Jump to content

Ποιο κινητό βγάζει τις καλύτερες φωτογραφίες; (Νο2)

Κοινοποίηση

Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;  

1.622 members have voted

1. 1. Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;

• Alcatel
      6
    • Apple
      107
    • HTC
      44
    • LG
      102
    • Motorola
      13
    • Nokia
      551
    • Samsung
      290
    • Sony Ericsson
      376
    • ...άλλη εταιρεία
      58
    • ΔΞ/ΔΑ
      75

Recommended Posts

Αυτό το συγκριτικό παίζει να συγκρίνει μέγεθος κινητών. Γιατί για κάμερες δεν νομίζω. :lol: :lol:

Όμως βάσει αυτής της "ερευνας" θα αγοράσουν πολλοί την επόμενη συσκευή τους και θα πουν "να, το γράφει και στο ίντερνετ ότι βγάζει τις καλύτερες φωτογραφίες"......:p:D:X

SEX is like NOKIA (connecting people)

http://i.imgur.com/zWrMLZe.jpg

• Απαντήσεις 10,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Όμως βάσει αυτής της "ερευνας" θα αγοράσουν πολλοί την επόμενη συσκευή τους και θα πουν "να, το γράφει και στο ίντερνετ ότι βγάζει τις καλύτερες φωτογραφίες"......:p:D:X

Πες το ψέμματα. Επηρρεάζεται πολύς κόσμος απο αυτά. Και καταλήγουν σε αγορές που δεν ανταποκρίνονται σε αυτό που ήθελαν. Είτε αυτό είναι wp, είτε android, είτε ios.

SE k700i - w810i, NOKIA 5310 express music, HTC TynII (Kaiser), SE Xperia mini, Google Nexus S, Nokia Lumia 930, HTC One M8 (Gunmetal Gray), MS Lumia 950 XL White, HTC 10, LG G6, Samsung Galaxy S9

Καλημέρα φίλε Γιώργο ..Ωραίες οι φωτογραφίες δεν λέω ... αλλά τις ομορφαίνει η μικρή περισσότερο ..Να την χαίρεσαι την φάτσα ..Μορφή την κόβω , αλάνι :p

Να σαι καλα φιλε μου σε ευχαριστω...Αλανι δεν λες τιποτα.!!

Θα ηθελα να σχολιασουν και αλλα μελη ομως πως τις βρισκουν γιατι τοσο καιρο λεμε οτι δεν εχουμε προσωπα, θα ηθελα πραγματικα να ακουσω αποψεις.

Δεν μου ειναι καθολου ευκολο να ανεβαζω προσωπα, δεν το κανω ποτε, και εχω κανει εξαιρεση εδω. Αυριο θα κατεβουν οι φωτο δυστυχως.

Edited by demon2411

@mivas

για πες μου εδω βλεπεις oversharpening?

Ωραία φωτό. Δεν ξέρω για μετα-επεξεργασία ή μη, πάντως η συσκευή έχει κάνει κάποια επεξεργασία. Υπάρχει αφαίρεση θορύβου που μειώνει την λεπτομέρεια του texture και μέτρια όξυνση, γενικά ανεκτή για τα δικά μου γούστα. Την επεξεργασία της συσκευής μπορείς να την καταλάβεις αν συγκρίνεις τις φωτογραφίες με συσκευές που έχουν σχετικά μειωμένη επεξεργασία, όπως 808, Ν8, 1020 ή ακόμη και Oppo Find 7 ή Meizu MX4.

Σε σύγκριση με το oversharpening της Samsung πάντως, είναι πολύ καλύτερα έτσι πιστεύω... Το oversharpening μπορεί να δημιουργήσει εντυπωσιακά αποτελέσματα, αλλά είναι κουραστικό στο μάτι κι επίσης τείνει πολύ στο ψεύτικο... Η LG έχει επεξεργασία μεν, αλλά τείνει να ισορροπήσει με αυξημένη αφαίρεση θορύβου. Ανάμεσα σε S6 και G4 με τα όσα έχω δει έως τώρα, θα προτιμούσα την LG για ποικίλους λόγους, χωρίς να σημαίνει ότι έχουν τεράστιες διαφορές.

Υ.Γ. Κάπου που είδα κάτι τρολ τύπου Saintpetrouil και Montoya, μιας και αναφέρατε το CM1, σαφώς και έχει όξυνση και μάλιστα αυξημένη, που την ξεπερνάει μόνο η Samsung, αλλά παρόλα αυτά χάρη στο μεγάλο αισθητήρα, τα μεγάλα εικονοστοιχεία και τα καλής ποιότητας οπτικά στοιχεία, δημιουργεί καθαρές εικόνες υψηλής ποιότητας που τείνουν σε high end Compact... ;)

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Σε χρήση: Leica Leitz Phone 1, Nokia 808 Pureview

Οι σκοτεινες φωτογραφιες στο θεατρο ειναι πολυ δυσκολες. Δεν ξερω πως θα τα πηγαινε το s6-g4 εκει οποτε δεν μπορω να εχω αποψη. Υπαρχει πιθανοτητα να μην τα καταφερναν καλα, αλλα οτι και να λεμε δεν εχουμε δειγματα.

Στο αν θα ξεπεραστει η οχι αυτο θα το δειξει ο χρονος και λογικα πολυ συντομα. Δεν το θεωρω πλεον δυσκολο ουτε και αδυνατο μιας και εχει προχωρησει πολυ καλα ο ανταγωνισμος.

Παρακατω παραθετω 2 χθεσινες. Ολα στο auto εκτος απο το iso, και ο φωτισμος χωρου ειναι 30-40% πιο χαμηλος στην πραγματικοτητα απο οτι βλεπετε στις φωτο.

Λοιπον φιλε Γιωργο, να χαιρεσαι καταρχας το παιδακι σου, στα των φωτο τωρα και οι χθεσινες αλλα και οι σημερινες φωτο ειναι απλα υπεροχες, πολυ δυσκολο να βγουν απο κινητο, και μου φαινεται οτι ουτε και φετος θα ξεπεραστει το 1020, ουτε απο το g4, βεβαια θα το δουμε και στην πραξη :) επισης με βλεπω να παιρνω ενα 1020 για τεστ και για συλλεκτικο κομματι

Lumia 930 Jpeg vs RAW

Εδώ είναι πάνω όπως αποθηκεύτηκε το jpg και κάτω όπως επεξεργάστηκες το raw μετά;

Φαίνεται ξεκάθαρα το πλεονέκτημα του raw αρχείου που μπορείς να το φτιάξεις όπως θέλεις και να κάνεις και HDR-like αποτελέσματα. Μακάρι να μπει και σε περισσότερες σύγχρονες συσκευές.

----- προσθήκη μηνύματος 10 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

[ATTACH]61432[/ATTACH]αυτό είναι μια σύγκριση από τις καλύτερες συσκευές τις αγοράς. Όχι όλες βέβαια

Αυτό είναι ένα σάιτ που κάθε φορά βάζει ένα σκορ σε μια συσκευή για φωτογραφία, βίντεο κλπ, χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις υπόλοιπες... Επομένως, δεν μπορείς να κάνεις σύγκριση με βάση τα σκορ που έχουν μπει κατά καιρούς και να συγκρίνεις π.χ. το 1020 με το iphone 6 που είναι άλλης χρονιάς...

Το σάιτ πάντως αυτό http://connect.dpreview.com/post/7285707615/dpreview-recommends-best-smartphone-cameras

μου φαίνεται κάπως καλύτερο και πιο αντικειμενικό ως προς τα score. Δείτε μετά τις προτάσεις των τελευταίων κινητών, τα score για περασμένες ναυραρχίδες, όπου τα 808 και 1020 έχουν τις υψηλότερες βαθμολογίες.

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Εδώ είναι πάνω όπως αποθηκεύτηκε το jpg και κάτω όπως επεξεργάστηκες το raw μετά;

Φαίνεται ξεκάθαρα το πλεονέκτημα του raw αρχείου που μπορείς να το φτιάξεις όπως θέλεις και να κάνεις και HDR-like αποτελέσματα. Μακάρι να μπει και σε περισσότερες σύγχρονες συσκευές.

----- προσθήκη μηνύματος 10 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Αυτό είναι ένα σάιτ που κάθε φορά βάζει ένα σκορ σε μια συσκευή για φωτογραφία, βίντεο κλπ, χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις υπόλοιπες... Επομένως, δεν μπορείς να κάνεις σύγκριση με βάση τα σκορ που έχουν μπει κατά καιρούς και να συγκρίνεις π.χ. το 1020 με το iphone 6 που είναι άλλης χρονιάς...

Το σάιτ πάντως αυτό http://connect.dpreview.com/post/7285707615/dpreview-recommends-best-smartphone-cameras

μου φαίνεται κάπως καλύτερο και πιο αντικειμενικό ως προς τα score. Δείτε μετά τις προτάσεις των τελευταίων κινητών, τα score για περασμένες ναυραρχίδες, όπου τα 808 και 1020 έχουν τις υψηλότερες βαθμολογίες.

Τεχνικα hdr single shot ειναι και φυσικα δεν βγηκε ετσι απο την καμερα, αλλα βλεπεις τι μπορεις να κανεις με το dng και θα μπορουσε να κανει αλλες 150 διαφορετικες εκδοχες αυτη ειναι η διαφορα. Αυτο που θα ηθελα ειναι να μπορουσες με την μια να το κανεις στην συσκευη σου, θεωρω δεδομενο οτι θα γινει, μιας και εχουν την ισχυ τα τελευταια smartphones να επεξεργαστουν dng πιο ανετα, νομιζω οτι μεχρι και 3 dng μπορουν να ενωσουν, αν και θελει αρκετη ram, αυτο για οσους θελουν να αποφυγουν τον παραγοντα υπολογιστη.

Οσο για το dxomark το score που βγαζει δεν ειναι αποκλειστικα image quality, βαζει μεσα παρα πολλους παραμετρους που δεν ξερει κανεις πως βγαζουν score, δηλαδη πως ειναι δυνατον να βαθμολογουν led flash πιο πανω απο xeon flash.

@demon241

Γιώργο πολύ καλές.

Σίγουρα καλύτερες από το NOTE μου. Τώρα για τα G4 & S6 δεν ξέρω γιατί με 1.8-1.9 υπάρχει μεγάλη διαφορά στο φως που περνάει σε σχέση με το f2.2 του NOTE 4.

Ανεβάζω κι εγώ ένα δείγμα στο dropbox.

https://www.dropbox.com/s/n6edvapzjdcvyj2/20150530_112531.jpg?dl=0

Ευχαριστούμε για τις φωτο που ζητήσαμε.

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

Να σαι καλα φιλε μου σε ευχαριστω...Αλανι δεν λες τιποτα.!!

Θα ηθελα να σχολιασουν και αλλα μελη ομως πως τις βρισκουν γιατι τοσο καιρο λεμε οτι δεν εχουμε προσωπα, θα ηθελα πραγματικα να ακουσω αποψεις.

Δεν μου ειναι καθολου ευκολο να ανεβαζω προσωπα, δεν το κανω ποτε, και εχω κανει εξαιρεση εδω. Αυριο θα κατεβουν οι φωτο δυστυχως.

Σήμερα το πρωί άνοιξα το PC (δυστυχώς βαριέμαι και τις περισσότερες τις βλέπω στο κινητό) και είναι τέλειες (όπως μου είναι ήδη γνωστό....:)). Και πράγματι στο θέατρο ήταν αρκετά δύσκολη αλλά νομίζω ότι τα κατάφερε.

Την κορακλα δεν την σχολιάζω γιατί θα το πάρεις επάνω σου....:lol:

Να την χαίρεσαι.

----- προσθήκη μηνύματος 4 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Υ.Γ. Κάπου που είδα κάτι τρολ τύπου Saintpetrouil και Montoya, μιας και αναφέρατε το CM1, σαφώς και έχει όξυνση και μάλιστα αυξημένη, που την ξεπερνάει μόνο η Samsung, αλλά παρόλα αυτά χάρη στο μεγάλο αισθητήρα, τα μεγάλα εικονοστοιχεία και τα καλής ποιότητας οπτικά στοιχεία, δημιουργεί καθαρές εικόνες υψηλής ποιότητας που τείνουν σε high end Compact... ;)

Ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι αστειευόμαστε (για τον Saintpetrouil δεν είμαι σίγουρος....:lol: ) αλλιώς να κόψω την πλακιτσα (εφόσον ενοχλεί).

----- προσθήκη μηνύματος 7 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Μπα, μάπα είναι. Βγάζει τα 808/1020 πάνω από iPhone 6. Πως είναι δυνατός???

Επίσης τα έχει πάνω και απο το cm1 πράγμα ανήκουστο.....:lol: :lol: :lol:

SEX is like NOKIA (connecting people)

http://i.imgur.com/zWrMLZe.jpg

Montoya από το σχόλιά μου πιστεύω να καταλαβαίνεις ότι δεν πειράζει η "πλακιτσα" :)

Όσο για το CM1, όπως βλέπεις το έχουν 3ο μετά τα 808 και 1020 και πάνω από όλα τα άλλα, ανδροειδή και μη! ;)

Αρχίζει να μου αρέσει αυτό το σάιτ... :cool:

Τα Lumia σε οπτικα μερη δε παιζονται...λογω Carl Zeiss.

Οτι ευκρινεια πιανουν τη μερα...την ιδια ευκρινεια μπορουν να πιασουν και τη νυχτα.

Αυτο δεν μπορει να το κανει αλλο κινητο.

Kαλα και εγω carl zeiss εχω στο κινητο μου που ειναι για πεταμα.

Μια πλαστικουρα ειναι..και ουδεμια σχεση με αυτο που θα επρεπε να νομιζουμε βαση ονοματος.

To g4 απο οτι εχω δει μεχρι στιγμης εχει καλυτερα οπτικα...πολυ πιθανων και το s6.

Το μονο που σωζει το 1020 ειναι το pixel binning. (Αντε και το xeon οταν το θελετε).

Και μονο το pixel binning μπορει να σε ξελασπωσει απο καμποσες διαφορετικες καταστασεις το οποιο ειναι αρκετο απο μονο του για τον οποιοδηποτε.Απο τον εμπειρο μεχρι τον απειρο.

PAOK, πολύ ωραίο το καλλιτεχνικό HDR! :)

Τα Lumia σε οπτικα μερη δε παιζονται...λογω Carl Zeiss.

Οτι ευκρινεια πιανουν τη μερα...την ιδια ευκρινεια μπορουν να πιασουν και τη νυχτα.

Αυτο δεν μπορει να το κανει αλλο κινητο.

Kαλα και εγω carl zeiss εχω στο κινητο μου που ειναι για πεταμα.

Μια πλαστικουρα ειναι..και ουδεμια σχεση με αυτο που θα επρεπε να νομιζουμε βαση ονοματος.

To g4 απο οτι εχω δει μεχρι στιγμης εχει καλυτερα οπτικα...πολυ πιθανων και το s6.

Το μονο που σωζει το 1020 ειναι το pixel binning. (Αντε και το xeon οταν το θελετε).

Και μονο το pixel binning μπορει να σε ξελασπωσει απο καμποσες διαφορετικες καταστασεις το οποιο ειναι αρκετο απο μονο του για τον οποιοδηποτε.Απο τον εμπειρο μεχρι τον απειρο.

Παιδια, τουλαχιστον κρατατε το ενδιαφερον ψηλα!

Καθε φορα νομιζω οτι μπαινω και διαβαζω διαφορετικο θεμα!

HP 5710 θα την θυμάμαι πάντα...

Aν αναφερεσαι σε μενα εχω ξεχωρισει το 1020 οχι ομως για το οτι ειναι windows phone (αντι για android) και σιγουρα oχι επειδη γραφει ενα carl zeiss απο πισω.

Για οσους δυσκολευονται να με παρακολουθησουν, για μενα πρωτιστως μετραει ο σενσορας και μετα συνολικα οι δυνατοτητες που (θα) μου προσφερει, και εκει το 1020 ειναι στις πρωτες επιλογες σαν καμερα..αλλα στις τελευταιες για μενα τουλαχιστον σαν κινητο. "Επιλεξιμο" παντως μιας και υπαρχουν κινητα που δεν αποτελουν καν επιλογη ασχετως καμερας.

Μου εχει καρφωθει το LG G4 τωρα τελευταια στο κεφαλι...

Εμείς περιμένουμε αυτή την στιγμή από την ώρα που ανακοινώθηκε πάντως. :-P

[sIGPIC][/sIGPIC]

flickr-htc one black

cyber gull

δεν είσαι ο μονος

Θα άφηνες το MX4 για το G4? Για την κάμερα πάντως δεν πιστεύω ότι θα είναι καμιά τρομερή αναβάθμιση, μιας και το Meizu έχει αξιόλογη κάμερα που θα έψηνε σχεδόν κι εμένα που έχω 808 και 1020! (σαν σύνολο συσκευής + κάμερα φυσικά). Αν ήταν πιο compact θα το χτυπούσα... Όπως και το τεράστιο G4...

Θα άφηνες το MX4 για το G4? Για την κάμερα πάντως δεν πιστεύω ότι θα είναι καμιά τρομερή αναβάθμιση, μιας και το Meizu έχει αξιόλογη κάμερα που θα έψηνε σχεδόν κι εμένα που έχω 808 και 1020! (σαν σύνολο συσκευής + κάμερα φυσικά). Αν ήταν πιο compact θα το χτυπούσα... Όπως και το τεράστιο G4...

καμια σχεση mivas...ολα στο ιδιο τσουβαλι τα βαλες

f/1.8

color spectrum sensor

laser autofocus

ois 2.0

και απειρες manual ρυθμισεις ...30 sec exp. κ,τλ

καμια σχεση mivas...ολα στο ιδιο τσουβαλι τα βαλες

f/1.8

color spectrum sensor

laser autofocus

ois 2.0

και απειρες manual ρυθμισεις ...30 sec exp. κ,τλ

Λίγο πολύ αυτά τα έχω δει για το G4. Απλά έλεγα ότι και το MX4 είναι αξιόλογη συσκευή και VFM, το G4 παίζει να είναι στην διπλάσια τιμή από το Meizu...

Καθαρά από άποψη κάμερας, το hardware του G4 δείχνει καλή αναβάθμιση, απλά προτιμώ τους πιο φυσικούς αλγορίθμους του MX4... Η LG έχει ακόμη σημαντική αφαίρεση θορύβου, η οποία την κρατάει μακριά από την τελειότητα της φυσικότητας... Γιατί να μην βγει συσκευή με τους αλγόριθμους του 808 στις ημερήσιες και να βάζει αφαίρεση θορύβου σε νυχτερινή λειτουργία μόνο; :(

Λίγο πολύ αυτά τα έχω δει για το G4. Απλά έλεγα ότι και το MX4 είναι αξιόλογη συσκευή και VFM, το G4 παίζει να είναι στην διπλάσια τιμή από το Meizu...

Καθαρά από άποψη κάμερας, το hardware του G4 δείχνει καλή αναβάθμιση, απλά προτιμώ τους πιο φυσικούς αλγορίθμους του MX4... Η LG έχει ακόμη σημαντική αφαίρεση θορύβου, η οποία την κρατάει μακριά από την τελειότητα της φυσικότητας... Γιατί να μην βγει συσκευή με τους αλγόριθμους του 808 στις ημερήσιες και να βάζει αφαίρεση θορύβου σε νυχτερινή λειτουργία μόνο; :(

φτανει μ'αυτο το 808 βρε...αστο ν'αναπαυτει εν ειρηνη.

φτανει μ'αυτο το 808 βρε...αστο ν'αναπαυτει εν ειρηνη.

Κάνε μας τη χάρη... Θα το αγοράσω ξανά..!

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...