PrinceOfAbyss Δημ. May 29, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 29, 2010 Guys αν πάτε Ρυθμίσεις > Εφαρμογές > Διαχείριση εφαρμογών, υπάρχει μια εφαρμογή που λέγεται Ηχογράφηση (με εικονίδιο ένα μικρόφωνο πάνω σε μια βάση με δύο κουμπιά stop και play). Αυτή η εφαρμογή λοιπόν ΠΟΥ βρίσκεται? Καμιά φορά ακούω κάνα τραγούδι στο ράδιο που δε ξέρω πως λέγεται και θα ήθελα να το ηχογραφήσω για να το "ερευνήσω" αργότερα... Αλλά δεν έχω καταφέρει να τη βρω μέσα στο κινητό... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zagonisn_21 Δημ. May 29, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 29, 2010 @Lillifee, στο κατάστημα που λες το έχει 510 ευρώ.Πως το πήρες εσύ 480;Από περιέργεια ρωτάω. Βασικά,αν ψάξεις στην αγορά όντως το βρίσκεις λίγο κάτω από 480.Εγώ προσωπικά περιμένω μπας και πέσει στα 450,αλλά λογικά μέσα στον επόμενο μήνα θα το χτυπήσω :D Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Neokfire7 Δημ. May 29, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 29, 2010 Καλησπέρα και από μένα στην παρέα του Xperia X10@myphone! :lol: Απέκτησα το τηλέφωνο μόλις χθες. Δεν είναι η πρώτη μου επαφή με Android και σαφώς όχι η πρώτη μου επαφή με "έξυπνο" λειτουργικό (έχω περάσει από Windows Mobile και Symbian τα τελευταία 6 χρόνια). Το προηγούμενο τηλέφωνό μου ήταν το HTC Tattoo (Android 1.6 και αυτό). Διάβασα όλες τις σελίδες του thread και θα ήθελα να πω κάποια πράγματα που παρατήρησα στη σύντομη ακόμα εμπειρία μου με το τηλέφωνο. Κατ' αρχάς το αγόρασα από Play247 σε πολύ χαμηλή τιμή (γύρω στα 480 ευρώ), είναι παραεισαγωγής από Γερμανία, αλλά έχει ελληνικά κανονικότατα. Πρώτη θετική εντύπωση ότι είχε ήδη "φορεμένο" screen protector και 2 (!) εφεδρικά στη συσκευασία. Επίσης στη συσκευασία είχε και μια μαύρη θήκη-γάντι. Όταν το άνοιξα πρώτη φορά για να τελειώσω τη μπαταρία του, ο μετρητής έδειχνε 43%. Συγχρονίζοντας με Google τις επαφές, το ημερολόγιο, το mail μου κτλ, κατεβάζοντας εφαρμογές από το Market και γενικώς έχοντάς το ΣΥΝΕΧΕΙΑ στα χέρια μου, η μπαταρία επιτέλους εξέπνευσε μετά από 6 ώρες και 40 λεπτά! Και ο χρόνος που η οθόνη έμεινε ανοιχτή (με αυτόματη φωτεινότητα) ήταν 6 ώρες και 10 λεπτά!! :rolleyes: Έκανα την πρώτη φόρτιση -ανακαλύπτοντας ότι είναι αδύνατο να το φορτίσεις κλειστό και αυτό ήταν μεγάλη έκπληξη!- και από τότε έχουν περάσει 15 ώρες και η μπαταρία βρίσκεται στο 62%, με όλο το "πείραγμα" που επιβάλλει ένα καινούριο κινητό!! Άρα λοιπόν, θεωρώ ότι η μπαταρία του είναι καταπληκτική. Δεν αμφισβητώ τα λεγόμενα κανενός, απλά παραθέτω την προσωπική μου εμπειρία, κι ας είναι πρώιμη. Από την άλλη, θα πρέπει να συμφωνήσω εν μέρει με τους φίλους που έχουν απογοητευτεί από την κάμερα. Ναι, δεν είναι φωτογραφικό κινητό, αλλά το άκουσμα των 8 MP (κι ας ξέρω ότι τα megapixels είναι σχετικά και δεν σημαίνουν ποιότητα απαραίτητα) σίγουρα με προδιέθεσε διαφορετικά. Σε καλό φωτισμό τα βγάζει πέρα πάρα πολύ καλά! Αλλά αυτό δεν είναι και δύσκολο στη σημερινή εποχή. Σε συνθήκες μειωμένου φωτισμού, αφενός το φλας δε βοηθάει και αφετέρου το επίπεδο λεπτομερειών είναι πολύ πολύ χαμηλό. ΟΜΩΣ, επειδή προσωπικά για μένα, η κάμερα του κινητού χρησιμεύει μόνο για να μπορώ να ανεβάσω άμεσα φωτογραφίες σε κοινωνικά δίκτυα (Facebook, Twitter, κτλ), νομίζω ότι με καλύπτει με κάποια αξιοπρέπεια. Απλά περίμενα περισσότερα! Το βίντεο δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα, αλλά δε με ενδιαφέρει και πάρα πολύ. Τέλος, θα ήθελα να προτείνω κάποιες εφαρμογές που χρησιμοποιώ εγώ πάρα πολύ, από το Tattoo και τώρα στο Xperia! 1. Astro File Manager (πολύ καλός διαχειριστής αρχείων) 2. Advanced Task Manager (...τονίζω το Manager! Μείνετε μακριά από Killers! :lol: Και ποτέ -μα ποτέ- μην επιλέγετε auto-clean κτλ. Ξέρει το Android τι κάνει, most of the times! Για απλή παρακολούθηση είναι το πρόγραμμα, άντε και αν κολλήσει κάτι.) 3. ChompSMS (πολύ καλή εναλλακτική εφαρμογή μηνυμάτων με πολλές επιλογές. Καλύτερη από Handcent γιατί είναι πιο απλή και κατ' εμέ, πιο όμορφη.) 4. Nimbuzz (το instant messaging στο μεγαλείο του, συμπεριλαμβανομένου facebook chat) 5. Picsay (...είναι ένα photoshop για κινητά! Πολλές δυνατότητες!) 6. Smart Keyboard (καταπληκτικό εναλλακτικό πληκτρολόγιο, με Ελληνικά και πολλές άλλες γλώσσες!) Αυτά από μένα προς το παρόν! Καλώς σας βρήκα και συγγνώμη για το μέγεθος του post! :O :happy: Φιλε ευχαριστουμε πολυ για τις εφαρμογες!Οτι λες συμφωνω.Και ειδικα για την καμερα! Θελω να σε ρωτησω εγω εχω τον Task manager τον απλο, σε τι διαφερει ? επισης χρησιμοποιω ενα αλλο προγραμμα για την μνημη το MEMORY USAGE και δειχνει καποια inactive memory και total 268!!!! Ξερεις τιποτα? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Lillifee Δημ. May 29, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 29, 2010 (edited) @Lillifee, στο κατάστημα που λες το έχει 510 ευρώ.Πως το πήρες εσύ 480;Από περιέργεια ρωτάω. Βασικά,αν ψάξεις στην αγορά όντως το βρίσκεις λίγο κάτω από 480.Εγώ προσωπικά περιμένω μπας και πέσει στα 450,αλλά λογικά μέσα στον επόμενο μήνα θα το χτυπήσω :D Μέχρι και χθες, είχε τη μαύρη έκδοση με 478 νομίζω, αλλά σήμερα έχει μόνο την άσπρη, που είναι πιο ακριβή. Μάλλον πήρα το τελευταίο! :lol: Φιλε ευχαριστουμε πολυ για τις εφαρμογες!Οτι λες συμφωνω.Και ειδικα για την καμερα! Θελω να σε ρωτησω εγω εχω τον Task manager τον απλο, σε τι διαφερει ? επισης χρησιμοποιω ενα αλλο προγραμμα για την μνημη το MEMORY USAGE και δειχνει καποια inactive memory και total 268!!!! Ξερεις τιποτα? Και ο Task Manager είναι καλή εφαρμογή. Αρκεί, όπως είπα, να μην επιλέγουμε actions όπως auto-kill, γιατί μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα. Ένα παράδειγμα που είχα από το προηγούμενο Android κινητό μου: κάθε φορά που έκανε ο Advanced Task Killer auto-kill το κινητό έπαυε να αναγνωρίζει τη SIM και ήθελε reboot! Γι αυτό και η πρώτη ερώτηση που σου κάνουν αν αναφέρεις κάποιο "περίεργο" πρόβλημα σε forum είναι αν έχεις κάποιον task killer εγκατεστημένο! ;) Το Memory Usage σου λέει ότι η μέγιστη διαθέσιμη RAM της συσκεύης είναι 268 MB. Η inactive memory είναι η αχρησιμοποίητη RAM, δηλαδή αλλιώς, η ελεύθερη RAM. Γενικά, όταν πρωτοχρησιμοποίησα Android, έλεγχα τη RAM κάθε τόσο μανιακά! Το αποτέλεσμα ήταν και να μην χαίρομαι τη συσκεύη και να δημιουργώ εκάστοτε προβλήματα (βλ. παραπάνω). Διάβασα πολλά άρθρα σε σχέση με τη διαχείριση της RAM σε linux και, κατ' επέκταση, Android και τα πιο ενδιαφέροντα σημεία ήταν ότι: 1. αχρησιμοποίητη RAM=άχρηστη RAM! Ναι, γιατί η RAM έχει αυτόν ακριβώς το ρόλο. Αποθηκεύει προσωρινά πληροφορίες για να μπορείς να τις επαναφέρεις γρήγορα, χωρίς να ζορίσεις τον επεξεργαστή σου. Άρα λοιπόν, ακόμα κι αν ο task manager δείχνει 20 εφαρμογές, πιθανότατα οι περισσότερες είναι σε κατάσταση idle (αδρανοποίησης) άρα καταναλώνουν ελάχιστη RAM και δεν επηρεάζουν την ταχύτητα και την κατανάλωση μπαταρίας. 