Jump to content

Paypal: Χρήση και ΓΕΝΙΚΕΣ ερωτήσεις

evripidis
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Και εγώ έχω και της Leupay και της N26 αλλά και της Πειραιώς, στην οποία βέβαια δεν τραβάω χρήματα σχεδόν ποτέ λόγω προμήθειας εισερχόμενου εμβάσματος.

(σχεδόν) πάντα φιλικά, Αλέξης

Apple iPhone 12 Pro 256GB Gold + Apple iPhone 7 Plus 128GB Gold + Xiaomi Redmi 4X Dual sim Black + Apple Watch Series 3

Χμμμ πολύ ενδιαφέρον αυτό που λες... οπότε στο ΊΔΙΟ paypal account μπορείς να έχεις τραπεζικούς λογαριασμούς από διάφορες χώρες και να κινείς χρήμα από 'δω και από κει... Γερμανικός λογαριασμός, κυπριακός λογαριασμός, ελληνικός λογαριασμός.... μου βάζεις ωραίες ιδέες για να γλιτώνω fees και .... cap 1ta1 c0n t rο1s ... μην επεκταθούμε καλύτερα για προφανείς λόγους

Δεν βλέπω κανέναν προφανή λόγο στο να μην επεκταθούμε. Ναι δουλεύουν κανονικά οι συνδεδεμένοι λογαριασμοί υπό την έννοια ότι στέλνω σε αυτούς συχνά χρήματα από το paypal balance και μάλιστα από Ελληνικές πηγές (π.χ. από pockee) απροβλημάτιστα. Εγώ βέβαια τους έχω συνδέσει εδώ και αρκετό καιρό (πάνω από 1 χρόνο). Ξαναρωτώ λοιπόν τον testatos κυρίως που το έθεσε, μήπως δοκίμασε να συνδέσει ξένο λογαριασμό πρόσφατα και τι είδους πρόβλημα αντιμετώπισε.

Γενικά να αποφεύγεται να κατεβάζετε χρήματα από το PayPal στον τραπεζικό σας λογαριασμό. Ειδικά όταν πρόκειται για εμβάσματα τρίτων.

Οι έλεγχοι που γίνονται είναι διεξοδικοί (από την εφορία η οποία πλέον μπορεί να ανοίξει τραπεζικούς λογαριασμούς αυθημερόν).

129026.png?1640591734

Γιατί πρέπει να θεωρείται απατεώνας και εξ' ορισμού κλέφτης αυτός που κινεί χρήμα ευέλικτα και με έξυπνο τρόπο μεταξύ χωρών και λογαριασμών; Γιατί μας έχουν αναπτύξει αυτό το ενοχικό σύμπλεγμα να πρέπει να έχουμε το κράτος μέσα στο εσώρουχό μας; Δεν το αποδέχομαι αυτό που λες φίλε/η.

Ρευστοποιώ (παράδειγμα) bitcoin που την προέλευσή του ΔΕΝ την γνωρίζει το κράτος και δεν θέλω να την γνωρίζει και εισρέουν εμβάσματα 5000 ευρώ από το εξωτερικό στον λογαριασμό μου. ΤΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ έχει ο τσακαλώτος με αυτό; Γιατί θα πρέπει να δίνω αναφορά;

Ζητείται άτομο με πρόγραμμα cosmote gigamax unlimited για να του δίνω €10 τον μήνα για να αποκτήσω 1 extra sim στο συμβόλαιό του

Δεν είναι θέμα αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε. Είναι θέμα ότι έτσι λέει ο νόμος. Ακόμα και εσύ για να υπερασπιστής την άποψη σου μόλις έγραψες μια δικαιολογία. Ακριβώς αυτήν πες όταν θα έρθει το "πόθεν έσχες" και περίμενε την λογική απάντηση, ότι δηλαδή οφείλεις φόρο ακόμα και για κέρδη κεφαλαίου ή επενδύνσεων .

Δεν βλέπω κανέναν προφανή λόγο στο να μην επεκταθούμε. Ναι δουλεύουν κανονικά οι συνδεδεμένοι λογαριασμοί υπό την έννοια ότι στέλνω σε αυτούς συχνά χρήματα από το paypal balance και μάλιστα από Ελληνικές πηγές (π.χ. από pockee) απροβλημάτιστα. Εγώ βέβαια τους έχω συνδέσει εδώ και αρκετό καιρό (πάνω από 1 χρόνο). Ξαναρωτώ λοιπόν τον testatos κυρίως που το έθεσε, μήπως δοκίμασε να συνδέσει ξένο λογαριασμό πρόσφατα και τι είδους πρόβλημα αντιμετώπισε.

Ειχα προσπαθησει πριν 1.5 μηνα να περασω IBAN απο μια γερμανικη τραπεζα που εχω λογαριασμο (Οχι N26) και απο Revolut και με ειχαν ενημερωσει μετα απο εποικινωνια με το support οτι δεν μπορω να περασω IBAN αλλης χωρας απο αυτης που βρίσκομαι.Μπορει παλιοτερα να περνουσαν κανονικα και να αλλαξε τωρα δεν γνωριζω...

Δεν είναι θέμα αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε. Είναι θέμα ότι έτσι λέει ο νόμος. Ακόμα και εσύ για να υπερασπιστής την άποψη σου μόλις έγραψες μια δικαιολογία. Ακριβώς αυτήν πες όταν θα έρθει το "πόθεν έσχες" και περίμενε την λογική απάντηση, ότι δηλαδή οφείλεις φόρο ακόμα και για κέρδη κεφαλαίου ή επενδύνσεων .

Ο νόμος φίλε Βασίλειε, μπορεί να λέει και για το γνωστό "περί-ευθύνης υπουργών" ώστε να μην μπορούν να καταλογιστούν ευθύνες σε πολιτικά λαμόγια. Το ότι είναι νόμος δεν σημαίνει ότι πρέπει να το αποδεχόμαστε. Είναι ο ίδιος νόμος που έβαλε τον Καρανίκα εκεί που είναι, ο ίδιος νόμος που δίνει περισσότερα δικαιώματα σε έναν λαθρομετανάστη από έναν νόμιμο έλληνα πολίτη κλπ. Δεν μου λέει τίποτα το ότι "ΕΤΣΙ ΛΕΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ". Ας μην το συνεχίσουμε όμως.

Για να επιστρέψομε στο θέμα, μπορεί τελικά να απαντηθεί ξεκάθαρα εάν μπορεί στο paypal να έχεις καταχωρημένους τραπεζικούς λογαριασμούς από πολλές χώρες ταυτόχρονα; Φαίνεται κάτι πολύ βασικό σαν γνώση, το οποίο παρολ' αυτά από τις προηγούμενες απαντήσεις παραμένει ασαφές και μου κάνει μεγάλη εντύπωση αυτό. Θεωρώ κάπως δύσκολο η πολιτική του paypal να διαφοροποιείται αναλόγως του πότε γράφτηκες. (π.χ. ο testatos δεν μπορεί, ενώ ο theo και ο al3xiko μπορούν). Δεν υπάρχουν ενιαίοι κανόνες του paypal για όλους;

Ζητείται άτομο με πρόγραμμα cosmote gigamax unlimited για να του δίνω €10 τον μήνα για να αποκτήσω 1 extra sim στο συμβόλαιό του

