Jump to content

[Επίσημο] HTC Desire Μέρος Ι

athanaso77
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Υπάρχει δυνατότητα αντιγραφής ενός γκρουπ επαφών στη sim?όχι μια μια αλλά ούτε μονο τον αριθμο καποιας επαφής...ολόκληρη αντιγραφή!

• Απαντήσεις 12,6χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

στην σιμ καθε επαφη μπορει να εχει μονο εχνα στοιχεια (νουμερο)

αν στο κινητο εχεις ονομα με δυο νουμερα θα σου δειχνει το ιδιο ονομα δυο φορες , μια για καθε νουμερο

στην σιμ καθε επαφη μπορει να εχει μονο εχνα στοιχεια (νουμερο)

αν στο κινητο εχεις ονομα με δυο νουμερα θα σου δειχνει το ιδιο ονομα δυο φορες , μια για καθε νουμερο

Οταν ομως τις κανουμε extract στην καρτα μνημης και επαναφερουμε , τις επαναφερει σωστα ?

Φιλικά Γιάννης

Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16,3KBytes.

Οταν ομως τις κανουμε extract στην καρτα μνημης και επαναφερουμε , τις επαναφερει σωστα ?
Έτσι είναι. Μπορείς να έχεις αυτό το αρχείο και στο pc σου για backup ;)

Παιδιά να σας πω τη γνώμη μου για την μπαταρία:

1. Πλέον το 99% των touchscreen smartphones, ασχέτως λογισμικού-πλατφόρμας, έχει ως μόνιμο μειονέκτημα τη χαμηλή αυτονομία. Είναι κάτι που μου πήρε αρκετό καιρό να το συνηθίσω ερχόμενος από τα Symbian με πλήκτρα. Απλά δεν γίνεται να έχουμε top ισχύ και πλήρως λειτουργικό smartphone με touchscreen και να περιμένουμε αυτονομία πάνω από 1,5 μέρα.

2. Θεωρώ πως στο Desire μεγάλο ρόλο παίζει και η ROM που έχουμε εγκαταστήσει (άρα μιλάμε μόνον για rooted). Προσωπικά, μέχρι προχθές, οποιαδήποτε απόπειρα έκανα για να βάλω ROM με αξιοπρεπή αυτονομία ήταν αποτυχία (δοκίμασα κάπου 5 εκδόσεις με Sense). Αυτό που έκανα ήταν να "πειράξω" τη ROM LeeDroid 2.2d και να αφαιρέσω από μέσα μερικές εφαρμογές και αρχεία που όπως φαίνεται είχαν αρνητική επίδραση στην αυτονομία. Δεν πείραξα το kernel, ενώ η έκδοση radio που χρησιμοποιώ είναι η 32.48.00.32U_5.11.05.14

3. Σας προτρέπω να εγκαταστήσετε την εφαρμογή SetCPU και να φτιάξετε ένα νέο προφίλ διαχείρησης πόρων που θα έχει σχέση με το screen off (οθόνη σβηστή). Εκεί, επειδή το κινητό θεωρητικά δεν χρησιμοποιείται, μπορείτε να θέσετε τον επεξεργαστή να δουλεύει στα 245MHz. Πιστέψτε με, η θετική αλλαγή στην αυτονομία θα είναι δεδομένη!

4. Καλό είναι να τσεκάρετε ποιες εφαρμογές μένουν χωρίς λόγο σε σύνδεση στο internet ή ποιές ζητούν να κατεβάζουν συνεχώς (πάλι χωρίς λόγο) νέα δεδομένα (πχ καιρός, ειδήσεις κλπ.). Εγώ προσωπικά δεν έχω τίποτα σε διαρκή-συνεχή ενημέρωση. Ακόμη και το να αφήνετε ανοιχτό το WiFi χωρίς λόγο επιδρά αρνητικά στην αυτονομία. Το ίδιο ισχύει και για τον δέκτη GPS όταν δεν χρησιμοποιείτε την πλοήγηση...

5. Γενικά η αυτονομία εξαρτάται και από τη χρήση του κινητού. Αν παίζετε διαρκώς παιχνίδια, αν σερφάρετε πολύ στο net, αν κάνετε κλήσεις μακράς διάρκειας, αν έχετε ενεργοποιημένη τη διπλή λειτουργία δικτύου (GSM/UMTS), αν χρησιμοποιείτε πολύ την κάμερα κλπ, τότε θα έχετε πρόβλημα με την αυτονομία.

6. Επίσης, αν το κινητό έχει οθόνη amoled, τότε καλό είναι να αξιοποιήσετε την τεχνολογία της και να χρησιμοποιείτε σκούρα wallpapers (ακόμη και σκέτο μαύρο!), καθώς αυτά καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια επειδή οι οθόνες amoled δεν ξοδεύουν ενέργεια για τον φωτισμό του μαύρου σε αντίθεση με τις υπόλοιπες οθόνες (τα Desire νέας παραγωγής χρησιμοποιούν οθόνη s-lcd η οποία έχει αρνητική επίδραση στην αυτονομία).

εχεις καποια αλλη πολυ σιγουρη λυση να προτεινεις για εξιοκονομηση μεσω setcpu? μην παω και στο πολυ test mode και κρασαρουν τα παντα.. :lol:

εννοειται πως αν καποιος αλλος εχει δοκιμασει κατι στο desire του, θα ηθελα πολυ να το ακουσω

s21 ultra 256

Παιδιά θα κάνω μια τετριμένη ερώτηση.. αλλά επειδή ξαφνικά θα πρέπει να πάω κάπου που δεν έχει και πολλές πρίζες (@#$@# στρατός...), έχετε κάποιο link για ελληνικό μαγαζί με μπαταρίες περισσότερης διάρκειας (με το έξτρα καπάκι);

Παιδιά θα κάνω μια τετριμένη ερώτηση.. αλλά επειδή ξαφνικά θα πρέπει να πάω κάπου που δεν έχει και πολλές πρίζες (@#$@# στρατός...), έχετε κάποιο link για ελληνικό μαγαζί με μπαταρίες περισσότερης διάρκειας (με το έξτρα καπάκι);

Ελληνικο δεν ξερω αν υπαρχει και πολυ αμφιβαλλω..

επειδη το εχω παρακολουθησει ομως το θεμα και απο ξενα forums η μοναδικη ισως extra μπαταρια που αξιζει ειναι >>ΑΥΤΗ<< η οποια θελει και μια σωστη μεταχειριση στην αρχη με 5-6 αυστηρα γεμισματα και αδειασματα..

Η αλλη λυση ειναι να παρεις μια δευτερη official και εναν εξωτερικο φορτιστη και να εισαι μονιμως με 2 μπαταριες..

Τριτη λυση προς το παρον δεν υπαρχει μιας και οι αλλες μεγαλυτερες μπαταριες που εχουν κυκλοφορησει δεν προσφερουν κατι παραπανω απο 10-15 λεπτα extra

edit: μια λυση που προσωπικα με εψηνε πολυ και ακομα το σκεφτομαι ειναι τα προιοντα της PROPORTA αλλα δεν το εχω δοκιμασει και δεν ξερω και κατα ποσο θα βολευε στον στρατο. Και υπαρχουν και απο αλλες εταιρειες αντιστοιχες λυσεις

Edited by equi
s21 ultra 256

Ελληνικο δεν ξερω αν υπαρχει και πολυ αμφιβαλλω..

επειδη το εχω παρακολουθησει ομως το θεμα και απο ξενα forums η μοναδικη ισως extra μπαταρια που αξιζει ειναι >>ΑΥΤΗ<< η οποια θελει και μια σωστη μεταχειριση στην αρχη με 5-6 αυστηρα γεμισματα και αδειασματα..

Η αλλη λυση ειναι να παρεις μια δευτερη official και εναν εξωτερικο φορτιστη και να εισαι μονιμως με 2 μπαταριες..

Τριτη λυση προς το παρον δεν υπαρχει μιας και οι αλλες μεγαλυτερες μπαταριες που εχουν κυκλοφορησει δεν προσφερουν κατι παραπανω απο 10-15 λεπτα extra

Πφφφ.. είμαι καταδικασμένος δηλαδή. Σκεφτόμουν να βάλω καμιά hd rom και να το κλείνω ανοίγω όταν το χρειάζομαι αλλά δεν δουλεύει η κάμερα... anyway.. thanks..

Πφφφ.. είμαι καταδικασμένος δηλαδή. Σκεφτόμουν να βάλω καμιά hd rom και να το κλείνω ανοίγω όταν το χρειάζομαι αλλά δεν δουλεύει η κάμερα... anyway.. thanks..

κοιτα για εξοικονομηση μπορεις να κανεις διαφορα πραγματακια και με προσεγμενη χρηση να σου βγαζει 2-3 μερες.. τωρα αν θες πλοηγηση με 3g κτλ νομιζω οτι η 2η μπαταρια (ή εστω μια μεγαλυτερη απο την μαμα) ειναι μονοδρομος

ασε που δεν ξερω και κατα ποσο ειναι σωστο να παρεις ενα κινητο τετοιας αξιας στον στρατο.. ;)

s21 ultra 256

Αν και ειναι λιγο off topic εγω σαν λυση θα προτεινα να μην παρεις το Desire στο στρατο. :-) Για τον πρωτο μηνα τουλαχιστον.

(Με προλαβε και ο equi.)

If you are frightened of dying, and you are holding on,

you see devils tearing your life away.

If you have made your peace, then the devils are really angels,

freeing you from the earth...

εχεις καποια αλλη πολυ σιγουρη λυση να προτεινεις για εξιοκονομηση μεσω setcpu? μην παω και στο πολυ test mode και κρασαρουν τα παντα.. :lol:

Σε κατάσταση χρήσης:

min: 245ΜΗz

max: 998MHz

Scaling: On demand

Set on boot: Yes

Νέο προφίλ σε κατάσταση κλειστής οθόνης (Condition: Screen off):

Min: 245MHz

Max: 245MHz

Scaling: performance

Priority: 100%

Πάντως δες και τι εφαρμογές τρέχουν στο παρασκήνιο που μπορεί να είναι συνδεδεμένες στο internet κλπ...

*χθες το πρωΐ το έβγαλα από την πρίζα (100% φορτισμένο). Το έκλεισα χθες βράδυ στις 23:30, το άνοιξα σήμερα το πρωΐ στις 9:00 με 68% και τώρα έχω 64% φόρτιση, οπότε σίγουρα μου βγάζει όλη τη σημερινή μέρα! Όσο ήταν ανοιχτό έκανα κάπου 1 ώρα γενικής χρήσης, έμπαινα περιστασιακά στο Gmail, Facebook, web κλπ (2 φορές ξέχασα το WiFi ανοιχτό για περίπου μισή ώρα συνολικά χωρίς να το χρησιμοποιώ), έκανα κάπου 40 λεπτά κλήσεις και έστειλα κάπου 5-10 sms.

Edited by OculatusAbis

Αν και ειναι λιγο off topic εγω σαν λυση θα προτεινα να μην παρεις το Desire στο στρατο. :-) Για τον πρωτο μηνα τουλαχιστον.

(Με προλαβε και ο equi.)

Τελευταίο off topic... τον πρώτον μήνα τον έχω κάνει :Ρ

Με θυμηθήκανε όμως και πάω να κάνω και τους υπόλοιπους....

Αν δεν βρω κρεβάτι με πρίζα τότε μάλλον το κινητό θα μένει πολλές ώρες κλειστό .. πολλές περισσότερες απ όσο θα μένει ανοιχτό!

Τελευταίο off topic... τον πρώτον μήνα τον έχω κάνει :Ρ

Με θυμηθήκανε όμως και πάω να κάνω και τους υπόλοιπους....

Αν δεν βρω κρεβάτι με πρίζα τότε μάλλον το κινητό θα μένει πολλές ώρες κλειστό .. πολλές περισσότερες απ όσο θα μένει ανοιχτό!

Λυσεις υπαρχουν..

http://www.egalaxy.gr/zaggsparq-2.html : φορτιζεις αυτο και μετα μπορεις να φορτισεις το desire 4-5 φορες. και απο ebay το βρισκεις γυρω στα 50€ και ειναι κατι που θα σου μεινει και για μετα το στρατο

s21 ultra 256

Έχει αντιμετωπίσει κανείς πρόβλημα με το bluetooth του αυτοκινήτου;

Μετά από περίπου 3' ομιλίας αποσυνδέεται μόνο του και περνά τον ήχο στο ακουστικό του τηλεφώνου.

Επίσης, και σε κατάσταση αναμονής κάποιες φορές αποσυνδέεται μόνο του.

Υπάρχει λύση γι'αυτό;

Σκέφτομαι να του κάνω root μόνο και μόνο για να μπορέσω να του αλλάξω radio.

Κάτι γι'αυτό παιδιά;

Currently using:

Samsung Galaxy S23 Ultra, Galaxy Buds 2 Pro, Galaxy Watch

Νίκος

Σε κατάσταση χρήσης:

min: 245ΜΗz

max: 998MHz

Scaling: On demand

Set on boot: Yes

Νέο προφίλ σε κατάσταση κλειστής οθόνης (Condition: Screen off):

Min: 245MHz

Max: 245MHz

Scaling: performance

Priority: 100%

Πάντως δες και τι εφαρμογές τρέχουν στο παρασκήνιο που μπορεί να είναι συνδεδεμένες στο internet κλπ...

*χθες το πρωΐ το έβγαλα από την πρίζα (100% φορτισμένο). Το έκλεισα χθες βράδυ στις 23:30, το άνοιξα σήμερα το πρωΐ στις 9:00 με 68% και τώρα έχω 64% φόρτιση, οπότε σίγουρα μου βγάζει όλη τη σημερινή μέρα! Όσο ήταν ανοιχτό έκανα κάπου 1 ώρα γενικής χρήσης, έμπαινα περιστασιακά στο Gmail, Facebook, web κλπ (2 φορές ξέχασα το WiFi ανοιχτό για περίπου μισή ώρα συνολικά χωρίς να το χρησιμοποιώ), έκανα κάπου 40 λεπτά κλήσεις και έστειλα κάπου 5-10 sms.

Leedroid εδω... με CPU MAX στα 614... και 245 οταν κλεινει η οθονη.... δεν με βγαζει καν τη μερα!

Ζητημα να ειναι ανοιχτο 1 ωρα το Wifi, και να μιλησω για 5 λεπτα... και να το απασχολησω γενικως για κανα τεταρτο ακομα.

Δεν εχω καμια περιεργη εφαρμογη να τρεχει... απλα ειναι ελλεεινη η αυτονομια και το ακομα μεγαλυτερο προβλημα ειναι οτι δεν βγαζει καμια ελαφρα extended η HTC να ξερουμε εστω οτι θα μας βγαζει την μερα με μια σχετικη ανεση βρε αδερφε...

Κάτι γι'αυτό παιδιά;

τι αμαξι εχεις? Μηπως εχει βγαλει κανα firmware o κατασκευαστης! Εμενα συνδεεται μια χαρα στο BT του αμαξιου και δεν εχω αποσυνδεσεις κλπ...

• Administrators
Ενημερωτικά... τα συνεχόμενα μηνύματα απαγορεύονται στο forum. Γιαυτό υπάρχει η "Τροποποίηση" και η "Πολλαπλή παράθεση".

Modpic.gif

Να ρωτήσω κάτι, με το Handcent sms στελνει με 1 μήνυμα 160 χαρακτήρες (ελληνικά με μικρά και τόνους) ενώ στην default εφαρμογή μπορούμε μόνο 70 ??
Η καλύτερη στιγμή για να κάνεις κάτι είναι Τώρα !! :dash:

Να ρωτήσω κάτι, με το Handcent sms στελνει με 1 μήνυμα 160 χαρακτήρες (ελληνικά με μικρά και τόνους) ενώ στην default εφαρμογή μπορούμε μόνο 70 ??

Στο handcent μπορεί να γράφεις με μικρά και τόνους, αλλά τα στέλνει σαν κεφαλαία για να χωρέσουν και οι 160 χαρακτήρες...

Η default στέλνει μόνο 70, ανεξαρτήτως χαρακτήρων...

Η default στέλνει μόνο 70, ανεξαρτήτως χαρακτήρων...

Η default μπορεί να στείλει και με 160 αρκεί να γράφεις με κεφάλαια και χωρίς τόνους και να έχεις και την αντίστοιχη επιλογή στις ρυθμίσεις. Κοινώς καλύτερα να χρησιμοποιείς ένα άλλο πρόγραμμα... ;)

Sent from my HTC Desire using Tapatalk

Leedroid εδω... με CPU MAX στα 614... και 245 οταν κλεινει η οθονη.... δεν με βγαζει καν τη μερα!

Ζητημα να ειναι ανοιχτο 1 ωρα το Wifi, και να μιλησω για 5 λεπτα... και να το απασχολησω γενικως για κανα τεταρτο ακομα.

Δεν εχω καμια περιεργη εφαρμογη να τρεχει... απλα ειναι ελλεεινη η αυτονομια και το ακομα μεγαλυτερο προβλημα ειναι οτι δεν βγαζει καμια ελαφρα extended η HTC να ξερουμε εστω οτι θα μας βγαζει την μερα με μια σχετικη ανεση βρε αδερφε...

Τι να σου πω δεν ξέρω. Πάντως αυτά που γράφω όντως ισχύουν. Ακόμα η μπαταρία είναι στο 62% και το κινητό είναι "σπίρτο" όταν το χρησιμοποιώ. Τείνω να πιστέψω πως το πρόβλημα είναι κάποιες προεγκατεστημένες εφαρμογές.

Όπως ανέφερα και πιο πάνω, το πρόβλημα της αυτονομίας (συμπληρωματικά και της ταχύτητας/σταθερότητας) λύθηκε με την αφαίρεση κάπου 23ΜΒ από εφαρμογές, ήχους, εικόνες κλπ από τη ROM LeeDroid 2.2d με παράλληλη χρήση του SetCPU με τις ρυθμίσεις που ανέφερα πιο πάνω.

Μάλιστα στο xda, στο σχετικό thread της ROM, ανέφερα το θέμα και μου φάνηκε πως ο δημιουργός της ROM απάντησε κάπως απαξιωτικά, θεωρώντας πως έχει σετάρει πολύ σωστά τη ROM (ως ένα βαθμό το δέχομαι), άρα αυτές οι αλλαγές συμβαίνουν μόνον σε εμένα και πως οι τροποποιήσεις που έκανα αφορούν μόνον εμένα. Οκ...:rolleyes:

Η default μπορεί να στείλει και με 160 αρκεί να γράφεις με κεφάλαια και χωρίς τόνους και να έχεις και την αντίστοιχη επιλογή στις ρυθμίσεις. Κοινώς καλύτερα να χρησιμοποιείς ένα άλλο πρόγραμμα... ;)

Sent from my HTC Desire using Tapatalk

Αν έχεις μενού στα ελληνικά όμως... ;)

Μήπως αυτό είναι πρόβλημα; Όπως το να βάλεις task killer λένε χειροτερεύει την αυτονομία.. το πιέζεις το κινητό σε κάποιες καταστάσεις ίσως να μην του κάνει καλό..

εμενα ο default στελνει και στα ελληνικα 160 χαρακτηρες. με κεφαλαια. α και μολις παρατηρησα οτι οταν το παταω για ελληνικα γραφει μονο με κεφαλαια αλλα 160.

Γνωρίζει να μου πει κάποιος αν η εφαρμογή App Sharing που έχει το Desire είναι αποκλειστική της HTC;

Πολύ χρήσιμη εφαρμογή με την οποία στέλνω με sms τα προγράμματα που κατεβάζω, έτσι ώστε να τα κατεβάσουν και αυτοί, αλλά δεν μπορούν να κάνουν το ίδιο και μ' εμένα. Δεν την έχουν στα δικά τους (κυρίως Galaxy S & Galaxy 3).

Smartphone: Samsung Galaxy A54 5G

Tablet: Samsung Galaxy Tab S7

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...