Jump to content

Φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές: Συντήρηση / Προβλήματα

mcde
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Η οθονη του laptop μου μετα απο ενα πεσιματακι απ'το κρεβατι, μου εμφανιζει περιπου στο κεντρο μια φαρδια μαυρη καθετη λωριδα και μια μικρη λευκη που αλλαζει και κανα χρωμα οποτε της ερθει.

Συνδεσα λοιπον το laptop με την οθονη του desktop για να ελεγξω αν λειτουργουν ολα καλα και αν το προβλημα της εικονας θα βγει και στην εξωτερικη οθονη και τελικα, λειτουργει μια χαρα και δειχνει κανονικη εικονα εκει.

Προφανως ειναι θεμα οθονης και ειναι η οθονη αυτο που θελει αλλαγη, σωστα?

(ρωταω επειδη μου ειπε καποιος οτι μπορει να ειναι η καρτα γραφικων και με προβληματισε λιγο..) :confused:

(edit: thanx για την μεταφορα του post στο καταλληλο μερος)

Edited by k_giannis
[sIGPIC][/sIGPIC]

• Απαντήσεις 1,3χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Όπως τα περιγράφεις φαίνεται πως ναι, η οθόνη έχει το πρόβλημα.

ex - BlackBerry moderator @ myphone.gr

Th|eF

Λογικά η οθόνη του laptop έχει το πρόβλημα, διαφορετικά θα σου παρουσίαζε τα ίδια και στην οθόνη του desktop.

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Κ εγω αυτο θελω να πιστευω παιδια. Αν και ετσι δειχνουν τα πραγματα.. Θα δουμε..

Στο τελος παραθετω και μια φωτο απο την οθονη να του ριξετε μια ματια να το θαυμασουμε μαζι. :lol:

1) Καποια προταση για το που να ψαξω για οθονη σε οικονομικη τιμη? Οχι απο εξωτερικο, γιατι ειναι σημαντικο ανταλλακτικο και θα ηθελα να μπορω να χρησιμοποιησω εγγυησεις κλπ αν χρειαστει.

Απο Ελλαδα, κατεληξα σε δτο "καταστηματα". Δεν ξερω αν επιτρεπονται τα links, παντως οι τιμες για την συγκεκριμενη οθονη (15" XGA) ειναι στα 170 ευρω.

2) Εχω την απορια, αν γινεται να τοποθετηθει οθονη 15" αλλά SXGA ή UXGA που εχουν υψηλοτερη αναλυση αντι της (σκετο)XGA που εχει χαμηλοτερη αναλυση. Εκτος και αν αλλαζει το "σχημα" της οθονης και γινεται πιο "wide".

Edited by k_giannis
[sIGPIC][/sIGPIC]

Nομίζω πως το εάν θα μπεί SXGA ή UXGA οθόνη, εξαρτάται από την συμβατότητα της μητρικής και της κάρτας γραφικών. Από εκεί και πέρα πές μας το μοντέλο του laptop για να δούμε τί μπορούμε να σου προτείνουμε.

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Nομίζω πως το εάν θα μπεί SXGA ή UXGA οθόνη, εξαρτάται από την συμβατότητα της μητρικής και της κάρτας γραφικών. Από εκεί και πέρα πές μας το μοντέλο του laptop για να δούμε τί μπορούμε να σου προτείνουμε.

Αααα, αυτο δεν το ειχα σκεφτει καν!! Φυσικα θα το ρωτουσα απο οπου αγοραζα την οθονη, αλλα γενικα θελω να ξερω απο πριν και απο ανθρωπους που δεν εχουν κανενα συμφερον ειτε μου πουν το ενα ειτε το αλλο. ;)

Το laptop που ξεχασα να το αναφερω, ειναι το LENOVO 3000 C100 .

[sIGPIC][/sIGPIC]

Aν είσαι από Αθήνα φίλε μου, δεν θα παιδευτείς καθόλου. Θα επισκεφθείς το allsoft και εάν έχουν ετοιμοπαράδοτη οθόνη για το συγκεκριμένο laptop, σε μια ωρίτσα θα σου έχουν κάνει την αλλαγή και θα σου κοστίσει 160 ευρώ ( κάπου εκεί ). Για περαιτέρω ρίξε μια ματιά εδώ

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Ωραια... σε δυο εχω καταληξει (απ'οτι βρηκα τυχαια με ψαξιμο στο δικτυο), στο allsoft.gr που ειπες κ εσυκαι στο laptopscreens.gr ...

Και στα δυο 170 ευρω η τιμη για οθονη 15" XGA, σκετη αγορα χωρις τοποθετηση.

Απλα θα ηθελα καμια προταση, αν γνωριζει κανεις καποια πιο οικονομικη λυση.

edit: Η επισκευη ολοκληρωθηκε. Αγορασα τελικα μια οθονη απο το pcexpress στη γλυφαδα (ή αλλιως laptopscreens) και την αντικατεστησα μονος μου με την παλια/χαλασμενη.

Κατι που θελω να συμπληρωσω για να το εχει στο νου του και κανενας αλλος σε παρομοια περιπτωση/κατασταση για να το προσεξει:

επειδη την οθονη θα την αντικαταστουσα μονος μου οποτε αν κατι δεν πηγαινε καλα με το προιον δεν θα μπορουσα να κανω τιποτα μετα, οταν πηγα στο μαγαζι ειχα το laptop στο αμαξι απ'εξω και μπηκα να παρω την οθονη. Ζητησα ομως να φερω το laptop να κουμπωσουμε μονο τα βισματα για λιγο για να δουμε αν εχει κανενα καμμενο pixel (η καινουργια οθονη) και γενικα αν λειτουργει σωστα.. και για καλη μου τυχη αυτη που μου εδωσαν αρχικα, ειχε ενα πρασινο pixel μεσ'στη μεση της οθονης, οποτε το ειδαμε και βγαλαμε αλλη οθονη την οποια ελεγξαμε και ηταν κομπλε.

Edited by k_giannis
[sIGPIC][/sIGPIC]

Εχω ενα λαπτοπ το hewellet packard pavillion το οπιο εχει dvd r για να αντιγραφω ντιβιντις..Mεχρι τωραs η διαδικασια γινοταν καλα.Aλλα καπου ξαφνικα ενω βαζω ενα αδειο dvd με 8 γιγα για να περασω βιντεο μου πεταει το προγ error use a writable dvd η αλλες φορες η διαδικασια γινεται αλλα το dvd παραμενει αδειο χωρις τα βιντεο μεσα.. Κατι εγινε δηλ και δεν μπορω να γραψω αδεια dvds απ το dvd r Eχω ψαξει στο ggoogle yahoo για διαφορες λυσεις αλλα δεν πολυκαταλαβα τις απαντησεις που εδιναν σε αλλα ατομα που χαν τετιο προβλημα, ενω εχω περασει πολλα προγ nero cd cute burner etc και παλι το ιδιο προβλημα.το θεμα τωρα ειναι οτι εχω πολλα βιντεος και το λαπτοπ εχει υπερφορτωθει...Ειπαρχει καμια λυση;;;
Από 1/9/2009 απαγορεύεται η γραφή σε greeklish και η γραφή τύπου sms.

ασε φιλε. και γω εχω προβλημα με το dvr-rw. βεβαια προσπαθω να γραψω 4.7gb dvd. εκει που εγραφα μια χαρα, τωρα κολλαει ολο το πισι οταν θελω να γραψω κατι.

cd γραφει μια χαρα. επισης διαβαζει χωρις προβλημα cd και dvd.

υποθετω οτι ισως ειναι ελαττωματικα τα δισκακια μου. δε μπορω να βρω αλλο προβλημα. μεχρι και φοματ εκανα (οχι για αυτο το λογο) αλλα παραμενει το ιδιο προβλημα.

δεν εχω αλλα δισκακια να δοκιμασω.

• 2 weeks later...
Λοιπον μετα απο τοσους μηνες που ειχα προβλημα στον ηχο του vaio μου (σειρα f) μου εβγαζε θορυβο οταν τον εκανα συνδεση με εξωτερικα ηχεια και γενικως με οποιοδηποτε ηχοσυστημα και αφου εχει φυγει 3 φορες στο εξωτερικο για σερβις χωρις να λυθει το θεμα, ανακαλυψα οτι ηταν προβλημα της γειωσης του τροφοδοτικου!!! Εβαλα μονοτικη ταινια στις επαφες της γειωσης του και εχω πλεον απολυτη ησυχια.. Το ιδιο προβλημα το εχουν νομιζω ολοι οι vaio γιατι εχω δοκιμασει 5 με 6 τοσο καιρο!!

Panasonic g500, Siemens C10, Siemens C25, Ericsson t10s, Ericsson τ28s, Nokia 5110, Nokia 5210, Nokia 7110, Nokia 8210,Nokia 5100, Sharp gx20s, Nokia 6681, Nokia 5800, Nokia 6700,  3gs, Xperia x10 mini pro, Htc desire HD, Nexus s, Gs2, nexus7, Galaxy note 2, Nexus 4 ,Ipad air,  5s,  6, iPad Air2, 6s, 7, Mi Mix 2s, Mi 9 T Pro, 13 pro max  13pro, 15pro

εχει ενας φιλος μου αυτο το λαπτοπ δεν του ανοιγει και εμαθε οτι ειναι η μητρικη καρτα...μπορει να κανει κατι μονος του για να το φτιαξει ?

Φιλικά Γιώργος

GIO......!!!!! ❼:respect:

εχει ενας φιλος μου αυτο το λαπτοπ δεν του ανοιγει και εμαθε οτι ειναι η μητρικη καρτα...μπορει να κανει κατι μονος του για να το φτιαξει ?

Αν αυτός που του το είπε δεν μπορεί, :p , τότε ας ρίξει μια ματιά στο e-bay, να αγοράσει μια και να δοκιμάσει να την αλλάξει μόνος του

:O

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Θεέ μου, κάθε φορά που φτιάχνεις ένα @##@#$@ δώσε και οδηγίες χρήσεως

Καλησπέρα σε όλους. ψαχνω να βρώ εταιρία ή τεχνικό που να κανει επισκευές σε μητρικές laptop στο μαρουσι-Χαλάνδρι και στα περιξ. Ξέρει κάποιος κάτι ?? :happy:
[sIGPIC][/sIGPIC]

Εγω ρωτησα στο http://www.texnikoi.com/ αλλα τελικα το πηγα στο επισημο service http://www.alman.gr/ μιας και το πρωτο μου φανηκε αρκετα τσιμπιμενο μια μη επισημο.

Μιλαω για Laptop ACER 7730g

Πληρωσα 130€ για αλλαγη ανεμιστηρα και ψυχτρας (combo) και μιας πλακετιτσας που μου ειχαν χαλασει τα 2 USB.

images?q=tbn:ANd9GcT8OsGmBG7mQ2xUUvI02EsZ1r7MeL6ek1Prw_emqW7zVQoTOtp0

Alman Hellas

http://www.ploigos.gr/?sessionid=98ab50a10068df3cbcdabeb93e1eca42

Ορτανσίας 23, Αχαρνές, 13677, ΑΤΤΙΚΗΣ

Τηλέφωνο :

2102409150

Οι τεχνικοι εχουν διαφορα spots μπες στο site τους.

Οι τεχνικοι νομιζω κανουν τετοιου ειδους επισκευες ενω η Αλμαν θα σου αλλαξει motherboard πχ.

images?q=tbn:ANd9GcT8OsGmBG7mQ2xUUvI02EsZ1r7MeL6ek1Prw_emqW7zVQoTOtp0

Παιδια μια ερωτηση!!!Εχω το Sony VGN-P31ZK(ειναι το μικρο netbook με την 8' οθονη) και μου κανει το εξης κουφο!!!Ενω ειναι πληρως φορτισμενο και το κλεινω,αν το ανοιξω μετα απο 3-4 μερες η μπαταρια του ειναι σχεδον ξεφορτιστη!!!!!!!Πριν το κλεισω κλεινω το gps και το wifi μηπως και εξακολουθουν και δουλευουν αλλα τιποτα!!!!Παλι τα ιδια!!!!Καμια λυση????!!!!

