Jump to content

[Android - προτάσεις] GPS και πλοήγηση

zxr
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Σήμερα το πρωί χρησιμοποίησα το here για μια μικρή διαδρομή. Μέχρι το μεσημέρι όμως η εφαρμογή μου έφαγε 100mb χωρίς λόγο. Λέτε να έκανε μόνο του αναβάθμιση στο χάρτη;

Μήπως το είχες αφήσει στο online?

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

Μήπως το είχες αφήσει στο online?

Ναι αλλά είναι κάτι που το κάνω πάντα. Ποτέ δεν το αφήνω στο offline. Τι να κατέβασε όμως τόσο μεγάλο; Τους χάρτες της Ελλάδας του έχω αποθηκευμένους

Ελα ντε??

Και εμενα μου ηρθε το update, αλλα δεν μπορω να βρω, πως λειτουργει offline!!

Δεν μπορεις να κατεβασεις ολοκληρο χαρτη για ofline χρηση αλλα μονο τοπικα. Ας πουμε θες Αθηνα. Πατησε εντονα στο κεντρο της περιοχης που σε ενδιαφερει. Θα εμφανιστει η κοκκινη πινεζα. Πατωντας πανω της εμφανιζεται το γνωστο περιβαλλον. Τωρα, πας πανω δεξια, πατας και εμφανιζεται ληψη περιοχης εκτος συνδεσης. Πατας και μπορεις να κανεις ληψη τοπικου χαρτη. Το βρισκεις μετα στα Μερη μου και υποτιθεται οτι δουλευεις οφλαιν. Λεω υποτιθεται γιατι ειναι μια μπουρδα και μιση. ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ! Δοκιμαστε το και πειτε γνωμες. Ισως στη συνεχεια το βελτιωσουν. Αλλα σε γενικες γραμμες τζαμπα η φασαρια.

^ τζάμπα η φασαρία δε λες τίποτα. Δεν υπάρχει offline πλοήγηση αν δεν μπορείς να κατεβάσεις χάρτη ολόκληρης χώρας. Όχι ενός οικοδομικού τετραγώνου μόνο.

Δεν καταλαβαινω που μπερδευεστε με το offline των google maps.Σε lollipop(για αλλες εκδοσεις δεν γνωριζω) εχει επιλογη στο μενου.Την πατας και μετα με zoom in/out στο πλαισιο που εμφανιζεται καθοριζεις την περιοχη που θες να σωσεις και μετα δουλοευεις πλοηγηση χωρις data (τσεκαρισμενο).

Ενημερωτικα εντελως χοντρικα μπορεις να σωσεις για offline σχεδον το 1/3 της Ελλαδας σε καθε χαρτη.

εγω παντως εκανα το update σημερα και μετα πηγα στο χρση offline και εκανα zoom out μεχρι που μου εβγαλε επιλογη για ληψη χαρτη ελλαδας
adok13

πατας μενου πανω αριστερα και μετα περιοχες εκτος συνδεσης.εκει πατας το + κατω δεξια.οταν ανοιξει ο χαρτης κανε zoom out μεχρι να βγει ολη η ελλαδα ως επιλογη για κατεβασμ:cool: Edited by adok13
adok13

Δεν καταλαβαινω που μπερδευεστε με το offline των google maps.Σε lollipop(για αλλες εκδοσεις δεν γνωριζω) εχει επιλογη στο μενου.Την πατας και μετα με zoom in/out στο πλαισιο που εμφανιζεται καθοριζεις την περιοχη που θες να σωσεις και μετα δουλοευεις πλοηγηση χωρις data (τσεκαρισμενο).

Ενημερωτικα εντελως χοντρικα μπορεις να σωσεις για offline σχεδον το 1/3 της Ελλαδας σε καθε χαρτη.

Που ακριβώς είναι αυτό στις ρυθμίσεις γιατί εγώ με lolipop δεν το βλέπω

ΕΝ ΟΙΔΑ ΟΤΙ ΟΥΔΕΝ ΟΙΔΑ

Εμενα η αποθηκευση μου γινεται.

Η πλοηγηση οχι.

Μηπως δεν εχει ξεκινησει ακομα η ολη αλλαγη που εκαναν για offline πλοηγηση?

