aiolos Δημ. March 22, 2016 Κοινοποίηση Δημ. March 22, 2016 Το google maps δεν αποθηκεύει τους χάρτες στη συσκευή σου επομένως απαιτεί να του στείλεις τη θέση για να σου στείλει τον χάρτη της περιοχής σου, είτε σε ρωτάει η συσκευή αν θες είτε όχι. Κοινή λογική. 100% ΛΑΘΟΣ ! ΔΕΝ απαιτείται να στείλεις τη θέση σου στη google για να σου στείλει κάποιο κομμάτι του χάρτη. Όσο και να επιμένεις ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ. Είτε είσαι σε κάποιο σημείο είτε κάνεις browse σε αυτό το σημείο το google API που σου στέλνει το χάρτη ΔΕΝ χρειάζεται να ξέρει αν είσαι εκεί. Το μόνο που ξέρει είναι οτι θες να δεις μια περιοχή. Τίποτα παραπάνω. Το στίγμα μπαίνει απο την εφαρμογή και ΔΕΝ στέλνεται στη google εκτός αν εσύ συμφωνήσεις να σταλεί. Αν δεν ξέρεις κάποιο θέμα καλύτερα να μην το παίζεις γνώστης. Απλά εκθέτεις την ημιμάθεια σου. :rolleyes: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
varajohn Δημ. March 22, 2016 Κοινοποίηση Δημ. March 22, 2016 Ειναι πολυ ωραιο να διαβαζεις ποστ απο γνωστες του αντικειμενου και να ενημερωνεσαι μεσα απο αντιπαραθεσεις. Θα ηταν ομως ακομα καλυτερο αν ελλειπαν οι προσωπικες - λεκτικες επιθεσεις δε νομιζω οτι εχουν να προσφερουν κατι. Παντα φιλικα. Παράθεση SONY EXPERIA NEOV. THL T200. LeTv X900+. Xiaomi Mi Max 3 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gerstavros2 Δημ. March 22, 2016 Κοινοποίηση Δημ. March 22, 2016 100% ΛΑΘΟΣ ! ΔΕΝ απαιτείται να στείλεις τη θέση σου στη google για να σου στείλει κάποιο κομμάτι του χάρτη. Όσο και να επιμένεις ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ. Είτε είσαι σε κάποιο σημείο είτε κάνεις browse σε αυτό το σημείο το google API που σου στέλνει το χάρτη ΔΕΝ χρειάζεται να ξέρει αν είσαι εκεί. Το μόνο που ξέρει είναι οτι θες να δεις μια περιοχή. Τίποτα παραπάνω. Το στίγμα μπαίνει απο την εφαρμογή και ΔΕΝ στέλνεται στη google εκτός αν εσύ συμφωνήσεις να σταλεί. Αν δεν ξέρεις κάποιο θέμα καλύτερα να μην το παίζεις γνώστης. Απλά εκθέτεις την ημιμάθεια σου. :rolleyes: Είσαι προγραμματιστής κι έχεις εξετάσει το geolocation api; Αν όχι, μην επιμένεις. Ακόμη κι αν εσύ επιλέξεις να μην δίνεις τη τοποθεσία σου στη Google (που χρησιμοποιείται για πολλές υπηρεσίες όπως το android manager, και ο εντοπισμός της θέσης μέσω ίντερνετ χωρίς στίγμα GPS), το google maps στέλνει τις συντεταγμένες του GPS στη Google για να προβάλει το χαρτη και το στίγμα θες δε θες. Τώρα το αν η Google βλέπει οτι οι συντεταγμένες ειν η θέση σου, ή απλά το σημείο που επέλεξες να δεις, δεν μπορούμε να το ξέρουμε καθως η εφαρμογή ειναι κλειστού κώδικα. Στο geolocation api όμως το google maps, ΣΤΕΛΝΕΙ τις συντεταγμένες για την προβολή του χάρτη, και το ξέρω ως προγραμματιστής. Παράθεση Email επισκευών Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Villis Δημ. March 22, 2016 Κοινοποίηση Δημ. March 22, 2016 Θα παρακαλούσα να σταματήσουν εδώ οι οποιεσδήποτε αντιπαραθέσεις... Ο καθένας μπορεί από τα γραφόμενα να βγάλει τα συμπεράσματά του. Προσωπικοί χαρακτηρισμοί κλπ απαγορεύονται! Ας συνεχίσουμε στα των προγραμμάτων πλοήγησης :) Παράθεση Τhe end of an era... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aiolos Δημ. March 22, 2016 Κοινοποίηση Δημ. March 22, 2016 Είσαι προγραμματιστής κι έχεις εξετάσει το geolocation api; Αν όχι, μην επιμένεις. Ακόμη κι αν εσύ επιλέξεις να μην δίνεις τη τοποθεσία σου στη Google (που χρησιμοποιείται για πολλές υπηρεσίες όπως το android manager, και ο εντοπισμός της θέσης μέσω ίντερνετ χωρίς στίγμα GPS), το google maps στέλνει τις συντεταγμένες του GPS στη Google για να προβάλει το χαρτη και το στίγμα θες δε θες. Τώρα το αν η Google βλέπει οτι οι συντεταγμένες ειν η θέση σου, ή απλά το σημείο που επέλεξες να δεις, δεν μπορούμε να το ξέρουμε καθως η εφαρμογή ειναι κλειστού κώδικα. Στο geolocation api όμως το google maps, ΣΤΕΛΝΕΙ τις συντεταγμένες για την προβολή του χάρτη, και το ξέρω ως προγραμματιστής. Έχω master σε computer science απο το ΕΚΠΑ. Πληρώ τις προδιαγραφές σου ή οχι; Πες μου γιατί ανησυχώ. :rolleyes: Ξαναλέω οτι κάνεις λάθος 100%. Το μόνο που βλέπει η google είναι οι συντεταγμένες του χάρτη που θέλεις να δεις (τις οποίες προφανώς στέλνει η εφαρμογή για να πάρει το χάρτη). ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ αν αυτή είναι η θέση σου ή απλά κοιτάς αυτό το σημείο του χάρτη. Η google βλέπει ενα σετ συντεταγμένων. ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ αν είσαι εκεί. Πόσο πιο απλά να στο πώ; Το call που δίνει τη θέση σου είναι ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ. Και αυτό αποστέλεται ΜΟΝΟ αν εσύ έχεις επιλέξει να αποσταλεί. Αυτά λέει το public API. Αυτά τα λέει ξεκάθαρα και το EULA. Διάβασε και τα δυο και θα το δεις. Τώρα αν η εφαρμογή κλέβει τη θέση σου και τη στέλνει κρυφά στη google προφανώς και δεν μπορούμε να το ξέρουμε. Αλλά αυτά είναι σενάρια συνωμοσιολογίας. Το API και το EULA λένε ξεκάθαρα οτι η θέση αποστέλεται ξεχωριστά και μόνο αν το επιλέξει ο χρήστης. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kogos Δημ. March 25, 2016 Κοινοποίηση Δημ. March 25, 2016 Δεν έχει νόημα να συζητάμε ποιος είναι πιο γνώστης και ποιός έχει τα περισσότερα πτυχία. Είναι σαν να συζητάμε ποιός την έχει πιο μεγάλη ενώ ξέρουμε ότι ο Τσακ Νορις την έχει μεγαλύτερη:) Εμένα παντός σε lolipop lg g3 το maps δεν μου ζήτησε να στείλω θέση και δουλεύει κανονικά με το gps-μόνο αισθητήρας Παράθεση the story of a ressurected blade!!! >> soon to be released << Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Sniaf Δημ. March 26, 2016 Κοινοποίηση Δημ. March 26, 2016 Σήμερα που ξαναπερασα το sygic λογου επαναφοράς κινητού έβγαλε παράθυρο αν θες να πας τους χάρτες στην sdcard κάτι πολύ καλό για συσκευές με λίγο αποθηκευτικό χώρο σαν το δικο μου Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
trelos_AM Δημ. March 27, 2016 Κοινοποίηση Δημ. March 27, 2016 Παιδιά να ρωτήσω κάτι πιο gps έχει μέσα και τον δακτύλιο;;; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
junglist Δημ. March 27, 2016 Κοινοποίηση Δημ. March 27, 2016 Παιδιά να ρωτήσω κάτι πιο gps έχει μέσα και τον δακτύλιο;;; Igo σίγουρα Παράθεση ONEPLUS 12 16/512gb: rooted Blackview Tab 11 tablet 8/128gb Amazon Fire stick 4k max Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
trelos_AM Δημ. March 27, 2016 Κοινοποίηση Δημ. March 27, 2016 Ποιό είναι το igo δεν το βρίσκω στο play store Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tsabasid Δημ. March 27, 2016 Κοινοποίηση Δημ. March 27, 2016 Δεν υπάρχει στο ελληνικό play store. Παράθεση ---Θάνος--- Huawei Mate 20 Pro Huawei Mediapad M3 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
memostrikas Δημ. March 27, 2016 Κοινοποίηση Δημ. March 27, 2016 Παιδιά να ρωτήσω κάτι πιο gps έχει μέσα και τον δακτύλιο;;; Don't panic Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
trelos_AM Δημ. March 27, 2016 Κοινοποίηση Δημ. March 27, 2016 Μπορείς να ποσταρεις ένα λινκ Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
spazoklabanias Δημ. March 27, 2016 Κοινοποίηση Δημ. March 27, 2016 Ψαξε το genius maps στο store,ειναι της ιδιας εταιρειας και εχει μονα ζυγα Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
trelos_AM Δημ. March 27, 2016 Κοινοποίηση Δημ. March 27, 2016 Για το igo? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tsabasid Δημ. March 27, 2016 Κοινοποίηση Δημ. March 27, 2016 Δε γίνεται να σου ποσταρει οποιουδήποτε είδους λινκ διότι ειναι παράνομο και παραβαινει τους κανόνες του φορουμ Παράθεση ---Θάνος--- Huawei Mate 20 Pro Huawei Mediapad M3 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
lek88 Δημ. March 29, 2016 Κοινοποίηση Δημ. March 29, 2016 (edited) Εγώ από θέμα πλοήγησης (εντός Αθήνας... Δεν έχω δοκιμάσει αλλου) είμαι ευχαριστημένη με τους χάρτες της Google! Προς το παρόν δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα. Ούτε κολλήματα ούτε αποσυνδέσεις την ώρα την πλοήγησης ούτε να με στείλει σε λάθος σημείο! Ειναι και στα ελληνικά! Επίσης έχει και εκφωνητρια στα ελληνικά. Μπορείς να κατεβάσεις και περιοχή για of line πλοήγηση. Επίσης βλέπω ότι δεν τραβάει και πολλά mb. Την τελευταία φορά που την χρησιμοποίησα ήταν 45 λεπτά διαδρομή στο κέντρο της Αθηνας με 4G+ και μου τράβηξε μόνο 6-7mb https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.apps.maps Αν όμως έχει κάποιος να μου προτείνει κάποια άλλη ίσως καλύτερη εφαρμογή με αυτά τα κριτηρια.... Ενδιαφέρομαι να την δοκιμάσω!! Από όπου κ αν είναι. Ακόμα κ αν είναι επί πληρωμή! Edited March 29, 2016 by lek88 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
fioravanti90 Δημ. March 29, 2016 Κοινοποίηση Δημ. March 29, 2016 (edited) Καλως ηρθες στο νημα. Οι google maps ειναι οντως παρα πολυ καλοι για το 95% των περιπτωσεων μετακινησης απο το Α στο Β, ειτε στην Αθηνα ειτε στην επαρχια. Καταναλωνουν σχετικα μικρο ογκο δεδομενων (που παντως δεν εχει να κανει με το αν εισαι σε 4g+ ή σε απλο 2g, το προγραμμα, οποιοδηποτε προγραμμα, τον ιδιο ογκο δεδομενων θα καταναλωσει, αλλα σε πολυ περισσοτερο χρονο), ειναι ενημερωμενοι και επειδη χρησιμοποιουν και την κεραια του κινητου εκτος απο το δεκτη gps χανουν πιο δυσκολα τη θεση σου. Και βεβαια ειναι δωρεαν. Αν γυρισεις 3-5 σελιδες πισω θα δεις περιπου θα δεις οτι ολοι μας προτεινουμε 6-8 εφαρμογες, που η καθεμια εχει τα συν και τα πλην της, με κυριοτερο πλην την υψηλη τιμη σε συγκριση με τη μηδενικη των google maps. Οι κυριοτεροι λογοι που εξακολουθουν να υπαρχουν ειναι: 1. Η σημαντικα μικροτερη καταναλωση μπαταριας και data σε συγκριση με τους google maps. 2. Οι πολυ περισσοτερες δυνατοτητες τους (εναλλακτικες δρομολογησεις, δακτυλιος, pois κοντα στην περιοχη που βρισκεσαι, πλοηγηση ακομα και σε περιοχες με ασθενες ή ανυπαρκτο σημα κινητης, αναλυτικοτατη tts φωνητικη καθοδηγηση). Το κακο ειναι οτι δεν υπαρχει ΤΟ καλυτερο προγραμμα, γι αυτο καποιοι εχουν πανω απο 1. Προσωπικα εχω 6 αγορασμενα και 1 (το igo) με πλαγιο τροπο αφου δεν πωλειται στην Ελλαδα. Τα περισσοτερα εχουν trial εκδοσεις για να βγαλεις ασφαλες συμπερασμα μονη σου. Εγω μετα απο τοσα χρονια βαζω: Κυριως το route66 αν θελω να παω καπου γρηγορα καθως εχει τη γρηγοροτερη αναζητηση προορισμου, τη γρηγοροτερη δρομολογηση και πολυ αναλυτικη tts φωνητικη δρομολογηση. Μονο μειον οτι δεν λειτουργει με την οθονη κλειστη, αρα καιει περισσοτερη μπαταρια. Δευτερευοντως το Ναβιγκον με πολυ καλη εγγενη tts φωνητικη καθοδηγηση, λειτουργια με την οθονη κλειστη αλλα οχι τις καλυτερες δρομολογησεις. Σε σπανιες (αλλα κρισιμες) περιπτωσεις το sygic. Οταν ειναι 14:20 και ψαχνεις την πιο κοντινη στη θεση σου Χ τραπεζα (που κλεινει στις 14:30), ή οταν ολοι πεινανε και γκρινιαζουν και πρεπει εσυ να βρεις ενα κοντινο εστιατοριο σε αγνωστη περιοχη, το sygic με εχει σωσει. Μειον εχει τις μεσω Λαμιας δρομολογησεις και την αυξημενη λογω 3d κτιριων (εντελως αχρηστο feature) καταναλωση μπαταριας. Τελος αν δεν ξερω αν ο προορισμος μου ειναι εντος ή εκτος δακτυλιου βαζω το dont panic. Ισως το πληρεστερο ολων λογω απεριοριστης παραμετροποιησης ειναι το igo. Το μονο μειον του ειναι οτι ακριβως λογω αυτης της παραμετροποιησης θελει ΠΟΛΥ χρονο και υπομονη για να ασχοληθεις μαζι του. Θα επιμεινω παντως, αν οι αναγκες σου ειναι απλως μετακινηση απο το Α στο Β, δεν πας σε βουνα και λαγκαδια οπου δεν υπαρχει σημα κινητης και εχεις ενα βασικο data plan, οι google maps θα σου κανουν μια χαρα τη δουλεια. Στα προγραμματα gps βρισκει πληρη εφαρμογη η ιστορια του ρολογιου. Αν εχεις 1 ρολόι ξερεις χωρις αμφιβολια τι ωρα ειναι. Αν παρεις και δευτερο ρολόι για να ελενξεις οτι πρωτο δειχνει την ακριβη ωρα, τοτε ειναι σιγουρο οτι θα παρεις και τριτο για να δεις ποιο απο τα δυο πηγαινει λαθος. Edited March 29, 2016 by fioravanti90 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
junglist Δημ. March 29, 2016 Κοινοποίηση Δημ. March 29, 2016 Συμφωνώ με τα παραπάνω, αλλά δεν εχω δει ιδιαίτερη κατανάλωση μπαταρίας για το Sygic. Μου καιει περίπου 10%/ώρα που δεν είναι τόσο άσχημο. Παράθεση ONEPLUS 12 16/512gb: rooted Blackview Tab 11 tablet 8/128gb Amazon Fire stick 4k max Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
yiangoun Δημ. March 29, 2016 Κοινοποίηση Δημ. March 29, 2016 Στα προγραμματα gps βρισκει πληρη εφαρμογη η ιστορια του ρολογιου. Αν εχεις 1 ρολόι ξερεις χωρις αμφιβολια τι ωρα ειναι. Αν παρεις και δευτερο ρολόι για να ελενξεις οτι πρωτο δειχνει την ακριβη ωρα, τοτε ειναι σιγουρο οτι θα παρεις και τριτο για να δεις ποιο απο τα δυο πηγαινει λαθος. Πολύ ωραία τοποθέτηση. Είναι ακριβώς όπως τα λες. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ELTASSOS Δημ. March 30, 2016 Κοινοποίηση Δημ. March 30, 2016 HERE MAPS παω να τους βαλω σε ΑΝΤΡΟΙΝΤ 4.2.2 και κάθονται μια χαραη αναβαθμισμενη εκδοση. Κανω και sign in.. Παω να κατεβασω χαρτες ελλαδοσ και δεν κατεβαζει τιποτα. Μου βγαζει "waiting to download" για 1-2 ωρες μεχρι που βαρεθηκα. Είναι νομιζετε θεμα σερβερ η μη συμβατότητας των χαρτων με το παληομοδιτικο μου 4.2.2 (cubot s222). μπας και με πηραν χαμπαρι από το ημεηλ ότι εχω και W8.1 with HERE maps και με εχουν στην black/ban-list? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kogos Δημ. March 30, 2016 Κοινοποίηση Δημ. March 30, 2016 Θέμα server. Μου έχει τύχει παλαιότερα Παράθεση the story of a ressurected blade!!! >> soon to be released << Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gerstavros2 Δημ. March 31, 2016 Κοινοποίηση Δημ. March 31, 2016 HERE MAPS παω να τους βαλω σε ΑΝΤΡΟΙΝΤ 4.2.2 και κάθονται μια χαραη αναβαθμισμενη εκδοση. Κανω και sign in.. Παω να κατεβασω χαρτες ελλαδοσ και δεν κατεβαζει τιποτα. Μου βγαζει "waiting to download" για 1-2 ωρες μεχρι που βαρεθηκα. Είναι νομιζετε θεμα σερβερ η μη συμβατότητας των χαρτων με το παληομοδιτικο μου 4.2.2 (cubot s222). Κανε επανακινηση τη συσκευή και συνεχισε το download. (ακομη δουλευει αυτο το τηλεφωνο; δεν το περιμενα :p ) Παράθεση Email επισκευών Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ELTASSOS Δημ. March 31, 2016 Κοινοποίηση Δημ. March 31, 2016 (edited) Κανε επανακινηση τη συσκευή και συνεχισε το download. (ακομη δουλευει αυτο το τηλεφωνο; δεν το περιμενα :p )[/quote βρηκα αυτό το τρυκ...απεγκαθιστω το HERE, μετα το βαζω ξανα και συνεχιζει για λιγο το downloading. Ξανα μανα και άλλο λιγο downloading...μεχρι ολοκληρωσης.Θελει 5-6 φορες. Thanx Stavros for servicing/repairing my phone....ναι δουλευει αψογα, Ζει και Βασιλευει, και είναι αστερι μεχρι οπου μπορει φυσικα λογω λειτουργικου ----- προσθήκη μηνύματος 12 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- Κανε επανακινηση τη συσκευή και συνεχισε το download. (ακομη δουλευει αυτο το τηλεφωνο; δεν το περιμενα :p )[/quote Edited March 31, 2016 by ELTASSOS Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gerstavros2 Δημ. March 31, 2016 Κοινοποίηση Δημ. March 31, 2016 [βρηκα αυτό το τρυκ...απεγκαθιστω το HERE, μετα το βαζω ξανα και συνεχιζει για λιγο το downloading. Ξανα μανα και άλλο λιγο downloading...μεχρι ολοκληρωσης.Θελει 5-6 φορες. Thanx Stavros for servicing/repairing my phone....ναι δουλευει αψογα, Ζει και Βασιλευει, και είναι αστερι μεχρι οπου μπορει φυσικα λογω λειτουργικου Κάτι τέτοια περίεργα κάνει σε Android 4.2 κ σ άλλες συσκευές που το χω δει. Εγώ το έλυνα με force close την εφαρμογή και μετά ξανά άνοιγμα όπου συνέχιζε το download για λίγο μέχρι να κολλήσει κ να ξανακάνω force close. Παράθεση Email επισκευών Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts