ddr2 Δημοσιεύτηκε May 24, 2009 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε May 24, 2009 Η άλλωτε ανθούσα αγορά των stand-alone PDA's δείχνει σήμερα φανερά σημάδια κόπωσης. Ανταγωνισμός μεταξύ των κατασκευαστών ουσιαστικά πλέον δεν υπάρχει, αφού οι περισσότεροι έχουν αποχωρήσει (dell, samsung, casio, fujitsu-siemens, μέχρι και η motorola κάποτε κατασκεύαζε pda). Και φυσικά, η έλλειψη ανταγωνιστών σημαίνει ότι οι συσκευές αυτές δεν πρόκειται να εξελιχθούν, τουλάχιστον όχι με τους γρήγορους ρυθμούς που θα περιμέναμε. Τα κινητά-PDA δείχνουν να κερδίζουν τη μάχη. Παρόλα αυτά, σε σχέση με τα κλασικά pda χωρίς δέκτη gsm, υστερούν σε πολλούς τομείς. Τι πιστεύετε ότι πρέπει να αλλάξει, ώστε η αγορά να αναθερμανθεί? Ποιο το μέλλον των άλλωτε αντικειμένων πόθου που ακούνε στο όνομα PDA?? Παράθεση MyName: Γιάννης. Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S9 ~ Asus ZenBook 14 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
filipsyros Δημ. May 24, 2009 Κοινοποίηση Δημ. May 24, 2009 Δικη μου αποψη ειναι οτι τα stand-alone pda αρχιζουν και πεθαινουν πλεον οπως λες κι εσυ..κι εγω ειμουν χρηστης ενος stand-alone pda (hp ipaq 114) και το πουλησα γιατι μου ηταν πια υπερβολικο να κουβαλαω και κινητο και pda μαζι..ενταξει οι γυναικες εχουν και μια τσαντα που σημαινει οτι το βαζεις στην τσαντα αλλα εγω τι να κανω..απ'την μια τσεπη του παντελονιου μου να εχω το κινητο και απ'την αλλη το pda..??:confused: Ενω τωρα αγοραζοντας ενα smartphone ή αλλιως pda-phone καθαρισες..καθως τα εχεις ολα σε 1..:) Ειτε εξελιχθουν σε κατι καλυτερο ειτε οχι την μαχη την εχουν χασει..:knife: Παράθεση iPhone 3G ➡ 5S ➡ 6S ➡ 7 Plus ➡ XR ➡ 11 ➡ 12 ➡ 14 Pro Samsung Galaxy A5, S7, S8, S22 Ultra Other phones: LG Optimus L9, Motorola Moto X. Xiaomi Mi 8 Lite, Honor Play, Xiaomi Mi A1, Huawei P20, Google Pixel 6a Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
johner Δημ. May 24, 2009 Κοινοποίηση Δημ. May 24, 2009 Θα διορθώσω μόνο το χρόνο του ρήματος και θα αφαιρέσω ένα σημείο στίξης.:p "Η αγορά των PDAs πέθανε". Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ddr2 Δημ. May 25, 2009 Author Κοινοποίηση Δημ. May 25, 2009 Συμφωνώ με τα παραπάνω, αλλά τα κλασικά PDA δεν είναι πιο ισχυρά από τα smartphones? Μεγαλύτερες οθόνες, ταχύτεροι επεξεργαστές κλπ κλπ. Τι να το κάνω ένα PPC smartphoneοθόνη 2.8 ιντσών? Για internet? Για GPS? Για ανάγνωση κειμένων? Ένα PDA τα καταφέρνει σίγουρα καλύτερα. Και με τη μισή τιμή από ένα smartphone. Παράθεση MyName: Γιάννης. Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S9 ~ Asus ZenBook 14 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
filipsyros Δημ. May 25, 2009 Κοινοποίηση Δημ. May 25, 2009 Nαι ενταξει δεν διαφωνω..εννοειται πως ειναι πιο ισχυρα απο τα smartphone αλλα δεν εχουν και μεγαλη ζητηση..(συνηθως απο επιχειρηματιες κ.α.) Eγω το χρησιμοποιουσα σαν mp3/mp4 player και μου αρεσε οταν καθομουν και περιμενα στην σταση για το λεωφορειο να μπαινω στο ιντερνετ απο διαφορα ξεκλειδωτα ασυρματα δικτυα..και σαν κινητο ειχα ενα εντελως απλο καθως ολες τις δουλειες (μουσικη, βιντεο, games, ιντερνετ) τις εκανα με το pda..ομως βαρεθηκα πια να κουβαλαω τοσες συσκευες πανω μου (φουσκωναν και οι τσεπες του παντελονιου, που νομιζες οτι..:X)..ετσι πηρα ενα ''καλο'' κινητο και ειμαι οκ, ενω το pda το πουλησα.. Αυτο που πιστευω οτι κανει τα pda να υπαρχουν και να πωλουν ακομη ειναι οτι τα smartphones ειναι αρκετα ακριβα:!: Παράθεση iPhone 3G ➡ 5S ➡ 6S ➡ 7 Plus ➡ XR ➡ 11 ➡ 12 ➡ 14 Pro Samsung Galaxy A5, S7, S8, S22 Ultra Other phones: LG Optimus L9, Motorola Moto X. Xiaomi Mi 8 Lite, Honor Play, Xiaomi Mi A1, Huawei P20, Google Pixel 6a Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ddr2 Δημ. May 25, 2009 Author Κοινοποίηση Δημ. May 25, 2009 Nαι ενταξει δεν διαφωνω..εννοειται πως ειναι πιο ισχυρα απο τα smartphone αλλα δεν εχουν και μεγαλη ζητηση..(συνηθως απο επιχειρηματιες κ.α.) Eγω το χρησιμοποιουσα σαν mp3/mp4 player και μου αρεσε οταν καθομουν και περιμενα στην σταση για το λεωφορειο να μπαινω στο ιντερνετ απο διαφορα ξεκλειδωτα ασυρματα δικτυα..και σαν κινητο ειχα ενα εντελως απλο καθως ολες τις δουλειες (μουσικη, βιντεο, games, ιντερνετ) τις εκανα με το pda..ομως βαρεθηκα πια να κουβαλαω τοσες συσκευες πανω μου (φουσκωναν και οι τσεπες του παντελονιου, που νομιζες οτι..:X)..ετσι πηρα ενα ''καλο'' κινητο και ειμαι οκ, ενω το pda το πουλησα.. Αυτο που πιστευω οτι κανει τα pda να υπαρχουν και να πωλουν ακομη ειναι οτι τα smartphones ειναι αρκετα ακριβα:!: Και τα περισσότερα κινητά παίζουν Mp3 αλλά η αγορά των mp3 δεν έχει πρόβλημα. Το ίδιο και η αγορά των pna. Δεν λέω ότι αυτά που λές δεν ισχύουν, συζήτηση κάνουμε και θέλω να ακούσω γνώμες.:) Παράθεση MyName: Γιάννης. Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S9 ~ Asus ZenBook 14 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bbbb Δημ. May 25, 2009 Κοινοποίηση Δημ. May 25, 2009 Συμφωνώ με τα παραπάνω, αλλά τα κλασικά PDA δεν είναι πιο ισχυρά από τα smartphones? Μεγαλύτερες οθόνες, ταχύτεροι επεξεργαστές κλπ κλπ. Τι να το κάνω ένα PPC smartphoneοθόνη 2.8 ιντσών? Για internet? Για GPS? Για ανάγνωση κειμένων? Ένα PDA τα καταφέρνει σίγουρα καλύτερα. Και με τη μισή τιμή από ένα smartphone. Αν θέλεις μεγάλη οθόνη,gps,internet υπάρχει το htc hd με 3,8" και σύντομα βγαίνουν και άλλες συσκευές με τέτιοες οθόνες και γρήγορο επεξεργαστή(toshiba tg01,acer f900 που λόγω συνεργασίας με eten θα έχει sirf star 3 gps) Παράθεση [/url] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
johner Δημ. May 25, 2009 Κοινοποίηση Δημ. May 25, 2009 Συμφωνώ με τα παραπάνω, αλλά τα κλασικά PDA δεν είναι πιο ισχυρά από τα smartphones? Μεγαλύτερες οθόνες, ταχύτεροι επεξεργαστές κλπ κλπ. Τι να το κάνω ένα PPC smartphoneοθόνη 2.8 ιντσών? Για internet? Για GPS? Για ανάγνωση κειμένων? Ένα PDA τα καταφέρνει σίγουρα καλύτερα. Και με τη μισή τιμή από ένα smartphone. Όπως έγραψε και ο bbbb έχουν βγει ή θα βγούν smartphones το ίδιο δυνατά ή και περισσότερο από τα σημερινά PDAs. Αντιθέτως για κάποιο απλό PDA δεν έχω στο μυαλό μου κάποια νέα άφιξη. Οι 2.8" είναι υπερβολικά λίγες και σε συνδιασμό με το χειρότερο λειτουργικό της αγοράς τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bbbb Δημ. May 25, 2009 Κοινοποίηση Δημ. May 25, 2009 Το μόνο αρνητικό των νέων αυτών συσκευών είναι η τιμή τους,που φτάνει ή και ξεπερνά την τιμή ενός low entry laptop ή ενός high entry netbook. Παράθεση [/url] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
XPhys Δημ. May 25, 2009 Κοινοποίηση Δημ. May 25, 2009 Σε διάφορες συζητήσεις με φίλους οι περισσότεροι καταλήγουμε ότι το "επόμενο" PDA θα έχει και το τηλέφωνο μαζί για προφανείς λόγους πρακτικότητας. Βέβαια, 2-3 που είχαν ήδη επιλέξει τέτοια λύση (μοντέλα της ΕΤΕΝ οι δύο από τους τρεις αν αυτό έχει σημασία) μας έλεγαν το αντίθετο, γιατί είχαν πολλά προβλήματα στην συνεργασία των windows με το τηλέφωνο. Αν τα πράγματα πάνε προς το πιο αξιόπιστο (και το πιο φθηνότερο κυρίως) τότε τα απλά PDA θα σβήσουν σιγά σιγά. Επίσης, πολλοί που έπαιρναν PDA σχεδόν αποκλειστικά για navigation φαίνεται να προτιμάνε πια ένα φθηνό PNA. Είναι τελικά πολύ πιο οικονομικό αυτό (PNA + απλό κινητό) από οποιαδήποτε άλλη λύση. Και στην τελική για ιντερνετικές ψιλοδουλειές και το κινητό κάνει την δουλειά του. + το σχόλιο του bbbb για τα netbooks. Παράθεση Read The F...ing Manual First Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ddr2 Δημ. May 25, 2009 Author Κοινοποίηση Δημ. May 25, 2009 Το μόνο αρνητικό των νέων αυτών συσκευών είναι η τιμή τους,που φτάνει ή και ξεπερνά την τιμή ενός low entry laptop ή ενός high entry netbook. Συμφωνώ. Επίσης οι συσκευές αυτές βγήκαν τώρα ή θα βγούν στο μέλλον. Τα pda όμως έχουν ουσιαστικά πεθάνει εδώ και τουλάχιστον 2-3 χρόνια.... Το ερώτημα είναι γιατί? Αν αύριο ανακοινωνόταν ένα pda με πολύ δυνατά χαρακτηριστικά (πχ οθόνη 4,7 1024x600, cpu 1000άρα, ram 512 και 4giga rom) δεν θα ήταν ανταγωνιστικό? Και πάλι θα προτιμούσαμε τα smartphones για να μην κουβαλάμε 2 συσκευές? Παράθεση MyName: Γιάννης. Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S9 ~ Asus ZenBook 14 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
johner Δημ. May 25, 2009 Κοινοποίηση Δημ. May 25, 2009 Συμφωνώ. Επίσης οι συσκευές αυτές βγήκαν τώρα ή θα βγούν στο μέλλον. Τα pda όμως έχουν ουσιαστικά πεθάνει εδώ και τουλάχιστον 2-3 χρόνια.... Το ερώτημα είναι γιατί? Αν αύριο ανακοινωνόταν ένα pda με πολύ δυνατά χαρακτηριστικά (πχ οθόνη 4,7 1024x600, cpu 1000άρα, ram 512 και 4giga rom) δεν θα ήταν ανταγωνιστικό? Και πάλι θα προτιμούσαμε τα smartphones για να μην κουβαλάμε 2 συσκευές? Πες μου τι αντίστοιχο υπήρχε στην κατηγορία όταν βγήκε το ipaq 210. Ακόμη και τώρα δεν υπάρχει αντίστοιχο smartphone. Την κατάληξή του την ξέρεις. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
filipsyros Δημ. May 25, 2009 Κοινοποίηση Δημ. May 25, 2009 Ναι οντως απ'την στιγμη που βγηκαν τα netbooks ο ρολος των pda περιοριζεται εξαιρετικα..ενω πριν μπορουσες να το χρησιμοποιεις σαν ενα μικρο λαπτοπακι..:lol:..το ipaq 210 το εχει ενας γνωστος μου..φοβερη οθονη..αυτο ηθελα να παρω αλλα ηταν ακριβουτσικο (και πηρα το ipaq 114)..ειδικα τωρα που βγηκε το htc touch hd πλεον αρχιζει η αρχη του τελους των pda καθως αναμενονται σιγουρα να βγουν κι αλλα ανταγωνιστικα του touch HD.. P.S. Θα ηταν ωραιο να προσθετες μια ψηφοφορια οσον αφορα την επιλογη pda ή smartphone..:) Παράθεση iPhone 3G ➡ 5S ➡ 6S ➡ 7 Plus ➡ XR ➡ 11 ➡ 12 ➡ 14 Pro Samsung Galaxy A5, S7, S8, S22 Ultra Other phones: LG Optimus L9, Motorola Moto X. Xiaomi Mi 8 Lite, Honor Play, Xiaomi Mi A1, Huawei P20, Google Pixel 6a Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
johner Δημ. May 25, 2009 Κοινοποίηση Δημ. May 25, 2009 Προσωπικά το μόνο smartphone στο οποίο θα έδινα μια ευκαιρία (εκτός του iPhone :shifty: ) είναι το palm pre. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bbbb Δημ. May 25, 2009 Κοινοποίηση Δημ. May 25, 2009 Πες μου τι αντίστοιχο υπήρχε στην κατηγορία όταν βγήκε το ipaq 210. Ακόμη και τώρα δεν υπάρχει αντίστοιχο smartphone. Την κατάληξή του την ξέρεις. Iσως γιατί δεν έχει ενσωματωμένο gps.Aν το είχε στην τιμή που πωλείται χωρίς αυτό,πιστεύω πως θα το προτιμούσαν αρκετοί αγοραστές των mio 360/560 Παράθεση [/url] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
johner Δημ. May 25, 2009 Κοινοποίηση Δημ. May 25, 2009 Σε αυτό έχεις δίκιο και υπήρξε (ακόμη νομίζω πως υπάρχει) ενα κενό της αγοράς για μια συσκευή με VGA οθόνη και ενσωματωμένο GPS (που να μην είναι τηλέφωνο). Σημαντικό ρόλο βέβαια παίζει και η προώθηση του κάθε προϊόντος και η hp δε θα έλεγα οτι έκανε κάτι ιδιαίτερο (όπως και στις περισσότερες συσκευές της). Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ddr2 Δημ. May 26, 2009 Author Κοινοποίηση Δημ. May 26, 2009 Πες μου τι αντίστοιχο υπήρχε στην κατηγορία όταν βγήκε το ipaq 210. Ακόμη και τώρα δεν υπάρχει αντίστοιχο smartphone. Την κατάληξή του την ξέρεις. Ναι, κατέληξε στην τσέπη μου:lol: Χωρίς πλάκα, αυτό που λές ισχύει, αλλά η διαφορά των χαρακτηριστικών δεν ήταν και τόοοοσο μεγάληΕπιπλέον το 210 δεν είναι ουσιαστικά καινούριο, αλλά ένα remake του 4800. P.S. Θα ηταν ωραιο να προσθετες μια ψηφοφορια οσον αφορα την επιλογη pda ή smartphone..:) Για να επισημοποιήσουμε την ώρα θανατου?:p Παράθεση MyName: Γιάννης. Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S9 ~ Asus ZenBook 14 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
filipsyros Δημ. May 26, 2009 Κοινοποίηση Δημ. May 26, 2009 Eγω οταν ειχα παρει τοτε το pda και το εβλεπαν διαφοροι γνωστοι και φιλοι με ρωτoυσαν: ''κινητο ειναι αυτο??''..κι εγω τους απανταγα ''οχι pda ειναι'' και η απαντηση που παντα επαιρνα ηταν ''τι ειναι το pda''..:X Eπσιης αλλοι μου ελεγαν..''τι ειναι τουτο παλι..το iphone ειναι??''..:lol::p Παράθεση iPhone 3G ➡ 5S ➡ 6S ➡ 7 Plus ➡ XR ➡ 11 ➡ 12 ➡ 14 Pro Samsung Galaxy A5, S7, S8, S22 Ultra Other phones: LG Optimus L9, Motorola Moto X. Xiaomi Mi 8 Lite, Honor Play, Xiaomi Mi A1, Huawei P20, Google Pixel 6a Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
johner Δημ. May 26, 2009 Κοινοποίηση Δημ. May 26, 2009 Ναι, κατέληξε στην τσέπη μου:lol: Χωρίς πλάκα, αυτό που λές ισχύει, αλλά η διαφορά των χαρακτηριστικών δεν ήταν και τόοοοσο μεγάληΕπιπλέον το 210 δεν είναι ουσιαστικά καινούριο, αλλά ένα remake του 4800. Για να επισημοποιήσουμε την ώρα θανατου?:p Το 4700 μάλλον λες.:p Εντάξει δεν έχουν και πολλές ομοιότητες. Το 4700 είχε πολύ καλή ποιότητα κατασκευής σε αντίθεση με το 210. Τα βασικά στοιχεία του 210 είναι τουλάχιστον ανανεωμένα και φυσικά ήρθε και με νέο λειτουργικό, με το οποίο φαίνεται οτι θα μέινει για πάντα γιατί cooked rom δεν παίζει.:D Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
milena03 Δημ. May 26, 2009 Κοινοποίηση Δημ. May 26, 2009 καλα πλακα κανετε οτι πεθαινουν τα pda, εχετε δει τα γκαρσονια σε ολα τα must καφε εχουν τετοια :lol: Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
johner Δημ. May 26, 2009 Κοινοποίηση Δημ. May 26, 2009 καλα πλακα κανετε οτι πεθαινουν τα pda, εχετε δει τα γκαρσονια σε ολα τα must καφε εχουν τετοια :lol: :lol: Μόνο σε ταβέρνες και καφετέριες βλέπω κανένα 210.:p Τις προάλλες ήμουν στις Μηλιές σε μια ταβέρνα και έσκασε ο σερβιτόρος με το ipaq.:D Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ddr2 Δημ. May 27, 2009 Author Κοινοποίηση Δημ. May 27, 2009 Το 4700 μάλλον λες.:p Εντάξει δεν έχουν και πολλές ομοιότητες. Το 4700 είχε πολύ καλή ποιότητα κατασκευής σε αντίθεση με το 210. Τα βασικά στοιχεία του 210 είναι τουλάχιστον ανανεωμένα και φυσικά ήρθε και με νέο λειτουργικό, με το οποίο φαίνεται οτι θα μέινει για πάντα γιατί cooked rom δεν παίζει.:D Ναι, 4700.:O Έχουν περάσει και χρόνια. Βέβαια και το 4700 είχε κορυφαία ποιότητα κατασκευής. Τότε βλέπεις υπήρχε μεγάλος ανταγωνισμός. Ενώ σήμερα, σου λέει, αυτό είναι και αν σου αρέσει. Δεν υπάρχει και κάποιο άλλο με παρόμοια χαρακτηριστικά... Τα βασικά στοιχεία είναι ίδια νομίζω στο 210 κ το 4700. ίδιο μεγεθος και ανάλυση οθόνης, ίδια ταχύτητα επεξεργαστή, ίδια ram (νομίζω το 4700 έβγαινε αρχικά με 64 και μετά έγινε 128). Το ίδιο διπλό slot για κάρτες μνήμης.... Όσο για την αλλαγή των windows... τεσπά, μόνο τα γραφικά άλλαξαν (και αυτά λίγο). Α, και αφαιρέθηκε η δυνατότητα για δημιουργία αρχείου σελιδοποίησης από το χρήστη (που υπήρχε στα 2003 ). Η πιο σημαντική αλλαγή κατά τη γνώμη μου είναι ότι αυτό το ίδιο προιόν (4700) σε πλαστική έκδοση (210) το δίνουν πλέον στη μισή τιμή. Αυτό μάλιστα, ήταν ωραίο νέο!:) Παράθεση MyName: Γιάννης. Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S9 ~ Asus ZenBook 14 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
johner Δημ. May 27, 2009 Κοινοποίηση Δημ. May 27, 2009 Ο επεξεργαστής είναι εντελώς διαφορετικός. RAM είχε 64 και για 128 αναλάμβαναν κάποιοι να το μετατρέψουν (αν θυμάμαι καλά). Αν θυμάμαι καλά, του 4700 η οθόνη ήταν λίγο καλύτερη από άποψη απόδοσης χρωμάτων. Σωστό αυτό για την τιμή.:D Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Administrators athanaso77 Δημ. May 30, 2009 Administrators Κοινοποίηση Δημ. May 30, 2009 Τα κινητά-PDA δείχνουν να κερδίζουν τη μάχη. Δεν το θεωρώ μειονέκτημα αυτό. Γιατί ένα καλό PDA να μην είναι και ένα καλό τηλέφωνο; Η αγορά τείνει στις all-in-one συσκευές και τα PDA δεν αποτελούν εξαίρεση. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts