Jump to content

Paypal: Χρήση και ΓΕΝΙΚΕΣ ερωτήσεις

evripidis
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλημέρα παιδιά αγόρασα μια συσκευή απο banggood και είχε πρόβλημα υπερθέρμανσης. Αποφάσισα να τη στείλω πίσω για αντικατάσταση αλλά αυτοί μου είπαν για επιστροφή χρημάτων αφού τους στείλω τη συσκευή με δικα μου έξοδα.

Μπορώ να κάνω claim τα χρήματα μου απο το paypal σε περίπτωση που αρχίσουν οι βλακείες απο το banggood; το λέω γιατί απο μόνοι τους θα έπρεπε να μου προτείνουν αντικατάσταση λόγω εγγύησης χωρίς να με χρεώσουν έξοδα μεταφοράς.

Για τα έξοδα μεταφοράς έπρεπε να το διαπραγματευτείς με το μαγαζί. Ακόμα μπορείς, μίλα μαζί τους και πίεσε τους. Για την επιστροφή χρημάτων δεν νομίζω να σου κάνουν βλακείες που λες, αλλά σε κάθε περίπτωση έχεις τη δυνατότητα να ανοίξεις dispute στο PayPal αν δεις ότι κάτι πάει στραβά. Έχεις 180 μέρες περιθώριο από την αγορά.

δεν ηταν refund

μεσω aliexpress εκανα αγορα. δεν ηταν οκ, ζητησα partial refund. ειπαν μεσω Paypal να με στειλουν το ποσο. δεχτηκα. πληρωσα fee

για πληρωμες το εχω ρυθμισμενο να κανει την μετατροπη η τραπεζα.

πρεπει να αλλαξω και κατι αλλο για να μην πληρωνω κερατιατικα fees;

Αν δεν ήταν refund αλλά μεταφορά χρημάτων από κάρτα ή τραπεζικό λογαριασμό τότε έχει fee. Αν σου έκανε μεταφορά από δικό του balance ή αν στα έβαζε στο iban του PayPal λογαριασμού σου τότε δεν θα είχε fee. Το τελευταίο προϋποθέτει να συνδέσεις τραπεζικό λογαριασμό.

Sent from my Huawei Mate S using Tapatalk

Edited by zananiro
The day is my enemy, the night my friend

καλησπερα, ειχα παραγγηλει ενα κινιτο απο evrebuying στις 13 Μαιου και εχει κολλησει απο τις 21 στο item is on transport to country of destination. Τωρω πριν μερικες μερες, στις 11 Ιουνιου εκανα claim και χθες απαντησε το everbuying μονο με το tracking τιποτα αλλο. μου ειπε το paypal δεν χρειαζετε να δοσω αλλα στοιχεια πρως το παρον και οτι απλα με ανημερωνουν οτι τους εστειλαν το tracking. Τωρα τι γινεται ? μεχρι ποτε θα συνεχιστει η διαδικασια για το refund ? κατι ειχα διαβασει οτι αν κανεις claim και απο την στηγμη που θα κανεις μεσα σε 10 μερες αν δεν φτασει καιρδιζεις και παιρνεις τα λεφτα σου πισω, ειναι αληθεια ?

Status

The seller has responded to our request for tracking information. We haven’t confirmed the tracking information yet but wanted to share it with you.

Netherlands Post Registered tracking # RC459580725NL

What happens next

Please review the information and let us know how you would like to proceed.

If you've resolved this problem, you can cancel this claim at any time.

If you received the item but it's not as described by the seller, you can change the reason for your claim.

ευχαριστω

αφού τους στείλω τη συσκευή με δικα μου έξοδα.

Μπορώ να κάνω claim τα χρήματα μου απο το paypal σε περίπτωση που αρχίσουν οι βλακείες απο το banggood; το λέω γιατί απο μόνοι τους θα έπρεπε να μου προτείνουν αντικατάσταση λόγω εγγύησης χωρίς να με χρεώσουν έξοδα μεταφοράς.

Για τα έξοδα μεταφοράς έπρεπε να το διαπραγματευτείς με το μαγαζί.

Θα το στείλεις με τράκινγκ, θα βγάλεις καθαρή φωτογραφία το πακέτο να φαίνονται ολα τα στοιχεια ΑΦΟΥ ο υπάλληλος των Ελτα κολλήσει επάνω τα διάφορα, θα κρατήσεις και την απόδειξη και μετά θα πας εδώ https://www.paypal.com/gr/webapps/mpp/refunded-returns/

και θα στείλεις την αίτηση για να σου δωσει το ππ τα μεταφορικά.

