Jump to content

Sony Ericsson Xperia X10

mirrorofsorrow
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

έχει δοκιμάσει κάποιος την CyanogenMod 7.2 και αν ναι ποίες είναι οι εντυπώσεις του?

Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΕΚΠΕΜΠΕΙ S.O.S !!! ΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ!!!

;)

• Απαντήσεις 5,4χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Τώρα τελευταία έχω ένα θεματακι με το τηλέφωνο. Υποψιάζομαι ότι είναι θέμα μνήμης. Κάθε φορά που μπαινω στο Internet (με dolphin) και κάνω έξοδο μου κάνει refresh την homescreen. Έχω τον launcher pro plus και αυτό γίνεται 9 στις 10 φορές. Έχω καμιά 90 - 100 εφαρμογές μέσα. Τι να κάνω? Πρέπει μήπως να το ελαφρυνω λίγο? Έχω βάλει βέβαια και το set cpu και τον έχω ρίξει λίγο τον επεξεργαστή αλλά αυτό το είχα κάνει από την αρχή και δεν είχα πρόβλημα. Τώρα τελευταία αρχισε να το κάνει συνέχεια αυτό το refresh.

Καμία ιδέα κανείς?

.

Asteroshouse.gr ...................

Αγαπητή kooky,

μόλις μπήκες στον εφιάλτη μου , των τελευταίων 4-5 μηνών (από τότε που πήραμε Gingerbread δηλαδή). Συνεχή, ατελείωτα, σπαστικά, επαναλαμβανόμενα, μη θεραπεύσιμα, REDRAWS! :kill: :rocket:

Το έψαχνα στο Google και στους xda-developers καθημερινά και πυρετωδώς. Δοκίμασα memory management applications, όπως το Autokiller Memory Optimizer , δοκίμασα άλλους kernels με διαφορετική διαχείριση tasks , δοκίμασα scripts άλλων developers από άλλα κινητά (Desire , Desire HD , Milestone) που κάναν διαχείριση της μνήμης και το πως αυτή καταλαμβάνεται/ελευθερώνεται. ΤΙ-ΠΟ-ΤΑ! :knife: :kill:

Το τελικό αποτέλεσμα έχει ως εξής. Το αγαπητό μας x10 πλέον υστερεί. Υστερεί σε hardware. Κοινώς δεν έχει αρκετή μνήμη RAM για να την παλέψει στην μετά-Gingerbread εποχή. Όταν λοιπόν αφήνεις εφαρμογές ανοιχτές στο background οι οποίες δεσμεύουν RAM και την φτάσεις σε χαμηλά επίπεδα , τότε αναλαμβάνει δουλειά ο internal memory manager του Android , ο οποίος -ως γνωστόν- θα "σκοτώσει" εφαρμογές προκειμένου να ανοίξει χώρο για τις επόμενες και να κρατήσει την RAM σε κάποια αποδεκτά επίπεδα που ορίζει η εκάστοτε ROM... Στην περίπτωση της stock αυτό το επίπεδο είναι τα 35-40MB αν δεν κάνω λάθος.

Πρώτη πρώτη στην λίστα δυστυχώς , ήταν είναι και θα είναι πάντα ο εκάστοτε Launcher. Πρόκειται για τις πιο βαριές εφαρμογές με τις πιο πολλές απαιτήσεις σε system resources. Γι' αυτό και την ξεφορτώνεται πρώτη. Φυσικά όταν βγαίνεις εντελώς έξω ο Launcher ξαναφορτώνει γιατί αυτή είναι η δουλειά του κι έτσι έχεις το φαινόμενο του redraw.

Τι μπορείς να κάνεις εσύ τώρα από πλευράς σου. ΤΙΠΟΤΑ! :lol: Σχεδόν... :O

Πρώτα κατέβασε το Memory Optimizer και ρύθμισε το στο Moderate. Εναλλακτικά μπορείς να βάλεις την T.E.A.M. ROM η οποία τα έχει όλα αυτά ενσωματωμένα με scripts και δεν χρειάζεσαι 3rd party εφαρμογές.

Τέλος 2 συμβουλές (μη απόλυτες):

Home Button = ΕΛΑΧΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

Back Button = ΕΞΟΔΟΣ

Χρησιμοποιώντας το home button κρατάς την εκάστοτε εφαρμογή στην μνήμη. Μία , δύο , τρεις θα σου κάνει redraw o Launcher. Επομένως οπουδήποτε κι αν είσαι χρησιμοποιείς το Back Button για να βγεις και να πας προς την αρχική σου. Είναι βαρετό το ξέρω , αλλά έτσι αδρανοποιείς την εκάστοτε εφαρμογή και την "επισημαίνεις" ως διαθέσιμη για κατάσταση τερματισμού σύντομα. Ειδάλλως είναι σαν να της λες "περίμενε εδώ , επιστρέφω σε λίγο". Η εφαρμογή σε περιμένει και σου τρώει RAM.

Ευελπιστώ ότι θα δεις βελτίωση αν και μικρή.

Υ.Γ. Ο επεξεργαστής δεν παίζει ρόλο. Προσωπικά από το 80% της μπαταρίας και κάτω τρέχω στα 768MhZ. :cool:

Device: XIAOMI Mi6 (Blue) | Android Version: 8.0 (Oreo)

Αγαπητή kooky,

μόλις μπήκες στον εφιάλτη μου , των τελευταίων 4-5 μηνών (από τότε που πήραμε Gingerbread δηλαδή). Συνεχή, ατελείωτα, σπαστικά, επαναλαμβανόμενα, μη θεραπεύσιμα, REDRAWS! :kill: :rocket:

Το έψαχνα στο Google και στους xda-developers καθημερινά και πυρετωδώς. Δοκίμασα memory management applications, όπως το Autokiller Memory Optimizer , δοκίμασα άλλους kernels με διαφορετική διαχείριση tasks , δοκίμασα scripts άλλων developers από άλλα κινητά (Desire , Desire HD , Milestone) που κάναν διαχείριση της μνήμης και το πως αυτή καταλαμβάνεται/ελευθερώνεται. ΤΙ-ΠΟ-ΤΑ! :knife: :kill:

Το τελικό αποτέλεσμα έχει ως εξής. Το αγαπητό μας x10 πλέον υστερεί. Υστερεί σε hardware. Κοινώς δεν έχει αρκετή μνήμη RAM για να την παλέψει στην μετά-Gingerbread εποχή. Όταν λοιπόν αφήνεις εφαρμογές ανοιχτές στο background οι οποίες δεσμεύουν RAM και την φτάσεις σε χαμηλά επίπεδα , τότε αναλαμβάνει δουλειά ο internal memory manager του Android , ο οποίος -ως γνωστόν- θα "σκοτώσει" εφαρμογές προκειμένου να ανοίξει χώρο για τις επόμενες και να κρατήσει την RAM σε κάποια αποδεκτά επίπεδα που ορίζει η εκάστοτε ROM... Στην περίπτωση της stock αυτό το επίπεδο είναι τα 35-40MB αν δεν κάνω λάθος.

Πρώτη πρώτη στην λίστα δυστυχώς , ήταν είναι και θα είναι πάντα ο εκάστοτε Launcher. Πρόκειται για τις πιο βαριές εφαρμογές με τις πιο πολλές απαιτήσεις σε system resources. Γι' αυτό και την ξεφορτώνεται πρώτη. Φυσικά όταν βγαίνεις εντελώς έξω ο Launcher ξαναφορτώνει γιατί αυτή είναι η δουλειά του κι έτσι έχεις το φαινόμενο του redraw.

Τι μπορείς να κάνεις εσύ τώρα από πλευράς σου. ΤΙΠΟΤΑ! :lol: Σχεδόν... :O

Πρώτα κατέβασε το Memory Optimizer και ρύθμισε το στο Moderate. Εναλλακτικά μπορείς να βάλεις την T.E.A.M. ROM η οποία τα έχει όλα αυτά ενσωματωμένα με scripts και δεν χρειάζεσαι 3rd party εφαρμογές.

Τέλος 2 συμβουλές (μη απόλυτες):

Home Button = ΕΛΑΧΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

Back Button = ΕΞΟΔΟΣ

Χρησιμοποιώντας το home button κρατάς την εκάστοτε εφαρμογή στην μνήμη. Μία , δύο , τρεις θα σου κάνει redraw o Launcher. Επομένως οπουδήποτε κι αν είσαι χρησιμοποιείς το Back Button για να βγεις και να πας προς την αρχική σου. Είναι βαρετό το ξέρω , αλλά έτσι αδρανοποιείς την εκάστοτε εφαρμογή και την "επισημαίνεις" ως διαθέσιμη για κατάσταση τερματισμού σύντομα. Ειδάλλως είναι σαν να της λες "περίμενε εδώ , επιστρέφω σε λίγο". Η εφαρμογή σε περιμένει και σου τρώει RAM.

Ευελπιστώ ότι θα δεις βελτίωση αν και μικρή.

Υ.Γ. Ο επεξεργαστής δεν παίζει ρόλο. Προσωπικά από το 80% της μπαταρίας και κάτω τρέχω στα 768MhZ. :cool:

Γεια σου αγαπητέ Mr.element. Το φαινόμενο αυτό το έχω παρατηρήσει εδω και πολύ καιρό απλά τωρα τελευταία εχουν ψιλοσπασει τα νεύρα μου και έχω πάρει και το mini pro που το βλέπω να πηγαίνει σφαίρα και γι'αυτό το λέω τωρα...

1. Το autokiller memory oprimizer το έχω εγκατεστημένο πριν ακόμη την gingerbread. Στο optimum το έχω ρυθμισμένο.

2. Ποτέ δε χρησιμοποιώ το home button. Μόνο exit κάνω καθώς κι εγω δε θελω να αφήνω ανοιχτό τίποτα.

Αν αυτα τα δύο πράγματα είχες να μου προτείνεις, τότε την πάτησα γιατι δε βλέπω καμία διάφορα.

Το θέμα βέβαια ειναι οτι κάποιες εφαρμογές όπως οι χάρτες και κάνα δύο άλλες που έχω περασμένες πως μπορω να τις κάνω να μην τρέχουν? Τις κλείνω από το autokiller και αυτές εκεί... Αν κλεισουν κάποιες τότε δε θα χρειάζεται να μου κλείνει τον launcher συνέχεια. Ή θα πρέπει αλλιώς να την απεγκαταστησω. Ήδη έκανα την αρχή με το facebook που το έβγαλα γιατι ήταν συνεχώς ανοιχτό. Θα δοκιμάσω να βγάλω και κάνα δύο ακόμα που τρέχουν συνέχεια και θα δω.

Αν κρατάει τη μνήμη περίπου στο 55 και πάνω τότε δεν έχει πρόβλημα.

Edited by kooky

.

• Administrators
Το θέμα βέβαια ειναι οτι κάποιες εφαρμογές όπως οι χάρτες και κάνα δύο άλλες που έχω περασμένες πως μπορω να τις κάνω να μην τρέχουν?

Σε γενικές γραμμές έτσι δουλεύει το Android. Ωστόσο θα συνιστούσα να χρησιμοποιήσεις κάποιον startup manager για να κλείσεις τις εφαρμογές που ξεκινούν αυτόματα. Προσωπικά χρησιμοποιώ το ES Task Manager που εκτός των άλλων έχει και αυτή τη δυνατότητα.

Modpic.gif

Χρησιμοποίησε τον launcher της se ,το ξέρω είναι αργός αλλά είναι ποιο σταθερός , όσες φορες έκανα πειράματα με προγράμματα που πειράζουν cpu και κλείνουν εφαρμογές είχα προβλήματα , βέβαια δεν εχω μεγάλες απαιτήσεις απο την συσκευή αλλα τουλάχιστο να δουλεύει σωστά.

Σε γενικές γραμμές έτσι δουλεύει το Android. Ωστόσο θα συνιστούσα να χρησιμοποιήσεις κάποιον startup manager για να κλείσεις τις εφαρμογές που ξεκινούν αυτόματα. Προσωπικά χρησιμοποιώ το ES Task Manager που εκτός των άλλων έχει και αυτή τη δυνατότητα.

Έχω βάλει το autostarts. Έχει ρυθμίσεις "during start up" και ρυθμίσεις "after start up". Αν βάλω να μην ανοίγουν κάποιες εφαρμογές after start of up, δε θα έχω πρόβλημα μετά αν πρέπει να ανοίξουν?

.

• Administrators
Έχω βάλει το autostarts. Έχει ρυθμίσεις "during start up" και ρυθμίσεις "after start up". Αν βάλω να μην ανοίγουν κάποιες εφαρμογές after start of up, δε θα έχω πρόβλημα μετά αν πρέπει να ανοίξουν?

Λογικά όχι, δεν έχεις να χάσεις τίποτα να δοκιμάσεις αρκεί να μην πειράξεις βασικές εφαρμογές.

Modpic.gif

Λογικά όχι, δεν έχεις να χάσεις τίποτα να δοκιμάσεις αρκεί να μην πειράξεις βασικές εφαρμογές.

Οκ. Ευχαριστώ. Θα το δοκιμάσω. Και κατι ακόμα...

1). Εγω ας πούμε χρησιμοποιώ για τα μυνηματα το handcent, για το ίντερνετ τον dolphin, για τα mail μου το gmail και για τις κλήσεις τον exdialer κλπ. Μπορω από το titanium να παγωσω το ''μηνύματα'', ''ίντερνετ'', το ''email'' και τις αντίστοιχες ''κλησεις'' της μαμάς εφαρμογης ή θα δημιουργήσω πρόβλημα στο σύστημα?

2). Και επίσης εκεί που λέει επέκταση μηνυμάτων και επέκταση αρχείου κλήσεων τι ακριβώς εννοεί με τον όρο επέκταση? Εχει δηλαδη την κανονική εφαρμογή και εχει και την επέκταση της. Τι κάνει αυτή η επέκταση?

Edit...

Τελικά το δοκίμασα και παγωσα με το titanium τις εξής εφαρμογές που είχα απορία. Τα μυνηματα, το email, το σελιδοδείκτες internet, το συγχρονισμος Sony Ericsson (που έτρεχε συνέχεια μέρα νύχτα), το ημερολόγιο (έχω το jorte), τη μουσική (έχω το player pro) και το ψηφιακό ρολόι.

Μετά από καθε πάγωμα έκανα κι ένα reboot και δε φαίνεται να έχω κάποιο πρόβλημα στις κλησεις και στα μηνύματα που δοκίμασα και έκανα. Ούτε στο internet έχω κάποιο θέμα. Θα δείξει και με τη χρήση. Πάντως ξαλαφρωνει λίγο τωρα.

Για το μόνο που δεν ξέρω τι να κάνω ειναι το πληκτρολόγιο που τρέχει από την αρχή και πιάνει καμία δεκαριά mb από τη μνήμη. Έχω το swiftkey x αλλα μήπως δεν πρέπει να το στείλω το κανονικο? Δεν ξέρω. Προς το παρόν θα το αφήσω αλλα αν κάποιος ξέρει αν ειναι ασφαλές να το βγάλω ας μου πει γιατι τωρα τρέχουν και τα δύο.

Edited by kooky

.

Καλημέρα παιδιά και καλές γιορτές σε ολες και ολους σας! θα ηθελα να βρώ κάποιο x10 xperia (το μεγάλο μαύρο) για ανταλλακτικά. Μου εχει χτυπηθει το touchscreen και η αντικατάσταση του εκτός απο χρονοβόρα ειναι και ακριβή για μένα επειδή ειμαι ανεργος πλεον. κοστίζει γύρω στα 100 Ευρώ. Βασικά και λευκή να υπήρχε δεν θα με πείραζε αρκει να ειναι εντάξει. Αν κάποιος γνωρίζει κάτι πιο οικονομικό ας μου γράψει παρακαλώ. Ευχαριστώ πολυ!:help::help: (Ειναι το μοντελο που φαινεται στο avatar μου) Edited by MPOZIDIS
προσθεση

Μπορείς να βρεις φτηνά housing και φθηνά digitizer μέσω ebay. Αλλά αν δεν είσαι ηλεκτρολόγος/ηλεκτρονικός ή κάτι περεμφερές θα δυσκολευτείς να κάνεις την αντικατάσταση και ίσως και να προκαλέσεις μόνιμη βλάβη...

Παράδειγμα

Device: XIAOMI Mi6 (Blue) | Android Version: 8.0 (Oreo)

• 1 month later...
Η φιλη μου εβαλε κατα λαθος γλωσσα κινητου τα ρωσικα ,υπαρχει καποιος τροπος που επαναφερει την γλωσσα στα αγγλικα χωρις να χασει τις λοιπες ρυθμισεις ?Θυμαμαι σε καποια παλαιοτερα κινητα πληκτρολογουσες εναν αριθμο και επανεφερε ως γλωσσα τα αγγλικα,υπαρχει εδω κατι αντιστοιχο?

Πηγαινεις ρυθμισεις, επιλεγεις την 11η επιλογη που ειναι γλωσσα και πληκτρολογιο, η 24η επιλογη ειναι English (united kingdom) και η 25η ειναι english (united states)

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Εγώ προσωπικά όχι ,εκτός του ότι δεν είναι εποχές για τέτοια έξοδα το Χ10 μιά χαρά με καλύπτει .

Εγώ προσωπικά όχι ,εκτός του ότι δεν είναι εποχές για τέτοια έξοδα το Χ10 μιά χαρά με καλύπτει .

Κοιτα αν το πουλησεις στα 100 και βαλεις και αλλα τοσα βρισκεις απιστευτα κινητα.κ εγω καπως ετσι το εκανα.αλλιως δεν

Αν θέλεις νέα συσκευή υπάρχουν αρκετές σε απίστευτες τιμές , προσωπικά με αυτή την μανία αγοράς νέας συσκευής κάθε λίγο και λιγάκι εγώ δε την τιμάω , όταν θα έρθει η "ώρα" του τότε κάτι θα πάρω.

Καλημερα παιδια. Ελεος δηλαδη.... μπλόκαρε το κινητο χωρίς να το πειράξω, και χωρίς να το ''πειράξω'' καθόλου. μιλάμε για xperia x10 (το μεγάλο μαυρο που φαινεται στο avatar του προφίλ μου). Εκανα οτι θεώρησα απαραιτητο οπως αναβάθμιση (επιδιόρθωση) κανονικα απο το seus, αλλα τίποτε. φοράει την 2.3.3 απο την τελευταια επίσημη αναβάθμιση. τώρα πλέον ''παγώνει'' στο ξεκίνημα, σβήνει και ξεκινάει ξανα μόνο του, δεν μπορώ ουτε καν να το συγχρονισω με wi-fi, δεν προλαβαίνω να το συγχρονίσω με gmail με αποτέλεσμα να μην εχω τηλεφωνικες επαφες, αναβει το λευκό λαμπακι του μπλοκαρίσματος, και ακόμα περισσότερο.... του εχω αδειάσει τελείως τα πάντα, ακόμα και την sd card για να μην εχει ''βάρος''. Ε δεν ξεκινάει με τίποτε...40 update το εκανα, αποτέλεσμα μηδέν. Το χειρότερο ειναι οτι ειμαι ανεργος και δεν εχω χρήματα για αντικατάσταση... αν μπορεί κανείς-καμία ας βοηθήσει παρακαλώ. Ευχαριστώ πολύ. Edited by MPOZIDIS
ορθογραφια

Καλημερα παιδια. Ελεος δηλαδη.... μπλόκαρε το κινητο χωρίς να το πειράξω, και χωρίς να το ''πειράξω'' καθόλου. μιλάμε για xperia x10 (το μεγάλο μαυρο που φαινεται στο avatar του προφίλ μου). Εκανα οτι θεώρησα απαραιτητο οπως αναβάθμιση (επιδιόρθωση) κανονικα απο το seus, αλλα τίποτε. φοράει την 2.3.3 απο την τελευταια επίσημη αναβάθμιση. τώρα πλέον ''παγώνει'' στο ξεκίνημα, σβήνει και ξεκινάει ξανα μόνο του, δεν μπορώ ουτε καν να το συγχρονισω με wi-fi, δεν προλαβαίνω να το συγχρονίσω με gmail με αποτέλεσμα να μην εχω τηλεφωνικες επαφες, αναβει το λευκό λαμπακι του μπλοκαρίσματος, και ακόμα περισσότερο.... του εχω αδειάσει τελείως τα πάντα, ακόμα και την sd card για να μην εχει ''βάρος''. Ε δεν ξεκινάει με τίποτε...40 update το εκανα, αποτέλεσμα μηδέν. Το χειρότερο ειναι οτι ειμαι ανεργος και δεν εχω χρήματα για αντικατάσταση... αν μπορεί κανείς-καμία ας βοηθήσει παρακαλώ. Ευχαριστώ πολύ.

Δεν ειναι τιποτα.. κανε επαναφορα μεσω του προγραμματος της se και του υπολογιστη σου..δεν εχει να κανει με ποσα αρχεια εχεις..αλλου ειναι το θεμα

Kαλησπερα!Αγορασα ενα x10i και θελω να μου πειτε απο καπου να ξεκινησω για αναβαθμιση σε 2.3.7.Εχει εκδοση 2.3.3 και αριθμος εκδοσης 3.01.G.0.75
Δημήτρης

Ας κάνει μια αναζήτηση για οθόνες. Πάντως αν έχουν τις τιμές που έχει πάρει το μάτι μου (~70Ευρώ) είναι δίλημμα...
http://www.myphone.gr/gallery/data/500/ZXRFlame.jpg

• The title was changed to Sony Ericsson Xperia X10