Jump to content

iPad (1st gen - 2010)

pperiklis
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ποια είναι αυτά τα 5 πράγματα;

Aυτά που αναφέρθηκαν δηλαδή ταινίες, μουσική, games, internet, βιβλία και πολλές εφαρμογές που δύνουν μια άλλη διάσταση στην χρησιμότητα του Ipad.

Προς θεού δεν λέω οτι είναι τόσο χρήσιμο που δεν μπορεί να ζήσει κανεις χωρίς αυτό (άλλωστε δεν υπάρχει κάτι τέτοιο) αλλά αν κάποιος επιζητέι άνεση και ευκολία για αυτές τις παραπάνω συνατότητες δεν μπορεί να μην σκεφτεί το ipad.

Aλλωστε με την ίδια λογική HP Slate και όλες οι υπόλοιπες συσκευές αυτής της κατηγορίας που εμφανίζονται και θα εμφανιστούν δεν έχουν θέση στην αγορά.

Δυστυχώς όλες οι εταιρίες μας έχουν βάλει στο τριπάκι να αγοράζουμε συνέχεια νέες συσκευές (βλ. laptop netbook ppc κτλ. ή ακόμη και τα κινητά που παλίοτερα φάνταζαν πολυτέλεια και πλέον δεν ζούμε χωρίς αυτά) και μας δημιουργούν συνέχεια νέες ανάγκες. Πολλές φορές πιάνω τον εαυτό μου να θέλει να αγοράσει κάτι που μου έιναι άχρηστο.

Εν τέλει δεν ξέρω αν πάρω το ipad γιατί είμαι άνθρωπος που όταν είναι να ξοδέψω λεφτά να πάρω κάτι το σκέφτομαι πάρα πολύ καλά. Θα δούμε..:)

• Απαντήσεις 3,2χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Bιβλια, βιντεο, μουσικη, gaming και surfing. Δεν μπορω να καταλαβω γιατι θα εδινε καποιος 500 ευρω για να το αγορασει (εκτος και αν εχει αποθεμα για να ξοδεψει) και να καθεται στον καναπε /κρεβατι /τουαλετα και να σαπιζει... Νομιζω οτι η apple προσπαθει να αλλαξει τον ορισμο του couch potato aka χρηστες ipad...

Εγώ πάλι δεν καταλαβαίνω γιατί ΔΕΝ θα έδινε για αυτά. Για ποιό λόγο ο Gates μας έχει ορίσει πως για να τα κάνεις τα παραπάνω πρέπει να κάθεσε σε μια καρέκλα και όχι αραχτός στο καναπέ, για ποιό λόγο πρέπει να γνωρίζω τις απίστευτες λεπτομέριες για το πως δουλεύει το pc μου, τι αναβαθμίσεις θα πρέπει να του κάνω σύντομα ή γιατί σκατά έβγαλε μια μπλέ οθόνη και με έκανε restart.

Την άνεση μου θέλω, ποιό το πρόβλημα;

---------------

https://www.redball.gr = Από οπαδούς, για οπαδούς, μπες στην Γαύρικη παρέα σήμερα!

Εγώ πάλι δεν καταλαβαίνω γιατί ΔΕΝ θα έδινε για αυτά. Για ποιό λόγο ο Gates μας έχει ορίσει πως για να τα κάνεις τα παραπάνω πρέπει να κάθεσε σε μια καρέκλα και όχι αραχτός στο καναπέ, για ποιό λόγο πρέπει να γνωρίζω τις απίστευτες λεπτομέριες για το πως δουλεύει το pc μου, τι αναβαθμίσεις θα πρέπει να του κάνω σύντομα ή γιατί σκατά έβγαλε μια μπλέ οθόνη και με έκανε restart.

Την άνεση μου θέλω, ποιό το πρόβλημα;

Καταρχας προφανως και εξεφρασα την προσωπικη μου αποψη. Δεν μπορω να πω γιατι θα το αγορασεις εσυ. Απλως λεω οτι αφου το laptop μου μπορει να ικανοποιησει ολες αυτες τις λειτουργιες και με το παραπανω, δε βλεπω το λογο να ξοδεψω αλλα τοσα χρηματα. Πιστευω πως προκειται καθαρα για προϊον υπερκαταναλωτισμου. Δεν εφερε καποια ιδιαιτερη καινοτομια. Απλως κανει σχεδον τα ιδια πραγματα με φανταχτερο τροπο.

Καταρχας προφανως και εξεφρασα την προσωπικη μου αποψη. Δεν μπορω να πω γιατι θα το αγορασεις εσυ. Απλως λεω οτι αφου το laptop μου μπορει να ικανοποιησει ολες αυτες τις λειτουργιες και με το παραπανω, δε βλεπω το λογο να ξοδεψω αλλα τοσα χρηματα. Πιστευω πως προκειται καθαρα για προϊον υπερκαταναλωτισμου. Δεν εφερε καποια ιδιαιτερη καινοτομια. Απλως κανει σχεδον τα ιδια πραγματα με φανταχτερο τροπο.

Αν υποθέσουμε πως κάποιος έχει Laptop αυτά (έγραψες "Δεν μπορω να καταλαβω γιατι θα εδινε καποιος 500 ευρω για να το αγορασει"). Σκέψου όμως πως δεν έχουμε όλοι, άρα για όσους δεν έχουν είναι μια απίστευτα καλή λύση.

---------------

https://www.redball.gr = Από οπαδούς, για οπαδούς, μπες στην Γαύρικη παρέα σήμερα!

Δεν εφερε καποια ιδιαιτερη καινοτομια. Απλως κανει σχεδον τα ιδια πραγματα με φανταχτερο τροπο.

Όπως είπα και πριν κανείς δεν είπε οτι ανακάλυψαν την Αμερική.

Με την ίδια λογική όταν εμφανίστηκαν τα netbook ήταν άχρηστα καθώς αυτά που έκαναν μπορούσε να τα κάνει κανείς και με το λάπτοπ και παρόλαυτά πουλάνε λογω του μικρού μεγέθους.

Μετά τα netbooks σειρά παίρνουν τα slates με mobile λειτουργικό γιατί δεν είναι τυχαίο οτι τόσοι κατασκευαστές κάθονται και ασχολούνται να δημιουργήσουν τέτοιες συσκευές.

Θες να το πει το τρέντ, η νόρμα της εποχής? Έτσι είναι. Αν καλοσκεφτεί κανείς τις πραγματικές ανάγκες του ανθρώπου ελάχιστες συσκευές θα είχαμε στα χέρια μας.

Edited by stefanw595

Λοιπόν όσον αφορά το iPad, πιστεύω ότι η Apple δεν ήταν έτοιμη για το event. Ο Jobs μίλησε για την Εκπαίδευση και την αγορά των textbooks. Όμως δεν είδαμε κάποια συγκεκριμένη εφαρμογή που να επιτρέπει ας πούμε ένα φοιτητή να διαβάζει ένα 600-σελιδο βιβλίο βιολογίας σε ψηφιακή μορφή. Είδαμε iWork αλλα δεν είδαμε πως τα αρχεία θα μπαίνουν στη συσκευή. Ακούσαμε για εκδοτικούς οίκους, αλλα κανένας δεν εμφανίστηκε στη σκηνή. Δεν παρουσιάστηκε η επομενη μεγάλη αναβάθμιση του iPhoneOS.

Η επομενη αναβάθμιση θα φέρει multitasking και θα φέρει iDisk. Αλλιώς δεν έχει νόημα να πετάξουν έναν ολόκληρο χρόνο για να ξανασχεδιάσουν ολόκληρο iWork. Αφού είναι προφανές ότι δεν ήταν έτοιμοι, γιατί καθόμαστε και τρωγόμαστε με τα ρούχα μας? Χάνουμε το δασος για ένα κωλοδεντρο...

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το προϊόν που είδαμε στις 27 Ιανουαρίου θα είναι διαφορετικό σε μερικούς μήνες, σε ένα χρόνο, σε δύο χρόνια. Ωστόσο, διαφωνώ με την άποψη ότι η Apple βιάστηκε.

Το ίδιο θα μπορούσε να πει κάποιος (και είπαν πολλοί) και για το iPhone 2G. Είμαι ένας ευτυχής κάτοχος iPhone 2G, έχω το τηλέφωνο εδώ και 3 σχεδόν χρόνια και δεν θυμάμαι πότε ξανά μου είχε συμβεί κάτι αντίστοιχο στο παρελθόν. Όταν κυκλοφόρησε "έλειπαν" από αυτό "τα πάντα" και μετά από "αντιρρήσεις" και "posts σε blogs" προστέθηκαν "σχεδόν τα πάντα" αλλά του λείπουν ακόμη "μερικά". Όμως, τα πράγματα δεν θα μπορούσαν να γίνουν διαφορετικά. Έπρεπε η συσκευή να κυκλοφορήσει στην αγορά και να προσπαθήσει με τις δικές της δυνάμεις να προσελκύσει ένα ικανοποιητικό μερίδιο χρηστών. Μόνο τότε θα είχε νόημα η κυκλοφορία του SDK και το κάλεσμα των δημιουργών να συμμετέχουν στην εξέλιξη της πλατφόρμας. Γιατί, βλέποντας και την συνέχεια, μόνο κάποιος αφελής θα μπορούσε να υποστηρίξει ότι η Apple (μία εταιρεία με 10ετές πλάνο) δεν είχε σκοπό εξ αρχής τη δημιουργία του App Store και τη διάθεση μέσω αυτού native εφαρμογών.

Το iPhone OS κυκλοφόρησε με επιτυχία για δύο χρόνια και έθεσε τις βάσεις για την ανακοίνωση του iPad. Τώρα η συγκεκριμένη συσκευή μπορεί να αντλήσει από μία δεξαμενή 140,000 εφαρμογών και να απευθυνθεί σε πολλά εκατομμύρια χρηστών του λειτουργικού και όχι μόνο. Όταν και εφόσον καταφέρει να διεισδύσει στα πανεπιστήμια τότε θα δούμε σίγουρα και e-textbooks, όταν και εφόσον θα υπάρξει δίπλα στους καναπέδες μας τότε θα δούμε και εκδοτικούς οίκους να παρουσιάζουν καινούριες προτάσεις και εφαρμογές στα επόμενα events. Το iPad μπορεί να έχει πίσω του γερές πλάτες, ωστόσο ξεκινάει από την αρχή. Αυτό ακριβώς έδειξε η Apple με το iWork. Έρχεται να δημιουργήσει μία γκρίζα περιοχή μεταξύ Desktop computing και Mobile computing η οποία πριν δεν διακρινόταν παρά μόνο από μερικούς "σκληροπυρηνικούς" χρήστες οι οποίοι όμως έπρεπε να καταβάλουν σημαντική προσπάθεια για να το επιτύχουν.

Επιπλέον, το iPad έρχεται σε μία εποχή όπου το kindle βρίσκεται σε συνεχή άνοδο. Η Amazon είχε ανακοινώσει πρόσφατα κέρδη αρκετών εκατομμυρίων (από τη συσκευή και τα βιβλία μαζί, δεν ανέφερε πωλήσεις της συσκευής) και τα e-books είναι η δεύτερη δημοφιλέστερη κατηγορία στο App Store μετά τα παιχνίδια. Τα netbooks πάνε πολύ καλά σε πωλήσεις ωστόσο η καθημερινή χρήση τους δεν διαφέρει πολύ από αυτήν του iPad. Πριν το iPad δεν υπήρχε το ερώτημα e-Reader ή Netbook, ήταν ένα δίλημμα χωρίς νόημα. Τώρα όμως, έχουν γεννηθεί τα διλήμματα e-Reader ή iPad, iPad ή Netbook; Για κάποιον που ήθελε και τα δύο, υπάρχει τώρα μία συσκευή που τα προσφέρει. Δεν είναι ένα netbook με πλήρες λειτουργικό υπολογιστή, δεν είναι ένα eReader με μεγάλη αυτονομία και ξεκούραστη ανάγνωση. Είναι όμως η πρώτη συσκευή που προσφέρει και τις δύο δυνατότητες σε όσους δεν θα διαβάζουν μόνο βιβλία και σε όσους δεν θα (προσπαθούν να) χρησιμοποιήσουν τις εφαρμογές ενός επιτραπέζιου υπολογιστή στον δρόμο.

Το iDisk υπάρχει ήδη αλλά είμαι σίγουρος ότι θα δούμε μεγαλύτερο "δέσιμο" των υπηρεσιών του MobileMe με το iPhone OS στο μέλλον. Εφαρμογές όπως το DropBox και το iDisk (iWork.com) είναι αυτές με τις οποίες θα "βάζουμε αρχεία στη συσκευή". Χωρίς καλώδια, χωρίς να υπάρχουν πολλαπλά αντίγραφα σε όλους μας τους υπολογιστές, χωρίς να χρειάζεται να πληρώνουν όλοι για μεγαλύτερους αποθηκευτικούς αλλά μόνο αυτοί που τους χρειάζονται. Ο Finder έχει κατηγορηθεί κατά καιρούς ως προβληματικός και είναι πολλοί αυτοί που ζητάνε μία αλλαγή στον τρόπο οργάνωσης των αρχείων μας στους υπολογιστές. Ο μέσος χρήστης έχει όλα του τα αρχεία στο Desktop και αγνοεί ότι το Desktop δεν είναι τίποτα άλλο από ένας φάκελος. Η Apple με το iPhone OS προτείνει μία καινούρια οργάνωση των αρχείων. Έχει κι αυτή τα μειονεκτήματα της ωστόσο είναι διαφορετική από την συμβατική. Αν καταφέρει να βρει και ένα τρόπο να μεταφέρουμε τα αρχεία μεταξύ των εφαρμογών μας (έστω κι αν οι εφαρμογές αυτές ουσιαστικά κάνουν τον ίδιο χειρισμό· θα πρέπει να σεβαστούν την επιθυμία μας να κάνουμε τη ζωή μας.. δυσκολότερη) τότε τα πράγματα θα γίνουν ακόμη καλύτερα.

