NTROPIC Δημ. January 28, 2010 Κοινοποίηση Δημ. January 28, 2010 (edited) Στην περιπτωση του Ipad θα πρεπει να αναφερθει και το προβληματικο form factor.Κρινοντας ιστορικα π.χ απο τα "origami" UMPC,η "ταβλα" ειναι ενα μαλλον αποτυχημενο form factor.Γινονται αξιολογες προσπαθειες προμοταρισματος κατα καιρους αλλα με χλιαρα αποτελεσματα. Και δεν μπορω να πιστεψω οτι τοσος κοσμος δεν αγοραζε tablets επειδη δεν ειχαν το μηλο επανω...Τα εργονομικα μειονεκτηματα του ειναι αξεπεραστα κατα τη γνωμη μου.Απουσια h/w πληκτρολογιου,ελλειψη δυνατοτητας να ρυθμισεις την ιδανικη γωνια θεασης μεσω καποιου hinge,διατηρωντας παραλληλα σταθερη τη συσκευη,προβληματικη στηριξη λογω διαστασεων κτλ. Quote Αλλά πραγματικά δεν βρίσκω καθόλου «έλλειψη» την υποστήριξη flash, την στιγμή που και στο MBP και στο PC στο σπίτι μια σελίδα στο YouTube να παίζει μουσική και ένα παιχνιδάκι στο FaceBook σε Flash παράλληλα να ανεβάζουν την θερμοκρασία της CPU χαλαρά στους 70°C και τον επεξεργαστή αν δουλεύει υπερωρίες. Και αυτά να γίνονται και στο PC. Εξάλλου, το έγραψα, το μέλλον του το βλέπω αμφίβολο. Με το HTML5 καθοδόν και το Youtube ήδη να σου παρέχει δυνατότητα να το χρησιμοποιείς σαν beta (το χρησιμοποιώ έτσι πλέον στο MBP)... Καλα αν εκτοπιστει συντομα το flash,κι αυτο γινει εξ'αιτιας του....Ipad θα ειναι ανω ποταμων :lol: Εμενα παντως τετοιες παρατηρησεις μου φερνουν εντελως τυχαια στο μυαλο αλλα "πετυχημενα" προτυπα που θα τρωγαν στη στροφη τα κατεστημενα προτυπα και μαλιστα σε συντομο χρονικο διαστημα ,π.χ το ATRAC της Sony,το Blu-Ray κτλ Edited January 28, 2010 by NTROPIC Παράθεση "When grubbing for necessities man is still an animal. He becomes uniquely human when he reaches out for the superfluous and extravagant."- Eric Hoffer. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pik. Δημ. January 28, 2010 Κοινοποίηση Δημ. January 28, 2010 ετσι ελεγαν περιπου και το 2007 οταν ειχε εμφανiστει το iPhone... :lol: δωστε του χρονο... ολα προς τα εκει πανε... τωρα οσον αφορα τις δυνατοτητες που λετε εχετε δικιο ομως εγω ειπα ᾽ἀν ξερεις γιατι το αγοραζεις ειναι καλο᾽᾽. τωρα το οτι βιαστηκε λιγο... Παράθεση Δημήτρης XS Max 512gb. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
silmarien Δημ. January 28, 2010 Κοινοποίηση Δημ. January 28, 2010 Απο ο,τι φαινεται η συσκευη με ενα επιπλεον εξαρτημα (130 δολλαρια) και μπορει να συνδεεται ασυρματα απο οπουδηποτε. Μαλιστα για UNLIMITED ΜΒ το κοστος είναι μονο 30 δολλαρια/μηνα. Ελεος! Εδω εμεις με 10 ευρω εχουμε 4 ΜΒ και αυτοι με 15 δολλαρια εχουν 250 ΜΒ και με τη διπλασια τιμη unlimited.... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
el3ctronick Δημ. January 28, 2010 Κοινοποίηση Δημ. January 28, 2010 pik. said: ετσι ελεγαν περιπου και το 2007 οταν ειχε εμφανiστει το iPhone... :lol: δωστε του χρονο... ολα προς τα εκει πανε... τωρα οσον αφορα τις δυνατοτητες που λετε εχετε δικιο ομως εγω ειπα ᾽ἀν ξερεις γιατι το αγοραζεις ειναι καλο᾽᾽. τωρα το οτι βιαστηκε λιγο... δε νομιζω βιαστηκε..η λυση ηταν στα χερια τους..ηθελε mac OS με touch interface.. το οτι ειναι καλο αν ξερεις γιατι το αγοραζεις συμφωνω..αλλα netbook δεν ειναι σε καμμια περιπτωση οπως ανεφερε ο jobs..θα θελε.. αυτο ειναι ανταγωνιστης του amazon kindle.. αμα ηταν να αγορασεις κατι τετοιο, καλως..αλλιως εχεις πεσει θυμα του marketing... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pik. Δημ. January 28, 2010 Κοινοποίηση Δημ. January 28, 2010 (edited) αφιερωμενο τοτε... http://img268.imageshack.us/img268/5722/screenshot20100127at111.png ακομα δεν εχουμε δει το iPhone 4.0 OS... το σκεφτομαι και παιζει ρολο η τιμη του αλλα καλητερα να περιμενει καποιος το rev B με camera/usb/iChat κλπ... αλλες σκεψεις... Edited January 28, 2010 by pik. Παράθεση Δημήτρης XS Max 512gb. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
NTROPIC Δημ. January 28, 2010 Κοινοποίηση Δημ. January 28, 2010 pik. said: ετσι ελεγαν περιπου και το 2007 οταν ειχε εμφανiστει το iPhone... :lol: δωστε του χρονο... ναι αλλα με το ipad δεν μπορεις να τηλεφωνησεις,ουτε να πληκτρολογεις κρατωντας τη συσκευη με το ενα χερι... οποτε μη συγκρινουμε μηλα με...φιρικια :p Παράθεση "When grubbing for necessities man is still an animal. He becomes uniquely human when he reaches out for the superfluous and extravagant."- Eric Hoffer. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pik. Δημ. January 28, 2010 Κοινοποίηση Δημ. January 28, 2010 δεεν νομιζω να θελουν να πουλησουν τοσα iPad οσα iPhones... συγκρινω το κραξιμο... το 2007 εδω μεσα ημασταν το πολυ 30 ατομα αντε 50 αρχικα που ειχαμε αγορασει το iPhone οταν οι υπολοιποι μας δουλευαν... :lol: τωρα βλεπω πως μπορει καποιος να διαχειριζεται κανονικα και το music library... tespa χαιρετω γιατι εχω δουλεια... τα λεμε το βραδυ! Παράθεση Δημήτρης XS Max 512gb. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ivassilis Δημ. January 28, 2010 Κοινοποίηση Δημ. January 28, 2010 NTROPIC said: οποτε μη συγκρινουμε μηλα με...φιρικια :p Σε ο,τι αφορά τις συγκρίσεις αγαπητέ, φαντάζομαι πρόσεξες ότι πάντα... φιρίκια συγκρίνουν οι διάφοροι και γράφουν την αποψάρα τους μη έχοντας είτε δει, είτε χρησιμοποιήσει το προϊόν. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα στην περίπτωση της Apple, όπου ο βασικός (λέμε και ξαναλέμε) λόγος είναι το software και το integration με τα άλλα προϊόντα και υπηρεσίες της Apple. Για το προκείμενο iPad, ο ίδιος ο Τζομπς είπε ότι ήθελε να πουλήσει μια συσκευή στην ενδιάμεση κατηγορία μεταξύ φορητών και τηλεφώνων, που να κάνει καλά ορισμένα πράγματα- π.χ. browsing, mail, photos, music κλπ. Οποιος κάθησε και είδε τη μιάμιση ώρα του event, έχει ξεκάθαρη ιδέα για τις δυνατότητες της συσκευής και ανάλογα θα αποφασίσει. Κι επειδή, το σκηνικό το ξαναέχουμε δει, ορίστε τι γράφει σχετικά ο Pogue "Today Apple finally unveiled its tablet computer, the iPad. Thus concludes Phase 1 of the standard Apple new-category roll-out: months of feverish speculation and hype online, without any official indication by Apple that the product even exists. Now Phase 2 can begin: the bashing by the bloggers who’ve never even tried it: “No physical keyboard!” “No removable battery!” “Way too expensive!” “Doesn’t multitask!” “No memory-card slot!” That will last until the iPad actually goes on sale in April. Then, if history is any guide, Phase 3 will begin: positive reviews, people lining up to buy the thing, and the mysterious disappearance of the basher-bloggers." Είμαστε, όπως κατάλαβες, στη φάση 2 :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pik. Δημ. January 28, 2010 Κοινοποίηση Δημ. January 28, 2010 :lol: ακριβως.... Παράθεση Δημήτρης XS Max 512gb. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
narta Δημ. January 28, 2010 Κοινοποίηση Δημ. January 28, 2010 Το συγκεκριμενο δεν θα εχει την πορειρα το iPhone. Το μεν iPhone ηταν κατι πρωτοποριακο (με τον τρόπο του) και ανοιξε καινουρια κατηγορια gadget. Οπως και πρωτερα το iPod. Το συγκεκριμενο ομως ρε παιδια ειναι μονο μια προσπαθεια να αρμεξουμε την αγελαδα που λεγεται Jobs distortion field. Οτι λεει ο Jobs ειναι εντολη απο τον Θεο. O Jobs ομως τελειωσε. Δεν εχει και πολυ χρονο ζωης (δυστυχως γιατι ειναι ιδιοφυια). Μετα τί; Το HP Slate τρέχει κανονικα Windows 7 και το Kindle βασίζεται στο E-Ink - δηλαδη διαβαζεις χωρις να σου βγουνε τα ματια οπως γινεται με τις lcd και εν γενει backlight οθονες. Προσωπικα πιστευω οτι θα το παρουν α) οι apple fanatics και β) αυτοι που τους περισσευουν λεφτα για πεταμα. Παράθεση Φιλιππος [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kkalog Δημ. January 28, 2010 Κοινοποίηση Δημ. January 28, 2010 (edited) Το iPad έχει μια σειρά από σημαντικά στρατηγικά κατά βάση προβλήματα: (α) Branding το όνομά του είναι εξαιρετικά τετριμμένο και αδιάφορο με ένα σωρό αρνητικούς συνειρμούς, από την πάνα-βρακάκι slip-pad έως ένα ευτελές mousepad. Επίσης νοηματικά το όνομα αντιπροσωπεύει τη συσκευή πολύ λιγότερο ακόμη και από το "ταλαίπωρο" Newton Pad που τουλάχιστον εκείνο αναγνώριζε (προσπαθούσε) χειρόγραφη εισαγωγή κειμένου (pad σύμφωνα και με το λεξικό του OS X είναι η επιφάνεια πάνω στην οποία γράφουμε κείμενο). (β) Λειτουργικότητα Όντως υπάρχει ένα οικονομικό κενό ανάμεσα στο iPhone (ή οποιοδήποτε άλλο τηλέφωνο) και τα MacBook (ή οποιοδήποτε άλλο laptop) σε ότι αφορά τις φορητές συσκευές της Apple και τον ανταγωνισμό των netbooks. Όμως, το κενό αυτό δεν είναι απαραίτητα και λειτουργικό σε μεγάλη / γενικευμένη κλίμακα, με την έννοια ότι δεν υπάρχουν πολλές σε αριθμό και ευρείας απήχησης χρήσεις που να απευθύνονται σε μεγάλο πληθυσμό χρηστών που να μπορούν να εξυπηρετηθούν με μια τέτοια συσκευή καλύτερα από το iPhone ή ένα Macbook. Μία σίγουρα είναι η ανάγνωση ηλεκτρονικού υλικού αλλά αυτή από μόνη της καθιστά το iPad απλώς ένα Kindle-killer που αποτελεί όμως μια πολύ εστιασμένη ως προς το αντικείμενο (περιθωριακή θα έλεγα) χρήση και όχι ένα εχέγγυο για την μελλοντική ευρεία αποδοχή της συσκευής στην κλίμακα ενός iPhone / Laptop. Επίσης η επιτυχία του iPhone οφείλεται στο ότι στόχευσε και πήρε τη θέση της μίας από τις δύο συσκευές που κουβαλάει μαζί του ένας τυπικός χρήστης. Εδώ δεν έχουμε υποκατάσταση αλλά προσθήκη μιας τρίτης συσκευής για μεταφορά, η οποία δεν ενισχύει ιδιαίτερα τις άλλες 2 συσκευές αλλά μάλλον διεκδικεί αποσπασματικά μέρος της λειτουργικότητάς τους χωρίς να είναι καλύτερη από τις 2 σε πολλά θέματα: το iPad είναι χειρότερο από το iPhone γιατί είναι ογκωδέστερο, δεν έχει δυνατότητα ομιλίας παρά μόνο δεδομένων και αυτό στο ακριβότερο μοντέλο με 3G chip. Είναι επίσης χειρότερο από ένα laptop γιατί δεν υποστηρίζει πολυδιεργσία, δεν τρέχει ένα πλήρες λειτουργικό σύστημα, το πληκτρολόγιο δεν είναι κατάλληλο για μακρές δακτυλογραφήσεις, η οθόνη είναι 4:3, κ.ο.κ (γ) Δίκτυο Συνεργατών Οι Developers θα πρέπει να το υποθάλψουν και να αναπτύξουν εφαρμογές και γι αυτή την πλατφόρμα αφού καταρχήν δεν φαίνεται απόλυτα συμβατή ως προς την ανάπτυξη της εφαρμογής στην οθόνη. Ένα καταληκτικό σχόλιο, όσοι με ξέρουν καταλαβαίνουν ότι είμαι από τους τελευταίους που θα έκριναν την Apple, αφού εκτιμώ την εταιρία και τη φιλοσοφία της, πράγμα που έχω επιδείξει και έμπρακτα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι άκριτα θα δεχτώ και οτιδήποτε σερβίρεται και μάλιστα θα ενθουσιαστώ κιόλας σε επίπεδο στερεοτυπικού fanboy. Χρήσιμο επίσης είναι να διαβάσει κανείς και το τι λέγεται σε αρκετά "ψύχραιμα" sites όπως το engadget. Edited January 28, 2010 by kkalog Παράθεση iPhone 5, iPad2 WiFi, MacBook Air Rev C, MacMini, iMac, MacPro ... Προσωπικός ιστοχώρος: kkblog Twitter:kkalog pushme.to:http:\pushme.to\kkalog Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
silmarien Δημ. January 28, 2010 Κοινοποίηση Δημ. January 28, 2010 kkalog said: (α) Branding το όνομά του είναι εξαιρετικά τετριμμένο και αδιάφορο με ένα σωρό αρνητικούς συνειρμούς, από την πάνα-βρακάκι slip-pad έως ένα ευτελές ipad. Επίσης νοηματικά το όνομα αντιπροσωπεύει τη συσκευή πολύ λιγότερο ακόμη και από το "ταλαίπωρο" Newton Pad που τουλάχιστον εκείνο αναγνώριζε (προσπαθούσε) χειρόγραφη εισαγωγή κειμένου (pad σύμφωνα και με το λεξικό του OS X είναι η επιφάνεια πάνω στην οποία γράφουμε κείμενο). http://failblog.files.wordpress.com/2010/01/ipad.jpg?w=500&h=500 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stefanw595 Δημ. January 28, 2010 Κοινοποίηση Δημ. January 28, 2010 (edited) narta said: Το συγκεκριμενο δεν θα εχει την πορειρα το iPhone. Το μεν iPhone ηταν κατι πρωτοποριακο (με τον τρόπο του) και ανοιξε καινουρια κατηγορια gadget. Οπως και πρωτερα το iPod. Το συγκεκριμενο ομως ρε παιδια ειναι μονο μια προσπαθεια να αρμεξουμε την αγελαδα που λεγεται Jobs distortion field. Οτι λεει ο Jobs ειναι εντολη απο τον Θεο. O Jobs ομως τελειωσε. Δεν εχει και πολυ χρονο ζωης (δυστυχως γιατι ειναι ιδιοφυια). Μετα τί; Το HP Slate τρέχει κανονικα Windows 7 και το Kindle βασίζεται στο E-Ink - δηλαδη διαβαζεις χωρις να σου βγουνε τα ματια οπως γινεται με τις lcd και εν γενει backlight οθονες. Σαν συσκευή δεν θα αντικαταστήσει ούτε το λαπτοπ ούτε το desktop πόσο μάλλον το κινητό μας τηλέφωνο αλλά με τις multimedia και browsing δυνατότητες, τα χιλάδες apps που έχει εμένα με κάνει να το θέλω να το αποκτήσω. Όσο τώρα για τις κατηγορίες νομίζω πως η apple ξεκινά μια νέα κατηγορία με αυτό το tablet μιας και στο μέλλον βλέπω και άλλες τέτοιες συσκευές. Ήδη ακούγεται καιρό οτι η HTC ετοιμάζει το δικό της tablet με android. Κατί ακόμα που με κάνει να θέλω να το αποκτήσω είναι και το εξαιρετικά user friendly UI που αν ήταν εύχρηστο στο iphone στο ipad θα είναι 10 με αυτή την οθόνη και το multitouch. narta said: Προσωπικα πιστευω οτι θα το παρουν α) οι apple fanatics και β) αυτοι που τους περισσευουν λεφτα για πεταμα. Όσο για αυτό fanboy δεν είμαι μιας και δεν έχω καμιά συσκευή της εν λόγω εταιρίας. Καλά για το δεύτερο άστο.:rolleyes: Τέλος θάλω να πω πως αν τελικά οι προβλέψεις και οι προσδοκίες πολλών για το αναμενόμενο μέχρι χθες νέο αυτό προιόν έβγαιναν αληθινές τότε η συσκευή θα κόστιζε πάνω απο χιλάρικο μιας και κακά τα ψέμματα εκεί που ποντάρουν πολλά είναι στην καλή τιμή μου έχει η πιο απλή έκδοσή του. Edited January 28, 2010 by stefanw595 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
