Jump to content

Μετάφραση του Μaemo στα Ελληνικά

chris_saturn
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

παίδες μέσα στους λογαριασμούς μήπως θαταν καλύτερα να εμφανίζεται για τον κάθε λογαριασμό Ενεργός ή Ανενεργός αντι του ενεργοποιημένος/απενεργοποιημένος????Το λέω αυτο γιατι δεν φαίνεται το avatar του κάθε λογαριασμού.Επίσης, στις επαφές>επιλογές> έχουμε θέλει τόνο στο "Διεγραφη επαφών" αυτα πήρε το μάτι μου για αρχή! :) :) :)
tempelis :cool:

• Απαντήσεις 310
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Όταν πατάμε το κουμπί on/off που βγάζει ώρα και ημερομηνία θέλει διόρθωσει ο μήνας.Σήμερα λέει "Τρίτη 23 Φεβρουάριος 2010" ενώ θα έπρεπε να λέει "Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010".Αυτό όμως δεν ξέρω μήπως αλλάξει και την εμφάνιση μέσα στο ημερολόγιο και αντί για "Φεβρουάριος 2010" γίνει "Φεβρουαρίου 2010".

Ναι έχεις δίκιο, δείχνει λιγο κάπως.

Το έχω κοιτάξει το θέμα και το αρχείο δεν βρίσκεται σε αυτά προς μετάφραση αλλά μπορώ να το αλλάξω αν θέλετε.

Όμως το πρόβλημα είναι ότι αν αλλάξω το Φεβρουάριος σε Φεβρουαρίου τοτε θα ειναι παντου ετσι.

Δηλαδή αν μια άλλη εφαρμογή ζητήσει απο το σύστημα τον τρέχοντα μήνα θα ειναι τελείως παράξενο και λάθος.

Νομίζω ότι έχουμε δυο λύσεις. Να γίνει:

1. "Τρίτη 23 Φεβ. 2010"

2. "Τρίτη 23, Φεβρουάριος 2010"

Επισυνάπτω το αρχείο αν θέλει κάποιος να πειραματιστεί.

Κατα την εγκατασταση πρεπει να αφαιρεθει το ".txt"

<...>

Επίσης, στις επαφές>επιλογές> έχουμε θέλει τόνο στο "Διεγραφη επαφών" αυτα πήρε το μάτι μου για αρχή! :) :) :)

Πληροφοριακά αυτό διορθώθηκε χτες.

Edited by gianpithio
Συνένωση συνεχόμενων μηνυμάτων

Το έχω κοιτάξει το θέμα και το αρχείο δεν βρίσκεται σε αυτά προς μετάφραση αλλά μπορώ να το αλλάξω αν θέλετε.

Όμως το πρόβλημα είναι ότι αν αλλάξω το Φεβρουάριος σε Φεβρουαρίου τοτε θα ειναι παντου ετσι.

Δηλαδή αν μια άλλη εφαρμογή ζητήσει απο το σύστημα τον τρέχοντα μήνα θα ειναι τελείως παράξενο και λάθος.

1. "Τρίτη 23 Φεβ. 2010"

Nα μείνει όπως είναι καλύτερα, ως Τρίτη 23 Φεβρουάριος 2010

Εμενα αυτο μ'αρεσει. Οι υπολοιποι τι λετε;

Συμφωνώ στο Απασχ/νος

Επίσης οι Φωτογραφίες μήπως θα ήταν καλύτερα να μπουν ως Έκθεση

Edited by alcateluser

Το Έκθεση μου ακούγεται καλύτερο μιας κ το εχουμε συνηθίσει στα παλιά νοκια μας.Αλλά το Τετάρτη 24 Φεβρουάριος 2010 δεν μου κάθεται καλα.
tempelis :cool:

1. "Τρίτη 23 Φεβ. 2010"

Το περίμενα πως θα γινόταν αυτό.

..η 1η λύση μου φαίνεται πιο σωστή, θα το αλλάξω ώστε να φαίνεται η συντομογραφεία του μήνα!!

1. "Τρίτη 23 Φεβ. 2010"

Πληροφοριακά αυτό διορθώθηκε χτες.

εγώ θα πρότινα το πρώτο εδώ ώστε να μην έχουμε πουθενα πρόβλημα με τους τονους.....άλλωστε με τα αρχικά του μήνα καταλαβαίνουμε ποιος μήνας είναι...

εγω παντως πιστευω οτι το Φεβρουάριος ειναι καλυτερο , δηλαδη τωρα πως θα ειναι οι μηνες:

Ιαν. , Φεβ , Μαρ. Απρ. Μαι . Ιουν . Ιουλ. Αυγ. Σεπ. Οκτ. Νοεμ. Δεκ.

Οπως τους βλεπεται τωρα όλους ειναι πραγματικα ασχημο.

εγω παντως πιστευω οτι το Φεβρουάριος ειναι καλυτερο , δηλαδη τωρα πως θα ειναι οι μηνες:

Ιαν. , Φεβ , Μαρ. Απρ. Μαι . Ιουν . Ιουλ. Αυγ. Σεπ. Οκτ. Νοεμ. Δεκ.

Οπως τους βλεπεται τωρα όλους ειναι πραγματικα ασχημο.

Σωστά το Φεβρουάριος δεν χρειάζεται αλλαγή. Διότι θα γίνει χάλια το Ημερολόγιο με τις συντομογραφίες!

Το περίμενα πως θα γινόταν αυτό.

..η 1η λύση μου φαίνεται πιο σωστή, θα το αλλάξω ώστε να φαίνεται η συντομογραφεία του μήνα!!

@Duke_Dux@ Εφόσον ακόμα συζητείται το επαναφέρω στο %Β (δηλ. Φεβρουάριος).

Επιπλέον ζήτησα διευκρίνιση/βοήθεια από ατομα στο Μαεμο μιας και τα κανονικά debian και fedora παρέχουν "wide stand-alone" και "wide format" δηλαδή και τους δυο τύπους ως επιλογές.

Αλλάχτηκε επίσης το μμ -> μ.μ. και το πμ -> π.μ.

@Προς ολους@

Επόμενες ερωτήσεις: πως θα μπορούσε να μεταφραστεί;

το "Cost limit reached"

το "Remote time"

το "Proxies"

Έχουμε κολλήσει στο 88%. θέλει να βοηθήσει κανένας ακόμα να το τελειώσουμε;

Οδηγιες στο πρωτο ποστ.

Edited by chris_saturn

Ασχολήθηκα κι εγώ σήμερα λίγο με το modest μετά από πολλές μέρες απουσίας. Πάμε ρε παιδιά ένα ΝΤΟΥ να το ολοκληρώσουμε:)
My name was Maemo, then it became Meego and now I'm getting a third one. I am Sailfish.

Η Διαχ. εφαρμογώ να γίνει Διαχ.εφαρμογών, ένα κλίκ για να φανεί το ν. Η Διαχ. αρχείων ένα κλίκ για να είναι ίδιο με το παραπάνω, δηλαδή Διαχ.αρχείων. Στο Αντίγρ. ασφαλεί να γίνει Αντίγ.ασφαλείας ένα κλίκ να έρθει δίπλα στην τελεία. Οι Φωτογραφίες καλό είναι να γίνουν Έκθεση, αν και ακόμη δεν τελείωσε η μετάφραση τους. Τυχαία εκτέλεση όλω κόβεται το ν, ας μπει Τυχαία εκτέλεση. Edited by alcateluser

τι θα λέγατε στο status bar:

[και τα δυο/gsm/3g]

να γίνει:

[ολα/gsm/3g] (για να χωράει στο κουμπι το πρώτο)

Θα μπορούσε να μπει Διπλό, είναι το πιο σωστό.

Επίσης στην Προώθηση κλήσεων το μακρινάρι για να φανεί το ή απασχ(ολημένο) ας κοπεί η λέξη 20 δευτ.

Στο VoIP και IM λογαριασμοί δεν μεταφράστηκε το Account setup: Select service ας μπει Ρύθμιση λογαριασμού: Επιλογή υπηρεσίας

Edited by alcateluser

Προσοχή σε λαθη οπως αυτο:

το: msgid "imag_fi_details_gpsaltitude_value" msgstr "%d m"

εγινε: msgid "imag_fi_details_gpsaltitude_value" msgstr "Υψόμετρο GPS"

τα %d, %x, %A κτλ είναι μεταβλητές και δεν πρέπει να μεταφράζονται.

Το παράδειγμα είναι απο το: osso-imageviewer-ui.po

Edited by chris_saturn

ας κανει καποιος το μηνυμα σταματημα που εμφανιζεται κατα την εγκατασταση, σε διακοπη.

Ειναι πραγματικα πολυ αστειο.

ας κανει καποιος το μηνυμα σταματημα που εμφανιζεται κατα την εγκατασταση, σε διακοπη.

Ειναι πραγματικα πολυ αστειο.

Μήπως να μπει ως Άκυρο θα ήταν καλύτερα.