Θα το στείλεις με τράκινγκ, θα βγάλεις καθαρή φωτογραφία το πακέτο να φαίνονται ολα τα στοιχεια ΑΦΟΥ ο υπάλληλος των Ελτα κολλήσει επάνω τα διάφορα, θα κρατήσεις και την απόδειξη και μετά θα πας εδώ https://www.paypal.com/gr/webapps/mpp/refunded-returns/

και θα στείλεις την αίτηση για να σου δωσει το ππ τα μεταφορικά.

Ευχαριστώ πολυ ελπίζω να μην εχω κανένα πρόβλημα.

Παρακαλώ. Απ΄τη στιγμή που θα έχεις τα αποδεικτικά που θέλουν, δεν θα έχεις θέμα, δεν έχω διαβάσει ποτέ κάποιον που να μην του τα δώσανε με αυτή τη διαδικασία. Όπως λέει στους όρους, καλύπτουν 12 επιστροφές (!! τι στο καλό, το ανεβάσανε, παλιότερα το είχαν έως 3 επιστροφές :D ) - μεταφορικά έως και 31 Δεκ. 2016 Edited by apVga

Καλησπερα, οπως ειπα και πιο πανω , εχω ενα claim στο pp και σημερα μου εβγαλε being reviewed by paypal αλλα δεν μου ηρθε μαιλ. Απο αυτο το σημειο , ποσο καιρο περιπου παιρνει για να τελειωσει η υποθεση ? και δευτερον η υποθεση ειναι για κατι που εχει κολλησει και δεν το εχω παραλαωει, τα μονα στοιχεια που εδωσε το μαγαζι ειναι το τρακινγκ . αρα θα το καιρδισω ετσι ?

ευχαριστω

^^^

Ανάλογα τι λέει το tracking number

αν λες για εμενα, αυτο λεει

2016-05-21 20:36 The item is on transport to the country of destination

2016-05-21 15:12 The item is at the PostNL sorting center

2016-05-20 09:34 The item is pre-advised

Edited by nickpaokgr

Γκουγκλάροντας τι σημαίνει το τελευταίο "pre-advised", διαβάζω πως σημαιινει ότι το NL post, ΔΕΝ το έχει λάβει καν το πακέτο. Δηλαδή ο τύπος δήλωσε μεν ηλεκτρονικά την αποστολή στο σύστημα του NL Post ώστε να του βγάλει στοιχεία αποστολής, να έχει τράκινγκ κλπ, ΑΛΛΑ δεν το έχει στείλει, δεν πήγε το πακέτο στο ταχυδρομείο...

Η απάντηση από το ίδιο το NL Post: "Pre-advised means we haven't received it yet"

Αλλο comment: The address label has been printed out and the person intends to mail the thing (ναι οκ, αυτό ισχύει μόνο όταν δεν έχεις πέσει σε λαμόγιο...), but they have never gotten it the shipment service

Και αν εμείς με ένα απλό κλικ στο google βρίσκουμε την απάντηση του ίδιου του NL Post, δεν φαντάζομαι η όποια "επίσημη ερευνα"του paypal να μην καταλήξει στο ίδιο συμπέρασμα και να μην το βγάλουν υπέρ σου, οπότε δεν θα ανησυχούσα...

Edited by apVga

Ναι αλλά την επόμενη ημέρα το πήγε (21/5)

20 /4 είναι το πρώτο μήνυμα, όχι το τελευταίο.

Edited by Vasileios

Α καλά, είμαι για μπάτσες, δεν το πρόσεξα ότι ήταν αντίστροφα. :(:X

Και τώρα που κοιτάω πιο προσεκτικά, το πρώτο λέει 21/5... μιλάμε για αποστολή 20-21 Μαίου;

Δεν έκλεισε καν μήνας τη στιγμή που μιλάμε, και αν το claim έχει πάει ήδη σε review από το paypal, σημαίνει ότι το άνοιξε...πότε; στις 20 μέρες;! (ετα: όντως, βλέπω 11 Ιουνίου είπε πως το άνοιξε) για αποστολή από Κίνα; Αν ήμουν το paypal, δεν θα του το έδινα. Δηλαδή με δεδομένο ότι τα περισσότερα πακέτα παίρνουν και κάτι παραπάνω από μήνα, ενάμιση συνήθως, γιατί να θεωρηθεί κόλλημα ή εξαπάτηση απο τον πωλητή όταν δείχνει το τράκινγκ ότι το έχει στείλει κι έχει βγει κι απ΄τη χώρα, βρίσκεται στο δρόμο...

Κατά τη γνώμη μου βιάστηκε και είναι εντελώς φάουλ το ότι έκανε claim. To καλό είναι πως λογικά, απλά είναι ο συνήθης χρόνος και το πακέτο θα το λάβει (και ως συνήθως η όποια καθυστέρηση είναι λόγω ελτα, σάκοι που δεν ανοίξανε ακόμη στο αεροδρόμιο κλπ), ακόμη κι αν το claim δεν κλείσει υπέρ του.

Edited by apVga

Έκανα dispute και περιμένω δεν κάνω καμιά ενέργεια σωστά;δεν στέλνω screenshots κτλ ετσι;αν είναι θα μου ζητήσει το PayPal ε;

Στάλθηκε από το ASUS_Z010D μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ακόμη μια απορία.μου γράφουν ότι 26 του μήνα κλείνει αυτόματα το dispute που ανοιξα.Αλλά ακόμη δεν μου έχουν απαντήσει τί είπε ο πωλητης.αν μέχρι τις 26 δεν απαντήσουν τι κάνω;

το αναβαθμίζεις σε claim

Α μάλιστα.σε ευχαριστώ

Γεια σας, εργάζομαι σε ξενοδοχείο, reception και ένα ζευγάρι Αμερικανοί που έμειναν, πλήρωσαν με πιστωτική κάρτα PayPal MasterCard. Ήταν πιστωτική, υποθέτω, γιατί δεν χρειάστηκε να πληκτρολογήσουν το PIN. Δεν ανέφερε το όνομα κάποιας άλλης τράπεζας στην Αμερική, οπότε θα πρέπει να ήταν απευθείας από την PayPal. Δεν είχα δει πάλι κάρτα PayPal, υπάρχει τρόπος να τη βγάλουμε, ή θα πρέπει να είναι κάτοικος εξωτερικού κάποιος;

Παρακαλώ. Απ΄τη στιγμή που θα έχεις τα αποδεικτικά που θέλουν, δεν θα έχεις θέμα, δεν έχω διαβάσει ποτέ κάποιον που να μην του τα δώσανε με αυτή τη διαδικασία. Όπως λέει στους όρους, καλύπτουν 12 επιστροφές (!! τι στο καλό, το ανεβάσανε, παλιότερα το είχαν έως 3 επιστροφές :D ) - μεταφορικά έως και 31 Δεκ. 2016

Το πακέτο το στέλνω συστημένο ή κανονικά απο ελτα;

Γεια σας, εργάζομαι σε ξενοδοχείο, reception και ένα ζευγάρι Αμερικανοί που έμειναν, πλήρωσαν με πιστωτική κάρτα PayPal MasterCard. Ήταν πιστωτική, υποθέτω, γιατί δεν χρειάστηκε να πληκτρολογήσουν το PIN. Δεν ανέφερε το όνομα κάποιας άλλης τράπεζας στην Αμερική, οπότε θα πρέπει να ήταν απευθείας από την PayPal. Δεν είχα δει πάλι κάρτα PayPal, υπάρχει τρόπος να τη βγάλουμε, ή θα πρέπει να είναι κάτοικος εξωτερικού κάποιος;

Bλέπω ότι υπάρχει και prepaid https://www.paypal-prepaid.com/account/index.m

αλλά και χρεωστική https://www.paypal.com/webapps/mpp/debit-card

Q. Who can request or purchase a PayPal Prepaid MasterCard®?

A. Any U.S. resident or U.S. resident alien over 18 years of age with a valid Social Security number (SSN) and a verifiable physical U.S. street address may request or purchase a card. We do not offer PayPal Prepaid Cards to residents of Puerto Rico, Guam, the U.S. Virgin Islands, American Samoa, or other U.S. territories. During the card activation process you will be required to supply your name, physical street address (no P.O. Boxes), date of birth, and SSN.

Q. If I am not a U.S. citizen, may I request or purchase a PayPal Prepaid MasterCard®?

A. Yes. As long as you are a permanent resident of the U.S., over 18 years of age with a valid Social Security number (SSN), and a verifiable physical U.S. street address (no P.O. Boxes) you may request or purchase a card.

Καλημερα σε ολους. Εκανα ακυρωση σε μια παραγγελια που εκανα με καρτα revolut που εχω στο paypal. Το refund το βλεπω στο paypal απο 15/6 αλλα δεν εχουν μπει ακομα στην καρτα. Η αγορα εγινε με λεφτα της καρτας. Εχει κανεις αναλογη εμπειρια;;;

Στάλθηκε από το PIXELS DG350 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Καλημερα σε ολους. Εκανα ακυρωση σε μια παραγγελια που εκανα με καρτα revolut που εχω στο paypal. Το refund το βλεπω στο paypal απο 15/6 αλλα δεν εχουν μπει ακομα στην καρτα. Η αγορα εγινε με λεφτα της καρτας. Εχει κανεις αναλογη εμπειρια;;;

Εχω αυτές τις μέρες το ίδιο πρόβλημα. απο 28/5 έγινε το refund για ΕΝΑ προιόν απο το ebay το οποίο ήταν σε δυο ποσά 50 $ και 40$ .

Τα 50$ μου τα πίστωσαν μετα από ενόχληση μου στις 17/6 τα υπόλοιπα ακόμα δεν μου τα βαζουν, μου λένε να μιλήσω με την paypal γιατί αυτοί δεν τα βρίσκουν.

Τους στέλνω prt sc αλλά επιμένουν.

@Soleman οταν λες μετα απο ενοχληση τι εκανες δηλαδη;;; εγραψες στο support?? Τι να κανω;;

@Soleman οταν λες μετα απο ενοχληση τι εκανες δηλαδη;;; εγραψες στο support?? Τι να κανω;;

Κανε screen την σελιδα του paypal που γραφει οτι εγινε αυτο το ποσο refund στην καρτα αυτη την την ημερομηνια κ.α. και στειλε το τους στο chat γραφοντας οτι δεν πιστωθηκε.Μετα απο 30-40 λεπτα θα στα βαλουν

Α καλά, είμαι για μπάτσες, δεν το πρόσεξα ότι ήταν αντίστροφα. :(:X

Και τώρα που κοιτάω πιο προσεκτικά, το πρώτο λέει 21/5... μιλάμε για αποστολή 20-21 Μαίου;

Δεν έκλεισε καν μήνας τη στιγμή που μιλάμε, και αν το claim έχει πάει ήδη σε review από το paypal, σημαίνει ότι το άνοιξε...πότε; στις 20 μέρες;! (ετα: όντως, βλέπω 11 Ιουνίου είπε πως το άνοιξε) για αποστολή από Κίνα; Αν ήμουν το paypal, δεν θα του το έδινα. Δηλαδή με δεδομένο ότι τα περισσότερα πακέτα παίρνουν και κάτι παραπάνω από μήνα, ενάμιση συνήθως, γιατί να θεωρηθεί κόλλημα ή εξαπάτηση απο τον πωλητή όταν δείχνει το τράκινγκ ότι το έχει στείλει κι έχει βγει κι απ΄τη χώρα, βρίσκεται στο δρόμο...

Κατά τη γνώμη μου βιάστηκε και είναι εντελώς φάουλ το ότι έκανε claim. To καλό είναι πως λογικά, απλά είναι ο συνήθης χρόνος και το πακέτο θα το λάβει (και ως συνήθως η όποια καθυστέρηση είναι λόγω ελτα, σάκοι που δεν ανοίξανε ακόμη στο αεροδρόμιο κλπ), ακόμη κι αν το claim δεν κλείσει υπέρ του.

Τα ελτα λενε δεν εφτασε και το postnl οτι ειναι απλα μια διοδος , ο πωλητης δεν το εψαχνε καν το θεμα μου και ετσι εκανα claim. και οσο για τις μερες ειναι το δεμα εδω και 1 μηνα στο πουθενα, δεν εφτασε εδω για να κολλησει να πω οτι ειναι νορμαλ ... απο την στηγμη της παραγγελιας ανοιξα το claim σε 30 μερες.

αρα ρωταω για δεμα που δεν ηρθε ποσο καιρο κανει το παυπαλ το review του? τωρα στο status λεει being reviewed by paypal. το claim αρχισε στις 11 τ μηνος.

Ευχαριστω

καλησπερα σε ολους. σημερα δοκιμασα να πληρωσω με paypal balance στο ebay για δυο διαφορετικα αντικειμενα και στα δυο δεν μου επιτραπηκε και πηρα τα ακόλουθα μηνυματα, στην προσπαθεια για πληρωμη μεσω κινητου το μηνυμα ηταν the payment service is curently unvailable error 10422 και στην προσπαθεια πληρωμης απο τον υπολογιστη Error code: 70018 10422

What do you want to do next?

googlara τον κωδικο και ειδα οτι ο κωδικος 10422 σημαινει οτι πρεπει να πας στο paypal και να αλαξεις funds γιατι ισως λεει να μην επιτρεπει η τραπεζα η να μην επαρκει το ποσο , το ποσο επαρκει γιατι εχω στο balance 56 δολαρια κ το πιο ακριβο απο τα δυο αντικειμενα εκανε 11 δολαρια , τραπεζα δεν παιζει στην μεση γιατι απλα ειναι paypal balance τι μπορει να συμβαινει? βαλανε περιορισμο λογο capital controls κ στο paypal balance και οσοι ειχαμε ενα υπολοιπο το χανουμε και μενει στον αερα?η μπορει να ειναι καποιο αλλο προβλημα?

ευχαριστω