Jump to content

[Android - προτάσεις] GPS και πλοήγηση

zxr
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Παιδιά μήπως έχετε να μου προτείνετε κάποιον καλό rss reader;

Χρησιμοποιώ το pulse reader κι είμαι πολύ ικανοποιημένος!

Τhe end of an era...

Αγόρασα προχθές το Destinator for Android το οποίο όσο και αν το έψαξα δε βρήκα την παραμικρή ομοιότητα με το Destinator for WinMobile.

Η δομή των directories και των αρχείων είναι εντελώς διαφορετική.

Ευτυχώς οι χάρτες που είχε ήταν του 2011 !

Αρχικά αντιμετώπισα τα εξής 2 προβλήματα:

1) Δε έβρισκα πουθενά ενημερώσεις χαρτών για Android (που να ψάξω δηλαδή για νέες ενημερώσεις άμα βγουν)

2) Το software μου το έδωσαν σε μία 4GB MicroSD. H κάρτα που είχα ήδη στο κινητό μου εγώ είναι 16G. Δοκίμασα να το αντιγράψω αλλά μετά μου λέει πως δεν έχω δικαίωμα να το τρέξω.

Κάλεσα την MLS όπου μου είπαν:

1) ΟΤΑΝ βγει νέα αναβάθμιση θα προσθέσουν νέα κατηγορία (Android) στο site τους

2) H εφαρμογή είναι κλειδωμένη στην 4G κάρτα που μου έδωσαν και για να τη μεταφέρω στην 16G πρέπει να πάω εκεί και να το κάνουν αυτοί. Αυτό το copy θα κοστίσει 25€ !!

Θέλω όμως να ρωτήσω εάν ξέρει κανείς:

1) Πως μπορώ να περάσω τα δικά μου POIs που κατεβάζω από διάφορα sites? Τι αντιγράφω που? (Δεν εννοώ να περάσω ένα ένα τα POIs αλλά να βάλω όλο το DAT file)

2) Ενω ακολουθώ τη διαδρομή όταν έρχεται η ώρα πχ να στρίψω, μου το λέει προφορικά, αλλά μου βγάζει και μία μεγάλη ταμπέλα μες τη μέση της οθόνης η οποία μου κρύβει τα πάντα. Ξέρει κανείς πως μπορώ να την ξεφορτωθώ?

Ετσι για την ιστορία:

- Ήμουν απόλυτα ευχαριστημένος από το Destinator για WinMobile και δεν είχα σκοπό να το αλλάξω, αλλά μία ωραία μέρα έβαλα το κινητό μου (Omnia) για φόρτιση και... κάηκε η πλακέτα. Ολα τα νέα κινητά τώρα βγαίνουν με android οπότε είπα να ακολουθήσω. Πήρα λοιπόν το Samsung Galaxy Ace και το Destinator για Android 2.2

- Εχω δοκιμάσει όλα σχεδόν τα προγράμματα πλοήγησης και το ΜΟΝΟ που με πάει εκεί που πρέπει χωρίς να χρειαστεί να κάνω 10 παρακάμψεις και να διασχίσω 25 χωράφια είναι το destinator.

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

May The Force Be With You...

Αγόρασα προχθές το Destinator for Android το οποίο όσο και αν το έψαξα δε βρήκα την παραμικρή ομοιότητα με το Destinator for WinMobile.

Η δομή των directories και των αρχείων είναι εντελώς διαφορετική.

Ευτυχώς οι χάρτες που είχε ήταν του 2011 !

Αρχικά αντιμετώπισα τα εξής 2 προβλήματα:

1) Δε έβρισκα πουθενά ενημερώσεις χαρτών για Android (που να ψάξω δηλαδή για νέες ενημερώσεις άμα βγουν)

2) Το software μου το έδωσαν σε μία 4GB MicroSD. H κάρτα που είχα ήδη στο κινητό μου εγώ είναι 16G. Δοκίμασα να το αντιγράψω αλλά μετά μου λέει πως δεν έχω δικαίωμα να το τρέξω.

Κάλεσα την MLS όπου μου είπαν:

1) ΟΤΑΝ βγει νέα αναβάθμιση θα προσθέσουν νέα κατηγορία (Android) στο site τους

2) H εφαρμογή είναι κλειδωμένη στην 4G κάρτα που μου έδωσαν και για να τη μεταφέρω στην 16G πρέπει να πάω εκεί και να το κάνουν αυτοί. Αυτό το copy θα κοστίσει 25€ !!

Θέλω όμως να ρωτήσω εάν ξέρει κανείς:

1) Πως μπορώ να περάσω τα δικά μου POIs που κατεβάζω από διάφορα sites? Τι αντιγράφω που? (Δεν εννοώ να περάσω ένα ένα τα POIs αλλά να βάλω όλο το DAT file)

2) Ενω ακολουθώ τη διαδρομή όταν έρχεται η ώρα πχ να στρίψω, μου το λέει προφορικά, αλλά μου βγάζει και μία μεγάλη ταμπέλα μες τη μέση της οθόνης η οποία μου κρύβει τα πάντα. Ξέρει κανείς πως μπορώ να την ξεφορτωθώ?

Ετσι για την ιστορία:

- Ήμουν απόλυτα ευχαριστημένος από το Destinator για WinMobile και δεν είχα σκοπό να το αλλάξω, αλλά μία ωραία μέρα έβαλα το κινητό μου (Omnia) για φόρτιση και... κάηκε η πλακέτα. Ολα τα νέα κινητά τώρα βγαίνουν με android οπότε είπα να ακολουθήσω. Πήρα λοιπόν το Samsung Galaxy Ace και το Destinator για Android 2.2

- Εχω δοκιμάσει όλα σχεδόν τα προγράμματα πλοήγησης και το ΜΟΝΟ που με πάει εκεί που πρέπει χωρίς να χρειαστεί να κάνω 10 παρακάμψεις και να διασχίσω 25 χωράφια είναι το destinator.

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

σε αλλα gps τα poi κανουνε για ολους του χαρτες αλλα επιδει αυτο ειναι κλειδωμενο δεν ξερω εαν το περασηςαν το δεχθει βαλε τα poi απο το wm το παλιο περνας τα poi >sd>φακελος delstineitor>conekt νομιζω λεγεται poi να δεις αν δουλευει ....

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=568971986488193&set=a.322449567807104.91091.322436297808431&type=1&theaternokia 3110 -nokia 3120-vodafon joy845- Huawei ideos x3- sony ericsson xperia neo v samsung galaxy POCET GTS-5300-thl w100- pipo-s2 lenovo thinkpad E540 ICORE 5 4210M

Hiaomi Redmy Note 2 Prime

σε αλλα gps τα poi κανουνε για ολους του χαρτες αλλα επιδει αυτο ειναι κλειδωμενο δεν ξερω εαν το περασηςαν το δεχθει βαλε τα poi απο το wm το παλιο περνας τα poi >sd>φακελος delstineitor>conekt νομιζω λεγεται poi να δεις αν δουλευει ....

Δεν υπάρχει τέτοιος φάκελος :(

(Ούτε destinator ούτε conekt.)

Η εφαρμογή (στο android) βρίσκεται στο directory [intrinsyc]

Επίσης δε βλέπω πουθενά άλλα DAT files ώστε να προσθέσω εκεί και τα δικά μου!

Δεν υπάρχει τέτοιος φάκελος :(

(Ούτε destinator ούτε conekt.)

Η εφαρμογή (στο android) βρίσκεται στο directory [intrinsyc]

Επίσης δε βλέπω πουθενά άλλα DAT files ώστε να προσθέσω εκεί και τα δικά μου!

αρα δεν γινεται αυτο ειναι ολα κλειδωμενα στην sd που σου δινει αλλα εισαι υποχρεωμενος να δουλευεις αυτη την sd 4gb ειδαλος σου περνουν 25euro να τα περασουνε σε μεγαλυτερη που εχεις ειναι ληστεια και κοροιδια αφου εχεις πληρωσει ειδει :(:(

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=568971986488193&set=a.322449567807104.91091.322436297808431&type=1&theaternokia 3110 -nokia 3120-vodafon joy845- Huawei ideos x3- sony ericsson xperia neo v samsung galaxy POCET GTS-5300-thl w100- pipo-s2 lenovo thinkpad E540 ICORE 5 4210M

Ναι είναι πράγματι ληστεία! Αφού το πλήρωσα το πρόγραμμα. Τι σε νοιάζει αν θα το τρέχω σε 4G κάρτα ή σε 4Terra (λέμε τώρα) κάρτα?

Τα κλειδώματά τους δεν είναι δικό μου πρόβλημα.

Αν θέλουν τέτοιο κλείδωμα να αναλάβουν τζάμπα και την περίπτωση που κάποιος θέλει άλλη κάρτα!

Τέλος πάντων... Μόλις μίλησα με MLS:

Μου είπαν πως στη version για android ΔΕ γίνεται να περάσουμε δικά μας POI files.

Μένουμε ΜΟΝΟ με ότι μας δίνουν...

:mad:

Απο οταν εκανα την αναβαθμιση του Navigon σε 3.6.0, οταν ανοιξα πρωτη φορα στο κινητο, μου εβγαλε επιλογη να κατεβασει τους χαρτες για να συνεχισει, και κατεβασε ολη την Ευρωπη 2gb+. Εσβησα απο τον φακελο ολες τις αλλες χωρες εκτος της Ελλαδας, και τις αντιστοιχες φωνητικες οδηγιες, και μονο αυτα, αλλα οταν πηγαινα να ξανανοιξω το προγραμμα μου εβγαζε παλι το ιδιο μηνυμα να κατεβασω τα απαραιτητα αρχεια μεσω wifi ή pc, για να προχωρησει.

Πηγα να τα κατεβασω απο το pc μεσω Navigon fresh, και ενω κλικαρα μονο Greece. αυτο καταβασε ολη τη Europe 40 που ειναι 500mb, παλι καλα σε σχεση με πριν δηλαδη. Λειρουργει μια χαρα βεβαια, αλλα δεν μπορω να κρατησω μονο τον χαρτη της Ελλαδας και τα αντιστοιχα voices? Μηπως πρεπει να σβησω κατι απο κανα φακελο για να μην ζηταει οτι λειπουν χαρτες.

Απο οταν εκανα την αναβαθμιση του Navigon σε 3.6.0, οταν ανοιξα πρωτη φορα στο κινητο, μου εβγαλε επιλογη να κατεβασει τους χαρτες για να συνεχισει, και κατεβασε ολη την Ευρωπη 2gb+. Εσβησα απο τον φακελο ολες τις αλλες χωρες εκτος της Ελλαδας, και τις αντιστοιχες φωνητικες οδηγιες, και μονο αυτα, αλλα οταν πηγαινα να ξανανοιξω το προγραμμα μου εβγαζε παλι το ιδιο μηνυμα να κατεβασω τα απαραιτητα αρχεια μεσω wifi ή pc, για να προχωρησει.

Πηγα να τα κατεβασω απο το pc μεσω Navigon fresh, και ενω κλικαρα μονο Greece. αυτο καταβασε ολη τη Europe 40 που ειναι 500mb, παλι καλα σε σχεση με πριν δηλαδη. Λειρουργει μια χαρα βεβαια, αλλα δεν μπορω να κρατησω μονο τον χαρτη της Ελλαδας και τα αντιστοιχα voices? Μηπως πρεπει να σβησω κατι απο κανα φακελο για να μην ζηταει οτι λειπουν χαρτες.

εχω και γω το navigon 2.6.1 και εχω κατεβασει και γω ολη την ευρωπη νομιζω οτι ετσι δουλευει αυτο εαν σβησεις καποια χωρα θα ζηταει παλι να κατεβασεις τα αρχεια που λειπουνε εμενα μου πιανει 2 gb και κατι το navigon στην sd ..:)

γνωριζει κανεις αν υπαρχει καποια εφαρμογη που να προσομοιαζει το συστημα των νοκια για τα σμσ?

δηλαδη με το νο1 να χεις 3 γραμματα...οπως δηλαδη στελναμε παλια χωρις qwerty

γνωριζει κανεις αν υπαρχει καποια εφαρμογη που να προσομοιαζει το συστημα των νοκια για τα σμσ?

δηλαδη με το νο1 να χεις 3 γραμματα...οπως δηλαδη στελναμε παλια χωρις qwerty

Αλφαριθμητικό Τ9 εννοείς. Multiling, HTC IME mod, Smart Keyboard Pro.

spacer.png
Model: OnePlus 8T Lunar Silver 12/256 (kebab)
ROM: OxygenOS v11.0.11.11.KB05AA (Android 11)
Mods: Magisk v23 + Riru + LSPosed
Recovery: TWRP 3.5.2_11

Καλησπερα και απο μενα...

Εχω gps απο το 2005... Ειτε στο αυτοκινητο, ειτε στο κινητο, ειτε οπου μπορουσε να τρεξει. Περυσι τα πουλησα ολα γιατι εδω που ζω πλεον δεν το χρειαζομαι.

Πριν καμια εβδομαδα αγορασα το galaxy ace... Πρωτη φορα με android και ομολογω οτι εντυπωσιαστηκα... Πολυ καλη φιλοσοφια..

Στο διαταυτα, αφου επαιξα με το market εβαλα το sygic και μπορω να πω πως εμεινα αρκετα ικανοποιημενος, σε σημειο να μην μου φαινονται θυσια τα 19,99€ που ζητανε... Τι λετε; το εχει δοκιμασει κανενας;

ΥΓ: Παντα δηλωνα παιδι του Destinator...

Για το Navigon Android: δοκιμάστε να σβήσετε τους χάρτες των άλλων χωρών και ΜΟΝΟ τις TTS φωνές των άλλων χωρών, όχι τις απλές.

Αν δεν κάνω λάθος θα δουλέψει με αυτόν τον τρόπο. ;)

Εγώ μόνο τους χάρτες από 2-3 χώρες έχω περασμένους στην SD.

--- Sony Xperia 5 II ---

ναι πως ειχαμε τις παντοφλες παλια και πατουσες 2 φορες το 1 για να βγει Β πχ...ισως αυτο το μουλτιλινγκ να εχει?

το HTC_IME εχει σιγουρα, το χρησιμοποιουσα ετσι.

ναι πως ειχαμε τις παντοφλες παλια και πατουσες 2 φορες το 1 για να βγει Β πχ...ισως αυτο το μουλτιλινγκ να εχει?

Ναι έχει το Multiling όπως και τα άλλα δύο που σου είπα.

spacer.png
Model: OnePlus 8T Lunar Silver 12/256 (kebab)
ROM: OxygenOS v11.0.11.11.KB05AA (Android 11)
Mods: Magisk v23 + Riru + LSPosed
Recovery: TWRP 3.5.2_11

το HTC_IME εχει σιγουρα, το χρησιμοποιουσα ετσι.

άψογο!! μετά από τόσα χρόνια σε symbian το χρησιμοποιοώ μονιμα από τη πρώτη στιγμή που πηρα android

Ο λογικός άνθρωπος προσαρμόζεται στο κόσμο γύρω του...

Ο παράλογος επιμένει να προσπαθεί να προσαρμόσει τον κόσμο στον εαυτό του...

Γι' αυτό το λόγο κάθε πρόοδος εξαρτάται από τον παράλογο!!!

George Bernard Shaw

Παιδιά ψάχνω δυο προγράμματα για desire hd non root:

1) Για download video απο youtube

2)κάποιου είδους timer για να κλείνει το ράδιο το βράδυ

Υπάρχει τίποτα;

Παιδιά ψάχνω δυο προγράμματα για desire hd non root:

1) Για download video απο youtube

2)κάποιου είδους timer για να κλείνει το ράδιο το βράδυ

Υπάρχει τίποτα;

1) Tubemate το οποίο είναι εκτός market (ήταν εντός μέχρι πριν λίγο καιρό) αλλά λέει θα ξαναμπεί σύντομα.

2) Λογικά δεν μπορείς να βάλεις άλλο fm radio από αυτό που έχει η rom σου. Μπορείς να κατεβάσεις το ιντερνετικό Wunder Radio που έχει την επιλογή να κλείνει μετά από λίγη ώρα και έχει σχεδόν όλους τους ελληνικούς σταθμούς ... αλλά κοστίζει κοντά στα 5 ευρώ.

....ομως εχω ενα προβλημα.οταν πιανει σημα και μου δειχνει που ειμαι(δηλ.συντεταγμενες),δεν μου γραφει στο υψομετρο κατι.....

Άλλαξε γλώσσα μενού σε Αγγλικά και πέσμου αν σου δείχνει το υψόμετρο. Αν ναι τότε το πρόβλημα είναι εντός του Lang_Greek.gro

Πως λύνεται:

Με το Groconvert (google it) μετατρέπουμε το Lang_Greek.gro σε Lang_Greek.zip

Extract το αρχείο Dictionary.lang

Ανοίγουμε το αρχείο Dictionary.lang με το Notepad ή το Notepad++ (google it) και βρίσκουμε την γραμμή

DISTWUNIT~%d m="μ."

την οποία αλλάζουμε σε

DISTWUNIT~%d m="[b]%d [/b]μ."

Σώζουμε τις αλλαγές.

Ανοίγουμε το Lang_Greek.zip με το winrar ή το 7zip, και κάνουμε drag and drop το αρχείο Dictionary.lang αντικαθιστώντας το παλαιό.

Με το Groconvert μετατρέπουμε το Lang_Greek.zip σε Lang_Greek.gro

Δεν μένει παρά να δοκιμάσουμε το νέο Lang_Greek.gro

Δεν ξέρω αν επιτρέπεται να δώσω link του δικού μου Lang_Greek.gro;

Ας μου το πει κάποιος mod.

Edit:

Το δικό μου lang_greek.gro

http://www.multiupload.com/T5EYYYH3GL

Edited by mp3buddy
προσθήκη λινκ

2) Λογικά δεν μπορείς να βάλεις άλλο fm radio από αυτό που έχει η rom σου. Μπορείς να κατεβάσεις το ιντερνετικό Wunder Radio που έχει την επιλογή να κλείνει μετά από λίγη ώρα και έχει σχεδόν όλους τους ελληνικούς σταθμούς ... αλλά κοστίζει κοντά στα 5 ευρώ.

Το ίδιο μπορείς να κάνεις και με το tunein radio το οποίο είναι δωρεάν.

Sent from my GT-I9000

Μάκης

• Administrators
Δεν ξέρω αν επιτρέπεται να δώσω link του δικού μου Lang_Greek.gro;

Ας μου το πει κάποιος mod.

Δεν βρίσκω λόγο να μην μπορείς. ;)

Modpic.gif

• The title was changed to [Android - προτάσεις] GPS και πλοήγηση