Jump to content

Ποιο κινητό βγάζει τις καλύτερες φωτογραφίες; (Νο2)

Κοινοποίηση

Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;  

1.622 members have voted

1. 1. Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;

• Alcatel
      6
    • Apple
      107
    • HTC
      44
    • LG
      102
    • Motorola
      13
    • Nokia
      551
    • Samsung
      290
    • Sony Ericsson
      376
    • ...άλλη εταιρεία
      58
    • ΔΞ/ΔΑ
      75

Recommended Posts

• Απαντήσεις 10,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

To N8 δεν είναι χάος.

Ασε που βγάζει καλύτερες φωτογραφίες από τα 920/925

Itchy. Tasty. - YouTube

^Το gaming κανάλι μου 🙂

Lumia 920

f/2

iso 400

exp 1/4 sec

https://dl.dropboxusercontent.com/u/17051992/2014_01_21_23_40_49_OneShot.jpg

σε φουλ αναλυση

Edited by paok4270

Σε χαμηλό φωτισμό δεν το συζητώ. Το 920 είναι απαιχτο. Οπώς και σε διάφορα τρικς και εφέ.

Την ημερα όμως το Ν8 απλα το διαλύει. Οπώς και οτάν χρειαζεσαι αληθινό φλας (xenon).

Υγ: τα έχω και τα δυο.

Itchy. Tasty. - YouTube

^Το gaming κανάλι μου 🙂

Σε χαμηλό φωτισμό δεν το συζητώ. Το 920 είναι απαιχτο. Οπώς και σε διάφορα τρικς και εφέ.

Την ημερα όμως το Ν8 απλα το διαλύει. Οπώς και οτάν χρειαζεσαι αληθινό φλας (xenon).

Υγ: τα έχω και τα δυο.

κι εγω τα χω και τα δυο...το φλας του Ν8 ειναι πολυ αδυναμο.Κι ας ειναι xenon.την ημερα το βοηθαει και η υψηλη αναλυση

κι εγω τα χω και τα δυο...το φλας του Ν8 ειναι πολυ αδυναμο.Κι ας ειναι xenon.την ημερα το βοηθαει και η υψηλη αναλυση

Όσο αδύναμο και να είναι (που επαρκεί για εσωτερικό χώρο για να βγάλεις μια παρέα πχ) είναι xenon..

Tην καμερα την βοηθαει ο πολυ μεγαλυτερος αισθητηρας.

τα Mp δεν παιζουν τον κυριοτερο λογο. και στο φιναλε και εγω στα 9mp τραβαω με το Ν8 για να βγαινουν 16:9 οι φωτος. Τα 12mp προσωπικα μου ειναι αχρηστα.

επισης, φωτο-κινητο χωρις xenon... δεν υφισταται. Σε κλαμπς, σκοτεινα σκηνικα που θελεις να βγαλεις κατι/καποιον μεσα σε ενα δωματιο... το Ν8 θριαμβευβει.

αδυναμο-ξεαδυναμο , ειναι πολυ δυνατοτερο απο οποιοδηποτε led.

Δεν υπαρχει συγκριση βασικα..

Προχθες ημουν στο "Χοροστάσιον" και ειχα 920 και Ν8. Εβγαλα μια με το πρωτο αλλα δεν γινοταν δουλεια. Χρειαστηκε xenon.

Και την μερα ομως, το Ν8 ειναι ανωτερο.

δες και το συγκριτικο του all about symbian αν δεν εχεις προσωπικη εμπειρια.

Itchy. Tasty. - YouTube

^Το gaming κανάλι μου 🙂

παιδια με τα λογια δεν γινεται τιποτα.ανεβαστε φωτο.Η εικονα θα μιλησει απο μονη της...

και συνεχιζω

Lumia 920

https://dl.dropboxusercontent.com/u/17051992/lu.jpg

Edited by paok4270

Δεν έχω βάλει σκοπό να σε πεισω για πραγματα ευρέως γνωστά και αποδεκτά. Έχουμε ανεβάσει άπειρες Ν8 φωτός εδώ και τρια χρόνια. Υπαρχουν και ανάλογα θέματα.

"Με τα λογια δεν γίνεται τίποτα"... Καμια φόρα να ακούς κάποιους με μεγαλύτερη πείρα στο θέμα. Η απλα μπορείς να κοιταξεις spec sheets των καμερων των τηλεφωνων που σε ενδιαφερουν.

Οπτικά μέρη, μέγεθος αισθητήρα, post processing, xenon... Τι σου λέω τώρα ε;

Τεσπα, το 920 είναι ενα πολυ καλό κινητό για φωτογραφίες. Δεν είναι στα κορυφαία όμως.

Σορυυυ

**Aπ'οτι βλεπω, έχει/ειχες και Ν8. Πραγμα που με παραξενευει... μα να θεωρεις το 920 καλύτερο...;

Edited by thePRODIGY

Itchy. Tasty. - YouTube

^Το gaming κανάλι μου 🙂

Δεν έχω βάλει σκοπό να σε πεισω για πραγματα ευρέως γνωστά και αποδεκτά. Έχουμε ανεβάσει άπειρες Ν8 φωτός εδώ και τρια χρόνια. Υπαρχουν και ανάλογα θέματα.

"Με τα λογια δεν γίνεται τίποτα"... Καμια φόρα να ακούς κάποιους με μεγαλύτερη πείρα στο θέμα. Η απλα μπορείς να κοιταξεις spec sheets των καμερων των τηλεφωνων που σε ενδιαφερουν.

Οπτικά μέρη, μέγεθος αισθητήρα, post processing, xenon... Τι σου λέω τώρα ε;

Τεσπα, το 920 είναι ενα πολυ καλό κινητό για φωτογραφίες. Δεν είναι στα κορυφαία όμως.

Σορυυυ

**Aπ'οτι βλεπω, έχει/ειχες και Ν8. Πραγμα που με παραξενευει... μα να θεωρεις το 920 καλύτερο...;

μακραν καλυτερο...

1.Το N8 εχει ελαχιστο shutter speed 1/5 specs.Που σημαινει οτι αν πας να φωτογραφησεις night landscape θα σε φανε τα μαυρα σκοταδια.Αναγκαστικα θα δωσει ψηλο ISO και επειδη το N8 δεν μπορει να διαχειριστει καλα τα υψηλα iso...η φωτο θα ειναι ενα ματσο χαλια.To 920 εχει 4 δευτερολεπτα shutter speed!!! μπορεις να φωτογραφησεις απο light trails, νερο κ.τ.λ με τριποδα φυσικα.

2.Το 920 διαθετει optical image stabilisation...τραβαω φωτο με exp 1/2 sec και δεν υπαρχει καθολου blur στην φωτογραφια.Βεβαια το N8 δεν διαθετε ois.

3.Pure View Technology

4.To N8 εχει κακη διαχειριση του ISO...πραγμα πολυ παραξενο με τοσο μεγαλο σενσορα που διαθετει.Ακομα και με iso 200 υπαρχει θορυβος στη φωτο.Σε iso 800 ...η φωτο εχει αλλοιωθει απο τον πολυ θορυβο.Το 920 μπορει να τραβηξει με σχεδον ανυπαρκτο θορυβο σε ISO 800.

οπως ειπα και στην αρχη υπαρχουν περιορισμοι στο hardware τησ καμερας του N8.Me 1/5 sec shutter speed....δεν μπορεις να κανεις και πολλα πραγματα το βραδυ.

Αυτα τα ολιγα.

μακραν καλυτερο...

1.Το N8 εχει ελαχιστο shutter speed 1/5 specs.Που σημαινει οτι αν πας να φωτογραφησεις night landscape θα σε φανε τα μαυρα σκοταδια.Αναγκαστικα θα δωσει ψηλο ISO και επειδη το N8 δεν μπορει να διαχειριστει καλα τα υψηλα iso...η φωτο θα ειναι ενα ματσο χαλια.To 920 εχει 4 δευτερολεπτα shutter speed!!! μπορεις να φωτογραφησεις απο light trails, νερο κ.τ.λ με τριποδα φυσικα.

2.Το 920 διαθετει optical image stabilisation...τραβαω φωτο με exp 1/2 sec και δεν υπαρχει καθολου blur στην φωτογραφια.Βεβαια το N8 δεν διαθετε ois.

3.Pure View Technology

4.To N8 εχει κακη διαχειριση του ISO...πραγμα πολυ παραξενο με τοσο μεγαλο σενσορα που διαθετει.Ακομα και με iso 200 υπαρχει θορυβος στη φωτο.Σε iso 800 ...η φωτο εχει αλλοιωθει απο τον πολυ θορυβο.Το 920 μπορει να τραβηξει με σχεδον ανυπαρκτο θορυβο σε ISO 800.

οπως ειπα και στην αρχη υπαρχουν περιορισμοι στο hardware τησ καμερας του N8.Me 1/5 sec shutter speed....δεν μπορεις να κανεις και πολλα πραγματα το βραδυ.

Αυτα τα ολιγα.

Φίλε μου δε χρειάζεται να σε πείσει κανείς για κάτι. Αν έτσι νομίζεις εσύ με γεία σου με χαρά σου. Η πραγματικότητα είναι κάπως διαφορετική και την έχουν γράψει πολλά site, επαγγελματικής ή όχι, φωτογραφίας. Αυτά που απαριθμέις, θα σταθώ μόνο στο 3 που θα σου πω ότι το 920 είναι wannabe pureview. Το βάφτισε η μαμά nokia έτσι και ότι πιάσει. Pureview είναι το 808 και τώρα το 1020 που βγάζουν μακράν καλύτερες φωτογραφίες από το 920. Στα θετικά του βέβαια είναι το ois.

Θα έβαζα καμία φωτογραφία από Τούμπα για να σε πείσω αλλά δεν έχει νόημα :) όσο για το 3... μόνο στο όνομα ;)

Learn Colemak, the better keyboard layout! :happy:

Μην αφήνεις τα μικρά μυαλά να σε πείσουν ότι τα όνειρα σου είναι πολύ μεγάλα.

Η αλήθεια είναι ότι το N8 δεν είναι και ό,τι καλύτερο για νυχτερινά τοπία. Μέχρι το σούρουπο όμως τα καταφέρνει καλά! Κι εξάλλου το βράδυ πιο πολύ πρόσωπα βγάζουμε, παρά τοπία... ;)

Φίλε μου δε χρειάζεται να σε πείσει κανείς για κάτι. Αν έτσι νομίζεις εσύ με γεία σου με χαρά σου. Η πραγματικότητα είναι κάπως διαφορετική και την έχουν γράψει πολλά site, επαγγελματικής ή όχι, φωτογραφίας. Αυτά που απαριθμέις, θα σταθώ μόνο στο 3 που θα σου πω ότι το 920 είναι wannabe pureview. Το βάφτισε η μαμά nokia έτσι και ότι πιάσει. Pureview είναι το 808 και τώρα το 1020 που βγάζουν μακράν καλύτερες φωτογραφίες από το 920. Στα θετικά του βέβαια είναι το ois.

εαν πιστευεις οτι το N8 διαθετει καλυτερη καμερα απο το 920...τοτε δεν υπαρχει βαση για συζητηση.

δεν πειραζει :) θα μιλαμε παρεα Τασο :)

εαν πιστευεις οτι το N8 διαθετει καλυτερη καμερα απο το 920...τοτε δεν υπαρχει βαση για συζητηση.

Οντως δεν υπάρχει νόημα.

Itchy. Tasty. - YouTube

^Το gaming κανάλι μου 🙂

Η αλήθεια είναι ότι το N8 δεν είναι και ό,τι καλύτερο για νυχτερινά τοπία. Μέχρι το σούρουπο όμως τα καταφέρνει καλά! Κι εξάλλου το βράδυ πιο πολύ πρόσωπα βγάζουμε, παρά τοπία... ;)

Ναι. Αλλά μέχρι εκεί. Λόγω έλλειψης ois. Αν όμως το βάλεις σε τρίποδο και παίξεις λίγο με τις ρυθμίσεις, τότε μάλλον θα πετύχεις και εκεί καλύτερη φωτογραφία από ότι στο 920. Φυσικά αυτό δε μπορεί να το κάνει κάποιος σε μόνιμη βάση, αλλά εδώ μιλάμε για καθαρά την καλύτερη φωτογραφική, όχι με ποιό κινητό πετυχαίνεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα υπό συγκεκριμένες συνθήκες. Φυσικά οι περισσότεροι, όπως ίσως και ο φίλος paok4270 πέφτουν στην παγίδα της απεικόνισης της φωτογραφίας στην οθόνη του κινητού και εκεί φυσικά το ταπεινό Ν8 χάνει σε σύγκριση με την καταπληκτική τελευταίας γενιάς οθόνη του 920. Αν όμως τις βάλεις στην οθόνη του υπολογιστή αλλάζουν τα πράγματα.

Εγώ είμαι της άποψης ότι ανεξάρτητα τι πιστέυεις, πάντα υπάρχει βάση για συζήτηση. Αλλά δε θέλεις εσύ, σίγουρα δε σε αναγκάζει κανείς. Αν θέλεις να είσαι μόνος σου στο ότι πιστέυεις ότι το 920 έχει την καλύτερη κάμερα ever όπως γράφεις και σε άλλα θέματα, μάλλον έχεις παραενθουσιαστεί και όντως δεν υπάρχει βάση. Παρόλαυτά αν αλλάξεις γνώμη (για το αν θες να κουβεντιάσεις) εδώ είμαστε.

δεν πειραζει :) θα μιλαμε παρεα Τασο :)

yeah

Οντως δεν υπάρχει νόημα.

yeah^2

Ναι. Αλλά μέχρι εκεί. Λόγω έλλειψης ois. Αν όμως το βάλεις σε τρίποδο και παίξεις λίγο με τις ρυθμίσεις, τότε μάλλον θα πετύχεις και εκεί καλύτερη φωτογραφία από ότι στο 920. Φυσικά αυτό δε μπορεί να το κάνει κάποιος σε μόνιμη βάση, αλλά εδώ μιλάμε για καθαρά την καλύτερη φωτογραφική, όχι με ποιό κινητό πετυχαίνεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα υπό συγκεκριμένες συνθήκες. Φυσικά οι περισσότεροι, όπως ίσως και ο φίλος paok4270 πέφτουν στην παγίδα της απεικόνισης της φωτογραφίας στην οθόνη του κινητού και εκεί φυσικά το ταπεινό Ν8 χάνει σε σύγκριση με την καταπληκτική τελευταίας γενιάς οθόνη του 920. Αν όμως τις βάλεις στην οθόνη του υπολογιστή αλλάζουν τα πράγματα.

Εγώ είμαι της άποψης ότι ανεξάρτητα τι πιστέυεις, πάντα υπάρχει βάση για συζήτηση. Αλλά δε θέλεις εσύ, σίγουρα δε σε αναγκάζει κανείς. Αν θέλεις να είσαι μόνος σου στο ότι πιστέυεις ότι το 920 έχει την καλύτερη κάμερα ever όπως γράφεις και σε άλλα θέματα, μάλλον έχεις παραενθουσιαστεί και όντως δεν υπάρχει βάση. Παρόλαυτά αν αλλάξεις γνώμη (για το αν θες να κουβεντιάσεις) εδώ είμαστε.

yeah

yeah^2

ωραια...το βαζουμε το N8 πανω σε τριποδα ετσι?Και μετα λες να παιξεις με τις ρυθμισεις? με ποιες ρυθμισεις να παιξεις?

ο περισσοτερος χρονος που μπορει να μεινει ανοιχτο το διαφραγμα ειναι 1/5 sec. αυτο λεγεται hardware limitation.Me 1/5 shutter speed, αμα βαλεις το ISO στο 200 και πας να φωτογραφησεις ενα night lanscape...το τελικο αποτελεσμα θα ειναι μια μαυρη φωτογραφια.Αμα βαλεις το iso στο αυτοματο...ο φακος θα τραβηξει με πολυ ψηλο iso και η φωτογραφια θα ειναι γεματη θορυβο γιατι το N8 δεν μπορει να διαχειριστει σωστα τα υψηλα iso.Το camera module toy 920 υποστηριζει μεχρι 4 δευτερολεπτα ανοιχτο διαφραγμα...ξερεις τι σημαινει 4 sec shutter speed σε συνδυασμο με OIS?

Λοιπον κι επειδη με τα λογια κι εγω μπορω να ισχυριστω οτι ειμαι εξωγηινος...ανεβαστε φωτογραφιες να μιλησει η εικονα.Εδω ειμαστε για να τις συγκρινουμε.

Ανεβαζω εγω μια απο Lumia 920

ISO 400

exp 1/2 sec

https://dl.dropboxusercontent.com/u/17051992/lou35.jpg

Edited by paok4270

Καλησπερα, επειδη βλεπω εχει κινηση το θεμα και επειδη πειραματιζομαι συνεχως με τις φωτογραφικες παλιων κινητων, θα ηθελα να σας παρουσιασω καποιες εικονες, και να ρωτησω καποια πραγματα.

Πρωτον οι φωτογραφιες τραβηχθηκαν σημερα νυχτα, με φεγγαρι, και με φωτισμο πολης, απο μπαλκονι 2ου οροφου.

Οι ρυθμισεις των κινητων ηταν ακριβως ιδιες στο αυτοματο, μονο που τις εβαλα σε νυχτερινη ληψη και τερμα φωτεινοτητα. ΧΩΡΙΣ ΦΛΑΣ!

Sony ericsson k750i σε λειτουργεια νυχτερινη, με φουλ ενταση φωτεινοτητας (τζοστικ τερμα δεξια).

http://www.myphone.gr/forum/attachment.php?attachmentid=40343&stc=1&d=1390530084

Sony ericsson k800i σε λειτουργια επιλογη σκηνης-τοπιο νυχτα με φουλ επισης ενταση φωτεινοτητας.

http://www.myphone.gr/forum/attachment.php?attachmentid=40344&stc=1&d=1390530092

Sony ericsson k750i σε λειτουργεια νυχτερινη, με φουλ ενταση φωτεινοτητας (τζοστικ τερμα δεξια).

http://www.myphone.gr/forum/attachment.php?attachmentid=40345&stc=1&d=1390530142

Sony ericsson k800i σε λειτουργια επιλογη σκηνης-τοπιο νυχτα με φουλ επισης ενταση φωτεινοτητας.

http://www.myphone.gr/forum/attachment.php?attachmentid=40346&stc=1&d=1390530149

Εχω επισης δει νυχτερινες φωτογραφιες απο k550, w610, z610, c702, c510, elm, hazel, w995, aino, w900, w595, w980, w302 και s312. E, φωτογραφιες νυχτερινες χωρις φλας, με φουλ ενταση φωτεινοτητας, ποιοτητας σαν του k750i στη sony ericsson, εχω δει μονο στα μαυρισμενα μοντελα, ετσι για την ιστορια..

Μπορει μια φωτογραφια να εχει πολυ θορυβο (πιξελιασμενη), αλλα αν διακρινεις λεπτομεριες του θεματος, και μιλοντας για ενα κινητο τηλεφωνο, ε, δεν το λες και μετριο!..

Οσον αφορα καποια απορεια που εχω....

Στο φακο του k750i γραφει.. AF 4.8MM 1:2.8

Και στου k800i επισης λεει.. F=5.2MM 1:2.8

Τι σημαινουν αυτοι οι αριθμοι? Εχουν να κανουν με την εστιαση ή με το μεγεθος του φακου?

Και μια ακυρη ερωτηση.. Ποιο κινητο εχει τον μεγαλυτερο φακο φωτογραφικης μηχανης απ οσα ξερουμε στην Ελλαδα (υπηρξαν η υπαρχουν)?

Τον μεγαλύτερο φακό τον έχει το 808 με κάποια διαφορά από το 1020, μετά με κάποια διαφορά Ν8 και μετά το χάος... Δεν ξέρω για 920..

Γιατί τόση μανούρα;

Πώς θα σύγκρινε ένας νορμάλ άνθρωπος τις κάμερες.

Φωτογραφία με αυτόματες ρυθμίσεις και στα δυο

Στο ίδιο σημείο

Σε 3 4 διαφορετικές συνθήκες

Crop για να φαίνεται η διαφορά

Και ανέβασμα και των δυο (original-cropped).

Προσωπικά λόγο για σύγκριση δεν βλέπω. Το 920 τη μέρα βγάζει φωτογραφίες που δεν θα ζήλευαν τα υπόλοιπα κινητά 2ετιας (s3 πχ). Its a fact

Edited by nikos523

Γιατί τόση μανούρα;

Πώς θα σύγκρινε ένας νορμάλ άνθρωπος τις κάμερες.

Φωτογραφία με αυτόματες ρυθμίσεις και στα δυο

Στο ίδιο σημείο

Σε 3 4 διαφορετικές συνθήκες

Crop για να φαίνεται η διαφορά

Και ανέβασμα και των δυο (original-cropped).

Προσωπικά λόγο για σύγκριση δεν βλέπω. Το 920 τη μέρα βγάζει φωτογραφίες που δεν θα ζήλευαν τα υπόλοιπα κινητά 2ετιας (s3 πχ). Its a fact

Νικο για το δεύτερο συμφωνώ απόλυτα.

Για το πρώτο, το τεστ πρέπει να γίνεται χρησιμοποιοντας τις τυπικές έτοιμες ρυθμίσεις που διαθέτει καθε συσκευή ανάλογα τις συνθήκες.

Ακόμα και ο αρχάριος μπορεί να επιλέξει HDR η λειτουργία Night Mode.

Η φωτογραφία στην πισίνα δεν είναι ενδεικτική για βραδινή λήψη, καθώς υπάρχει προβολέας, και πολλά φώτα μεσα και έξω απο την πισίνα. Όλοι ξέρουμε οτι οι πισίνες αντανακλούν το φως.

Εκτός αυτού όποιος ανεβάζει φώτο θα πρέπει να μας δίνει link με το ορίτζιναλ αρχείο της φωτογραφίας γιατί μπορεί κάλλιστα να έχει υποστεί επεξεργασία.

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

nikos523 δεν ξερω αν αναφερεσαι σε εμενα, αλλα εγω δεν επεξεργαστηκα τιποτα. Ετσι βγαζει το βραδυ το k800..

Νικο για το δεύτερο συμφωνώ απόλυτα.

Για το πρώτο, το τεστ πρέπει να γίνεται χρησιμοποιοντας τις τυπικές έτοιμες ρυθμίσεις που διαθέτει καθε συσκευή ανάλογα τις συνθήκες.

Ακόμα και ο αρχάριος μπορεί να επιλέξει HDR η λειτουργία Night Mode.

Η φωτογραφία στην πισίνα δεν είναι ενδεικτική για βραδινή λήψη, καθώς υπάρχει προβολέας, και πολλά φώτα μεσα και έξω απο την πισίνα. Όλοι ξέρουμε οτι οι πισίνες αντανακλούν το φως.

Εκτός αυτού όποιος ανεβάζει φώτο θα πρέπει να μας δίνει link με το ορίτζιναλ αρχείο της φωτογραφίας γιατί μπορεί κάλλιστα να έχει υποστεί επεξεργασία.

Κωστα συμφωνω μαζι σου. ΑΛλα και παλι μπορει να το επεξεργαστει και να το ανεβασει σαν πρωτοτυπο.

Για το θεμα της επεξεργασιας πρεπει ο αλλος να εχει χοντρο θεμα για να το κανει μονο και μονο για να αποδειξει οτι το κινητο του βγαζει καλες φωτογραφιες. Σκοπος των συγκρισεων ειναι τα πραγματικα δεδομενα και οχι τα ψευτικα.

Η πιο σωστη συγκριση ειναι 2 κινητα την ιδια στιγμη, στο ιδιο μερος. Και φυσικα στον υπολογιστη κατεβασμα και τσεκαρισμα, γιατι στις οθονες (μιλαω για κινητα hd) ολες οι φωτογραφιες φοβερες φαινονται.

Στον υπολογιστη ομως φενεται τι ψαρια πιανει το καθε κινητο.

Για τα προηγουμενα ποστ περι "χαους" κτλ δεν θελω να παρω καν θεση, μιας και το θεωρω λιγο ακραιο σχολιο, απλα να ξερετε οτι υπαρχουν και αλλα αξιολογα κινητα εκτος απο αυτα που εχετε αναφερει ηδη.

Εγω ημουν κατοχος του 920 για 8 μηνες και ενω τα πηγαινε πολυ καλα στις βραδυνες, (οχι οπως το 1020 εχει διαφορα μεγαλη) την μερα ηταν αρκετα σκαλια κατω απο το s3 που ειχα (το s4 δεν το αναφερω καν). Την νυχτα το s3 καπως καλυτερευε τα πραγματα με το night mode αλλα και παλι το 920 ηταν καλυτερο.

Τραβουσε εξαιρετικο βιντεο την μερα αλλα την νυχτα εχανε πολλες φορες το focus και οταν υπηρχε ενα φωτεινο αντικειμενο (π.χ. φωτα αυτοκινητων) εβγαζε εναν μπλε θορυβο (χιονια). Για τον μεσο χρηστη που δεν εχει ιδιαιτερες απαιτησεις το κινητο ειναι πολυ καλο.

Ολη η ιστορια παιζεται στο processing και δυστυχως ενω η Nokia εχει carl zeiss φακους-pureview και ολα τα καλα, στο processing τα εκανε μανταρα. (δεν αναφερομαι σε n8-808-1020.)

Φαινοταν ξεκαθαρα οτι αν τραβαγες ενα video 1080p (μερα) ειχε καλυτερη εικονα απο την φωτογραφια. Οσο και να φενεται περιεργο, μολις τραβας την φωτο στιγμιαια η φωτο ειναι πολυ καλη και μετα πεφτει το processing και βλεπεις την διαφορα.

Βελτιωσε τα πραγματα με το 925 ελαφρως.

Ελπιζω να τα διορθωσει με την black αναβαθμιση.

Edited by demon2411

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...