Jump to content

Ποιο κινητό βγάζει τις καλύτερες φωτογραφίες; (Νο2)

Κοινοποίηση

Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;  

1.622 members have voted

1. 1. Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;

• Alcatel
      6
    • Apple
      107
    • HTC
      44
    • LG
      102
    • Motorola
      13
    • Nokia
      551
    • Samsung
      290
    • Sony Ericsson
      376
    • ...άλλη εταιρεία
      58
    • ΔΞ/ΔΑ
      75

Recommended Posts

HDR με 808...

http://i60.tinypic.com/qqtufd.jpg

http://i58.tinypic.com/212wweg.jpg

Ωραίες φωτό! HDR με φυσικά χρώματα, όχι τα artificial κλπ. Στο 808 ποιο πρόγραμμα χρησιμοποίησες;

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Σε χρήση: Leica Leitz Phone 1, Nokia 808 Pureview

• Απαντήσεις 10,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Ωραίες φωτό! HDR με φυσικά χρώματα, όχι τα artificial κλπ. Στο 808 ποιο πρόγραμμα χρησιμοποίησες;

Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν με το HDRpro Camera (του γνωστού harald meyer) και οι hdr φωτογραφίες προέκυψαν με το HDRProDesktop που στο δίνει η ίδια εταιρία για να ενώσει τις πρωτότυπες και να βγει η τελική hdr φωτογραφία.

Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν με το HDRpro Camera (του γνωστού harald meyer) και οι hdr φωτογραφίες προέκυψαν με το HDRProDesktop που στο δίνει η ίδια εταιρία για να ενώσει τις πρωτότυπες και να βγει η τελική hdr φωτογραφία.

Thanks!!! Nokia 808 + Harald Meyer apps + great photpgrapher = Astonishing photos!!! :happy:

Θα το έχω κι εγώ υπόψη μου το πρόγραμμα, έτσι κι αλλιώς έχω κάνει συλλογή από τις εφαρμογές του, ας προσθέσω άλλη μία!

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Άντε να σε δω να σπας το find ......Γιατί εγώ δεν το κατάφερα

Κατά τη γνώμη μου, δεν έχει δυνατότητες το oppo...

Εγώ τουλάχιστον όσο τέσταρα σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να φτάσει το 1020, αλλά ακόμα είναι και χειρότερο απο άλλες συσκευές που έχω δοκιμάσει. Οι ειδικές του λειτουργίες μπορεί να είναι καλώς δεκτές μεν, αλλά αυτό δεν φτάνει. Ούτε η HD είναι τελικά καλής ανάλυσης κατά τη γνώμη μου, ούτε το HDR με καίει τόσο πολύ στην καθημερινή χρήση, με όποιο αποτέλεσμα καλό ή κακό το κρίνει ο καθένας, ακόμα και σε ειδικές συνθήκες.

Είναι μια καλή και γρήγορη συσκευή, αλλά απο φωτογραφίες είναι μέτριο για μένα, ούτε καν αρκετά καλό.

HP 5710 θα την θυμάμαι πάντα...

Περι iphone6.

Δικό μου συμπέρασμα ότι έχει κάνει αρκετά καλή δουλειά η apple. Φυσικά έχει κάνει καλή δουλειά όσο την αφήνουν οι παραξενιές της και εννοώ τις ανύπαρκτες ρυθμίσεις κάμερας κτλ. Άρα για κάμερα-ένα κλικ είναι αρκετά καλή. Φυσικά δεν έχει καμιά πιθανότητα να φτάσει το 808 λόγω φυσικής και μόνο. Και βλέπουμε και πόσο άχρηστο είναι το xenon σε αυτό το τεστ...

Περι iphone6.

Δικό μου συμπέρασμα ότι έχει κάνει αρκετά καλή δουλειά η apple. Φυσικά έχει κάνει καλή δουλειά όσο την αφήνουν οι παραξενιές της και εννοώ τις ανύπαρκτες ρυθμίσεις κάμερας κτλ. Άρα για κάμερα-ένα κλικ είναι αρκετά καλή. Φυσικά δεν έχει καμιά πιθανότητα να φτάσει το 808 λόγω φυσικής και μόνο. Και βλέπουμε και πόσο άχρηστο είναι το xenon σε αυτό το τεστ...

Θαρρώ πως το μηλαράκι έχει τις δυνατότητες να ξεπεράσει την ποιότητα κάμερας των Samsung/LG ή ακόμη και Sony, αλλά το 808 και τα Lumia ακόμα τα βλέπει από μακριά. Έχει εξελιχθεί αρκετά βέβαια και κάθε φορά βελτιώνεται όλο και περισσότερο...

Ο pgetsopoulos έγραψε το πολύ πετυχημένο "no xenon no party"...

Μη παιρνεις σοβαρά αυτα που γράφει. Ειναι nokiaκιας και παοκι.....:lol:

SEX is like NOKIA (connecting people)

http://i.imgur.com/zWrMLZe.jpg

Θαρρώ πως το μηλαράκι έχει τις δυνατότητες να ξεπεράσει την ποιότητα κάμερας των Samsung/LG ή ακόμη και Sony, αλλά το 808 και τα Lumia ακόμα τα βλέπει από μακριά. Έχει εξελιχθεί αρκετά βέβαια και κάθε φορά βελτιώνεται όλο και περισσότερο...

Σε εξωτερικές φωτογραφίσεις και ειδικά σε μακρινά πλάνα δεν μπορεί.

Χάνει σε ευκρίνεια.

Σε κλειστούς χώρους και με χαμηλότερο φωτισμό, ίσως.

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

Περι iphone6.

Αν θυμάμαι, η Apple πήρε τον επικεφαλής του τμήματος PureView της Nokia οπότε μπορεί να δούμε θαύματα και στο μήλο. Μακάρι.

Δεν νομίζω. Σε κάποια δείγματα που είδα σε σύγκριση που έκαναν μεταξύ iPhone 6 και 5s, οι διαφορές στις φώτο ήταν μηδαμινές. Λίγο καλύτερες σε χαμηλό φωτισμό τίποτα άλλο.

Αυτό ήταν και το συμπέρασμα αυτού που έκανε το συγκριτικό.

Όσο και καλός να είναι ο αλγόριθμος, αν χρησιμοποιεί φθηνότερο αισθητήρα από τους άλλους, δεν μπορούν να γίνουν θαύματα.

Το σίγουρο είναι ότι βγάζει φωτογραφίες πάνω από το μέσο όρο πανεύκολα και με την μια.

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

Δεν νομίζω. Σε κάποια δείγματα που είδα σε σύγκριση που έκαναν μεταξύ iPhone 6 και 5s, οι διαφορές στις φώτο ήταν μηδαμινές. Λίγο καλύτερες σε χαμηλό φωτισμό τίποτα άλλο.

Αυτό ήταν και το συμπέρασμα αυτού που έκανε το συγκριτικό.

Όσο και καλός να είναι ο αλγόριθμος, αν χρησιμοποιεί φθηνότερο αισθητήρα από τους άλλους, δεν μπορούν να γίνουν θαύματα.

Το σίγουρο είναι ότι βγάζει φωτογραφίες πάνω από το μέσο όρο πανεύκολα και με την μια.

Τα αποτελέσματα της "μεταγραφής" θα τα δούμε στα επόμενα iPhones μιας και το 6αρι ήταν ήδη τελειωμένο.

Εγώ τουλάχιστον όσο τέσταρα σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να φτάσει το 1020, αλλά ακόμα είναι και χειρότερο απο άλλες συσκευές που έχω δοκιμάσει. Οι ειδικές του λειτουργίες μπορεί να είναι καλώς δεκτές μεν, αλλά αυτό δεν φτάνει. Ούτε η HD είναι τελικά καλής ανάλυσης κατά τη γνώμη μου, ούτε το HDR με καίει τόσο πολύ στην καθημερινή χρήση, με όποιο αποτέλεσμα καλό ή κακό το κρίνει ο καθένας, ακόμα και σε ειδικές συνθήκες.

Είναι μια καλή και γρήγορη συσκευή, αλλά απο φωτογραφίες είναι μέτριο για μένα, ούτε καν αρκετά καλό.

Παλι διαβαζω σχολια που δεν εχουν ουδεμια σχεση με την πραγματικοτητα.

1.Ειπες δεν εχει δυνατοτητες το Oppo.

a.Hardware HDR...το μοναδικο κινητο στον κοσμο που διαθετει αυτη τη δυνατοτητα.Τετοια φωτογραφια δεν μπορει να βγαλει το 1020 και εξηγησαμε γιατι

15288927812_7576ae4ee4_c.jpg

b.Ταχυτητα κλειστρου 32 δευτερολεπτα.Αυτα γινονται μονο σε DSLR καμερες οχι σε κινητα.

το 1020 που ειναι η κορυφαια καμερα...διαθετει ταχυτητα κλειστρου 4 δευτερολεπτα.

Οποιος εχει λιγο μυαλο καταλαβαινει.

Σε αλλα κινητα δεν χρειαζεται ν'αναφερθω καν.Κατι Galaxy S5, LG G3, galaxy zoom, iPhone κ.τ.λ....τα εχει για πρωινο.

a.Hardware HDR...το μοναδικο κινητο στον κοσμο που διαθετει αυτη τη δυνατοτητα.Τετοια φωτογραφια δεν μπορει να βγαλει το 1020 και εξηγησαμε γιατι

15288927812_7576ae4ee4_c.jpg

b.Ταχυτητα κλειστρου 32 δευτερολεπτα.Αυτα γινονται μονο σε DSLR καμερες οχι σε κινητα.

το 1020 που ειναι η κορυφαια καμερα...διαθετει ταχυτητα κλειστρου 4 δευτερολεπτα.

Σε αλλα κινητα δεν χρειαζεται ν'αναφερθω καν.Κατι Galaxy S5, LG G3, galaxy zoom, iPhone κ.τ.λ....τα εχει για πρωινο.

Κι εγώ νόμιζα πως σε έφαγαν οι σκύλοι εκεί που έτρεχες στα χωράφια.....:lol:

Που είναι το συγκριτικό? Βάλε και μερικές στο club σαν αυτές που ανέβασες στο παρελθον μιας και αυτού του τύπου φωτογραφίες (παρεακια σε κλειστούς χώρους) ειναι νομίζω το μεγαλύτερο ποσοστό (παρά τα τοπία και τα σύννεφα)

Υπέροχη φωτο HDR!!! Διαφωνούμε στο γεγονός ότι το 1020 είναι η κορυφαία κάμερα βέβαια... Θεωρώ το 808 ως την καλύτερη καμερα με την μέγιστη δυνατή καθαρότητα χωρίς ιδιαίτερο processing... Βέβαια τα πιο σύγχρονα έχουν άλλα κολπάκια, βλέπε Oppo και Samsung. Χρειαζόμαστε κάτι να τα συνδυάζει όλα. Ακόμη και το Panasonic CM1 έχει αρκετές ελλείψεις π.χ. φλας ξένου, προστασία αισθητήρα, ενδεχομένως και οπτικό ζουμ για τέτοια μεγέθη κλπ...

----- προσθήκη μηνύματος 102 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Κι εγώ νόμιζα πως σε έφαγαν οι σκύλοι εκεί που έτρεχες στα χωράφια.....:lol:

Που είναι το συγκριτικό? Βάλε και μερικές στο club σαν αυτές που ανέβασες στο παρελθον μιας και αυτού του τύπου φωτογραφίες (παρεακια σε κλειστούς χώρους) ειναι νομίζω το μεγαλύτερο ποσοστό (παρά τα τοπία και τα σύννεφα)

Χαχα! Οκ εγώ πάντως προτιμώ τα τοπία και τα σύγνεφα στην τέχνη της φωτογραφίας! :)

Υπέροχη φωτο HDR!!! Διαφωνούμε στο γεγονός ότι το 1020 είναι η κορυφαία κάμερα βέβαια... Θεωρώ το 808 ως την καλύτερη καμερα με την μέγιστη δυνατή καθαρότητα χωρίς ιδιαίτερο processing... Βέβαια τα πιο σύγχρονα έχουν άλλα κολπάκια, βλέπε Oppo και Samsung. Χρειαζόμαστε κάτι να τα συνδυάζει όλα. Ακόμη και το Panasonic CM1 έχει αρκετές ελλείψεις π.χ. φλας ξένου, προστασία αισθητήρα, ενδεχομένως και οπτικό ζουμ για τέτοια μεγέθη κλπ...

----- προσθήκη μηνύματος 102 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Χαχα! Οκ εγώ πάντως προτιμώ τα τοπία και τα σύγνεφα στην τέχνη της φωτογραφίας! :)

Φταίει λίγο ο "θάνατός" του και γι αυτό ξεχνάμε να το αναφέρουμε (το 808)

Φταίει λίγο ο "θάνατός" του και γι αυτό ξεχνάμε να το αναφέρουμε (το 808)

Η "δολοφονία" του θα έλεγα από την M$, αλλά τεσπα... Πάντως για πολλά βασικά πράγματα είμαι καλυμμένος και το κρατάω ως κύρια-προσωπική συσκευή και το 1020 για εφαρμογές γραφείου-ίντερνετ ως εργαλείο δουλειάς περισσότερο... Στην κάμερα προτιμώ 808 με κλειστά τα μάτια φυσικά!

...................................

Πάλι γίνεσαι εριστικός ως συνήθως, σου προτείνω να αφήσεις αυτό το ύφος για ακόμα μια φορά.

Δεν έχει δυνατότητες το oppo να ξεπεράσει π.χ. το 1020 (δεν αναφέρομαι στο 808 γιατί δεν το έχω πάρει) ακόμα και το G3, αυτό εννοώ, όποιος έχει λίγο μυαλό καταλαβαίνει...

Το HDR που έχει, μπορεί να σου αρέσει και να αρέσει γενικά και σε άλλους, αλλά εγώ θα το ονόμαζα σχεδόν "πρόγραμμα επεξεργασίας HDR" με το μη πραγματικό αποτέλεσμα που βγάζει.

Την ταχύτητα κλείστρου τι να την κάνω, θα την χρησιμοποιήσω σε λίγες περιπτώσεις και θα με χαλάσει αν έχει θόρυβο η φωτογραφία τελικά.

Σε κλειστούς χώρους το oppo βγάζει σχεδόν απαράδεκτες φωτογραφίες και βίντεο και δεν μιλάω για νεκρά αντικείμενα... χαίρω πολύ, εκεί όλα βγάζουν καλές φωτο.

Το φλας του δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο, όπως και η HD που είναι μόνο για πρωί, και το απόγευμα - σούρουπο - κλειστό χώρο η ανάλυση είναι χάλι. Ακόμα και το πρωί, δεν έχει αξιόλογη ανάλυση. Και το που εστιάζει, αν εστιάζει σωστά, η αν είναι κουνημένη, τα στοιχειώδη τα ξέρουμε όλοι, το πως να τραβάμε μια φωτογραφία.

Το βασικότερο όμως απο όλα που με ενδιαφέρει είναι γενικά η ανάλυση της φωτογραφίας ζουμάροντάς την στο 100% που δεν είναι καλή, μάλιστα χειρότερη απο άλλα κινητά, και δεν μετράει τι βλέπουμε εδώ σε εικονίτσες...

Ας κατεβάσει όποιος ενδιαφέρεται σε full ανάλυση τις φωτο στον υπολογιστή του να τις δει και ας κρίνει.

Όποιος έχει μυαλό, καταλαβαίνει λοιπόν...

Και για τους "νοκιακηδες" :) αναφέρω πως είναι δεύτερη φορά που κάνω hard reset στο 1020, και ΔΕΝ υπάρχει Nokia Camera ως stock...

Αναφέρομαι στα σχόλια για το ανέβασμα φωτο που έκανα 1020 vs oppo...

Edited by keras
HP 5710 θα την θυμάμαι πάντα...

Συμφωνώ στα παραπάνω. Βέβαια με την υπερβολικά χαμηλή ταχύτητα κλείστρου είναι σχεδόν αδύνατον να έχεις θόρυβο. Απλά δεν θα έχεις λεπτομέρεια λόγω κάμερας.. Όπως και να χει και τα 4 δευτερόλεπτα αρκούν για μία ικανοποιητική φωτογραφία και είναι μία λειτουργία που σίγουρα δεν χρησιμοποιείται καθημερινά. Από αυτά που έχουμε δει μέχρι στιγμής, κατά την γνώμη μου μόνο το hdr αξίζει από το oppo το οποίο πάλι είναι για συγκεκριμένες περιστάσεις.

Διαφωνώ κάθετα και οριζόντια...Από note 2 galaxy s4 και μάλιστα φίλος έδωσε πριν 3 εβδομάδες το g3 και για την κάμερα άλλα τελικά κατέληξε στο oneplusone νομίζοντας πως έχει περίπου ίδια κάμερα...Και μιλάω για φωτο στον υπολογιστή..Γιατί στην οθόνη του κινητού αν βλέπαμε φώτο θα ήταν σαν να έκλεβε εκκλησία...το 925 Επίσης και το s5 που δοκιμάσαμε πριν καιρό το Samsung κέρδιζε ελαφρώς μόνο σε κάποιες λίγες περιπτώσεις..Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν το 5s σε κάποιες φωτο..θεωρώ το find 7 από τα καλύτερα μη φωτοκινητα...αν και θα προτιμούσα ένα m8 ...στα συγκριτικά φάνηκε σε κάποιες περιπτώσεις Πόσο κοντά είναι στο 1020 οπότε δεν ξέρω πως εσένα σου φάνηκε πως δεν έχει δυνατότητες και Δεν υπάρχει περίπτωση να είχε πρόβλημα η συσκευή σου..Τώρα στα φλας δεν Έχω άποψη άλλα μου φαίνεται μια χαρά..Ο φακός είναι της Sony όπως είναι σε πολλές συσκευές..Και όπως είπε και ο Κώστας δεν νομίζω πως υπάρχει περίπτωση να βγει φωτογραφία από κινητό όπως κάποιες νυχτερινές Που ανέβασα..

Μουσείο Αμφίπολης μια βροχερή ημέρα

[ATTACH]50594[/ATTACH]

Φιλικά Γιώργος

Και για τους "νοκιακηδες" :) αναφέρω πως είναι δεύτερη φορά που κάνω hard reset στο 1020, και ΔΕΝ υπάρχει Nokia Camera ως stock...

Αναφέρομαι στα σχόλια για το ανέβασμα φωτο που έκανα 1020 vs oppo...

off topic

Με τα 8.1 (Lumia Cyan) δεν έχω κάνει κάποιο Hard Reset... Στα WP8 (Lumia Black) ήταν 100% προεγκατεστημένη και μάλιστα προεπιλεγμένη εφαρμογή κάμερας από τις ρυθμίσεις....

Ίσως να είναι κάποια αστοχία το να μην είναι προεγκατστημένη καθώς είναι ένα κομμάτι της συνολικής εμπειρίας που προσφέρει η Νόκια στις "Pureview" συσκευές... Να περιμένεις σύντομα update που η "Nokia Camera" θα μετονομαστεί σε "Lumia Camera" (είναι η μόνη εφαρμογή που δεν έχει μετονομαστεί ακόμα) και η εφαρμογή "Κάμερα" θα καταργηθεί τελείως και θα μείνει μόνο η "Lumia Camera"...

Απλά infos μιας και το έφερε η κουβέντα :)

Powerd by OnePlus 7 Pro

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...