Η αποθήκευση μίας περιοχής λειτουργεί καιρό τώρα.

Αυτό που υποτίθεται ότι προστέθηκε τώρα είναι η offline αναζήτηση και απανυπολογισμός διαδρομής.

Αλλά και σε εμένα δεν λειτουργεί.

Κάπου είδα ότι κάποιες χώρες δεν υποστηρίζονται, αλλά δεν είδα να γράφει κάπου ποιές είναι αυτές....

Μόλις χρησιμοποίησα το Google Maps offline. Κανονικά αναζήτηση και φωνητικές οδηγίες.

Το μόνο γνωστό κακό είναι η μη λήψη ολόκληρης χώρας, και η λήξη των κατεβασμένων χαρτών μετά από ένα μήνα.

Και σε μένα στο χάρτη που κατέβασα με κλειστά τα δεδομένα πως γίνεται να παίρνω μύνημα από την εφαρμογή ότι δε μπορώ να κάνω αναζήτηση...

Ανοίγοντας την εφαρμογή πρώτη φορά μετά την αναβάθμιση, με ενημέρωσε για την offline δυνατότητα και μου πρότεινε να κατεβάσω χάρτη, βάσει των περιοχών που επισκέπτομαι συχνά. Υποψιάζομαι πως έχει να κάνει με το location history που έχω ενεργό.

Στη συνέχεια με κλειστά δεδομένα έκανα κανονικά αναζήτηση και ξεκίνησε η πλοήγηση.

Η συσκευή είναι με Android 6.0 / Maps 9.17.1

παιδια τελικα ακυρο.κανει κανονικα πλοηγηση offline αλλα δε μπορω να κατεβασω ολη τη χωρα αλα ενα κοματι. Edited by adok13
adok13

Αυτές οι οδηγίες είναι λανθασμένες(τουλάχιστον στην περίπτωσή μου):

1. Ανοίξτε την εφαρμογή "Χάρτες Google" maps.

2. Βεβαιωθείτε ότι είστε συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο και ότι έχετε συνδεθεί στους Χάρτες Google.

3. Αναζητήστε ένα μέρος, για παράδειγμα Αγρίνιο.

4. Στο κάτω μέρος, αγγίξτε τη γραμμή όπου βρίσκεται το όνομα του μέρους που αναζητήσατε.

5. Επιλέξτε Λήψη.

Αν το κάνεις όπως λέει στο 3 δεν υπάρχει επιλογή για λήψη. Αντίθετα πρέπει να πατήσουμε στο μενου(πάνω αριστερά) και από εκεί να πατήσουμε στην επιλογή "Τα μέρη σας". Στην οθόνη που θα εμφανιστεί αν σύρουμε προς τα κάτω θα βρούμε την επιλογή Περιοχές εκτός σύνδεσης(μπρος στα μάτια μας, πως και δεν το είδαμε? Καλά που υπάρχει η "βοήθεια") και η επιλογή λήψης νέας περιοχής εκτός σύνδεσης.

Παρ' όλα αυτά όμως και ακόμη και αν επιλέξω το χάρτη αφού έχω διακόψει τη σύνδεση στο διαδίκτυο, βγαίνει το μήνυμα ότι οι χάρτες είναι εκτός σύνδεσης και δεν κάνει αναζήτηση ούτε στον αποθηκευμένο χάρτη καν. Απλά βγάζει το μήνυμα ότι είναι εκτός σύνδεσης και τις επιλογές ακύρωσης και δοκιμής ξανά(η οποία βεβαίως αποτυγχάνει).

Επίσης ο χάρτης είναι ελλιπής σε πληροφορίες, εμφανίζονται τα ονόματα μόνο των λεωφόρων και κάποιων κεντρικών οδών, οπότε ούτε στο χάρτη μπορείς να βρεις κάτι εκτός και αν είναι κάποια κεντρική οδός.

Edited by dancer_69

Αν το κάνεις όπως λέει στο 3 δεν υπάρχει επιλογή για λήψη. Αντίθετα πρέπει να πατήσουμε στο μενου(πάνω αριστερά) και από εκεί να πατήσουμε στην επιλογή "Τα μέρη σας". Στην οθόνη που θα εμφανιστεί αν σύρουμε προς τα κάτω θα βρούμε την επιλογή Περιοχές εκτός σύνδεσης(μπρος στα μάτια μας, πως και δεν το είδαμε? Καλά που υπάρχει η "βοήθεια") και η επιλογή λήψης νέας περιοχής εκτός σύνδεσης.