Κι εγώ νομίζω ότι θα δούμε background tasks στο iPhone OS αλλά δεν είμαι σίγουρος αν θα το δούμε στην 4.0 ή στην 5.0. Αυτό που παρατηρώ, διαβάζοντας και τις λεπτομέρειες του SDK της 3.2, είναι ότι η Apple προσπαθεί μέσω των APIs να δώσει στους δημιουργούς τη δυνατότητα να ενσωματώσουν "γενικές λειτουργίες" στις εφαρμογές τους ώστε να περιορίσει την ανάγκη για ταυτόχρονη εκτέλεση περισσοτέρων από μίας. Ακόμη και όταν τελικά το λειτουργικό θα επιτρέψει την εκτέλεση εργασιών στο περιθώριο, δεν θεωρώ ότι αυτή θα είναι ανεξέλεγκτη αλλά θα αφορά επιλεγμένες εφαρμογές σε περιορισμένους αριθμούς. Ένας επεξεργαστής ARM 1GHz δεν είναι τόσο δυνατός για να αντέξει έντονο multitasking ούτε η μπαταρία μίας τόσο μικρής συσκευής. Άλλωστε, η επένδυση στα push notifications δεν θα είχε νόημα να υπάρξει εξ αρχής. Υπάρχει άλλωστε και το θέμα των δεδομένων. Εάν το pandora έτρεχε ολόκληρη την ημέρα στο περιθώριο, απλά και μόνο γιατί υπήρχε η δυνατότητα, το (ετοιμόρροπο) δίκτυο της AT&T θα κατέρρεε.

Η πρόβλεψη μου είναι ότι θα υπάρξει μέλλον για το iPad, το iPhone και το iPod touch που τρέχουν iPhone OS (είναι ο μόνος τρόπος να κάνω το όνομα να μου αρέσει) και νομίζω ότι ο Ιανουάριος του 2010 ήταν η ιδανική στιγμή για την παρουσίαση μίας καινούριας πρότασης από μία εταιρεία που δεν διστάζει να προσπαθεί να διαμορφώσει το μέλλον.

Πολύ εύστοχη η έμφαση στα iP Περικλή :)

Και επειδή δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε πόσο καινοτόμα εταιρία είναι η Apple, να ένα [ame=http://www.youtube.com/watch?v=3WdS4TscWH8&feature=player_embedded]YouTube- Apple Futureshock[/ame] από το 1987 !!!

Edited by kkalog

iPhone 5, iPad2 WiFi, MacBook Air Rev C, MacMini, iMac, MacPro ...

Προσωπικός ιστοχώρος: kkblog Twitter:kkalog pushme.to:http:\pushme.to\kkalog

Δεν νομίζω ότι απέχει από την φιλοσοφία της Apple..

υπάρχουν τα iPs που τρέχουν iPhone OS και τα xMacτάδε που τρέχουν Mac OS X.

Δεν θα μου έκανε εντύπωση αν μάθαινα ότι το προϊόν βαφτίστηκε iPad για λόγους ομοιομορφίας!

Ενας ακομη λογος για να μην προτιμησει καποιος το ipad :p

Turn Your iPhone and iPod touch into iPad

http://www.youtube.com/watch?v=VheR65gYiG0&feature=player_embedded#

Το ίδιο θα μπορούσε να πει κάποιος (και είπαν πολλοί) και για το iPhone 2G. Είμαι ένας ευτυχής κάτοχος iPhone 2G, έχω το τηλέφωνο εδώ και 3 σχεδόν χρόνια και δεν θυμάμαι πότε ξανά μου είχε συμβεί κάτι αντίστοιχο στο παρελθόν. Όταν κυκλοφόρησε "έλειπαν" από αυτό "τα πάντα" και μετά από "αντιρρήσεις" και "posts σε blogs" προστέθηκαν "σχεδόν τα πάντα" αλλά του λείπουν ακόμη "μερικά". Όμως, τα πράγματα δεν θα μπορούσαν να γίνουν διαφορετικά. Έπρεπε η συσκευή να κυκλοφορήσει στην αγορά και να προσπαθήσει με τις δικές της δυνάμεις να προσελκύσει ένα ικανοποιητικό μερίδιο χρηστών. Μόνο τότε θα είχε νόημα η κυκλοφορία του SDK και το κάλεσμα των δημιουργών να συμμετέχουν στην εξέλιξη της πλατφόρμας. Γιατί, βλέποντας και την συνέχεια, μόνο κάποιος αφελής θα μπορούσε να υποστηρίξει ότι η Apple (μία εταιρεία με 10ετές πλάνο) δεν είχε σκοπό εξ αρχής τη δημιουργία του App Store και τη διάθεση μέσω αυτού native εφαρμογών.

Παραξενευομαι που βλεπω να υπαρχουν χρηστες που ακομη και σημερα εθελοτυφλουν σε τετοιο βαθμο,ή εστω "ποιουν την αναγκη φιλοτιμια" .Προφανως και υπηρχε η δυνατοτητα να υπαρχουν "σχεδον τα παντα" απο το πρωτο iphone(με εξαιρεση φυσικα οτιδηποτε θα εφερνε στα ορια του το h/w).Προφανως οι λογοι που δεν εγινε αυτο ηταν το αυταρχικο planning της Apple και οχι καποιοι τεχνολογικοι περιορισμοι.Προφανως ο,τι προστεθηκε ή θα προστεθει,συνεβη εξαιτιας της πιεσης των καταναλωτων και οχι επειδη ωριμασαν οι συνθηκες.Κι αυτο φαινεται εξεταζοντας τις πωλησεις της συσκευης,που οσο περναν οι γενιες και προστιθενται χαρ/κα που ικανοποιουν περισσοτερους χρηστες,αυξανονται.Εγω π.χ δεν θ'αγοραζα κατι πριν το 3GS γιατι ηθελα μια στοιχειωδη βιντεοκαμερα αλλα και προγραμματα navi.Καποιος αλλος θελει και ραδιοφωνο και η νοοτροπια της Apple τον κραταει μακρια,μεχρι...να το ενεργοποιησει με καποιο f/w.Γιατι να μην "προσπαθησει με τις δικες δυναμεις" η συσκευη,αφου το h/w για το ραδιοφωνο υπαρχει?

Οσο για το Appstore,δε γνωριζω για 10ετη πλανα,αν και αν θυμηθουμε το iTunes υπηρχε πριν παρουσιαστει το πρωτο ipod.Επισης ας προσπαθησουμε να θυμηθουμε ποιες ηταν οι πρωτες εκτος Apple,εφαρμογες και πως ετρεξαν στο iPhone...

Edited by NTROPIC
"When grubbing for necessities man is still an animal. He becomes uniquely human when he reaches out for the superfluous and extravagant."- Eric Hoffer.

Οι πρώτες εφαρμογές προέρχονταν από την κοινότητα του jailbreak και χρησιμοποιούσαν private APIs της Apple, όπως κάνουν και σήμερα. Όταν τα περισσότερα από αυτά τα private APIs έγιναν public (και προστέθηκαν αρκετά περισσότερα), το App Store πήρε τη θέση του Installer/Cydia.

Δεν υπήρχε η δυνατότητα να υπάρξουν διάφορα χαρακτηριστικά στο πρώτο iPhone. Κρίνεις με βάση το γεγονός ότι εξαπλώθηκε σε ολόκληρο τον κόσμο αλλά παραβλέπεις το γεγονός ότι ήταν μία συσκευή που απευθύνθηκε ως επί το πλείστον στην Αμερικανική αγορά, με αποκλειστική διάθεση από την ΑΤ&Τ. H ΑΤ&Τ ήταν πρόθυμη αρχικά να μοιραστεί τα κέρδη της με την Apple και στη συνέχεια (λόγω jailbreak/unlock) να επιδοτήσει τη συσκευή με το καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό των $400. Το δίκτυο 3G της AT&T λειτούργησε ταυτόχρονα με το iPhone 3G ενώ μέχρι σήμερα, αν δεν κάνω λάθος, δεν έχουν καταφέρει να προσφέρουν δυνατότητες MMS και Tethering στους χρήστες τους. Το ίδιο ίσχυσε με το live streaming μέσω 3G και το VoIP μέσω 3G που πλέον έχουν καταστεί εφικτά αλλά το δίκτυο της AT&T εξακολουθεί να αγωνίζεται να καλύψει την αυξημένη ζήτηση δεδομένων που προκαλεί η χρήση του iPhone.

