zananiro Δημ. January 20, 2016 Κοινοποίηση Δημ. January 20, 2016 Δε νομίζω... Άλλωστε όταν ανοίγεις dispute, το παυπαλ σε βάζει να επιλέξεις τι ζητάς, ολικό ή μερικό refund (στο μερικό συμπληρώνεις και τι ποσό διεκδικείς). Οπότε αν επέλεξες εξαρχής ότι ζητάς ολικό, αυτήν την διεκδίκηση θα εξετάσει και θα σου αποδώσει, αν αποφασίσει υπέρ σου. Και στάνταρ θα σου πει πρώτα να το επιστρέψεις. Ο μόνος τρόπος που μπορεί να αλλάξει αυτό, φαντάζομαι, είναι μόνο αν δούνε μέσα στον διάλογο του dispute/claim που κάνατε με τον πωλητή, ότι συμφωνήσατε μεταξύ σας μια άλλη λύση, π.χ. αυτό που λες για μερικό και να το κρατήσεις. Όταν άνοιξα dispute είχε επιλογή να ζητήσω partial refund, το είχα επιλεξει ζητώντας ένα ποσό το οποίο απέρριψε ο πωλητής. Από εκεί και πέρα μιλούσαμε με email εκτός paypal, μου έκανε μια απαράδεκτη προσφορά την οποία απέρριψα και έκτοτε αγνοεί τελείως τα μηνύματα μου. Τώρα θα ξαναγραψω μεσα απο paypal, ειδα οτι παλι εχει επιλογη για partial refund, θα ξαναζητησω partial refund και αν το απορρίψει ή αν δεν απαντήσει ο πωλητής θα προχώρησω σε claim, έχω κουραστει. Απλώς δεν θέλω να μπλεξω με επιστροφες για αυτό ρώτησα αν ανοιξω claim ποιά διεκδίκηση θα εξετάσει το paypal. Γιατί μου φαίνεται περίεργο να εξετάσει partial refund, με ποιο κριτήριο θα αποφασίσει το ποσό? Παράθεση The day is my enemy, the night my friend Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
theo1973 Δημ. January 20, 2016 Κοινοποίηση Δημ. January 20, 2016 Ο τροπος αποστολής με εμβασμα απο τραπεζικο λογαριασμό τι μειονεκτημα εχει ; (εκτός απο την 2-3 μερες καθυστερηση και το κοστος του 1€) Ότι ελαττώνεις χωρίς λόγο το όριό σου των 500€/μήνα κάνοντας έμβασμα, ενώ μπορείς να το αποφύγεις και να εκμεταλλευθείς χρήματα που έχεις διάσπαρτα σε διάφορες Ελληνικές προπληρωμένες κάρτες που πλέον ουσιαστικά δεν έχουν λόγο ύπαρξης αφού δεν δουλεύουν προς το εξωτερικό. Για συναλλαγή με Ελληνική επιχείρηση πολύ δε περισσότερο πληρωμής λογαριασμών κινητής, Πλαίσιο και παρόμοια, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος και κανένας λόγος μη χρήσης της debit που έχουμε συνδεδεμένους στους τραπεζικούς λογαριασμούς μας. Εγώ αυτό θέλω να κάνω: να αδειάσω τις 3 προπληρωμένες που έχω μικροποσά, να τις ακυρώσω και να μην ξανασχοληθώ. Απλά παραρτήματα του υπουργείου οικονομικών επέλεξαν να καταντήσουν οι Ελληνικές τράπεζες, ανάλογη θα είναι η μοίρα τους... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
makap Δημ. January 20, 2016 Κοινοποίηση Δημ. January 20, 2016 Ότι ελαττώνεις χωρίς λόγο το όριό σου των 500€/μήνα κάνοντας έμβασμα, ενώ μπορείς να το αποφύγεις και να εκμεταλλευθείς χρήματα που έχεις διάσπαρτα σε διάφορες Ελληνικές προπληρωμένες κάρτες που πλέον ουσιαστικά δεν έχουν λόγο ύπαρξης αφού δεν δουλεύουν προς το εξωτερικό. Για συναλλαγή με Ελληνική επιχείρηση πολύ δε περισσότερο πληρωμής λογαριασμών κινητής, Πλαίσιο και παρόμοια, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος και κανένας λόγος μη χρήσης της debit που έχουμε συνδεδεμένους στους τραπεζικούς λογαριασμούς μας. Εγώ αυτό θέλω να κάνω: να αδειάσω τις 3 προπληρωμένες που έχω μικροποσά, να τις ακυρώσω και να μην ξανασχοληθώ. Απλά παραρτήματα του υπουργείου οικονομικών επέλεξαν να καταντήσουν οι Ελληνικές τράπεζες, ανάλογη θα είναι η μοίρα τους... Περιγράφεις ένα εντελώς προσωπικό λόγο που, το πιθανότερο είναι ότι, δεν έχει γενική εφαρμογή και επικαλείσαι ένα επιχείρημα χωρίς να εξηγείς το λόγο για τον οποίο το επικαλέστηκες. Συγκεκριμένα, λες ότι "ελαττώνεις χωρίς λόγο το όριό σου των 500€/μήνα" αφήνοντας να εννοηθεί ότι εσύ στέλνεις κάθε μήνα στο εξωτερικό τουλάχιστον 500€/μήνα για άλλο/ους σκοπό/ούς. Αλλά, ακόμη και αν εσύ λειτουργείς έτσι κάθε μήνα (που πολύ αμφιβάλλω), αυτό δεν μπορεί να αποτελεί γενικευμένο και ουσιαστικό λόγο, έτσι όπως το ζήτησε ο alfeios. Παράθεση :thanks: Αγορές από το εξωτερικό Οδηγός ανανέωσης συμβολαίου και φορητότητας αριθμών Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
theo1973 Δημ. January 20, 2016 Κοινοποίηση Δημ. January 20, 2016 Θέλει να αγοράσει κάποιος μια τηλεόραση ή ένα κινητό που κάνει π.χ. 700€. Αν δεν έχει ήδη υπόλοιπο στο Paypal, με αποστολή εμβάσματος προφανώς δεν μπορεί να το κάνει εντός του ίδιου μήνα. Με φόρτιση μιας προπληρωμένης ή με τη χρήση της debit του και αποστολή από ένα pp account σε άλλο -ίσως- θα τα καταφέρει. Προσωπικές απόψεις εκφράζουμε όλοι μας. Δε μπορώ να είμαι στο μυαλό του καθενός για να ξέρω. Για μενα λειτουργεί ο λόγος που προανέφερα. Προτιμώ να έχω τα 500€ διαθέσιμα για κάποια άλλη πιθανή χρήση. Το δεύτερο σκέλος αυτού που πόσταρα είναι άλλο ζήτημα, προσωπική άποψη κι αυτό. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
achillesgk Δημ. January 21, 2016 Κοινοποίηση Δημ. January 21, 2016 Θέλει να αγοράσει κάποιος μια τηλεόραση ή ένα κινητό που κάνει π.χ. 700€. Αν δεν έχει ήδη υπόλοιπο στο Paypal, με αποστολή εμβάσματος προφανώς δεν μπορεί να το κάνει εντός του ίδιου μήνα.. Μπορεί αν έχει λογαριασμούς σε 2 διαφορετικές τράπεζες. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
makap Δημ. January 21, 2016 Κοινοποίηση Δημ. January 21, 2016 Θέλει να αγοράσει κάποιος μια τηλεόραση ή ένα κινητό που κάνει π.χ. 700€. Αν δεν έχει ήδη υπόλοιπο στο Paypal, με αποστολή εμβάσματος προφανώς δεν μπορεί να το κάνει εντός του ίδιου μήνα. Με φόρτιση μιας προπληρωμένης ή με τη χρήση της debit του και αποστολή από ένα pp account σε άλλο -ίσως- θα τα καταφέρει. Προσωπικές απόψεις εκφράζουμε όλοι μας. Δε μπορώ να είμαι στο μυαλό του καθενός για να ξέρω. Για μενα λειτουργεί ο λόγος που προανέφερα. Προτιμώ να έχω τα 500€ διαθέσιμα για κάποια άλλη πιθανή χρήση. Το δεύτερο σκέλος αυτού που πόσταρα είναι άλλο ζήτημα, προσωπική άποψη κι αυτό. Και βέβαια μπορεί αν έχει συνδέσει περισσότερους από 1 λογαριασμούς στο paypal, δεδομένου