Jump to content

Ποιο κινητό βγάζει τις καλύτερες φωτογραφίες; (Νο2)

Κοινοποίηση

Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;  

1.622 members have voted

1. 1. Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;

• Alcatel
      6
    • Apple
      107
    • HTC
      44
    • LG
      102
    • Motorola
      13
    • Nokia
      551
    • Samsung
      290
    • Sony Ericsson
      376
    • ...άλλη εταιρεία
      58
    • ΔΞ/ΔΑ
      75

Recommended Posts

Ωραια γενικη απαντηση...

Ας το κανω λιγακι πιο συγκεκριμενο...

Ποσο κλειστρο βλεπουν τα ματια μας?

Η χ ψ φωτογραφια να βγει με 1"-2"-5"-10" ή θα πρεπει να ακολουθησει την υποτιθεμενη κινηση -εφοσον υπαρχει προφανως- με 1/10 ...1/20 1/2000.

Οσο "εξωπραγματικο" σας μοιαζει μια σταγονα που αιωρειται με πολυ μικρο κλειστρο αλλο τοσο θα πρεπει να ειναι και η "εξαφανιση" της με καμποσα δευτερολεπτα.

Τι απο τα δυο βλεπεις με τα ματια σου που εχεις συνηθισει να βλεπεις τη κινηση ενος γεγονοτος και οχι το instant καρε. (βασικα με το μυαλο γινεται αλλα οκ).

Αν σε ενοχλει το θεμα "κινηση" να το αφησουμε στο θεμα "δεν ηταν ετσι το φως..δεν εβλεπες μεχρι εκει". Και f/22 να ειχε το κινητο αν το αφηνες καμποσα λεπτα περισσοτερα απο το ματι θα δει.(χωρια του οτι θα εξαφανισει οτι κινηση υπαρχει).

Πραγματικα δεν εχει νοημα να τονιζετε το wb περα απο το οτι το "διαλεξα εγω" ή "η μηχανη" και να μενουμε εκει χωρις να σχολιαζουμε το σωστο η το λαθος..οπως κανεις δεν ασχολειται με το κλειστρο το διαφραγμα κλπ κλπ που ολα διαφερουν με το τροπο που βλεπουν τα ματια μας.

Αν ψαχνετε κινητο με αυτοματες ρυθμισεις μη βγαινετε ποτε απο αυτες , ακομα και στο κλειστρο , ιsο.

Προσωπικα θα ηθελα να βλεπω πληρως τις δυνατοτητες του κινητου , απλα δεν εχει νοημα να επιλεγετε "εκεινο" ή το "αλλο" (οποιο και αν ειναι ) σε κατι που ουτως η αλλως μπορειτε να το αλλαξετε μεσω ρυθμισεων. Καλη ωρα επιλεχθηκε iso 100 και 1" εκθεση και μια ληψη στις 4...αλλα το wb "ενοχλησε".

Αν ενοχλει το αλλαζεις..δε το κατακρινεις ως λαθος εφοσον εχεις επιλεξει αλλα πραματα και εχεις αφησει το wb στο αυτοματο.

Στη φωτο του daemon...τι θα εκανα εγω.Θα αλλαζα απο πριν το wb φερνοντας το στα μετρα μου.

Θα αλλοιωνα δηλαδη την πραγματικοτητα...εσκεμμενα ομως

• Απαντήσεις 10,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Αυτο ειναι το αιωνιο ερωτημα που βασανιζει τους φωτογραφους.

Να αποδωσεις τη σκηνη οπως ειναι στη πραγματικοτητα η να φτιαξεις τη φωτο συμφωνα με τα γουστα σου?

Και τους μη φωτογράφους.....:lol:

SEX is like NOKIA (connecting people)

http://i.imgur.com/zWrMLZe.jpg

Δεν αλλοιωνεις τη πραγματικοτητα αν αλλαζες το wb σε κατι σωστοτερο.

Δλδ με μια καλη νικον που θα ειχε -οπως πιστευω- πιο σωστο wb θα πρεπει να την αλλαζουμε καθε φορα και να τη βαζουμε "λαθος" εσκεμμενα?

Και το "custom wb" που εχουν οι dslr τι ειναι ? Ο ορισμος του ψεματος?

Anyway...με λιγη επεξεργασια πανω στο jpg ..αφηνωντας εσκεμμενα λιγο(ελαχιστα) απο το οποιο κιτρινο "mood" μπορει να επικρατουσε στη σκηνη.

http://s7.postimg.org/ocy85ir7f/23220843205_e319ae4554_o_copysmall.jpg

(δε θα φτιαχθει ποτε η επισυναψη συννημενου?@μοδ/αδμιν)

nubia z7 mini

5second22952153400_bfe246c87e_b.jpgLong exposure by Vagos Geo, on Flickr

1second 22854774027_76ed58d901_b.jpgSlow shutter by Vagos Geo, on Flickr

2second 22621882053_ddc3a14907_b.jpg2 second by Vagos Geo, on Flickr

Edited by vagosvts7

Haier W910 value for money :D

XBMC/Kodi/SPMC Οδηγός σεταρίσματος Add-ons & Repository http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=408974

Είχες μία ακόμη στο ίδιο μέρος? Νομίζω με το 1020 (ίσως την είχες επεξεργαστεί) Για ψάξε.

SE k700i - w810i, NOKIA 5310 express music, HTC TynII (Kaiser), SE Xperia mini, Google Nexus S, Nokia Lumia 930, HTC One M8 (Gunmetal Gray), MS Lumia 950 XL White, HTC 10, LG G6, Samsung Galaxy S9

Nokia... Ανεπανάληπτες κάμερες... Παπάδες... :)

Τους παπάδες τους πρόλαβε ο ΠΑΟΚ. Πρέπει να πας σε ιμάμηδες ή ραβίνους.....:lol::p:D

----- προσθήκη μηνύματος 53 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Παπάδες.....:!:

@xteacher

Δηλαδή αν ήταν ένα τοπίο φουλ στο γρασίδι και δέντρα με πραγματικό φύλλωμα, θα χτύπαγε τόσο έντονα;

Ο φωτισμός αυτός σε συνάρτηση με το μπεζ που κυριαρχεί στο έδαφος χειροτερεύει πολυ τα πράγματα.

Το αν μπορούσε να το αποφύγει με κάποια manual ρύθμιση του white balance, έχει μικρή σημασία καθώς μπορεί να επιτευχθεί από οποιαδήποτε κάμερα κινητού με manual ρυθμίσεις.

Η καθαρότητα όμως στις παρούσες συνθήκες χαμηλού φωτισμού δεν επιτυγχάνεται από πολλά smartphones.

Αυτό είναι που μας ενδιαφέρει.

Διορθώνεται ακόμα και με αστείες εφαρμογές photo edit για κινητά.

https://images.tapatalk-cdn.com/15/11/23/de545359b5745094e3a425fc7e7139d9.jpg

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

Ένα μικρό vs (ανούσιο...)

22959004310_16757af732_k.jpgZ3c manual night mode by tasos pap, on Flickr

22627763933_55013e2f24_k.jpg808 manual by tasos pap, on Flickr

πολυ καλο το Ζ3...δε νομιζω το Z5 να βγαζει τετοιες βραδυνες.Με ποια καμερα ειναι?

----- προσθήκη μηνύματος 90 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Καθόλου ανούσιο... Πολύ μεγάλη διαφορά!!!

ειναι και οι ρυθμισες διαφορετικες

Αμα τραβαει ετσι το μικρο (που το εχω και εγω και ξερω) φαντασου τι κανει το Ζ5. Αυτη ειναι η σωστη απαντηση.

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S9 ~ Asus ZenBook 14

@xteacher

Δηλαδή αν ήταν ένα τοπίο φουλ στο γρασίδι και δέντρα με πραγματικό φύλλωμα, θα χτύπαγε τόσο έντονα;

Ο φωτισμός αυτός σε συνάρτηση με το μπεζ που κυριαρχεί στο έδαφος χειροτερεύει πολυ τα πράγματα.

Το αν μπορούσε να το αποφύγει με κάποια manual ρύθμιση του white balance, έχει μικρή σημασία καθώς μπορεί να επιτευχθεί από οποιαδήποτε κάμερα κινητού με manual ρυθμίσεις.

Η καθαρότητα όμως στις παρούσες συνθήκες χαμηλού φωτισμού δεν επιτυγχάνεται από πολλά smartphones.

Αυτό είναι που μας ενδιαφέρει.

Διορθώνεται ακόμα και με αστείες εφαρμογές photo edit για κινητά.

Για αρχη εχεις clipparei τα highlights. (μπλε περιγραμμα γυρω απο τα φωτα).

Αστεια η οχι τα οποια προγραμματα προυποθετει καποια εξοικειωση.

Η καθαροτητα στις οποιεσδηποτε συνθηκες δεν θα φανει απο το αν ειχε περισσοτερο η λιγοτερο πρασινο στη συγκεκριμενη εικονα ουτε αν φταιει η οχι το μπεζ ...κλπ κλπ.

Ποσο μαλλον οταν μπορεις να εισαι με πολυ μικρο iso και να αφησεις ελευθερο το κλειστρο.

Και ναι ..απο την στιγμη που το γρασιδι δεν εχει(εκπεμπει) δικο του φως δεν εχει σημασια ποσο πρασινο θα ειχες (ή ποσο τσιμεντο) αλλα τι σοι φωτα υπαρχουν και πως/ποσο θα κινηθει η μηχανη που κουβαλας να εκθεσει για την αντιστοιχη θερμοκρασια (χρωματος).

Και οχι ..δεν αντιλεγω οτι το g4 δεν ειναι κορυφη. Δε σχολιαζω το κινητο για παραδειγμα, απλα σχολιαζω το εσκεμμενο ή μη, κατ'επιλογη παντα "ετσι ηταν αυτο" / "ετσι δεν ηταν αυτο".

εδιτ

To μικρο τραβαει ετσι γιατι ειναι 8mpx.

Θα προτιμουσα να δω 40/38mpx vs 20mpx.

πολυ καλο το Ζ3...δε νομιζω το Z5 να βγαζει τετοιες βραδυνες.Με ποια καμερα ειναι?

----- προσθήκη μηνύματος 90 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Ναι και το Ζ1 ακόμα καλύτερα. Μη λέμε ότι θέλουμε. Ειδικα στις βραδινές το Ζ5 είναι πολύ καλύτερο. Παρόλα αυτά και το Ζ3 όπως έχουμε πει τραβάει καλές φώτο.

Xperience: Nokia 3110,3310, EricssonT65, T68,Z600,k700,k750,k810,G900,C905,nokia N79,N8,xperia ARC S,neo V, P, Τ, Z, Z1, Asus padfone infinity 2, xperia Z1c,M,Galaxy tab S, xperia Z3c, Galaxy S6edge, S7edge, HTC M7, xperia Z5c, G5, S8+, G6, U11, Note 8, OP 5T, Μate 10pro, Lg V30, Galaxy S9+, Note 9, S10+,Zenfone 5z,mate 20 pro,op 7 pro,LG v40,note 10+,p30 pro, xperia 1ii, s20 ultra, s20+, note 20 ultra, LG G8, xperia 5ii,iphone 12 pro max,s21 ultra, OP 9 pro, iphone 13 pro, s22 ultra, a52s 5G, xperia 5iv, a53, s23,s23 ultra, iphone 14 pro, a54, xperia 1v

Εγώ νομίζω θα τραβάει πολύ καλύτερες το Z5c. Είναι με τη μαμίσια κάμερα μιας και η ηλίθια sony έχει κλειδώσει τις ρυθμίσεις για τις άλλες εφαρμογές.

Το 808 απλά το ξέρω και παίζω συνέχεια με ρυθμίσεις. Ωστόσο τα χρώματα του δεν είναι σωστά. Είναι πιο πορτοκαλοκίτρινα τα φώτα. Απλά έτσι την έβγαλα εγώ. Η λεπτομέρεια με ενδιέφερε.

Αμα τραβαει ετσι το μικρο (που το εχω και εγω και ξερω) φαντασου τι κανει το Ζ5. Αυτη ειναι η σωστη απαντηση.

Έχει πέσει και στα 440... Άντε λίγο ακόμα.

Παιδια αυτη πως σας φενεται?

22863808217_e3c74c9522_c.jpg20151123_213958_238220651 by Guardian, on Flickr

Device: S24 Ultra Titan Grey 12/512GB  + Watch 5 44mm

Εγώ νομίζω θα τραβάει πολύ καλύτερες το Z5c. Είναι με τη μαμίσια κάμερα μιας και η ηλίθια sony έχει κλειδώσει τις ρυθμίσεις για τις άλλες εφαρμογές.

Το 808 απλά το ξέρω και παίζω συνέχεια με ρυθμίσεις. Ωστόσο τα χρώματα του δεν είναι σωστά. Είναι πιο πορτοκαλοκίτρινα τα φώτα. Απλά έτσι την έβγαλα εγώ. Η λεπτομέρεια με ενδιέφερε.

.............

Εγώ περίμενα να διαβάσω το αντίθετο...

Τα χρώματα του 808 δεν είναι σωστά;

Αντίθετα, την βρισκω πολυ καλή χρωματικά, ενώ του Ζ3c χρωματικά για εμένα είναι κακή...

Edited by keras
HP 5710 θα την θυμάμαι πάντα...

εδιτ

To μικρο τραβαει ετσι γιατι ειναι 8mpx.

Θα προτιμουσα να δω 40/38mpx vs 20mpx.

τι νοημα θα ειχε να τραβηξει στα 20ΜΡ? μονο για τη συγκριση ή το λες και για αλλο λογο?Εγω προσωπικα αν δεν ηθελα να κροπαρω δεν τραβουσα ποτε σε 20, δεν υπαρχει λογος.

----- προσθήκη μηνύματος 47 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Αντίθετα, την βρισκω πολυ καλή χρωματικά, ενώ του Ζ5 χρωματικά για εμένα είναι κακή...

και εγω του Ζ3c τα βρηκα υπερβολικα, εχει κανει τα παντα κιτρινα νομιζω.

Xperience: Nokia 3110,3310, EricssonT65, T68,Z600,k700,k750,k810,G900,C905,nokia N79,N8,xperia ARC S,neo V, P, Τ, Z, Z1, Asus padfone infinity 2, xperia Z1c,M,Galaxy tab S, xperia Z3c, Galaxy S6edge, S7edge, HTC M7, xperia Z5c, G5, S8+, G6, U11, Note 8, OP 5T, Μate 10pro, Lg V30, Galaxy S9+, Note 9, S10+,Zenfone 5z,mate 20 pro,op 7 pro,LG v40,note 10+,p30 pro, xperia 1ii, s20 ultra, s20+, note 20 ultra, LG G8, xperia 5ii,iphone 12 pro max,s21 ultra, OP 9 pro, iphone 13 pro, s22 ultra, a52s 5G, xperia 5iv, a53, s23,s23 ultra, iphone 14 pro, a54, xperia 1v

Εννοείται. Πολύ ευγενικά το λες. Το 808 κατάφερε να βγάλει μια πολύ καλύτερη φωτογραφία, είναι εμφανέστατο και νομίζω αυτονόητο που δεν χρήζει ιδιαίτερου σχολιασμού. Edited by keras
HP 5710 θα την θυμάμαι πάντα...

Ένα μικρό vs (ανούσιο...)

Δεν ξέρω για το WB ποιο ήταν πιο κοντά στην πραγματικότητα, αλλά όπως έχω πει κι άλλες φορές, η φωτεινότητα, αντίθεση, χρώματα κλπ διορθώνονται αρκετά εύκολα γενικά. Αυτό που δεν ανακτάται είναι η αρχική λεπτομέρεια που πιάνει η κάθε κάμερα, χωρίς να χρειάζεται βελτιωτικό processing. Και το 808 πιθανά δεν το φτάνει κανένα (το 1020 π.χ. χάνει τις περιοχές γύρω από το κέντρο, επιφυλάσσομαι μόνο για το CM1 που πρέπει να κάνω κάποια στιγμή versus για να γνωρίζω).

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Σε χρήση: Leica Leitz Phone 1, Nokia 808 Pureview

Αντίθετα, την βρισκω πολυ καλή χρωματικά, ενώ του Ζ3c χρωματικά για εμένα είναι κακή...

Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι, με αλλαγή στο WB η κιτρινίλα θα έφευγε στο Ζ3c.

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S9 ~ Asus ZenBook 14

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...