Η Verizon σύμφωνα με πληροφορίες δεν ήθελε να έχει το iPhone γιατί δεν θα μπορούσε να ελέγχει το περιεχόμενο που θα διακινούσε η συσκευή. Προτίμησε τις δικές της υπηρεσίες παροχής πρόσβασης στο διαδίκτυο και πώλησης ringtones/εφαρμογών (java, flash). Εάν η Apple επιτρέψει σε flash plugins να τρέξουν στο iPhone OS, αυτό δεν θα μπορεί να περιοριστεί σε videos από το YouTube, η Adobe θα είναι η μοναδική εταιρεία με πρόσβαση στα εκατομμύρια των χρηστών της συσκευής εκτός από την Apple και θα μπορεί να διαθέσει τις δικές της εφαρμογές, παρακάμπτοντας το App Store, τους ελέγχους του και το Cocoa touch. Η συνεργασία της AT&T με την Apple της απέφερε μεν καινούριους συνδρομητές αλλά με το iPhone (και τις συσκευές που το ακολούθησαν) πλέον οι εταιρείες αυτές έχουν χάσει ένα σημαντικό μερίδιο από τα κέρδη τους. Κανείς σχεδόν δεν ενδιαφέρεται να αγοράσει τις υπηρεσίες τους (μουσική, παιχνίδια, εφαρμογές κλπ) ενώ για πρώτη φορά γίνεται "απεριόριστη" χρήση των δικτύων τους χωρίς οι ίδιες να επωφελούνται οικονομικά από αυτή τη χρήση. Έχει ξεσπάσει πόλεμος στην Αμερική για το περιβόητο "net neutrality".

Η Apple εκτός από μία "αυταρχική" εταιρεία, είναι και μία εταιρεία που είναι υποχρεωμένη να συνεργαστεί και με άλλες εταιρείες, να ζητήσει και να δώσει. Εξετάζοντας το γενικότερο σκηνικό μπορούμε να εξηγήσουμε κάποιους από τους λόγους που οδήγησαν σταδιακά στην διαμόρφωση της κατάστασης όπως την ξέρουμε σήμερα. Μπορούμε να συμφωνούμε/διαφωνούμε με τους χειρισμούς ή να τους δικαιολογούμε/απορρίπτουμε, σημασία έχει να τους εξετάζουμε. Και αυτός που εξετάζει, δεν εθελοτυφλεί.

Edited by pperiklis

παιδιά εφόσον προς το παρών δεν υποστηρίζει flash στο browsing δεν υπάρχει νόημα να μιλάμε.δεν αξίζει να αγοράσεις με τπτ το ipad.καλύτερα το iphone που είναι και τηλέφωνο.αν βγάλει flash υποστήριξει τότε ξαναμιλάμε....
technoholic maniac reviewer

Οι πρώτες εφαρμογές προέρχονταν από την κοινότητα του jailbreak και χρησιμοποιούσαν private APIs της Apple, όπως κάνουν και σήμερα. Όταν τα περισσότερα από αυτά τα private APIs έγιναν public (και προστέθηκαν αρκετά περισσότερα), το App Store πήρε τη θέση του Installer/Cydia.

Συ ειπας.Μπορει το δρομο για το AppStore να χαραξε (και) η underground κοινοτητα,δειχνοντας σε πρακτικο επιπεδο τις δυνατοτητες του Iphone OS,στην Apple,και σε οποιον αλλον εβλεπε.Αν πραγματι υπηρχε σχεδιασμος για το Appstore,απο την Appleγιατι να μη λανσαριστουν οι υπηρεσιες του εξαρχης παραλληλα με το πρωτο iphone,ακολουθωντας τη συνταγη του Ipod?Για να μην παω και στο τριτο (ακραιο,ισως?)συνωμοσιολογικο σεναριο που θελει ανθρωπους της Apple να βρισκονταν στην αρχη πισω απο τις διαφορες ανεπισημες κοινοτητες και τις δραστηριοτητες τους,χρησιμοποιωντας τες σαν πειραματικο εργαλειο,τη στιγμη που επωαζοταν το Appstore

Δεν υπήρχε η δυνατότητα να υπάρξουν διάφορα χαρακτηριστικά στο πρώτο iPhone. Κρίνεις με βάση το γεγονός ότι εξαπλώθηκε σε ολόκληρο τον κόσμο αλλά παραβλέπεις το γεγονός ότι ήταν μία συσκευή που απευθύνθηκε ως επί το πλείστον στην Αμερικανική αγορά, με αποκλειστική διάθεση από την ΑΤ&Τ. H ΑΤ&Τ ήταν πρόθυμη αρχικά να μοιραστεί τα κέρδη της με την Apple και στη συνέχεια (λόγω jailbreak/unlock) να επιδοτήσει τη συσκευή με το καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό των $400. Το δίκτυο 3G της AT&T λειτούργησε ταυτόχρονα με το iPhone 3G ενώ μέχρι σήμερα, αν δεν κάνω λάθος, δεν έχουν καταφέρει να προσφέρουν δυνατότητες MMS και Tethering στους χρήστες τους. Το ίδιο ίσχυσε με το live streaming μέσω 3G και το VoIP μέσω 3G που πλέον έχουν καταστεί εφικτά αλλά το δίκτυο της AT&T εξακολουθεί να αγωνίζεται να καλύψει την αυξημένη ζήτηση δεδομένων που προκαλεί η χρήση του iPhone.

Η Verizon σύμφωνα με πληροφορίες δεν ήθελε να έχει το iPhone γιατί δεν θα μπορούσε να ελέγχει το περιεχόμενο που θα διακινούσε η συσκευή. Προτίμησε τις δικές της υπηρεσίες παροχής πρόσβασης στο διαδίκτυο και πώλησης ringtones/εφαρμογών (java, flash). Εάν η Apple επιτρέψει σε flash plugins να τρέξουν στο iPhone OS, αυτό δεν θα μπορεί να περιοριστεί σε videos από το YouTube, η Adobe θα είναι η μοναδική εταιρεία με πρόσβαση στα εκατομμύρια των χρηστών της συσκευής εκτός από την Apple και θα μπορεί να διαθέσει τις δικές της εφαρμογές, παρακάμπτοντας το App Store, τους ελέγχους του και το Cocoa touch. Η συνεργασία της AT&T με την Apple της απέφερε μεν καινούριους συνδρομητές αλλά με το iPhone (και τις συσκευές που το ακολούθησαν) πλέον οι εταιρείες αυτές έχουν χάσει ένα σημαντικό μερίδιο από τα κέρδη τους. Κανείς σχεδόν δεν ενδιαφέρεται να αγοράσει τις υπηρεσίες τους (μουσική, παιχνίδια, εφαρμογές κλπ) ενώ για πρώτη φορά γίνεται "απεριόριστη" χρήση των δικτύων τους χωρίς οι ίδιες να επωφελούνται οικονομικά από αυτή τη χρήση. Έχει ξεσπάσει πόλεμος στην Αμερική για το περιβόητο "net neutrality".

Δεν καταλαβαινω τι σχεση εχει η αποκλειστικη συνεργασια της Apple με την ΑΤ&Τ,που παρεμπιπτοντως ληγει συντομα,κι αν δεν ανανεωθει θα πρεπει να περιμενουμε να δουμε μεταβολες στο status quo(?),με ορισμενους περιορισμους που επεβαλλε η ιδια Apple στη συσκευη της.Αν θες μπορουμε να τα εξετασουμε ενα-ενα αναλυτικα,αλλα και παλι σε καποιες κραυγαλεες περιπτωσεις,απλα δε βγαζει νοημα η στρατηγικη της Apple.Μηπως σκοπιμα συνεργαστηκε με την ΑΤ&Τ,που ειναι μαλλον κατωτερης κλασης δικτυο,για να μπορει να επιβαλλει με μεγαλυτερη ανεση τους περιορισμους της?Η Verizon oπως γραφεις θα μπορουσε ν'ορθωσει αναστημα σε πολλους τομεις.Επισης καλο ειναι να δουμε πως συντομα οι πωλησεις iphones σε ολο τον υπολοιπο κοσμο θα ξεπερασουν τις αντιστοιχες στις ΗΠΑ,ειδικα οταν μπουν δυναμικα οι ασιατικες αγορες στο παιχνιδι.Οποτε δε βλεπω το λογο,το επιχειρηματικο μοντελο που ακολουθειται σε μια αγορα να επηρρεαζει και τις υπολοιπες.Εγω π.χ εδωσα 569 ευρω μετρητοις,και θα πρεπει να περιοριζομαι απο συμφωνιες της Apple με την AT&T,που εχουν ως ανταλλαγμα μια επιδοτηση που δε με ωφελει? Οσο για την Adobe,εχεις δικιο,θα χαλασει η μαγιονεζα του AppStore αλλα και παλι μονο δυστροπια μπορω να αποδωσω στη σταση της Apple,τη στιγμη που αλλοι κατασκευαστες,πλατφορμες και λειτουργικα ειναι συνεργασιμοι και "παιζουν μπαλα".

Κι αντι επιλογου,θα το επισημανω κι αλλη μια φορα:Οσο θα υπαρχει εξελικτικη πιεση απο τους καταναλωτες και τον ανταγωνισμο,τοσο θα βλεπουμε καινουργια,"απαγορευμενα" χαρ/κα να προστιθενται στα προιοντα της Αpple.Αν καποιος π.χ εκανε λογο πριν απο 2 χρονια για ipod με καμερα και ενσωματωμενο h/w ραδιοφωνο,θα θεωρουνταν παραλογος...

Edited by NTROPIC
"When grubbing for necessities man is still an animal. He becomes uniquely human when he reaches out for the superfluous and extravagant."- Eric Hoffer.

Το λιγοτερο που με απασχολει ειναι η ελειψη flash.

Τα πραγματα ειναι ξεκαθαρα και φαινονται απο το αποτελεσμα σχετικης ψηφοφοριας σε αλλο φορουμ ειδικευμενο στα mac.

Μονο το 28% σκεπτετει να το αγοράσει.

Οχι οτι δεν ειναι καλη συσκευη, αλλα η χρησιμοτητα της προς το παρων ειναι περιορισμενη.

Πιθανοτατα μετα απο μια δυο εκδοσεις να αλλαξουν τα πραγματα. Οποτε τα ξαναλεμε.

Φοβερη ιδεα αυτο το Lenovo, βεβαια δεν ξερουμε τιποτα ακομα αλλα θα δουμε κατα ποσο θα μπορεσει να εχει την αψογη λειτουργια ενος iPad.

Αν η apple εβγαζε κατι τετοιο θα το αγοραζα με την μια. Δηλαδη ενα 10αρι macbook που αφαιροντας την οθονη να εχεις ενα iPad με iphone os. Ενω τοποθετημενη στην βαση της να τρεχει τα mac osx

Αυτο ειναι επαναστατικη ιδεα.

Θελεις να κανεις κομπλε την δουλεια σου το βαζεις στην βαση, θελεις να εκμεταλευτεις ξεκουραστα οσα δινει το iPad το τραβας και αραζεις στον καναπε.

Θα μπορουσε να ειναι ο διαδοχος του air με τρομερη χρηστικοτητα. Ουτε dvd ουτε περιτα καλουδια, μονο για δουλεια on the road.

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

Το λιγοτερο που με απασχολει ειναι η ελειψη flash.

Τα πραγματα ειναι ξεκαθαρα και φαινονται απο το αποτελεσμα σχετικης ψηφοφοριας σε αλλο φορουμ ειδικευμενο στα mac.

Μονο το 28% σκεπτετει να το αγοράσει.

Οχι οτι δεν ειναι καλη συσκευη, αλλα η χρησιμοτητα της προς το παρων ειναι περιορισμενη.

Πιθανοτατα μετα απο μια δυο εκδοσεις να αλλαξουν τα πραγματα. Οποτε τα ξαναλεμε.

Φοβερη ιδεα αυτο το Lenovo, βεβαια δεν ξερουμε τιποτα ακομα αλλα θα δουμε κατα ποσο θα μπορεσει να εχει την αψογη λειτουργια ενος iPad.

Αν η apple εβγαζε κατι τετοιο θα το αγοραζα με την μια. Δηλαδη ενα 10αρι macbook που αφαιροντας την οθονη να εχεις ενα iPad με iphone os. Ενω τοποθετημενη στην βαση της να τρεχει τα mac osx

Αυτο ειναι επαναστατικη ιδεα.

Θελεις να κανεις κομπλε την δουλεια σου το βαζεις στην βαση, θελεις να εκμεταλευτεις ξεκουραστα οσα δινει το iPad το τραβας και αραζεις στον καναπε.

Θα μπορουσε να ειναι ο διαδοχος του air με τρομερη χρηστικοτητα. Ουτε dvd ουτε περιτα καλουδια, μονο για δουλεια on the road.

Φοβερή ιδέα Κώστα! Σκεφτόμουν χθες και εγώ περίπου αυτό (δηλαδή ένα pad 13 ιντσών που να έχει υβριδική λειτουργικότητα laptop συνδεδεμένο σε βάση και pad από μόνη της η οθόνη) συζητώντας το με ένα συνάδελφο στο γραφείο και καταλήγω στο ότι θέλουμε 2-3 χρόνια ακόμη για να είναι αυτή η τεχνολογία μαζικά διαθέσιμη από πλευράς ρεαλιστικού κόστους αγοράς.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το προϊόν που είδαμε στις 27 Ιανουαρίου θα είναι διαφορετικό σε μερικούς μήνες, σε ένα χρόνο, σε δύο χρόνια. Ωστόσο, διαφωνώ με την άποψη ότι η Apple βιάστηκε.

Δεν είπα Περικλή μου ότι βιάστηκε. Είπα ότι δεν ήταν έτοιμη. Επί τούτου ήμουν προσεκτικός στη διατύπωση μου. Καλώς το παρουσίασε τώρα, αλλα ήταν προφανές ότι πολλές από τις απαιτούμενες λειτουργίες του δεν τις είδαμε. Αυτό είπα, ότι είναι προφανές πως τις έχουν υπόψη τους οποτε συνέστησα υπομονή :).

Όμως, τα πράγματα δεν θα μπορούσαν να γίνουν διαφορετικά. Έπρεπε η συσκευή να κυκλοφορήσει στην αγορά και να προσπαθήσει με τις δικές της δυνάμεις να προσελκύσει ένα ικανοποιητικό μερίδιο χρηστών. Μόνο τότε θα είχε νόημα η κυκλοφορία του SDK και το κάλεσμα των δημιουργών να συμμετέχουν στην εξέλιξη της πλατφόρμας.

Δεν έχει βεβαια ιδιαίτερο νόημα να το πολύ-αναλύουμε, αλλα είμαι σίγουρος ότι δε σκέφτονται έτσι. Τι θα πει "να σταθεί με τις δικες του δυνάμεις"? Δικες του δυνάμεις με η χωρίς το Αpp. Store? Ο λόγος είναι απλός Περικλή. Η εξέλιξη ενός τέτοιου προγράμματος είναι δύσκολη και επίπονη διαδικασία. Απαιτεί πολύ χρόνο ακόμα και από τους καλύτερους του είδους.

Δες ποσο έχει βασανιστεί η Palm, δες τι τράβηξε και τραβάει η Google και ακόμα δε προσφέρει το τελικό αποτέλεσμα της Apple. Δες ολόκληρη MS και τόσα χρονια μετά πάει από το ένα makeup στο άλλο χωρίς να έχει καταφέρει να προσφέρει κάτι το ουσιαστικό. Ακόμα και το Market Place της ωχριά μπροστά στο App. Store, παρότι μπήκε τόσο καθυστερημένα στο παιχνίδι.

Αντί να κλαιγόμαστε λοιπόν γιατί δεν είχε όλα τα features το iPhone στην αρχή η το iPad τώρα, ας κατανοήσουμε το ποσο δύσκολο και χρονοβόρο είναι αυτό που κάνουν και ας δούμε τη μεγάλη εικόνα αντί το μικρό δέντρο...

Το iDisk υπάρχει ήδη αλλά είμαι σίγουρος ότι θα δούμε μεγαλύτερο "δέσιμο" των υπηρεσιών του MobileMe με το iPhone OS στο μέλλον.

Όταν αναφέρθηκα σε iDisk δεν εννοούσα το σκέλος του mobileme. Εννοούσα τη δυνατότητα των εφαρμογών να έχουν πρόσβαση σε ένα κεντρικό σύστημα αρχείων τοπικά. Ούτε ζήτησα ιεραρχική δόμηση μέσω κάποιου file explorer. Αν δεις παλαιότερα posts μου θα ανακαλύψεις ότι έχω κατακρίνει αυτή την προσέγγιση και έχω πει πως δεν είναι κατάλληλη για mobile συσκευές. Έχω πει παλαιότερα πως αντί εγώ πρώτα ανοίγω μια εφαρμογή στο iPhone και μετά το αντίστοιχο αρχείο. Στο desktop κάνω το ανάποδο. Δε θα είχα καμια αντίρρηση το OS να αντιστοιχεί αυτόματα άρχεια με apps. Όμως θα πρέπει να το κάνει με όλες τις εφαρμογές τρίτων ώστε να υπάρχει cross-reference μεταξύ αυτών. Κατεβάζεις μια φωτό από το email, την επεξεργάζεσαι στο ps και μετά τη στέλνεις στο keynote :).

Εφαρμογές όπως το DropBox και το iDisk (iWork.com) είναι αυτές με τις οποίες θα "βάζουμε αρχεία στη συσκευή". Χωρίς καλώδια, χωρίς να υπάρχουν πολλαπλά αντίγραφα σε όλους μας τους υπολογιστές, χωρίς να χρειάζεται να πληρώνουν όλοι για μεγαλύτερους αποθηκευτικούς αλλά μόνο αυτοί που τους χρειάζονται. Ο Finder έχει κατηγορηθεί κατά καιρούς ως προβληματικός και είναι πολλοί αυτοί που ζητάνε μία αλλαγή στον τρόπο οργάνωσης των αρχείων μας στους υπολογιστές. Ο μέσος χρήστης έχει όλα του τα αρχεία στο Desktop και αγνοεί ότι το Desktop δεν είναι τίποτα άλλο από ένας φάκελος. Η Apple με το iPhone OS προτείνει μία καινούρια οργάνωση των αρχείων. Έχει κι αυτή τα μειονεκτήματα της ωστόσο είναι διαφορετική από την συμβατική. Αν καταφέρει να βρει και ένα τρόπο να μεταφέρουμε τα αρχεία μεταξύ των εφαρμογών μας (έστω κι αν οι εφαρμογές αυτές ουσιαστικά κάνουν τον ίδιο χειρισμό· θα πρέπει να σεβαστούν την επιθυμία μας να κάνουμε τη ζωή μας.. δυσκολότερη) τότε τα πράγματα θα γίνουν ακόμη καλύτερα.

Συμφωνώ Περικλή με την έννοια της ασύρματης μεταφοράς αρχείων και του cloud computing. Μιλάς φιλε μου σε κάποιον που έλεγε αυτά ακριβώς που λες κι εσύ τώρα, από το Γενάρη του 2007, μονο και μονο για να εισπράξω την ταμπέλα του funboy. Όμως σε μια συσκευή 10 ιντσών που μπορεί και τρέχει σοβαρά προγράμματα όπως η σουίτα iWork, θα πρέπει να μπορεί να χειρίζεται αρχεία και τοπικά. Όχι απαραίτητα με τον κλασσικό τρόπο όπως προείπα :).

Τελειώνοντας, θέλω να επαναλάβω αυτό που είπα και στο πρώτο μου post. Μην κρίνετε το iPad ως ένα απλά διογκωμένο iPhone. Υπάρχει μια ολόκληρη καινούρια γενιά εφαρμογών που έρχεται και τις οποιες χαρακτήρισα desktop-class. Εγώ θα πάω αντίθετα με το σκεπτικό των περισσοτερων και θα πω πως αυτό το νέο πρότυπο αναγκαστικά θα αντικαταστήσει τα desktop OS's όταν μιλάμε για mobile συσκευές. Και σε αυτές συμπεριλαμβάνω όλα τα netbooks, smartbooks,MIDs και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις...

"Don’t be sad because it’s over. Smile because it happened"

---------------------------------

Γιάννης

Δεν έχει βεβαια ιδιαίτερο νόημα να το πολύ-αναλύουμε, αλλα είμαι σίγουρος ότι δε σκέφτονται έτσι. Τι θα πει "να σταθεί με τις δικες του δυνάμεις"? Δικες του δυνάμεις με η χωρίς το Αpp. Store? Ο λόγος είναι απλός Περικλή. Η εξέλιξη ενός τέτοιου προγράμματος είναι δύσκολη και επίπονη διαδικασία. Απαιτεί πολύ χρόνο ακόμα και από τους καλύτερους του είδους.

Οι "δικές του δυνάμεις" είναι το ίδιο το iPhone OS και τα τέσσερα εικονίδια που υπάρχουν στο dock: Phone, Mail, Safari, iPod. Αντίστοιχα, ένας Mac υπολογιστής ξεχωρίζει για το Mac OS X και την σουίτα iLife, αυτές είναι οι "δικές του δυνάμεις".

Δεν είπα ότι το iPhone θα μπορούσε να σταθεί στην αγορά τόσο καιρό χωρίς το App Store, βεβαίως και είναι τεράστια η δυναμική που προσδίδουν στην πλατφόρμα οι εφαρμογές τρίτων. Ούτε βέβαια μπορώ να προβλέψω πως σκέφτεται η Apple και πως προγραμματίζει την εξέλιξη της πλατφόρμας της. Εκ του αποτελέσματος συμπεραίνω (αυθαίρετα) ότι ο προγραμματισμός αυτός προέβλεπε αργά και σταθερά βήματα για την καθιέρωση της πλατφόρμας (και όχι της συσκευής).

Edited by pperiklis

Δες ποσο έχει βασανιστεί η Palm, δες τι τράβηξε και τραβάει η Google και ακόμα δε προσφέρει το τελικό αποτέλεσμα της Apple. Δες ολόκληρη MS και τόσα χρονια μετά πάει από το ένα makeup στο άλλο χωρίς να έχει καταφέρει να προσφέρει κάτι το ουσιαστικό. Ακόμα και το Market Place της ωχριά μπροστά στο App. Store, παρότι μπήκε τόσο καθυστερημένα στο παιχνίδι.

η palm βασανιστηκε λογω λανθασμενων επιλογων σε πολλα επιπεδα,και τα "βασανα" της σε καμμια περιπτωση δεν αντικατοπτριζονται στο τελικο προιον της.Η google την επομενη πενταετια θα εφοδιαζει μεγαλυτερο αριθμο συσκευων με android os απ'οτι η apple με iphone os,συμφωνα με πολλα projections(κατι που φυσικα μπορει να μη σημαινει και τιποτε).Οσο για την MS,λιγο πριν την παρουσιαση των WinMo 7,ειναι λιγο αδικο να την κρινουμε με βαση τον κακο εαυτο που εχει παρουσιασει μεχρι τωρα.Σιγουρα παντως αυτη τη στιγμη καμμια εταιρεια δε προσφερει το "οικοσυστημα" που προσφερει η Apple.

Τελειώνοντας, θέλω να επαναλάβω αυτό που είπα και στο πρώτο μου post. Μην κρίνετε το iPad ως ένα απλά διογκωμένο iPhone. Υπάρχει μια ολόκληρη καινούρια γενιά εφαρμογών που έρχεται και τις οποιες χαρακτήρισα desktop-class. Εγώ θα πάω αντίθετα με το σκεπτικό των περισσοτερων και θα πω πως αυτό το νέο πρότυπο αναγκαστικά θα αντικαταστήσει τα desktop OS's όταν μιλάμε για mobile συσκευές. Και σε αυτές συμπεριλαμβάνω όλα τα netbooks, smartbooks,MIDs και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις...

και το OSX που ταιριαζει στην νεα πραγματικοτητα που περιγραφεις?Ή μηπως θα

σταλει να ανταγωνιστει σε "καποια αλλη αγορα"?

η palm βασανιστηκε λογω λανθασμενων επιλογων σε πολλα επιπεδα,και τα "βασανα" της σε καμμια περιπτωση δεν αντικατοπτριζονται στο τελικο προιον της.Η google την επομενη πενταετια θα εφοδιαζει μεγαλυτερο αριθμο συσκευων με android os απ'οτι η apple με iphone os,συμφωνα με πολλα projections(κατι που φυσικα μπορει να μη σημαινει και τιποτε).Οσο για την MS,λιγο πριν την παρουσιαση των WinMo 7,ειναι λιγο αδικο να την κρινουμε με βαση τον κακο εαυτο που εχει παρουσιασει μεχρι τωρα.Σιγουρα παντως αυτη τη στιγμη καμμια εταιρεια δε προσφερει το "οικοσυστημα" που προσφερει η Apple.

Δεν κατέκρινα κανένα. Ισα ισα τους δικαιολόγησα :) (Για τη MS βεβαια ας μην αρχίσω. Αναφορικά με το mobile computing οι τύποι έπαιρναν τον ύπνο του δικαιου για πολλά χρονια...).

και το OSX που ταιριαζει στην νεα πραγματικοτητα που περιγραφεις?Ή μηπως θα

σταλει να ανταγωνιστει σε "καποια αλλη αγορα"?

Πολύ καλο ερώτημα. Η άποψη μου είναι τα desktop λειτουργικά θα περιοριστούν στις desktop συσκευές (κατά κύριο λόγο βεβαια). Σκέψου μονο το εξής απλό. Κάποια στιγμή και η MS θα κάνει ότι έκανε και η Apple με τη δικη της σουίτα Office. Αυτό από μονο του καλύπτει το 95% των αναγκών του 95% των χρηστών. Επιτέλους θα απαγκιστρωθούμε από όλο αυτό το έκτρωμα που ονομάζεται desktop OS...

"Don’t be sad because it’s over. Smile because it happened"

---------------------------------

Γιάννης

Σαν χρηστης iPhone σε επαγγελματικο επίπεδο θα πω εδω οτι οι εφαρμογές του app store ελάχιστα χρησιμες ειναι σε καποιον που θελει να παρει απο την συσκευη του κατι παραπάνω.

Πολυ λιγες είναι αυτες που πραγματικα γινονται απαραιτητες στην καθημερινη χρηση και ειδικα στον τομεα business.

Υπάρχουν καποια αξιολογα To Do τα οποια στο iPad θα ειναι αχρηστα αφου η OEM εφαρμογη ειναι πολυ καλυτερη, καποια για εισαγωγη καρτων στις επαφες που εδω ειναι αχρηστες αφου δεν υπάρχει καμερα και πολλες για αποθηκευση documents που στο iPad φανταζομαι δεν θα χρειαζονται γιατι θα υπάρχει δυνατοτητα αποθηκευσης συνημενων και επεγεργασιας στο iWork.

Αυτο που χρειαζεται καποιος για σοβαρη χρηση περα απο browsing στον καναπε, είναι μια βελτιωμενη σουιτα Office γιατι το iWork αν εξαιρεσει κανεις το κομματι Word, ειναι για πολυ light εργασίες.

Θα πρεπει λοιπον οι εφαρμογες που θα προοριζονται για το iPad να ειναι διαφορετικου ειδικου βάρους και να πλησιαζουν τις γνωστες apps που χρησιμοποιουμε εδω και χρονια, προσαρμοσμενες στο λειτουργικο αυτο.

Κατι που γινεται σιγουρα αφου μπορεσε να τρεξει το iWork.

Αν και ημουν αρνητικος απο την αρχη για την χρησιμοτητα του, πιστευω οτι στις επομενες εκδοσεις του θα μεταλλαχθει σε εργαλειο «παντός καιρου».

Δεν ειναι κακο λοιπόν να αντιδρουμε αρνητικα για την τωρινη εκδοση γιατι η αρνηση θα γινει μοχλος πίεσης για κατι καλυτερο αυριο.

Οπως και στο iPhone. To οτι μπήκα λιγο πριν το τελος της δευτερης γενιας, οφειλεται στις σημαντικές ελείψεις που για πολλους ηταν εμποδιο.

Πλεον εκτιμοντας καποια πραγματα μεταβληθηκα σε 100% mac user τοσο στο σπιτι οσο και στην δουλεια.

Οι απαιτησεις αυξανονται και λογικα θελουμε το κατι παραπάνω. Δεν θα πρεπει λοιπόν να δεχομαστε αδιαμαρτηριτα αυτο που μας προσφερουν αν ειναι ελειπες και μαλιστα να ψαχνουμε να το δικαιολογησουμε επειδη αποτελει προιον της εταιρειας που προτιμουμε.

Το iPad διαθετει την βαση για να κτισθει κατι πραγματικά καλο πάνω του συν το μεγαλύτερο όπλο του το multy touch, στο οποιο η apple αν και εχουν περασει 3 χρονια συνεχιζει να ειναι πολυ μπροστα.

