Jump to content

Ποιο κινητό βγάζει τις καλύτερες φωτογραφίες; (Νο2)

Κοινοποίηση

Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;  

1.622 members have voted

1. 1. Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;

• Alcatel
      6
    • Apple
      107
    • HTC
      44
    • LG
      102
    • Motorola
      13
    • Nokia
      551
    • Samsung
      290
    • Sony Ericsson
      376
    • ...άλλη εταιρεία
      58
    • ΔΞ/ΔΑ
      75

Recommended Posts

XPERIA Z5 VS LG G4 *PART II*

κοιτωντας τις φωτο αυτες, απορω γιατι ασχολουμαστε ακομα με το πιο ειναι το καλυτερο κινητο. Περα απο το οτι οι διαφορες ειναι ελαχιστες, εγω βλεπω να υπερτερει και το Ζ5 σε μερικες, οπως στην τελευταια.

Θελω να πω λοιπον οτι το να κραζουμε το Ζ5 για τη φωτο μονο ως γραφικο μπορω να το χαρακτηρισω.

Θεωρω οτι ειναι ακριβο αυτη τη στιγμη αλλα δινει πραγματα που δε δινουν οι αλλοι, και ειδικα η αδιαβροχοποιηση ειναι πολυ σημαντικο χαρακτηριστικο, γιατι οπως ειπε και ενας φιλος, εχουμε καταντησει να τα προσεχουμε τα κινητα σαν μωρα και χειροτερα.. Και λογικο οταν παιρνεις πανακριβο (και 300 ευρω να το παρεις, δεν τα εχεις για πεταμα).

απο εκει και περα, νομιζω οτι ολα τα κινητα του 2015 βγαζουν περιπου το ιδιο καλες φωτο και μενει ο καθε ενας να διαλεξει αναλογα με τις αναγκες του, πχ το edge το θεωρω προσωπικα το πιο ομορφο και ας μην εχω πλεονεκτηματα του Ζ5 οπως μπαταρια και αδιαβροχο. Ελπιζω να μπορεσω να κανω συντομα ενα S6 edge vs Z5.

Edited by navi55

Xperience: Nokia 3110,3310, EricssonT65, T68,Z600,k700,k750,k810,G900,C905,nokia N79,N8,xperia ARC S,neo V, P, Τ, Z, Z1, Asus padfone infinity 2, xperia Z1c,M,Galaxy tab S, xperia Z3c, Galaxy S6edge, S7edge, HTC M7, xperia Z5c, G5, S8+, G6, U11, Note 8, OP 5T, Μate 10pro, Lg V30, Galaxy S9+, Note 9, S10+,Zenfone 5z,mate 20 pro,op 7 pro,LG v40,note 10+,p30 pro, xperia 1ii, s20 ultra, s20+, note 20 ultra, LG G8, xperia 5ii,iphone 12 pro max,s21 ultra, OP 9 pro, iphone 13 pro, s22 ultra, a52s 5G, xperia 5iv, a53, s23,s23 ultra, iphone 14 pro, a54, xperia 1v

• Απαντήσεις 10,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

δεν ειναι του παοκ οι φωτο προφανως

αν το'χε αγορασει θα ειχε ηδη βαλει πολλες και με pureview

αλλωστε και τα πρωτα samples που ειχαν βγει τα ειχε ανεβασει και στο φλικρ του

Ναι βρε, πλάκα κάνουμε.....:)

SEX is like NOKIA (connecting people)

http://i.imgur.com/zWrMLZe.jpg

κοιτωντας τις φωτο αυτες, απορω γιατι ασχολουμαστε ακομα με το πιο ειναι το καλυτερο κινητο. Περα απο το οτι οι διαφορες ειναι ελαχιστες, εγω βλεπω να υπερτερει και το Ζ5 σε μερικες, οπως στην τελευταια.

Θελω να πω λοιπον οτι το να κραζουμε το Ζ5 για τη φωτο μονο ως γραφικο μπορω να το χαρακτηρισω.

Θεωρω οτι ειναι ακριβο αυτη τη στιγμη αλλα δινει πραγματα που δε δινουν οι αλλοι, και ειδικα η αδιαβροχοποιηση ειναι πολυ σημαντικο χαρακτηριστικο, γιατι οπως ειπε και ενας φιλος, εχουμε καταντησει να τα προσεχουμε τα κινητα σαν μωρα και χειροτερα.. Και λογικο οταν παιρνεις πανακριβο (και 300 ευρω να το παρεις, δεν τα εχεις για πεταμα).

απο εκει και περα, νομιζω οτι ολα τα κινητα του 2015 βγαζουν περιπου το ιδιο καλες φωτο και μενει ο καθε ενας να διαλεξει αναλογα με τις αναγκες του, πχ το edge το θεωρω προσωπικα το πιο ομορφο και ας μην εχω πλεονεκτηματα του Ζ5 οπως μπαταρια και αδιαβροχο. Ελπιζω να μπορεσω να κανω συντομα ενα S6 edge vs Z5.

Αμα βλεπεις οτι στην τελευταια υπερτερει το z5...συγγνωμη αλλα δεν ξερεις απο φωτογραφια.

Αν, ξαναλέω αν, είναι "αληθινά" αυτά που ακούγονται-βλέπουμε από τα δείγματα του 950, παίζει να κάνω πεζοδρόμιο και να πουλήσω και τα 2 ΝΟΚΙΑ για πάρτη του!!! :blink:

και επειδή το LG g5 μάλλον αργεί, πείτε μου μεγειες από 10 Δεκέμβρη!!! :lol:

Sony XPERIA Neo V, Samsung Ativ S,

Nokia Lumia 830 Nokia Lumia 1020

@Nikos_Mpl:

Το ότι "κραζουμε" το Ζ5 για τη φωτογραφία, είναι λογικό, διότι στο θέμα εδώ εξετάζουμε τις δυνατότητες στη φωτογραφία του κάθε κινητού, και έχουμε τις απόψεις και εμπειρίες μας και κρίνουμε αυτά που βλεπουμε. Ευχαρίστως να διαβασουμε την άποψη σου για τις φωτό του συγκριτικού και να το συζητήσουμε. Πάντως δεν εξετάζουμε τα κινητα σαν σύνολο, μπορεί το Ζ5 σαν συσκευή γενικά να "τα σπάει", αυτό είναι όμως άλλο θέμα ...

HP 5710 θα την θυμάμαι πάντα...

Αν, ξαναλέω αν, είναι "αληθινά" αυτά που ακούγονται-βλέπουμε από τα δείγματα του 950, παίζει να κάνω πεζοδρόμιο και να πουλήσω και τα 2 ΝΟΚΙΑ για πάρτη του!!! :blink:

αυτα που ανεβασα εγω ειναι απο χρηστες...οποτε ειναι αληθινα.

Γιατι 10 Δεκεμβρη? τοσο αργα?

edit : δεν ειναι δικες μου οι φωτο, δεν εχω το 950 και δεν εχω παει Αμερικη.

Edited by paok4270

Θα μου λείψει η κιτρινίλα στο 950 μου φαίνεται. Απίστευτο white balance διακρίνω. Αλλά εγώ θα περιμένω paok με εκκλησία...
- There is no place like 127.0.0.1 -

Κάπου διάβασα ότι Γερμανία (Ελλάδα δε ξέρω ακριβώς) το περιμένουν 10 Δεκέμβρη κοντά... Δεν είμαι όμως 100% σίγουρος... Ίντερνετ είναι αυτό.... Και η "παπάτζα" πάει σύνεφφο.... Έ! Ξέρεις τώρα... :happy:

Sony XPERIA Neo V, Samsung Ativ S,

Nokia Lumia 830 Nokia Lumia 1020

Αλλά εγώ θα περιμένω paok με εκκλησία...

Όλοι αυτό περιμένουμε. Έχω ήδη ξεκινήσει νηστεία για να μεταλάβω....:lol:

----- προσθήκη μηνύματος 60 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

μεγειες....

Παίζω λιγο με το raw στα 1020 ετσι στα χαζα και τα αποτελεσματα που μπορεις να πάρεις ειναι παρα πολυ καλα .Βασικα εγω τωρα μαθαίνω απο youtube Κλπ.

Πχ εδω δεν έκανα τιποτα παραμονο να πειράξω το temperature ώστε να φύγει η κιτρινίλα. Αλλα επιπεδα η raw photo.

Iso 100 ,shuter 2sec μιας και ηταν αρκετά σκοτεινά καμια σχέση με το πως φαίνεται.

22833780030_0aec894af5_c.jpgWP_20151111_22_19_31_Raw__highres by kkk1881, on Flickr

23165530231_90143c8ea3_c.jpgWP_20151111_22_19_31_Raw by kkk1881, on Flickr

@Nikos_Mpl:

Το ότι "κραζουμε" το Ζ5 για τη φωτογραφία, είναι λογικό, διότι στο θέμα εδώ εξετάζουμε τις δυνατότητες στη φωτογραφία του κάθε κινητού, και έχουμε τις απόψεις και εμπειρίες μας και κρίνουμε αυτά που βλεπουμε. Ευχαρίστως να διαβασουμε την άποψη σου για τις φωτό του συγκριτικού και να το συζητήσουμε. Πάντως δεν εξετάζουμε τα κινητα σαν σύνολο, μπορεί το Ζ5 σαν συσκευή γενικά να "τα σπάει", αυτό είναι όμως άλλο θέμα ...

Σωστός. Έχεις δίκιο. . Απλά μου φαίνεται πολύ μικρή η διαφορά έως ανύπαρκτη.

----- προσθήκη μηνύματος 47 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Αμα βλεπεις οτι στην τελευταια υπερτερει το z5...συγγνωμη αλλα δεν ξερεις απο φωτογραφια.

Για πες μου στα κουλουράκια που είναι καλύτερη του g4?

Xperience: Nokia 3110,3310, EricssonT65, T68,Z600,k700,k750,k810,G900,C905,nokia N79,N8,xperia ARC S,neo V, P, Τ, Z, Z1, Asus padfone infinity 2, xperia Z1c,M,Galaxy tab S, xperia Z3c, Galaxy S6edge, S7edge, HTC M7, xperia Z5c, G5, S8+, G6, U11, Note 8, OP 5T, Μate 10pro, Lg V30, Galaxy S9+, Note 9, S10+,Zenfone 5z,mate 20 pro,op 7 pro,LG v40,note 10+,p30 pro, xperia 1ii, s20 ultra, s20+, note 20 ultra, LG G8, xperia 5ii,iphone 12 pro max,s21 ultra, OP 9 pro, iphone 13 pro, s22 ultra, a52s 5G, xperia 5iv, a53, s23,s23 ultra, iphone 14 pro, a54, xperia 1v

Σωστός. Έχεις δίκιο. . Απλά μου φαίνεται πολύ μικρή η διαφορά έως ανύπαρκτη.

----- προσθήκη μηνύματος 47 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Για πες μου στα κουλουράκια που είναι καλύτερη του g4?

καλυτερα χρωματα και πολυ περισσοτερη λεπτομερεια το g4...την διαφορα τη βλεπει και τυφλος :X

Απο χρήστες που; Στην Αμερική; Γιατί το 950 υποτίθεται δεν ήρθε στη χώρα μας ακόμα!!!! ;)

Samsung Galaxy  A52s 128/6GB 🙂

καλυτερα χρωματα και πολυ περισσοτερη λεπτομερεια το g4...την διαφορα τη βλεπει και τυφλος :X

εγω βλεπω μια φωτογραφια με 2 υπερφωτισμενα στο κεντρο κουλουρακια, με πολυ πιο σκοτεινα τα πισω, με θολα τα αριστερα κουλουρακια στην κατω, οπως και τα δεξια, ζαλαδα μου ερχεται οταν τα κοιταζω οταν στην πανω ειναι ολα καθαρα. οσο για χρωματα ειναι ιδια, απλα το G4 εχει φωτεισει πιο πολυ τα μπροστινα και φαινεται διαφορετικα απο τα πισω. Αμφιβαλλω αν ειναι καλυτερη η 2η φωτο ή απλα λαθος με πολυ φως στο κεντρο και δυσαναλογα λιγο στο υπολοιπο συν κακη εστιαση.

Παίζω λιγο με το raw στα 1020 ετσι στα χαζα και τα αποτελεσματα που μπορεις να πάρεις ειναι παρα πολυ καλα .Βασικα εγω τωρα μαθαίνω απο youtube Κλπ.

Πχ εδω δεν έκανα τιποτα παραμονο να πειράξω το temperature ώστε να φύγει η κιτρινίλα. Αλλα επιπεδα η raw photo.

Iso 100 ,shuter 2sec μιας και ηταν αρκετά σκοτεινά καμια σχέση με το πως φαίνεται.

22833780030_0aec894af5_c.jpgWP_20151111_22_19_31_Raw__highres by kkk1881, on Flickr

23165530231_90143c8ea3_c.jpgWP_20151111_22_19_31_Raw by kkk1881, on Flickr

Σε καλό δρόμο είσαι. Θα με πριζώσεις να ασχοληθώ και δεν έχω τον χρόνο.....

Σε καλό δρόμο είσαι. Θα με πριζώσεις να ασχοληθώ και δεν έχω τον χρόνο.....

Tωρα που τις βλεπω σε μεγαλη-καλη οθονη και οχι στο laptop μπλεδιζει λιγο ,ηθελε λιγο παραπανω τα κελβιν.Τεσπα η διαφορα ειδικα σε πρόσωπα και το πως μπορείς να τα επεξεργαστεις ειναι τεράστια.

Tωρα που τις βλεπω σε μεγαλη-καλη οθονη και οχι στο laptop μπλεδιζει λιγο ,ηθελε λιγο παραπανω τα κελβιν.Τεσπα η διαφορα ειδικα σε πρόσωπα και το πως μπορείς να τα επεξεργαστεις ειναι τεράστια.

Like για τη προσπαθεια.

Ελπιζω να το συνεχισεις.

Με ποιο προγραμμα "παιζεις" ??

(να υποθεσω απο τα συμφραζομενα οτι παιζεις απο το κινητο?)

@μοντουα..δεν θελει χρονο. Μια αποφαση ειναι.

Like για τη προσπαθεια.

Ελπιζω να το συνεχισεις.

Με ποιο προγραμμα "παιζεις" ??

(να υποθεσω απο τα συμφραζομενα οτι παιζεις απο το κινητο?)

Οσο προλαβαίνω μου αρεσει να ασχολουμε.Αλλα μου φενεται γολγοθας παρα παρα πολλες επιλογες, και οσο περισσοτερα βιντεο βλεπεις αλλο τοσο μπερδευεσαι.

Οχι μεσω photoshop 6 στο pc αλλα νομίζω θα παω σε lightroom καθώς μου φαίνεται πιο εύχρηστο.

Παντως το ξαναλεω γιατι εχω παει την πλακα μου με τα προσωπα.Ειχα βγαλει μια φωτο βραδυ σε μαγαζι και χθες που επεξα λιγο με το raw της τα παιδια ηταν ετοιμα να βγουν απο την φωτο μιλαμε για τρελη διαφορα.Μπορει να ετυχε δεν ξερω .

Οσο προλαβαίνω μου αρεσει να ασχολουμε.Αλλα μου φενεται γολγοθας παρα παρα πολλες επιλογες, και οσο περισσοτερα βιντεο βλεπεις αλλο τοσο μπερδευεσαι.

Οχι μεσω photoshop 6 στο pc αλλα νομίζω θα παω σε lightroom καθώς μου φαίνεται πιο εύχρηστο.

Παντως το ξαναλεω γιατι εχω παει την πλακα μου με τα προσωπα.Ειχα βγαλει μια φωτο βραδυ σε μαγαζι και χθες που επεξα λιγο με το raw της τα παιδια ηταν ετοιμα να βγουν απο την φωτο μιλαμε για τρελη διαφορα.Μπορει να ετυχε δεν ξερω .

Mεινε στο photoshop..Ελπιζω να μην ειναι το CC..: p

Θα μπερδευεσαι στην αρχη ..αλλα ειναι θεμα να μαθεις τι θες να κανεις στη φωτογραφια. Δεν ειναι αναγκη να τα εφαρμοσεις ολα , και αν και κυκλοφοροουν ενα σκασμο tutorial μονο για ενα πραμα..για αρχη θες τα απλα.

Με το καιρο θα μαθαινεις ο,τι υπαρχει αλλα και παλι θα εφαρμοζεις ελαχιστα και σε ελαχιστο βαθμο.

Οποτε εχεις καμμια απορια ριξτην απο δω μερια.

δεν ειναι δικες μου οι φωτο, δεν εχω το 950 και δεν εχω παει Αμερικη.

Άστα αυτά, το πήρες σε trial και σου έκαναν δώρο και υπερατλαντικές διακοπές με τα κονέ που έχεις στη Microsoft και δεν μας το λες! :lol:

----- προσθήκη μηνύματος 3 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

απαντώ κι εγώ γιατί επίσης θέλω να κάνω πολλά με το CM1 και με ρυθμίσεις και με RAW, αλλά πραγματικά χρειάζεται χρόνο με ό,τι κι αν πρόκειται να ασχοληθείς...

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Σε χρήση: Leica Leitz Phone 1, Nokia 808 Pureview

Θα μου επιτρεψετε να διαφωνησω -σε θεμα ανευ ουσιας βεβαια- αλλα περισσοτερο χρονο θελει να παρετε την αποφαση παρα να ασχοληθειτε.

Και δεν το λεω ως κατι ευκολο ..Οσο ασχολεισαι μαθαινεις και βελτιωνεις το workflow σε ο,τι κανεις αλλα αν δεν κανεις το πρωτο βημα ολα τα υπολοιπα ειναι χρονος που δε θα μπειτε στη διαδικασια ποτε να δειτε ποσο πραγματικα ειναι.

Θα μου επιτρεψετε να διαφωνησω -σε θεμα ανευ ουσιας βεβαια- αλλα περισσοτερο χρονο θελει να παρετε την αποφαση παρα να ασχοληθειτε.

Και δεν το λεω ως κατι ευκολο ..Οσο ασχολεισαι μαθαινεις και βελτιωνεις το workflow σε ο,τι κανεις αλλα αν δεν κανεις το πρωτο βημα ολα τα υπολοιπα ειναι χρονος που δε θα μπειτε στη διαδικασια ποτε να δειτε ποσο πραγματικα ειναι.

Κι όμως, είναι και θέμα χρόνου. Ανοίγω το PC 1-2 φορές τον μήνα. 2 μικρά (το ένα μωρο) μου κάνουν PhotoShop κάθε μέρα......:lol: :lol:

----- προσθήκη μηνύματος 98 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

απαντώ κι εγώ γιατί επίσης θέλω να κάνω πολλά με το CM1 και με ρυθμίσεις και με RAW, αλλά πραγματικά χρειάζεται χρόνο με ό,τι κι αν πρόκειται να ασχοληθείς...

Περίμενε να γυρίσει ο paok από το αμερικα για να σε βοηθήσει....:lol: :lol:

Κι όμως, είναι και θέμα χρόνου. Ανοίγω το PC 1-2 φορές τον μήνα. 2 μικρά (το ένα μωρο) μου κάνουν PhotoShop κάθε μέρα......:lol: :lol:

Oχι οτι εχει καμμια σχεση το να δουλευεις στο pc σε σχεση με το κινητο αλλα δοκιμασε(στε) ειτε το lightroom για mobile (δωρεαν στο playstore) το οποιο αν και εχει επιλογες που θελω, σε jpg που το δουλεψα μου μικραινει την αναλυση σε 2048χ1152. Σε dng δεν ξερω αν κανει το ιδιο. Γενικα εχει ωραιες επιλογες.

Αλλο ωραιο προγραμματακι ειναι το snapseed και αυτο δωρεαν. Και αυτο λεγεται οτι διαχειριζεται dng . Σε jpg που το δοκιμασα καλο αλλα θα προτιμουσα το LR αν δεν μου αλλαζε τη αναλυση.

Οποτε θελω παντως το snapseed χρησιμοποιω, αν και προφανως κανενα δεν εχει την ιδια αισθηση στο να μπορω να βλεπω αμεσα τι-που-πως-ποσο βελτιωνει την εικονα ή μη στην οθονη του υπολογιστη μου.

Για οσους μπορουν να δουλευουν στο pc κανενα δεν εχει layers οπως εχει το PS και ειναι το Α και Ω για μενα στο processing.(και για μυρια αλλους)

Θεωρητικα υπαρχει plugin στο LR (για desktop) , το εχω δουλεψει αρκετα και καμποσο αλλα καλο ειναι απλα να μαθετε στο PS. : p

Oυτως η αλλως στο camera raw plugin(το extra παραθυρακι μολις ανοιξετε ενα raw/dng) του PS εχει σχεδον τα παντα απο αυτα που χρησιμοποιησετε στο LR.

Το Lightroom για Android δεν είναι δωρεάν. Ένα trial έχει και μετά ζητά συνδρομή... Και στον υπολογιστή ούτε το Photoshop, ούτε το Photoshop Lightroom είναι δωρεάν... Για δωρεάν πας σε Photoscape, Gimp κλπ...

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Σε χρήση: Leica Leitz Phone 1, Nokia 808 Pureview

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...