Jump to content

Ποιο κινητό βγάζει τις καλύτερες φωτογραφίες; (Νο2)

Κοινοποίηση

Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;  

1.622 members have voted

1. 1. Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;

• Alcatel
      6
    • Apple
      107
    • HTC
      44
    • LG
      102
    • Motorola
      13
    • Nokia
      551
    • Samsung
      290
    • Sony Ericsson
      376
    • ...άλλη εταιρεία
      58
    • ΔΞ/ΔΑ
      75

Recommended Posts

o demon με την ερωτηση που εκανε για το παγωμα σε συνθηκες ημερας μου εβαλε ιδεες και κυνηγησα ενα περιστερι ενω περπαταγε ωστε να το κανω να πεταξει και να το βγαλω, τελικα το πετυχα σε αυτη τη φαση ενω ξεκινησε να πεταει με κλειστρο 1/4000, και εγω εν κινηση εννοειτε δεν ημουν σταθερος

17465950633_f69dbab3f0_c.jpgP50524-102046 by saleakos, on Flickr

• Απαντήσεις 10,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Μια χαρα μπορεις επιτηδες να βγαλεις out of focus μια φωτο που ολα τα αντικειμενα ειναι αρκετα μακρια σου, κανεις manual focus πιο κοντα και μπορεις να τα θολωσεις απο λιγο, εως πολυ, αλλα δεν εκανε αυτο ο συγκεκριμενος, δεν το πιστευω, απλα συγκρινει διαφορετικα πραγματα.

Οσο γι'αυτο ειναι ο σενσορας + φακος, δεν υφιστατε στο jpeg του g4 οσο δεν υφιστατε και στην pureview του 1020, δες το raw του g4 και θα καταλαβεις, δεν ειναι απλα καλοκουρδισμενα, ειναι και υπερ-επεξεργασμενες οι φωτο και για μενα και καλα κανουν, δεν απευθυνονται τα κινητα σε επαγγελματιες/ερασιτεχνες φωτογραφους, αλλα σε καθημερινους χρηστες.

Και εν τελη αυτο που λες συγκριση 5mp pureview με 5mp resized επρεπε να κανει, οχι οτι το 1020 κανει την ιδια επεξεργασια και στην pureview, αλλα τουλαχιστον ειναι πιο κοντα.

Πριν λιγο καιρο δεν λεγαμε για την υπερεστιακη οτι οτιδηποτε περα απο 3 μετρα θα ειναι εστιασμενα ολα?

Αντιστοιχιση σε λιγοτερα mpx δεν παει 5 vs 5 ..παει 5(1020) vs 2000x1125 =2.25mpx (g4)

Ακομα και το 5 vs 4 ευννοει -σαν resize οχι για σαν αποτελεσμα- το νοκια.

Το reframing και το croping ειναι παλι "κατι" απο full resolution σενσορα. Μονο το resize θα ευνοησει τα πολλα mpx.(εστω και απο pixel bining).

Aκομα και το full zoom απο το 1020 ειναι κατι απο το σενσορα μιας και δεν περιλαμβανει resize.

Το υπερεπεξεργασμενες συμπαθατε με δε το βλεπω. Μια χαρα αποτελεσμα βγαζουν.

Ισως φταιει οτι δεν παιζει να ασχοληθεις(γενικα καποιος) με μηχανη της προκοπης και να μην ασχοληθεις ο ιδιος με τα raw 1-1 ..ακομα και με τα πιο απλα.

Oποιαδηποτε φωτο εχετε δει στο ιντερνετ και σας αρεσε απο dslr/kλπ ειναι σιγουρα πιο επεξεργασμενη απο αυτες του g4.

Ακομα και τα jpg αυτων βγαινουν πιο "επεξεργασμενα".

@σαλεακος ..ωραια εικονα γενικοτερα.

Edited by xteacher

Πριν λιγο καιρο δεν λεγαμε για την υπερεστιακη οτι οτιδηποτε περα απο 3 μετρα θα ειναι εστιασμενα ολα?

Αντιστοιχιση σε λιγοτερα mpx δεν παει 5 vs 5 ..παει 5(1020) vs 2000x1125 =2.25mpx (g4)

Ακομα και το 5 vs 4 ευννοει -σαν resize οχι για σαν αποτελεσμα- το νοκια.

Το reframing και το croping ειναι παλι "κατι" απο full resolution σενσορα. Μονο το resize θα ευνοησει τα πολλα mpx.(εστω και απο pixel bining).

Aκομα και το full zoom απο το 1020 ειναι κατι απο το σενσορα μιας και δεν περιλαμβανει resize.

Το υπερεπεξεργασμενες συμπαθατε με δε το βλεπω. Μια χαρα αποτελεσμα βγαζουν.

Ισως φταιει οτι δεν παιζει να ασχοληθεις(γενικα καποιος) με μηχανη της προκοπης και να μην ασχοληθεις ο ιδιος με τα raw 1-1 ..ακομα και με τα πιο απλα.

Oποιαδηποτε φωτο εχετε δει στο ιντερνετ και σας αρεσε απο dslr/kλπ ειναι σιγουρα πιο επεξεργασμενη απο αυτες του g4.

Ακομα και τα jpg αυτων βγαινουν πιο "επεξεργασμενα".

@σαλεακος ..ωραια εικονα γενικοτερα.

