Jump to content

[iPhone FAQ] Απορίες «αρχάριων» χρηστών

pperiklis
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπέρα,

Έχω ανοίξει το windows live mail για να κάνω συγχρονισμό με επαφές του iphone.Οι επαφές του iphone μεταφέρθηκαν τελικά στο windows live mail.

1)Όταν όμως διέγραψα μία επαφή από το windows live mail , και έπειτα έκανα συγχρονισμό δεν διεγράφη η επαφή από το iphone. Γιατί γίνεται αυτό?

2)Έχω διαβάσει τις οδηγίες αλλά ακόμη δεν βρίσκω άκρη...Δλδ εδώ στις επαφές συγκεκριμένα όταν κάνω αλλαγές στο iphone στις επαφές και μετα συγχρονίζω με itunes αλλάζει στο Live mail?

H μήπως το αντίστροφο?

Ειλικρινά έχω μπερδευτεί.

• Απαντήσεις 4,3χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Οι υπηρεσίες τοποθεσίας απλώς κάνουν χρήση του Assisted GPS που ενσωματώνει το iPhone για να δίνουν πληροφορία θέσης σε εφαρμογές που τη χρειάζονται (πχ. google maps, πλοήγηση, αλλά και ένα σωρό άλλες όπως αυτές που σου δείχνουν τι υπάρχει κοντά σου από τράπεζες, φαρμακεία, κλπ). Αυτη η λειτουργία δεν ενεργοποιείται αν δεν έχεις ανοίξει την εφαρμογή που χρειάζεται τη γεωγραφική πληροφορία, οπότε αν οι παρεμβολές γίνονται όταν είσαι στη home screen (και δεν έχεις εγκαταστήσει καμία από τις εφαρμογές που τρέχουν tasks στο background αφού είσαι από ότι καταλαβαίνω jailbroken) δεν φταίνε οι υπηρεσίες τοποθεσίας.

Προσωπικά θα υποπτευόμουν την "υπόγεια" ενεργοποίηση του τηλεφώνου για κατέβασμα δεδομένων (π.χ. fetch emails κλπ) αλλά και πάλι αυτό δεν κάνει παρεμβολές εκτός εαν η συσκευή που εμφανίζει τις παρεμβολές δεν έχει καλή "απομόνωση" από τα "κύματα" που κυκλοφορούν γύρω της.

Λόγω της τεχνολογίας του iPhone τα notifications χρησιμοποιούνται για να παίρνεις μηνύματα (msn ή και από οπουδήποτε αλλού) όταν δεν έχεις ανοιχτή την εφαρμογή πράγμα που είναι αναγκαίο γιατί διαφορετικά ο μόνος τρόπος να σου απαντήσει ή να σε βρει κάποιος με μήνυμα είναι να έχεις διαρκώς ανοιχτή την εφαρμογή.

Μολις πηρα το iphone και δε το εχω ψαξει πολυ λογω δουλειας. Αυριο θα μελετησω πιο πολυ. Αλλα απο το λιγο που ειδα μολις μπηκα στο Google maps με βρηκε αμεσως ενω ημουν σπιτι μου. Επειδη δε θελω να χρεωνομαι υπαρχει τροπος να μη χρησιμοποιηται το Agps αλλα μονο το gps του τηλεφωνου?? Επισης σεταρα το Hotmail Μου αλλα στις ρυθμισεις μου εχει μια επιλογη "push" και απο κατω "every 15 min", "every 30" κλπ. Αν ανοιξω το push θα μεινει Online συνεχεια και θα κατεβαζει data ολη την ωρα? Οι αλλες επιλογες? αν βαλω δηλαδη καθε 15 λεπτα θα ψαχνει μονο καθε 15 λεπτα ετσι? πρεπει ομως να εχω και το push ενεργοποιημενο? Ta 500 mb ειναι επαρκη?

Edited by gv_liou

...γνωριζω οτι με το iphone 3gs δεν μπορω να κανω κλησεις voip (skype) μεσω δικτιου 3g παρα μονο μεσω wifi......σωστα..?....μπορω ομως μεσω του δικτιου 3g να κανω κλησεις Skype out ??....

Μολις πηρα το iphone και δε το εχω ψαξει πολυ λογω δουλειας. Αυριο θα μελετησω πιο πολυ. Αλλα απο το λιγο που ειδα μολις μπηκα στο Google maps με βρηκε αμεσως ενω ημουν σπιτι μου. Επειδη δε θελω να χρεωνομαι υπαρχει τροπος να μη χρησιμοποιηται το Agps αλλα μονο το gps του τηλεφωνου?? Επισης σεταρα το Hotmail Μου αλλα στις ρυθμισεις μου εχει μια επιλογη "push" και απο κατω "every 15 min", "every 30" κλπ. Αν ανοιξω το push θα μεινει Online συνεχεια και θα κατεβαζει data ολη την ωρα? Οι αλλες επιλογες? αν βαλω δηλαδη καθε 15 λεπτα θα ψαχνει μονο καθε 15 λεπτα ετσι? πρεπει ομως να εχω και το push ενεργοποιημενο? Ta 500 mb ειναι επαρκη?

Το assisted gps δεν κατεβάζει δεδομένα απλώς χρησιμοποιεί το στίγμα των κεραιών της περιοχής για να προσδιορίσει (βοηθήσει = assisted) πιο γρήγορα τη θέση του τηλεφώνου.

Έτσι και αλλιώς τρόπος να χρησιμοποιήσεις μόνο το GPS δεν υπάρχει εκτός και αν βάλεις το τηλέφωνο σε flight mode οπότε κλείνει τελείως το κύκλωμα GSM / 3G.

To push σημαίνει ότι οταν πρέπει να ειδοποιηθείς γιατί ήλθε νέο μήνυμα ο κεντρικός server της Apple σου προωθεί (push) μια ειδοποίηση άρα το τηλέφωνο δεν χρειάζεται να κάνει κάτι έξω από το να "περιμένει" και επομένως δεν κατεβάζει τίποτα.

Εναλλακτικά, οι χρονικές επιλογές στη συνέχεια σημαίνουν ότι το τηλέφωνο με δική του "πρωτοβουλία" κοιτάζει στα ανάλογα χρονικά διαστήματα για να δει αν υπάρχουν νέα μηνύματα για να τα κατεβάσει (fetch). Και σε αυτή την κατάσταση δεν κατεβάζει συνέχεια δεδομένα παρά μόνο όταν κάνει τον παραπάνω έλεγχο.

Ο όγκος των δεδομένων για τέτοιες δραστηριότητες δεν είναι μεγάλος και ένα πακέτο των 500 ΜΒ θα σου είναι λογικά υπεραρκετό με τις εξής παραδοχές:

να κάνεις χρήση του πακέτου δεδομένων για emails / ιστοσελίδες και άλλες ελαφρειές εφαρμογές διαδικτυακές αλλά όχι για video (youtube) η streaming ραδιοφώνου που εκεί υπάρχει συνεχής κατανάλωση ή mail με μεγάλα συνημμένα (π.χ. αρχεία πολλών ΜΒ). Αυτή τη χρήση θα πρέπει να την κάνεις κατά κανόνα όπου υπάρχει πρόσβαση σε wi-fi.

να έχεις wi-fi τουλάχιστον στο σπίτι ή/και στο χώρο που περνάς το μεγαλύτερο κομμάτι της ημέρας / νύχτας!

Με αυτές τις παραδοχές, λογικά δεν ξεπερνάει κανείς τα 250-300 ΜΒ το μήνα.

iPhone 5, iPad2 WiFi, MacBook Air Rev C, MacMini, iMac, MacPro ...

Προσωπικός ιστοχώρος: kkblog Twitter:kkalog pushme.to:http:\pushme.to\kkalog

To push σημαίνει ότι οταν πρέπει να ειδοποιηθείς γιατί ήλθε νέο μήνυμα ο κεντρικός server της Apple σου προωθεί (push) μια ειδοποίηση άρα το τηλέφωνο δεν χρειάζεται να κάνει κάτι έξω από το να "περιμένει" και επομένως δεν κατεβάζει τίποτα.

Εναλλακτικά, οι χρονικές επιλογές στη συνέχεια σημαίνουν ότι το τηλέφωνο με δική του "πρωτοβουλία" κοιτάζει στα ανάλογα χρονικά διαστήματα για να δει αν υπάρχουν νέα μηνύματα για να τα κατεβάσει (fetch). Και σε αυτή την κατάσταση δεν κατεβάζει συνέχεια δεδομένα παρά μόνο όταν κάνει τον παραπάνω έλεγχο.

ευχαριστω για την απαντηση. Το hotmail υποστηριζει push? Αν οχι τοτε να κλειισω το push και να βαλω μια απο τις χρονικες επιλογες ετσι?

ευχαριστω για την απαντηση. Το hotmail υποστηριζει push? Αν οχι τοτε να κλειισω το push και να βαλω μια απο τις χρονικες επιλογες ετσι?

Φίλε μου το hotmail δεν υποστηρίζει push services και επομένως δεν χρειάζεται να έχεις την επιλογή push ενεργοποιημένη. ;)

[imgalign]http://img411.imageshack.us/img411/2249/applelogo1.gif[/imgalign]Αρτέμης

pushme.to & pingChat2 : djarte

iPhone 4 32GB Black with iOS 4.3, MacbookPro Late 2008 15" with Snow Leopard 10.6.6, Apple Led Cinema Display 24", Airport Extreme BS

Ένα θέμα που είχε μέχρι πρόσφατα το ebuddy είναι ότι δεν υποστήριζε push notifications πάνω από 30 λεπτά (δηλαδή αν περνούσαν 30 λεπτά από τότε που έκλεινες την εφαρμογή δεν έπαιρνες πια ειδοποιήσεις για νέα μηνύματα, οπότε έπρεπε κάθε μισή ώρα να την ανοίγεις!). Τώρα αυτό το πρόβλημα έχει λυθεί;

Προφανώς έχεις την lite έκδοση toy ebuddy. Κατέβασε την pro έκδοση του ebuddy από Installous και αυτή έχει 3 μέρες push. ;)

Προφανώς έχεις την lite έκδοση toy ebuddy. Κατέβασε την pro έκδοση του ebuddy από Installous και αυτή έχει 3 μέρες push. ;)

Δεν το έχω καθόλου το ebuddy! απλώς το θέμα της συζήτησης με τον άλλο συνάδελφο ήταν τι επιλογές έχει μεταξύ των δωρεάν εφαρμογών :)

το pro ebuddy δεν υπαρχει στο επισημο app store;:X:blink:

Siemens C10, Nokia 3210, Sony Ericsson T68i, Nokia 6600 Original Black, Nokia N70 Music Edition, Nokia 6300 Original White, Apple iPhone 3GS White, Apple iPhone 4S,

Apple iPhone 4, Nokia 6700 Slide Petrol Blue

Και βέβαια υπάρχει :) δες eBuddy Pro

"Δεν με πειράζει να πηγαίνω για δουλειά αλλά αυτή η 8ωρη αναμονή για να γυρίσω σπίτι με σκοτώνει!!!!!!!"

Προφανώς και υπάρχει, αλλά εκεί είναι με πληρωμή... :whistle:

μια απορία με το idownload

κατέβασα κάποια αρχεία τα οποία

το ίδιο το πρόγραμμα δεν τα αναγνωρίζει. πως μπορώ

αυτά τα αρχεία να τα μεταφέρω στον υπολογιστή?

συνδεθηκα ssh sto phone, εχω εγκαταστησει openssh, hackulo.us. θελω να βαλω μερικα ipa αλλα δε μου εχει το φακελο downloads. ξερει κανεις γιατι? εχω το 3gs.

Μπορει να μου πει καποιος με πιο τροπο κανω install τα ipa που εχω στον υπολογιστη??? εχω βρει κατι τροπους αλλα δε δουλευουν.απο το Instalous de μπορω. $$@%@ καλα ειμουν με το Νοκια!!!

Edited by gv_liou

συνδεθηκα ssh sto phone, εχω εγκαταστησει openssh, hackulo.us. θελω να βαλω μερικα ipa αλλα δε μου εχει το φακελο downloads. ξερει κανεις γιατι? εχω το 3gs.

Μπορει να μου πει καποιος με πιο τροπο κανω install τα ipa που εχω στον υπολογιστη??? εχω βρει κατι τροπους αλλα δε δουλευουν.απο το Instalous de μπορω. $$@%@ καλα ειμουν με το Νοκια!!!

ξαναγυρνα στα....nokia...:p

Καλησπέρα σ'όλους.

Νέος χρήστης του 3GS και θέλω να μεταφέρω φωτογραφίες που τράβηξα από το τηλ. στον υπολογιστή καθώς και από το "άλμπουμ κινητού" σε άλλο φάκελο και δε μπορώ. Μου βγάζει επιλογή αντιγραφή για τις φωτογραφίες του κινητου αλλά όχι επικόλληση σε άλλο φάκελο.

Κάθε βοήθεια δεκτή.

Ευχαριστώ.

καλισπερα και απο μενα...

....μετα απο πολυ σκεψη και προβλιματισμο αποφασισα να γινω κατοχος του 3gs με μοναδικο σκοπο να αγορασω το καλοκαιρι το νεο 4g...(μεχρι τωρα εχω Νοκια τηλ. n85 kai to πολλα υποσχομενο n900 το οποιο ομως ειναι ακομα σε βρεφικο σταδιο).....ελπιζω το νεο 4g να εχει multitasking..5mp minimum καμερα...μπροστινη καμερα για video calls κτλ..! ...ξερω...αργισα να αγορασω το iphone (εαν και ειμαι χρονια τωρα κατοχος μονο mac book pro :) ) αλλα δεν το εχω μετανιωσει γιατι παω κατευθειαν στο 3gs...