Κωνσταντινος..

-nokia 8800 special edition-XDA Flame-htc shift-nokia 8910i-htc touch HD-Blackberry Bold-Htc touch Pro 2-Qtek 9000-Nokia N900-BB Bold 9700-Htc Desire-Htc Desire HD-iphone 4 32gb...4s 64GB..Samsung Note 3-4-9-10+..iPhone 7 Plus..iPhone X 256..iPhone XS Max 512..iPhone 11 Pro Max 512

Προσφατα αλλαξα καρτα γραφικων σε laptop acer 7720g aspire κι εκανα και format(ειχα vista και το γυρισα σε xp) αλλα μετα απο ενα ατυχημα εσπασε η οθονη και δεν επαιζε.Το δοκιμασα σε αλλη οθονη κι εδειχνε κανονικα τα windows αλλα απο ενα σημειο και μετα γινοταν κι αυτη μαυρη.Αντικατεστησα την οθονη και τωρα λειτουργει ο υπολογιστης κανονικα(δλδ ακουω την εκκινηση των windows) αλλα η οθονη αναβει αλλα παραμενει μαυρη.Μηπως κατι δεν κανει καλη επαφη???

Προσφατα αλλαξα καρτα γραφικων σε laptop acer 7720g aspire κι εκανα και format(ειχα vista και το γυρισα σε xp) αλλα μετα απο ενα ατυχημα εσπασε η οθονη και δεν επαιζε.Το δοκιμασα σε αλλη οθονη κι εδειχνε κανονικα τα windows αλλα απο ενα σημειο και μετα γινοταν κι αυτη μαυρη.Αντικατεστησα την οθονη και τωρα λειτουργει ο υπολογιστης κανονικα(δλδ ακουω την εκκινηση των windows) αλλα η οθονη αναβει αλλα παραμενει μαυρη.Μηπως κατι δεν κανει καλη επαφη???

Μαλλον εχεις προβλημα με το FL Inverter και θελει αντικατασταση!!

Πάρε τηλέφωνο τη μοναξιά σου, ή βγες ξανά στο δρόμο της φωτιάς!!

αντιμετωπιζω ενα προβλημα με τα cd στο laptop μου...

βαζω το δισκο του pro και δεν το διαβαζει

στην αρχη,μετα απο 5-6 βαλε-βγαλε το διαβαζε....τωρα τιποτα....ενω διαβαζει κανονικα μουσικα cd

καμια ιδεα;;;;

Nokia 8210,Nokia 6600,Sony Ericsson w810,Nokia N70,Sony Ericsson w995,Nokia N8,Nokia lumia 800.Samsung Galaxy S3,Ηtc ONE m9

Δυστυχώς το είδα και εγώ στο λάπτοπ μου αυτό... σε λίγο καιρό δε θα διαβάζει ούτε τα μουσικά...

http://www.ibizaclub.gr/lottaria.gr/marras//titans/caliber002.jpg

Ευτυχώς που ξέχασα να μεγαλώσω...

παιδια ποιος μπορει να με βοηθησει να φορμαρω το νετμπουκ μου;ειναι assus 901.προσπαθω καιρο αλλα δν τ καταφερα ακομα...

προσφατα πηρα ενα αλο λαπτοπ μια και το αλλο ηταν για πεταμα αλλα τωρα εχω παλι το ιδιο προβ που ανεφερα στην προηγουμενη σελιδα.το λαπτοπ ειναι acus PROD5I και εχει DVD RECORDER. εβαλα λοιπον αδειο δισκακι με 8 γιγα TDK να περασω βιντεος που τραβηξα απο HD CAMERA αλλα ενω η διαδικασια εγινε κανονικα οταν πηγα να τα δω το δισκακι παραμενει αδειο χωρις αυτα μεσα..το λαπτοπ ειναι ολοκαινουριο και δεν επαθε τιποτα το dvd r .καμια λυση ειπαρχει;; μηπως δεν μπορω να γραψω mts βιντεος σε αδειο ντι βι ντι ρ
Από 1/9/2009 απαγορεύεται η γραφή σε greeklish και η γραφή τύπου sms.