επειδη το μηνυμα αυτο βγαινει κατα την διαρκεια της εγκαταστασης μιας εφαρμογης, πιστευω οτι ορθοτερο θα ηταν το διακοπη , διακοπτω μια λειτουργια που ειναι σε εξελιξη. το ακυρο πιστευω θα πηγαινε στην περιπτωση που εχεις ολοκληρωση μια ενεργεια .πχ φτιαχνω καποιες ρυθμισεις και στο τελος δεν θελω να τις αποθηκευσω , εκει παταω ακυρωση

Kαταρχην συγχαρητηρια σε ολους οσους ασχολουνται με την μεταφραση του Maemo στα Ελληνικα αλλα και σε οσους βοηθουν καθημερινα με τις "παρατηρησεις" για να γινει η μεταφραση ακομη καλυτερη :bow:

Στο Δίκτυο η Επιλογή δικτύου μπορει να γινει Επιλογή φορέα και το Αυτόματα να γινει Αυτόματη. Το χειροκίνητα μπορει να γινει και Μη αυτόματη.

Τα μεταφερω οπως τα βλεπω στο 5800 αλλα πιστευω οτι ειναι και περισσοτερο σωστα (μπορει να τα εχω συνηθισει και ετσι :O). Καλη συνεχεια σε ολους και κολοριζικο το δικο μου Ν900 :rolleyes: :p

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/gianpithio_cp_2012.gif

Συντονιστής συζητήσεων στο forum της Nokia & Samsung @myphone.gr

Μήπως η μετάφραση λειτ. ως ταμπλέτα είναι too much?? Μιλάω για την ενημέρωση που βγήκε σήμερα της εφαρμογής Cellular Modem Control Buttons.
My name was Maemo, then it became Meego and now I'm getting a third one. I am Sailfish.

Μήπως η μετάφραση λειτ. ως ταμπλέτα είναι too much?? Μιλάω για την ενημέρωση που βγήκε σήμερα της εφαρμογής Cellular Modem Control Buttons.

ναι οντως.

Όταν κάνεις δουλειές βιαστικά και μες την νύχτα αυτά είναι τα αποτελέσματα :lol:

Μου την έσπαγε τρελά το μακρινάρι που δεν χωρούσε στο κουμπί και μιας και ετοιμαζόταν νεα έκδοση έστειλα κάτι να γίνει μια αρχή.

Προσωπικα αυτη η εφαρμογη ειναι ενεργοποίησε/απενεργοποίησε την λειτουργεια του τηλεφωνου. Αλλα εφοσον ο δημιουργος το βλεπει ως phone/tablet mode δεν ηθελα να του το χαλασω..

Όποιος όμως έχει καλύτερη πρόταση για την μετάφραση ας διορθώσει το παρακάτω:

1. Phone Mode

2. Tablet Mode

3. Adds Tablet Mode/Phone Mode buttons to powerkey menu.

4. Enables switching cellular modem on or off individually, without going to fully to Offline mode. Handy for having WLAN enabled, but phone off (e.g. flights, hospitals) or to conserve battery in areas with low signal reception. Restarts SystemUI at the end of the installation/removal.

1. Λειτ. ως Τηλέφωνο

2. Λειτ. ως Ταμπλέτα

3. Προσθέτει τα πλήκτρα "Λειτ. ως Ταμπλέτα"/"Λειτ. ως Τηλέφωνο" στο μενού του πλήκτρου λειτουργίας.

4. Επιτρέπει την μεμονωμένη εναλλαγή του κυψελοειδούς μόντεμ σε ενεργοποιημένο ή απενεργοποιημένο χωρίς να χρειάζεται να μπει πλήρως σε λειτουργία χωρίς σύνδεση. Βολικό για τη διατήρηση ενεργοποιημένου του μόντεμ WLAN, αλλά με το τηλέφωνο κλειστό (π.χ. όταν σε πτήσεις, νοσοκομεία, κ.λπ.) ή για τη διατήρηση της μπαταρίας σε περιοχές με χαμηλή λήψη σήματος. Θα γίνει επανεκκίνηση του SystemUI στο τέλος της εγκατάστασης/απομάκρυνσης.

Edited by chris_saturn

το log θα μπορουσε να μπει και ως ιστορικο. παντως ρε παιδια καλη η προσπαθεια μεταφρασης αλλα ειναι ολα θεμα συνηθειας δηλαδη εγω τωρα το σκεφτομαι να το αλλαξω στα ελληνικα.το μονο που θα ηταν πραγματικα χρησημο, ειναι στην λιστα επαφων, να μπουν και τα ελληνικα γραμματα, δεξια στην μπαρα που εχει για γρηγορη μεταβαση στο ανιστοιχο γραμμα .

Σωστος! :cool:

ΜySmartphone: Oneplus 12 16/512

MySmartwatch:  Garmin Forerunner 965