...καποιες χαζες ερωτησεις...

1. το κινιτο ερχεται απο Βελγιο αλλα θα του βαλω Γαλλικη sim (orange fr.)...θα πρεπει να το κανω activate :worry: μεσω itunes η απλα του βαζω τη sim και λειτουργει οπως τα υπολοιπα κινιτα...?..

2. γενικα δεν τρελενομαι για JB..ο βασικος λογος που θα το εκανα ειναι εαν με το JB θα μπορουσα να κανω κλησεις VOIP (βασικα περισσοτερο skype) μεσω του δικτηου 3g...θα μπορω... ??....νομιζω οτι μεσω wifi μπορεις να κανεις κλησεις voip χωρις JB....σωστα?....

3. η θηκη (κυριως για προστασια του πισω μερους) πιστευετε οτι ειναι απαραιτητη ?

4. σε γενικες γραμμες τι (βασικα πραγματα) πρεπει να κανει ενας νεος χρηστης στο νεο iphone του και τι πρεπει να προσεξει..?...

ευχαριστω και sorry εαν κουρασα.....:)

καλισπερα και απο μενα...

....μετα απο πολυ σκεψη και προβλιματισμο αποφασισα να γινω κατοχος του 3gs με μοναδικο σκοπο να αγορασω το καλοκαιρι το νεο 4g...(μεχρι τωρα εχω Νοκια τηλ. n85 kai to πολλα υποσχομενο n900 το οποιο ομως ειναι ακομα σε βρεφικο σταδιο).....ελπιζω το νεο 4g να εχει multitasking..5mp minimum καμερα...μπροστινη καμερα για video calls κτλ..! ...ξερω...αργισα να αγορασω το iphone (εαν και ειμαι χρονια τωρα κατοχος μονο mac book pro :) ) αλλα δεν το εχω μετανιωσει γιατι παω κατευθειαν στο 3gs...

...καποιες χαζες ερωτησεις...

1. το κινιτο ερχεται απο Βελγιο αλλα θα του βαλω Γαλλικη sim (orange fr.)...θα πρεπει να το κανω activate :worry: μεσω itunes η απλα του βαζω τη sim και λειτουργει οπως τα υπολοιπα κινιτα...?..

2. γενικα δεν τρελενομαι για JB..ο βασικος λογος που θα το εκανα ειναι εαν με το JB θα μπορουσα να κανω κλησεις VOIP (βασικα περισσοτερο skype) μεσω του δικτηου 3g...θα μπορω... ??....νομιζω οτι μεσω wifi μπορεις να κανεις κλησεις voip χωρις JB....σωστα?....

3. η θηκη (κυριως για προστασια του πισω μερους) πιστευετε οτι ειναι απαραιτητη ?

4. σε γενικες γραμμες τι (βασικα πραγματα) πρεπει να κανει ενας νεος χρηστης στο νεο iphone του και τι πρεπει να προσεξει..?...

ευχαριστω και sorry εαν κουρασα.....:)

Καλώς τον !

Αρχίζοντας ανάποδα από την ερώτηση (4) μια πολύ καλή πηγή συνολικών πληροφοριών βρίσκεται σε αυτή την περιοχή του forum.

Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα θέματα:

(1) Αν κάτι δεν έχει αλλάξει στο Βέλγιο τα iPhone διατίθενται χωρίς κλείδωμα στον τοπικό πάροχο (Mobistar) οπότε βάζοντας την γαλλική SIM θα πρέπει απλώς να συνδέσεις το κινητό με το iTunes μέσω του καλωδίου USB ώστε να γίνει η ενεργοποίηση (activation) η οποία θα προτείνει και εγγραφή (registration) στην Apple. Μετά από αυτές τις ενέργειες το κινητό θα πρέπει να λειτουργήσει κανονικά.

(2) Με το fring αν δεν κάνω λάθος μπορείς να κάνεις μεταξύ άλλων voip κλήσεις με skype λογαριασμό ακόμη και με iPhone που δεν έχει υποστεί jailbreak (και εγώ είμαι υπέρ του να μην γίνεται jailbreak στο τηλέφωνο αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία). Πιθανόν υπάρχουν και άλλα προγράμματα (truphone?). To skype σε wi-fi δουλευέι μια χαρά και δεν χρειάζεται jb.

(3) Αν και είμαι κατά των θηκών γενικά και εγώ έχω καταλήξει στην περίπτωση του iPhone να χρησιμοποιώ θήκη για προστασία (υπάρχουν διάφορες επιλογές κάποιες από τις οποίες είναι πολύ "ελαφρές" και δεν αλλάζουν σημαντικά την αισθητική του τηλεφώνου).

Ελπίζω και άλλοι συνάδελφοι εδώ να συνεισφέρουν τις δικές τους γνώμες για όλα τα παραπάνω.

Καλησπερα σας

Μια ερωτηση πηγα να μπω σημερα Cydia και μου βγαζει το παρακατω μυνημα:

Error: Database

Encountered a section with no Package:header

Μηπως ξερει κανενας κατι?

Ο εξυπνος ανθρωπος παραδεχεται παντα το λαθος του, ο πονηρος βρισκει δικαιολογιες αλλα ο βλακας παντα επιμενει!!!!!!!!!!!!!!!!!!

...kkalog....σευχαριστω για την αμεση ανταποκριση και τη βοηθεια...

...ναι..θα ειναι χωρις κλειδωμα.....

......ναι..χρησιμοποιω το fring (εαν και μπορω να κανω skype to skype κλησεις απευθειας απο το κινιτο μου μεσω δικτηου 3g με την εφαρμογη του Skype)...απλα δεν ειμαι 100% σιγουρος οτι με τo fring στο iphone μπορω να κανω μεσω 3g κλησεις voip.....ιδωμεν....

....υπομονη...σε μια εβδομαδα θα το εχω στα χερια μου και θα το "σκισω" :)

σευχαριστω και παλι...

Καλησπέρα σ'όλους.

Νέος χρήστης του 3GS και θέλω να μεταφέρω φωτογραφίες που τράβηξα από το τηλ. στον υπολογιστή καθώς και από το "άλμπουμ κινητού" σε άλλο φάκελο και δε μπορώ. Μου βγάζει επιλογή αντιγραφή για τις φωτογραφίες του κινητου αλλά όχι επικόλληση σε άλλο φάκελο.

Κάθε βοήθεια δεκτή.

Ευχαριστώ.

Μολις συνδεσεις το τηλεφωνο σου με τον υπολογιστη το αναγνωριζει σαν φωτογραφικη μηχανη. Πηγαινε στο My Computer και θα το βρεις, απο εκει παιρνεις τις φωτογραφιες που θες back up. Για να δημιουργησεις νεο φακελο με φωτογραφιες, πρεπει πρωτα να "δηλωσεις" αυτον τον φακελο στο Photos του itunes και μετα να κανεις sync το τηλεφωνο σου.

συνδεσα χθες το αιφον με το υσβ στο μακ για τεδερινγκ.

εκανε καποιες προσπαθειες και τελικα απετυχε. (κακο)

παραλληλα, εξαφανιστηκε και απο τις ρυθμισεις του αιφον η σχετικη επιλογη για το τεδερινγκ. γενικα -> δικτυο -> κοινη χρηση, η κατι τετοιο δε θυμαμαι (πολυ κακο)

καμια ιδεα;

επισης, απο οτι εχω διαβασει στο φορουμ της κοσμοτε, θα επρεπε να εχω σαν τελευταιο καριερ απντειτ το κοσμοτε 5.0. εμενα με εχει αφησει στο 4.1(και φυσικα δεν μου λεει τιποτα για ενημερωσεις κλπ).

το μακ τρεχει χιονολεοπαρδαλη και το αιφον 3.1.2 σπασμενη φυλακη.

ιδεες;

θενξ

Edited by druides

Μολις συνδεσεις το τηλεφωνο σου με τον υπολογιστη το αναγνωριζει σαν φωτογραφικη μηχανη. Πηγαινε στο My Computer και θα το βρεις, απο εκει παιρνεις τις φωτογραφιες που θες back up. Για να δημιουργησεις νεο φακελο με φωτογραφιες, πρεπει πρωτα να "δηλωσεις" αυτον τον φακελο στο Photos του itunes και μετα να κανεις sync το τηλεφωνο σου.

Σ'ευχαριστώ πολύ Σάκη.

Μήπως υπάρχει κάποια εφαρμογή (δοκιμασμένη για την αξιοπιστία της) για FTP;

"Δεν με πειράζει να πηγαίνω για δουλειά αλλά αυτή η 8ωρη αναμονή για να γυρίσω σπίτι με σκοτώνει!!!!!!!"

Μπορεί κάποιος να μου πει

πως μπορώ να αλλάξω κάποιο

από τα εικονιδια; Δεν θέλω να τα

αλλάξω όλα απλά ένα μόνο

• The topic was unpinned