image.jpg

image.jpg

Μόλις τώρα το ήλεγξα ξανά. Είναι ξεκάθαρο νομίζω το νόημα. Επίσης μόλις τώρα πρόσθεσα ένα επιπλέον ΙΒΑΝ Leupay Wallet καθώς και ένα ΙΒΑΝ Eurobank πέρα από τους 2 λογαριασμούς που προανέφερα. Το μόνο που είδα να έχει αλλάξει είναι ότι όντως πλέον ζητάει να γίνουν confirm οι λογαριασμοί μέσω των 2 μικρών καταθέσεων. Στους δικούς μου εμφάνιζε να εκκρεμεί αυτή η διαδικασία όμως όπως ήδη έγραψα λειτουργούσαν απροβλημάτιστα σε κατέβασμα χρημάτων τουλάχιστον. Η παρανόηση που μάλλον έχει γίνει σε αυτό το ζήτημα, είναι ότι μάλλον δεν επιτρέπει το Paypal την πρόσθεση ΙΒΑΝ λογαριασμών των οποίων η δηλωμένη διεύθυνση είναι σε άλλη χώρα από τη δηλωμένη διεύθυνση του Paypal. Οι δικοί μου ξένοι λογαριασμοί όμως έχουν όλοι δηλωμένη την ίδια διεύθυνση εδώ στην Αθήνα.

Edited by theo1973

Άρα μπορούμε να προσθέσουμε λογαριασμούς από οποιαδήποτε χώρα / χώρες, αρκεί η δηλωμένη διεύθυνσή τους να είναι η ελληνική διεύθυνση. Χρήσιμο tip. Ευχαριστούμε.

Ο κυπριακός λογαριασμός όμως που έχω στην Συνεταιριστική Τράπεζα Λεμεσού έχει δηλωμένη κυπριακή διεύθυνση στα "χαρτιά" της τράπεζας. Μπορώ στο paypal παρολ' αυτά να δηλώσω ΕΛΛΑΔΙΚΗ διεύθυνση;

Ο νόμος φίλε Βασίλειε, μπορεί να λέει και για το γνωστό "περί-ευθύνης υπουργών" ώστε να μην μπορούν να καταλογιστούν ευθύνες σε πολιτικά λαμόγια. Το ότι είναι νόμος δεν σημαίνει ότι πρέπει να το αποδεχόμαστε. Είναι ο ίδιος νόμος που έβαλε τον Καρανίκα εκεί που είναι, ο ίδιος νόμος που δίνει περισσότερα δικαιώματα σε έναν λαθρομετανάστη από έναν νόμιμο έλληνα πολίτη κλπ. Δεν μου λέει τίποτα το ότι "ΕΤΣΙ ΛΕΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ". Ας μην το συνεχίσουμε όμως.

Για να επιστρέψομε στο θέμα, μπορεί τελικά να απαντηθεί ξεκάθαρα εάν μπορεί στο paypal να έχεις καταχωρημένους τραπεζικούς λογαριασμούς από πολλές χώρες ταυτόχρονα; Φαίνεται κάτι πολύ βασικό σαν γνώση, το οποίο παρολ' αυτά από τις προηγούμενες απαντήσεις παραμένει ασαφές και μου κάνει μεγάλη εντύπωση αυτό. Θεωρώ κάπως δύσκολο η πολιτική του paypal να διαφοροποιείται αναλόγως του πότε γράφτηκες. (π.χ. ο testatos δεν μπορεί, ενώ ο theo και ο al3xiko μπορούν). Δεν υπάρχουν ενιαίοι κανόνες του paypal για όλους;

Καλά Εσύ όταν σε καλέσει ο έφορος, πες του ότι δεν αποδέχεσαι τον νόμο. Για εμένα η συμβουλή που δόθηκε όταν αρχίσαμε να μιλάμε είναι σαφής: Προσέχεται όταν κατεβάζεται χρήματα από το Paypal στην τράπεζα , τουλάχιστον να καλύπτεται το ποσό από τις ετήσιες δηλώσεις σας.

Bitcoin και ξερό ψωμί για να μην έχουμε κανένα νταβατζή έφορο πάνω από το κεφάλι μας.

Άρα μπορούμε να προσθέσουμε λογαριασμούς από οποιαδήποτε χώρα / χώρες, αρκεί η δηλωμένη διεύθυνσή τους να είναι η ελληνική διεύθυνση. Χρήσιμο tip. Ευχαριστούμε.

Ο κυπριακός λογαριασμός όμως που έχω στην Συνεταιριστική Τράπεζα Λεμεσού έχει δηλωμένη κυπριακή διεύθυνση στα "χαρτιά" της τράπεζας. Μπορώ στο paypal παρολ' αυτά να δηλώσω ΕΛΛΑΔΙΚΗ διεύθυνση;

Εικασία κάνω για το τι "ενοχλεί" το Paypal. Όπως σου έδειξα εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα με δηλωμένη όμως την ίδια διεύθυνση σε λογαριασμούς, συνδεδεμένες κάρτες και Paypal account. Αν εμφανίσεις όμως διαφορετική χώρα/διεύθυνση σε Paypal και τραπεζικό λογαριασμό, μάλλον θα σκαλώσει. Δεν βλέπω όμως τι σε εμποδίζει να ανοίξεις νέο λογαριασμό Paypal (ρώτα στο support του pp πρώτα αν πρέπει να κλείσεις αυτόν με την Ελληνική διεύθυνση) με την Κυπριακή σου διεύθυνση που είναι δηλωμένη και στον Κυπριακό λογαριασμό σου. Έχεις χαρτιά για να το κάνεις προφανώς. Γενικά αυτό το πρόβλημα θυμάμαι ότι έχει αναφερθεί ξανά και το αντιμετώπιζαν με τις κάρτες που συνέδεαν στο Paypal κάτοικοι >2 χωρών (π.χ. Έλληνες φοιτητές που είχαν διεύθυνση κατοικίας και στην Αγγλία) και κατά τη γνώμη μου είναι απαράδεκτη ιδιοτροπία που πρέπει να πάψει να υφίσταται σε -υποτίθεται- ενιαίο οικονομικό χώρο όπως η Ε.Ε.

----- προσθήκη μηνύματος 4 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Καλά Εσύ όταν σε καλέσει ο έφορος, πες του ότι δεν αποδέχεσαι τον νόμο. Για εμένα η συμβουλή που δόθηκε όταν αρχίσαμε να μιλάμε είναι σαφής: Προσέχεται όταν κατεβάζεται χρήματα από το Paypal στην τράπεζα , τουλάχιστον να καλύπτεται το ποσό από τις ετήσιες δηλώσεις σας.

Ας διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας και ας αποφύγουμε τον πανικό. Δεν μιλάμε για εκατομμύρια, παρά για μικροποσά από εφαρμογές τύπου pockee και pigogo άντε και καμιά αμοιβή για δουλειά σε κανένα freelancer site. Δεν ασχολείται κανείς και δεν υπάρχει μηχανισμός να ασχοληθεί άλλωστε για ποσά μικρότερα των μερικών χιλιάδων ή και δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

Προφανως οχι δεν μπορεις :)

Ας διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας και ας αποφύγουμε τον πανικό. Δεν μιλάμε για εκατομμύρια, παρά για μικροποσά από εφαρμογές τύπου pockee και pigogo άντε και καμιά αμοιβή για δουλειά σε κανένα freelancer site. Δεν ασχολείται κανείς και δεν υπάρχει μηχανισμός να ασχοληθεί άλλωστε για ποσά μικρότερα των μερικών χιλιάδων ή και δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

Για 5.000 ευρώ μιλάμε. http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=7392752#post7392752

Ασήμαντο ποσό είναι και οι 5000€. Αλλά και να μην είναι για αυτό μιλάμε για ξένους λογαριασμούς.

Γιατι αφου εχω κανει confirm καρτα και λογ/μο στο παρελθον,

τωρα ξανα μες το pp εμφανιζει μηνυμα να τα ξανακανω confirm?

Τι συνεβη;;;;;

Καλημέρα... μόλις έλαβα μήνυμα από paypal ότι έγινε verifid ο λογαριασμός τραπέζης που έχω προσθέσει στο account μου. Μου λέει ότι πλέον μπορώ να κάνω συναλλαγή απευθείας από τον τραπεζικό λογαριασμό μου , ξέρει κανείς αν μπορώ δηλαδή να αγοράσω κάτι και να τραβήξει λεφτά από τον τραπεζικό λογαριασμό μου αντί της κάρτας; Και αν ναι, μήπως υπάρχει κάποια προμήθεια σε αυτή την συναλλαγή;; Επίσης μπορώ να στείλω λεφτά από τον τραπεζικό λογαριασμό μου στο paypal balance χωρίς επιπλέον χρεώσεις φυσικά. Αυτά τα ολίγα... ευχαριστώ.

Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Χθες έγινε verifid και ο δικός μου τραπεζικός λογαριασμός και δοκίμασα από περιέργεια να κάνω μια αγορά για να διαπιστώσω αν ισχύει αυτό που μας γράφουν στο μαιλ, άλλα δεν μπόρεσα να ολοκληρώσω την αγορά επειδή ζητούσε να πάρει το πόσο από την κάρτα.

Γιατι αφου εχω κανει confirm καρτα και λογ/μο στο παρελθον,

τωρα ξανα μες το pp εμφανιζει μηνυμα να τα ξανακανω confirm?

Τι συνεβη;;;;;

Λοιπόν, προς όλους τους ανωτέρω συμφορουμίτες. Κι εγώ είχα απ' ότι θυμάμαι verified τον τραπεζικό μου λογαριασμό παλαιότερα, καθότι χρησιμοποιώ το paypal εδώ και 15 χρόνια, αλλά ΠΙΘΑΝΟΛΟΓΩ λόγω των capital control ή ως "περιοδική εκ νέου επαλήθευση" η paypal μας τα ξαναέβαλε σε OXI confirmed status ώστε να τα ξαναεπιβεβαιώσουμε. Το ξαναεπιβεβαίωσα προσωπικά (με τις 2 μικρές καταθέσεις που σου κάνουν στο λογαριασμό σου) και όλα φαίνονται CONFIRMED τώρα.

Επιπλέον, όπως ανέφερα 1-2 σελίδες πριν, μάλλον πλέον προσφέρεται και στην Ελλάδα η υπηρεσία DIRECT DEBIT που βάζει χέρι κατευθείαν στα χρήματα του τραπεζικού λογαριασμού για να πληρώσεις ένα προϊόν, αντί να τα παίρνει από κάρτα. Δηλαδή ίσως πλέον, μπορεί να κάνεις διαδικτυακές συναλλαγές μέσω paypal και χωρίς καμία κάρτα. Απλά στα "αρπάζει" κατευθείαν από την πηγή (από τον τραπεζικό λογαριασμό). Παρά το ότι το έχω ενεργοποιήσει το direct debit, δεν το έχω χρησιμοποιήσει ακόμα.

Και ερωτώ:

Έχει χρησιμοποιήσει κάποιος το direct debit στο paypal για να πληρώσει κάποιον προϊόν πρόσφατα;

Προφανως οχι δεν μπορεις

Τότε πώς το έχουν κάνει κάποια άλλα άτομα εδώ μέσα, να έχουν στον ΙΔΙΟ λογαριασμό paypal ταυτόχρονα δηλωμένα IBAN Γερμανίας + Μάλτας + Ελλάδας; Εγώ θέλω να έχω ΙΒΑΝ Ελλάδας + Κύπρου + Γαλλίας

Χθες έγινε verifid και ο δικός μου τραπεζικός λογαριασμός και δοκίμασα από περιέργεια να κάνω μια αγορά για να διαπιστώσω αν ισχύει αυτό που μας γράφουν στο μαιλ, άλλα δεν μπόρεσα να ολοκληρώσω την αγορά επειδή ζητούσε να πάρει το πόσο από την κάρτα.

Αγορες και να τραβηχτούν τα χρήματα κατευθείαν απο ιβαν ούτε γινόταν ποτέ ουτε θα γίνει, το παυπαλ και κάθε πληρωμή ανα τον πλανήτη γίνεται αποκλειστικά και μονο με κάρτες

....και μην πει κάποιος οτι πλήρωσαν απο τον λογαριασμό μου στέλνοντας χρήματα κατευθείαν στον πωλητή γιατί αυτό λέγεται εμβάσματα και γίνεται με τα χεράκια μας και όχι αυτόματα και δεν παρέχει και ΚΑΜΙΑ προστασία, τα έστειλε TEΛΟΣ πάνε αυτά.

Η σύνδεση τραπεζικου λογαριασμου ιβαν στο παυπαλ ενα μονο σκοπό εξυπηρετεί την απόσυρση κεφαλαίων απο το balance τou PayPal.

Φίλε nikos kallithea,

Μιλάμε για την υπηρεσία DIRECT DEBIT. Προφανώς δεν έχει να κάνει με withdrawal κεφαλαίων αυτή η υπηρεσία αλλά με ΧΡΕΩΣΗ τραπεζικού λογαριασμού για πληρωμή προϊόντων, χωρίς χρήση πιστωτικής κάρτας. Κάνω copy-paste από το site του paypal, από τον προσωπικό μου λογαριασμό:

Direct Debit Instruction

Done // Accepted (το δείχνει δηλαδή ενεργοποιημένο στον λογαριασμό μου)

Μου ζήτησε να κάνω authorization σε συνεργασία με την Eurobank πριν να το εμφανίζει ως "ACCEPTED METHOD of payment"

A secure, convenient way to pay with your bank account. Whenever you authorize a payment, PayPal debits your bank account and pays the merchant without sharing your financial data.

Αγορες και να τραβηχτούν τα χρήματα κατευθείαν απο ιβαν ούτε γινόταν ποτέ ουτε θα γίνει, το παυπαλ και κάθε πληρωμή ανα τον πλανήτη γίνεται αποκλειστικά και μονο με κάρτες

....και μην πει κάποιος οτι πλήρωσαν απο τον λογαριασμό μου στέλνοντας χρήματα κατευθείαν στον πωλητή γιατί αυτό λέγεται εμβάσματα και γίνεται με τα χεράκια μας και όχι αυτόματα και δεν παρέχει και ΚΑΜΙΑ προστασία, τα έστειλε TEΛΟΣ πάνε αυτά.

Η σύνδεση τραπεζικου λογαριασμου ιβαν στο παυπαλ ενα μονο σκοπό εξυπηρετεί την απόσυρση κεφαλαίων απο το balance τou PayPal.

Το Direct debit δουλευει εδω και πολλους μηνες στο εξωτερικο.Οι περισσοτεροι γερμανοι που εχουν καρτες τυπου που δεν ειναι δεχτες απο το paypal πληρωνουν μεσω αυτης της μεθοδου.

Μου λέει ότι πλέον μπορώ να κάνω συναλλαγή απευθείας από τον τραπεζικό λογαριασμό μου , ξέρει κανείς αν μπορώ δηλαδή να αγοράσω κάτι και να τραβήξει λεφτά από τον τραπεζικό λογαριασμό μου αντί της κάρτας; Και αν ναι, μήπως υπάρχει κάποια προμήθεια σε αυτή την συναλλαγή;; Επίσης μπορώ να στείλω λεφτά από τον τραπεζικό λογαριασμό μου στο paypal balance χωρίς επιπλέον χρεώσεις φυσικά.

Το πρώτο γίνεται και είναι αυτό που κάνει το direct debit (θεωρητικά για εμάς). Δεν το έχω δοκιμάσει και έχω επιφυλάξεις για το αν πρακτικά επιτρέπουν να λειτουργεί στην Ελλάδα των capital controls (εικάζω πως όχι). Το δεύτερο δεν γινόταν, ούτε γίνεται. Balance δηλαδή γεμίζεις μόνο με "εξωτερική" εντολή (έμβασμα) από την τράπεζά σου και την ανάλογη χρέωση.

Θα μπορούσε να λειτουργεί το direct debit και στην Ελλάδα (των capital controls) μέχρι του ποσού αγορών 1000 ευρώ ανά μήνα, που ισχύει για τα "τραπεζικά εμβάσματα προς εξωτερικό". Περιμένω να βρω κάποιον που να το έχει χρησιμοποιήσει αυτό το direct debit.