Συμφωνω οτι για τετοιου ειδους εργαλεια δεν χρειαζεται το βαρυ λειτουργικο, αλλα πιθανως να μην ειναι αρκετο ενα mobile OS.

Ισως να χρειαζονται κατι που βρισκεται στην μεση.

Edited by Te_salat
Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

@Te_salat

+1000 Κωστα και μια επιπλέον διάσταση.

Καθώς ωριμάζει η αγορά του mobile computing φαίνεται ότι διχοτομειται σε 2 ειδών συσκευές και καλά κάνει γιατί αυτό σημαίνει εξέλιξη. Κάποτε υπήρχε το ford model t τώρα ξέρουμε όλοι τι υπάρχει στην αυτοκινητοβιομηχανία και αλλού.

Μέχρι τώρα το mobile computing ήταν κατα βάση υπόθεση.των πάσης φύσης laptops που στο οικοσύστημα των υπολογιστικων συσκευών κρέμονται κάτω από το κλαδί των επαγγελματικών συσκευών απλώς γιατί λόγω κόστους και αναγκών χρήσης στο «δρόμο» εκεί βρισκόταν οι πρώτοι πελάτες. Τα τελευταία χρόνια το επαγγελματικό laptop προσπάθησε να καλύψει και μια σειρά από άλλες ανάγκες διαφοροποιωντας είτε τα χαρακτηριστικά του (π.χ. Desktop replacements των 5 κιλών με multimedia και gaming δυνατότητες) ή το κόστος του (π.χ. netbooks με ασθενικους επεξεργαστες και μνήμες). Μέχρι εδώ μπορούσε να φτάσει η οικογένεια του μεταλλαγμενου αλλά κατα βάση επαγγελματικού mobile computing για να ικανοποιήσει τις ανάγκες μιας ευρύτερης διαφορετικής αγοράς (π.χ. σε θέματα γνώσεων γύρω από τη λειτουργία και χρήση υπολογιστών).

Αυτό που κάνει πρώτη η Apple είναι να βγάλει στην αγορά την πρώτη φορητή συσκευή για αυτου τους «άλλους» χρήστες που είναι πολύ περισσότεροι σε αριθμό από τους πρώτους και με διαφορετικές ανάγκες.

Όπως γράφτηκε και νωρίτερα το πρώτο αυτό προϊόν έχει μια σειρά από ελλείψεις οι οποίες μπορεί και να αποβούν μοιραίες για την τύχη του ως συγκεκριμένου «κωδικού» αλλά αυτό δε σημαίνει ότι στις επόμενες εκδόσεις αυτού ή και άλλων μοντέλων κατασκευαστών δεν βρίσκεται το μέλλον για τον τροπο με τον οποίο θα ικανοποιούνται οι ανάγκες φορητης χρήσης για όλους όσους δεν την απαιτούν «κατ΄επαγγελμα».

Πολύ καλο ερώτημα. Η άποψη μου είναι τα desktop λειτουργικά θα περιοριστούν στις desktop συσκευές (κατά κύριο λόγο βεβαια). Σκέψου μονο το εξής απλό. Κάποια στιγμή και η MS θα κάνει ότι έκανε και η Apple με τη δικη της σουίτα Office. Αυτό από μονο του καλύπτει το 95% των αναγκών του 95% των χρηστών. Επιτέλους θα απαγκιστρωθούμε από όλο αυτό το έκτρωμα που ονομάζεται desktop OS...

Προσωπικα συλλογιζομαι και μια αλλη,πρακτικη διασταση του θεματος:την εργονομια?Ειμαστε βεβαιοι οτι ενα gesture-driven OS,μπορει να ξεπερασει σε εργονομια και ανεση χρησης ενα αντιστοιχο point&click?Το συστημα δουλευει αψογα στην 3.5"αρα οθονη του iPhone,αλλα σε μια 10"αρα οι συσχετισμοι δεν μεταβαλλονται?

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=ntyXvLnxyXk]YouTube- Sports Illustrated - Tablet Demo 1.5[/ame]

Αυτό το έχετε δει; Αλλάζει εντελώς τη φιλοσοφία με την οποία διαβάζουμε βιβλία και περιοδικά! Και δε μιλάμε για μακρινο concept. Καππου είχα διαβάσει πως το Time υπολογίζει να το δώσει εμπορικά μέσα στα επόμενα 2 χρόνια. Μια εφαρμογή για το iPad και μια συμφωνία με την Apple είναι win-win situation. Το ίδιο και το Zinio....

NEC DB2000 (1999), Nokia 3210 (2000), EricssonR320s (2001), Ericsson T65 (2002), Nokia 6600 (2003), Palm Treo650 (2005), iPhone (2007), HTC Hero (2009), Samsung Galaxy Mini (2010), iPad (2010), Samsung Omnia W (2011), Samsung Galaxy Note (2012), iPad Air (2014), Samsung Galaxy Note 3 (2014), OnePlus 2 (2015), Meizu M5 Note (2017), Samsung Note 8 (2017), iPad 6 (2018)...

http://www.everythingaboutebooks.com

Αυτό το έχετε δει; Αλλάζει εντελώς τη φιλοσοφία με την οποία διαβάζουμε βιβλία και περιοδικά! Και δε μιλάμε για μακρινο concept. Καππου είχα διαβάσει πως το Time υπολογίζει να το δώσει εμπορικά μέσα στα επόμενα 2 χρόνια. Μια εφαρμογή για το iPad και μια συμφωνία με την Apple είναι win-win situation. Το ίδιο και το Zinio....

Νομίζω ότι αυτό είναι το ανάλογο για την εκδοτική βιομηχανία με το μετασχηματισμό της μουσικής βιομηχανίας από το μοντέλο: παράγω μουσική, διανέμω στα δισκοπωλεία, αγοράζουν οι πελάτες, πηγαίνουν σπίτι να ακούσουν τη μουσική στο μοντέλο κατεβάζω και ακούω τη μουσική. Το iPad σίγουρα είναι πρωτοπόρο σε αυτή την κατεύθυνση και δυστυχώς όπως όλα τα πρωτοποριακά πράγματα έχει τις αδυναμίες του που πρέπει να τονιστούν για να έλθουν γρήγορα οι "πλήρεις" εκδόσεις ...

Για όσους δεν διάβασαν τις δηλώσεις Jobs μετά την παρουσίαση της 27/1, δείτε εδώ, το παιχνίδι τώρα αρχίζει ...

γι αυτο φωναζει ο Στηβ...

αν σε 2 χρονια ολα πανε εκει αυτος θα εχει ΗΔΗ ενα μεγαλο μερος της αγορας που δεν θα θελει να αλλαξει συσκευη...

δεν θελω να πιστευω πως θα ηταν ενα iPad με εφαρμογες σαν το photoshop klp....

ενα ᾽ἀμερικανακι᾽᾽ λεει... While iPad won't replace my MBP for everything, it will be just fine to take along when I go with my wife for a road trip. Load it with some movies, use it as a map, browse the web to read the news and find out about local attractions.... I won't need to drag an MBP along. That's actually pretty neat...

εχει δικιο...

επισης...

http://img526.imageshack.us/img526/2107/f04207d5373027ca0ec82ac.jpg

Edited by pik.

Δημήτρης

XS Max 512gb.

• The title was changed to iPad (1st gen - 2010)
  • The topic was unpinned