Jump to content

Ποιο κινητό βγάζει τις καλύτερες φωτογραφίες; (Νο2)

Κοινοποίηση

Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;  

1.622 members have voted

1. 1. Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;

• Alcatel
      6
    • Apple
      107
    • HTC
      44
    • LG
      102
    • Motorola
      13
    • Nokia
      551
    • Samsung
      290
    • Sony Ericsson
      376
    • ...άλλη εταιρεία
      58
    • ΔΞ/ΔΑ
      75

Recommended Posts

@demon.

Μη το παρεις προσωπικα..κυριολεκτικα δε καιγομαι να διαλεξω και αυτο θα επρεπε να ειναι αρκετο ως απαντηση και δεν ειναι θεμα fanboy-σμου ή μη.

Το "μικρο" τα παει παρα πολυ καλα το εχω γραψει, τοσο καλα που κοιταει στα ισια το g4 στις φωτογραφιες που ανεβασες. Απο κει και περα αν δεν εχω επιλογες που θελω τοτε και πασιφανως καλυτερο να ηταν δεν νομιζω να το προτιμουσα.

Και ξαναγραφω...δεν υπαρχει περιπτωση ενας αισθητηρας με 1/3" μεγεθος να "μπει" στην ιδια συγκριση με 1/2.6 αν δεν ειναι οπως ο συγκεκριμενος. Ακομα και το 4.2mm στο φακο βοηθαει περισσοτερο απο το αν ειχε μεινει με το συνηθες 3.8mm. (τυπικα το καθαρο πλεονεκτημα στο θεμα φακου για τον μεγαλυτερο σενσορα ..δεν ειναι πλεον τοσο καθαρο. Μενει το διαφραγμα βεβαια..αλλα τα εγραψα παραπανω)

Μη μενεις στο υποτιθεμενο απαξιωτικο "δε καιγομαι να διαλεξω"..Η θα ηταν κατι ευδιακριτο απο ολους ή δεν θα ειναι και δεν εχει νοημα να κολλας στο αν καποιος βλεπει καλυτερη τη πρωτη ή την δευτερη.(τυχαια τα "πρωτη", "δευτερη"..).

Καταρχας να σου ξεκαθαρισω οτι δεν παιρνω τιποτα προσωπικα, κανουμε μια απλη συζητηση και τιποτα παραπανω.

Κατα δευτερον, σαφως και τεχνικα δεν ειναι συγκρισιμοι οι φακοι, αυτο ομως δεν παυει να σημαινει οτι δεν υπαρχει ανταγωνισμος και συγκριση. Οπως και να το κανουμε υπαρχει η καλη καμερα, η μετρια και η κακη. Στο στοχαστρο τωρα ειναι τα νεα flagships (g4-i6s-oneplus2-s6-κτλκτλκτλ.)

Για να βγει ενα τετοιο πορισμα θα πρεπει να γινει 1-2-3 και βαλε συγκριτικα. Το τι επιλεγει ο καθε κατασκευαστης να "βαλει" στην Χ συσκευη του και πως θα την αξιοποιησει ειναι αλλη ιστορια...(βλεπε xperia z3 κτλ).

Δεν κολλαω στο ποιος βλεπει καλυτερη την πρωτη η την Χ δευτερη, δεν ειπα ποτε αυτο. Απλα στο συγκριτικο υπαρχουν φωτο που ειναι καλυτερο το i6 και αλλες που ειναι καλυτερο το g4. Και να πω την αληθεια περιμενα απο αρκετα μελη εδω μια πιο "αντικειμενικη" αντιμετωπιση στο συγκριτικο, ποσο μαλλον οταν τα views στο flickr εχουν απο 30 εως και 45 views.

Επισης δεν περιμενω καποιον να μου πει ποια ειναι καλυτερη καμερα η οχι. Ο καθενας επιλεγει με βαση τα "θελω" του και τις αναγκες του. Οπως ειχα πει και λες και εσυ το ιδιο, προτιμας να εχεις manual + dng παρα το καλυτερο αυτοματο. Αυτο δεν σημαινει ομως οτι δεν θελω να ακουσω τις αποψεις ολων εδω μιας και ασχολουμαστε τοσο πολυ με τις καμερες στα κινητα. Ισα ισα γιαυτο και δημοσιευω συνεχως συγκριτικα αντι να τα κραταω για τον εαυτο μου.

Σαφως και θα σεβαστω οτι δεν θες να πεις ποια προτιμας. Οπως ειπες η απαντηση σου αρκει.

Και θα μου επιτρεψεις να σταματησω εδω μην κουρασουμε το νημα με ασκοπα posts απο μεριας μας.

----- προσθήκη μηνύματος 2 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Mωρε λεφτα απο σενσορες βγαζουν ενα σκασμο να φανε και οι κοτες απο καθε εταιρια.

Αφου ανεξαρτοποιειται πλεον το κομματι αυτο.

Aλλα το παρακανουν στο να υστερουν σε αποδοση..

Ποτε δεν το καταλαβα αυτο γιατι το κανουν. Χαρακτηριστικο παραδειγμα το mx4 με το z3. Ιδιος σενσορας, καμια σχεση ουτε μερα ουτε νυχτα. Κανονικα η sony θα επρεπε οπως ειπε και ο saleakos να τους εχει σβησει ολους. Απορω...

• Απαντήσεις 10,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Κάτι παίζει πάντως με το blind συγκριτικό.

Να είναι το Β το LG G4 και πχ στο νυχτερινό με τα στρατιωτάκια να βγαίνει το πιο μαύρο?

Ψήφισα το D (προκύπτει το Nοτε 5), αλλά τώρα δεν είμαι σίγουρος για την εγκυρότητα των λήψεων

(Τα exifs στο iphone είναι σβησμένα)

Edited by babill2004
"Ο θόρυβος δεν αποδεικνύει τίποτα. Συχνά, η κότα που έκανε απλά ένα αβγό κακαρίζει λες και έχει γεννήσει έναν αστεροειδή."

μονο και μονο που ειδα τις βραδινες του g4 που ξερω τι κανει το βραδυ γιατι εχω βγαλει πανω απο 1000 βραδινες φωτο σε ολες τις συνθηκες μου φτανει για να καταλαβω ποσο εγκυρο ειναι το blind συγκριτικο...η γινεται εσκεμμενα η ειναι κουλος ο reviewer, δεν εξηγειτε αλλιως..το μονο κακο ειναι οτι καποιοι ανθρωποι βασιζονται σε αυτα τα δηθεν συγκριτικα που δεν ειναι τιποτα αλλο παρα promotion συγκεκριμενων μοντελων

μονο και μονο που ειδα τις βραδινες του g4 που ξερω τι κανει το βραδυ γιατι εχω βγαλει πανω απο 1000 βραδινες φωτο σε ολες τις συνθηκες μου φτανει για να καταλαβω ποσο εγκυρο ειναι το blind συγκριτικο...η γινεται εσκεμμενα η ειναι κουλος ο reviewer, δεν εξηγειτε αλλιως..το μονο κακο ειναι οτι καποιοι ανθρωποι βασιζονται σε αυτα τα δηθεν συγκριτικα που δεν ειναι τιποτα αλλο παρα promotion συγκεκριμενων μοντελων

Συμφωνω. Και εγω ψηφισα το d (note 5) το οποιο δειχνει καλυτερο σε ολα. (χειροτερο παλι το z5?)

Την εχω πατησει απειρες φορες με τετοιου ειδους συγκριτικα. Ας μην ξεχναμε ομως οτι ολα ειναι και μαρκετινγκ οποτε....περι ορεξεως...

Nα σαι καλα φιλε μου. Ναι θα προτιμησω το lg αλλα σε γενικες γραμμες το iphone απεδωσε υποδειγματικα κατα την γνωμη μου. Δειχνει οτι η apple ανεβαινει σιγα σιγα. Παντα εβγαζε καλες overall φωτο αρκει να μην εχεις απαιτησεις.

Οπως και να χει ειναι το τι ζηταει ο καθενας. Αν καποιος ηθελε μια καμερα snapshot χωρις να τον ενδιαφερουν οι ρυθμισεις και η αναλυση της φωτογραφιας, θα του προτεινα μακραν το iphone6. Αν καποιος ασχολειται με την φωτογραφια και θελει να παρει τα μεγιστα απο την καμερα του με ενα εξισου καλο αυτοματο (οσο μπορει να δωσει ενα κινητο φυσικα) θα του προτεινω μακραν το lg. Για μενα που ειχα το 1020, σε καμερα χωρις ois και χωρις κλειστρο δυσκολα θα ξαναπαω.

Οσο για την φωτο σου τι να πω.....1020 ΑΠΛΑ. Ευκρινεια-χρωμα σε αλλο επιπεδο. Θα μου λειψει αυτη η καμερα.....

----- προσθήκη μηνύματος 4 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Δεν ειναι θεμα αν καιγεσαι η οχι, την γνωμη μας λεμε και τι προτιμουμε φυσικα. Αν καποιος πει προτιμω το Χ η Ψ κινητο και αναφερει και τους λογους που το προτιμα, ακομα καλυτερα.

Αυτος ειναι ο σκοπος του συγκριτικου, να δουμε τι αποδιδει καλυτερα και πως. Και για καθομαι να το φτιαχνω και να το ανεβαζω παει να πει οτι θελω τις αποψεις σας, σε καμια περιπτωση δεν ειμαι fanboy.

Δεν τιθεται θεμα παρεξηγησης προς θεου. Αν ειναι να παρεξηγηθουμε για αυτα, παει να πει οτι δεν εχουμε να ασχοληθουμε με κατι πιο σοβαρο. :)

Σεβαστη η επιλογη σου αν και δεν εχω ασχοληθει με dng. Το εχω σκοπο αμεσα παντως. ;)

----- προσθήκη μηνύματος 104 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Η συγκεκριμενη ειναι οντως το μαυρο της το χαλι αν και ειναι απο το απλο 6αρι οχι το plus (αν και νομιζω τα ιδια θα ειναι πλην του ois).

Αυτο που με εκνευριζει λιγο με την apple ειναι οτι ακομα και στα καινουργια 6s και 6s plus παλι ισχυει το ιδιο σκηνικο...το 6s ΔΕΝ εχει ois ενω το plus εχει. Σε αναγκαζει δηλαδη να παρεις την παντοφλα (μεγαλυτερο αισθητα απο το g4) για να εχεις ois....:confused:

----- προσθήκη μηνύματος 52 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Φιλε μου εξαιρετικες artistic φωτο. Πολυ εντυπωσιακες. Μπραβο σου :up:

Γιώργο, μπραβο για το συγκριτικό και ευχαριστούμε για τον χρόνο σου να το κάνεις.

SEX is like NOKIA (connecting people)

http://i.imgur.com/zWrMLZe.jpg

O γκουρου της nokia ειπε οτι η καμερα του 950 ειναι ανωτερη και απο 808 και απο 1020.

Επισης η oversampled pureview θα εχει μεγεθος 8Mp και οχι 5Mp.

O γκουρου της nokia ειπε οτι η καμερα του 950 ειναι ανωτερη και απο 808 και απο 1020.

Επισης η oversampled pureview θα εχει μεγεθος 8Mp και οχι 5Mp.

Κανόνισε να με βάλεις σε έξοδα......

Υ.Γ. Εγώ θα περιμένω τον γκουρού του φόρουμ.......

Κανόνισε να με βάλεις σε έξοδα......

Υ.Γ. Εγώ θα περιμένω τον γκουρού του φόρουμ.......

χαχα...μαλλον ηρθε η ωρα ν'αλλαξεις κινητο.

Δελεαστικα οσα ακουγονται, αλλα μονο για την καμερα δεν παω σε windows. Ασε που ειναι και πανακριβο:blink:

Δελεαστικα οσα ακουγονται, αλλα μονο για την καμερα δεν παω σε windows. Ασε που ειναι και πανακριβο:blink:

Προσωπικα περιμενω ποιοτητα φωτογραφιας ενα επιπεδο πανω απο το G4.

Προσωπικα περιμενω ποιοτητα φωτογραφιας ενα επιπεδο πανω απο το G4.

εγω βασικα θα το πιστεψω αυτο εφοσον το παρεις και δω φωτογραφιες μονο απο σενα που ξερω οτι παιρνεις αυτο που πρεπει απο τις συσκευες

22150188531_b186e24249_k.jpgBlack and white by takis glossidis, on Flickr.Ανέβασα αυτή την ασπρόμαυρη, αφού με το hdr τα βρίσκω σκούρα...

μπραβο ρε...φοβερη συνθεση!

εγω βασικα θα το πιστεψω αυτο εφοσον το παρεις και δω φωτογραφιες μονο απο σενα που ξερω οτι παιρνεις αυτο που πρεπει απο τις συσκευες

Διαφωνώ με αυτό.

Ο παοκ παίρνει το 110% της συσκευής. ΠΧ στο παρελθόν ανέβασε φοβερες φωτογραφίες με το 930. Αν εγώ ο άσχετος άφηνα το 1020 για το 930 πιστεύοντας πως θα έβγαζα ανάλογες φωτογραφίες, θα τραβούσα τα φρύδια μου στο τέλος.....

----- προσθήκη μηνύματος 6 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Ειναι πολύ ακριβό αλλα σε σχέση με άλλες ναυαρχίδες δεν είναι και τόσο μιας και στην τιμή συμπεριλαμβάνονται συσκευή για το continuum και ασύρματη φόρτιση.

Υ.Γ. Ούτε εγώ θα άφηνα τα WP να πάω σε android για την κάμερα....:)

@montoya Μα γιατι να τα αφησεις, αφου εχουν καλυτερες καμερες...σε αριθμο εφαρμογων υστερουν;)

και με τα 700+ που θα ρθει προσωπικα παντα, πηγαινα σε mirorless εχοντας ενα μεσο android phone για τις αλλες αναγκες μου

-----

Φιλε μου εξαιρετικες artistic φωτο. Πολυ εντυπωσιακες. Μπραβο σου :up:

Πολλα πολλα ΠΟΛΛΑ like!!! :w00t:

Ευχαριστω αν και νομιζω πως το μερος ειναι που κανει τη δουλεια, εχουν μια γοητεια τα παλια εργοστασια κτλ :)

Ανέβασα αυτή την ασπρόμαυρη, αφού με το hdr τα βρίσκω σκούρα...

Προσωπικα μου αρεσει να τραβαω μια φωτογραφια με εντονο hdr και μετα να τη κανω ασπρομαυρη! Ωραια φωτογραφια :happy:

@montoya Μα γιατι να τα αφησεις, αφου εχουν καλυτερες καμερες...σε αριθμο εφαρμογων υστερουν;)

και με τα 700+ που θα ρθει προσωπικα παντα, πηγαινα σε mirorless εχοντας ενα μεσο android phone για τις αλλες αναγκες μου

που τα ειδατε τα 700 ευρω ρε παιδια...το μικρο εχει 499 λιρες

που τα ειδατε τα 700 ευρω ρε παιδια...το μικρο εχει 499 λιρες

Μ. Βρετανία

Microsoft Lumia 950 από 640 ευρώ (£474.99)

Microsoft Lumia 950 XL από 715 ευρώ (£529.98)

Γερμανία:

Microsoft Lumia 950 Dual Sim – 599 ευρώ

Microsoft Lumia 950 XL – 699 ευρώ

Αυστρία:

Microsoft Lumia 950 Dual SIM 32GB – 617 ευρώ

Microsoft Lumia 950 XL Dual SIM 32GB – 680 ευρώ

Ολλανδία:

Microsoft Lumia 950 32GB – 599 ευρώ

Microsoft Lumia 950 XL 32GB – 699 ευρώ

Δεν λεω οτι δεν τα αξιζει, για μενα ειναι πολλα. Στην Ελλαδα πιστευω θα ρθει ακριβοτερα. Και αν ειναι να το παρεις...το XL λεει περισσοτερο

sorry για το off topic

Ευχαριστω αν και νομιζω πως το μερος ειναι που κανει τη δουλεια, εχουν μια γοητεια τα παλια εργοστασια κτλ :)

Προσωπικα μου αρεσει να τραβαω μια φωτογραφια με εντονο hdr και μετα να τη κανω ασπρομαυρη! Ωραια φωτογραφια :happy:

Ευχαριστώ για το σχόλιο..Οι φωτογραφίες σου πραγματικά έχουν μια γοητεία..Προσωπικά το αποφεύγω το hdr ,ισως γιατί δεν έχω το κατάλληλο εργαλείο για να τραβήξω κάτι που θα μου αρέσει.

ανεβηκε τοσο πολυ η λιρα ε?

600€ Γερμανικό ms store. Και βέβαια είναι πολλά τα λεφτά αλλά όπως είπα είναι με οοοοολα τα παρελκόμενα. Το κυριότερο είναι πως μιλάμε για τιμή προπαραγγελίας. Σύντομα θα "στρώσει"......

http://www.microsoftstore.com/store/msde/de_DE/pdp/Microsoft-Lumia-950/productID.326657100

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...