NTROPIC Δημ. January 28, 2010 Κοινοποίηση Δημ. January 28, 2010 ivassilis said: Σε ο,τι αφορά τις συγκρίσεις αγαπητέ, φαντάζομαι πρόσεξες ότι πάντα... φιρίκια συγκρίνουν οι διάφοροι και γράφουν την αποψάρα τους μη έχοντας είτε δει, είτε χρησιμοποιήσει το προϊόν. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα στην περίπτωση της Apple, όπου ο βασικός (λέμε και ξαναλέμε) λόγος είναι το software και το integration με τα άλλα προϊόντα και υπηρεσίες της Apple. Για το προκείμενο iPad, ο ίδιος ο Τζομπς είπε ότι ήθελε να πουλήσει μια συσκευή στην ενδιάμεση κατηγορία μεταξύ φορητών και τηλεφώνων, που να κάνει καλά ορισμένα πράγματα- π.χ. browsing, mail, photos, music κλπ. Οποιος κάθησε και είδε τη μιάμιση ώρα του event, έχει ξεκάθαρη ιδέα για τις δυνατότητες της συσκευής και ανάλογα θα αποφασίσει. Σ'αυτο εχεις απολυτο δικιο.Δυστυχως για την Apple ισχυει ενα ιδιοτυπο καθεστως αδικαιολογητης προκαταληψης.Προσωπικα π.χ εχω φαει ωρες για να εξηγησω στον περιγυρο μου για ποιους λογους το j/b Iphone(εν προκειμενω το 3GS) ειναι η καλυτερη convergence φορητη συσκευη που υπαρχει στην κατηγορια της,μονο και μονο για να λαβω τις γνωστες κλισε απαντησεις,απο ατομα με ...Ν95(no offense)που το χουν δει μονο σε φωτογραφια και που μολις το πιασουν στα χερια τους τους πεφτει το σαγονι.Εχω βαρεθει κι εχω φτασει σε σημειο να το θαβω κι εγω :lol:Οσο λιγοτεροι το χουν τοσο το καλυτερο...:happy: Ομως την περιπτωση του ipad οφειλουμε να την αντιμετωπισουμε διαφορετικα.Καποτε η ιδια η Apple ελεγε oτι δεν την ενδιαφερει ο ανταγωνισμος με τα netbooks και πως το itouch και το iphone "ειναι τα καλυτερα netbooks"(κι εν μερει ειχε δικιο".Τωρα(αν και υπαρχουν φημες για χρονια) ανακαλυπτει ενα κενο αναμεσα σε mb και iphone και δηλωνει παρουσα.Ειναι συμβιβασμος προ του διαφαινομενου κερδους,αραγε? Οσο για το αν πρεπει να το πιασουμε στα χερια μας πρωτα...Μα,δεν ειναι κανενα επαναστατικο προιον.Στην ιδια την παρουσιαση χθες ειπωθηκε οτι υπαρχουν εκατομυρια "εκπαιδευμενοι"(απο τα itouch's,iphones) χρηστες.Εγω ως κατοχος iphone ειμαι σε θεση να εικασω το μεγαλυτερο μερος της εμπειριας χρησης του ipad(παντα συμφωνα με την Apple).Αρα δε μπορουμε να κανουμε λογο για προπετες και κακοβουλους bloggers Παράθεση "When grubbing for necessities man is still an animal. He becomes uniquely human when he reaches out for the superfluous and extravagant."- Eric Hoffer. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ivassilis Δημ. January 28, 2010 Κοινοποίηση Δημ. January 28, 2010 @narta: Που να έβλεπες (δεν ξέρω αν θυμάσαι) τι έσερναν για το iPhone. Η δε ΝΟΚΙΑ και ο Βallmer της MS χασκογελούσαν ακόμα και όταν ο κόσμος είχε μείνει με το στόμα ανοιχτό μετά την παρουσίαση του Jobs (την οποία θεωρώ το μεγαλύτερο tech event που έχω παρακολουθήσει, έστω και εξ αποστάσεως). Ασφαλώς στο 2010 το iPad δεν μπορεί να μας αφήσει εύκολα με το στόμα ανοιχτό (ξανά)! Ωστόσο, ο σκοπός δεν είναι πλέον αυτός. Ο κόσμος συνήθισε τα καλά του iPhone και ενδιαφέρθηκε να το χρησιμοποιήσει για πράγματα που ξεπερνάνε τις δυνατότητες της συσκευής- π.χ. να διαβάσει εκτενή έγγραφα pdf, να έχει μαζί του περισσότερες φωτογραφίες απ' όσες χωράει το πορτοφόλι του και να μπαίνει που και που στο ίντερνετ. Λοιπόν όλα αυτά έρχεται να διευκολύνει ακόμα περισσότερο το iPad και όπως το βλέπω εγώ, μπορεί να αντικαταστήσει σε ένα σωρό πράγματα τον φορητό που συνήθως παίρνω μαζί στη δουλειά. Κι αυτό γιατί χρειάζομαι κυρίως να βλέπω αρχεία που του έχω φορτώσει, παρά να δημιουργώ καινούργια. Και βέβαια για να μπαίνω στο ίντερνετ, όταν χρειαστεί. Πριν λοιπόν σοβαρέψουν οι φήμες για το Apple tablet, σκεφτόμουν το Macbook pro 13' ή και το MacBook Air εφόσον το έβρισκα σε καλή τιμή. Τώρα, απλώς θα πάρω το iPad όταν βγει- κι ας έχει τη βασική για μένα έλλειψη της κάμερας. Ψηνόμουν βέβαια και για ένα netbook, αλλά υπάρχουν κι εκεί σοβαρά μειονεκτήματα, όπως α) θα είχα άλλο ένα σύστημα που θα έπρεπε να συγχρονίζω, β) οι οθόνες τους κουράζουν με μικρή χρήση και γ) για ένα καλό netbook θα έπρεπε να δώσω γύρω στα 400 ευρώ. Ετσι, περίμενα, και μάλλον καλά έκανα... ;) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
narta Δημ. January 28, 2010 Κοινοποίηση Δημ. January 28, 2010 Προσωπικα εχουν περάσει απο τα χερια μου iPod, MacBook, iPod Touch και iPhone. Στην κατοχή μου εχω μονο το iPod classic γιατι ειναι το μοναδικο που δεν μπορει να αντικατασταθει (δλδ δεν υπαρχει κατι καλυτερο στην αγορα - Zune HD εξω μιας και δεν πουλιεται στο Μπανανισταν που ζούμε). Θεωρω οτι αν καποιος παραβλεψει το premium που πληρωνει για το ονομα, τα προϊοντα της apple ειναι πολυ καλα. Αλλα το συγκεκριμενο ειναι pure fail imo. Περισσοτερο ενα gadget που απλα ομορφαίνει (σχετικο αυτο με τετοιο "καρα-καδρο" γυρω γυρω) την ζωη. Χρηστικοτητα περιορισμενη. Παράθεση Φιλιππος [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kkalog Δημ. January 28, 2010 Κοινοποίηση Δημ. January 28, 2010 ivassilis said: @narta: Που να έβλεπες (δεν ξέρω αν θυμάσαι) τι έσερναν για το iPhone. Η δε ΝΟΚΙΑ και ο Βallmer της MS χασκογελούσαν ακόμα και όταν ο κόσμος είχε μείνει με το στόμα ανοιχτό μετά την παρουσίαση του Jobs (την οποία θεωρώ το μεγαλύτερο tech event που έχω παρακολουθήσει, έστω και εξ αποστάσεως). Ασφαλώς στο 2010 το iPad δεν μπορεί να μας αφήσει εύκολα με το στόμα ανοιχτό (ξανά)! Ωστόσο, ο σκοπός δεν είναι πλέον αυτός. Ο κόσμος συνήθισε τα καλά του iPhone και ενδιαφέρθηκε να το χρησιμοποιήσει για πράγματα που ξεπερνάνε τις δυνατότητες της συσκευής- π.χ. να διαβάσει εκτενή έγγραφα pdf, να έχει μαζί του περισσότερες φωτογραφίες απ' όσες χωράει το πορτοφόλι του και να μπαίνει που και που στο ίντερνετ. Λοιπόν όλα αυτά έρχεται να διευκολύνει ακόμα περισσότερο το iPad και όπως το βλέπω εγώ, μπορεί να αντικαταστήσει σε ένα σωρό πράγματα τον φορητό που συνήθως παίρνω μαζί στη δουλειά. Κι αυτό γιατί χρειάζομαι κυρίως να βλέπω αρχεία που του έχω φορτώσει, παρά να δημιουργώ καινούργια. Και βέβαια για να μπαίνω στο ίντερνετ, όταν χρειαστεί. Πριν λοιπόν σοβαρέψουν οι φήμες για το Apple tablet, σκεφτόμουν το Macbook pro 13' ή και το MacBook Air εφόσον το έβρισκα σε καλή τιμή. Τώρα, απλώς θα πάρω το iPad όταν βγει- κι ας έχει τη βασική για μένα έλλειψη της κάμερας. Ψηνόμουν βέβαια και για ένα netbook, αλλά υπάρχουν κι εκεί σοβαρά μειονεκτήματα, όπως α) θα είχα άλλο ένα σύστημα που θα έπρεπε να συγχρονίζω, β) οι οθόνες τους κουράζουν με μικρή χρήση και γ) για ένα καλό netbook θα έπρεπε να δώσω γύρω στα 400 ευρώ. Ετσι, περίμενα, και μάλλον καλά έκανα... ;) Βασίλη (υποθέτω), προσωπικά δεν ισχυρίζομαι ότι είναι κακή συσκευή, απλώς από τη φύση και θέση της στο "στερέωμα" των εργαλείων τεχνολογίας πιστεύω ότι ειναι καταδικασμένη να έχει περιθωριακό και όχι πρωταγωνιστικό ρόλο για να καλύπτει πολύ συγκεκριμένες ανάγκες όπως αυτές που περιγράφεις και μάλιστα αυτές να το κάνει άριστα. Το πρόβλημα με αυτές τις συσκευές είναι ότι όντας μη μαζικής απήχησης δεν μπορούν εύκολα να συγκεντρώσουν το ενδιαφέρον (και την επένδυση) developers για να φτιαχτεί το πλήθος των εφαρμογών που βλέπουμε για το iPhone το οποίο έχει σαρώσει την αγορά παγκόσμια. Έτσι δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος όπου οδηγεί τελικά στο "θάνατο" του προίόντος. Μακάρι να κάνω λάθος, αφού η εν γένει προσήλωσή μου στην Apple είναι δεδομένη. Παράθεση iPhone 5, iPad2 WiFi, MacBook Air Rev C, MacMini, iMac, MacPro ... Προσωπικός ιστοχώρος: kkblog Twitter:kkalog pushme.to:http:\pushme.to\kkalog Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ivassilis Δημ. January 28, 2010 Κοινοποίηση Δημ. January 28, 2010 Quote . Είναι επίσης χειρότερο από ένα laptop γιατί δεν υποστηρίζει πολυδιεργσία, δεν τρέχει ένα πλήρες λειτουργικό σύστημα, το πληκτρολόγιο δεν είναι κατάλληλο για μακρές δακτυλογραφήσεις, η οθόνη είναι 4:3, κ.ο.κ Υπάρχει κι εδώ αντίλογος, όμως, που έχει να κάνει με το πόσο χρησιμοποιεί τις δυνατότητες του laptop κάθε φορά που το ανοίγει ο χρήστης του. Αν στο 90% των περιπτώσεων είναι για να τσεκάρει email, να μπει στο facebook, να επισκεφτεί μερικές ιστοσελίδες ή ακόμα να δει ταινίες ή να παίξει μουσική, τότε οδηγούμαστε στη σκέψη ότι πολλοί ίσως να βολεύονταν με κάτι λιγότερο από κανονικό laptop- κι έτσι μας προέκυψε η συμπαθής κατηγορία των netbooks. Φτηνές συσκευές, που όμως μεταφέρονται ευκολότερα και επιτρέπουν τη χρήση βασικών λειτουργιών για ένα μικρό βέβαια χρονικό διάστημα... Γι αυτό και πολλοί τις επέλεξαν έναντι των παραδοσιακών φορητών, γνωρίζοντας ότι το χάσιμο σε δυνατότητες δεν θα τους κοστίσει πολύ, αφού ουσιαστικά τυπικά πράγματα θα έκαναν. Με αυτήν λοιπόν τη λογική, το iPad αποτελεί μια καλύτερης αισθητικής και πιο ολοκληρωμένης εμπειρίας πρόταση, δεδομένου ότι αυτά που κάνει, τα κάνει εξαιρετικά καλά και χωρίς να κοστίζει υπερβολικά περισσότερα. Για τη δε προοπτική της συσκευής, εδώ είμαστε να μετράμε καθημερινά τους... κλώνους που θα προκύπτουν :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
narta Δημ. January 28, 2010 Κοινοποίηση Δημ. January 28, 2010 ivassilis said: @narta: Που να έβλεπες (δεν ξέρω αν θυμάσαι) τι έσερναν για το iPhone. Η δε ΝΟΚΙΑ και ο Βallmer της MS χασκογελούσαν ακόμα και όταν ο κόσμος είχε μείνει με το στόμα ανοιχτό μετά την παρουσίαση του Jobs (την οποία θεωρώ το μεγαλύτερο tech event που έχω παρακολουθήσει, έστω και εξ αποστάσεως). Φυσικα και τα θυμαμαι. Και τοτε ελεγα στους τοτε κραχτες οτι πρεπει να καταλαβουν οτι το iPhone δεν ειναι ΤΟ πολυχρηστικο εργαλεια, αλλα η ευχρηστία η ιδια. Αλλα αυτα ειναι αλλη ιστορια. ivassilis said: Ασφαλώς στο 2010 το iPad δεν μπορεί να μας αφήσει εύκολα με το στόμα ανοιχτό (ξανά)! Ωστόσο, ο σκοπός δεν είναι πλέον αυτός. Ο κόσμος συνήθισε τα καλά του iPhone και ενδιαφέρθηκε να το χρησιμοποιήσει για πράγματα που ξεπερνάνε τις δυνατότητες της συσκευής- π.χ. να διαβάσει εκτενή έγγραφα pdf, να έχει μαζί του περισσότερες φωτογραφίες απ' όσες χωράει το πορτοφόλι του και να μπαίνει που και που στο ίντερνετ. Λοιπόν όλα αυτά έρχεται να διευκολύνει ακόμα περισσότερο το iPad και όπως το βλέπω εγώ, μπορεί να αντικαταστήσει σε ένα σωρό πράγματα τον φορητό που συνήθως παίρνω μαζί στη δουλειά. Κι αυτό γιατί χρειάζομαι κυρίως να βλέπω αρχεία που του έχω φορτώσει, παρά να δημιουργώ καινούργια. Και βέβαια για να μπαίνω στο ίντερνετ, όταν χρειαστεί. Πριν λοιπόν σοβαρέψουν οι φήμες για το Apple tablet, σκεφτόμουν το Macbook pro 13' ή και το MacBook Air εφόσον το έβρισκα σε καλή τιμή. Τώρα, απλώς θα πάρω το iPad όταν βγει- κι ας έχει τη βασική για μένα έλλειψη της κάμερας. Ψηνόμουν βέβαια και για ένα netbook, αλλά υπάρχουν κι εκεί σοβαρά μειονεκτήματα, όπως α) θα είχα άλλο ένα σύστημα που θα έπρεπε να συγχρονίζω, β) οι οθόνες τους κουράζουν με μικρή χρήση και γ) για ένα καλό netbook θα έπρεπε να δώσω γύρω στα 400 ευρώ. Ετσι, περίμενα, και μάλλον καλά έκανα... ;) Αν θες να διαβασεις κατι περνεις E-Ink. Εχω δοκιμασει το kindle dx ενος φιλου απο αγγλια και πραγματικα ειναι οτι πιο ξεκουραστο για διαβασμα σε ηλεκτρονικη συσκευη. Το κυριότερο "λαθος" που εχει το iPad ειναι η απουσια moultitasking. wtf δηλαδη, θελω να εχω ανοιχτο παιχνιδι και αν χρειαστει να κανω pause για να δω κατι αλλο. Ποσο δυσκολο ειναι αυτο; ΔΕΝ ειναι δυσκολο, απλα η apple χρησιμοποιει αυτη την τακτικη ωστε να φαινονται ταχυτατες οι συσκευες τις. Αλλα οψομεθα. Μπορει να γινει best seller :blink: Παράθεση Φιλιππος [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ivassilis Δημ. January 28, 2010 Κοινοποίηση Δημ. January 28, 2010 (edited) kkalog said: Το πρόβλημα με αυτές τις συσκευές είναι ότι όντας μη μαζικής απήχησης δεν μπορούν εύκολα να συγκεντρώσουν το ενδιαφέρον (και την επένδυση) developers για να φτιαχτεί το πλήθος των εφαρμογών που βλέπουμε για το iPhone το οποίο έχει σαρώσει την αγορά παγκόσμια. Έτσι δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος όπου οδηγεί τελικά στο "θάνατο" του προίόντος. Εχεις δίκιο, και αυτό φάνηκε από την μετριοφροσύνη με την οποία η Apple προωθεί το iPad. Πέρα από τις αναμενόμενες φανφάρες του Jobs του και του this-is-incredible Schiller, το iPad έχει πλήρη συμβατότητα με τις υπάρχουσες εφαρμογές, καθησυχάζοντας τους developers ότι οι εφαρμογές τους θα τρέχουν, αλλά από την άλλη ο Forstall πέταξε και το μπαλάκι λέγοντας ότι το iPad είναι ένα νέο χρυσωρυχείο, οπότε σπεύσατε όσοι χάσατε την πρώτη ευκαιρία με το iPhone. Το iPad χρησιμοποιεί το ίδιο 30-pin connector, οπότε φορτιστές και καλώδια που ήδη έχουμε θα δουλεύουν. Και η τιμή επίσης είναι ενδεικτική των προθέσεων της Apple να το πουλήσει σαν τη δική της εναλλακτική πρόταση στα διάφορα netbooks. Και βέβαια πρώτος στόχος της Apple είναι οι ήδη υπάρχοντες Mac και iPhone users, που με ένα κλικ θα έχουν όλο το περιεχόμενο που θέλουν σε μια υποφορητή συσκευή σε καλή τιμή. Σε δύο μήνες θα μάθουμε... :) @narta: Το Kindle έχει σχεδίαση για κλάματα (το πλαστικό πληκρολόγιο είναι από μόνο του σεμινάριο κακής αισθητικής) και η οθόνη του είναι μαυρόασπρη και μόνο για plain text. Το τρεμόπαιγμα όταν η σελίδα αλλάζει δεν σε ενόχλησε; Χρώμα πότε με το καλό θα δείξει;; Το Kindle σαν hardware πλατφόρσμα ξέχασέ το, εκτός κι αν είσαι βιβλιοφάγος- η Amazon θα είναι η πρώτη που θα βγάλει το Kindle app for iPad, δεδομένου ότι το iBookstore λόγω πνευματικών δικαιωμάτων θα αργήσει να επεκταθεί εκτός Αμερικής. Edited January 28, 2010 by ivassilis Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Te_salat Δημ. January 28, 2010 Κοινοποίηση Δημ. January 28, 2010 kkalog said: Το iPad έχει μια σειρά από σημαντικά στρατηγικά κατά βάση προβλήματα: (α) Branding το όνομά του είναι εξαιρετικά τετριμμένο και αδιάφορο με ένα σωρό αρνητικούς συνειρμούς, από την πάνα-βρακάκι slip-pad έως ένα ευτελές mousepad. Επίσης νοηματικά το όνομα αντιπροσωπεύει τη συσκευή πολύ λιγότερο ακόμη και από το "ταλαίπωρο" Newton Pad που τουλάχιστον εκείνο αναγνώριζε (προσπαθούσε) χειρόγραφη εισαγωγή κειμένου (pad σύμφωνα και με το λεξικό του OS X είναι η επιφάνεια πάνω στην οποία γράφουμε κείμενο). (β) Λειτουργικότητα Όντως υπάρχει ένα οικονομικό κενό ανάμεσα στο iPhone (ή οποιοδήποτε άλλο τηλέφωνο) και τα MacBook (ή οποιοδήποτε άλλο laptop) σε ότι αφορά τις φορητές συσκευές της Apple και τον ανταγωνισμό των netbooks. Όμως, το κενό αυτό δεν είναι απαραίτητα και λειτουργικό σε μεγάλη / γενικευμένη κλίμακα, με την έννοια ότι δεν υπάρχουν πολλές σε αριθμό και ευρείας απήχησης χρήσεις που να απευθύνονται σε μεγάλο πληθυσμό χρηστών που να μπορούν να εξυπηρετηθούν με μια τέτοια συσκευή καλύτερα από το iPhone ή ένα Macbook. Μία σίγουρα είναι η ανάγνωση ηλεκτρονικού υλικού αλλά αυτή από μόνη της καθιστά το iPad απλώς ένα Kindle-killer που αποτελεί όμως μια πολύ εστιασμένη ως προς το αντικείμενο (περιθωριακή θα έλεγα) χρήση και όχι ένα εχέγγυο για την μελλοντική ευρεία αποδοχή της συσκευής στην κλίμακα ενός iPhone / Laptop. Επίσης η επιτυχία του iPhone οφείλεται στο ότι στόχευσε και πήρε τη θέση της μίας από τις δύο συσκευές που κουβαλάει μαζί του ένας τυπικός χρήστης. Εδώ δεν έχουμε υποκατάσταση αλλά προσθήκη μιας τρίτης συσκευής για μεταφορά, η οποία δεν ενισχύει ιδιαίτερα τις άλλες 2 συσκευές αλλά μάλλον διεκδικεί αποσπασματικά μέρος της λειτουργικότητάς τους χωρίς να είναι καλύτερη από τις 2 σε πολλά θέματα: το iPad είναι χειρότερο από το iPhone γιατί είναι ογκωδέστερο, δεν έχει δυνατότητα ομιλίας παρά μόνο δεδομένων και αυτό στο ακριβότερο μοντέλο με 3G chip. Είναι επίσης χειρότερο από ένα laptop γιατί δεν υποστηρίζει πολυδιεργσία, δεν τρέχει ένα πλήρες λειτουργικό σύστημα, το πληκτρολόγιο δεν είναι κατάλληλο για μακρές δακτυλογραφήσεις, η οθόνη είναι 4:3, κ.ο.κ (γ) Δίκτυο Συνεργατών Οι Developers θα πρέπει να το υποθάλψουν και να αναπτύξουν εφαρμογές και γι αυτή την πλατφόρμα αφού καταρχήν δεν φαίνεται απόλυτα συμβατή ως προς την ανάπτυξη της εφαρμογής στην οθόνη. Ένα καταληκτικό σχόλιο, όσοι με ξέρουν καταλαβαίνουν ότι είμαι από τους τελευταίους που θα έκριναν την Apple, αφού εκτιμώ την εταιρία και τη φιλοσοφία της, πράγμα που έχω επιδείξει και έμπρακτα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι άκριτα θα δεχτώ και οτιδήποτε σερβίρεται και μάλιστα θα ενθουσιαστώ κιόλας σε επίπεδο στερεοτυπικού fanboy. Χρήσιμο επίσης είναι να διαβάσει κανείς και το τι λέγεται σε αρκετά "ψύχραιμα" sites όπως το engadget. Ευγε νεε μου!!!!! Γιατι νομιζα οτι ειμαι ο μοναδικος φαν mac που εχω τοσες αντιρησεις. Παράθεση Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X , Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
NTROPIC Δημ. January 28, 2010 Κοινοποίηση Δημ. January 28, 2010 Apple iPad Keynote is Now Available for Download Podcasts -> Video Podcasts -> Tech News -> Apple Keynotes http://www.iphonehellas.gr/13288/apple-ipad-keynote-is-now-available-for-download/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+iphonehellas+%28iPhone+Hellas%29 Παράθεση "When grubbing for necessities man is still an animal. He becomes uniquely human when he reaches out for the superfluous and extravagant."- Eric Hoffer. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Directx Δημ. January 28, 2010 Κοινοποίηση Δημ. January 28, 2010 (edited) Χμ.. Σίγουρα δεν πρόκειται να κάνει τον πάταγο του iPhone το οποίο εξακολουθεί μαζί με το iPod να είναι τα ισχυρά χαρτιά της Apple. Η αίθουσα παρουσιάσεων από το βίντεο δεν είχε τον παλμό του iPhone όταν παρουσιάστηκε. Προσωπικά δεν θεωρώ ότι μπορεί να ταράξει τα θεμέλια των παραδοσιακών NetBooks (εκεί στοχεύει). Νομίζω ότι θα βρει το (ελάχιστο) κοινό της στα Tables/ebook-readers και σίγουρα θα ζορίσει κάποιους από τους εκεί "μεγάλους" παίκτες (πχ. Archos/Amazon). Γενικά μου άρεσε το λογισμικό του (ως προς το UI κατά τα άλλα τυπικό λογισμικό Tablet device). Δεν μου άρεσε το μέγεθος του καθόλου (τεράστιο - χίλιες φορές το Sony Vaio P mini). Δεν θα το αγόραζα (δεν νομίζω γενικά να κερδίσει μεγάλη δημοτικότητα στην χώρα μας) - αλλά δείχνω κατανόηση σε όποιον το αγοράσει :lol: Υ.Γ. Αν σε μερικούς μήνες βέβαια γεμίσει ο τόπος από τέτοιες μηχανές διαφόρων κατασκευαστών πάει να πει ότι η Apple "το έκανε πάλι το θαύμα της". Σε αυτή την περίπτωση μαγκιά της! ;) Ίδωμεν.. Edited January 28, 2010 by Directx Παράθεση Old programmers never die. They just terminate and stay resident. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
soom Δημ. January 28, 2010 Κοινοποίηση Δημ. January 28, 2010 (edited) Ας καταθέσω και εγώ ακόμα μια άποψη, μιας και μου αρέσουν πάρα πολύ αυτά που διαβάζω. Είναι από τις σελίδες στο myPhone που πραγματικά χαίρομαι να διαβάζω. Το ευχαριστιέμαι και είναι σπάνιο. Πέρα από φανατισμούς και παρωπίδες (πιστεύω ακράδαντα ότι η συγκεκριμένη «παρέα» εδώ δεν έχει τέτοια φαινόμενα).. Όντως, το multitasking αποτελεί μια παράλειψη. Αλλά κρατάω μικρό καλάθι για την πολυαναμενόμενη και με τις χιλιάδες φήμες να έχουν γραφτεί για αυτη, αναβάθμιση του OS4. Θεωρητικά, και όπως όλα δείχνουν, η ίδια που θα μπει στο νέο iPhone θα είναι και αυτή που θα μπει και στο iPad. Ίσως, αν και στο νέο iPhone μπει ο επεξεργαστής (που μου προκαλεί έκπληξη το πόσο θετικά σχόλια έχει εισπράξει από τους «γκουρού» και γνώστες), ανέβει και η RAM, ίσως το δούμε. Το 3GS, μέσω όλων αυτών των προγραμμάτων του βρίσκονται στο Cydia (Pro Switcher, Kirikae, Backgrouder, etc) το υλοποιεί μια χαρά, ομαλά και χωρίς φόβο ή κόλλημα. Αναβαθμισμένο hardware θα το κάνει, θεωρητικά, ακόμα καλύτερα. Ιδίως αν το εντάξει η ίδια η Apple στο OS. Τότε θα αλλάξει αρκετά η γνώμη αρκετών. Συνεχίζω να θεωρώ ότι το γεφύρωμα ανάμεσα σε iPhone και MacBook/MacBookPro/MacBookAir σε θέμα φορητότητας ήταν επιτυχές. Κάτοχοι iPhone και πιθανώς iMac/MacPro (σταθερού), μπορούν κάλλιστα να αγοράσουν αυτό αντί ενός MacBook, με το συν ότι έχουν και τις εφαρμογές του iPhone να κάθονται μια χαρά. Μπορεί να μην γίνει ο κακός χαμός για τις Apps που έγινε με το iPhone και να επενδύονται αρκετά $ και € από εταιρίες σε αυτόν τον τομέα, αλλά είναι σίγουρο ότι εφόσον έχει από πίσω το iPhone Development είναι ένα ακόμα προσόν. Και επειδή βλέπω πολλές συγκρίσεις με dedicated eBook Readers (Kindle, etc), εγώ βλέπω ένα iPad να μην διεκδικεί να χριστεί eBook Reader, απλά σου λέει ότι το κάνει και αυτό, μεταξύ όλων των άλλων. Και οι δυνατότητές του αναφέρθηκαν ρητά από τον ίδιο τον Steve: φορητή: http://cache.gizmodo.com/assets/appletablet/appletabletb76.jpg μεταξύ: http://www.blogcdn.com/www.engadget.com/media/2010/01/apple-creation-0081-rm-eng.jpg ικανό για: http://www.blogcdn.com/www.engadget.com/media/2010/01/apple-creation-0088-rm-eng.jpg Θεωρώ, εν ολίγοις, μια σύγκριση με τα eReaders τόσο εύστοχη, όσο να το συγκρίνει κάποιος με το Nintendo DS ή το PSP ή αντίστοιχες φορητές παιχνιδομηχανές. Δεν λανσάρεται σαν παιχνιδομηχανή, αλλά και σαν παιχνιδομηχανή. Προφανώς και το PSP θα είναι ανώτερο (είναι;; Δεν το έχω πιάσει ποτέ μου.:X:O)... Και εννοείται ότι δεν μιλάω ούτε σαν fanboy ούτε τυφλωμένος από το πάθος και την αγάπη για μια εταιρία. Στο κάτω κάτω, καταναλωτές είμαστε. Εμείς τους πληρώνουμε ένα κάρο λεφτά, έχουμε και απαιτήσεις. Απλά, πρέπει να βάζουμε και τα όρια μόνοι μας για να έχουμε μια τάξη.:) edit::::::: ΥΓ. Μήπως έχουμε κανένα link που να μπορούμε να δούμε την παρουσίαση ολόκληρη;; Edited January 28, 2010 by soom edit: ΥΓ. . . . Παράθεση http://img259.imageshack.us/img259/3545/sitelogow.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Geezor Δημ. January 28, 2010 Κοινοποίηση Δημ. January 28, 2010 (edited) Ας πω και εγω δυο λογια για οτι εγινε χτες τελευταιος και καταϊδρωμενος. Το iPad φαινεται να ειναι λιγο πολυ αυτο που οι περισσοτεροι προσγειωμενοι περιμεναν αν και οσα γραφτηκαν τελευταια (που ηταν πολλα) ειχαν δημιουργησει σε πολλους μεγαλες προσδοκιες (multitasking , camera και χιλια δυο πραγματα). Προσωπικα δεν με ενθουσιασε γιατι απλα δεν το χρειαζομαι και εχοντας ηδη iPhone δεν θα ειναι κατι διαφορετικο και πρωτογνωρο για μενα. Ετσι κι αλλιως δεν πιστευω οτι ηταν η καινοτομια ο σκοπος της δημιουργιας του. Εχω την αισθηση ομως οτι περισσοτερο παει να δημιουργησει αναγκες παρα να καλυψει υπαρχουσες , κατι που εκανε το iPhone και βρισκεται εκει που βρισκεται σημερα. Το σιγουρο ειναι οτι θα βρει τους αγοραστες του απλα δεν μπορουμε να ξερουμε σε τι βαθμο. Θα ειναι οι διαφορι apple fanboys που αναφερατε , θα ειναι καποιοι που 500$-1000$ δεν τους λενε κατι και θα το παρουν για τη συλλογη τους , θα ειναι καποιοι (δεν νομιζω πολλοι) που πραγματικα το χρειαζονται και τους διευκολυνει , καποιοι που θελουν ενα ωραιο και κομψο gadget. (το εχει το θεμα η apple) Εγω δεν θα ειμαι στους αγοραστες του , τουλαχιστον σε πρωτη φαση , γιατι δεν εχει κατι να μου προσφερει. Οπως δεν ειχε το iPhone πριν το OS 3.0 και δεν το αγοραζα και μαλιστα το εκραζα εχοντας ενα ΟΜΝΙΑ Ι στα χερια μου που το θεωρουσα πολυ ανωτερο , οπως δεν εχει τωρα το 3GS και κραταω το 3G. Επειδη ομως θα ασχοληθει κοσμος και κοσμακης μαζι του , αν και οταν αρχισει να εχει κατι να μου προσφερει ισως το παρω και εγω. Το πολυ θετικο για εμενα ειναι οτι μαλλον δειχνει την κατευθυνση της apple για το 4G(?) (επεξεργαστης , εξωτερικη εμφανιση) και με ενα βελτιωμενο iphone OS4 ισως εχουμε ενα πολυ καλο iPhone. Γενικα μου φαινεται λιγο βιαστικη κινηση αλλα εχω επιφυλαξεις για το αν εχουμε δει ολες τις δυνατοτητες του στην χτεσινη παρουσιαση (και μιλαω στις επισημες δυνατοτητες που θα εχει απο την apple και οχι απο αυτες που θα αποκτησει οταν πεσει πανω του η dev team). Αλλωστε το συνηθιζει η apple να μας τα δινει ενα-ενα τα καλα και οχι ολα απο την αρχη. Τελος εννοειται πως οτι λεω και λεμε εδω περα ειναι χωρις να το εχουμε πιασει στα χερις μας γι αυτο ας ειμαστε λιγο επιφυλακτικοι . Οταν το πιασουμε.. Who knows.. :):D Edited January 28, 2010 by Geezor Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts