Jump to content

Paypal: Χρήση και ΓΕΝΙΚΕΣ ερωτήσεις

evripidis
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Πολύ μικρές θες να πεις...Για δες πόσο κοστίζει να μεταφέρεις χρήματα με Western Union...Δες τι προμήθεια κρατάει η Plimus...

Eίμαι καινούριος στο paypal ... αλλά γιατί να μην κάνεις έμβασμα από τραπεζικό λογαριασμό σε έναν άλλον με 0,50 ευρώ μόνο? Πολλά site το υποστηρίζουνε.. ή αν θες να αγοράσεις κάτι μπορείς και χωρίς paypal με κάρτα φυσικά.. Τι παραπάνω μπορώ να κάνω με το paypal ??

Δεν μπορώ να το μεταφέρω πίσω στον λογαριασμό ?

Είναι 3 ευρώ η προμήθεια της τράπεζας, οπότε δε σε συμφέρει.

Ο "δάσκαλος", ζαίος και με άποψη επί παντός επιστητού και οι "δικαστές" της Vodafone (κατά πρώτο λόγο) και της Cosmote.😅

Αν κατάλαβα καλά, είχες κάνει αίτηση να σου στείλε/επιστρέψει χρήματα και δεν την αποδέχτηκε.

Ναι του έστειλα mail και μου είπε εντάξει άλλωστε αυτός μου είπε πως να πράξω για την αιτηση...και αυτά την ίδια μέρα...Μήπως πρέπει να κάνω κάτι εγώ να τα αποδεχτώ??? αλλα και πάλι δε βλέπω κάποια επιλογή από paypal??

Δε μπορώ να βγάλω άκρη...

Επικοινώνησε ξανά με αυτόν που σου επέστρεψε τα χρήματα αλλά και με το paypal να δεις τι γίνεται.

Ο "δάσκαλος", ζαίος και με άποψη επί παντός επιστητού και οι "δικαστές" της Vodafone (κατά πρώτο λόγο) και της Cosmote.😅

Eίμαι καινούριος στο paypal ... αλλά γιατί να μην κάνεις έμβασμα από τραπεζικό λογαριασμό σε έναν άλλον με 0,50 ευρώ μόνο? Πολλά site το υποστηρίζουνε.. ή αν θες να αγοράσεις κάτι μπορείς και χωρίς paypal με κάρτα φυσικά.. Τι παραπάνω μπορώ να κάνω με το paypal ??

Το Paypal Είναι ένα μέσο άμεσων συναλλαγών ,

Σήμερα αγοράζεις και την ίδια μέρα στο στέλνουν .

Αν στείλεις χρήματα με τραπεζικό έμβασμα , πόσες μέρες θα κάνει να πάει Ηνωμένες πολιτείες ; Ύπολόγισε και τα αυξημένα έξοδα .

Το μισό ευρώ είναι μόνο για να στείλεις χρήματα σε ευρώ. Καλή τιμή για αγορές από Γερμανία αλλά δεν ισχύει για να στείλεις χρήματα στην Αγγλία ας πούμε.

Για συναλλάγές από καταστήματα η πιστωτική κάρτα είναι επίσης καλή . Αλλά αν αγοράσεις από ιδιώτη δεν δέχεται κάρτες.

Αν πουλήσεις κάτι εσύ , Πως θα λάβεις τα χρήματα σου ; Πρέπει να έχεις συνεργασία με τράπεζα και να είσαι πιστοποιημένη επιχείρηση .

να σας ρωτησω κατι

εκανα τη πρωτη μου αγορα πριν 2-3 ωρες και τσεκαρω το e-banking και δε μου εχει τραβηξει ακομα το ποσο ενω εχει ολοκληρωθει η συναλλαγη απο οτι βλεπω (και στο paypall και το ebay μου εστειλε Mail)

ξερετε ποση ωρα κανει να τραβηξει τα χρηματα απο τη καρτα ?

(γιατι νομιζα το κανει αμεσα..)

εκτος αν τα τραβαει αμεσα και δε μου το εμφανιζει αμεσως απο τη τραπεζα..εχει κανεις ιδεα τι παιζει??

Edited by billegend

Eχω βρει ενα ανικειμενο που θελω να αγορασω μεσω μια αγγελιας σε ενα site εκτος ebay.H συναλλαγη θα γινει μεσω paypal με το μελος αυτο το οποιο φαινεται οκ(εχει περιπου 1000 ποστς και ειναι γραμμενος καιρο στο φορουμ).Αν κατι παει στραβα και πεσω σε απατεωνα ειμαι καλυμενος αποτο παυπαλ?Αν δηλαδη δεν μου στειλει το ανικειμενο κτλ..Απο την εμπειρια σας τη πρεπει να προσεξω οταν μου στειλει το request για την συναλαγη(πχ να ειναι verified user κτλ)

να ρωτησω και κατι αλλο επι του πρακτεως εσυ πως βλεπεις αν ο αλλος η συναλαγη που κανει απο το παυπαλ ειναι gift η οχι (+4,3%).εγω φυσικα δεν θελω gift γιατι μετα δεν θα με καλυμενος αλλα επειδη δεν το χω ξανακανει οταν μου στειλει request πληρωμης ο αλλος που μπορω να το δω αυτο? Edited by No_thanks

επειδη εχω μπερδευτει ειμαι ο buyer ειναι ο seller.πως θα του στειλω λεφτα μεσω του paypal ωτε να ειμαι καλυμενος αν κατι παει στραβα?θα του ζητησω να μου κανει request money αυτος η θα παω εγω στο send money στον πινακα ελεγχου του paypal και θα του τα στειλω ως payment owed?

Αν τα στείλεις ως payment owed δεν έχεις κάλυψη. Θα πας στο Send Money - This is a purchase of:Goods. Στην περιγραφή γράψε για τι πρόκειται.

Καλύτερα όμως να μας πεις για τι είδους αγορά πρόκειται για παν ενδεχόμενο.

προκειται για αγορα ενος μπουφαν. αν κανω εγω send money ετσι οπως λες ειμαι καλυμενος?η καλυτερα να μου κανει αυτος request(μηπως ειναι ισοδυναμα αυτα απλα στο ενα τα δινεις εσυ και στο αλλο τα ζηταει).επισης αν δεν παει κατι καλα,η αγορα ειναι απο ελληνα,μπορω εκτος του paypal να κανω και αμφισβητηση συναλαγης απο την τραπεζα,με την αιτιολογια οτι δεν μουστειλε τιποτα?Εχω prepaid card της κυπρου.

Αν κάνεις dispite (δηλαδή έχεις κάποιο πρόβλημα με τον πωλητή) θα πρέπει να αναγράψεις το πρόβλημα (πχ δεν παρέλαβες, ήταν σκισμένο, ήταν άλλο χρώμα κλπ). Συνεπώς πρέπει να γράψεις αναλυτική περιγραφή τι πληρώνεις.

Πριν 1 μήνα έστειλα κάτι χρήματα σε έναν Ινδό για κατασκευή ιστοσελίδας. Επειδή ήμουν επιφυλακτικός, δεν πλήρωσα σαν υπηρεσία αλλά σαν προϊόν, έτσι ώστε αν έκανε κάποια βλακεία να έλεγα ότι δεν παρέλαβα. Την έχω πατήσει στο παρελθόν με αμερικανίδα της οποίας της έστελνα τα χρήματα ως gift και στο τέλος μου έριξε το site...

οποτε εσυ οποτε κανεις τετοις συναλαγες κανεις send money και δεν τους λες να σου κανουν αυτοι request.μαλιστα.εστειλα και στο paypal μηνυμα και μου λεει οτ ειμαι καλυμενος και αν δεν ερθει το προιον και αν μου στειλει αλλα νταλον.οποτε οκ.περιμενο ακομα να μου απαντησουν για την διαφορα μεταξυ request kai send money την οποια δεν εχω καταλαβει.επισης το fee του παυπαλ αν κανω send money ως purchase of goods θα πρπει εγω να στειλω το ποσο που εχυμε συμφωνησει +το fee για να δει αυτος σαν ποσο στο λογαριασμο του μονο το ποσο που εχουμε συμφωνησει?δηλαδη με λιγα λογια στελνω παραπανω λεφτα?

ευχαριστω για την βοηθεια souvlaki3 το εκτιμω πολυ!

Κάπου διάβασα ότι είναι προτίμοτερο να μη δηλώσεις να σου κάνει το Paypal μετατροπή συναλλάγματος αλλά να στην κάνει η Τράπεζα σου (αυτή της κάρτας που θα δηλώσεις στο Paypal). Κι' αυτό γιατί το Paypal έχει πιο πολλές προμήθειες. Ισχύει αυτό? Που το δηλώνουμε?

Έκανα λογαριασμό στο Paypal, δήλωσα την προπληρωμένη WebBuy της Πειραιώς. Πρέπει κάθε φορά να μεταφέρω από αυτή χρήματα στο Paypal?

Και κάτι άλλο μήπως ξέρει κανείς.. Περιμένω τον 4-ψήφιο για επιβεβαίωση της κάρτας που δήλωσα.

Στα στοιχεία της κάρτας μου όμως γράφει "Ποσό δεσμευμένο για αγορές/εγκρίσεις: 2,20 Ευρώ".

1.5 δεν έπρεπε να κρατήσει το Paypal?

Στις κινήσεις πάντως της κάρτας δεν υπάρχει κάτι.

Να ανησυχήσω (όχι για τα +0.7, αλλά για ασφάλεια) ή να περιμένω 2-3 μέρες να μου καταγραφεί και η κίνηση με τον κωδικό?

Ευχαριστώ!

Κάπου διάβασα ότι είναι προτίμοτερο να μη δηλώσεις να σου κάνει το Paypal μετατροπή συναλλάγματος αλλά να στην κάνει η Τράπεζα σου (αυτή της κάρτας που θα δηλώσεις στο Paypal). Κι' αυτό γιατί το Paypal έχει πιο πολλές προμήθειες. Ισχύει αυτό? Που το δηλώνουμε?

Έκανα λογαριασμό στο Paypal, δήλωσα την προπληρωμένη WebBuy της Πειραιώς. Πρέπει κάθε φορά να μεταφέρω από αυτή χρήματα στο Paypal?

Και κάτι άλλο μήπως ξέρει κανείς.. Περιμένω τον 4-ψήφιο για επιβεβαίωση της κάρτας που δήλωσα.

Στα στοιχεία της κάρτας μου όμως γράφει "Ποσό δεσμευμένο για αγορές/εγκρίσεις: 2,20 Ευρώ".

Να ανησυχήσω (όχι για τα +0.7, αλλά για ασφάλεια) ή να περιμένω 2-3 μέρες να μου καταγραφεί και η κίνηση με τον κωδικό?

Ευχαριστώ!

Την επιλογη για το ποιος θα κανει την μετατροπη συναλλάγματος την εχεις αμέσως μετα την συνδεσης σου στο παυπαλ για την πληρωμη αυτου που αγόρασες.

Για τον κωδικο περιμενε 3-4 μερες.

Τον κωδικό τον πήρα, την έκανα confirm την κάρτα μου, απλά με παραξένεψε το 2,20 στο Δεσμευμένο Ποσό της κάρτας μου ενώ περίμενα να δω 1.5.

Πήρα και τηλ. υποστήριξη Πειραιώς και μου είπαν ότι το Paypal έχει δεσμεύσει 1$ (~0,7 Ε) το οποίο θα μου το επιστρέψουν. Είδωμεν..

Τον κωδικό τον πήρα, την έκανα confirm την κάρτα μου, απλά με παραξένεψε το 2,20 στο Δεσμευμένο Ποσό της κάρτας μου ενώ περίμενα να δω 1.5.

Πήρα και τηλ. υποστήριξη Πειραιώς και μου είπαν ότι το Paypal έχει δεσμεύσει 1$ (~0,7 Ε) το οποίο θα μου το επιστρέψουν. Είδωμεν..

Θα στο επιστρεψει με την πρωτη συναλλαγη που θα κανεις ...

Ευχαριστώ!

Το θεμα οταν κανεις πχ αγορα και δεχονται μονο συναλλαγη σε δολαριο λογω της καθημερινης αλλαγης στην ισοτιμια ευρω-δολαριου μπορει κατι να σου βγει ποιο ακριβα η πιο φτηνα μερα με την μερα.εκει μπορει να βγεις χαμενος ειδικα οταν ειναι κατι που κοστιζει ακριβα

Edited by mcde

Την επιλογη για το ποιος θα κανει την μετατροπη συναλλάγματος την εχεις αμέσως μετα την συνδεσης σου στο παυπαλ για την πληρωμη αυτου που αγόρασες.

Δεν το 'χω βρει ποτέ αυτό. Προχθές για προϊον 20€ πλήρωσα 60c παραπάνω στη μετατροπή...

Όταν έχεις χρήματα στον λογαριασμό σου δεν σε ρωτάει για το πως θα πληρώσεις

Όταν όμως πρόκειται να πληρώσεις σε δολάρια και έχεις μόνο ευρώ στον λογαριασμό έχεις δυνατότητα να του πεις να τα πάρει από την πιστωτική και όχι από τα ευρώ σου. Σε αυτή την περίπτωση την μετατροπή την κάνει η τράπεζα σου και όχι το PAYPAL

Παιδιά, μπορείς να έχεις ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ δύο νομίσματα στο paypal; Δηλαδή και euro και us dollars; Με αυτόν τον τρόπο αν αγοράσεις κάτι που πωλείται σε euro να πληρώνεις από το απόθεμα σου σε euro ή αν αγοράζεις κάτι που το πουλάει ο πωλητής σε usd να το πληρώνεις χρησιμοποιώντας το υπόλοιπό σου στο paypal που είναι σε usd;

Γενικά η συμβουλή σας είναι να έχει κάποιος δύο διαφορετικά νομίσματα ταυτόχρονα; Υπάρχει κάποιο μειονέκτημα ή κάποια παγίδα ή κάποιο πρόβλημα ή κάτι που πρέπει προσέχει κάποιος ή κάποιο μπέρδεμα αν έχεις δύο νομίσματα στο paypal;

Γενικότερα θα συστήνατε σε κάποιον να έχει δύο νομίσματα και αν όχι γιατί;

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

Ζητείται άτομο με πρόγραμμα cosmote gigamax unlimited για να του δίνω €10 τον μήνα για να αποκτήσω 1 extra sim στο συμβόλαιό του

Παιδιά, μπορείς να έχεις ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ δύο νομίσματα στο paypal; Δηλαδή και euro και us dollars; Με αυτόν τον τρόπο αν αγοράσεις κάτι που πωλείται σε euro να πληρώνεις από το απόθεμα σου σε euro ή αν αγοράζεις κάτι που το πουλάει ο πωλητής σε usd να το πληρώνεις χρησιμοποιώντας το υπόλοιπό σου στο paypal που είναι σε usd;

Γενικά η συμβουλή σας είναι να έχει κάποιος δύο διαφορετικά νομίσματα ταυτόχρονα; Υπάρχει κάποιο μειονέκτημα ή κάποια παγίδα ή κάποιο πρόβλημα ή κάτι που πρέπει προσέχει κάποιος ή κάποιο μπέρδεμα αν έχεις δύο νομίσματα στο paypal;

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

Ναι, μπορείς.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

Εστω ότι λαμβάνεις συχνά χρήματα πχ σε € και αγοράζεις σε $, ναι, τότε πρέπει να το κάνεις. Αν όμως μόνο αγοράζεις, τα χρήματα τα παίρνει κατευθείαν από την κάρτα σου. Βέβαι είναι και λίγο ρίσκο γιατί μπορεί να αγοράσεις τα $ στο 1€ και να ανέβει η τιμή τους.