Jump to content

The Academy Awards (Oscars)

StandArd
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Έχουμε ένα κλασσικό έργο (Την λίμνη των κύκνων) την οποία ο κύριος Arronofsky προσπαθεί να μας την πλασσάρει σε μια νέα εκδοχή της.

Η Λίμνη -->Νέα Υόρκη

Ο μαύρος/άσπρος Κύκνος --> Ο κοπέλα/και ο ψυχοπαθής άλλος της εαυτός

Ο πρίγκηπας --> ο Cassel (ομολογώ μου ξέφυγε ένα γελάκι εδώ).

Κι εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί το παίρνεις έτσι. Γιατι πρέπει να υπάρχουν ενα-προς-ένα αντιστοιχίες του μύθου με την ιστορία? Τότε θα πρεπε να υπάρχουν και χαρακτήρες όπως ο κακός μάγος (ο οποιος θυμαται κανεις πως λεγόταν? μου χει κατσει οτι λεγόταν Βολντεμορ το οποιο φυσικα αποκλειεται :p) ή η σκηνή του κυνηγιού ή

η πραγμα τική αποπλάνηση/παραπάνηση του "πριγκηπα" από το μαύρο κύκνο (η οποία έγινε μονο στο μυαλό της πρωταγωνίστριας που νομιζε μες στην παράνοιά της οτι η κακια της υποθεσης ηταν η αλλη κοπελα)

Γενικά, όπως είπε κι ο captum, υπάρχουν καποιοι παραλληλισμοί, που υπαγορεύονται από τον τίτλο κιόλας της ταινίας, αλλά κανείς δε μίλησε για μεταφορά/διασκευή του μύθου και το να το βλέπεις ως τετοια σου περιοριζει την οπτικη γωνία...

Εδιτ: α ναι VonRothbart λεγόταν...ε, VonRothbart - Voldemort, poteito-potato :nagger:

Edited by just_a_comment

• Απαντήσεις 135
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Ο "Λόγος του Βασιλιά" μέσα σε μια βδομάδα μάζεψε τα βραβεία των παραγωγών, των σκηνοθετών και των ηθοποιών. Δύσκολα το χάνει το Όσκαρ πλέον.

-Candygram.

-Candygram, my foot. You get out of here before I call the police. You're the shark, and you know it.

-Wait. I-I'm only a dolphin, ma'am.

Είδα τελικά το "Dogtooth".

Δε μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα.

Κατάλαβα τα μηνύματα που ήθελε να περάσει ο δημιουργός, βρήκα πολύ έξυπνη τη σκηνοθεσία (η οποία είναι και αρκετά πρωτότυπη για ελληνική ταινία αλλά όχι παγκοσμίως), μου άρεσαν κάποιες ιδέες της ταινίες και ο τρόπος που αυτές πραγματοποιήθηκαν...αλλά γενικά δεν τρελάθηκα κιόλας.

Το χειρότερο πρόβλημα της ταινίας είναι οι ηθοποιοί (ή μάλλον κάποιοι εξ αυτών, όπως η μικρότερη κόρη) είναι ή οι καλύτεροι ηθοποιοί του κόσμου ή τεράστια αγγούρια. Και νομίζω πως κατά 99% ισχύει το δεύτερο. Η κοπέλα απλά ήταν απαράδεκτη και αναρωτιέμαι πώς μπήκε στην ταινία ακόμα και κολλητή/γκόμενα/αδερφή του Λάνθιμου να είναι.

Από την άλλη ο Λάνθιμος είχε πολλές καλές ιδέες. Ιδιαίτερα μου άρεσε η ιδέα του περί αλλαγής της έννοιας των λέξεων (και μου θύμισε αρκετά την παρόμοια άποψη που εκφράζει ο Orwell στο 1984, φυσικά σε περιορισμένο βαθμό στην ταινία αφού μιλάμε για ένα σπίτι και όχι μια παγκόσμια τάξη πραγμάτων). Επίσης μου άρεσε και η εξέλιξη της μεγαλύτερης κόρης αφού είδε τις βιντεοκασέτες.

Επίσης είχε πολύ ωραία φωτογραφία και κάποια από τα πλάνα ήταν πολύ έξυπνα σκηνοθετημένα (θυμάμαι χαρακτηριστικά το πλάνο με τον εκπαιδευτή σκύλων να εξηγεί τα στάδια της εκπαίδευσης στον Πατέρα και η κάμερα να παίρνει από το πλάι τον πατέρα με φόντο ένα ψεύτικο, πορσελάνινο σκύλο - that was genius!)

Δεν έχω δει τις υπόλοιπες ταινίες που είναι υποψήφιες στην ίδια κατηγορία, αλλά θεωρώ ότι έχουμε μια τουλάχιστον αξιοπρεπή παρουσία - χωρίς ωστόσο να μπορώ να πω ότι λάτρεψα την ταινία του Λάνθιμου. Πάντως σίγουρα, από κάτι Πολίτικες Κουζίνες που στέλναμε τόσα χρόνια, ο Κυνόδοντας είναι τουλάχιστον μια σχεδόν εφιαλτική, von Trier-ική ταινία αξιώσεων και μπράβο του για την υποψηφιότητα.

"Our lives are not our own.

From womb to tomb, we are bound to others, past and present.

And by each crime and every kindness, we birth our future."

Το χειρότερο πρόβλημα της ταινίας είναι οι ηθοποιοί (ή μάλλον κάποιοι εξ αυτών, όπως η μικρότερη κόρη) είναι ή οι καλύτεροι ηθοποιοί του κόσμου ή τεράστια αγγούρια. Και νομίζω πως κατά 99% ισχύει το δεύτερο. Η κοπέλα απλά ήταν απαράδεκτη και αναρωτιέμαι πώς μπήκε στην ταινία ακόμα και κολλητή/γκόμενα/αδερφή του Λάνθιμου να είναι.

Eπιτηδες επαιζαν ετσι. Ειδικα η μικρή που λες, που κομπιαζε, κι έπαιρνε ανάσες στη μέση της φράσης καταλήγοντας σε έναν μη-φυσικό επιτονισμό: θύμιζε παιδάκι του σχολείου που λέει το ποίημα του. Ακριβώς επειδή δεν είχε φυσιολογική κοινωνική ανάπτυξη και είχε μείνει σε μία παρατεταμένη παιδική ηλικία και συνεπακόλουθη αφέλεια, συν το όλο κλίμα του σπιτιού που ήταν ένας διαρκής διαγωνισμός / παράσταση την έκαναν να είναι μονιμα ακριβώς αυτό: παιδάκι σε σχολική παράσταση.

Btw η συγκεκριμενη κοπελια (Mαιρη Τσώνη) είναι (ήταν? δεν εχω καταλαβει αν ειναι ακομα) και τραγουδίστρια των Mary and the boy.

Μα δε λέω για τα κομπιάσματα. Αναφέρομαι στον τρόπο που έπαιζε γενικότερα, ο οποίος εμένα δε με έπεισε ότι ήταν "απο ταλέντο" και όχι απο ασχετοσύνη.

Και επίσης, χρειάζεται επειγόντως μαθήματα ορθοφωνίας. Επειγόντως όμως.

Και μια επέμβαση για κρεατάκια δώρο.

Προσωπικά αναμένω Όσκαρ Α΄Ανδρικού για τον εξαιρετικό Colin Firth στο εκπληκτικό Λόγο του Βασιλιά, Α΄Γυναικείου στην Natalie Portman για την μαγευτική ερμηνεία της στο Μαύρο Κύκνο, Β΄Ανδρικού για την εξαιρετική ερμηνεία του Christian Bail στο επίσης εξαιρετικό The Fighter και καλύτερης ταινίας για εμένα είτε ο Λόγος του Βασιλιά είτε ο Μαύρος Κύκνος αν και θεωρώ οτι μάλλον θα πάει είτε στο πρώτο έιτε στο Social Network. Για την σκηνοθεσία επίσης παίζεται θεωρώ ανάμεσα στο Λόγο του Βασιλιά, στο Μαύρο Κύκνο και ίσως και στο The Fighter και Social Network. Το Social network είναι επικίνδυνη τανία καθότι μπορεί να κλέψει όσκαρ από άλλα φαβορί που θεωρούνται σίγουρα. Δεν αποκλείεται καθότι η Ακαδημία λειτουργεί ανώμαλα πολλές φορές ο τύπος που παίζει τον κύριο Facebook να κλέψει και το όσκαρ από τον Colin Firth!

Πάντως είναι η πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια που έχω αγωνία και θέλω να δω την τελετή καθότι για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό έχει πράγματι ενδιαφέρον και θέλω να δω την αγαπημένη μου Nat να σηκώνει το αγαλματάκι!!:D Πάντως γενικά σπάνια συμφωνώ με τις επιλογές της Ακαδημίας. Αν η Natalie και ο Colin και γενικά ο Λόγος του βασιλιά και ο Μάυρος Κύκνος δεν σαρώσουν θα είναι μια γελοιότητα!:mad:

Edited by RAZR2

Ο "Λόγος του Βασιλιά" μέσα σε μια βδομάδα μάζεψε τα βραβεία των παραγωγών, των σκηνοθετών και των ηθοποιών. Δύσκολα το χάνει το Όσκαρ πλέον.

Ο Λόγος του Βασιλιά θα πάρει το ¨Οσκαρ σίγουρα, αν και δεν είναι κανένα αριστούργημα. Εξαιρετικός ο Colin Firth σίγουρα δικό του το ¨Οσκαρ ερμηνείας όπως και της Natalie στις γυναίκες. Δεν με απασχολεί αν θα πάρει ο κυνόδωντας το ξενόγλωσσο βραβείο αν και θα είναι καλό για το "πειραματικό" ελληνικό σινεμά.

Είδα το "The Kids Are All Right" και αν και πρόκεται για ένα καλό έργο, αυτό δεν το αμφισβητώ, και ασχολείται και με ένα χιλιοφορεμένο θέμα, αλλά από νέα πλευρά, δε νομίζω πως αξίζει και για Καλύτερης Ταινίας.

Η πρωταγωνίστρια πάντως όντως ήταν πολύ καλή στο ρόλο της (αν και πάλι πιστεύω πως η Portman θα το πάρει).

Αντίστοιχα καλή ήταν και η Kidman στο "Rabbit Hole", αλλά σίγουρα όχι σε επίπεδο Oscar.

Τέλος το "Winter's Bone" μέχρι εκεί που το έχω δει, εκτός από το ότι με κάνει να βαριέμαι τη ζωή μου και δε μου αρέσει μέχρι εκεί που έχω δει, έχει μια όντως αρκετά καλή πρωταγωνίστρια.

Edited by DesertSMisSRaiN

Συμφωνώ για το Winter's Bone, είναι αρκετά βαρετό. Περισσότερο απορώ γιατί το έχουν υποψήφιο για το σενάριο.

Αντίθετα το The Kids are all right μου άρεσε πολύ, νομίζω ότι το έχω ξαναπεί.

-Candygram.

-Candygram, my foot. You get out of here before I call the police. You're the shark, and you know it.

Συμφωνώ για το Winter's Bone, είναι αρκετά βαρετό. Περισσότερο απορώ γιατί το έχουν υποψήφιο για το σενάριο.

Αντίθετα το The Kids are all right μου άρεσε πολύ, νομίζω ότι το έχω ξαναπεί.

Συμφωνώ, για το Kids. Ήταν πολύ καλό έργο και μου άρεσαν πολύ και τα χρώματα που κυριαρχούσαν στην ταινία (does this make sense? :p) απλά δε νομίζω πως θα του άξιζε και το Oscar Καλύτερης Ταινίας για το οποίο είναι υποψήφιο, that's all.

Θα προτιμούσα να δω μια εναλλακτική ταινία όπως το Black Swan να κερδίζει (γιατί του το χρωστάνε του Aronofsky έτσι κι αλλιώς για τα Pi, Requiem και Fountain), ακόμα και αν δεν ήταν απόλυτα του γούστου μου η θεματολογία. Μπας και δημιουργήσει trend και δούμε και τίποτα διαφορετικό από το Hollywood.

Πάντως η Annette Bening, ήταν πολύ καλή στο ρόλο της, αν και δύσκολα θα χάσει φέτος η Portman (και δικαιολογημένα - ήταν εξαιρετική ως White/Black Swan από κάθε άποψη).

Συμφωνώ, για το Kids. Ήταν πολύ καλό έργο και μου άρεσαν πολύ και τα χρώματα που κυριαρχούσαν στην ταινία (does this make sense? :p) απλά δε νομίζω πως θα του άξιζε και το Oscar Καλύτερης Ταινίας για το οποίο είναι υποψήφιο, that's all.

Εντάξει, ούτε εγώ το νομίζω- απλά είπα ότι μου άρεσε πολύ. Ούτως ή άλλως το ότι είναι υποψήφιο δεν σημαίνει ότι έχει και καμία πιθανότητα να το πάρει. Εκτός αν εννοείς ότι δεν έπρεπε να είναι ούτε υποψήφιο κάτι με το οποίο δε συμφωνώ.

Θα προτιμούσα να δω μια εναλλακτική ταινία όπως το Black Swan να κερδίζει (γιατί του το χρωστάνε του Aronofsky έτσι κι αλλιώς για τα Pi, Requiem και Fountain), ακόμα και αν δεν ήταν απόλυτα του γούστου μου η θεματολογία. Μπας και δημιουργήσει trend και δούμε και τίποτα διαφορετικό από το Hollywood.

Μην το ελπίζεις γιατί και άλλες φορές βραβεύθηκαν ταινίες διαφορετικές από τα συνηθισμένα και δε δημιουργήθηκε κανένα trend. Το Hollywood το κυβερνούν οι λογιστές.

Πάντως η αναπάντεχη εμπορική επιτυχία του Μαύρου Κύκνου έχει ενδιαφέρον.

-Candygram.

• 2 weeks later...
τα οσκαρς γνωριζει κανεις πως μπορουμε να τα δουμε λαιβ τη τελετη δηλ στο ιντερνετ;;δυστηχως για αυτη τη χρονια δεν θα μπορεσω να τα δω σε καλωδιακο καναλι αλλα δε θελω να τα χασω και ολας γκρρρ
Από 1/9/2009 απαγορεύεται η γραφή σε greeklish και η γραφή τύπου sms.

απο μια απλη αναζητηση στο google γραφοντας "oscars 2011 online live" σιγουρα κατι θα βρεις ;)

χαρας το κουραγιο σου παντως εγω θα δω την επομενη μερα τα καλυτερα :p

Μακαρι να το παρει δευτερη χρονια σερι o Jeff.

Δυσκολο ομως... να το χασει δευτερη σερι χρονια ο Colin.

Itchy. Tasty. - YouTube

^Το gaming κανάλι μου 🙂

^^ο colin εχει σαρωσει τα παντα δεν παιζει να το χασει...αχ να γινοταν να το παρουν και οι δυο τι ωραια που θα ηταν..

^^ο colin εχει σαρωσει τα παντα δεν παιζει να το χασει...αχ να γινοταν να το παρουν και οι δυο τι ωραια που θα ηταν..

Αντιθέτως, είμαι σίγουρος ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα για να πάρει το Όσκαρ ο Firth είναι ότι έχει πάρει όλα τα υπόλοιπα. :p

This blessed plot, this earth, this realm, this England...

William Shakespeare: King Richard II Act 2, Sc 1

London is a state of mind

λες????αν και απο τη μια θα ηταν ωραια μια ανατροπη απο την αλλη εχω προετοιμαστεί για colin ετσι αν γινει καμια στραβη σιγουρα θα στραβομουτσουνιάσω..αντε μια βδομαδα και θα ξερουμε!

λες????αν και απο τη μια θα ηταν ωραια μια ανατροπη απο την αλλη εχω προετοιμαστεί για colin ετσι αν γινει καμια στραβη σιγουρα θα στραβομουτσουνιάσω..αντε μια βδομαδα και θα ξερουμε!

Δεν είναι απίθανο, ελπίζω όμως πως τα προγνωστικά για Portman - Firth επιβεβαιωθούν...

This blessed plot, this earth, this realm, this England...

William Shakespeare: King Richard II Act 2, Sc 1

London is a state of mind

βασικα δεν θα με χαλαγε αν το προγνωστικό Portman εχανε:shifty:

αυτη ειναι η 4η υποψηφιότητα της Annette Bening και τη βρηκα πολυ ωραια στο the kids are all right.αν το κερδιζε θα ηταν μια ευχαριστη εκπληξη επισης το bitch face της Portman θα ειναι ολα τα λεφτα!

βασικα δεν θα με χαλαγε αν το προγνωστικό Portman εχανε:shifty:

αυτη ειναι η 4η υποψηφιότητα της Annette Bening και τη βρηκα πολυ ωραια στο the kids are all right.αν το κερδιζε θα ηταν μια ευχαριστη εκπληξη επισης το bitch face της Portman θα ειναι ολα τα λεφτα!

ε μωρε, κι εμενα μ'αρεσε πολυ η Annette Bening στο The kids are all right αλλα δεν ηταν κι αυτό που λεμε memorable performance - δεν αποτελει σημείο αναφοράς δηλαδή, ενώ αντιθετα ο χαρακτηρας και η ερμηνεια της Πορτμαν στο μαυρο κυκνο μπορω να φανταστώ πώς θα συζητιέται και θα χρησιμοποιείται ως μετρο συγκρισης για αντιστοιχες ερμηνείες στο μελλον.

Είδα το Blue Valentine σήμερα... πολύ ωραία ταινία με καταπληκτικές ερμηνείες, αν και ψυχοπλακώθηκα λίγο.

Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί ο Ryan Gosling δεν είναι μέσα στην πεντάδα. :mad:

Εμένα οι προτιμήσεις μου είναι :

1) Καλύτερη ταινία : Τhe Kids Are All Right

2) Kαλύτερη Σκηνοθεσία : Ο Μαύρος Κύκνος

3) Καλύτερο Πρωτότυπο Σενάριο : The Kids Are All Right

4) Καλύτερο Διασκευασμένο Σενάριο : Τrue Grit

5) Kαλύτερος Πρώτος Ανδρικός Ρόλος : Κολιν Φερθ

6) Καλύτερος Πρώτος Γυναικειος Ρόλος : Ανετ Μπένινγκ

7) Καλύτερος Δεύτερος Ανδρικός Ρόλος : Τζέρεμι Ρενερ

8) Καλύτερος Δεύτερος Γυναικείος Ρόλος : Μελίσα Λίο

9) Καλύτερο Κινούμενο Σχέδιο : Toy Story 3

Ποιες πιστεύω θα κερδίσουν στην απονομή σήμερα:

Tαινία : Ο Λόγος του Βασιλιά

Σκηνοθεσία : Ντέιβιντ Φίντσερ (The Social Network)

Πρωτότυπο Σενάριο : Ντέιβιντ Σέιντλερ (Ο Λόγος του Βασιλιά)

Διασκευασμένο Σενάριο : Άαρον Σόρκιν (The Social Network)

Πρώτος Ανδρικός Ρόλος : Κόλιν Φερθ (Ο Λόγος του Βασιλιά)

Πρώτος Γυναικειος Ρόλος : Νάταλι Πόρτμαν (Black Swan)

Δεύτερος Ανδρικός Ρόλος : Κριστιάν Μπέιλ (The Fighter)

Δεύτερος Γυναικείος Ρόλος : Μελίσα Λίο (The Fighter)

Ξενόγλωσση Ταινία: Incendies

Κινούμενο Σχέδιο : Toy Story 3

Αν ψηφιστούν οι παραπάνω, όλα θα είναι αναμενόμενα. Χωρίς ανατροπές, η απονομή μάλλον δε θα έχει ενδιαφέρον.

Edited by StandArd

Ποιες πιστεύω θα κερδίσουν στην απονομή σήμερα:

Tαινία : Ο Λόγος του Βασιλιά

Σκηνοθεσία : Ντέιβιντ Φίντσερ (The Social Network)

Ναι, απ' ό,τι λέγεται το split ταινίας-σκηνοθεσίας παίζει πολύ για φέτος. Έχει να γίνει από το 2005 με τα Crash :down: και Brokeback Mountain.

-Candygram.

Μπορει κανεις να προτεινει καποιο site για να παρακολουθησουμε ζωντανα τα βραβεια Οσκαρ, τα ξημερωματα?

θα ψαξω βεβαια στο google, αλλα ηθελα να ρωτησω πρωτα εδω

Edited by thePRODIGY

Itchy. Tasty. - YouTube

^Το gaming κανάλι μου 🙂