2. το android ξέρει να ελευθερώνει RAM αν και όποτε τη χρειάζεται και στις περισσότερες περιπτώσεις τα καταφέρνει καλά, χωρίς ο χρήστης να... πάρει καν χαμπάρι! Άρα, το να "κυνηγάμε" την ελεύθερη RAM είναι σαν να έχουμε μια μεγάλη ντουλάπα και για να μην την γεμίσουμε, να πετάμε τα ρούχα από 'δω κι από 'κει και μετά να κάνουμε ώρες να τα βρούμε! Δεν είπαμε να την παραγεμίσουμε, γιατί πάλι θα καθυστερήσουμε να βρούμε αυτό που θέλουμε, γι αυτό πού και πού μπορεί να χρειαστεί να πετάξουμε κάτι παλιό! Αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αδειάζουμε συνεχώς!!! :lol: :lol: :lol: Edited May 29, 2010 by Lillifee Παράθεση iRiD@k! FB | Twitter | Email [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
double_k Δημ. May 29, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 29, 2010 (edited) Χαιρετώ όλη την παρέα! Ευτυχισμένος πλέον χρήστης κι εγώ από χθες, αν και το έχω από τις αρχές του μήνα. Βλέπετε ήθελα να το διαμορφώσω 1α όπως του αρμόζει και μετά να γίνει κύριο. Γι αυτό ευχαριστώ και αρκετούς από εσάς με τις εφαρμογές και τα σχόλια που αναρτήσατε! Ακόμα έπρεπε για μένα, λόγο φύσης της δουλειάς μου, να εφοδιαστώ με την twin sim ώστε να μην κάθομαι να παίζω κάθε φορά με το βάλε βγάλε της κάρτας. ;) Γενικά παρακολουθούσα την πορεία της συσκευής από τα σπάργανα μπορώ να πω και φυσικά εννοείται πως έχω διαβάσει αυτές και άλλες πολλές σελίδες για το κινητό μας. :cool: Πολύ μεγάλη βοήθεια υπήρξε η σελίδα της μαμάς SonyEricsson όπου μπορείς virtual να διαχειριστείς το κινητό και να εκτελέσεις κάποιες γνωστές διεργασίες όπως επίσης και η μεγάλη γκάμα στο market με τις πολλές εφαρμογές του! Στην αρχή με είχε προβληματίσει το γεγονός ότι έπρεπε να βάλω κάποιο άλλο ημερολόγιο ή ντε και καλά να συνδεθώ με το gmail και να συγχρονιστώ με αυτό, αλλά μόλις το έκανα, με λογαριασμό που έφτιαξα αποκλειστικά για το κινητό (καλού κακού), έφτιαξα ένα ημερολόγιο με υπενθυμίσεις, γενέθλια κτλ που πραγματικά το χαίρομαι! :D Με το GPS δεν έχω ασχοληθεί ακόμη αλλά θα έρθει και η σειρά του... @Lillifee φοβερή παρομοίωση και πετυχημένη!!! :lol: Edited May 29, 2010 by double_k Παράθεση Life is good with what you love !!! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Neokfire7 Δημ. May 29, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 29, 2010 Μέχρι και χθες, είχε τη μαύρη έκδοση με 478 νομίζω, αλλά σήμερα έχει μόνο την άσπρη, που είναι πιο ακριβή. Μάλλον πήρα το τελευταίο! :lol: Και ο Task Manager είναι καλή εφαρμογή. Αρκεί, όπως είπα, να μην επιλέγουμε actions όπως auto-kill, γιατί μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα. Ένα παράδειγμα που είχα από το προηγούμενο Android κινητό μου: κάθε φορά που έκανε ο Advanced Task Killer auto-kill το κινητό έπαυε να αναγνωρίζει τη SIM και ήθελε reboot! Γι αυτό και η πρώτη ερώτηση που σου κάνουν αν αναφέρεις κάποιο "περίεργο" πρόβλημα σε forum είναι αν έχεις κάποιον task killer εγκατεστημένο! ;) Το Memory Usage σου λέει ότι η μέγιστη διαθέσιμη RAM της συσκεύης είναι 268 MB. Η inactive memory είναι η αχρησιμοποίητη RAM, δηλαδή αλλιώς, η ελεύθερη RAM. Γενικά, όταν πρωτοχρησιμοποίησα Android, έλεγχα τη RAM κάθε τόσο μανιακά! Το αποτέλεσμα ήταν και να μην χαίρομαι τη συσκεύη και να δημιουργώ εκάστοτε προβλήματα (βλ. παραπάνω). Διάβασα πολλά άρθρα σε σχέση με τη διαχείριση της RAM σε linux και, κατ' επέκταση, Android και τα πιο ενδιαφέροντα σημεία ήταν ότι: 1. αχρησιμοποίητη RAM=άχρηστη RAM! Ναι, γιατί η RAM έχει αυτόν ακριβώς το ρόλο. Αποθηκεύει προσωρινά πληροφορίες για να μπορείς να τις επαναφέρεις γρήγορα, χωρίς να ζορίσεις τον επεξεργαστή σου. Άρα λοιπόν, ακόμα κι αν ο task manager δείχνει 20 εφαρμογές, πιθανότατα οι περισσότερες είναι σε κατάσταση idle (αδρανοποίησης) άρα καταναλώνουν ελάχιστη RAM και δεν επηρεάζουν την ταχύτητα και την κατανάλωση μπαταρίας. 