσα όλα επάνω...και δνε μου το έκανε ξανά

ακριβως ακριβως? δες την περιγραφη μου (1ο ποστ) , δεν μου κολλαει, ακαριαια επανεκκινει χωρις καμμια ειδοποιηση.

Πολυ χρονοβορο φιλε ddr2. Και μονο αυτο θα μου παρει γυρω στις 6 ωρες.σκεψου οτι ανα 2ωρα μου επανεκκινει! :p

ευχαριστω dudes!

Φυσικά!

Όλες οι λύσεις που προτείνουμε μπορεί να είναι σωστές.

Ψάχνοντας θα βρείς τι φταίει.:)

ευχαριστω dudes!

ακριβως ακριβως? δες την περιγραφη μου (1ο ποστ) , δεν μου κολλαει, ακαριαια επανεκκινει χωρις καμμια ειδοποιηση.

Έτσι ακριβώς έκανε και σε μένα(όπως ανέφερα στο προηγούμενο ποστ μου) και ήταν η κάρτα γραφικών. Ένας γρήγορος τρόπος για να δεις αν φταίει αυτό δοκίμασε να τρέξεις ένα βαρύ παιχνίδι ή ένα benchmark που να ζορίσει την κάρτα. Μέσα σε 5-10 λεπτά επανεκκινήσει ο υπολογιστής αυτόματα(αν ευθύνεται η κάρτα).

Έτσι ακριβώς έκανε και σε μένα(όπως ανέφερα στο προηγούμενο ποστ μου) και ήταν η κάρτα γραφικών. Ένας γρήγορος τρόπος για να δεις αν φταίει αυτό δοκίμασε να τρέξεις ένα βαρύ παιχνίδι ή ένα benchmark που να ζορίσει την κάρτα. Μέσα σε 5-10 λεπτά επανεκκινήσει ο υπολογιστής αυτόματα(αν ευθύνεται η κάρτα).

καθημερινα ερχονται φιλοι και μαζευομαστε για προ. αυτο το κανει ανα 2ωρα κοντα....

θα δοκιμασω φιλος και σ λεω.

tnx

ευχαριστω dudes!

και έμενα ετσι ξαφνικά! ! ! οχι blu screen! BLACK! ! SCREEN! ! ! λες και το έβγαζες απο την μπριζα ενα πράγμα! ! και εκανε επανεκκίνηση.......

διαγραψτε ποστ

και έμενα ετσι ξαφνικά! ! ! οχι blu screen! BLACK! ! SCREEN! ! ! λες και το έβγαζες απο την μπριζα ενα πράγμα! ! και εκανε επανεκκίνηση.......

ναι ναι. κι το μονο πραμα που 'κανες ηταν να το καθαρισεις?

τον ανοιξα τα εβγαλα ολα, μεχρι και τις ραμ.τις αλλαξα θεση. οταν εβγαλα την καρτα γραφικων και την καθαρισα, ειδα κι τις πορτοκαλι τις βιδες, τις εβγαλα και καθαριζα. το σιδερενιο αυτο ειχε δυο κλιπσακια τα οποια τα ανοιξα και καθαρισα και κατω απο αυτο. ομως εκει απο κατω ειχε κολληθει το σιδερενιο αυτο με ενα μικρο πλακιδιακι. *κολλα οχι σιδεροκολληση.το θεωρησα περιττό. και συνεχισα.

ΟΛΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΟΚ. Η ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΡΑΜ ΕΦΤΑΙΓΕ.

γενικα, περιμενουμε την αντιδραση του Η/Υ. Αν και επειδη φοβομουνα οτι χαλασε, ψηθηκα να αλλαξω τροφοδοτικο και καρτα γραφικων!xD.

EDIT:

Τα πράγματα όπως πριν! Τίποτα απο τα παραπάνω δεν φταίει. Σίγουρα δεν θέλει καθάρισμα! xD Μήπως η καρτα γραφικων το επανεκινει? Κατι αλλο που να μην εχει σχεση με το hardware του υπολογιστη και να τον καθιστα να κλεινει ετσι τοσο βιαια..?