Jump to content

Apple: MacOS / Mac software

mcde
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Λοιπόν, τρέξε την εντολή : sudo pico /etc/auto_master

αφού δώσεις τον root κωδικό στην συνέχεια πας στις δύο γραμμές που αναφέρονται στο /home και /net και βάζεις στην αρχή το σύμβολο # ( comment ). Στην συνέχεια πατάς Control -X και σώζεις κανονικά. Κάνεις reboot και λογικά δεν θα σε ξαναενοχλήσουν οι συγκεκριμένοι φάκελοι. ;)

[imgalign]http://img411.imageshack.us/img411/2249/applelogo1.gif[/imgalign]Αρτέμης

pushme.to & pingChat2 : djarte

iPhone 4 32GB Black with iOS 4.3, MacbookPro Late 2008 15" with Snow Leopard 10.6.6, Apple Led Cinema Display 24", Airport Extreme BS

• Απαντήσεις 1,4χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

ρε παιδια, ξερει κανενας απο που να κατεβασουμε κανενα παιχνιδι για mac? πχ. need for speed shift? υπαρχει?
Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16KBytes.

μονο αν περασεις windows 7 / vista μεσω bootcamp ναι τοτε μπορεις να παιξεις...τετοια παιχνιδια δυστυχως μονο σε windows platform βγαινουν.εγω παντως οταν ευκαιρησω θα περασω τα 7αρια στον imac μου για να παιζω ΜΟΝΟ ΚΑΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ...γιατι στα υπολοιπα δεν συγκρινονται με το mac osx....
Με λένε Νίκο, και είμαι καλά...

Eγώ πάντως έχω βρει το need for speed carbon για Mac και το έχω λιώσει, και πολλά άλλα όπως και το call of duty κτλ....

Για ψάξτο λίγο!!:)

_______________http://farm7.static.flickr.com/6168/6227903819_67e7c12fb0_o.png___________

N_Name:SpyVe________M_Lion________Mac User

________iPhone_5S_G_64GB_iOS.7.0________

Eγώ πάντως έχω βρει το need for speed carbon για Mac και το έχω λιώσει, και πολλά άλλα όπως και το call of duty κτλ....

Για ψάξτο λίγο!!:)

ουτως η αλλως εχω περασει w7 μεσω bootcamp.ηταν διαδικασια πανευκολη και γρηγορη και ολα πηγαν ρολοι.αλλα θα το ψαξω με τα παιχνιδια που λες....μακαρι να τα βρω κ εγω σε πλατφορμα mac

Μόλις παρέλαβα από πατρίδα, τα cd του mac pro που είχα ξεχάσει σπίτι και τη χιονισμένη λεοπάρδαλη..

Καταρχάς, να σας θυμίσω ότι δεν είχα iwork εγκατεστημένα.. και γι'αυτό μου'στειλαν οι δικοί μου τα δισκάκια..

Το iwork πως το περνάω τώρα .. ; και τη χιονισμένη λεοπάρδαλη μετά .. οκ .. ξέρω δεν θα χάσω κάτι από τα αρχεία κτλ..

θα έχω όμως προβλήματα συμβατότητας με τις εφαρμογές που έχω εγκατεστημένες μέσα..;;; π.χ. eclipse, latex, hp printers, κτλ?

edit :

οκ, τώρα κατάλαβα τι παίζει ... ουσιαστικά προεγκατεστημένο και full working .. έχουμε με το pro μόνο το iLife 09..

Εγώ τόσο καιρό νόμιζα ότι μέσα στο iLife 09 βρίσκεται και το iWork 09. Λάθος μου .. αυτό πρέπει να το αγοράσουμε για να το χρησιμοποιούμε .. ή να βρούμε "κάπως" κωδικό .. οκ .. τώρα ξεκαθάρισα το τοπίο ..

Οπότε, το μόνο που μένει είναι να περάσω τη λεοπάρδαλη έτσι..;;

άντε να το κάνω κι αυτό σήμερα .. !!

Apple Addict&Collector: iPhone 2G, iPhone 4,iPhone 6s, iPod nano 3rd gen, iPod nano 5th gen, iPod shuffle 3rd gen

iPhone 11, MacBook Air(2012) MacMini(2012)

Xiaomi Redmi Note 2 16GB

Για να κάνω extract audio από ένα video με ποιο πρόγραμμα θα μπορούσα να το κάνω; Το αρχείο είναι vfl αλλά το κάνω ότι θέλω.

Άκυρο το βρήκα. Από το iMovie -> Advance -> Extract audio

http://briefcases.pathfinder.gr/download/597036If you are not paying for it, you're not the customer; you're the product being sold.

Για να κάνω extract audio από ένα video με ποιο πρόγραμμα θα μπορούσα να το κάνω; Το αρχείο είναι vfl αλλά το κάνω ότι θέλω.

Άκυρο το βρήκα. Από το iMovie -> Advance -> Extract audio

4Media Video Converter...:)

Το msn for mac το χουνε παρατήσει τελείως? Ξέρετε αν έχει βγεί καινούριο? Έχω το 7 και στην επίσημη ιστοσελίδα αυτό έχει..

Το msn for mac το χουνε παρατήσει τελείως? Ξέρετε αν έχει βγεί καινούριο? Έχω το 7 και στην επίσημη ιστοσελίδα αυτό έχει..

Υπαρχει μια beta για το msn 8 που παιζει μια χαρα και με Video... ψαξε το!:rolleyes:

Υπαρχει μια beta για το msn 8 που παιζει μια χαρα και με Video... ψαξε το!:rolleyes:

thanx, δε μου λές τα emoticon θα τα χάσω? επειδή δε θυμάμαι τι γίνετε.. :p

thanx, δε μου λές τα emoticon θα τα χάσω? επειδή δε θυμάμαι τι γίνετε.. :p

δεν ξερω τι να σου πω...:)

ρε παιδια...οταν εχω ανοικτο το mtorrent γιατι σερνονται ολα?...το ιδιο εχω να παρατηρησω και στα windows 7.επισης πρεπει να ομολογησω οτι στο vista λαπτοπ μου οταν κατεβαζα παρατηρουσα οτι μετα απο λιγο το νετ σερνοταν και ας μην ειχα ανοικτο το mtorrent.επισης γεμιζα συνεχεια με trojans και διαφορα αλλα malwares,και αναγκαζομουν να κανω φορματ ανα 3 μηνο για να λειτουργει απροβληματιστα και μετα παλι τα ιδια...τοσο προβλημα ειναι το κατεβασμα απο τα τορρεντ?το εχει κανεις προσεξει?σε μακ παλι τα ιδια θα χω?αν εχω κολληματα και στο μακ και κανω ξανα εγκατασταση του λειτουργικου μπορω να κανω back up μεσω timemachine η θα μεταφερω παλι τα σκουπιδια στη νεα μου εγκατασταση?

Έχουμε γράψει πολλές φορές στο αρμόδιο topic για το file sharing, ότι τo software για torrent συνήθως by default ανοίγει πάρα πολλές συνδέσεις ταυτόχρονα κι αυτό δημιουργεί προβλήματα σε πολλούς routers. Μειώστε τον μέγιστο αριθμό συνδέσεων που ανοίγει το software που χρησιμοποιείτε για να κατεβάσετε με torrent.

Έχουμε γράψει πολλές φορές στο αρμόδιο topic για το file sharing, ότι τo software για torrent συνήθως by default ανοίγει πάρα πολλές συνδέσεις ταυτόχρονα κι αυτό δημιουργεί προβλήματα σε πολλούς routers. Μειώστε τον μέγιστο αριθμό συνδέσεων που ανοίγει το software που χρησιμοποιείτε για να κατεβάσετε με torrent.

Thanks mate...θα το κοιταξω.

Το iWork ‘09, η τελευταία έκδοση της παραγωγικής σουίτας της Apple, αποτελεί τον ευκολότερο τρόπο για να δημιουργείτε εκπληκτικά έγγραφα, λογιστικά φύλλα και παρουσιάσεις.

Γράψτε και μορφοποιήστε κείμενα με το Pages. Το Numbers σας δίνει απλούς τρόπους για να αξιοποιήσετε τα δεδομένα σας. Νέα, κινηματογραφικής ποιότητας κινούμενα εφέ και εναλλαγές διαφανειών στο Keynote θα συναρπασουν το ακροατήριό σας. Επιπλέον, το iWork είναι συμβατό με το Microsoft Office και έτσι μπορείτε να μοιράζεστε ευκολότερα τις εργασίες σας.

http://images.apple.com/iwork/pages/images/whatis-easy-20090106.png

Η δημιουργία τέλειων φυλλαδίων, καταλόγων, αναφορών και λοπών εγγράφων είναι πιο γρήγορη και ευκολότερη από ποτέ.

Νέα χαρακτηριστικά:

* Επιλέξτε ανάμεσα σε 40 νέα πρότυπα σχεδιασμένα από την Apple (σε σύνολο άνω των 180!).

* Επικεντρωθείτε στο γράψιμο της εργασίας σας με τη νέα προβολή πλήρους οθόνης.

* Οργανώστε τις ιδέες σας με δυναμικά outlines.

* Παραμετροποιήστε τα έγγραφά σας χρησιμοποιώντας την επιλογή συγχώνευσης αλληλογραφίας με το Numbers.

* Εισάγετε εξισώσεις με το MathType 6 (πωλείται χωριστά).

* Δημιουργήστε βιβλιογραφίες με το EndNote X2 (πωλείται χωριστά).

* Ανοίξτε, αποθηκεύστε και στείλετε με email αρχεία του Microsoft Word απευθείας από το περιβάλλον του Pages.

http://images.apple.com/iwork/numbers/images/whatis-spreadsheets-20090106.png

Δημιουργήστε λογιστικά φύλλα, οργανώστε δεδομένα, και γράψτε μαθηματικούς τύπους με απλά αλλά ισχυρά εργαλεία.

Νέα χαρακτηριστικά:

* Δημιουργήστε εύκολα μαθηματικούς τύπους, χρησιμοποιώντας παραστατικά στοιχεία σε απλή γλώσσα.

* Κάνετε υπολογισμούς χρησιμοποιώντας πάνω από 250 συναρτήσεις.

* Οργανώστε άμεσα τα δεδομένα σας χρησιμοποιώντας τις Κατηγορίες Πινάκων (Table Categories).

* Ελέγξτε τους υπολογισμούς σας με μια ματιά με την προβολή Formula List.

* Δημιουργήστε γραφήματα δύο αξόνων και συνδυάστε σε ένα σύνθετο γράφημα απεικονίσεις με γραμμές, στήλες και επιφάνειες.

* Επιλέξτε ανάμεσα σε 12 νέα πρότυπα σχεδιασμένα από την Apple (σε σύνολο άνω των 30).

* Ανοίξτε, αποθηκεύστε και στείλετε με email αρχεία του Microsoft Excel απευθείας από το περιβάλλον του Numbers.

http://images.apple.com/iwork/keynote/images/whatis-itpresents-20090106.jpg

Τώρα η δημιουργία ανεπανάληπτων παρουσιάσεων είναι εκπληκτικά απλή.

Νέα χαρακτηριστικά:

* Δημιουργήστε εύκολα εκλεπτυσμένα κινούμενα εφέ με το Magic Move.

* Προσθέστε εντυπωσιακά κινούμενα αντικείμενα και μεταβάσεις κειμένων χρησιμοποιώντας νέα οπτικά εφέ.

* Απεικονίστε τα δεδομένα σας με νέα στυλ και εφέ για τρισδιάστατα γραφήματα.

* Μειώστε δραματικά το μέγεθος των αρχείων που δημιουργείτε όχι όμως και την ποιότητά τους.

* Δημιουργήστε δυναμικά γραφήματα ροής δεδομένων και διαγράμματα χρησιμοποιώντας γραμμές σύνδεσης.

* Επιλέξτε ανάμεσα σε οκτώ νέα θέματα σχεδιασμένα από την Apple (σε σύνολο 44).

* Ανοίξτε, αποθηκεύστε και στείλετε με email αρχεία του Microsoft Powerpoint απευθείας από το περιβάλλον του Keynote.

Συμβατότητα και Διαμοιρασμός

* Το iWork ’09 καθιστά εύκολη την ανταλλαγή εγγράφων με τον καθένα.

* Ανοίξτε αρχεία των Microsoft Word, Excel, και PowerPoint στο iWork.

* Αποθηκεύστε τα έγγραφα του iWork ως αρχεία Word, Excel, ή PowerPoint.

* Στείλτε με email τα έγγραφά σας ως αρχεία iWork, Office ή PDF μέσα από το iWork.

* Μοιραστείτε τις εργασίες σας στο iWork.com, τη νέα υπηρεσία διαμοιρασμού εγγράφων της Apple, προς το παρόν διαθέσιμη ως Public Beta. (Απαιτούνται Apple ID και λογαριασμός email για να δημοσιεύσετε publish έγγραφα και να χρησιμοποιήσετε τον σύνδεσμο προς τα αρχεία του αποστολέα).

Καλό θα ήταν να φτιαχτεί ένα θέμα "Apple: Rumors 'n Reports".

παιδιά, μια βοήθεια .. :

έχω μια εργασία, για τη σχολή, πάνω σε Perl. Ξέρω πως να τη τεστάρω μέσα από terminal κτλ ..

Το θέμα είναι ότι όταν ανοίγω τη σελίδα στο firefox, ή στο safari, και πατάω πάνω στο script-άκι αντί να μου το ανοίξει και να "παίξει" μου το αποθηκεύει και το ανοίγει σαν txt αρχείο (βλέπω δηλαδή το περιεχόμενό του).

Με ποιο τρόπο θα κάνω τους browser να "παίζουν" το script-άκι ;;

Apple Addict&Collector: iPhone 2G, iPhone 4,iPhone 6s, iPod nano 3rd gen, iPod nano 5th gen, iPod shuffle 3rd gen

Xiaomi Redmi Note 2 16GB

παιδιά, μια βοήθεια .. :

έχω μια εργασία, για τη σχολή, πάνω σε Perl. Ξέρω πως να τη τεστάρω μέσα από terminal κτλ ..

Το θέμα είναι ότι όταν ανοίγω τη σελίδα στο firefox, ή στο safari, και πατάω πάνω στο script-άκι αντί να μου το ανοίξει και να "παίξει" μου το αποθηκεύει και το ανοίγει σαν txt αρχείο (βλέπω δηλαδή το περιεχόμενό του).

Με ποιο τρόπο θα κάνω τους browser να "παίζουν" το script-άκι ;;

Μήπως το έχεις βάλει σε λάθoς σημείο; Το σωστό folder είναι το apache2/cgi-bin αν θυμάμαι καλά.

Υποθέτω πως έχεις στήσει ήδη apache, τον έχεις σηκώσει και τον έχεις ρυθμίσει να τρέχει perl:p

Μήπως το έχεις βάλει σε λάθoς σημείο; Το σωστό folder είναι το apache2/cgi-bin αν θυμάμαι καλά.

Υποθέτω πως έχεις στήσει ήδη apache, τον έχεις σηκώσει και τον έχεις ρυθμίσει να τρέχει perl:p

μμμ.. αυτό δεν το έχω κάνει ... οφείλω να ομολογήσω ... :X

any directions...?!!? :blink:

Xiaomi Redmi Note 2 16GB

Έχεις 2 λύσεις:

1. Το Leopard έχει εγκατεστημένο τοn apache, οπότε ψάχνεις στη Google πως να τον ενεργοποιήσεις και να τον σηκώσεις. Αν δεν έχει υποστήριξη για Perl, πρέπει να ψάξεις πως να την προσθέσεις κι αυτή.

2. Να βάλεις ένα έτοιμο πακέτο που με τη βοήθεια wizard θα σου εγκαταστήσει apache και θα τον σετάρει να τρέχει perl. Πιο εύκολο από το τον πρώτο τρόπο, αλλά θα σου βάλει και πράγματα που δε θες όπως PHP, MySQL κτλ.

Εγω χρησιμοποιούσα το XAMPP στα Windows, που έχει και έκδοση για Mac.

Θα το εγκαταστήσεις και μετά θα σηκώσεις τον apache από το start:

http://www.downloadic.com/images1/XAMPP-1.7.2a.png

Αφου τελικά τον βάλεις και βεβαιωθείς οτι τρέχει κανονικά, πρέπει να βρεις το φάκελο (cgi-bin συνήθως) που βάζεις τα perl scripts, να βάλεις εκεί το script και να το τρέξεις από τον browser γράφοντας κάτι τέτοιο: http://localhost/cgi-bin/onomascript.pl

Καλό κουράγιο :p

Έχεις 2 λύσεις:

1. Το Leopard έχει εγκατεστημένο τοn apache, οπότε ψάχνεις στη Google πως να τον ενεργοποιήσεις και να τον σηκώσεις. Αν δεν έχει υποστήριξη για Perl, πρέπει να ψάξεις πως να την προσθέσεις κι αυτή.

2. Να βάλεις ένα έτοιμο πακέτο που με τη βοήθεια wizard θα σου εγκαταστήσει apache και θα τον σετάρει να τρέχει perl. Πιο εύκολο από το τον πρώτο τρόπο, αλλά θα σου βάλει και πράγματα που δε θες όπως PHP, MySQL κτλ.

Εγω χρησιμοποιούσα το XAMPP στα Windows, που έχει και έκδοση για Mac.

Θα το εγκαταστήσεις και μετά θα σηκώσεις τον apache από το start:

http://www.downloadic.com/images1/XAMPP-1.7.2a.png

Αφου τελικά τον βάλεις και βεβαιωθείς οτι τρέχει κανονικά, πρέπει να βρεις το φάκελο (cgi-bin συνήθως) που βάζεις τα perl scripts, να βάλεις εκεί το script και να το τρέξεις από τον browser γράφοντας κάτι τέτοιο: http://localhost/cgi-bin/onomascript.pl

Καλό κουράγιο :p

πωπω.. τα'χα κάνει πέρυσι αυτά .. όταν έπρεπε να φτιάξω ένα website σε joomla .. αλλά κάτι δεν "έπαιξε" σωστά με τη mysql και τελικά αναγκάστηκα να τα φορτώσω στο server ενός φίλου και να κάνω τη δουλειά μου..

Αλλά όπως το κόβω.. δεν θα μου είναι και πολύ άχρηστο το xampp εδώ που τα λέμε .. η επόμενη εργασία web-developing είναι σε php.. και υποθέτω κι κάποια από τις επόμενες στις βάσεις δεδομένων .. θα χρειαστεί mysql ..

οπότε δεν έχω παρά να σε ευχαριστήσω για τη βοήθεια .. αν συμβεί το οτιδήποτε απρόοπτο .. θα ενημέρωσω..!!

Xiaomi Redmi Note 2 16GB

Το iLife είναι μια συλλογή απο multimedia εφαρμογές της Apple.Παρέχεται δωρεάν με την αγορά κάθε καινούριου υπολογιστή Apple.Απαρτίζεται απο 5 διαφορετικές εφαρμογές οι οποίες συνεργάζονται σε μεγάλο βαθμό μεταξύ τους.Αυτές οι εφαρμογές είναι οι εξής: iPhoto,iMovie,iDvd,iWeb,Garageband.Η τελευταία έκδοση της σουίτας είναι το iLife ’09,όπου το επίπεδο όλων των εφαρμογών έχει αναβαθμιστεί πάρα πολύ,και πλεον αγγίζει σε μεγάλο βαθμό επαγγελματικά standards.

Παρακάτω θα γίνει μια λίγο πιο αναλυτική παρουσίαση αυτών των εφαρμογών.

iPhoto.

http://images.apple.com/ilife/iphoto/images/organize_img1_20090106.jpg

Αποτελεί την εφαρμογή που σχετίζεται με την φωτογραφία.

Όλη η λειτουργία του είναι ιδιαίτερα απλή και σε καμία περίπτωση δεν απαιτούνται εξειδικευμένες γνώσεις.

Δύο είναι οι κυριότερες λειτουργίες του.

Η πρώτη είναι η με πολλούς τρόπους αρχειοθέτηση φωτογραφιών.

Η δεύτερη, η σε μεγάλο βαθμό επεξεργασία τους. Rotate,crop,straighten,enhance,red eye,retouch,adjust,effects, είναι οι δυνατότητες επεξεργασίας που δίνει το iPhoto, και οι οποίες με απλό τρόπο, προσφέρουν εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Κάποιες ιδιαιτέρα χρήσιμες λειτουργίες που παρέχονται, είναι η δυνατότητα δημιουργίας εντυπωσιακών slideshow για την προβολή των φωτογραφιών σας,όπως επίσης και η δημιουργία books,cards, και calendars με τις φωτογραφίες σας.

Ιδιαίτερα χρήσιμη είναι και η δυνατότητα του να δημοσιεύσει κάποιος τις φωτογραφίες του απευθείας στο Facebook και στο Flickr όπως επίσης και στο MobileMe.

Στο iphoto ’09 προστέθηκαν 2 νέες και ιδιαίτερα εντυπωσιακές λειτουργίες.Το Faces και το Places.

Το Faces είναι μια λειτουργία η οποία αυτόματα εντοπίζει και μετά αναγνωρίζει πρόσωπα στις φωτογραφίες σας.Μπορείτε να προσθέσετε ονόματα στις φωτογραφίες σας ώστε ποιο εύκολα να υπάρχει αναζήτηση κάποιου συγκεκριμένου προσώπου.Πατώντας στο Faces view,και αφού πρώτα έχετε ονομάσει τα πρόσωπα που έχετε στις φωτογραφίες σας,εμφανίζει εναν “πίνακα ανακοινώσεων¨ με κάθε πρόσωπο ξεχωριστά όπου εκεί μέσα περιέχονται όλες οι φωτογραφίες απο το συγκεκριμένο πρόσωπο.Το iPhoto αυτόματα προτείνει την σύνδεση κάποιου ονόματος που έχετε ήδη προσθέσει, με τις φωτογραφίες σας, και πολύ εύκολα μπορείτε απλά να το επιβαιβεώσετε ή όχι.

Το Places επιτρέπει να ψάξετε και να ταξινομήσετε τις φωτογραφίες σας ανάλογα με την τοποθεσία που έχουν τραβηχτεί,χρησιμοποιώντας είτε τα δεδομένα της φωτογραφικής μηχανής με ενσωματωμένο GPS,είτε προσθέτωντας μόνος σας κάποια γεωγραφικά στοιχεία,μέσω των πολλαπλών επιλογών που δίνει το iPhoto.

Υπάρχει δυνατότητα μαζικής καταχώρησης τοποθεσίας σε ενα album για εξοικονόμηση χρόνου.

Εν κατακλείδι,ένα αρκετα εύχρηστο και απλό στην λειτουργία του πρόγραμμα,το οποίο θα ενυπωσιάσει και τον πιο απαιτητικό χρήστη!!

iMovie.

http://images.apple.com/ilife/imovie/images/whatis_imoviescreen_20091013.png

Είναι η εφαρμογή που σχετίζεται με την επεξεργασία video.

Και εδώ όλα τα πράγματα γίνονται πολύ ευκολα και απλά,σε αντίθεση με αντίστοιχα προγράμματα των οποίων ο χειρισμός είναι ιδιαίτερα δύσκολος.Σίγουρα δεν αποτελεί την άκρως επαγγελματική πρόταση της Apple,παρ’ολα αυτά όμως τα αποτελέσματα που δίνει είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακά!

Με το iMovie μπορεί κάποιος να φτιάξει ταινίες που προέρχονται απο διάφορες πηγές όπως βιντεοκάμερες,φωτογραφικές,κινητά τηλέφωνα,και απο φιλμάκια που είναι αποθηκευμένα στον υπολογιστή.Το τελικό αποτέλεσμα μπορεί να αντιγραφεί σε cd και dvd όπου μπορεί να απαραχθεί σε οποιοδήποτε υπολογιστή ή dvd player.

Η διαδικασία εισαγωγής ταινίας στο iMovie, όπως επίσης και της επεξεργασία της, γίνεται με τον κλασσικό τρόπο του drag and drop.

Οι δυνατότητες που έχει για να επέμβει στην ταινία ο χρήστης είναι οι εξής:titles,transitions,photos,music,maps and backgrounds.

Μέσα απο 32 έτοιμα titles,επιλέξτε αυτό που σας ταιριάζει και απλά σέρνωντας το σε οποιοδήποτε μέρος της ταινίας προσθέστε όμορφους τίτλους, όπου μπορείτε να γράψετε ότι εσείς θέλετε.

Για να γίνουν πιο όμορφα τα κενά ανάμεσα στα video που έχετε,υπάρχει η λειτουργία του transition. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα απο 20 έτοιμα transitions,και με drag and drop να τα τοποθετήσετε ανάμεσα στα φιλμάκια που επεξεργάζεστε,έτσι ώστε τα κενά αυτά να αποκτήσουν ζωντάνια!

Μπορείτε επίσης να προσθέσετε την μουσική της αρεσκείας σας πάνω στην ταινία σας,μέσω του iTunes,όπως επίσης και φωτογραφίες σας απο το iPhoto.Και την μουσική και τις φωτογραφίες σας μπορείτε να τις επεξεργαστείτε όταν τις βάλετε στην ταινία σας,ώστε να ταιριάξουν απόλυτα με αυτο που φτιάχνεται!

Απλό και εύχρηστο πρόγραμμα απο την Apple,που απευθύνεται σε εναν απλό χρήστη- που θέλει να φτιάξει μια ταινία με τα video π.χ που τράβηξε στις διακοπές του και δεν έχει εξειδικευμένες γνώσεις-αλλά και σε πιο ψαγμένους του είδους.Σε όποια κατηγορία και αν ανήκετε,ένα είναι το σίγουρο.Θα σας αφήσει άφωνους με την απλότητα του και τις δυνατότητες του!

iDvd.

http://images.apple.com/ilife/idvd/images/create_img1_20090106.png

Η εφαρμογή που σχετίζεται και πάλι με το video,απο άλλη όμως άποψη και οχι όπως το iMovie.

Με το iMovie μπορείτε,σε ελάχιστο χρόνο, να φτιάξετε το δικό σας επαγγελματικό DVD.

Συνεργάζεται απόλυτα με το το iPhoto όπου μπορείτε να προσθέσετε φωτογραφίες,και με το iTunes όπου μπορείτε να προσθέσετε μουσική.

Σαν επιλογές που μπορείτε να προσθέσετε εδώ είναι οι εξής:animated menu,themes, buttons,media,scene selection.Με όλα αυτά,χωρίς κόπο και γνώσεις,θα έχω ενα πλήρες Dvd σαν αυτά που νοικιάζουμε απο τα video club.

Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε 150 έτοιμα θέματα σε widescreen και standard format,όπου μπορείτε να επέμβετε και να προσθέσετε φωτογραφίες και μουσική, και να το φέρετε στα δικά σας μέτρα!

Μια πολύ δυνατή λειτουργία που προσφέρει το iDvd,είναι το Magic iDvd.Απλά ανοίξτε το iDvd,και κλικάρετε το Magic iDvd.Επιλέξτε κάποιο απο τα έτοιμα θέματα που έχει φτιάξει η Apple,επιλέξτε την ταινία και τις φωτογραφίες που θέλετε να προσθέσετε και το Magic iDvd αυτόματα θα φτιάξει ενα πλήρες πακέτο που θα περιλαμβάνει το κυρίως μενού,κουμπιά και scene selections,απο την αρχή μέχρι το τέλος.Το μόνο που έχετε μετα εσείς να κάνετε είναι να το γράψετε σε ενα Dvd.

Το iDvd είναι ενα απο τα πιο χαρακτηρηστικά προγράμματα της Apple,οπου όλα γίνονται υπερβολικά απλά,χωρίς τις παραμικρές γνώσεις,και το οποίο παράλληλα δίνει επαγγελματικά αποτελέσματα!!

iWeb.

http://images.apple.com/ilife/iweb/images/design_img_20090106.jpg

Η εφαρμογή που σχετίζεται με την κατασκευή ιστοσελίδων στο internet.

Αρκετός κόσμος θεωρεί την κατασκευή web pages,πολύπλοκη διαδικασία και ότι απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις σε κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα.Με το iWeb,όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα σας επιτρέπει να φτιάξετε προσωπικά site στο internet,το οποίο αντλεί κυρίως τα περιεχόμενα του,απο τα αρχεία που εχετε στο iPhoto,iMovie και iTunes.

Ξεκινάτε να σχεδιάζετε το δικό σας site,μέσα απο δεκάδες έτοιμα θέματα,όπου μπορείτε να προσθέσετε φωτογραφίες,μουσική,video,widgets(τα οποία αυτόματα ανανεώνονται) και κείμενα.Μετα μπορείτε να το δημοσιεύσετε στο internet,στο MobileMe,και στο Facebook.

Καθένα απο τα πολλά θέματα που μπορείτε να επιλέξετε,έχει τις δικές του γραμματοσειρές,χρώματα και backgrounds όπου δίνουν στο site σας εναν προσωπικό χαρακτήρα.

Το iWeb αποτελεί μια πρόταση της Apple,η οποία λύνει τα χέρια σε πολλούς χρήστες,που θέλουν ανέξοδα,γρήγορα και αποτελεσματικά να κατασκευάσουν ενα personal web site, και όχι μονο.Και τα καταφέρνει περίφημα!

Garageband.

http://images.apple.com/ilife/garageband/images/whatis_lessons20090106.jpg

Η εφαρμογή που σχετιζεται με την δημιουργία και επεξεργασία μουσικής.Και εδώ η δουλειά που έχει κάνει η Apple είναι άκρως εντυπωσιακή καθώς το συγκεκριμένο πρόγραμμα φτάνει σε επαγγελματικά επίπεδα.

Οι δυνατότητες που σας δίνει αυτή η εφαρμογή σε γενικές γραμμές είναι οι εξής:

μπορείτε να μάθετε πιάνο και κιθάρα παρακολουθώντας την σειρά μαθημάτων που είναι διαθέσιμα,να γράψετε μουσική δίνωντας της το δικό σας στυλ επιλέγωντας μέσα απο χιλιάδες διαφορετικούς ήχους και όργανα*,να ηχογραφήσετε το τραγούδι σας, είτε συνδέωντας καποιο midi όργανο, είτε μικρόφωνο/κιθάρα ηχογραφώντας σε πραγματικό χρόνο.

*Μια extra σειρα απο software(τα οποία είναι διαθέσιμα προς αγορά) είναι τα jampacks,τα οποία ενσωματώνονται στο βασικό πρόγραμμα και προσθέτουν μια τεράστια συλλογή απο μουσικά όργανα και ήχους,όπου ανεβάζουν την χρηστικότητα του προγράμματος σε νεα,πιο υψηλά επίπεδα.

καλημέρα παιδιά

θα ήθελα την γνώμη σας για το virusBarrier X5 από την Intego, για 2 μέρες η εταιρία το δίνει δωρεάν,

ήδη μου έχουν δώσει serial,

το θέμα είναι αξίζει να το βάλω? γνωρίζετε τίποτα περί το πρόγραμμα αυτό?

Apple Releases Mac OS X 10.6.2 and Security Update 2009-006

http://www.macrumors.com/2009/11/09/apple-releases-mac-os-x-10-6-2/

[imgalign]http://i37.tinypic.com/23k3s09.jpg[/imgalign]

Μην ψάξεις ποτέ να βρεις κάτι τέλειο για να το αγαπήσεις. Αγάπησε κάτι ατελές και τελειοποίησε το με την αγάπη σου!

iPhone 5S Space Grey

Προσοχή! Κατάργηση γραφής Greeklish