2. το android ξέρει να ελευθερώνει RAM αν και όποτε τη χρειάζεται και στις περισσότερες περιπτώσεις τα καταφέρνει καλά, χωρίς ο χρήστης να... πάρει καν χαμπάρι! Άρα, το να "κυνηγάμε" την ελεύθερη RAM είναι σαν να έχουμε μια μεγάλη ντουλάπα και για να μην την γεμίσουμε, να πετάμε τα ρούχα από 'δω κι από 'κει και μετά να κάνουμε ώρες να τα βρούμε! Δεν είπαμε να την παραγεμίσουμε, γιατί πάλι θα καθυστερήσουμε να βρούμε αυτό που θέλουμε, γι αυτό πού και πού μπορεί να χρειαστεί να πετάξουμε κάτι παλιό! Αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αδειάζουμε συνεχώς!!! :lol: :lol: :lol: Ενδιαφεροντα και ισως το απενεργοποιησω... Σε ενα παιχνιδι πχ ομως οταν παιζουμε που δεν εχει εξοδο τι γινεται?? αυτο δεν τρεχει στην ουσια απο πισω??Δεν καταναλωνει ενεργεια?Και αν αφησω την μνημη χωρις τον TASK MANAGER, μπορει μεχρι και 60-50 MB να αφησει ελευθερη μνημη!! Το να δω ποιες εφαρμογες τρεχει κατα την εκκινηση, και να τις περασω ολες στην ignore list ειναι καλη λυση λες? ετσι ωστε οποιαδηποτε αλλη να κλεινει που προφανως δεν ειναι χρησιμη?? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Lillifee Δημ. May 29, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 29, 2010 Ενδιαφεροντα και ισως το απενεργοποιησω... Σε ενα παιχνιδι πχ ομως οταν παιζουμε που δεν εχει εξοδο τι γινεται?? αυτο δεν τρεχει στην ουσια απο πισω??Δεν καταναλωνει ενεργεια?Και αν αφησω την μνημη χωρις τον TASK MANAGER, μπορει μεχρι και 60-50 MB να αφησει ελευθερη μνημη!! Το να δω ποιες εφαρμογες τρεχει κατα την εκκινηση, και να τις περασω ολες στην ignore list ειναι καλη λυση λες? ετσι ωστε οποιαδηποτε αλλη να κλεινει που προφανως δεν ειναι χρησιμη?? Κοίταξε, ακόμα και αν μια εφαρμογή είναι τόσο "κακογραμμένη" που δε σου δίνει την επιλογή exit ή δεν την στέλνει σε αδρανοποίηση το πλήκτρο Back, το λειτουργικό μετά από λίγη ώρα θα την στείλει σε αδρανοποίηση. Αν θέλεις να νιώθεις πιο ασφαλής, μπορείς να "σκοτώνεις" το παιχνίδι με έναν task manager όταν τελειώσεις! Όσο για τα 50-60 MB ελεύθερης μνήμης, όπως ανέφερα και πριν, είναι υπέραρκετα και το σύστημα θα τα χρησιμοποιήσει με τον δικό του τρόπο ώστε να σου δώσει το καλύτερο αποτέλεσμα σε ταχύτητα/κατανάλωση. Η ελεύθερη RAM είναι άχρηστη RAM. ;) Όσο για τις εφαρμογές που ξεκινούν με το startup, αν δε χρειάζεσαι κάποια από αυτές και αν είσαι σίγουρος ότι δε συνδέονται με κάποιο system process, τότε ναι μπορείς να τις βάλεις στο ignore. Παράθεση iRiD@k! FB | Twitter | Email [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
SniFiSniF Δημ. May 29, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 29, 2010 Να συμφωνήσω με τον Lillife και να συμπληρώσω αυτές τις 2 σελίδες από περασμένα threads που ίσως να μην προσέξατε: http://geekfor.me/faq/you-shouldnt-be-using-a-task-killer-with-android/ και για όσους βαριούνται να διαβάσουν αναλυτικό-προγραμματιστικό-άρθρο στα Αγγλικά: http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=3179223#post3179223 :!::!: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
akumiris Δημ. May 29, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 29, 2010 Φίλτατοι συforumίτες! Μία διευκρίνιση: Φίλε kotsianis σε καμία περίπτωση δεν προτείνεται για dedicated camera phone! Απλώς υποστηρίζω ότι έχει αξιοσεβαστότατη camera για android phone. Κλάσεις μπροστά από τα τραγελαφικά υπόλοιπα σε αυτόν τον τομέα! (Πάντα μιλάμε για still photo). Φίλε neokfire, θυμάσαι το gx30 να βγάζει τέτοιες φωτογραφίες, στο 1,3mpixel; Όχι. Είσαι φωτογράφος, δεκτό και σεβαστό, έχεις σίγουρα πιο έμπειρο μάτι στο θέμα φωτογραφία. Αλλά αυτό το θεωρείς επιχείρημα για να εξάγεις ασφαλή και εμπιστεύσιμα συμπεράσματα για το χώρο των κινητών; Όχι διότι τα standrads σου, τα μέτρα σύγκρισης και η εμπειρία του ματιού σου είναι πλέον σε άλλο επίπεδο. Λάβε υπ'όψιν σου, ότι είναι συσκευές που προορίζονται σε κόσμο που υποθέτω ότι στην πλειοψηφία του, δεν έχει αναπτύξει τη δικιά σου αντίληψη κι εμπειρία στον τομέα, και συμβιβάζεται πολύ ευκολότερα. Κι εγώ γυρνάω και σου λέω πως έχω ένα τρομερά έμπειρο κι ευαίσθητο μάτι στην φωτογραφία αν και η τελική ενασχόληση μου με αυτή σταματάει στο να τη βλέπω απλά. Δε σημαίνει ότι δεν μπορώ όμως να την εκτιμήσω. Είμαι ο τελικός αποδέκτης. Βέβαια σίγουρα όλα είναι υποκειμενικά, άλλο μάτι έχω εγώ, άλλο κάποιος άλλος κ.ο.κ. Θέλω να πω ότι δεν τη βλέπω σαν εργαλείο μελέτης, αλλά απλά την απολαμβάνω και την παρατηρώ. Δε θα την περάσω από 60 διαφορετικά προγράμματα επεξεργασίας, ούτε θα την αναλύσω σε επίπεδο pixel με 200x zooming. Φίλε periskalimera, λες δε χωράνε υποκειμενικότητες. Άρα θεωρείς λάθος το να έχω διαφορετικη άποψη απο 'σένα... Μιλάς περί γεγονότων, τα οποία δεν είναι δα και καμία παγκόσμια σταθερά ή κανένα θεωρημα που να μη σηκώνει αμφισβήτηση. Φυσικά και είναι υποκειμενικό. Για να κλείσω ξαναλέω ότι ασφαλώς η κάμερά του δεν είναι κριτήριο αγοράς σε καμία των περιπτώσεων. Απλά σε ένα πολύ καλό πακέτο, συμπεριλαμβάνεται και μία αρκετά καλή κάμερα με καλά αποτελέσματα στην πλειοψηφία τους, τουλάχιστον για 'μένα. Παραθέτω και κάποιες ακόμα photos σε 1600x1200. :rolleyes: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Neokfire7 Δημ. May 29, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 29, 2010 (edited) Φίλτατοι συforumίτες! Μία διευκρίνιση: Φίλε kotsianis σε καμία περίπτωση δεν προτείνεται για dedicated camera phone! Απλώς υποστηρίζω ότι έχει αξιοσεβαστότατη camera για android phone. Κλάσεις μπροστά από τα τραγελαφικά υπόλοιπα σε αυτόν τον τομέα! (Πάντα μιλάμε για still photo). Φίλε neokfire, θυμάσαι το gx30 να βγάζει τέτοιες φωτογραφίες, στο 1,3mpixel; Όχι. Είσαι φωτογράφος, δεκτό και σεβαστό, έχεις σίγουρα πιο έμπειρο μάτι στο θέμα φωτογραφία. Αλλά αυτό το θεωρείς επιχείρημα για να εξάγεις ασφαλή και εμπιστεύσιμα συμπεράσματα για το χώρο των κινητών; Όχι διότι τα standrads σου, τα μέτρα σύγκρισης και η εμπειρία του ματιού σου είναι πλέον σε άλλο επίπεδο. Λάβε υπ'όψιν σου, ότι είναι συσκευές που προορίζονται σε κόσμο που υποθέτω ότι στην πλειοψηφία του, δεν έχει αναπτύξει τη δικιά σου αντίληψη κι εμπειρία στον τομέα, και συμβιβάζεται πολύ ευκολότερα. Κι εγώ γυρνάω και σου λέω πως έχω ένα τρομερά έμπειρο κι ευαίσθητο μάτι στην φωτογραφία αν και η τελική ενασχόληση μου με αυτή σταματάει στο να τη βλέπω απλά. Δε σημαίνει ότι δεν μπορώ όμως να την εκτιμήσω. Είμαι ο τελικός αποδέκτης. Βέβαια σίγουρα όλα είναι υποκειμενικά, άλλο μάτι έχω εγώ, άλλο κάποιος άλλος κ.ο.κ. Θέλω να πω ότι δεν τη βλέπω σαν εργαλείο μελέτης, αλλά απλά την απολαμβάνω και την παρατηρώ. Δε θα την περάσω από 60 διαφορετικά προγράμματα επεξεργασίας, ούτε θα την αναλύσω σε επίπεδο pixel με 200x zooming. Φίλε periskalimera, λες δε χωράνε υποκειμενικότητες. Άρα θεωρείς λάθος το να έχω διαφορετικη άποψη απο 'σένα... Μιλάς περί γεγονότων, τα οποία δεν είναι δα και καμία παγκόσμια σταθερά ή κανένα θεωρημα που να μη σηκώνει αμφισβήτηση. Φυσικά και είναι υποκειμενικό. Για να κλείσω ξαναλέω ότι ασφαλώς η κάμερά του δεν είναι κριτήριο αγοράς σε καμία των περιπτώσεων. Απλά σε ένα πολύ καλό πακέτο, συμπεριλαμβάνεται και μία αρκετά καλή κάμερα με καλά αποτελέσματα στην πλειοψηφία τους, τουλάχιστον για 'μένα. Παραθέτω και κάποιες ακόμα photos σε 1600x1200. :rolleyes: Πολυ σωστα μιλας! και συμφωνω. Δεν συγκρινω ομως τις φωτογραφιες με τις επαγγελματικες μηχανες D3s D700 κτλ που χρησιμοποιω.... (-Ουτε περναω απο χιλια προγραμματα τις φωτο του κινητου γιατι ακριβως θελω να παταω ενα κουμπι και τελος, απο το κινητο.... Και ας το παρουμε τελειως ερασιτεχνικα οπως λες...Σου αρεσει η "κινηση" της καμερας και η αμεσοτητα που εχει οταν κουνας την οθονη?δεν κομπιαζει λιγο?-) ...Μπορω ομως να την συγκρινω με μια παλια κινητου, του K800i. Αντιθετα του N95 nokia που ειχα δεν με ικανοποιουσε.. Ομως σε καμια περιπτωση δεν ειπα οτι ειναι χαλια η καμερα. Συμφωνεις οτι την περιμεναμε καλυτερη? Edited May 29, 2010 by Neokfire7 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
caveman21 Δημ. May 29, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 29, 2010 γιατί οταν εχω συνδεμένα τα ακουστικά δεν χτυπά το κινητό.? χτυπά στα ακουστικά. με αυτο τι κάνουμε.? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Lillifee Δημ. May 29, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 29, 2010 (edited) με αυτο τι κάνουμε.? Το ζήλεψαν και το "έκλεψαν" από το iphone..!! :lol: Δε νομίζω ότι μπορεί να γίνει κάτι για να αλλάξει αυτό, ειδικά εφόσον δεν είναι ακόμα rooted η συσκεύη! Edited May 29, 2010 by Lillifee Παράθεση iRiD@k! FB | Twitter | Email [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
caveman21 Δημ. May 29, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 29, 2010 έλεγα μήπως υπάρχει καμιά εφαρμογή.. ξέρω γω....?:( Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Lillifee Δημ. May 29, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 29, 2010 έλεγα μήπως υπάρχει καμιά εφαρμογή.. ξέρω γω....?:( Ακόμα και αν ήταν δυνατόν κάποιος να προγραμματίσει μια τέτοια εφαρμογή (που αμφιβάλλω) θα απαιτούσε πρόσβαση σε αρχεία συστήματος, δηλαδή root, που δεν είναι ακόμα εφικτό για το X10. Αναμένουμε όμως! Παράθεση iRiD@k! FB | Twitter | Email [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Theodore41 Δημ. May 29, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 29, 2010 με αυτο τι κάνουμε.? Εγω,το προβλημα αυτο,στο S700i που εχω ακομη,το εχω λυσει,βαζοντας το στο σιωπηλο,οταν βαζω τα ακουστικα. Για κανε λοιπον αυτο το πειραμα,και μπορει να δουλεψει. Παράθεση Κοσμοτε,100Mbps. Ηifiman HM801,Westone UM3X,Yuin PK1,Fischer Audio DBA-02,Koss Porta Pro, JVC HAFX1X / HA-FX1X Xtreme Xplosives. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
caveman21 Δημ. May 29, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 29, 2010 Εγω,το προβλημα αυτο,στο S700i που εχω ακομη,το εχω λυσει,βαζοντας το στο σιωπηλο,οταν βαζω τα ακουστικα. Για κανε λοιπον αυτο το πειραμα,και μπορει να δουλεψει. δεν δουλεύει Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Theodore41 Δημ. May 29, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 29, 2010 Τελικα,αν θελει καποιος ενα τηλεφωνο SE,που να εχει και καμερα ποιοτητος,(εν ταξει,για κινητο),και να παιζει μουσικη,επισης με ποιοτητα,χωρις να τον ενδιαφερουν οι τυχον επιδοσεις του σε αλλους τομεις,οπως Ιντερνετ πχ,ποιο μπορει να παρει; Αντε,γιατι αρχισα να το βαριεμαι τωρα τελευταια το S700i μου,και θα ηθελα να το αντικαταστησω,αλλα με καποιο που να ειναι το ιδιο καλο με εκεινο. Η τιμη,δεν περιλαμβανεται στα κριτηρια.(Η φτωχεια,θελει καλοπεραση). Παράθεση Κοσμοτε,100Mbps. Ηifiman HM801,Westone UM3X,Yuin PK1,Fischer Audio DBA-02,Koss Porta Pro, JVC HAFX1X / HA-FX1X Xtreme Xplosives. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Lillifee Δημ. May 29, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 29, 2010 Τελικα,αν θελει καποιος ενα τηλεφωνο SE,που να εχει και καμερα ποιοτητος,(εν ταξει,για κινητο),και να παιζει μουσικη,επισης με ποιοτητα,χωρις να τον ενδιαφερουν οι τυχον επιδοσεις του σε αλλους τομεις,οπως Ιντερνετ πχ,ποιο μπορει να παρει; Αντε,γιατι αρχισα να το βαριεμαι τωρα τελευταια το S700i μου,και θα ηθελα να το αντικαταστησω,αλλα με καποιο που να ειναι το ιδιο καλο με εκεινο. Η τιμη,δεν περιλαμβανεται στα κριτηρια.(Η φτωχεια,θελει καλοπεραση). Νομίζω ότι θα πρέπει να ανοίξεις ένα θέμα στην ενότητα των Διαξιφισμών. ;) Αν δε σε ενδιαφέρει το Internet και οι εφαρμογές, τότε είναι περιττό να αγοράσεις το X10, κατά τη γνώμη μου. Παράθεση iRiD@k! FB | Twitter | Email [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
SniFiSniF Δημ. May 30, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 30, 2010 (edited) Ορίστε και μερικά δείγματα από εμένα σε διάφορες συνθήκες και με διάφορα "θέματα" φωτογράφησης! :) Είχα ανεβάσει την μία εκ των 4ων σε ποστ που απαντούσα στο παιδί που είχε μπει με σκοπό να μας βρίσει εμένα τον Neokfire4 και κάποιους άλλους αλλά έφαγε delete το ποστ οπότε την ξανανεβάζω μαζί με τις άλλες 3! ;) Edit: 1η φωτογραφία: Τραβηγμένη στο αυτόματο με μοναδική πηγή φωτός , το απλό φως ημέρας που υπάρχει στον χώρο μιας πολυκατοικίας. 2η φωτογραφία: Τραβηγμένη στο αυτόματο με ενεργοποιημένη την "κοντινή λήψη" και το led-flash. 3η φωτογραφία: Τραβηγμένη στο αυτόματο σε εξωτερικό χώρο νωρίς το απόγευμα η συσκευή βρισκόταν σε σκιά κάτω από σκιερό χώρο. 4η φωτογραφία: Τραβηγμένη στο αυτόματο σε εσωτερικό σπιτιού αργά το βράδυ με πολύ χαμηλό φωτισμό από πολύφωτο (το θέμα ας παραμείνει ασχολίαστο!) Edited May 30, 2010 by SniFiSniF Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Lillifee Δημ. May 30, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 30, 2010 Ορίστε και μερικά δείγματα από εμένα σε διάφορες συνθήκες και με διάφορα "θέματα" φωτογράφησης! :) Είχα ανεβάσει την μία εκ των 4ων σε ποστ που απαντούσα στο παιδί που είχε μπει με σκοπό να μας βρίσει εμένα τον Neokfire4 και κάποιους άλλους αλλά έφαγε delete το ποστ οπότε την ξανανεβάζω μαζί με τις άλλες 3! ;) Edit: 1η φωτογραφία: Τραβηγμένη στο αυτόματο με μοναδική πηγή φωτός , το απλό φως ημέρας που υπάρχει στον χώρο μιας πολυκατοικίας. 2η φωτογραφία: Τραβηγμένη στο αυτόματο με ενεργοποιημένη την "κοντινή λήψη" και το led-flash. 3η φωτογραφία: Τραβηγμένη στο αυτόματο σε εξωτερικό χώρο νωρίς το απόγευμα η συσκευή βρισκόταν σε σκιά κάτω από σκιερό χώρο. 4η φωτογραφία: Τραβηγμένη στο αυτόματο σε εσωτερικό σπιτιού αργά το βράδυ με πολύ χαμηλό φωτισμό από πολύφωτο (το θέμα ας παραμείνει ασχολίαστο!) Η πρώτη και η τέταρτη φωτογραφία έχουν μεγάλη έλλειψη λεπτομέρειας. Η δεύτερη είναι αξιόλογη και η τρίτη φυσιολογική για ένα κινητό της εποχής, όχι κάτι ιδιαίτερο. Πάντως, σημασία έχει να καλύπτει η ποιότητα τις ανάγκες του εκάστοτε κατόχου. Εμένα, ας πούμε, με καλύπτει για τα πράγματα που θέλω να κάνω, χωρίς αυτό να σημαίνει, βέβαια, ότι δε θα ήταν ευπρόσδεκτη καλύτερη απόδοση. Παράθεση iRiD@k! FB | Twitter | Email [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kotsianis7 Δημ. May 30, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 30, 2010 Η αλήθεια είναι ότι δε θα γινόταν να έχεις καλύτερη απόδοση σ'αυτό το πάχος. Πού να χωρέσει ένα πιο ποιοτικό module σε τόσο μικρό πάχος; ;) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Lillifee Δημ. May 30, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 30, 2010 Η αλήθεια είναι ότι δε θα γινόταν να έχεις καλύτερη απόδοση σ'αυτό το πάχος. Πού να χωρέσει ένα πιο ποιοτικό module σε τόσο μικρό πάχος; ;) Ακριβώς αυτό σκεφτόμουν όταν διάβαζα αυτό το άρθρο και κοιτώντας τις φωτογραφίες του Altek Leo! Μόνο έτσι μπορεί πραγματικά να αποδώσει φωτογραφικά ένα κινητό! Βέβαια δε μου αρέσει τόσο αισθητικά... :lol: Κάτι on-topic τώρα, σήμερα ανακάλυψα ότι το κλείδωμα την οθόνης και η απάντηση των κλήσεων, μπορεί να γίνει και με την αντίθετη κίνηση (από τα δεξιά προς τα αριστερά). Αρκεί όταν είμαστε στην οθόνη κλειδώματος να πιέσουμε στο σημείο που είναι στην κορυφή της μπάρας και να το μετακινήσουμε στην αριστερή πλευρά! Δεν ξέρω αν το περιέγραψα καλά... :O Παράθεση iRiD@k! FB | Twitter | Email [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kotsianis7 Δημ. May 30, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 30, 2010 Κάτι on-topic τώρα, σήμερα ανακάλυψα ότι το κλείδωμα την οθόνης και η απάντηση των κλήσεων, μπορεί να γίνει και με την αντίθετη κίνηση (από τα δεξιά προς τα αριστερά). Αρκεί όταν είμαστε στην οθόνη κλειδώματος να πιέσουμε στο σημείο που είναι στην κορυφή της μπάρας και να το μετακινήσουμε στην αριστερή πλευρά! Δεν ξέρω αν το περιέγραψα καλά... :O Μ'έσωσες!!! :lol: Εδώ και κάτι εβδομάδες το κλείδωμα της οθόνης είχε αντιστραφεί και έσπαγα το κεφάλι μου να βρω πώς το έκανα :lol::lol::p Νά'σαι καλά!! Ναι, ισχύει αυτό που λες! :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
griniaris Δημ. May 30, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 30, 2010 Ακριβώς αυτό σκεφτόμουν όταν διάβαζα αυτό το άρθρο και κοιτώντας τις φωτογραφίες του Altek Leo! Μόνο έτσι μπορεί πραγματικά να αποδώσει φωτογραφικά ένα κινητό! Βέβαια δε μου αρέσει τόσο αισθητικά... :lol: Κάτι on-topic τώρα, σήμερα ανακάλυψα ότι το κλείδωμα την οθόνης και η απάντηση των κλήσεων, μπορεί να γίνει και με την αντίθετη κίνηση (από τα δεξιά προς τα αριστερά). Αρκεί όταν είμαστε στην οθόνη κλειδώματος να πιέσουμε στο σημείο που είναι στην κορυφή της μπάρας και να το μετακινήσουμε στην αριστερή πλευρά! Δεν ξέρω αν το περιέγραψα καλά... :O το θεμα ειναι να μπορεσουμε να αλλαξουμε κλειδωμα γιατι με κουρασε αυτο.Του nexus μ αρεσει αλλα δε το εχω βρει ακομα Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Lillifee Δημ. May 30, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 30, 2010 το θεμα ειναι να μπορεσουμε να αλλαξουμε κλειδωμα γιατι με κουρασε αυτο.Του nexus μ αρεσει αλλα δε το εχω βρει ακομα Με την εφαρμογή Lockbot μπορείς να έχεις διάφορα κλειδώματα άλλων συσκεύων (iphone, HTC Desire, κλπ). Νομίζω ότι και του Nexus συμπεριλαμβάνεται! http://4.bp.blogspot.com/_bRRxf0Nhr0U/S0g7Ga9054I/AAAAAAAACeo/lL5tnMwJS-4/s320/Lockbot+for+Android.jpg http://2.bp.blogspot.com/_bRRxf0Nhr0U/Szcg6u0qZrI/AAAAAAAACXE/nZAEGOqzsi0/s320/Lockbot+1.81.jpg http://lh5.ggpht.com/_kAs2aJEaP78/S0m9HE9fbMI/AAAAAAAAB1A/pXGm9naksjw/s800/20090110_06.jpg Παράθεση iRiD@k! FB | Twitter | Email [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts