Jump to content

Μετανάστευση στην Αμερική

corkala
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

....επιπλεον φιλος που εμεινε λιγα χρονια αμερικη,μου λεγε οτι απο τις πιο επικινδυνες περιοχες της αμερικης ειναι η καλιφορνια(σε θανατους απο πυροβολισμους-μαχαιριες)

...αυτο ειναι γενικολογο και δεν ευσταθει...η καλιφορνια εχει εκταση 3 φορες οσο η Ελλαδα...το οτι εχει καποια μερη με αυξημενη εγκληματικοτητα δεν σημαινει οτι ολη η καλιφορνια εχει εγκληματικοτητα....

...προσωπικα εχωντας ζησει ενα μεγαλο μερος της ζωης μου εκει και εδω....θεωρω πολυ πιο ασφαλη την Καλιφορνια απο την Ελλαδα....

Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή,
παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή.

• Απαντήσεις 189
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Αφού λέει το τοπικ Αμερική, είναι και ο Καναδάς μέσα.

Έχει κανείς γνώση για το τι χρειάζεται για να φύγεις για Καναδα. Ζητάνε πολιτικούς μηχανικούς, γεωλόγους;;;; :)

http://briefcases.pathfinder.gr/download/597036If you are not paying for it, you're not the customer; you're the product being sold.

Στην Αυστραλία είχα ακούσει ότι υπήρχε ανάγκη για εργατικό δυναμικό.

Πολύ καλύτερα απότι στο Καναδά κατά τη γνώμη μου.

Έ όχι και Αυστραλία, είπαμε να ξενιτευτώ αλλά όχι και στην άλλη άκρη του κόσμου! Άσε που καραδοκούν και οι Ocenic 6 κει γύρω... :lol:

Ευχαριστώ πολύ πάντως, θα το κοιτάξω.

http://briefcases.pathfinder.gr/download/597036If you are not paying for it, you're not the customer; you're the product being sold.

Έ όχι και Αυστραλία, είπαμε να ξενιτευτώ αλλά όχι και στην άλλη άκρη του κόσμου! Άσε που καραδοκούν και οι Ocenic 6 κει γύρω... :lol:

Ευχαριστώ πολύ πάντως, θα το κοιτάξω.

Προσωπικά θα προτιμούσα την Αυστραλία σε σχεση με το Καναδα.

Δεν ειναι και τοσο μεγαλυτερη η απόσταση και οι άνθρωποι ειναι πολυ καλύτεροι.

@murex η αμερικη ειναι εντελως ανεξαρτητη απο μεξικο κ καναδα..αλλη χωρα

Για την ακρίβεια η Αμερική είναι ήπειρος. Κακώς λέμε τις Η.Π.Α. Αμερική.

This blessed plot, this earth, this realm, this England...

William Shakespeare: King Richard II Act 2, Sc 1

London is a state of mind

actually, η Αμερική είναι ήπειρος. Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι διαφορετικές από τον Καναδά και Μεξικό και τις άλλες χώρες που την απαρτίζουν

edit: με πρόλαβαν

@murex η αμερικη ειναι εντελως ανεξαρτητη απο μεξικο κ καναδα..αλλη χωρα

Μα γι'αυτό είπα ότι παίζει και ο Καναδάς μέσα (ήπειρος)! Λίγο γεωγραφία την ξέρω :lol:

Τεσπα, σ΄ευχαριστώ bebelac, θα κοιτάξω την ήπειρο (χώρα) με τα καγκουρά!

Η διαδικασία για να σε προσκαλέσει εκεί κάποια επιχείριση ποιά είναι;

Γιατί επειδή έχω γνωστούς στην Αμερική μπορώ να στήσω κάτι τέτοιο

Επίσης άμα ρίξεις χρήμα στην Αμερική σε οποιαδήποτε μορφή επένδυσης μπορείς να ξεφύγεις από τις διαδικασίες; Ειδικά τώρα σε περιόδους κρίσης υποθέτω αν έδινες θέση εργασίας σε αμερικάνους θα σε δεχόντουσαν εύκολα στη χώρα σαν πολίτη σωστά;

Επίσης άμα ρίξεις χρήμα στην Αμερική σε οποιαδήποτε μορφή επένδυσης μπορείς να ξεφύγεις από τις διαδικασίες; Ειδικά τώρα σε περιόδους κρίσης υποθέτω αν έδινες θέση εργασίας σε αμερικάνους θα σε δεχόντουσαν εύκολα στη χώρα σαν πολίτη σωστά;

Grousaggelos δε θα καταντήσει η κουβέντα σαν το τόπικ που άνοιξες και κλειδώθηκε...

Υπάρχει και για πιο γερά νεύρα ένα portal του υπουργείου εξωτερικών ή οικονομικών για επιχειρηματική εξωστρέφεια σχετικά με επενδύσεις εκτός χώρας. Είχα δει στο SBC το επιχειρηματικό κανάλι σχετικά με αυτό αλλά δεν θυμάμαι πως λέγεται το portal. Άμα το ξέρει κάποιος ας το ποστάρει. Από εκεί μπορείς να κάνεις μικρές ή μεγάλες επενδύσεις σε όποια χώρα θες απευθείας σε συννενόηση με το άτομο που ψάχνει για επιχειρηματική συνεργασία.

Και μπορείς να συννενοηθείς μαζί του να στήσεις την καταστασούλα όπως θες και τσουπ αμερική.

Επίσης υπάρχει η περίπτωση αντί να ψάξεις σε κάποιο τέτοιο portal να βάλεις ο ίδιος αγγελία για κάτι τέτοιο σ κανένα craigslist και να γίνει η δουλίτσα σου όμως χρειάζονται μετρημένες και υπερβολικά προσεκτικές κινήσεις.

Τεσπα. Λίγο πιο underground λύση αλλά παρουσιάζει ενδιαφέρον και την σκέφτηκα επειδή έχω γνωστούς στην Αμερική.

Μια ακόμα λύση εφόσον έχεις κάποιο υπερβολικά έμπιστο άτομο π.χ. συγγενή στην Αμερική είναι το να στείλεις funds σε αυτό το άτομο να ανοίξει επιχείριση στο όνομα του να σε καλέσει στην Αμερική για αυτή την επιχείριση και μετά την μεταβιβάζεις στο όνομα σου και είσαι αραχτός και light.

Και ένα για πλακίτσα. Μπορείς να κάνεις λευκό γάμο.:lol::lol::lol:

Πάντως πραγματικά που μπορώ να βρω την νομοθεσία σχετικά με το να με καλέσει κάποια επιχείριση στην Αμερική γιατί πραγματικά εφόσον βρω τους κανόνες και τους προσπεράσω No problem.

Στην Αμερικη δεν παιζουν και τοσο παραθυρα στο νομο κτλ. Μπες στην σελιδα της Αμερικανικης Πρεσβειας στην Αθηνα και λεει πολλες πληροφοριες και για δουλεια αλλα και για "φαντς" που λες να στειλεις αλλα και ολα τα κριτηρια.

Το ψαχνω κι εγω πολυ το θεμα!

Μαλλον η λυση ειναι να παντρευτω την ελληνοαμερικανα κοπελα μου...

Ελα μου ομως που ειναι 22 και δεν το σκεφτεται...

Προσωπικά θα προτιμούσα την Αυστραλία σε σχεση με το Καναδα.

Δεν ειναι και τοσο μεγαλυτερη η απόσταση και οι άνθρωποι ειναι πολυ καλύτεροι.

Δεν συμφωνω μαζι σου αν και δεν ξερω απο Αυστραλια, αλλα Καναδα που πηγα πιο ζεστο και φιλοξενο κοσμο δεν εχω ξαναδει. Σιγουρα παιζουν αυτα απο πολη σε πολη. Παντως το βιοτικο επιπεδο στον Καναδα ειναι απο τα υψηλοτερα στον κοσμο.

Αλλα ρε παιδι μου, σαν βλαχοι Αμερικανοι μου φαινονται... :lol:

Δεν συμφωνω μαζι σου αν και δεν ξερω απο Αυστραλια, αλλα Καναδα που πηγα πιο ζεστο και φιλοξενο κοσμο δεν εχω ξαναδει. Σιγουρα παιζουν αυτα απο πολη σε πολη. Παντως το βιοτικο επιπεδο στον Καναδα ειναι απο τα υψηλοτερα στον κοσμο.

Δεν έζησα στη Αυστραλία ούτε και στο Καναδά οπότε δε έχω εκτενή εμπειρία.

Έχω ταξιδεψει και στις δυο χώρες και ο κόσμος στην Αυστραλία είναι πολύ πιο ευγενικός, φιλόξενος και πιο αγνός.

Όσο για τους Αμερικάνους εξαρτάται από την περιοχή. Είναι μεγάλη χώρα και υπάρχει εντοη διαφοροποίηση. Εν γένει πάντως είναι ειλικρινείς και ευγενέστατοι (σε αντίθεση με εμάς).

Δεν παιζει με τιποτα.Αν ισχυε ολο το κολομβιανο καρτελ θα ανοιγε "επιχειρησεις" στις ΗΠΑ και θα ξεφευγαν απο τις διαδικασιες.

Θα πρεπει να περασεις κανονικα τις διαδικασιες,αν και λογικα δε θα παρεις βιζα εργασιας.Οι περισσοτεροι ξεκινουν με βιζα για σπουδες και βλεπουμε...

Screw you guys,I'm going home.........

• 1 month later...

Hi corkala,

Αν ενδιαφέρεσαι για μετανάστευση στην Αμερική ή για άλλα θέματα αλλοδαπής ιθαγένειας, έχω ασχοληθεί παρα πολύ με το θέμα εδώ και δεκαπέντε χρόνια. Πρόσφατα έφτιαξα το site http://www.diavatirio.com/ με πληροφορίες σχετικά με θέματα ιθαγένειας, στις οποίες συχνά προσθέτω περισσότερες λεπτομέρειες. Αν έχεις περισσότερες ερωτήσεις, μπορείς να μου γράψεις στο site μου και θα σου απαντήσω πιο αναλυτικά.

Θα ήθελα να ρωτησω για οποιον τυγχανει να γνωριζει το θεμα καποια πραγματα περι μεταναστευσης στην Αμερικη.

Είναι ευκολο να παρεις την υπηκοτητα? ΥΠαρχει περιπτωση να μπορεις πιο απλα να βγαλεις πρασινη καρτα να δουλεψεις εκει και με τα χρονια να την παρεις? Η πρασινη καρτα ποσο διαρκει και ποσο ευκολα την ανανεωνεις?

ΕΠισης, αμα παντρευτεις καποια με αμερικανικη υπηκοτητα την παιρνεις αμεσως κι εσυ? Παιζει ρολο αν θα παντρευεις στην Ελλαδα ή στην Αμερικη για να σου την "δωσει"?

Για να μην κουρασω αλλο με ερωτησεις παρακαλω οτι περισσοτερο γνωριζεται ας το προσθέσετε!!!

Ευχαριστω!

Η μετανάστευση στις ΗΠΑ είναι πολύ δυσκολότερη από ότι στον Καναδά ή στην Αυστραλία, που χρησιμοποιούν point system. Μπορείς να πάρεις την ιδιότητα του μονίμου κατοίκου στις ΗΠΑ με μια επένδυση τουλάχιστον $500,000 και ορισμένες άλλες προϋποθέσεις, και να πολιτογραφηθείς πέντε χρόνια αργότερα. Η συντριπτική πλειοψηφία των μεταναστών στις ΗΠΑ πάντως έρχονται χάρη στη συγγένεια με πολίτη ΗΠΑ.(σύζυγο, γονέα, γιο/κόρη άνω των 21 ή αδερφό) Η διαδικασία από τον γάμο με πολίτη ΗΠΑ μέχρι την πολιτογράφηση διαρκεί 4-5 χρόνια και ο δρόμος δεν είναι πάντα ευθύς - ειδικά αν δεν τα πάτε καλά με τον/την σύζυγο.

- diavatirio.com

Στην Αμερικη δεν παιζουν και τοσο παραθυρα στο νομο κτλ. Μπες στην σελιδα της Αμερικανικης Πρεσβειας στην Αθηνα και λεει πολλες πληροφοριες και για δουλεια αλλα και για "φαντς" που λες να στειλεις αλλα και ολα τα κριτηρια.

Το ψαχνω κι εγω πολυ το θεμα!

Μαλλον η λυση ειναι να παντρευτω την ελληνοαμερικανα κοπελα μου...

Ελα μου ομως που ειναι 22 και δεν το σκεφτεται...

Εχω ζησει στον Καναδα και επισης μπορω να φανταστω πως ειναι στην Αυστραλια. Καμμια απο αυτες τις δυο χωρες δεν θα ηταν η επιλογη μου παλι. Ο νεος κοσμος δεν ειναι τοσο καλη επιλογη πια κυριως λογω της πτωσης του δολλαριου. Υπαρχουν πολυ καλυτερες επιλογες στην Ευρωπη απο οικονομικη αποψη και εισαι κοντα στην Ελλαδα για επισκεψεις κλπ.

Παντως η Νεα Υορκη συνεχιζει να ειναι ενας καλος προορισμος και η μονη πολη στην Αμερικη που θα ηθελα να μεινω.

Προσοχη θελει στο τι δουλεια θα κανεις εκει περα (εξαρταται σε πιον τομεα εισαι). Γενικα οι καλες δουλειες ειναι δυσκολο να βρεθουν ενω υπαρχουν και εκατομυρια κοσμος που ψαχνει.

Take five..

• 8 months later...

Λοιπόν..

κατ' αρχάς μόλις έγινα μέλος στο φόρουμ, με αποτέλεσμα να μην έχω ιδέα που βρίσκομαι και τι κάνω.:wacko:

έχω σκοπό στο μέλλον να ζήσω σε μια χώρα στο εξωτερικό.

όχι απλά για ένα μεταπτυχιακό.για κάποια χρόνια και μετά βλέπουμε.

αν μιλήσουμε γενικά, θα γίνει πολύ μεγάλο θέμα για το πού να πάω και πώς θα ναι.

το συγκεκριμενοποιώ λοιπόν στην Αμερική.

Δεν έχω ιδέα πώς είναι η ζωή εκέι.Αν διάλεγα όμως κάπου θα ήταν προς ανατολικές μεριές.

έχω σκοπό να περάσω εργοθεραπεία.

είναι εύκολο να βρω δουλειά σε κάτι τέτοιο στην αμερικη;(και γενικα το γεγονος να βρω δουλειά)

οι συνθήκες ζωής όσον αφορά το σπίτι και τους ανθρώπους πώς είναι;

και, πείτε ο,τιδήποτε σχετικό από θέματα και απορίες..ευχαριστώ!!:)

(η νυχτερινή ζωή δεν με πειράζει αν δεν είναι όπως υποστηρίζουν κάποιοι όπως τις Ελλάδας.)

εχω διαβάσει το συγκεκριμένο αρθρο ολόκληρο.

παρ ολα αυτά αναφέρεται κυρίως στις κάρτες στις υπηκότητες κ.τ.λ.

εγώ έφτιαξα ένα παρόμοιο άρθρο που εστιάζει κυρίως στη ζωή όταν μένεις εκεί.αλλα έγινε μετάβαση εδώ..

:wacko:

prattiers8 καλώς ήλθες στο φόρουμ...δυστυχώς δε γίνεται να έχουμε ξεχωριστό τόπικ για κάθε είδους δραστηριότητα και κάθε είδους λεπτομέρεια...φαντάσου να ανοίγαμε τα: ''τα σχολεία στην Αμερική'',''είναι φιλικοί οι Αμερικανοί?'',''πόσο εύκολες είναι οι δημόσιες υπηρεσίες στην Αμερική?'',''νυχτερινή ζωή στη ΝΥ'' κτλ κτλ...όπως καταλαβαίνεις αυτό δεν γίνεται...

παρακαλώ πολύ λοιπόν να συνεχιστέι η κουβέντα εδώ, όπου όλοι θα μπορούν αν έχουν μια γενική εικόνα για το θέμα...

thanks..:)

@prattiers8 θα μπορουσες να κανεις μια μικρη ερευνα σε αρθρα εφημεριδων του εξωτερικου,wikipedia και τα λοιπα...

εψαξα μερικα για εσενα για να ξεκινήσεις:

http://www.immihelp.com/newcomer/american-lifestyle.html

http://www.nriol.com/welcome2america/living-in-america.asp

http://www.studyoverseas.com/america/uslifestyle.htm

http://www.path2usa.com/lifestyle/culture/do_you_know.htm

http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20091123192746AA6YCQc

και για το τελος

http://www.google.gr/search?hl=en&client=firefox-a&hs=is6&rls=org.mozilla%3Ael%3Aofficial&q=america+lifestyle&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai=

google is your friend!!!

aaaa και οταν πας στο αμερικα και γινεις μεγαλη και τρανη με ενα αμερικανο για γαμπρο μην ξεχασεις ποια γλυκια ψυχη σε βοηθησε(εγω!!!!) και στειλε καμια προσκληση για να ερθω και εγω αμερικα!!:lol:

πωπω cute eyes με εφτιαξες!:p

εχουν γίνει τα μάτια μου κόκκινα από το διάβασμα και είναι μεσημέρι ακόμα!:blink:

σε ευχαριστώ πολύ για τα λινκς!

νίκο έχεις δίκιο με το θέμα..

θα συνεχίσω σε αυτό.

Φίλε καλησπερα!

Οπως βλεπεις εγω ειχα ανοιξει αυτο το τοπικ και ειμαι κι εγω με την βαλιτσα στο χερι! Εχω κανει αιτησεις για σχολες και περιμενω πως και πως να με δεχτουν πρωτα και να την κανω!

Το θεωρω ομως αδιανοητο να θες να πας καπου να ζησεις χωρις καν να εχεις παει για διακοπες!

Η αμερικη ειναι αλλο πραγμα απο Νεα ΥΟρκη και Λος Αντζελες που και αυτες οι 2 μεταξυ τους δεν εχουν καμια σχεση!

Εσυ ψαχνεις μια μεγαλουπολη? Ψαχνεις καπου με ενα καλο βιοτικο επιπεδο και να ζεις μια χαρα παρα να επιβιωνεις απλα στην Ελλαδα? Γιατι και το Σηατλ ειναι πολυ δυνατη πολη αλλα βρεχει 360 μερες το χρονο κι εγω δεν το μπορω!

ΥΠαρχουν λιστες με επαγγελματα που θεωρουνται σπανια και εχεις περισσοτερες ελπιδες να σου δωσουν αδεια παραμονης κτλ.