Jump to content

Μετανάστευση στην Ελλάδα από ΗΠΑ


smurfgirl
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Υπερβολικό το παράδειγμα, αλλά άλλωστε είμαστε και υπερβολικοί οι Έλληνες. Η ζωή δεν είναι το τρίπτυχο "μπάλα-φραπεδιά-ξάπλα" όσο και αν προσπαθεί ο Νοέλληνας να το κάνει σημαία. Φερόμαστε συνεχώς σε όλους, λες και μας χρωστάνε. Κοροϊδεύουμε τους τουρίστες και τους τρώμε τα λεφτά, ψάχνουμε εναγωνίως μια θέση στο δημόσιο για να πάμε να ξαπλάρουμε και μετά να γκρινιάζουμε πως ο Χ δεν κάνει καλά τη δουλειά του, θέλουμε τα πάντα στο χέρι, μα κυρίως νομίζουμε πως μας ανήκουν όλοι και φερόμαστε από γκαρσόνια μέχρι πωλητές σα να είναι οι δούλοι μας.

 

Αυτός είναι ο βασικότερος λόγος που θέλω να γυρίσω Αμερική. Βέβαια αυτό που λες δεν ισχύει για όλους και όσο περνάνε γενιές τα πράγματα πιστεύω καλυτερευουν αλλά προς το παρόν υπάρχουν πολλοί "Ελληναρες"

Current Phones: Apple iPhone, Samsung U600 Gold Edition
Link to comment
Share on other sites

Αυτός είναι ο βασικότερος λόγος που θέλω να γυρίσω Αμερική. Βέβαια αυτό που λες δεν ισχύει για όλους και όσο περνάνε γενιές τα πράγματα πιστεύω καλυτερευουν αλλά προς το παρόν υπάρχουν πολλοί "Ελληναρες"

 

se pio meros tha pas?

 

Από την 1η Σεπτεμβρίου 2009, δεν θα επιτρέπεται η χρήση των «greeklish» όπως επίσης και η γραφή τύπου SMS. Τα μηνύματα που έχουν γραφτεί με αυτήν την πρακτική θα διαγράφονται, χωρίς προειδοποίηση. Θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση. Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Γειά σας...εγώ είμαι μικρή ακόμα να φανταστείτε στο λύκειο κ σε 2 χρονια τελειώνω κ έχω αρχίσει να σκέφτομαι σοβαρά να περάσω Αμερική σε εστία η κάτι παρόμοιο αλλά δεν ξέρω πως και αν γίνεται ακόμα το ψάχνω..αν ξέρετε τίποτα παρακαλώ πείτε μου....ευχαριστώ :)
Link to comment
Share on other sites

Would you move yes or no?

 

θα επανεντοπίζατε πίσω στην Ελλάδα από τις ΗΠΑ?

 

ναι ή όχι; ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ;

εννοείτε πως ναι. Έλα στην Ελλαδα

και δεν το λέω για τα προβλήματα

αλλά εδώ θα επιβιώσεις, η Αμερική

λίγα ψωμιά έχει ακόμα.

 

Γειά σας...εγώ είμαι μικρή ακόμα να φανταστείτε στο λύκειο κ σε 2 χρονια τελειώνω κ έχω αρχίσει να σκέφτομαι σοβαρά να περάσω Αμερική σε εστία η κάτι παρόμοιο αλλά δεν ξέρω πως και αν γίνεται ακόμα το ψάχνω..αν ξέρετε τίποτα παρακαλώ πείτε μου....ευχαριστώ

μέσα σε δυο χρόνια έχουν να γίνουν πράγματα και θαύματα.

οπότε θα δεις και εσύ ότι δεν θα μπορέσεις να πας, όχι ότι δεν έχεις

την δυνατότητα αλλά για άλλους λόγους.

Link to comment
Share on other sites

Εξαρτάται το μέρος!

Νέα Υόρκη τα ενοίκια είναι ασύλληπτα (έδινα 1000 δολλάρια το μήνα σε εστία Πανεπιστημίου με συγκάτοικο!) το σούπερμάρκετ μάλλον πιο φτηνό και ποτό σε μπαρ μάλλον το ίδιο.

Σε άλλες περιοχές με το κόστος που στην Αθήνα αγοράζεις ένα μέσο διαμέρισμα, αγοράζες μονοκατοικία με διπλάσια+ τετραγωνικά σε μεγάλο οικόπεδο.

Όχι απαραίτητα μικρές πόλεις πχ Χιούστον.

 

Επίσης, στη ΝΥ τουλάχιστον το φαγητό στο δρόμο ήταν πιο ακριβό, το πληρωμένο πάρκινγκ από ότι είδα π α ν α κ ρ ι β ο (δε θυμάμαι τιμή αλλά σίγουρα 2-3 φορές πάνω από ότι στο Κολωνάκι) το Μετρό τους 2 δολλάρια. Γενικά η υπηρεσία στις ΗΠΑ (πχ. ταξί) είναι πιο ακριβή*, τα υλικά αγαθά όμως όχι και οι μισθοί τείνουν να είναι διπλάσιοι έως και πολλαπλάσιοι.

 

*λογικό αφού πληρώνονται και ανάλογα, δε γίνεται αλλιώς!

 

Θα διαφωνησω λιγο μαζι σου... Να μεινεις ΝΥ και σε εστια και με συγκατοικο ειναι εγκλημα! Βρισκεις με 1500$ διαμερισμα με συγκατοικο στο EAST VILLAGE και εισαι αρχοντας! Περι μετρο και ταξι συμφωνω αλλα δεν νομιζω να παιρνεις ταξι εκει συνεχεια και κθε μερα να απιρνεις καινουριο εισητηριο για μετρο των 2$! Παιρνεις μηνιαια καρτα και σου ερχεται πολυ πιο χαμηλα! Ποτο αναλογως που, (δεν μιλαμε για Pink Elephant,Bed κτλ) ειναι πολυ πιο φτηνα απο εδω ειδικα με το δολλαριο εδω και μηνες στο 1,40 ισοτιμια! Το κακο στην ΝΥ ειναι τα tips! Τσιχλες να παρεις αφηνεις και κατι! Μα οτι και να κανεις ρε παιδι μου αφηνεις και τιπ! πφφφφφ!

Μακαρι να μπορουσα να την κανω κι εγω με ελαφρα πηδηματακια προς τα εκει...

Link to comment
Share on other sites

Και εγω Αμερικη μενω και εχω ζησει και Ελλαδα μεχρι τα 14 μου και γυριζω πισω καθε καλοκαιρι σχεδον. Τα στραβα τις Αμερικης ειναι αρκετα τωρα τελευταια με την οικονομια (αν εννοεις απο οικονομικη αποψη) οταν ειναι νορμαλ τα πραγματα ζεις μια χαρα και σου περισσευουν και χρηματα για ταξιδακια στην Ελλαδα. Δε γνωριζω τη περιπτωση σου αλλα αν εχεις σταθερο εισοδημα απο Αμερικη συνταξη, νοικιο κτλ τοτε θα σου ελεγα να γυρισεις Ελλαδα να τρως τα λεφτα απο Αμερικη. Αν δεν εχεις τιποτα απο αυτα και σκεφτεσε να πας Ελλαδα να βρεις δουλεια μιας και στην Αμερικη ειναι χαλια τοτε good luck. Οσο χαλια και αν ειναι στην Αμερικη ειναι κατι προσωρινο (σε ενα χρονο λενε θα φτιαξουν τα πραγματα, το ευχομαι) ενο στην Ελλαδα πεινα και φτωχεια παντα υπηρχε και θα υπαρχει, ειδικα τωρα μετα τους ολυμπιακους, και με το ευρο (το νομισμα οχι το κυπελλο:p) που περιμενα κατι καλυτερο, επαψα να ελπιζω.

 

Το καλο στην Αμερικη ειναι οτι οσο φτωχος και να εισαι υπαρχει βοηθεια αν εχεις θεληση. Εχεις τη δυνατοτητα να κανεις οικονομια σε φαγητο, ρουχα κτλ υπαρχουν μαγαζια που πουλανε πολυ φθηνα ενο στην Ελλαδα οι τιμες ειναι οι ιδιες σχεδον παντου εκτος απο κατι κινεζικα που ανοιξαν που και παλι ειναι ακριβα σε σχεση με τα κινεζικα στην Αμερικη. Αν θες να πας σχολειο εχεις βοηθεια με financial aid, grands ktl απο το κρατος, αν εισαι ανεργος εχεις το walfare κτλ.

Το κακο εδω ειναι οτι δεν υπαρχουν παρεες και σχεδον τιποτα ενδιαφερον για εναν Ελληνα καθος ειναι εντελος διαφορετικη η ζωη και η κουλτουρα των Αμερικανων. Εμεις ειμαστε πολυ ανοιχτοι ανθρωποι και κοινωνικοι, ενο αυτοι το αντιθετο. Το καλο μεσα σ'αυτο το κακο ειναι οτι παλι εχεις επιλογες να μετακομοισεις καπου με πολλους ελληνες και greektowns κτλ για να ξεφυγεις λιγο, και αυτο σκεφτομαι να κανω και εγω να φυγω Βοστονη η και Καναδα μιας και ειναι καλυτερα οικονομικα εκει. Εχω σκεφτει να γυρισω Ελλαδα οταν με πιανει απελπισια και μελαγχολια αλλα οταν το ξανασκεφτομαι λεω καλα ειμαι εδω και κανω υπομονη μεχρι το καλοκαιρι.

 

Για οσους δε γνωριζουν το μονο ακριβοτερο στην Αμερικη σε σχεση με Ελλαδα ειναι τα νοικια. Στη περιοχη που μενω ενα 2αρι διαμερισμα ειναι γυρο στα $700-900 και αυτο ειναι περιπου το μεσο ορο. Ακριβα ειναι και τα επιπλα και κοσμηματα. Αλλα απο τα βασικα ειδη εκτος το νοικι ολα ειναι τα ιδια η φθηνοτερα.

 

Αν ακομα σκεφτεσαι να γυρισεις Ελλαδα ριξε μια ματια σ'αυτοhttp://video.google.com/videoplay?docid=-1894816868532637304&ei=q--qSojuFZCIqQO5lY2vAw&q=greece&hl=en#

και θα σου προτεινα να κατσεις εκει που εισαι (αληθεια σε ποια πολη, στατε μενεις; ) Εκτος αν εχεις καποιο μεσο στην Ελλαδα που θα σε βαλει σε καλη θεση κτλ η αν εχεις ηδη μαζεψει χρηματα και αναλογα την ηλικια και τη περιπτωση σου.

I don't live in Greece, Greece lives in me...
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Χαιρετώ τα πλήθη...

Λοιπόν παιδιά πουθενά δεν είναι παράδεισος αλλά η Αμερική είναι καλή.

Εχω έρθει πριν 6 χρόνια και οικονομικά, οργανωτικά κλπ είμαι μια χαρά.

Τα αρνητικά εδώ είναι το ότι επειδή είμαστε Ελληνες και έχουμε συνηθίσει τον ομαδικό χαβαλέ του κλαμπινγκ, καφετεριες κ.ά, ζοριζόμαστε...

Τώρα, είναι σαν να ρωτάς αν στην Ευρώπη είναι καλά

(έχω ζήσει 5 χρόνια στη Ρώμη και Μιλάνο).

Προφανώς εξαρτάται σε ποιά χωρα ζεις. Το ίδιο σχεδόν ισχύει και εδώ.

Αρα λοιπόν ας γινόμαστε συγκεκριμένοι όταν γράφουμε,

για να καταλάβουν τα παιδιά, τι θέλει να πει ο ποιητής.

Τώρα ζω στη Φλόριδα αν εξαιρέσεις την υγρασία και ότι δεν υπάρχει χειμώνας τα υπόλοιπα είναι ικανοποιητικά.

Εκτός από την ακτή του Ατλαντικού, Μαιάμι κλπ τα υπόλοιπα μέρη γενικώς είναι ήσυχα, οικογενειακά σχεδόν.

Οσο ανεβαίνεις βορειότερα ( Τζόρτζια, Καρολάινα,Βιρτζίνα και Ουάσινγκτον) η υγρασία πέφτει σχετικά αλλά αυξάνεται η κοινωνική ζωή.

Η Δυτική ακτή, Καλιφόρνια κλπ μοιάζει αρκετά με την Ελλάδα στο κλιμα και στο τρόπο ζωής.

Αυτά και ....

Οπου Γης Και Πατρίς

ως γνήσια τέκνα των Αρχαίων Ημών Προγόνων.

 

Και κάτι ακόμα...

Μην προσπαθείτε με αναλύσεις του στιλ το ενοίκιο ειναι 500-600 να βρείτε άκρη γιατί εγώ πλήρωνα 1100 για 2αρι 120τμ

(στα περισσότερα μέρη εννοούν 2 υπνοδωμάτια + σαλόνι)

σε περιοχή αλα Γλυφάδα, πάνω στη θάλασσα.

Mε μισθό 2500 μου μέναν και 1400 και με κόστος ζωής κοντά στο 50% λιγότερο από τη Αθήνα.

Αρα με μισθό 1000 στη Ελλάδα και με ενοίκιο 400 σου μένουν 600.

Δεν νομίζω ότι τα πράγματα είναι τόσο απλά (ίσως για κάποιους και να είναι)

Η κοπέλλα μου παρεπιμτόντως έκανε 2000.

Τώρα το αγόρασα, έκανα 2 παιδάκια και πληρώνω και φόρους (που βλέπω που πηγαίνουν).

Αλλά το να πληρώνεις Καθε Μέρα 19% ΦΠΑ Ελλάδα, έναντι 7 εδώ... νομίζω ότι κλείνει κάπως η ψαλίδα.

Θετικά και αρνητικά παντού, αλλά εδώ για μένα πάει καλά.

Σίγουρα όμως η Αμερική δεν έχει τον χαβαλέ ούτε τα αστικά αξιοθέατα της Ελλάδας-Ευρώπης.

Επίσης για παιδιά φρεσκοφερμένα από Ελλάδα λόγω νοοτροπίας, η επικοινωνία με το μεγαλύτερο μέρος των Ελλήνων εδώ δεν θα είναι εύκολη. Εχω 5 έλληνες φίλους και καμια 30αρια από αμερικάνους και άλλες φυλές.

Το να μείνεις εδώ είναι μια απόφαση καθαρά προσωπική.

Τον Παράδεισο μάλλον θα τον βρούμε μετά θάνατον.:lol:

 

Ελπίζω να έδωσα μια αφορμή για κουβεντούλα.

Φιλιά στους απανταχού συμπατριώτες.

Link to comment
Share on other sites

nakasakis εάν θέλεις να προσθέσεις κάτι στο μήνυμα σου, σε παρακαλώ να χρησιμοποιείς την http://www.myphone.gr/forum/images/buttons3/edit.gif και να αποφεύγεις τα συνεχόμενα ποστς. Ευχαριστώ.

This blessed plot, this earth, this realm, this England...

William Shakespeare: King Richard II Act 2, Sc 1

 

London is a state of mind

Link to comment
Share on other sites

  • 8 years later...
Ξερω πως ειναι παλιο το νημα αλλα νομιζω για ολους εμας τους νεους ειναι κατι επικαιρο . Και εγω θελω να φυγω απο Ελλαδα οπωσδηποτε!!!Αλλα η Αμερικη δεν ειναι και ο καλυτερος προορισμος . Καταρχην οι αστεγοι εχουν αυξηθει απιστευτα .. Οικονομικα καταρρεει γιατι εκει τα παντα ειναι ιδιωτικα σχεδον .. Αν δεν εχεις σιγουρη δουλεια τοτε τιποτε δεν μπορεις να κανεις εκει . Ο ολος μυθος που ξεραμε μεχρι στιγμης πως η Αμερικη ειναι η χωρα της Αξιοκρατιας και των ευκαιριων πλεον ξεσκεπαζετε . Η εγκληματικοτητα ειναι αρκετα αυξημενη . εγω θα φοβομουν και να κυκλοφορησω με ολα αυτα που γινονται εκει . Οσο για τα πανεπιστημια που ακουω ειναι ιδιωτικα οπως και τα σχολεια και πληρωνεις διδακτρα . Ενω για να μπεις κανεις αιτηση . Οποτε καταλαβαινετε. Ο γνωστος του γνωστου ... Καλυτεροι προορισμοι για μενα : Νορβηγια , Σουηδια , Φινλανδια, Δανια, Ολλανδια ... Με τα χιλια ...
Link to comment
Share on other sites

Ξερω πως ειναι παλιο το νημα αλλα νομιζω για ολους εμας τους νεους ειναι κατι επικαιρο . Και εγω θελω να φυγω απο Ελλαδα οπωσδηποτε!!!Αλλα η Αμερικη δεν ειναι και ο καλυτερος προορισμος . Καταρχην οι αστεγοι εχουν αυξηθει απιστευτα .. Οικονομικα καταρρεει γιατι εκει τα παντα ειναι ιδιωτικα σχεδον .. Αν δεν εχεις σιγουρη δουλεια τοτε τιποτε δεν μπορεις να κανεις εκει . Ο ολος μυθος που ξεραμε μεχρι στιγμης πως η Αμερικη ειναι η χωρα της Αξιοκρατιας και των ευκαιριων πλεον ξεσκεπαζετε . Η εγκληματικοτητα ειναι αρκετα αυξημενη . εγω θα φοβομουν και να κυκλοφορησω με ολα αυτα που γινονται εκει . Οσο για τα πανεπιστημια που ακουω ειναι ιδιωτικα οπως και τα σχολεια και πληρωνεις διδακτρα . Ενω για να μπεις κανεις αιτηση . Οποτε καταλαβαινετε. Ο γνωστος του γνωστου ... Καλυτεροι προορισμοι για μενα : Νορβηγια , Σουηδια , Φινλανδια, Δανια, Ολλανδια ... Με τα χιλια ...

Μόνο που το θέμα είναι για επιστροφή στην Ελλάδα :lol:

Link to comment
Share on other sites

Οικονομικα καταρρεει γιατι εκει τα παντα ειναι ιδιωτικα σχεδον ..

 

:lol::lol::lol:

Ενώ εμείς εε;;

Τόσες δεκαετίες που ήταν και είναι δημόσια τα πάντα ζούμε μέσα στην οικονομική ευμάρεια και λαμβάνουμε εξαιρετικές υπηρεσίες...

Τι άλλο θα ακούσουμε Θεέ μου; :rolleyes:

 

Όσο για τα πανεπιστήμια, υπάρχουν και δημόσια. Τα καλά φυσικά είναι ιδιωτικά. Και ναι, υπάρχει θέμα με τα δίδακτρα.

Από την άλλη, πήγαινε μια βόλτα να δεις την κατάσταση των ελληνικών δημόσιων πανεπιστημίων και το ξανασυζητάμε για το αν είναι καλύτερο το "δημόσιο και δωρεάν" αγαθό.

"Our lives are not our own.

From womb to tomb, we are bound to others, past and present.

And by each crime and every kindness, we birth our future."

Link to comment
Share on other sites

Μπα...και η Αμερική τα μαύρα της τα χάλια έχει.

Νομίζω θα μετακομίσω Στοκχόλμη. Αν και πρέπει πρώτα να μάθω καμια λέξη στα Σουηδικά. Κρίμα είναι να έχει τόσες καλές "υπάρξεις" εκεί και να μην μπορείς να πεις μια λέξη :p

Σωστος ο λαικδεντεζερτμιςδερειν... (btw το τραγουδι τα σπαει)

Αν εισαι κατω των 30 αρπαζεις τη ζωη απο τα μαλλια... και την ζωη και την τατιανα.. και την σβετλανα.... :lol::lol:

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
Σωστος ο λαικδεντεζερτμιςδερειν... (btw το τραγουδι τα σπαει)

Αν εισαι κατω των 30 αρπαζεις τη ζωη απο τα μαλλια... και την ζωη και την τατιανα.. και την σβετλανα.... :lol::lol:

 

Αν εισαι δλδ 30 και κατι; ...Δεν την αρπαζεις; :-)

Κ για να μην ειμαι τελειως off topic, θα απαντησω κ στην αρχικη ερωτηση του ποστ.

Αν εμενα αμερικη κ ημουν καλα (οικονομικα περισσοτερο γιατι αυτος θα ηταν κ ο λογος που θα πηγαινα) τοτε σιγουρα δεν θα γυρνουσα μεχρι να παρω συνταξη!!

Link to comment
Share on other sites

Καλημερα!! Θα ηθελα να κανω μια ερωτηση σχετικα με την αμερικη αλλα δεν ξερω που αλλου να την κανω. Αν υπαρχει αναλογο θεμα κ δεν το εχω δει ζητω προκαταβολικα συγνωμη.

Υπαρχει καποιο μερος ( καποια πολιτεια ή πολη ή χωριο ) που να εχει (ή να μην εχει) εγκληματικοτητα στην αμερικη;;

Link to comment
Share on other sites

Καλημερα!! Θα ηθελα να κανω μια ερωτηση σχετικα με την αμερικη αλλα δεν ξερω που αλλου να την κανω. Αν υπαρχει αναλογο θεμα κ δεν το εχω δει ζητω προκαταβολικα συγνωμη.

Υπαρχει καποιο μερος ( καποια πολιτεια ή πολη ή χωριο ) που να εχει (ή να μην εχει) εγκληματικοτητα στην αμερικη;;

 

Τώρα τι απάντηση περιμένεις να διαβάσεις;

Ναι

Οχι

Μπορεί και να υπάρχει.

:rolleyes::blink:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...