Ναι για να ισχυσει η υπερεστιακη πρεπει να βαλεις το manual focus στο απειρο ή εστω απο εκει και περα που το απειρο εχει τελεια εστιαση, αν βαλεις λιγοτερο π.χ. αν η υπερεστιακη σου ειναι τα 5 μετρα και πανω και βαλεις 4,50 μετρα, τα μακρινα θα ειναι λιγο out of focus, αν βαλεις 2 μετρα θα ειναι πολυ out of focus. Οποτε ναι μπορεις εσκεμενα να βγαλεις ελαφρως θολα μακρινα αντικειμενα κυριως αν εχεις και manual focus ρυθμιση.

Οσο για ποια mp μπορουν να θεωρηθουν δικαια δεν καταλαβαινω το σκεπτικο σου, στα 5mp ενας 4:3 αισθητηρας θα εχει 5.000.000 pixel και στα 5mp ενας 16:9 αισθητηρας θα εχει επισης 5.000.000 pixel, απο το ενα frame θα λειπει το πανω κατω μερος, απο το αλλο τα πλαγια, ε συγκρινε το κεντρο, ετσι και αλλιως στις ακρες δεν εχουν την μεγιστη ευκρινεια και φυσικα θα ευνοησει τον μεγαλυτερο αισθητηρα, αλλα ο αισθητηρας του 1020 φτιαχτηκε για supersampling και εχει μικροτερο pixel size ή σχεδον ιδιο με το G4, αρα οχι δεν θα αποδωσει στο 100% και φυσικα οπως εχω γραψει πολλες φορες θα ηταν πολυ καλυτερος με μια αναλυση 10-13mp, αλλα αυτο στο revision 2 αν υπαρξει ποτε.

Οσο για το αν θα πρεπει να ειναι ή οχι επεξεργασμενες οι φωτογραφιες, ναι φυσικα και θα πρεπει να ειναι, δεν εχω γραψει κατι αλλο, αλλα δεν μπορεις να πεις, οτι βλεπεις την επιδοση του σενσορα και του φακου, απο ενα αρχειο που εχει κρυψει τουλαχιστον 1-1,5ev vignetting σε πολυ μεγαλο μερος του frame ουτε καν στις ακρες, εχει αλλαξει κατα πολυ τα χρωματα, τον θορυβο, την ευκρινεια, δεν ειναι δικαιο, απλα και ωραια.

Δεν ειπα οτι το εκανε επιτηδες ή επιτηδες εβαλε το unprocessed jpeg των 36mp για να κανει vs pixel peeping με overprocessed jpeg 16mp, απο αγνοια το εκανε, θα επρεπε να βαλει αντιστοιχα το raw απο το g4 ή να συγκρινει την 5mp pureview απο το 1020 με το jpeg του g4 και για να ειναι και 100% δικαιος θα μπορουσε να κανει και downsize στα 5mp τις φωτο απο το g4. Για την βραδινη τα εκανε λιγο μανταρα με του υπολογισμους και εβαλε υπερβολικα χαμηλη ταχυτητα στο 1020, για να μας πει οτι το g4 πηρε σταθερη φωτο ακομα και σε τοσο χαμηλο φωτισμο, οκ θα μπορουσε να παει και να κανει ενα πιο νορμαλ low light συγκριτικο, με λιγο περισσοτερο φως να κρατησει πιο χαμηλο iso και στις 2 συσκευες ωστε να μπορεσει να παρει μια φωτογραφια που θα μπορουσε να εκτιμηθει και απο τις 2 συσκευες, επισης θα μπορουσε να βγαλει και φωτο με πολλα sec εκθεση και χαμηλο iso, πανω σε τριποδο, οπως θα εκανε ενας νορμαλ ανθρωπος σε τοσο λιγο φως που εχει συσκευες που κανουν πολλα sec εκθεση.

Σαφως και δεν πιστευω οτι το εκανε επιτηδες.

Οσο για τα υπολοιπα που γραφεις συμφωνω 100%.

----- προσθήκη μηνύματος 4 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Καλα κανει κατα τη γνωμη μου. Αυτος ειναι ο σενσορας. Συμπληρωματικα θα μπορουσε να χρησιμοποιησεις και τις pureview, περισσοτερο για high iso συγκριτικο. Οτιδηποτε αλλο θα ηταν σκοπιμη και επιλεξιμη η "επιλογη" του νικητη.

Δλδ αν εκανε συγκριση resized 4mpx απο το g4 τι θα ελεγες?

Θα μου επιτρεψεις να διαφωνησω καθετα. Οταν βγαζεις απεξω την 5αρα η οποια ειναι εκπληκτικη σε ευκρινεια ειναι σαν να αφηνεις απεξω ολους τους αλγοριθμους και ολη την επεξεργασια του pureview. Ξαναλεω οτι δεν εχει καμια σχεση η 5αρα με την 38αρα. Η 5αρα ειναι πολυ καλυτερη.

Οσο για το τελευταιο, τιποτα δεν θα ελεγα φυσικα.!

για ποιο λογο να κανει resize στο g4? Ας συγκρινε την 5αρα pureview με την full resolution του g4. Πραγμα το οποιο εχει συμβει σε απειρα συγκριτικα σε διαφορα site τετοιου τυπου.

----- προσθήκη μηνύματος 102 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Όπως το λες.

Δεν είναι δυνατόν να πληρώνουμε τόσα πολλά για τεχνολογία και να καθόμαστε εμείς να επεξεργαζόμαστε μια μια τις φωτο.

Άλλωστε εκεί θα πάει το πράμα ακόμα και στις επαγγελματικές κάμερες όταν ενσωματώσουν την αντίστοιχη τεχνολογία.

Θα συμφωνησω και εδω 100%.

----- προσθήκη μηνύματος 91 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Παίδες να ανεβάσω 38 και 41mp φωτογραφίες από το 808 να κλάψουμε όλοι μαζί? Εγώ δε πιστεύω ότι έτσι βγαίνουν οι 38άρες στο 1020, σόρυ.

Συμφωνώ, αλλά εσύ ξέρεις ότι δε βγάζει τέτοιες χάλια φωτογραφίες το 1020. Δηλαδή έλεος, πραγματικά δείχνουν απαίσιες. Απλά δε γίνεται.

Η αληθεια ειναι οτι τις ειδα πριν λιγο στον υπολογιστη μου και ομολογω οτι σοκαριστηκα. Οι φωτο του 1020 σε καμια περιπτωση δεν ειναι ετσι, ακομα και στο αυτοματο να τις βγαλω.

----- προσθήκη μηνύματος 68 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

o demon με την ερωτηση που εκανε για το παγωμα σε συνθηκες ημερας μου εβαλε ιδεες και κυνηγησα ενα περιστερι ενω περπαταγε ωστε να το κανω να πεταξει και να το βγαλω, τελικα το πετυχα σε αυτη τη φαση ενω ξεκινησε να πεταει με κλειστρο 1/4000, και εγω εν κινηση εννοειτε δεν ημουν σταθερος

17465950633_f69dbab3f0_c.jpgP50524-102046 by saleakos, on Flickr

Μπραβο ρε συ Saleako.....απιστευτη η φωτογραφια!!!! (θα με κανεις να παρω mx4 παλιανθρωπε....):lol:

Απλα την "πατησες" η εβαλες καποια λειτουργια burst mode?

@montoya εγω φιλε μου κραταω και βλεπω παντα τις 5αρες. Στην fullhd 42" που βλεπω ολες τις φωτο και φαινεται το παραμικρο, ακομα και σε 4k ενος φιλου, απο το fullscreen οι 5αρες αρχιζουν και κανουν pixel λογω χαμηλης αναλυσης απο το 150% και μετα. Εμενα προσωπικα με καλυπτουν. Αν θελω crop μονο τοτε παω στις 38αρες.

----- προσθήκη μηνύματος 12 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Δεν ξέρω αν αυτή η αντιπαράθεση Nokia (Windows) & LG G4 (Android) και οποιουδήποτε android smartphone έχει τελικά πρακτική αξία, ειδικά για κάποιο καταναλωτή που ψάχνει να αγοράσει ένα κινητό με καλή κάμερα. Λίγοι είναι αυτοί (νομίζω) που για χάρη μιας κάμερας θα επιλέξει διαφορετικό λειτουργικό από αυτό που τον βολεύει. Βέβαια κρίνω εξ ιδίου τα αλλότρια, αλλά αν ήταν να έχω 2 κινητά, σε καθημερινή βάση, ένα για τη γενική χρήση και ένα για τις φωτογραφίες, καλύτερα να είχα πάντα μαζί μια πολύ καλή compact που πιθανώς να κόστιζε και λιγότερα.

Ένα mini poll :blink:: Θα αλλάζατε λειτουργικό για χάρην των ικανοτήτων της φωτογραφικής?

Δεν θα το ελεγα αντιπαραθεση, απλα συγκριση. Οταν χρονια τωρα τις καλυτερες καμερες τις εχουν τα 1020 και 808, αυτοματως οτι νεο βγαινει σε smartphone camera το συγκρινεις με αυτα. Η ψαλιδα οσο παει και μικραινει, εγω προσωπικα οπως το εχω ξαναπει μολις βγει καλυτερη καμερα σε κινητο απο το 1020, και χωρις xenon το αλλαζω επιτοπου.

Οσο για το poll εχω φυγει απο το android που μου αρεσει και εχω παει στα wm που δεν μου πολυαρεσουν. Οποτε για μενα το εχω κανει ηδη αυτο που αναφερεις....για χαρη της φωτογραφικης.

Edited by demon2411

Παίδες να ανεβάσω 38 και 41mp φωτογραφίες από το 808 να κλάψουμε όλοι μαζί? Εγώ δε πιστεύω ότι έτσι βγαίνουν οι 38άρες στο 1020, σόρυ.

Συμφωνώ, αλλά εσύ ξέρεις ότι δε βγάζει τέτοιες χάλια φωτογραφίες το 1020. Δηλαδή έλεος, πραγματικά δείχνουν απαίσιες. Απλά δε γίνεται.

Στο βραδυνο τεστ ο κυριος Steve τα εκανε μουσκεμα.

Εγω αμα τα ειχα τα δυο κινητα ...καλυτερο συγκριτικο θα εκανα.Ειπαμε βραδυνο συγκριτικο στο αυτοματο δε γινεται.

Ο τυπος τι εκανε...τα εβαλε και τα δυο στο auto και πηγε να βγαλει Night landscapes.

To αποτελεσμα ηταν το εξης....το 1020 τραβηξε με 1/4 και iso 2000.

To lg g4 τραβηξε με Night mode...εκανε δηλαδη πολλαπλες ληψεις και τις ενωσε.

Αντε βγαλε ακρη...

Θα μου επιτρεψεις να διαφωνησω καθετα. Οταν βγαζεις απεξω την 5αρα η οποια ειναι εκπληκτικη σε ευκρινεια ειναι σαν να αφηνεις απεξω ολους τους αλγοριθμους και ολη την επεξεργασια του pureview. Ξαναλεω οτι δεν εχει καμια σχεση η 5αρα με την 38αρα. Η 5αρα ειναι πολυ καλυτερη.

Οσο για το τελευταιο, τιποτα δεν θα ελεγα φυσικα.!

για ποιο λογο να κανει resize στο g4? Ας συγκρινε την 5αρα pureview με την full resolution του g4. Πραγμα το οποιο εχει συμβει σε απειρα συγκριτικα σε διαφορα site τετοιου τυπου.

Για τον ιδιο λογο που θες να κανει συγκριση τη 5αρα pureview.

Δεν υπαρχουν συγκριτικα "τετοια τυπου". Θα διαφωνησω καθετα οριζοντια και σε ολες τις ενδιαμεσες.

Συγκριτικο της προκοπης δεν υπαρχει. Θα πρεπει να τα δεις ολα για να βγαλεις ενα σωστο(τερο) συμπερασμα.

5αρα pureview απο 1020 vs οτιδηποτε αλλο @full resolution δεν στεκει συγκριση απο μονο του Οποιος το κανει και μεινει σε αυτη ειναι biased οσο δε παει και η γνωμη του θα πρεπει να αποφευγεται.

Οριστε και λιγο μαγειρεμενο το αρχειο του 1020, το κακο ειναι οτι δεν εδωσε τουλαχιστον το raw ο ασχετος, αλλα και το jpeg μας κανει, μιας και δεν εχει σχεδον καθολου επεξεργασια, ειχε πολυ περιθωριο βελτιωσης, οποτε σωστοτερο exposure, tone mapping, oversaturation, sharpering, noise reduction και οτι φυσικα αλλο κανει ο αλγοριθμος της lg και κατεβασα την αναλυση στα 17mp.

http://i1372.photobucket.com/albums/ag340/razorh333/roof-1020-edited_zps0744s433.jpg

δεν ειναι και το καλυτερο δυνατο αποτελεσμα αλλα γενικα αυτη ειναι η ιδεα.

Σε οποιαδηποτε μηχανη δινεις το raw στο χρηστη και αποφασιζει αυτος τι και πως.

υγ

sharpness kai noise reduction ειναι ας πουμε αντιθετες εννοιες. Δε ξερω πως επεξεργαστηκες αλλα θελει raw ..μπολικο clarity και να παιξεις με hsl στα χρωματα που σου δινει και οχι στη γενικη εικονα με vibrance πχ .Tην ψιλοεσφαξες.

Αν εχεις αλλη μηχανη και επεξεργαζεσαι γενικα αλλες φωτογραφιες βαλε noiseware και κανε noise reduction μονο μεσω αυτου του προγραμματος(plugin).

Μπραβο ρε συ Saleako.....απιστευτη η φωτογραφια!!!! (θα με κανεις να παρω mx4 παλιανθρωπε....):lol:

Απλα την "πατησες" η εβαλες καποια λειτουργια burst mode?

να σαι καλα φιλε, οχι μια ληψη εκανα, σε αυτες τις περιπτωσεις δεν εχεις και δευτερη :lol: ενταξει πρεπει να σου κατσει και η στιγμη

Στο βραδυνο τεστ ο κυριος Steve τα εκανε μουσκεμα.

Εγω αμα τα ειχα τα δυο κινητα ...καλυτερο συγκριτικο θα εκανα.Ειπαμε βραδυνο συγκριτικο στο αυτοματο δε γινεται.

Ο τυπος τι εκανε...τα εβαλε και τα δυο στο auto και πηγε να βγαλει Night landscapes.

To αποτελεσμα ηταν το εξης....το 1020 τραβηξε με 1/4 και iso 2000.

To lg g4 τραβηξε με Night mode...εκανε δηλαδη πολλαπλες ληψεις και τις ενωσε.

Αντε βγαλε ακρη...

λιγο ακυρο σαν συγκριτικο, εφοσον και τα 2 κινητα εχουν χειροκινητες ρυθμισεις δεν ηθελε και πολυ σκεψη, και εννοειτε οτι με 2000 iso θα ειναι χαλια η φωτο, αλλα με 1/4 κλειστρο σαν πολυ δεν ανεβασε iso το 1020;

Edited by Saleakos

Ας τελειώσει Επιτέλους αυτή η ιστορία μεταξύ 1020 και οποιοδηποτε αλλού τηλεφώνου..ήταν ο βασιλιάς της φώτο το 1020..ήταν όμως..πλέον εδώ και ένα χρόνο Υπάρχουν κινητά που το πλησίασαν Η το ξεπέρασαν..περιμένετε το επόμενο lumia Η nokia..ακόμη και στην φώτο έμεινε πίσω..στα υπόλοιπα ήταν πάντα πίσω

Φιλικά Γιώργος

Ας τελειώσει Επιτέλους αυτή η ιστορία μεταξύ 1020 και οποιοδηποτε αλλού τηλεφώνου..ήταν ο βασιλιάς της φώτο το 1020..ήταν όμως..πλέον εδώ και ένα χρόνο Υπάρχουν κινητά που το πλησίασαν Η το ξεπέρασαν..περιμένετε το επόμενο lumia Η nokia..ακόμη και στην φώτο έμεινε πίσω..στα υπόλοιπα ήταν πάντα πίσω

Βασικα η MS απο τοτε που πηρε την τεχνολογια pureview δεν εκανε μισο βημα μπρος :lol:

Τhere is nothing more powerful than the human being itself ,

Οι φωτογραφικές μου στιγμές --> flickr - instagram :!:

Oneplus 5 - 128GB

δεν ειναι και το καλυτερο δυνατο αποτελεσμα αλλα γενικα αυτη ειναι η ιδεα.

Σε οποιαδηποτε μηχανη δινεις το raw στο χρηστη και αποφασιζει αυτος τι και πως.

υγ

sharpness kai noise reduction ειναι ας πουμε αντιθετες εννοιες. Δε ξερω πως επεξεργαστηκες αλλα θελει raw ..μπολικο clarity και να παιξεις με hsl στα χρωματα που σου δινει και οχι στη γενικη εικονα με vibrance πχ .Tην ψιλοεσφαξες.

Αν εχεις αλλη μηχανη και επεξεργαζεσαι γενικα αλλες φωτογραφιες βαλε noiseware και κανε noise reduction μονο μεσω αυτου του προγραμματος(plugin).

Ειδες να δινει πουθενα raw? Μεσα σε 1 λεπτο την εφτιαξα και για jpeg καλη βγηκε και πολυ το φιλοσοφισα κιολας, το saturation-vibrance ειναι αλα samsung που τοσο αρεσει στις μερες μας, αυτο το πρασινο φωσφοριζε που βγαινουν ολα τα δεντρα με hdr.

Για τον ιδιο λογο που θες να κανει συγκριση τη 5αρα pureview.

Δεν υπαρχουν συγκριτικα "τετοια τυπου". Θα διαφωνησω καθετα οριζοντια και σε ολες τις ενδιαμεσες.

Συγκριτικο της προκοπης δεν υπαρχει. Θα πρεπει να τα δεις ολα για να βγαλεις ενα σωστο(τερο) συμπερασμα.

5αρα pureview απο 1020 vs οτιδηποτε αλλο @full resolution δεν στεκει συγκριση απο μονο του Οποιος το κανει και μεινει σε αυτη ειναι biased οσο δε παει και η γνωμη του θα πρεπει να αποφευγεται.

Ο καθένας έχει την αποψη του και την γνώμη του. Το τι θα πρέπει να αποφεύγεται και τι όχι δεν θα το κρίνω ούτε εγώ ούτε εσυ.

Η 5αρα pureview ειναι η φωτογραφία που χρησιμοποιεί το μεγαλύτερο ποσοστό των χρηστών του 1020. Το να καταργήσουμε και να αφήσουμε στην άκρη το μεγαλύτερο ατου των 1020 και 808 που ειναι το pureview ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω. Θεωρώ ότι το κάθε κινητό είτε σε αυτόματο είτε σε manual θα πρέπει να κρίνεται για τα μέγιστα που δίνει. Δεν θα συμφωνήσουμε σε αυτό το κομμάτι οποτε ας το αφήσουμε καλύτερα. Για μένα το συγκριτικό του Steve αυτή τη φορά δυστυχώς ειναι άκυρο κ έχω εξηγήσει τους λόγους.

.

----- προσθήκη μηνύματος 3 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Το 1020 θεωρείται ως σημείο αναφοράς στα καμεροτηλεφωνα γιαυτο και γίνονται όλες οι συγκρίσεις. Όσο για τα κινητά που το ξεπέρασαν αν θες βρεσμου ένα από τα σύγχρονα θα με βοηθήσεις πολυ γιατί το ψάχνω ακόμα....φυσικα στην καμερα αναφερομαι κ οχι σαν συσκευη. και δεν ειρωνεύομαι μιλάω πολυ σοβαρά.

@razor αισθητή η βελτίωση που της έκανες....

Edited by demon2411

Το 1020 θεωρείται ως σημείο αναφοράς στα καμεροτηλεφωνα γιαυτο και γίνονται όλες οι συγκρίσεις. Όσο για τα κινητά που το ξεπέρασαν αν θες βρεσμου ένα από τα σύγχρονα θα με βοηθήσεις πολυ γιατί το ψάχνω ακόμα....φυσικα στην καμερα αναφερομαι κ οχι σαν συσκευη. και δεν ειρωνεύομαι μιλάω πολυ σοβαρά.

@razor αισθητή η βελτίωση που της έκανες....

Κοίταξε, αν υποθέσουμε οτι θελεις να εχεις καμεροτηλέφωνο όχι μονο για την κάμερα αλλα και για χρήση smartphone (γιατι αν ηθελες σκετη καμερα φανταζομαι θα αγοραζες καποια εξαιρετικη compact/mirrorless) τότε τα S6 & G4 είναι η απάντηση στην αναζήτηση σου. Γιατί ακόμα και να μην το ξεπέρασαν (επειδή είναι κάτι υπό συζητηση) , το εχουν φτάσει στα ίδια επίπεδα στην κάμερα και ξεπεράσει κατά πολλά σκαλιά στα υπόλοιπα. Οποτε overall με μια απο αυτες τις 2 συσκευες θα εχεις κανει μια σημαντικοτατη αναβαθμιση. :) .

Στο λεω έχοντας κατασταλάξει για εμένα προσωπικα με αγορα mirrorless, μιας και θελω φωτογραφικα αποτελεσματα επαγγελματικου επιπεδου για το Hobby που λατρευω. Θα επιστρεψω στην αναζητηση camera-smartphone σε 2-3 χρονια που το επιπεδο θα εχει ανέβει αισθητά. Εσυ ομως που θελεις 2 σε 1 και συμβιβαζεσαι με το εξαιρετικο μεν, με ταβανι δε αποτελεσμα που προσφερουν τα smartphones, τα 2 που σου ανεφερα και εφτασαν στη φωγραφια το 1020, το ξεπέρασαν στο βίντεο και στην ταχυτητα λήψης, ενω και σαν smartphones ειναι πολυ πιο πανω απο το 1020.

Dedicated camera-phone δεν νομιζω να βγαλει η MS στα κοντα. Δεν τους ενδιαφερει να χτυπησουν αυτο το αγοραστικο κοινο. Αρκουνται σε 20-30MP pureview μικρου μεγεθους αισθητηρα που τους δινει αποτελεσματα του 8-8.5/10. Αποτελεσματα που οι 9/10 καταναλωτες ειναι υπερ-ευχαριστημενοι.

Edited by SaintPetrouil

Oneplus 5 - 128GB

Πιστεύω τα συγκριτικά στα κινητά θα έπρεπε να είναι με δύο φωτογραφίες από το καθένα. Μια στο αυτόματο (είτε νύχτα είτε μέρα) και μια με τις καλύτερες ρυθμίσεις για την εκάστοτε σκηνή που μπορεί να δώσει το κάθε κινητό.

Πιστεύω τα συγκριτικά στα κινητά θα έπρεπε να είναι με δύο φωτογραφίες από το καθένα. Μια στο αυτόματο (είτε νύχτα είτε μέρα) και μια με τις καλύτερες ρυθμίσεις για την εκάστοτε σκηνή που μπορεί να δώσει το κάθε κινητό.

Δεν πολυσυμφωνώ. Για το αυτοματο μαζι σου, αλλα μετα καποιο κινητο μπορει να απαιτει 10 ρυθμισεις και 2-3 δοκιμες, ενω ενα αλλο να απαιτει 1-2 ρυθμισεις και με την πρωτη να εχεις καλυτερο αποτελεσμα, σε manual μεν, αλλα με ελαχιστο κοπο

Oneplus 5 - 128GB

Δεν πολυσυμφωνώ. Για το αυτοματο μαζι σου, αλλα μετα καποιο κινητο μπορει να απαιτει 10 ρυθμισεις και 2-3 δοκιμες, ενω ενα αλλο να απαιτει 1-2 ρυθμισεις και με την πρωτη να εχεις καλυτερο αποτελεσμα, σε manual μεν, αλλα με ελαχιστο κοπο

O Steve επρεπε να κανει το εξης στις βραδυνες ...

Επρεπε να βαλει ταχυητα 1/4...που ειναι οριακα να μη βγει κουνημενη και iso 400.

Και μετα θα βλεπαμε τι φως επιασε το καθε κινητο, τι θορυβο εχει και ποιο εχει περισσοτερη λεπτομερεια.Απλα πραγματα.

Πρόβλημα του κάθε κινητού. Το θέμα είναι να δούμε το βέλτιστο αποτέλεσμα που μπορεί να αποδώσει η κάθε συσκευή, ποιος νοιάστηκε αν θέλει κάποια παραπάνω ρυθμίσεις ή όχι. Για όσους δε θέλουν ρυθμίσεις, γιαυτό είπα και στο αυτόματο.

O Steve επρεπε να κανει το εξης στις βραδυνες ...

Επρεπε να βαλει ταχυητα 1/4...που ειναι οριακα να μη βγει κουνημενη και iso 400.

Και μετα θα βλεπαμε τι φως επιασε το καθε κινητο, τι θορυβο εχει και ποιο εχει περισσοτερη λεπτομερεια.Απλα πραγματα.

Αυτό εξηγώ και πιο πάνω, ότι προσωπικά δε με νοιάζει τι φως πιάνει το κάθε κινητό με το ίδιο iso κτλ. Αυτό είναι τεχνικό ίσως τεστ για τον φακό. Εμένα με νοιάζει από κάθε κινητό πόσο καλύτερη φωτογραφία μπορώ να πάρω.

Edited by Moralas

Πρόβλημα του κάθε κινητού. Το θέμα είναι να δούμε το βέλτιστο αποτέλεσμα που μπορεί να αποδώσει η κάθε συσκευή, ποιος νοιάστηκε αν θέλει κάποια παραπάνω ρυθμίσεις ή όχι. Για όσους δε θέλουν ρυθμίσεις, γιαυτό είπα και στο αυτόματο.

Αυτό εξηγώ και πιο πάνω, ότι προσωπικά δε με νοιάζει τι φως πιάνει το κάθε κινητό με το ίδιο iso κτλ. Αυτό είναι τεχνικό ίσως τεστ για τον φακό. Εμένα με νοιάζει από κάθε κινητό πόσο καλύτερη φωτογραφία μπορώ να πάρω.

Ναι, απλά αν το μη αυτόματο είναι απλα μια αλλαγή στο ISO στα γρήγορα, τότε έχει διαφορα από άλλες συσκευές που σε κουράζουν με πολλές δοκιμές.

Oneplus 5 - 128GB

Περιμένω και γω να μας πεις ποιο το ξεπέρασε (συμφωνώ στο πλησίασαν).

Στο ότι η Nokia ήταν ΠΑΝΤΑ πίσω μόνο ως αστείο το παίρνω.

@moralas απορώ.......

SEX is like NOKIA (connecting people)

http://i.imgur.com/zWrMLZe.jpg

Ειδες να δινει πουθενα raw? Μεσα σε 1 λεπτο την εφτιαξα και για jpeg καλη βγηκε και πολυ το φιλοσοφισα κιολας, το saturation-vibrance ειναι αλα samsung που τοσο αρεσει στις μερες μας, αυτο το πρασινο φωσφοριζε που βγαινουν ολα τα δεντρα με hdr.

ειδα οτι δεν δινει..απλα λεω οτι για jpg δεν μπορεις να εχεις εφαμιλλο αποτελεσμα με το αν ειχες raw ασχετως του ποσο ειχε επεμβει το κινητο.

Μονο απο τη συμπιεση που θα κανει θα σε περιοριζε καπως. (αν για για 34mpx ειχες 2mb δλδ).

saturation-vibrance μονο αλα samsung δεν ειναι ..

Και δεν εχω καν samsung ...ουτε με ενδιαφερει κιολας να υποστηριξω καποιο κινητο. Ουτε καν να "επιλεξω" μαρκα δλδ ειτε νοκια ειτε οποιαδηποτε αλλη.

Υποθετω το "σωστο" συγκριτικο ειναι αυτο που βγαζει το κινητο του καθενος καλυτερο απο τα υπολοιπα.

Οκ ..ας περιμενω τις επομενες φωτος καλυτερα....(@saleakos)

ειδα οτι δεν δινει..απλα λεω οτι για jpg δεν μπορεις να εχεις εφαμιλλο αποτελεσμα με το αν ειχες raw ασχετως του ποσο ειχε επεμβει το κινητο.

Μονο απο τη συμπιεση που θα κανει θα σε περιοριζε καπως. (αν για για 34mpx ειχες 2mb δλδ).

saturation-vibrance μονο αλα samsung δεν ειναι ..

Και δεν εχω καν samsung ...ουτε με ενδιαφερει κιολας να υποστηριξω καποιο κινητο. Ουτε καν να "επιλεξω" μαρκα δλδ ειτε νοκια ειτε οποιαδηποτε αλλη.

Υποθετω το "σωστο" συγκριτικο ειναι αυτο που βγαζει το κινητο του καθενος καλυτερο απο τα υπολοιπα.

Οκ ..ας περιμενω τις επομενες φωτος καλυτερα....(@saleakos)

9mb ειναι το jpeg και δεν ειναι επεξεργαμενο ειναι βεβαια συμπιεσμενο, το ξερω οτι με raw ειναι καλυτερα, το οτι εκανα oversaturation και vibrance το εγραψα εξ αρχης και το κανουν πολλα κινητα κυριως στο hdr, ισως με λιγοτερη υπερβολη, αλλα το κανουν. Δεν εχω 1020, ειχα ομως και ξερω οτι δεν βγαζει τοσο χαλια φωτογραφιες, κυριως αν ξερεις να το δουλευεις και εχω γραψει και ολα τα θεματα του, το πιο πιθανον μαλιστα ειναι καποια στιγμη να παρω το g4 και εχω γραψει απειρες φορες, οτι ειμαι υπερ της point n shoot λειτουργιας και της αυτοματης επεξεργασιας στα κινητα και οχι το ποσο καλο raw δινουν ή αν εχουν manual ρυθμισεις.

Oλα τα jpg ειναι επεξεργασμενα αρχεια. Εξορισμου δεν υπαρχει ανεπεξεργαστο jpg. Ακομα και αν δεν υπαρχει επιλογη για raw.

Πιο ευκολα χανεις πληροφορια στο jpg απο την συμπιεση παρα απο την επεξεργασια. Περισσοτερη πληροφορια θα βρεις στο raw μιας και δεν περιοριζεσαι στο 8bit rgb.

(το οτι μπορεσες και επεξεργαστηκες -με τον οποιο τροπο- το jpg δεν ηταν επειδη "δεν ειχε επεξεργασια" ηταν επειδη ηταν 9mb..)

Τελος ,αν ξερει καποιος να παιρνει φωτογραφιες θα παιρνει καλες φωτογραφιες με οποιοδηποτε εξοπλισμο. Αν δεν ξερει και d4 να παρει παλι χαλια θα βγαζει και ουτε θα ξερει το λογο.

Αν εισαι υπερ της point+shoot τοτε το 1020 ειναι χειροτερο απο το g4+s6 και δεν χρειαζεται να ψαχνει οποιοσδηποτε δικαιολογια γιατι πηγε τοσο χαλια στο οποιο review.

y,g

ΠΕρι hdr εχεις γραψει πιο σωστα πραματα απο το "ανεβαζουν vibrance και saturation"..

Edited by xteacher

Κοίταξε, αν υποθέσουμε οτι θελεις να εχεις καμεροτηλέφωνο όχι μονο για την κάμερα αλλα και για χρήση smartphone (γιατι αν ηθελες σκετη καμερα φανταζομαι θα αγοραζες καποια εξαιρετικη compact/mirrorless) τότε τα S6 & G4 είναι η απάντηση στην αναζήτηση σου. Γιατί ακόμα και να μην το ξεπέρασαν (επειδή είναι κάτι υπό συζητηση) , το εχουν φτάσει στα ίδια επίπεδα στην κάμερα και ξεπεράσει κατά πολλά σκαλιά στα υπόλοιπα. Οποτε overall με μια απο αυτες τις 2 συσκευες θα εχεις κανει μια σημαντικοτατη αναβαθμιση. :) .

Στο λεω έχοντας κατασταλάξει για εμένα προσωπικα με αγορα mirrorless, μιας και θελω φωτογραφικα αποτελεσματα επαγγελματικου επιπεδου για το Hobby που λατρευω. Θα επιστρεψω στην αναζητηση camera-smartphone σε 2-3 χρονια που το επιπεδο θα εχει ανέβει αισθητά. Εσυ ομως που θελεις 2 σε 1 και συμβιβαζεσαι με το εξαιρετικο μεν, με ταβανι δε αποτελεσμα που προσφερουν τα smartphones, τα 2 που σου ανεφερα και εφτασαν στη φωγραφια το 1020, το ξεπέρασαν στο βίντεο και στην ταχυτητα λήψης, ενω και σαν smartphones ειναι πολυ πιο πανω απο το 1020.

Dedicated camera-phone δεν νομιζω να βγαλει η MS στα κοντα. Δεν τους ενδιαφερει να χτυπησουν αυτο το αγοραστικο κοινο. Αρκουνται σε 20-30MP pureview μικρου μεγεθους αισθητηρα που τους δινει αποτελεσματα του 8-8.5/10. Αποτελεσματα που οι 9/10 καταναλωτες ειναι υπερ-ευχαριστημενοι.

Πολυ σωστο το σκεπτικο σου ετσι οπως εχεις κινηθει γιατι ξερεις τι θες...Απλα εγω θελω καμεροτηλεφωνο.

Τωρα οσο για το αν ξεπερασαν το 1020, το s6 δεν μπορω να πω οτι μου εχει δειξει καλυτερη φωτογραφια απο αυτη του 1020 ακομα και το xenon να παραλειψω. Σε ημερησιες ειναι εξαιρετικα καλο και πολυ κοντα, (σε μερικες περιπτωσεις λογω hdr λιγο καλυτερο ισως) στις βραδυνες εχει περιθωρια βελτιωσης, αλλα θα εχω καλυτερη εικονα οταν παρει manual κλειστρο.

Εχω αναφερει πολλες φορες οτι η ψαλιδα εχει μικρυνει σημαντικα και αυτο ειναι καλο. Το s6 σαφως εχει καλυτερο video μιας και τραβαει 4k (απο την αλλη το fullhd του 1020 ειναι καλο αλλα το lossless zoom ειναι ολα τα λεφτα-δεν χανει καθολου λεπτομερεια), το s6 παλι εχει hdr και ολα τα καλα του κοσμου,ταχυτητα ληψης οπως ειπες, (σαν συσκευες ουτε καν θα μπω στην διαδικασια να τις συγκρινω, καταλαβαινεις απο μονος σου οτι ειναι ετη φωτος μπροστα το s6 και ειναι λογικο λογω ηλικιας). Σε android σαφως και ειναι απο τα καλυτερα ισως το καλυτερο σε καμερα+specs.

Για το g4 εχω πολυ καλο προαισθημα αλλα αν δεν το πιασω στα χερια μου δεν μπορω να εχω αποψη...η τουλαχιστον καποιο μελος απο εδω αν το παρει με το καλο.

Και ξαναλεω ειμαι android fan οχι windows. Το 1020 το κραταω μονο και μονο για την καμερα (το θεωρω καλυτερο απο μια μικρη compact) και για το οτι σαν συσκευη κανει λιγα παραπανω απο τα βασικα.

----- προσθήκη μηνύματος 10 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Αν εισαι υπερ της point+shoot τοτε το 1020 ειναι χειροτερο απο το g4+s6 και δεν χρειαζεται να ψαχνει οποιοσδηποτε δικαιολογια γιατι πηγε τοσο χαλια στο οποιο review.

y,g

ΠΕρι hdr εχεις γραψει πιο σωστα πραματα απο το "ανεβαζουν vibrance και saturation"..

Πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω γιατι εισαι τοσο απολυτος σε κατι το οποιο δεν το εχεις πιασει στα χερια σου.

Αν ειχες και τα 3 κινητα και τραβουσες αναλογες ληψεις θα εβλεπες και απο μονος σου διαφορετικα πραγματα. Εχουν αναφερει τοσα ατομα οτι το 1020 δεν βγαζει αυτο το αποτελεσμα οπως στο συγκριτικο του steve. Εχω βγαλει 4 φορες καλυτερη φωτογραφια στο ΑΥΤΟΜΑΤΟ και σε χειροτερες συνθηκες φωτισμου.

Μπορει το s6+g4 να βγαζουν καλυτερες φωτογραφιες μπορει και οχι. Σαφως πιο ευκολα απο το 1020 λογω ταχυτητας δεν το συζητω καν, το 1020 ειναι αργο μπροστα τους.

Αλλα δεν θεωρω οτι μπορουμε να ειμαστε απολυτοι σε κατι το οποιο δεν το εχουμε πιασει στα χερια μας (lg g4) οπως και δεν θεωρω οτι ψαχνει κανεις δικαιολογιες για το 1020 που σε ολα τα review ηταν καλυτερο απο τον ανταγωνισμο, εκτος απο αυτο του steve για τους λογους που προαναφερθηκαν.

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...