Jump to content

Sony Xperia X10 mini και Xperia X10 mini pro

maryjay18
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

παιδια γεια σας....

εχω εδω και λιγο καιρο το x10mini... ερωτησεις, και καθε βοηθεια καλοδεχουμενη

1) τι ειναι το root, reboot, xrecovery και πώς τα κάνω όλα αυτα?

2) ισχυει οτι μπορουμε να αναβαθμίσουμε το λειτουργιό σε 2.2? (γιατι έχει στο youtube βιντεο με x10mini) που έχει 2.2... και τι προσφέρει περισσότερο?

τέλος έβαλα χτες ενα keyboard, και το εβγαλα χτες απο τη φορτηση κατα τις 2.30(βράδυ) και σήμερα το πρωί

στις 9.00 που ξυπνησα είχε 75%.... το βρίσκετε λογικό?

Μπορώ να αποθηκεύω τις εφαρμογές στην SD για να μην κολλάει? (και να βάζω και όσες εφαρμογές θέλω...)

• Απαντήσεις 14χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

παιδια γεια σας....

εχω εδω και λιγο καιρο το x10mini... ερωτησεις, και καθε βοηθεια καλοδεχουμενη

1) τι ειναι το root, reboot, xrecovery και πώς τα κάνω όλα αυτα?

2) ισχυει οτι μπορουμε να αναβαθμίσουμε το λειτουργιό σε 2.2? (γιατι έχει στο youtube βιντεο με x10mini) που έχει 2.2... και τι προσφέρει περισσότερο?

τέλος έβαλα χτες ενα keyboard, και το εβγαλα χτες απο τη φορτηση κατα τις 2.30(βράδυ) και σήμερα το πρωί

στις 9.00 που ξυπνησα είχε 75%.... το βρίσκετε λογικό?

Μπορώ να αποθηκεύω τις εφαρμογές στην SD για να μην κολλάει? (και να βάζω και όσες εφαρμογές θέλω...)

Καλοριζικο και σε σενα!Λοιπον...Πρωτα απ' ολα : Εδω λυνονται πολλες αποριες

Ειδικοτερα:

1)Reboot ειναι η επανεκκινηση του τηλεφωνου!Το root ειναι μια διαδικασια,που αφου την τελειωσεις αποκτας ολα τα δικαιωματα πανω στο κινητο σου και μπορεις να επεξεργαστεις αρχεια συστηματος,να του βαλεις ανεπισημη εκδοση λειτουργικου,να κανεις Over Clock τον επεξεργαστη και αλλα πολλα!To Xrecovery ειναι ενα εργαλειο που βοηθαει τα μεγιστα στο να μπουν πραγματα στο κινητο που αφορουν το hardware του,το software του και οχι μονο.Οδηγοι: Xrecovery , root .Αν ενδιαφερθεις να τα κανεις,κανε το root με αυτο (με τις οδηγιες του οδηγου για root).

2)Εννοειται πως ισχυει,ασχετα που η Sony Ericsson μας αφησε στα κρυα του λουτρου :p .Απλα ειναι παρα πολυ καλυτερη απο την 2.1,δεν χρειαζονται πολλα λογια!Μπορεις να μπεις εδω και να μαθεις περισσοτερα και εδω για να την βαλεις με ελληνικες οδηγιες.Εχε υπ'οψην σου οτι η μπαταρια δεν κραταει πολυ και επισης,να κανεις το κινητο reboot καθε φορα που φορτιζει πληρως.Ελεγξε στις ρυθμισεις>ασυρματο και δικτυα>δικτυα κινητης τηλεφωνιας>λειτουργια δικτυου τι εχει επιλεγμενο.Αν εχει gsm και 3g, τοτε επελεξε μονο GSM γιατι η ευρεση οσο δυνατον καλυτερου 3g σηματος γινεται, χαλαει μπαταρια.Αν δεν θελεις το 3g φυσικα.

Οι εφαρμογες γινεται να αποθηκευονται στην καρτα SD αν περασεις μια ανεπισημη ROM και χωρις να κανεις καποια αλλη διαδικασια.Αν θες να μεινεις στην 2.1,τοτε δες αυτο .

Καλοριζικο και σε σενα!Λοιπον...Πρωτα απ' ολα : Εδω λυνονται πολλες αποριες

Ειδικοτερα:

1)Reboot ειναι η επανεκκινηση του τηλεφωνου!Το root ειναι μια διαδικασια,που αφου την τελειωσεις αποκτας ολα τα δικαιωματα πανω στο κινητο σου και μπορεις να επεξεργαστεις αρχεια συστηματος,να του βαλεις ανεπισημη εκδοση λειτουργικου,να κανεις Over Clock τον επεξεργαστη και αλλα πολλα!To Xrecovery ειναι ενα εργαλειο που βοηθαει τα μεγιστα στο να μπουν πραγματα στο κινητο που αφορουν το hardware του,το software του και οχι μονο.Οδηγοι: Xrecovery , root .Αν ενδιαφερθεις να τα κανεις,κανε το root με αυτο (με τις οδηγιες του οδηγου για root).

2)Εννοειται πως ισχυει,ασχετα που η Sony Ericsson μας αφησε στα κρυα του λουτρου :p .Απλα ειναι παρα πολυ καλυτερη απο την 2.1,δεν χρειαζονται πολλα λογια!Μπορεις να μπεις εδω και να μαθεις περισσοτερα και εδω για να την βαλεις με ελληνικες οδηγιες.Εχε υπ'οψην σου οτι η μπαταρια δεν κραταει πολυ και επισης,να κανεις το κινητο reboot καθε φορα που φορτιζει πληρως.Ελεγξε στις ρυθμισεις>ασυρματο και δικτυα>δικτυα κινητης τηλεφωνιας>λειτουργια δικτυου τι εχει επιλεγμενο.Αν εχει gsm και 3g, τοτε επελεξε μονο GSM γιατι η ευρεση οσο δυνατον καλυτερου 3g σηματος γινεται, χαλαει μπαταρια.Αν δεν θελεις το 3g φυσικα.

Οι εφαρμογες γινεται να αποθηκευονται στην καρτα SD αν περασεις μια ανεπισημη ROM και χωρις να κανεις καποια αλλη διαδικασια.Αν θες να μεινεις στην 2.1,τοτε δες αυτο .

μεγαλε χαρας στο κουραγιο σου...ελπιζω να μην βρεθεις,μετα απο λιγο καιρο στο φορουμ,σε θεση να βαριεσαι να γραφεις τα ιδια και τα ιδια...κρατα αυτο το ποστ στο word σου γιατι θα χρειαστει να το ποσταρεις πολλες φορες...

και μια παρακληση προς mods.μπορειτε αυτα τα λινκς που εχουν να κανουν με xrecovery και 2.2 να τα βαλετε στο FAQ??θα ναι πιο ευκολο να υπαρχουν ολα οσα θα πρεπει να μαθει ενας χρηστης μαζεμενα..:)

[sIGPIC][/sIGPIC]

μεγαλε χαρας στο κουραγιο σου...ελπιζω να μην βρεθεις,μετα απο λιγο καιρο στο φορουμ,σε θεση να βαριεσαι να γραφεις τα ιδια και τα ιδια...κρατα αυτο το ποστ στο word σου γιατι θα χρειαστει να το ποσταρεις πολλες φορες...

και μια παρακληση προς mods.μπορειτε αυτα τα λινκς που εχουν να κανουν με xrecovery και 2.2 να τα βαλετε στο FAQ??θα ναι πιο ευκολο να υπαρχουν ολα οσα θα πρεπει να μαθει ενας χρηστης μαζεμενα..:)

Χαχα!Και το καλο ειναι οτι δεν εχω κουραστει ουτε στιγμη!Το εχω κρατησει ηδη, μου αρεσε και μενα χαχαχα :D

Σ ευχαριστώ πάρα πολυ...! είσαι πραγματικά αυτό που χρειάζεται κάθε ασχετος!! Να σαι καλά, εσένα θα ρωτάω για τα πάντα!!!!!

κρατα αυτο το ποστ στο word σου γιατι θα χρειαστει να το ποσταρεις πολλες φορες...

Η επιθυμία σας διαταγή. FAQ updated! :cool:

Bonus Τip: Για επαναλαμβανόμενες εκφράσεις χρησιμοποιείστε το MyWords (addon του Firefox) ;)

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/ZXRFlame.jpg

Bonus Τip: Για επαναλαμβανόμενες εκφράσεις χρησιμοποιείστε το MyWords (addon του Firefox) ;)

μπραβο σου φιλαρακι, πολυ καλη δουλεια! :)

Πολυ ωραια, χρειαζοταν ενα update!Μπραβο :):D

επειδη δεν εχω βγαλει...εχω την τελευταια αναβαθμιση που ειναι η 2.1.1.Α.06 και θελω να κανω ροοτ το κινητο..γινεται με καποια εφαρμογη απευθειας απο το κινητο η χρειαζεται το superoneclick??και οποιος το εχει δοκιμασει ποια εκδοση του δουλεψε?υπαρχει κινδυνος?και πως γινεται επαναφορα?

επειδη δεν εχω βγαλει...εχω την τελευταια αναβαθμιση που ειναι η 2.1.1.Α.06 και θελω να κανω ροοτ το κινητο..γινεται με καποια εφαρμογη απευθειας απο το κινητο η χρειαζεται το superoneclick??και οποιος το εχει δοκιμασει ποια εκδοση του δουλεψε?υπαρχει κινδυνος?και πως γινεται επαναφορα?

Root με αυτο.Δουλεψε σε μενα τουλαχιστον 3 φορες.

Eπαναφορα με το Sony Ericsson Update Service απο εδω,εγκατεστησε το,ακολουθησε τις οδηγιες που σου εμφανιζει στην οθονη του υπολογιστη και θα το επαναφερει στην κατασταση που ηταν οταν αγοραστηκε,αλλα με τις τελευταιες ενημερωσεις. Απαντωνται ολα παραπανω(μεσα στα προηγουμενα 20 posts!).

Χαχα!Και το καλο ειναι οτι δεν εχω κουραστει ουτε στιγμη!Το εχω κρατησει ηδη, μου αρεσε και μενα χαχαχα :D

ρε παιδια σορρυ για το πρηξιμο.....

πιστευω οτι το εκανα ροοτ μου εβγαλε ενα εικονιδιο που λεει superuser.... μπαινω εκει και ειναι αδειο.... επισης δεν εχω καταλάβει πώς χρησιμοποιώ το root..... για παράδειγμα πώς μπορώ να διαχειριστώ τις εφαρμογές......

και κάτι άλλο.... για το xrecovery, χρειαζεται το root manager οπωσδηποτε? (όλα αυτα επειδη θελω να βάλω 2.2...)

πιστευω οτι το εκανα ροοτ μου εβγαλε ενα εικονιδιο που λεει superuser.... μπαινω εκει και ειναι αδειο.... επισης δεν εχω καταλάβει πώς χρησιμοποιώ το root..... για παράδειγμα πώς μπορώ να διαχειριστώ τις εφαρμογές......

και κάτι άλλο.... για το xrecovery, χρειαζεται το root manager οπωσδηποτε? (όλα αυτα επειδη θελω να βάλω 2.2...)

μην με παρεξηγεις..δεν πηγαινε σε σενα αυτο που πα στον Νίκο.απλα εχουν ειπωθει πολλες φορες αυτα εδω μεσα γιαυτο..

στο θεμα μας τωρα.το οτι υπαρχει το εικονιδιο superuser σημαινει οτι εισαι rooted πλεον..:)

απο δω και περα δεν χρειαζεται να ξερεις κατι παρα πανω.μπορεις τωρα που εισαι ρουτιτ να απεγκαταστησεις ολες τις εφαρμογες που ειχε το κινητο απο τη μανα του (μην απεγκαταστησεις εφαρμογες τις google γιατι την εβαψες).επισης τωρα που εισαι μπορεις να κατεβασεις καποιες εφαρμογες οπως το titanium backup,που για να λειτουργησουν πρεπει να εισαι ρουτιτ..και το βασικοτερο αν δεν εισαι rooted δεν μπορεις να περασεις custom roms οπως την 2.2 για παραδειγμα..αν εννοεις το root explorer ναι το χρειαζεσαι οπωσδηποτε για να αλλαξεις καποιες τιμες ωστε να μπορεσεις να εγκατασησεις σωστα το xrecovery.που με τη σειρα του το θες για να εγκαταστησεις την 2.2.:lol: αν θες την γνωμη μου απο οοοολα αυτα το πιο χρησιμο ειναι το xrecovery καθως μπορεις να κανεις να full back up του κινητου σου και σε περιπτωση καποιου προβληματος να το επαναφερεις ΑΚΡΙΒΩΣ εκει που ηταν πριν το buck up.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Οπουδηποτε σου ζηταει αδεια Superuser θα την δινεις.Υπαρχουν εφαρμογες για rooted devices οπως το Root Explorer(μπορεις να επεξεργαστεις αρχεια συστηματος,google it), Titanium Backup (μπορεις να κρατησεις backup εφαρμογων και ρυθμισεων/δεδομενων τους αλλα και να σβησεις προεγκατεστημενες εφαρμογες που δεν σου χρησιμευουν,το βρισκεις στο market).Ναι, το Xrecovery προϋποθετει ειναι να εισαι rooted.

edit:Φυσικα και δεν πρηζεις,μην ανησυχεις!

Edited by NickThesss

Root με αυτο.Δουλεψε σε μενα τουλαχιστον 3 φορες.

Eπαναφορα με το Sony Ericsson Update Service απο εδω,εγκατεστησε το,ακολουθησε τις οδηγιες που σου εμφανιζει στην οθονη του υπολογιστη και θα το επαναφερει στην κατασταση που ηταν οταν αγοραστηκε,αλλα με τις τελευταιες ενημερωσεις. Απαντωνται ολα παραπανω(μεσα στα προηγουμενα 20 posts!).

ωχ φιλε τωρα μολις το ειδα..διαβαζα στην κατηγορια ροοτ και δεν μπορουσα να βγαλω ακρη με τις εκδοσεις των προγραμματων που χρειαζεται οποτε ειπα να γραψω εδω και δεν ειδα τα προηγουμενα ποστ εδω!να ρωτησω και κατι αλλο...παιζω το angry birds και κολλαει αρκετα..υπαρχει περιπτωση να φταει που εχω αρκετα παιχνιδια στο κινητο??για να πανε στην καρτα μνημης χρειαζεται το app2sd??

ωχ φιλε τωρα μολις το ειδα..διαβαζα στην κατηγορια ροοτ και δεν μπορουσα να βγαλω ακρη με τις εκδοσεις των προγραμματων που χρειαζεται οποτε ειπα να γραψω εδω και δεν ειδα τα προηγουμενα ποστ εδω!να ρωτησω και κατι αλλο...παιζω το angry birds και κολλαει αρκετα..υπαρχει περιπτωση να φταει που εχω αρκετα παιχνιδια στο κινητο??για να πανε στην καρτα μνημης χρειαζεται το app2sd??

δεν ξερω για το angry birds.αλλα ναι,θες το app2sd ή το link2sd που ειναι πιο απλη διαδικασια και το βρισκεις στο μαρκετ.

[sIGPIC][/sIGPIC]

αν καταλαβα καλα για να διαγραψω εφαρμογες πρεπει να εχω τον root explorer.που μπορω να τον βρω?τ titanium μπορει να παρει συνολικο backup η μονο απο καθε εφαρμογη χωριστα?

edit:μολις καταλαβα οτι το Google It δεν ειναι εφαρμογη της google αλλα μια απλη υποδειξη!απορια το ειχα τι ειναι το ατιμο..οποτε εχω και root explorer!εκτος απο το google maps που δεν πρεπει να διαγραψω υπαρχει αλλη εφαρμογη τις google(η οποιαδηποτε αλλη) που πρεπει οπωσδηποτε να μεινει?

Edited by l_kostas

Γιατί όποτε αλλάζω τη διάταξη των εικονιδίων στο μενού, μετα από επανεκκίνηση παραμένουν σε διαφορετική σειρά?:confused:

Και κάτι άλλο. Κάποιες φορές το μενού των emoticons όταν γράφω μήνυμα, κάτι κάνω και μένει μόνιμα αντί να ξαναγυρίσει στην σύνταξη κειμένου. Επειδή με βολεύει, ξέρει κανείς πως γίνεται να μένει?

Edited by halo

Be the change you wish to see in the world! 🧿

Αλέξανδρος - [School of Tourism & Hospitality – STEAN College] - [Web Designer]

[Root στο Galaxy S II] - [Ορολογία του Android]

Εννοει το mini pro,πραγμα το οποιο ειναι γνωστο εδω και καμια βδομαδα και το απολαμβανουμε εμεις οι pro's!:-P

Sent from my U20i using Tapatalk

Εννοει το mini pro,πραγμα το οποιο ειναι γνωστο εδω και καμια βδομαδα και το απολαμβανουμε εμεις οι pro's!:-P

Sent from my U20i using Tapatalk

σιγουρα φιλε μου? εμεις οι mini, δεν εχουμε ελπιδες? :(

αν καταλαβα καλα για να διαγραψω εφαρμογες πρεπει να εχω τον root explorer.που μπορω να τον βρω?τ titanium μπορει να παρει συνολικο backup η μονο απο καθε εφαρμογη χωριστα?

edit:μολις καταλαβα οτι το Google It δεν ειναι εφαρμογη της google αλλα μια απλη υποδειξη!απορια το ειχα τι ειναι το ατιμο..οποτε εχω και root explorer!εκτος απο το google maps που δεν πρεπει να διαγραψω υπαρχει αλλη εφαρμογη τις google(η οποιαδηποτε αλλη) που πρεπει οπωσδηποτε να μεινει?

Το google maps μπορείς να το διαγράψεις και στην ουσία είναι το μοναδικό που μπορείς από τις εφαρμογές της google. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να βάλεις το app2sd ή το link2sd έτσι ώστε να μην έχεις πρόβλημα χώρου, επίσης μπορείς να δοκιμάσεις και κάποια custom rom 2.2 που έχει μόνο της απαραίτητες εφαρμογές και έχει και υποστήριξη μεταφοράς εφαρμογών στην sd χωρίς να χρειάζεται να κάνεις εσυ κάτι παραπάνω...

SE x10 mini pro 2.3.4 SonyBread v.4

ln -s /me /myphone/users/yperion

σιγουρα φιλε μου? εμεις οι mini, δεν εχουμε ελπιδες? :(

Δυστυχως ναι ειναι σιγουρο γιατι:

1)Αναφερει τον slade87 που ειναι developer μονο του mini pro.

2)Κατω στα tags γραφει Sony Ericsson Xperia x10 Mini Pro παρολο που μεσα στο κειμενο δεν αναφερεται το pro.

3)Δεν εχει γινει ντορος στο x10 mini forum!

Για τις ελπιδες σας δεν ξερω,αν και κλεινω προς την απαισιοδοξια :(

Δυστυχως ναι ειναι σιγουρο γιατι:

1)Αναφερει τον slade87 που ειναι developer μονο του mini pro.

2)Κατω στα tags γραφει Sony Ericsson Xperia x10 Mini Pro παρολο που μεσα στο κειμενο δεν αναφερεται το pro.

3)Δεν εχει γινει ντορος στο x10 mini forum!

Για τις ελπιδες σας δεν ξερω,αν και κλεινω προς την απαισιοδοξια :(

υγεια πανω απο ολα φιλε μου! δεν πειραζει.... :)

Γιατί όποτε αλλάζω τη διάταξη των εικονιδίων στο μενού, μετα από επανεκκίνηση παραμένουν σε διαφορετική σειρά?:confused:

εχω το ιδιο προβλημα φιλε μου! εχω τρελεθει, μου εχει σπασει τα νευρα! :mad:

Edited by zxr
Συνένωση συνεχόμενων μηνυμάτων - Για επεξεργασία/διόρθωση/προσθήκη στοιχείων σε υπάρχον πατάμε το κουμπί "Τροποποίηση"

• The title was changed to Sony Xperia X10 mini και Xperia X10 mini pro