Παρ' όλα αυτά όμως και ακόμη και αν επιλέξω το χάρτη αφού έχω διακόψει τη σύνδεση στο διαδίκτυο, βγαίνει το μήνυμα ότι οι χάρτες είναι εκτός σύνδεσης και δεν κάνει αναζήτηση ούτε στον αποθηκευμένο χάρτη καν. Απλά βγάζει το μήνυμα ότι είναι εκτός σύνδεσης και τις επιλογές ακύρωσης και δοκιμής ξανά(η οποία βεβαίως αποτυγχάνει).

Επίσης ο χάρτης είναι ελλιπής σε πληροφορίες, εμφανίζονται τα ονόματα μόνο των λεωφόρων και κάποιων κεντρικών οδών, οπότε ούτε στο χάρτη μπορείς να βρεις κάτι εκτός και αν είναι κάποια κεντρική οδός.

Υπάρχει, απλά οι οδηγίες είναι για ......... ΑΝ κάνεις ότι λέει, βάλεις πχ Χολαργός ή Σπάρτη θα σου εμφανίσει ένα χάρτη. Αν κάνεις scroll down θα δεις την επιλογή. Τουλάχιστον σε μενα την εμφανίζει. Μαζί και πληροφορίες για το μέρος.

ΕΝ ΟΙΔΑ ΟΤΙ ΟΥΔΕΝ ΟΙΔΑ

Σε μένα δε βγαζει τίποτα. Έχοντας κλειστό το wifi αν ανοίξω την εφαρμογή εμφανίζει το χάρτη που έχει αποθηκευτεί. Όταν πατήσω πάνω στην "Αναζ στους χάρτες.." εμφανίζονται, ένα πλαίσιο με τις περιοχές εκτός συνδ. και ένα με το μήνυμα ότι "Οι χάρτες είναι εκτός σύνδεσης" από κάτω του. Τώρα ότι και να γράψω(έστω και ένα γράμμα) έχω μια λευκή οθόνη και πατώντας στο αναζήτηση βγαίνει και πάλι το μήνυμα ότι οι χάρτες είναι εκτός συνδεσης κλπ. Το ίδιο συμβαίνει ακόμη και αν επιλέξω τον αποθηκευμένο χάρτη(ο οποίος εμφανίζεται ούτως η άλλως στην αρχή) από το πρώτο πλαίσιο που ανέφερα πιο πάνω.

Καθαρισμός δεδομένων, απεγκατάσταση/επανεγκατάσταση της εφαρμογής δε έχει κάνει καμιά διαφορά.

Παιδες νομιζω τσαμπα ταλαιπωρηστε (και εγω μαζι σας) για την offline πλοηγηση των Google Maps.

Ακομα και αν εχετε λαβει την νεα εκδοση των Google Maps, δεν σημαινει οτι εχετε και offline πλοηγηση γιατι πολυ απλα η κυρα Google την δινει σταδιακα αυτη την δυνατοτητα:p Για αυτο αλλος την εχει και αλλος οχι.

Αντιγραφω απο το Android Police:

Unfortunately, it looks like some features, such as offline navigation, require a server-side switch even if you're running the latest version.

Χθες εγκατεστησα τη "δωρεαν"εκδοση του ΤομΤομ Go. Δωρεαν 75χλμ πλοηγηση καθε μηνα αλλα μετα συνδρομη €20 το χρονο ή €45 την τριετια. Εντυπωσιακοι 3D χαρτες σαν του συτζικ. Με μολις μια διαδρομη ως benchmark, ειδα οτι εχει βελτιωσει και τη δρομολογηση αλλα και τις φωνητικες οδηγιες σε συγκριση με το προηγουμενο προγραμμα. Πανευκολη αναζητηση προορισμου οπως το r66. Δυστυχως δεν εχει ακομα tts φωνη για την εκφωνηση οδων, καιει αρκετα παραπανω μπαταρια σε σχεση με το προηγουμενο τομτομ, αλλα εχει και την πιο εγκυρη ενημερωση για live κινηση στους δρομους.

Θα την δοκιμασω σε 2-3 διαδρομες ακομα διπλα-διπλα με το παλιο τομτομ για να σιγουρευτω αλλα ηδη με ψηνει να το αγορασω.

Για οσους ψαχνουν κατι δωρεαν, νομιζω οτι η ιδεα του ΤομΤομ ειναι αρκετα εξυπνη. Πηγαινεις στον προορισμο σου μεχρι ενα σημειο χωρις gps, και μετα φτανοντας κοντα το ενεργοποιεις και σε πηγαινει αυτο για το μικρο υπολοιπο της διαδρομης.

Χθες εγκατεστησα τη "δωρεαν"εκδοση του ΤομΤομ Go. Δωρεαν 75χλμ πλοηγηση καθε μηνα αλλα μετα συνδρομη €20 το χρονο ή €45 την τριετια. Εντυπωσιακοι 3D χαρτες σαν του συτζικ. Με μολις μια διαδρομη ως benchmark, ειδα οτι εχει βελτιωσει και τη δρομολογηση αλλα και τις φωνητικες οδηγιες σε συγκριση με το προηγουμενο προγραμμα. Πανευκολη αναζητηση προορισμου οπως το r66. Δυστυχως δεν εχει ακομα tts φωνη για την εκφωνηση οδων, καιει αρκετα παραπανω μπαταρια σε σχεση με το προηγουμενο τομτομ, αλλα εχει και την πιο εγκυρη ενημερωση για live κινηση στους δρομους.

Θα την δοκιμασω σε 2-3 διαδρομες ακομα διπλα-διπλα με το παλιο τομτομ για να σιγουρευτω αλλα ηδη με ψηνει να το αγορασω.

Για οσους ψαχνουν κατι δωρεαν, νομιζω οτι η ιδεα του ΤομΤομ ειναι αρκετα εξυπνη. Πηγαινεις στον προορισμο σου μεχρι ενα σημειο χωρις gps, και μετα φτανοντας κοντα το ενεργοποιεις και σε πηγαινει αυτο για το μικρο υπολοιπο της διαδρομης.

75 χλμ τον μήνα για σοβαρή οδήγηση, είναι σαν αστείο.

Επίσης το κόστος του για 1 χρόνο, είναι η τιμή του Sygic για πάντα για όταν έχει προσφορές και για όλη την Ευρώπη.

Στο ΤομΤομ τι χάρτη αγοράζεις με τα 20€?

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

Φυσικα δεν τιθεται θεμα συγκρισης, οχι μονο με το συτζικ, αλλα με οποιοδηποτε προγραμμα σε θεμα τιμης. Τα €20 απ οτι καταλαβα δεν σου αγοραζουν χαρτη αλλα συνδρομη. Αρα θα μπορεις να κατεβαζεις οσους χαρτες χωραει η μνημη της συσκευης και να τους χρησιμοποιεις για 1 χρονο. Πραγματικα εξοφρενικη τιμη.

Τα 75 χλμ δωρεαν το μηνα δεν ειναι βεβαια για ταξιτζηδες/φορτηγατζηδες ή πωλητες. Καποιος ομως που παει περιστασιακα βολτες νομιζω οτι θα του χρησιμευσει. Κι εγω νομιζα οτι σχεδον ολοι μπορουν να διαθεσουν 100-300 mb το μηνα για να χρησιμοποιησουν το πολυ καλο και δωρεαν google maps αλλα μετα το σεντονι που προηγηθηκε γυρω απο το ζητημα της offline χρησης του google maps καταλαβα οτι υπαρχουν παρα πολλοι που ειτε δεν εχουν ειτε δεν θελουν να ξοδεψουν mb, ειτε δεν θελουν να εξαρτωνται απο το καλο σημα κινητης για την πλοηγηση τους.

Στο κατω κατω δωρεαν ειναι, και νομιζω θα ειναι μια χρησιμη εναλλακτικη λυση, που πιανει βεβαια 300mb στη μνημη της συσκευης.

• The title was changed to [Android - προτάσεις] GPS και πλοήγηση