Jump to content

[Επίσημο] Nokia 5530 XpressMusic (Pre-Release)

nervous
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

• Απαντήσεις 184
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

http://www.techradar.com/reviews/phones/mobile-phones/nokia-5530-xpressmusic-624950/review

We liked

The diminutive size means it fits well in the hand and pocket, and the SIM card placement is novel and easy to use.

There's a range of decent software on board already, and the menu transitions, which might sound insignificant, were actually a very nice touch indeed.

The music player, with its watered down home-screen player, also worked well, and the screen, while not as high res as other offerings, stood up well.

The improved number of contact options for the home screen was also a nice touch, and shows that Nokia is listening to what people like in their phones.

We disliked

There are a few things to dislike about the 5530 XpressMusic - the camera is poor for starters. It's functional, and for £130 you can't expect the world, but we were disappointed it didn't at least match the 5800 XpressMusic, which has a dual LED flash and Carl Zeiss optics.

The resistive screen was far too inaccurate at times (such as scrolling through the home screen contacts bar or the internet) and the screen was a little small as well. The fact the video player didn't work all the time also annoyed us greatly, mostly because it flaunts the promise of playing back MP4s when it doesn't for many files.

We would also have liked to see Ovi Store on the phone from the start, but at least you can download that and fix it easily.

But one of our biggest problems was with the reception - it kept dropping out on us for no reason and then took an age to re-connect. With no option to scan for networks (the usual method of prompting the phone to re-connect) we were stuck waiting. We don't know whether this was poor reception from the antenna or a glitch in the phone, but we're willing to give the 5530 XpressMusic the benefit of the doubt and assume it was a one-off problem with our handset.

However, we'd suggest checking the warranty on your 5530 XpressMusic if you decide to buy one, and if you see coverage dropping out for minutes at a time you might want to consider another option.

Verdict

The 5530 XpressMusic wouldn't be out of place against the heavyweight smartphones, although it would be among the worst on show. However, take into account the Nokia N97, the iPhone 3GS and the Palm Pre all cost around £350 more than the 5530 XpressMusic, and you can see why we like it a lot.

The overall feeling was that the phone impressed beyond the sum of its parts, as although there were times when the 5530 XpressMusic frustrated us, it also performed well a lot of the time and will almost certainly be a big hit around Christmas time.

λοιπον απο τις φωτογραφιες δειχνει να ειναι πολυ ομορφο οντως.

αν ειναι καλο και στιβαρο κι οχι ψευτικο σαν αισθηση θα το παρω στανταρ.

Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός.

Μου δόθηκε και εμένα η ευκαιρία να το επεξεργαστώ. Καταρχήν είναι πάρα πολύ μικρό. Πολύ μικρότερο από το 5800 και λεπτότερο. H οθόνη του, είναι απίσης αρκετά μικρότερη από αυτή του 5800 αλλά δεν με προβλημαάτισε καθόλου στην χρήση της. Ανταποκρίνεται καλά και μόνο κατά την πλοήγηση στο ίντερνετ έβγαλα την γραφίδα (η οποία έιναι πολύ βολική).

Η οθόνη αναμονής με την κυλιόμενη μπάρα επαφών και τα εικονίδια των συντομεύσεων στο κάτω μέρος, είναι μια πολύ ευχάριστη προσθήκη. Ελπίζω κάποια στιγμή να την προσθέσουν και στο 5800. Το πιο ευχάριστο είναι το γεγονός ότι μέσα στο μενού έχουν προσθέσει το Kinetic scrolling. Δυστυχώς, η συσκευή ήταν εντελώς άδεια από δεδομένα και δεν μπόρεσα να το τεστάρω να δω πως δουλεύει (πχ μουσική, επαφές, έκθεση). Στο browser όμως, δεν υπήρχε το kinetic και αυτό μου έκανε εντύπωση. Ίσως προστεθεί σε μελλοντική αναβάθμιση.

Η κάμερα, στον χώρο με χαμηλό φωτισμό που ήμουν, μου έδειξε ότι δεν αποτελεί το δυνατό σημείο της συσκευής. Δεν ξέρω αν σε συνθήκες καλού φωτισμού αν τα πηγαίνει καλύτερα, αλλά ο θόρυβος ήταν έντονος στις παρούσες συνθήκες.

Η συσκευή μου άρεσε. Ήταν γρήγορη, δεν βίωσα κανένα απολύτως κόλλημα (δεν ήταν άλλωστε φορτωμένη), με πολύ μικρό μέγεθος, καλή οθόνη και μερικές όμορφες προσθήκες σε σχέση με το 5800. Αν μας έρθει στα 200 ευρώ, θα είναι μια πάρα πολύ καλή αγορά.

Μου δόθηκε και εμένα η ευκαιρία να το επεξεργαστώ. Καταρχήν είναι πάρα πολύ μικρό. Πολύ μικρότερο από το 5800 και λεπτότερο. H οθόνη του, είναι απίσης αρκετά μικρότερη από αυτή του 5800 αλλά δεν με προβλημαάτισε καθόλου στην χρήση της. Ανταποκρίνεται καλά και μόνο κατά την πλοήγηση στο ίντερνετ έβγαλα την γραφίδα (η οποία έιναι πολύ βολική).

Η οθόνη αναμονής με την κυλιόμενη μπάρα επαφών και τα εικονίδια των συντομεύσεων στο κάτω μέρος, είναι μια πολύ ευχάριστη προσθήκη. Ελπίζω κάποια στιγμή να την προσθέσουν και στο 5800. Το πιο ευχάριστο είναι το γεγονός ότι μέσα στο μενού έχουν προσθέσει το Kinetic scrolling. Δυστυχώς, η συσκευή ήταν εντελώς άδεια από δεδομένα και δεν μπόρεσα να το τεστάρω να δω πως δουλεύει (πχ μουσική, επαφές, έκθεση). Στο browser όμως, δεν υπήρχε το kinetic και αυτό μου έκανε εντύπωση. Ίσως προστεθεί σε μελλοντική αναβάθμιση.

Η κάμερα, στον χώρο με χαμηλό φωτισμό που ήμουν, μου έδειξε ότι δεν αποτελεί το δυνατό σημείο της συσκευής. Δεν ξέρω αν σε συνθήκες καλού φωτισμού αν τα πηγαίνει καλύτερα, αλλά ο θόρυβος ήταν έντονος στις παρούσες συνθήκες.

Η συσκευή μου άρεσε. Ήταν γρήγορη, δεν βίωσα κανένα απολύτως κόλλημα (δεν ήταν άλλωστε φορτωμένη), με πολύ μικρό μέγεθος, καλή οθόνη και μερικές όμορφες προσθήκες σε σχέση με το 5800. Αν μας έρθει στα 200 ευρώ, θα είναι μια πάρα πολύ καλή αγορά.

απο κατασκευη πως σου φανηκε φιλε μου?

Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός.

απο κατασκευη πως σου φανηκε φιλε μου?

Μην περιμενεις και πολλα σε ποιοτητα .

Στο συγκεκριμενο 5530 που ειδαμε ,Το καπακι της μπαταριας πηγαινε περα δωθε .

Παντως και μενα σαν συσκευη μου αρεσε,ειδικα για τα λεφτα

που θα κανει.

[imgalign]http://i37.tinypic.com/23k3s09.jpg[/imgalign]

Μην ψάξεις ποτέ να βρεις κάτι τέλειο για να το αγαπήσεις. Αγάπησε κάτι ατελές και τελειοποίησε το με την αγάπη σου!

iPhone 5S Space Grey

Προσοχή! Κατάργηση γραφής Greeklish

Αν πιστεύετε ότι η συσκευή θα κοστίσει 200ευρώ,λυπάμαι που σας το λέω,αλλά πρέπει να αναθεωρήσετε.250 το ελάχιστο παιδιά και βλέπουμε.

Και στα 250, αποτελεί μια πολύ καλή πρόταση. Η ποιότητα κατασκευής του, μου φάνηκε καλύτερη από αυτην του 5800. Αν δεν του έλειπε το 3G, θα το σκεφτόμουν σοβαρά να την αποχτήσω.

Λοιπόν, το ΝΟΚΙΑ 5530 θα κοστίζει 240 Ευρω, και θα κυκλοφορήσει μέσα στις επόμενες 10-15 μέρες.Τουλάχιστον έτσι μου είπαν σήμερα από τη ΝΟΚΙΑ.

Ωχ, ρε παιδιά είδα στα χαρακτηριστικά που δίνει η σελίδα της Νοκια οτι το βιντεο είναι

176 Χ 220 !! Γιατί μας το κάνουν αυτό?! Έφαγα μια ψιλοαπογοήτευση...Οκ, δε λεω έχει wifi κλπ, αλλά ένα βιντεο τουλάχιστον 320 Χ 240 θα μπορούσε να έχει...Πάντως στο gsmarena λέει ότι βγάζει vga video! Στο youtube όμως που είδα κάτι βιντεάκια με την παρουσίαση του τηλεφώνου, το βιντεάκι που τράβηξε ένας κατά την παρουσίαση, μάλλον σε 176 Χ 220 ταίριαζε..

Λοιπόν, το ΝΟΚΙΑ 5530 θα κοστίζει 240 Ευρω, και θα κυκλοφορήσει μέσα στις επόμενες 10-15 μέρες.Τουλάχιστον έτσι μου είπαν σήμερα από τη ΝΟΚΙΑ.

240 ευρώ? επειδή η χώρα αυτή λέγετε Ελλάδα ή επειδή τόσο κοστίζει και στο εξωτερικό?

Πάντως αν είναι να κοστίζει 240 - 250 ευρώ τότε καλύτερα το 5800 που έχει 3G (και ας μην το χρειάζομαι πάντα) και GPS... Και είναι και δοκιμασμένο τόσο καιρό τώρα στην αγορά...

Creek A50i R | Denon TU-530 | Dynavox TC-750 | Huawei P20 | KLH Model Six | MacBook Air 13 2014 & MB397G/A | MacBook Pro 13 Late 2013 | Pioneer BDP-320 | SONY KDL-22EX550 | QED XT Evolution    Μετά από χρόνια... Εκεί που δεν το περίμενες, αλλά το έλπιζες... Και προσπαθούσες συνέβη... Ναι ήμουν κάτω από την μπάρα των FM στην Ευρώπη...

[imgalign]http://i37.tinypic.com/23k3s09.jpg[/imgalign]

Μην ψάξεις ποτέ να βρεις κάτι τέλειο για να το αγαπήσεις. Αγάπησε κάτι ατελές και τελειοποίησε το με την αγάπη σου!

iPhone 5S Space Grey

Προσοχή! Κατάργηση γραφής Greeklish

[sIGPIC][/sIGPIC]

The only time I'm easy's when I'm Killed by death.

μονο η νοκια θα εκανε κατι τετοιο

xpress music χειροτερη ακουστικη ποιοτητα απο το E52.....:lol::lol::lol::lol:

Nokia 5530 XpressMusic

+0.11, -0.84 -90.9 90.8 0.010 0.454 -90.6

Nokia E52

+0.05, -0.22 -85.3 85.0 0.014 0.034 -85.4

δεν σημαινει οτι ειναι συνολικα χειροτερο...

Creek A50i R | Denon TU-530 | Dynavox TC-750 | Huawei P20 | KLH Model Six | MacBook Air 13 2014 & MB397G/A | MacBook Pro 13 Late 2013 | Pioneer BDP-320 | SONY KDL-22EX550 | QED XT Evolution    Μετά από χρόνια... Εκεί που δεν το περίμενες, αλλά το έλπιζες... Και προσπαθούσες συνέβη... Ναι ήμουν κάτω από την μπάρα των FM στην Ευρώπη...

δεν σημαινει οτι ειναι συνολικα χειροτερο...

το φασμα συχνοτητων και το IMD (θορυβος) ειναι τα πιο σημαντικα. νταξει εχει 5db παραπανω αποδοση αλλα δεν κανει και τοσο τη διαφορα οσο αυτα τα 2

η ενταση απο τα πιο σημαντικα,

τα αλλα δεν ειναι τοσο χαλια...

η ενταση απο τα πιο σημαντικα,

τα αλλα δεν ειναι τοσο χαλια...

ενταση με τα in-ear θα κουφαθεις αν τα βαλεις στο τερμα. οποτε δε παιζει τοσο ρολο οσο η ακουστικη ποιοτητα. αντι να βαλεις τη σκαλα στο 5/10 το βαλεις 6/10 εχει καμια διαφορα? :p (εκτος απο την μπαταρια)

δεν προτιμώ in ear,

διότι απομονώνεσαι πολύ από το περιβάλον.

τα apple μου έχω και μου αρεσουν...

έχουμε κουφαθεί και λίγο...

παντώς στα 245, όσο και να το 'χει η κοτε,

θα το παρω με την επιδότηση.

λέει εχει symbian 9.4 από το 9.5 τι διαφέρει;

Το 9.5 δεν έχει δοθεί στη κυκλοφορία.

Όλες οι συσκευές με οθόνη αφής της Nokia τρέχουν το 9.4 (S60 v5.0).

[sIGPIC][/sIGPIC] Το δικαίωμά σας να ομιλείτε δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά.

⦁ Nokia 7650, Nokia 6600, Nokia 7610, Nokia E60, Nokia E51, iPhone 3G, Nokia 5800, iPhone 3GS, iPhone 5, iPhone 6S Plus, iPhone 8 Plus, iPhone 11 Pro Max

⦁ iPad 4th Gen, iPad Pro 10.5″

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...