Jump to content

Θέλω να γίνω Dj

exosceleton
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Τώρα... Από που να αρχίσω ...?

Λοιπόν... Θεωρώ τραγικό:

1) Τα οποιαδήποτε σεμινάρια dj γίνονται από οποιουσδήποτε που τα κάνουν απλά για να κονομάνε χρήμα από πιτσιρίκια που νομίζουν ότι θα γίνουν τιέστοι με αυτά...

2) Όποιον νομίζει ότι με ένα λάπτοπ και 100gb mp3 θα γίνει dj.

3) Όποιον έχει το 2) και πάει και σε μαγαζί και παίζει και πέρνει 30, 40 το πολύ ευρώ και χαλάει την πιάτσα, ρίχνοντας τα μεροκάμματα.

4) Όποιον πάλι με το 2) πάει σε μαγαζί και "παίζει" και δεν σέβεται καθόλου τον πελάτη που πάει και κάθεται και δίνει τα λεφτά του για ένα καφέ ή ποτό και φέυγει με πόνο στα αυτιά...

5) Όποιον αυτοαποκαλείται dj και λέει ότι παίζει μόνο κάποιο συγκεκριμένο είδος μουσικής, όπως lounge ή minimal ή οτιδήποτε άλλο που μόνο στο σπίτι του μπορεί να το παίξει γιατί αν το κάνει αλλού, τότε βλέπε το 4).

6) Όποιον δε παίζει με pioneer.

7) Όποιον θεωρεί τον εαυτό του ψαγμένο και ότι παίζει μόνο ψαγμένη μουσική.. Ξύπνα αδερφέ, δεν είσαι ο cattaneo, ζείς και δουλέυεις στην ελλάδα.

8) Όποιον μπερδέυει το djιλίκι με την παραγωγή. Οι παραγωγοί δημιουργούν μουσικη και συνήθως δεν έχουν ιδέα από μιξάρισμα (με ελάχιστες εξαιρέσεις, μιλάω για έλληνες). Οι δε ραδιοφωνικοί παραγωγοί είναι τραγικοί "dj" (με πολύ ελάχιστες εξαιρέσεις).

9) Τους κακομοίρηδες που το παίζουν dj απλά επειδή ο μπάρμπας τους έτυχε να έχει ένα cafe ή ένα club και όταν πάνε να κάνουν μια αλλαγή σε κάνα μπιτάκι (δηλαδή στην πιο έυκολη αλλαγή), είναι λες και ακούς 10 άλογα ιπποδρόμου να τρέχουν μαζί..

Θα μου έρθουν κιάλλα....

Μη παραμυθιάζεσται παίδες.. Αν θέλετε να μάθετε και θεωρείται ότι έχετε ταλέντο στο να δημιουργήσετε ένα μουσικό ταξίδι για 5 ώρες σε κάποιο μαγαζί, τότε πάρτε τα πιο φτηνά pioneer σπίτι και δουλέψτε εκεί. Πριν πάτε να ζητήσετε δουλειά σε κάποιο μαγαζί, φροντίστε να έχετε δισκοθήκη από όλες τις δεκαετίες που σιγά σιγά θα αυξάνεται. Επίσης φροντίστε να μάθετε αλλαγές. Είναι ντροπή να παίζεται και να μη μπορείτε να κάνετε μια σωστή αλλαγή. Αν εν τέλη το αυτί σας δε το κατέχει το ζήτημα, κάντε κοφτές αλλαγές, είναι προτιμότερες από τα "άλογα". Νιώστε λίγο τη μουσική, η house δε πάει μόνο με house.. Ένα τραγούδι ότι είδος και να είναι εκφράζει κάτι, χαρά, έρωτα, λύπη, σκατά, κολήστε το με άλλου είδους τραγούδι που εκφράζει το ίδιο συναίσθημα.

Αυτά προς το παρόν. Κάποια στιγμή θα γράψω βιβλίο με τίτλο: Όλοι είναι dj.

• Απαντήσεις 200
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

ουτε ο morales να σουν..

Anyway εσυ θα προτιμουσες να εισουν ο dj των γνωστων παραλιακων mainstream μαγαζιων ή να παιζεις συγκεκριμενο ειδος οπως κανουν οι γνωστοι dj περα απο την περιοχη που γενηθηκαν?(ας πουμε οτι θα γινει...)

ειναι κλασσικα vs tou inet.Δες απο το 38και μετα.

-----

παντως αυτα που γραφεις ειναι για αυτον που παιζει mainstream.

ασε τα παιδια να παιζουν στο pc μετα με την midi consoles και μετα να αγορασουν decks αν τους αρεσει το σκηνικο.Με pc κανεις ευκολα την δουλεια και με 100-200ε εισαι κομπλε ενω στα αλλα...

Edited by kage

ουτε ο morales να σουν..

Anyway εσυ θα προτιμουσες να εισουν ο dj των γνωστων παραλιακων mainstream μαγαζιων ή να παιζεις συγκεκριμενο ειδος οπως κανουν οι γνωστοι dj περα απο την περιοχη που γενηθηκαν?

Το τι θα προτιμούσα με το τι συμβαίνει είναι μέρα με τη νύχτα. Θα προτιμούσα να πέρνω 5000 ευρώ το βράδυ και να εμφανίζομαι όποτε γουστάρω και να παίζω ότι γουστάρω. Βασικά οκ, παίζω ότι γουστάρω αλλά όχι μόνο ένα είδος. Δυχτυχώς ή ευτυχώς ζεις στο ελλάντα της μη αξιοκρατείας κτλ κτλ. Αν θες λοιπόν να κάνεις όνειρα ότι θα παίζεις "το βιολί" σου και θα κονομάς τρελά, συνέχισε να τα κάνεις, με αυτά θα μείνεις. Εδώ οι 2-3 τέτοιοι που υπάρχουν στην ελλάδα βασίζονται περισσότερο στις δημόσιες σχέσεις τους παρά στις ικανότητές τους για να παίξουν σε μαγαζί.

Τώρα... Από που να αρχίσω ...?

Λοιπόν... Θεωρώ τραγικό:

1) Τα οποιαδήποτε σεμινάρια dj γίνονται από οποιουσδήποτε που τα κάνουν απλά για να κονομάνε χρήμα από πιτσιρίκια που νομίζουν ότι θα γίνουν τιέστοι με αυτά...

2) Όποιον νομίζει ότι με ένα λάπτοπ και 100gb mp3 θα γίνει dj.

3) Όποιον έχει το 2) και πάει και σε μαγαζί και παίζει και πέρνει 30, 40 το πολύ ευρώ και χαλάει την πιάτσα, ρίχνοντας τα μεροκάμματα.

4) Όποιον πάλι με το 2) πάει σε μαγαζί και "παίζει" και δεν σέβεται καθόλου τον πελάτη που πάει και κάθεται και δίνει τα λεφτά του για ένα καφέ ή ποτό και φέυγει με πόνο στα αυτιά...

5) Όποιον αυτοαποκαλείται dj και λέει ότι παίζει μόνο κάποιο συγκεκριμένο είδος μουσικής, όπως lounge ή minimal ή οτιδήποτε άλλο που μόνο στο σπίτι του μπορεί να το παίξει γιατί αν το κάνει αλλού, τότε βλέπε το 4).

6) Όποιον δε παίζει με pioneer.

7) Όποιον θεωρεί τον εαυτό του ψαγμένο και ότι παίζει μόνο ψαγμένη μουσική.. Ξύπνα αδερφέ, δεν είσαι ο cattaneo, ζείς και δουλέυεις στην ελλάδα.

8) Όποιον μπερδέυει το djιλίκι με την παραγωγή. Οι παραγωγοί δημιουργούν μουσικη και συνήθως δεν έχουν ιδέα από μιξάρισμα (με ελάχιστες εξαιρέσεις, μιλάω για έλληνες). Οι δε ραδιοφωνικοί παραγωγοί είναι τραγικοί "dj" (με πολύ ελάχιστες εξαιρέσεις).

9) Τους κακομοίρηδες που το παίζουν dj απλά επειδή ο μπάρμπας τους έτυχε να έχει ένα cafe ή ένα club και όταν πάνε να κάνουν μια αλλαγή σε κάνα μπιτάκι (δηλαδή στην πιο έυκολη αλλαγή), είναι λες και ακούς 10 άλογα ιπποδρόμου να τρέχουν μαζί..

Θα μου έρθουν κιάλλα....

Μη παραμυθιάζεσται παίδες.. Αν θέλετε να μάθετε και θεωρείται ότι έχετε ταλέντο στο να δημιουργήσετε ένα μουσικό ταξίδι για 5 ώρες σε κάποιο μαγαζί, τότε πάρτε τα πιο φτηνά pioneer σπίτι και δουλέψτε εκεί. Πριν πάτε να ζητήσετε δουλειά σε κάποιο μαγαζί, φροντίστε να έχετε δισκοθήκη από όλες τις δεκαετίες που σιγά σιγά θα αυξάνεται. Επίσης φροντίστε να μάθετε αλλαγές. Είναι ντροπή να παίζεται και να μη μπορείτε να κάνετε μια σωστή αλλαγή. Αν εν τέλη το αυτί σας δε το κατέχει το ζήτημα, κάντε κοφτές αλλαγές, είναι προτιμότερες από τα "άλογα". Νιώστε λίγο τη μουσική, η house δε πάει μόνο με house.. Ένα τραγούδι ότι είδος και να είναι εκφράζει κάτι, χαρά, έρωτα, λύπη, σκατά, κολήστε το με άλλου είδους τραγούδι που εκφράζει το ίδιο συναίσθημα.

Αυτά προς το παρόν. Κάποια στιγμή θα γράψω βιβλίο με τίτλο: Όλοι είναι dj.

Συμφωνώ 10000% σε όλα όσα είπες όσο υπεροπτικό και αν ακούγεται. Βέβαια δε με πειράζει και ιδιαίτερα, οι καλοί δε χάνονται, είναι γεγονός όμως ότι πέφτουν τα μεροκάματα.

Συμφωνώ 10000% σε όλα όσα είπες όσο υπεροπτικό και αν ακούγεται. Βέβαια δε με πειράζει και ιδιαίτερα, οι καλοί δε χάνονται, είναι γεγονός όμως ότι πέφτουν τα μεροκάματα.

Καθόλου υπεροπτικό φίλε μου, αν σκεφτείς ότι εγώ και εσύ δε πάμε σε κάποια οικοδομή να χτίσουμε σπίτι με τα μισά λεφτά, γιατί δεν έχουμε ιδέα.

Ας μπω κι εγώ στην παρέα σας.

Στα 9 χρόνια που λέω ότι κάνω τον entertainer σε διάφορους χώρους έχουν δει πάντως πολλά τα μάτια μου κι έχουν ακούσει πολλά τ αυτιά μου.

Moralas θα ήθελα να σχολιάσω λίγο αυτο που είπες για τα μεροκάματα.Όταν εγώ πρωτοέπαιξα σε μπαρ έναντι αμοιβής έπαιρνα 25 και το δέχτηκα γιατί δεν ήξερα τι θα είμαι σε θέση να προσφέρω στο μαγαζί.Δε μπορεί ο αρχάριος να ζητάει πολλά απ την αρχή.Θεωρώ επιτυχία πάντως πως καθιέρωσα ένα μαγαζί με την μουσική μου και έφθασα το μεροκάματό μου πολύ ψηλά σε σχέση με τα αρχικά 25 ευρώ!

http://www.miui.gr Τα πάντα για τις MIUI ROMs αλλά και ελληνική μετάφραση!

Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16KBytes.

Moralas θα ήθελα να σχολιάσω λίγο αυτο που είπες για τα μεροκάματα.Όταν εγώ πρωτοέπαιξα σε μπαρ έναντι αμοιβής έπαιρνα 25 και το δέχτηκα γιατί δεν ήξερα τι θα είμαι σε θέση να προσφέρω στο μαγαζί.Δε μπορεί ο αρχάριος να ζητάει πολλά απ την αρχή.Θεωρώ επιτυχία πάντως πως καθιέρωσα ένα μαγαζί με την μουσική μου και έφθασα το μεροκάματό μου πολύ ψηλά σε σχέση με τα αρχικά 25 ευρώ!

Αυτό λέω, ο αρχάριος να μη πάει σε μαγαζί όσο είναι αρχάριος. Να μάθει πρώτα, να δει τι μπορεί να προσφέρει και μετά να πάει να ζητήσει δουλειά. Άλλωστε 25 ευρώ πριν 9 χρόνια ήταν 9000 δραχμές, καθόλου άσχημα λεφτά. Τώρα είναι τίποτα. Ούτε για αστείο δε παίζω με 25 ευρώ.

Αυτό λέω, ο αρχάριος να μη πάει σε μαγαζί όσο είναι αρχάριος. Να μάθει πρώτα, να δει τι μπορεί να προσφέρει και μετά να πάει να ζητήσει δουλειά. Άλλωστε 25 ευρώ πριν 9 χρόνια ήταν 9000 δραχμές, καθόλου άσχημα λεφτά. Τώρα είναι τίποτα. Ούτε για αστείο δε παίζω με 25 ευρώ.

25-30 ευρώ πριν 10 χρόνια ήταν αξιοπρεπές "πρώτο" μεροκάματο, αλλά με τα τωρινά δεδομένα είναι αστείο. Ιδιαίτερα με την οικονομική αλλά και την κρίση του nightlife γενικότερα, που έχουν ως αποτέλεσμα ο Dj να παίρνει πολύ μεγαλύτερη ευθύνη πάνω του, και ουσιαστικά να ξελασπώνει αυτός μαγαζιά που δεν προχωράνε για διάφορους λόγους.

Παλιότερα ο κλάδος της νυχτερινής διασκέδασης πήγαινε τόσο καλά, που και το σερβιτόρο να έβαζες να παίξει μουσική, θα είχες κόσμο, με τα τωρινά δεδομένα όμως, η μουσική είναι από τα λίγα πράγματα που μπορεί να κρατήσει λίγους πελάτες σε ένα μαγαζί.

25-30 ευρώ πριν 10 χρόνια ήταν αξιοπρεπές "πρώτο" μεροκάματο, αλλά με τα τωρινά δεδομένα είναι αστείο. Ιδιαίτερα με την οικονομική αλλά και την κρίση του nightlife γενικότερα, που έχουν ως αποτέλεσμα ο Dj να παίρνει πολύ μεγαλύτερη ευθύνη πάνω του, και ουσιαστικά να ξελασπώνει αυτός μαγαζιά που δεν προχωράνε για διάφορους λόγους.

Παλιότερα ο κλάδος της νυχτερινής διασκέδασης πήγαινε τόσο καλά, που και το σερβιτόρο να έβαζες να παίξει μουσική, θα είχες κόσμο, με τα τωρινά δεδομένα όμως, η μουσική είναι από τα λίγα πράγματα που μπορεί να κρατήσει λίγους πελάτες σε ένα μαγαζί.

Τρανό παράδειγμα το τραγικό μουσικά kingdom που πήρε τον π@#$ο πριν καλά καλά ξεκινήσει το καλοκαίρι.

Το θέμα είναι οτι ο jockey έχει πάντα την ευθύνη για όλα τα στραβά σ ένα βράδυ αλλά για τα καλά δεν ευθύνεται ποτέ αλλα το δαιμόνιο μυαλό του αφεντικού.

Πλέον λόγω κρίσης τα μεροκάματα είναι πολύ κάτω.Με το ζόρι δίνουν 50 εδώ που είμαι εγώ.

Αν φύγεις και δει κάποια διαφορά στο ταμείο του έστω και των 100 ευρώ (ανάλογα το μαγαζί) μπορεί να στο αυξήσει. Με πρόσχημα την κρίση λένε πολλές μούφες για να μη δώσουν κάτι παραπάνω ή ακόμα και για μείωση.

Κάποιοι δε το κοιτάνε αυτό.Κοιτάνε μόνο να τους βγει όσο πιο φθηνά το προσωπικό.

Κι αν δει την διαφορά αυτή που λες στα ταμείο τότε σίγουρα θα κράξει κανά σερβιτόρο κανά βοηθό ότι και καλά κάτι δεν έκανε καλά!

• 3 months later...
Είμαι 14 και έχω μεγάλο πάθος για την μουσική.Ωστόσο,με προσελκύει όλο και περισσότερο το DJing και λέω έστω και απλά για ένα 14χρόνο παιδί να ξεκινήσω με προγράμματα υπολογιστή.Τι προτίνετε;

Αγόαρασε το traktor pro,κάνε και φορμάτ σε ένα pc και ξεκίνα να βαράς.Θα χρειαστείς και μια κάρτα ήχου με 2 εξόδους και ένα midi controller.Πόσα χρήματα μπορείς να διαθέσεις για αρχή?

Δυστυχώς κανένας σήμερα δεν δουλεύει δωρεάν.Δεν θα βρεις καλό δωρεάν προγραμμα.Και να βρείς θα χρειαστείς μια κάρτα ήχου με δύο εξόδους για να συνδέσεις τα ακουστικά σου στην δεύτερη και από την αλλη κάτι για να χειρίζεσαι το πρόγραμμα.

Να πω ότι το "βάρα" δε θα σε βγάλει πουθενά. Το "βάρεμα" δε το θεωρώ πλέον μιξάρισμα καθότι το να βάλεις δύο τραγούδια house να παίξουν παράλληλα τα οποία άντε να έχουν 2-3 bpm διαφορά, το κάνει πια και η κουτσή μαρία, γιατί όλα τα cd player ή προγράμματα mixing έχουν bpm counter, τα προγράμματα δε, στα φέρνουν και στα ίσα χωρίς να κάνεις τίποτα.

Το θέμα είναι, μπορείς να μιξάρεις ροκ ? Μπορείς να μιξάρεις rnb, pop, 90's , 80's οτιδήποτε μεταξύ τους αρμονικά ώστε να βγάζεις ένα ωραίο ακουστικό αποτέλεσμα? Έχεις γνώση όλων αυτών των ειδών μουσικής? Έχεις αίσθηση της μουσικης του ποιό ροκ ταιριάζει με ποιό pop ή με ποιό 80'ς κομμάτι ? Μπορείς να κάνεις από εκεί μεταβίβαση σε ελληνικό κομμάτι? (όχι σκυλάδικο, προς θεού :lol:). Μπορείς γενικά να κάνεις ευχάριστες εναλλαγές του προγράμματός σου (με σωστό μιξάρισμα) ώστε να μη βαρεθεί αυτός που σε ακούει από τη μονοτονία σου ?

Είμαι της άποψης ότι δεν είναι τόσο εύκολο να μιξάρει κανείς house(δεν μιξάρουν όλοι με cdplayers,υπάρχει και το βινύλιο).Ναι όντως κάποιοι τον ρυθμό τον αντιλαμβάνονται ως μονότονο κάποιοι όμως τον βρίσκουν ενδιαφέρον.Εγώ ανήκω στους δεύτερους.Και στην ηλεκτρονική μουσική μπορεί να μιξάρει αρμονικά δεν είναι θέμα.

Κάτι τέτοιες απόψεις θαμώνων club έχουν καταστρέψει την μουσική στην Ελλάδα και μπορείς να ακούσεις από ρουβά και ονιράμα μέχρι λαικά.

Και επειδή δεν έχετε γνωρίσει όλοι την house δεν σημαίνει οτι είναι απαραίτητα μονότονη.House δεν είναι το we no speak americano μόνο.

και ένα tech για όσους ξέρουν...

Όσο για το βάρα το είπα έτσι απλά γιατί είναι πολύ φρέσκο το παλικάρι στον χώρο!

Δεν συνηθίζω να χρησιμοποιώ λέξεις του στυλ ,πριονια,beatάκια,μπαμπαμπουμπα,νταπαντουπα κτλ

Edited by mi3s

Κάτι τέτοιες απόψεις θαμώνων club έχουν καταστρέψει την μουσική στην Ελλάδα και μπορείς να ακούσεις από ρουβά και ονιράμα μέχρι λαικά.

Η μουσική στα nightlife μαγαζιά στην Ελλάδα έχει καταστραφεί από τη φιλαργυρία και τη βλαχιά των επιχειρηματιών που νομίζουν ότι παίζοντας ελληνικά και ελεεινά mainstream θα έχουν τζίρο μπουζουκιών με έξοδα club η καφετέριας.

Αν πίστευαν ότι το να ψήνεις χταπόδια στα κάρβουνα αυξάνει το τζίρο, θα το έκαναν και αυτό μέσα σε χώρους που ονομάζουν club.

Και όταν οι πελάτες έχουν αντίστοιχα μυαλά, τέτοιες ιδέες και πρακτικές διαιωνίζονται δυστυχώς.

Θα παρακαλούσα να διαβάζετε τι γράφω και σε ποιούς αναφέρομαι.. Το αν είναι η άποψή μου αυτή που έχει καταντήσει τα μαγαζιά και τη μουσική έτσι άστο καλύτερα. Αν έχεις μάυρα μεσάνυχτα όσο αφορά την τραγική ελληνική πραγματηκότητα δε σου φταίω εγώ. Σε αυτήν την πραγματηκότητα λοιπόν αναφαίρομαι και ότι λέω ισχύει. Αν κάποιος θέλει κάποια στιγμή να έχει ένα αξιοπρεπές τριψήφιο μεροκάμματο σε αυτήν την δουλειά στη χώρα που ζούμε, τότε κάνει πάνω κάτω ότι λέω. Αν θεωρείς τον εαυτό σου μουράκλα που θα παίζεις την απίστευτη house που λες (που και εγώ θα ήθελα να παίξω και έχω κομματάρες αλλά που), και νομίζεις ότι α κρατήσεις έτσι κόσμο σε ελληνικό club, καλή επιτυχία! Δεν υπάρχει κοινό για τέτοια. Αν έχεις τα κονέ και γίνεις όνομα και έχεις το κοινό, πάω πάσο. Αλλά πόσο σπάνιο είναι αυτό στην ελλάδα, και πόσο άσχετοι όλοι αυτοί, γιαυτό δεν έχουν και διάρκεια. Άσε λοιπόν τα περί house και αν είναι μονότονη ή όχι γιατί άλλο λέω και άλλο πιάνεις. Επίσης δεν είμαι παιδάκι να μπω σε χαζοαντιπαράθεση του αν υπάρχουν ή όχι κομμάτια κτλ. Ούτε θαμώνας ούτε μαγαζάτορας. Ρεαλιστής μάλλον.

Διακρίνω εναν εκνευρισμό παρόλα αυτά θα απαντήσω.Καταάλβα πολύ καλά τι είπες.Το μόνο σιγουρο είναι ότι χαρακτήρισες την house μονότονηΔεν είναι απαραίτητο να έχεις κονέ για να γίνεις όνομα.Το μόνο που χρειάζεται είναι να είσαι καλός σε αυτό που κάνεις.Δεν ξέρω ποια μαγαζιά έχεις ως πρότυπο,αλλά ξέρω ότι σε όσα συχνάζω εγώ παίζουν djs που αξίζουν αυτή την θέση.

Δεν έχω σκοπό να συνεχίσω αυτή την αντιπαράθεση(που παρόλα αυτά δεν θα την χαρακτήριζα χαζή) γιατί πρεπει να βοηθήσουμε τον φίλο

Όσο αναφορά τον νέο που θέλει να ξεκινήσει.Θα πρότεινα να βάλει κάποια λευτά έστω λίγα για αρχη και να αρχίσεις να εξασκείσαι.Καλά είναι να μάθεις να κάνεις σωστό beatmatching απτην αρχή για να μην μάθεις να τρέχεις χωρίς να ξέρεις να περπατάς.Πες μας όποια απορία σου πιο συγκεκριμένη για να σε βοηθήσουμε καλύτερα.

Μπορείς γενικά να κάνεις ευχάριστες εναλλαγές του προγράμματός σου (με σωστό μιξάρισμα) ώστε να μη βαρεθεί αυτός που σε ακούει από τη μονοτονία σου ?

Καταάλβα πολύ καλά τι είπες.Το μόνο σιγουρο είναι ότι χαρακτήρισες την house μονότονη.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι είπα ότι η house είναι μονότονη......? Ε φαίνεται καθαρά εδώ ε?

Ας ξαναπώ λοιπόν να διαβάζεις καλύτερα τι γράφω. Εσύ συχνάζεις σε μαγαζιά που παίζουν μόνο house. Οκ, πόσα είναι αυτά στην ελλάδα? Πόσοι παίζουν σε αυτά τα μαγαζιά? Αν δεν είναι οι 2-3 που έχουν κόσμο δικό τους, γεμίζουν? Ποτέ. Τι μου λες λοιπόν αρκεί να είσαι καλός ? Απλά αν δεν είσαι ούτε καλός, δεν έχεις δικαίωμα ούτε στο όνειρο. Και καλός όμως να είσαι παραμένει ένα όνειρο όλο αυτό στην ελλάδα γιατί δεν έχει ούτε τον κόσμο, ούτε τους ανάλογους επιχειρηματίες να επενδύσουν σε κάτι τέτοιο, και για ποιό λόγο να το κάνουν εφόσον δεν έχει χρήμα?

Ας πούμε και για τη δυσκολία λοιπόν... Το παλικάρι μας ρώτησε για να ξεκινήσει να μάθει να παίζει. Το να μάθει να μιξάρει house με βινύλια ποιό το νόημα? Θα έχει τη δυνατότητα να αγοράσει πικάπ ή βινύλια και το αναφέρεις? Πόσα μαγαζιά έχουν πικάπ? Μόνο αυτά που συχνάζεις φαντάζομαι. Όσο για τη δυσκολία, είτε μιλάμε για cd είτε για βινύλιο είτε για mp3, τι είναι πιο εύκολο να μιξάρεις? Δύο κομμάτια house ή δύο κομμάτια άλλου είδους με μεγαλύτερη διαφορά bpm που πολλές φορές "dj's" δεν έχουν καν την αίσθηση αυτής της διαφοράς?

Φυσικά και μιλάω για mainstream μαγαζιά γιατί μόνο αυτά πουλάνε στην ελλάδα. Ή νομίζεις εσύ ότι θα ανοίξει club ο άλλος και θα σωθεί με τη μία μπύρα που πίνουν οι περισσότεροι ή άντε το ένα ποτό στα μαγαζιά που συχνάζεις? (Δε μιλάω ειρωνικά, ούτε υποτιμητικά αλλά ούτε και προσωπικά, και μη το πάρεις έτσι.) Δυστυχώς η νοοτροποία και των "επιχειρηματιών" (ο θεός να τους κάνει) αλλά και κυρίως των πελατών είναι τραγική στην ελλάδα.

Κάποτε αγόραζα βινύλια με το κιλό. Στην αποθήκη πρέπει να έχω πάνω από χίλια, εποχής 98-02, αγορασμένα από discobole, cosi&etsi, update records και άλλα. Μαζί τους κάθονται και σκονίζονται τα ωραία mk2 μου με καταπληκτικές standon βελόνες. Τι κατάλαβα? Απλά ξόδεψα μερικές χιλιάδες ευρώ (δραχμές τότε) για την κ@υλα μου και μόνο. Ήμουνα με συμβόλαιο 3 χρόνια, σε ομάδα με "αρχηγό" πολύ γνωστό dj entertainer στο χώρο μαζί με άλλους 10-12, ούτε θυμάμαι. Στα 3 χρόνια συμβολαίου εγώ έπαιξα 2 φορές σε μαγαζί, οι περισσότεροι καμία, ενώ κάθε τόσο έπαιζε ο "αρχηγός" μαζί με έναν ακόμα δικό του. Αφού αυτός "πούλαγε".

Αν δεν το έχεις με τις δημόσιες σχέσεις, δεν πας πουθενά στο χώρο αυτόν. Γιαυτό και εγώ μιλάω μόνο για mainstream μαγαζιά γιατί έστω και εκεί μπορείς να κάνεις το κέφι σου για καμιά ώρα, ΑΝ είσαι καλός , όπως λέτε.

λοιπον θελω ινφο για midi controler ή κοντρολερ για προγραμμα(internal mixer λεγετε?)

καταρχας το midi controler ειναι για να ελεγχεις συσκευες που υποστηριζουν midi?π.χ. cdieres?

δηλ το χρησιμοποιεις σαν μεικτη με τις pioneer 800ares(ειδα υποστηριζουν midi)?

===========

αν υποθεσω πως τα παραπανω ειναι σωστα.

να επιλεξω με ενσωματωμενη καρτα ή ενα απλο με μια εξωτερικη με firewire συνδεση αντι για usb θα ειναι καλυτερη λυση ως προς τον ηχο ή latency?

φτηνη firewire http://www.artsound.gr/catalog/product_info.php?cPath=286_181&products_id=5418

~400e χωρις firewire!

http://www.djshop.gr/displayITM2.asp?ITMID=13398&LANG=GR χωρις καρτα

το βιρτουαλ dj στο πισι δεν συγκρινετε σε καμια περιπτωση με την κονσολα κ τις σιντιερες να τις εχεις μπροστα σου... απλα ειναι ενας εικονικος μικτης...

κ κατι αλλο... οτι μηχανιματα κ αν εχεις, αν δεν το εχεις μεσα σου το μικροβιο δεν κανεις τιποτα...

Keep The Scene UP...