ότι η πλειοψηφία των κατοίκων αυτής της χώρας έχει λογαριασμούς σε περισσότερες της μιας τράπεζες, για διάφορους λόγους. Προσωπικά, έχω συνδέσει 3 τραπεζικούς λογαριασμούς, χωρίς να σχεδιάζω να στείλω ταυτόχρονα εμβάσματα και από τους 3, γιατί δεν είναι αυτός ο στόχος των αγορών από το εξωτερικό. Καλή η γενική συζήτηση για το θέμα αλλά θυμίζω ότι η ερώτηση του alfeios είχε (και έχει) στόχο τα πιθανά μειονεκτήματα του φορτώματος του balance με εμβάσματα, εκτός από τη διήμερη καθυστέρηση και την προμήθεια (1€) της τράπεζας. Και επαναλαμβάνω ότι δεν θεωρώ ούτε αυτά μειονεκτήματα, εάν συγκρίνω αυτή τη μέθοδο με τις υπόλοιπες. Παράθεση :thanks: Αγορές από το εξωτερικό Οδηγός ανανέωσης συμβολαίου και φορητότητας αριθμών Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
guideman Δημ. January 21, 2016 Κοινοποίηση Δημ. January 21, 2016 (edited) Θα τα κατεβάσεις σε τραπεζικό λογαριασμό. Στην συνέχεια θα στείλεις έμβασμα στην Revolut. Η συναλλαγή αυτή δεν έχει όριο από τα CC. Όσα χρήματα έρχονται από το εξωτερικό μπορούν να εμβαστούν ελεύθερα Καταλαβα, σ ευχαριστω για την απαντηση. Και γιατι να μην τα χρησιμοποιησει για αγορα πληρωνοντας με το paypal? Στην revolut τι τα χρειαζεται; Για αγορες υποθετω .... Για αγορές εκτός paypal μάλλον. Αν ειναι ετσι, ενταξει .... Παιδια την Revolut την εχω περασμενη στο paypal και την χρησιμοποιω για αγορες ebay, AliExpress και οτιδηποτε αλλες αγορες απο το εξωτερικο αλλα και απο Ελλαδα. Ειναι πολυ πρακτικο να χρησιμοποιεις μια καρτα (χρεωστικη) παντου γι αυτο τα θελω ολα εκει μεσα να ειναι. Οπως ελεγε και η διαφημηση "ολα σε ενα, νοικοκυρεμενα¨".. Edited January 21, 2016 by guideman Παράθεση ΓΙΩΡΓΟΣ:clap: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tpal Δημ. January 21, 2016 Κοινοποίηση Δημ. January 21, 2016 Για σας παίδες έχω κάνει μια αγορά από κινα μέσω paypal. Τελικά δεν μπορεί το κατάστημα να μου εγγυηθεί για το στοκ του και έτσι μου πρότεινε refund. Αν το κάνω και τα λεφτά γυρίσουν στο paypalθα έχω κρατήσεις; Έχει τύχει σε κανέναν; Παράθεση Θοδωρής Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikos_kallithea Δημ. January 21, 2016 Κοινοποίηση Δημ. January 21, 2016 Για σας παίδες έχω κάνει μια αγορά από κινα μέσω paypal. Τελικά δεν μπορεί το κατάστημα να μου εγγυηθεί για το στοκ του και έτσι μου πρότεινε refund. Αν το κάνω και τα λεφτά γυρίσουν στο paypalθα έχω κρατήσεις; Έχει τύχει σε κανέναν; ΟΧΙ δεν εχεις κρατήσεις, το ποσο επιστρέφει αυτούσιο Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
makap Δημ. January 21, 2016 Κοινοποίηση Δημ. January 21, 2016 Για σας παίδες έχω κάνει μια αγορά από κινα μέσω paypal. Τελικά δεν μπορεί το κατάστημα να μου εγγυηθεί για το στοκ του και έτσι μου πρότεινε refund. Αν το κάνω και τα λεφτά γυρίσουν στο paypalθα έχω κρατήσεις; Έχει τύχει σε κανέναν; Κατ' αρχάς τα χρήματα θα πάνε στην πηγή από την οποία βγήκαν (κάρτα ή balance). Για να μην γράφω σενάρια, πες πως πλήρωσες και αν έχεις λογαριασμό $ στο balance. Παράθεση :thanks: Αγορές από το εξωτερικό Οδηγός ανανέωσης συμβολαίου και φορητότητας αριθμών Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tpal Δημ. January 21, 2016 Κοινοποίηση Δημ. January 21, 2016 Σας ευχαριστώ πολύ. Έχω σε δολλάρια τον paypal και πλήρωσαν με balance Παράθεση Θοδωρής Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
makap Δημ. January 21, 2016 Κοινοποίηση Δημ. January 21, 2016 Αν θέλεις να πεις ότι έχεις και σε $ balance (προφανώς έχεις σε €, αφού ζεις στην Ελλάδα), και αφού πλήρωσες από το balance τα $ του refund θα μπουν στο balance $ χωρίς καμία κράτηση. Αν είχες πληρώσει με κάρτα, θα είχες μειωμένη επιστροφή λόγω μετατροπής συναλλάγματος. Παράθεση :thanks: Αγορές από το εξωτερικό Οδηγός ανανέωσης συμβολαίου και φορητότητας αριθμών Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikos_kallithea Δημ. January 21, 2016 Κοινοποίηση Δημ. January 21, 2016 Αν θέλεις να πεις ότι έχεις και σε $ balance (προφανώς έχεις σε €, αφού ζεις στην Ελλάδα), και αφού πλήρωσες από το balance τα $ του refund θα μπουν στο balance $ χωρίς καμία κράτηση. Αν είχες πληρώσει με κάρτα, θα είχες μειωμένη επιστροφή λόγω μετατροπής συναλλάγματος. Λαθος, μπορει να εχει μειωμένη αλλα και αυξημενη επιστροφή ανάλογα την ισοτιμία που υπήρχε την ήμερα της αγορας και την ισοτιμία την ήμερα της επιστροφής Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
makap Δημ. January 21, 2016 Κοινοποίηση Δημ. January 21, 2016 Αφενός η ισοτιμία του paypal είναι χειρότερη από την τραπεζική αφετέρου διαπιστώνω ότι με τη νέα απάντησή σου αναιρείς την προηγούμενη. Παράθεση :thanks: Αγορές από το εξωτερικό Οδηγός ανανέωσης συμβολαίου και φορητότητας αριθμών Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikos_kallithea Δημ. January 21, 2016 Κοινοποίηση Δημ. January 21, 2016 Αφενός η ισοτιμία του paypal είναι χειρότερη από την τραπεζική αφετέρου διαπιστώνω ότι με τη νέα απάντησή σου αναιρείς την προηγούμενη. Απλα δεν εχεις εμπειρία σε αγορες Αγοράζω σημερα αντικείμενο 100 δολαρια πληρωνω σε ευρω πχ 95 Αν παραμείνει η ισοτημια στα ιδια θα επιστρέψουν 100 δολάρια και θα χασω καποια λιγα λεπτα απο την αγορά πώληση του νομίσματος Αν αλλαξει η ισοτημια και τα ευρω παει πανω, παλi 100 δολαρια θα επιστραφούν αλλα εγω θα χασω, θα μετατραπουν σε λιγοτερα ευρω δηλαδη Αν ομως το δολαριο ανεβει, τα 100 δολαρια που θα μετατραπουν αντιστοιχουν σε περισσότερα ευρω Αυτα ετσι χοντρικα, δεν χανεις παντα απο τα refund Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tpal Δημ. January 21, 2016 Κοινοποίηση Δημ. January 21, 2016 Παιδιά η αγορά έγινε 7 του μήνα δσν νομίζω να έχει αλλάξει δραματικά η ισοτιμία. Πέρα από αυτό το refund γίνεται κατευθείαν ή θέλει κάποιες μέρες να φανεί; Εγώ είναι άσχετος Παράθεση Θοδωρής Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikos_kallithea Δημ. January 21, 2016 Κοινοποίηση Δημ. January 21, 2016 Παιδιά η αγορά έγινε 7 του μήνα δσν νομίζω να έχει αλλάξει δραματικά η ισοτιμία. Πέρα από αυτό το refund γίνεται κατευθείαν ή θέλει κάποιες μέρες να φανεί; Εγώ είναι άσχετος Οταν γινει η επιστροφή σου ερχετε ενα εμαιλ απο το ππ και κλείνει το case, απο τοτε και μετα θελει 2-3 μερες για να φανει και λογιστικά. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tpal Δημ. January 21, 2016 Κοινοποίηση Δημ. January 21, 2016 Οταν γινει η επιστροφή σου ερχετε ενα εμαιλ απο το ππ και κλείνει το case, απο τοτε και μετα θελει 2-3 μερες για να φανει και λογιστικά. Όταν λες λογιστικά σημαίνει ότι θα φανούν στο balanceετσι; Αυτές οι 3 ημέρες είναι εργάσιμες; Παράθεση Θοδωρής Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
testatos Δημ. January 21, 2016 Κοινοποίηση Δημ. January 21, 2016 Όταν λες λογιστικά σημαίνει ότι θα φανούν στο balanceετσι; Αυτές οι 3 ημέρες είναι εργάσιμες; Οχι στο balance αλλα στο υπολοιπο της καρτας. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tpal Δημ. January 21, 2016 Κοινοποίηση Δημ. January 21, 2016 Οχι στο balance αλλα στο υπολοιπο της καρτας. Κάτσε λίγο γιατί δεν καταλαβαίνω καλά. Λοιπόν εγώ είχα balanceστο paypal και από αυτό πληρωσα. Αν τα μεταφέρει στην κάρτα δεν θα μπορώ να ξανά κάνω αγορά γιατί αν είναι στην κάρτα και όχι στο balance θα μου την κόψει. Γιαυτό είχα αγγαρεψει και φίλο να μου στείλει στο balance Παράθεση Θοδωρής Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
testatos Δημ. January 21, 2016 Κοινοποίηση Δημ. January 21, 2016 Κάτσε λίγο γιατί δεν καταλαβαίνω καλά. Λοιπόν εγώ είχα balanceστο paypal και από αυτό πληρωσα. Αν τα μεταφέρει στην κάρτα δεν θα μπορώ να ξανά κάνω αγορά γιατί αν είναι στην κάρτα και όχι στο balance θα μου την κόψει. Γιαυτό είχα αγγαρεψει και φίλο να μου στείλει στο balance Α τότε λάθος μου!Στο paypal θα φανεί τότε στο balance αμέσως όταν το στείλει. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
NikosT4 Δημ. January 21, 2016 Κοινοποίηση Δημ. January 21, 2016 παιδια ΣΟΣ!εγινε χαζομαρα!παραγγειλα ενα κινητο μεσω paypal κ αυτοι τραβηξαν λεφτα κ απ την paypal κ απ την καρτα που εβαλα λεφτα στην paypal!!δλδ εγινε χρεωθηκε κ ο λογαριασμος της paypal κ η καρτα... πως διορθωνεται αυτο;παρακαλω απαντηστε γρηγορα! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mol Δημ. January 21, 2016 Κοινοποίηση Δημ. January 21, 2016 Τι να διορθωθεί? Δεν έφτανε το balance και τράβηξε απ την κάρτα Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
NikosT4 Δημ. January 21, 2016 Κοινοποίηση Δημ. January 21, 2016 το κινητο εκανε 250...εγω εβαλα 300 στην pp...αρα τα λεφτα φταναν...να σε δειξω μια εικονα για το τι λεφτα τραβηχτηκαν κ που; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mol Δημ. January 21, 2016 Κοινοποίηση Δημ. January 21, 2016 Δείξε να δούμε Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts