billyavl Δημοσιεύτηκε March 24, 2009 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε March 24, 2009 Καλημέρα, θα ήθελα να ρωτήσω κάτι. Επιτρέπονται τα σκυλιά σε δημόσιες υπηρεσίες? (πχ ΕΛΤΑ, ΔΕΗ κοκ). Εμβολιασμένα, εκπαιδευμένα, με κοντό λουρί μαζί με τον ιδιοκτήτη τους φυσικά... Για την ακρίβεια, ένας υπάλληλος των ΕΛΤΑ αρνήθηκε την είσοδο στο κατάστημα επικαλούμενος κάποιον νόμο των οποίο δεν βρήκα. Έξω έβρεχε και είπε πως το κάγκελο στις σκάλες είναι για να δένουν οι πελάτες τα σκυλιά τους... παρόλο που εμένα μου φαινόταν για μπάρα για άτομα με προβλήματα μετακίνησης... (:wacko:) Φυσικά ήταν αγενέστατος και απότομος σαν κάθε υπάλληλο των ΕΛΤΑ που σέβεται των εαυτό του. (εκτός απο κάποιες φωτεινές εξαιρέσεις βέβαια) Επίσης ψάχνω να βρώ τους εσωτερικούς κανονισμούς των ΕΛΤΑ αλλά δε βρίσκω τίποτα σχετικό μετά απο ερώτηση μου στα ΚΕΠ που με διαβεβαιώσαν πως δεν υπάρχει κανένας σχετικός νόμος, εκτός και αν υπάρχει κανένας εσωτερικός κανονισμός των ΕΛΤΑ... και η απάντηση που πήρα απο το ΙΝΚΑ ήταν η ίδια. Να τονίσω πως το συγκεκριμένο κατάστημα των ΕΛΤΑ το έχουμε επισκευθεί 100άδες φορές με το σκύλο μαζί αλλά μόνο την τελευταία φορά υπήρχε αντίδραση. Και η αντίδραση του ήταν ακόμα χειρότερη όταν του είπαμε πως έστω ότι υπάρχει κάποιος νόμος ο οποίος απαγορεύει ρητά την είσοδο στα σκυλιά, αυτός όφειλε να μας ενημερώσει ποιο ευγενικά και φυσικά να έχει κάποια σχετική ειδοποίηση ή αυτοκόλλητο στην είσοδο. Υπάρχει κάποιος με παρόμοια εμπειρία για να με διαφωτίσει λίγο? EDIT: κάποιος μοντ να άλλαξει αν μπορεί το τίτλο... έγραψα "Δημόρια"... :lol: Παράθεση http://img141.imageshack.us/img141/6228/myphonefgjc4.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gavronikos Δημ. March 24, 2009 Κοινοποίηση Δημ. March 24, 2009 Δεν το έχω ξανακούσει ούτε έχω παρόμοια εμπειρία αλλά φαντάζομαι οτι έπεσες σε υπάλληλο που είχε νεύρα και δεν ήξερε που να τα ξεσπάσει.Επειδή λες οτι σε είχαν ξαναφήσει να πάρεις τον σκύλο μαζί σου μέσα δεν εξηγείται αλλιώς Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. March 24, 2009 Κοινοποίηση Δημ. March 24, 2009 Δεν ξέρω τι ισχύει, πάντως πραγματικά δε βρίσκω το λόγο για τον οποίο θα έπρεπε να επιτρέπεται να παίρνεις ζώα μαζί σου μέσα. Άποψή μου και συγγνώμη από τους ζωόφιλους. Φυσικά αν όντως επιτρέπεται κακώς δε σε άφησαν (και κακώς δεν υπάρχουν πινακίδες), απλά λέω τι κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να ισχύει. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
FREAK_OF_NATURE Δημ. March 24, 2009 Κοινοποίηση Δημ. March 24, 2009 Δεν το έχω ξανακούσει ούτε έχω παρόμοια εμπειρία αλλά φαντάζομαι οτι έπεσες σε υπάλληλο που είχε νεύρα και δεν ήξερε που να τα ξεσπάσει.Επειδή λες οτι σε είχαν ξαναφήσει να πάρεις τον σκύλο μαζί σου μέσα δεν εξηγείται αλλιώς μπορει απλα να κανανε οι αλλοι υπαλληλοι τα στραβα ματια. κατ εμε(αν και δηλωμενη ζωοφιλη) ΔΕΝ πρεπει να μπαινουν κατοικιδια σε δημοσιες υπηρεσιες... σκεψου καποιος αλλος να φοβαται ή να εχει αλλεργια.http://smileys.svatbata.org/set-01/129.gif Παράθεση :love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ* Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
billyavl Δημ. March 25, 2009 Author Κοινοποίηση Δημ. March 25, 2009 Το καταλαβαίνω και συμφωνώ μαζί σου φρικ... αλλά το όλο κόλλημα είναι πως: Α: Δεν ήταν η πρώτη φορά που πήγαμε με σκύλο και άλλες φορές δεν υπήρχε αντίδραση... Β: Το κατάστημα ήταν άδειο... μόνο εμείς και οι υπάλληλοι. Άρα δεν υπήρχε κάποιος πελάτης να αντιδράσει για το σκύλο. Γ: Επικαλέστηκε νόμο του κράτους που μάλλον δεν υπάρχει... και αν υπάρχει θα μπορούσε τουλάχιστον να βάλει μια σήμανση. Δ: Ήταν αγενέστατος και μας είπε να μη "ξαναπατήσουμε τα πόδια μας εδώ γιατί εμείς τέτοιους πελάτες δεν τους θέλουμε". Ουτέ δική του προσωπική επιχείριση να ήταν. Επειδή πολύ απλά αντιδράσαμε πως δεν υπάρχει σήμανση... εστω και αν υπάρχει νόμος. Σύμφωνα με την λογική του θα έπρεπε να σκύβαμε το κεφάλι και να μη μιλούσαμε γιατί είναι μεγαλύτερος! Άρα ο λόγος μας είναι αμελητέος μπροστά στο δικό του! Και να φανταστείτε του μιλούσαμε με το -σεις και με το -σας και με επιχειρήματα. Αν και οφείλω να ομολογήσω ότι η φάτσα μου ήταν κάπως ειρωνική. Και μόνο όταν είχε ξεφύγει εκτός ορίων στη συμπεριφορά του τον αποκάλεσε η φίλη μου κάφρο... @gmac... όταν έχεις να κάνεις ένα σωρό άλλες δουλειές και δεν θέλεις να αφήσεις 7-8 ώρες το σκύλο μέσα μόνο του το παίρνεις μαζί σου. Και μιλάμε για σκύλο ο οποίος συμπεριφέρεται σαν άνθρωπος... σε σύγκριση πάντα με τον συγκεκριμένο υπάλληλο. Σε τελική ανάλυση αν υπήρχε σχετικός νόμος θα κανονίζαμε τις δουλειές μας έτσι ουτως ώστε να συνάδουν με ποια μέρη και πια οχι επιτρέπονται τα σκυλιά. Συμφωνα με 2 υπηρεσίες δεν υπάρχει σχετικός νόμος. Παράθεση http://img141.imageshack.us/img141/6228/myphonefgjc4.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. March 25, 2009 Κοινοποίηση Δημ. March 25, 2009 Δ: Ήταν αγενέστατος και μας είπε να μη "ξαναπατήσουμε τα πόδια μας εδώ γιατί εμείς τέτοιους πελάτες δεν τους θέλουμε". Ουτέ δική του προσωπική επιχείριση να ήταν. Επειδή πολύ απλά αντιδράσαμε πως δεν υπάρχει σήμανση... εστω και αν υπάρχει νόμος. Σύμφωνα με την λογική του θα έπρεπε να σκύβαμε το κεφάλι και να μη μιλούσαμε γιατί είναι μεγαλύτερος! Άρα ο λόγος μας είναι αμελητέος μπροστά στο δικό του! Και να φανταστείτε του μιλούσαμε με το -σεις και με το -σας και με επιχειρήματα. Αν και οφείλω να ομολογήσω ότι η φάτσα μου ήταν κάπως ειρωνική. Και μόνο όταν είχε ξεφύγει εκτός ορίων στη συμπεριφορά του τον αποκάλεσε η φίλη μου κάφρο... Μαζί σου :) Σε τελική ανάλυση αν υπήρχε σχετικός νόμος θα κανονίζαμε τις δουλειές μας έτσι ουτως ώστε να συνάδουν με ποια μέρη και πια οχι επιτρέπονται τα σκυλιά. Συμφωνα με 2 υπηρεσίες δεν υπάρχει σχετικός νόμος. Μαζί σου και πάλι. @gmac... όταν έχεις να κάνεις ένα σωρό άλλες δουλειές και δεν θέλεις να αφήσεις 7-8 ώρες το σκύλο μέσα μόνο του το παίρνεις μαζί σου. Και μιλάμε για σκύλο ο οποίος συμπεριφέρεται σαν άνθρωπος... σε σύγκριση πάντα με τον συγκεκριμένο υπάλληλο. Εδώ θα διαφωνήσω (καθαρά ακαδημαϊκά, όχι νομικά). Ο σκύλος μπορεί να συμπεριφέρεται σαν άνθρωπος αλλά: - εγώ που είμαι πελάτης/υπάλληλος μπορεί να έχω αλλεργία. - μπορεί απλά να το φοβάμαι. Η μάνα μου φοβάται τα σκυλιά και μπορεί να είναι παραλογη. Αλλά θα πρέπει να φοβάται να πηγαίνει στα ΕΛΤΑ επειδή θα μπαινοβγαίνουν οι σκύλοι; - πως ξέρω ότι ο σκύλος σου συμπεριφέρεται σαν άνθρωπος; Θα του ζητήσω πιστοποιητικό κοσμιοτάτης διαγωγής στην πόρτα; - επίσης μπορεί να είναι πεντακάθαρος, αλλά και πάλι πως το ξέρω; θα επιτρέπονται τα σκυλιά που έχουν κάνει εμβόλια και τα άλλα όχι; θα πρέπει να επιδεικνύεις κάποιο πιστοποιητικό στην πόρτα; - το ότι δεν έχεις κάπου να αφήσεις το σκύλο σου προφανώς δεν απασχολεί ούτε τα ΕΛΤΑ, ούτε εμένα που έχω μαγαζί πχ, ούτε τη χ δημόσια υπηρεσία. - αν εγώ πάω στα ΕΛΤΑ να στείλω ένα γράμμα και με δαγκώσει/γρατσουνίσει ένας σκύλος (όχι ο δικός σου) μπορώ να τραβήξω μια μήνυση στα ΕΛΤΑ; Όλα αυτά με κάθε καλή διάθεση (και με διάθεση αστεϊσμού, όχι ειρωνίας) αλλά όλα αυτά είναι πραγματικά ερωτήματα. Και συνεχίζει να μου κάνει τρομερή εντύπωση που επιτρέπεται κάτι τέτοιο. Επιτρέπεται όμως; Τα ΚΕΠ λένε ότι δεν υπάρχει νόμος, μήπως όμως υπάρχει κάποιου είδους κανονισμός λειτουργίας που ρυθμίζει τέτοια θέματα, αντί να ρυθμίζονται νομοθετικά; Γιατί δεν επικοινωνείς με το γραφείο Δημοσιων Σχέσεων των ΕΛΤΑ με email/γράμμα? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
NTROPIC Δημ. March 25, 2009 Κοινοποίηση Δημ. March 25, 2009 - επίσης μπορεί να είναι πεντακάθαρος, αλλά και πάλι πως το ξέρω; θα επιτρέπονται τα σκυλιά που έχουν κάνει εμβόλια και τα άλλα όχι; θα πρέπει να επιδεικνύεις κάποιο πιστοποιητικό στην πόρτα; Με την ιδια λογικη δε θα πρεπε να απαγορευεται και η εισοδος σε ανθρωπους που μπορει να μεταφερουν επικινδυνες μολυσματικες ασθενειες?Και πως θα πιστοποιειται αυτο?Με επιδειξη αναλογων εγγραφων? - αν εγώ πάω στα ΕΛΤΑ να στείλω ένα γράμμα και με δαγκώσει/γρατσουνίσει ένας σκύλος (όχι ο δικός σου) μπορώ να τραβήξω μια μήνυση στα ΕΛΤΑ; Και παλι με την ιδια λογικη αν κολλησω καποια μεταδοτικη ασθενεια απο αλλον ανθρωπο μεσα στα ΕΛΤΑ,θα ευθυνονται τα ΕΛΤΑ? Παράθεση "When grubbing for necessities man is still an animal. He becomes uniquely human when he reaches out for the superfluous and extravagant."- Eric Hoffer. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. March 25, 2009 Κοινοποίηση Δημ. March 25, 2009 Λυπάμαι, αλλά άκυρη η σύγκριση ανθρώπου-σκύλου στη συγκεκριμένη περίπτωση. Δε νομίζω καν να χρειάζεται να εξηγήσω το γιατί; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
billyavl Δημ. March 25, 2009 Author Κοινοποίηση Δημ. March 25, 2009 Μαζί σου :) Μαζί σου και πάλι. Εδώ θα διαφωνήσω (καθαρά ακαδημαϊκά, όχι νομικά). Ο σκύλος μπορεί να συμπεριφέρεται σαν άνθρωπος αλλά: - εγώ που είμαι πελάτης/υπάλληλος μπορεί να έχω αλλεργία. - μπορεί απλά να το φοβάμαι. Η μάνα μου φοβάται τα σκυλιά και μπορεί να είναι παραλογη. Αλλά θα πρέπει να φοβάται να πηγαίνει στα ΕΛΤΑ επειδή θα μπαινοβγαίνουν οι σκύλοι; - πως ξέρω ότι ο σκύλος σου συμπεριφέρεται σαν άνθρωπος; Θα του ζητήσω πιστοποιητικό κοσμιοτάτης διαγωγής στην πόρτα; - επίσης μπορεί να είναι πεντακάθαρος, αλλά και πάλι πως το ξέρω; θα επιτρέπονται τα σκυλιά που έχουν κάνει εμβόλια και τα άλλα όχι; θα πρέπει να επιδεικνύεις κάποιο πιστοποιητικό στην πόρτα; - το ότι δεν έχεις κάπου να αφήσεις το σκύλο σου προφανώς δεν απασχολεί ούτε τα ΕΛΤΑ, ούτε εμένα που έχω μαγαζί πχ, ούτε τη χ δημόσια υπηρεσία. - αν εγώ πάω στα ΕΛΤΑ να στείλω ένα γράμμα και με δαγκώσει/γρατσουνίσει ένας σκύλος (όχι ο δικός σου) μπορώ να τραβήξω μια μήνυση στα ΕΛΤΑ; Όλα αυτά με κάθε καλή διάθεση (και με διάθεση αστεϊσμού, όχι ειρωνίας) αλλά όλα αυτά είναι πραγματικά ερωτήματα. Και συνεχίζει να μου κάνει τρομερή εντύπωση που επιτρέπεται κάτι τέτοιο. Επιτρέπεται όμως; Τα ΚΕΠ λένε ότι δεν υπάρχει νόμος, μήπως όμως υπάρχει κάποιου είδους κανονισμός λειτουργίας που ρυθμίζει τέτοια θέματα, αντί να ρυθμίζονται νομοθετικά; Γιατί δεν επικοινωνείς με το γραφείο Δημοσιων Σχέσεων των ΕΛΤΑ με email/γράμμα? Με την ιδια λογικη δε θα πρεπε να απαγορευεται και η εισοδος σε ανθρωπους που μπορει να μεταφερουν επικινδυνες μολυσματικες ασθενειες?Και πως θα πιστοποιειται αυτο?Με επιδειξη αναλογων εγγραφων? Και παλι με την ιδια λογικη αν κολλησω καποια μεταδοτικη ασθενεια απο αλλον ανθρωπο μεσα στα ΕΛΤΑ,θα ευθυνονται τα ΕΛΤΑ? Ι rest my case. Άσε που μπορεί κάποιος να έχει μια μαμά που φοβάται τους μετανάστες. Ναι δε θα κάνω εννοείται σύγκριση σκύλου με ανθρώπου αλλά... :p Επίσης σε τελική ανάλυση όλα τα σκυλιά -εκτός απο κάτι ανεύθυνους ιδιοκτήτες- έχουν βιβλιάριο υγείας. Και ο νόμος λέει πως όπου πας πρέπει να το κρατάς μαζί σου. Και όπως γίνεται στη συγκεκριμένη περίπτωση. Πχ στο αεροδρόμιο τα σκυλιά επιτρέπονται κανονικά σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους που δεν υπάρχει έλεγχος εισιτηρίου. Ακόμα και στους χώρους εστίασης. Επίσης τι σε κάνει να πιστεύεις ότι δε μίλησα με τα ΕΛΤΑ? Προσπάθησα με το τμήμα δημοσίων σχέσεων και η απάντηση που πήρα ήταν "Δε ξέρω, κάνω πρακτική εδώ, είμαι φοιτητής." και μου πρότεινε να μιλήσω με καποιον διευθυντή καταστήματος. Και έτσι μίλησα με 2 διευθυντές καταστημάτων. 1 αθήνας και 1 θεσσαλονίκης. Η απάντηση τους είναι "Είθιστε να τα αφήνουμε απέξω αλλά δεν έχω ιδέα για κάποιο κανονισμό." και μάλιστα η διευθύντρια στο κατάστημα της αθήνας μου είπε "Εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα, επιτρέπω σε όλους να μπουν με τα σκυλιά τους!". Ήταν πολύ εξυπηρετική οφείλω να πώ παρόλο που δεν έβγαλα άκρη. Και μου πρότεινε να κάνω παράπονα στα κεντρικά για την συμπεριφορά του. Άρα ούτε άκρη έβγαλα και κατάλαβα και πως εξαρτάται στο πως θα ξυπνήσει ο καθένας εκείνη τη μέρα. Τα ελτά δεν υπάγονται στο Υπουργίο Μεταφορών και Τηλεπικοινωνιών? Η ΕΕΤΤ δεν ελέγχει και τα ταχυδρομεία? Θα βγάλω άκρη απο εκεί? Εμένα αυτό που με καίει είναι να βρώ αυτό το νόμο/κανονισμό λειτουργίας και να τον κάνω βάλει σχετική σήμανση αν υφίσταται ο νόμος. Αν πάλι όχι... 2 εβδδομάμες θα πηγαίνω κάθε μέρα παρέα με το σκύλο και θα στέλνω γράμματα στον εαυτό μου μόνο και μόνο για το ****το. Γιατί συμπεριφέρεται σαν να είναι τσιφλίκι του. Παράθεση http://img141.imageshack.us/img141/6228/myphonefgjc4.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. March 25, 2009 Κοινοποίηση Δημ. March 25, 2009 Ι rest my case. Επίσης σε τελική ανάλυση όλα τα σκυλιά -εκτός απο κάτι ανεύθυνους ιδιοκτήτες- έχουν βιβλιάριο υγείας. Και ο νόμος λέει πως όπου πας πρέπει να το κρατάς μαζί σου. Και όπως γίνεται στη συγκεκριμένη περίπτωση. Πχ στο αεροδρόμιο τα σκυλιά επιτρέπονται κανονικά σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους που δεν υπάρχει έλεγχος εισιτηρίου. Ακόμα και στους χώρους εστίασης. Καταρχάς το θέμα με το βιβλιάριο υγείας απαντάει σε ένα μόνο από τα πολλά σημεία που έθιξα. Όσο για το αεροδρόμιο (φαντάζομαι εννοείς το Βενιζέλος; ), κατά τη γνώμη μου κακώς. Στο αεροδρόμιο πας για να ταξιδέψεις όχι για να βγάλεις το σκύλο σου βόλτα. Και ειδικά στους χώρους εστίασης; Απαράδεκτο από τη μεριά τους. Τα ελτά δεν υπάγονται στο Υπουργίο Μεταφορών και Τηλεπικοινωνιών? Η ΕΕΤΤ δεν ελέγχει και τα ταχυδρομεία? Θα βγάλω άκρη απο εκεί? Να βγάλεις άκρη με την ΕΕΤΤ στο συγκεκριμένο θέμα περί ... σκύλων προσωπικά το αποκλείω. Εμένα αυτό που με καίει είναι να βρώ αυτό το νόμο/κανονισμό λειτουργίας και να τον κάνω βάλει σχετική σήμανση αν υφίσταται ο νόμος. Αν πάλι όχι... 2 εβδδομάμες θα πηγαίνω κάθε μέρα παρέα με το σκύλο και θα στέλνω γράμματα στον εαυτό μου μόνο και μόνο για το ****το. Γιατί συμπεριφέρεται σαν να είναι τσιφλίκι του. Πολύ καλά κάνεις πάντως και το προχωράς το θέμα. Σε καμία περίπτωση δεν είχα σκοπό να υποστηρίξω τον αγενη-άξεστο υπάλληλο. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
billyavl Δημ. March 25, 2009 Author Κοινοποίηση Δημ. March 25, 2009 Καταρχάς το θέμα με το βιβλιάριο υγείας απαντάει σε ένα μόνο από τα πολλά σημεία που έθιξα. Όσο για το αεροδρόμιο (φαντάζομαι εννοείς το Βενιζέλος; ), κατά τη γνώμη μου κακώς. Στο αεροδρόμιο πας για να ταξιδέψεις όχι για να βγάλεις το σκύλο σου βόλτα. Και ειδικά στους χώρους εστίασης; Απαράδεκτο από τη μεριά τους. Ε στα υπόλοιπα απάντησε το παιδί πιο πάνω. 'Οσο αφορά το θέμα αλλεργίας κάποιου πολίτη, σεβαστό. Αλλά έχω την εντύπωση πως σε περίπτωση αλλεργίας στο τρίχωμα κάποιου σκύλου θα πρέπει να υπάρχει άμεση επαφή. Παρόλα αυτά, σεβαστό το γεγονός ότι υπάρχει κάποιος με αλλεργία. Και αν υπάρχει νόμος που στηρίζεται σε αυτό οφείλουμε όλοι να τον ακολουθήσουμε. Είτε μας αρέσει είτε όχι. Να βγάλεις άκρη με την ΕΕΤΤ στο συγκεκριμένο θέμα περί ... σκύλων προσωπικά το αποκλείω. Καλά αυτό είναι σίγουρο... lol Πολύ καλά κάνεις πάντως και το προχωράς το θέμα. Σε καμία περίπτωση δεν είχα σκοπό να υποστηρίξω τον αγενη-άξεστο υπάλληλο. Εννοείται ότι θα το προχωρήσω... οι ωχαδερφισμοί μας έχουμε φάει σα κοινωνία και μας συμπεριφέρονται έτσι οι δημόσιοι και μη υπάλληλοι. Επίσης το πιο πάνω σχόλιο για τη συμπεριφορά του σκύλου "σαν άνθρωπος" ήταν γα να δώσω έμφαση... και να σατιρίσω λίγο τον υπάλληλο. :XΤο σκυλί δε παύει να είναι σκυλί. Παράθεση http://img141.imageshack.us/img141/6228/myphonefgjc4.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. March 25, 2009 Κοινοποίηση Δημ. March 25, 2009 Ε στα υπόλοιπα απάντησε το παιδί πιο πάνω. Δλδ ο αντίλογος σε αυτά που έγραψα είναι ότι και ο άνθρωπος μπορεί να μεταφέρει τσιμπούρια όπως και ο σκύλος; (ΟΚ, δεν έγραψε αυτό, αλλά βλέπεις που το πάω:)). Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
billyavl Δημ. March 25, 2009 Author Κοινοποίηση Δημ. March 25, 2009 Δλδ ο αντίλογος σε αυτά που έγραψα είναι ότι και ο άνθρωπος μπορεί να μεταφέρει τσιμπούρια όπως και ο σκύλος; (ΟΚ, δεν έγραψε αυτό, αλλά βλέπεις που το πάω:)). εννοώ πως δεν υπάρχει δυνατότητα να ελέγχουμε την υγεία ενός ανθρώπου (θα ήταν αντισυνταγματικό, ανήθικο, παραβίαση της αρχής προσωπικών δεδομένων και δε ξέρω και εγώ τι άλλο) αλλά υπάρχει η δυνατότητα να ελέγξουμε για το αν ένα σκυλί έχει κάνει όλα του τα εμβόλια, αν φοράει το ειδικό λουράκι για τα τσιμπούρια, αν έχει μικροτσίπ. Άσε που δεν νομίζω να υπάρχουν ασθένιες πλέον που να μεταδίδονται απο σκυλιά σε ανθρώπους (έχω άγνοια σε αυτό το θέμα να πω την αλήθεια). Βέβαια αν η συμπεριφορά του είναι "ότι να ναι" εννοείται ένας ιδιοκτήτης που είναι σωστός δε θα το πάρει μαζί του ή στη χειρότερη θα το δέσει απο έξω... στον υποτιθέμενο "προσαρμοσμένο χώρο" ακριβώς στην είσοδο... αρά και εδώ ακυρώνεται το επιχείρημα ότι "κάποιος μπορεί να φοβάται/έχει αλλεργία" Και τι γίνεται αν το σκυλί είναι οδηγός τυφλού? Και αυτό σκυλί είναι. Όχι δεν είμαι τυφλός αλλά προσπαθώ να κάνω ένα point :p Επίσης άκουσα πως στη Γερμανία τα σκυλιά επιτρέπονται στους εξωτερικούς χώρους εστίασης (μάλιστα φέρνουν κουπάκια για νερό και τροφή) για τους εσωτερικούς χώρους δε ξέρω. Υποθέτω πως όχι. Κάποιος που να ξέρει κάτι σχετικό? Πάντως σύμφωνα με την Εγκύκλιο ( 218524/7.4.2004 ) της Διεύθυνσης Υγείας Ζώων του Υπουργείου Αγροτικής Αναπτυξης και Τροφίμων τα ζώα συντροφιάς (σκυλιά γατιά κοκ) επιτρέπονται στα δημόσια μέσα μεταφοράς άμα είναι στο ειδικό κουτί τους και φυσικά συνοδεύονται απο το διαβατήριο τους(βιβλιάριο υγείας) και έχουν μικροτσίπ. (δεν αναφέρει κάτι για τα σκυλιά οδηγούς τυφλών). Τα ΜΜΜ υπάγονται κάτω απο το ίδιο υπουργείο με τα ΕΛΤΑ αλλά ο νόμος είναι του Υπουργείου Αγροτικής Αναπτυξης... μήπως εκεί βασίζεται ο υπάλληλος; Καμία απάντηση δε πήραμε για το ποιος είναι αυτός ο νόμος απο τον εν λόγω υπάλληλο. Σιγή Ιχθύoς που λέμε:S Άτιμε νομοθέτη! :p EDIT Τώρα βρήκα αυτό... ΝΟΜΟΣ ΥΠ ΑΡΙΘ. 3170 (ΦΕΚ Α 191/29.7.2003) Ζώα συντροφιάς, αδέσποτα ζώα συντροφιάς και άλλες διατάξεις. Aρθρo 2 Υποχρεώσεις ιδιοκτητών σκύλων Παρ 3. Δεν επιτρέπεται ο περίπατος σκύλων χωρίς συνοδό. Ο ιδιοκτήτης σκύλου οφείλει να παίρνει τα κατάλληλα μέτρα, ώστε να μην εξέρχεται ελεύθερα ο σκύλος του από το χώρο της ιδιοκτησίας του και εισέρχεται σε χώρους άλλων ιδιοκτητών ή σε κοινόχρηστους χώρους. Για την αποφυγή ατυχημάτων ο ιδιοκτήτης ή ο συνοδός του σκύλου υποχρεούται κατά τη διάρκεια του περιπάτου να κρατάει το σκύλο του δεμένο και να βρίσκεται σε μικρή απόσταση από αυτόν. Μια δημοσια υπηρεσία (ασχέτως εσωτερικού κανονισμού εννοείται) μετράει ως κοινόχρηστος χώρος? Παράθεση http://img141.imageshack.us/img141/6228/myphonefgjc4.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. March 25, 2009 Κοινοποίηση Δημ. March 25, 2009 εννοώ πως δεν υπάρχει δυνατότητα να ελέγχουμε την υγεία ενός ανθρώπου (θα ήταν αντισυνταγματικό, ανήθικο, παραβίαση της αρχής προσωπικών δεδομένων και δε ξέρω και εγώ τι άλλο) αλλά υπάρχει η δυνατότητα να ελέγξουμε για το αν ένα σκυλί έχει κάνει όλα του τα εμβόλια, αν φοράει το ειδικό λουράκι για τα τσιμπούρια, αν έχει μικροτσίπ. Και πως θα ελέγχεται αυτό; Θα έχει η κάθε δημόσια υπηρεσία ειδικό πορτιέρη για σκύλους; Επίσης, αυτό καλύπτει τις ασθένειες. Το αν το σκυλί είναι άγριο ή αν κάποιοι έχουν αλλεργία ποιος το καλύπτει. Το αν είναι καθαρό; Και τι γίνεται αν το σκυλί είναι οδηγός τυφλού? Και αυτό σκυλί είναι. Όχι δεν είμαι τυφλός αλλά προσπαθώ να κάνω ένα point :p Τα σκυλιά-οδηγοί τυφλών είναι ειδική περίπτωση και ακόμα κι αν απαγορεύονται οι σκύλοι γενικώς, για τα σκυλιά οδηγοί γίνονται εξαιρέσεις. Αυτό ισχύει και σε πολλά μέρη στο εξωτερικό. Πάντως σύμφωνα με την Εγκύκλιο ( 218524/7.4.2004 ) της Διεύθυνσης Υγείας Ζώων του Υπουργείου Αγροτικής Αναπτυξης και Τροφίμων τα ζώα συντροφιάς (σκυλιά γατιά κοκ) επιτρέπονται στα δημόσια μέσα μεταφοράς άμα είναι στο ειδικό κουτί τους και φυσικά συνοδεύονται απο το διαβατήριο τους(βιβλιάριο υγείας) και έχουν μικροτσίπ. Άλλο λοιπόν αυτό, άλλο να αλωνίζει ο σκύλος με ένα λουρί. (δεν αναφέρει κάτι για τα σκυλιά οδηγούς τυφλών). Θα ήταν εντελώς παράλογο και ίσως και αντισυνταγματικό (δεν ξέρω, δεν είμαι νομικός) να απαγορεύονται τα σκυλιά οδηγοί τυφλών - θα ήταν σχεδόν σα να απαγορεύεις τους τυφλούς! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ddr2 Δημ. March 25, 2009 Κοινοποίηση Δημ. March 25, 2009 Καταρχην να πώ ότι γενικά συμφωνώ με τη Φρικ. Κανονικά δεν πρέπει να μπαίνουν σκυλιά σε Δημόσιες τουλάχιστον υπηρεσίες. Από την άλλη, μια υπηρεσία σαν το ΚΕΠ ή το ΙΝΚΑ δεν μπορεί και δεν είναι αρμόδια να σου πεί αν υπάρχει ή όχι τέτοιος νόμος. Είναι δύσκολο να βρείς αν υπάρχει τέτοιος νόμος. Αν πάντως θέλεις να ρωτήσεις, ρώτα στη νομική υπηρεσία του υπουργείου που ανήκουν τα ΕΛΤΑ, νομίζω στο μεταφορών?? Δεν είμαι σίγουρος, αλλά μπορείς να ρωτήσεις και στα ελτα. (αν βέβαια ανήκουν ακόμα στο Δημόσιο) Δεν είναι τπτ σπουδαίο. Ένα τηλέφωνο "Γειά σας, τη νομική σας υπηρεσία θα ήθελα για μια πληροφορία". Όσο για την αγένεια του υπαλλήλου, έπρεπε να αφήσεις το σκύλο να αναλάβει....:lol::p Μπορείς ακόμα να πας στο Δ/ντή του καταστήματος ΕΛΤΑ και να κάνεις παράπονα για τον υπάλληλο. Καταγγελία για αγενή συμπερίφορά και για το γεγονός ότι σου απαγόρευσε την είσοδο. Παράθεση MyName: Γιάννης. Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bill33 Δημ. March 25, 2009 Κοινοποίηση Δημ. March 25, 2009 Αφου ο υπαλληλος επικαλειται ενα νομο τοτε θα πρεπει να τον εχει και προχειρο για να τον δειχνει ή να βαλουν μια ταμπελα "οχι ζωα εντος" . Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
NTROPIC Δημ. March 25, 2009 Κοινοποίηση Δημ. March 25, 2009 Φιλε billyavl στο http://www.happypuppycafe.com μπορει να βρεις περισσοτερα για το νομικο καθεστως περι κατοικιδιων αλλα θελει να χεις account Παράθεση "When grubbing for necessities man is still an animal. He becomes uniquely human when he reaches out for the superfluous and extravagant."- Eric Hoffer. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Cavaradossi Δημ. March 25, 2009 Κοινοποίηση Δημ. March 25, 2009 τα χιλιαδες αδεσποτα που εχουμε γεμισει στον δρομο δεν μας ενοχλουν η μας φοβιζουν, μας πειραξε το αν θα μπει ενα σκυλι μεσα στα ΕΛΤΑ καθαρο και σιγουρα εμβολιασμενο στο λουρι με τον ιδιοκτητη του.αμα δεν θελετε να βλεπουμε ζωα γυρω μας ας φροντισουμε να τα μαζεψουμε απο τον δρομο για το καλο τους πρωτα και προχωραμε μετα να δουμε και τα επομενα βηματα. ακομη ειμαστε πολυ τριτοκοσμικοι και σε αυτο το θεμα. Παράθεση Don't give up! :!: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bill33 Δημ. March 25, 2009 Κοινοποίηση Δημ. March 25, 2009 Αληθεια αν ηταν σκυλος οδηγος σε τυφλο παλι θα γκρινιαζε ο υπαλληλος; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. March 25, 2009 Κοινοποίηση Δημ. March 25, 2009 τα χιλιαδες αδεσποτα που εχουμε γεμισει στον δρομο δεν μας ενοχλουν η μας φοβιζουν, μας πειραξε το αν θα μπει ενα σκυλι μεσα στα ΕΛΤΑ Δηλαδή δε γίνεται να μας ενοχλούν και τα 2; :worry: edit: Σε καμία περίπτωση δεν υποστηρίζω τον συγκεκριμενο υπάλληλο, ούτε τον τρόπο που φέρθηκε! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TN97 Δημ. March 25, 2009 Κοινοποίηση Δημ. March 25, 2009 Βλέπουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος... Δεν είναι θέμα νόμων ορισμένα πράγματα, δεν γίνεται να υπάρχει νόμος και κανονισμός για κάθε τι, ούτε πρέπει κάθε φορά να ψειρίζουμε τόσο τα θέματα. Μερικά πράγματα, είναι θέμα κοινής λογικής και «άγραφων» νόμων. Προσωπικά δεν θεωρώ σκόπιμο να μπορεί ο καθένας να μπαίνει με το κατοικίδιό του σε δημόσια υπηρεσία, κτίριο ή ΜΜΜ, για πολλούς και διάφοερους λόγους: 1. Σε πολλές υπηρεσίες γίνεται το σώσε μέσα. Φανταστείτε να επιτρέπεται διά νόμου οι πολίτες να έχουν μέσα και τα κατοικίδιά τους τι θα γινόταν. Τις προάλλες είχα την ατυχία να μπω στην ΕΥΔΑΠ στην Αθηνάς. Μέσα στα 30 λεπτά που έμεινα μέσα, πρόλαβα να δω 5 άτομα να τσακώνονται μεταξύ τους (μιλάμε για πολύ μπινελίκωμα), να γίνεται το αδιαχώρητο και να μην υπάρχουν αρκετά καθίσματα ακόμα και για ηλικιωμένους. Φέρτε στο μυαλό σας το σκηνικό και προσθέστε και 4-5 σκυλιά μέσα να γαβγίζουν... :lol: 2. Από την στιγμή που για τον Χ, Ψ, Ω λόγο το κατοικίδιό μας μπορεί να ενοχλήσει τους συμπολίτες μας, δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να το κουβαλάμε μαζί μας. Δεν είναι θέμα ζωοφιλίας ή όχι, είναι θέμα σεβασμού προς τους άλλους. 3. Ακόμα και αν κάποιος θεωρεί τον εαυτό του ζωόφιλο και θεωρεί ότι θίγονται τα δικαιώματα των ζώων ή οτιδήποτε άλλο, ας σκεφτεί πως όσο αυτός αγαπάει το κατοικίδιό του και επιθυμεί να μην γίνονται διακρίσεις εναντίον του, εάν θεσπιζόταν κάποιος νόμος, πολύ εύκολα μετά θα ζητούσε κάποιος να γίνει το ίδιο με τον... βόα του, το χάμστερ, την ταραντούλα, την σαλαμάνδρα του κτλ... Υπερβολικό ίσως αυτό που λέω (γελάω και εγώ ο ίδιος και μόνο που το φαντάζομαι) αλλά όταν μιλάμε για νόμους, πρέπει να ξέρουμε ότι το νομικό προηγούμενο έχει σταθεί πολλές φορές αφορμή για την ύπαρξη πολλών παράλογων νόμων. Για αυτούς τους τρεις απλούς λόγους λοιπόν, ας αφήνουμε τα σκυλάκια μας στο πεζοδρόμιο. Δεν παθαίνουν και τίποτα εδώ που τα λέμε. :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
billyavl Δημ. March 25, 2009 Author Κοινοποίηση Δημ. March 25, 2009 Βλέπουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος... Δεν είναι θέμα νόμων ορισμένα πράγματα, δεν γίνεται να υπάρχει νόμος και κανονισμός για κάθε τι, ούτε πρέπει κάθε φορά να ψειρίζουμε τόσο τα θέματα. Μερικά πράγματα, είναι θέμα κοινής λογικής και «άγραφων» νόμων. Προσωπικά δεν θεωρώ σκόπιμο να μπορεί ο καθένας να μπαίνει με το κατοικίδιό του σε δημόσια υπηρεσία, κτίριο ή ΜΜΜ, για πολλούς και διάφοερους λόγους: 1. Σε πολλές υπηρεσίες γίνεται το σώσε μέσα. Φανταστείτε να επιτρέπεται διά νόμου οι πολίτες να έχουν μέσα και τα κατοικίδιά τους τι θα γινόταν. Τις προάλλες είχα την ατυχία να μπω στην ΕΥΔΑΠ στην Αθηνάς. Μέσα στα 30 λεπτά που έμεινα μέσα, πρόλαβα να δω 5 άτομα να τσακώνονται μεταξύ τους (μιλάμε για πολύ μπινελίκωμα), να γίνεται το αδιαχώρητο και να μην υπάρχουν αρκετά καθίσματα ακόμα και για ηλικιωμένους. Φέρτε στο μυαλό σας το σκηνικό και προσθέστε και 4-5 σκυλιά μέσα να γαβγίζουν... :lol: 2. Από την στιγμή που για τον Χ, Ψ, Ω λόγο το κατοικίδιό μας μπορεί να ενοχλήσει τους συμπολίτες μας, δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να το κουβαλάμε μαζί μας. Δεν είναι θέμα ζωοφιλίας ή όχι, είναι θέμα σεβασμού προς τους άλλους. 3. Ακόμα και αν κάποιος θεωρεί τον εαυτό του ζωόφιλο και θεωρεί ότι θίγονται τα δικαιώματα των ζώων ή οτιδήποτε άλλο, ας σκεφτεί πως όσο αυτός αγαπάει το κατοικίδιό του και επιθυμεί να μην γίνονται διακρίσεις εναντίον του, εάν θεσπιζόταν κάποιος νόμος, πολύ εύκολα μετά θα ζητούσε κάποιος να γίνει το ίδιο με τον... βόα του, το χάμστερ, την ταραντούλα, την σαλαμάνδρα του κτλ... Υπερβολικό ίσως αυτό που λέω (γελάω και εγώ ο ίδιος και μόνο που το φαντάζομαι) αλλά όταν μιλάμε για νόμους, πρέπει να ξέρουμε ότι το νομικό προηγούμενο έχει σταθεί πολλές φορές αφορμή για την ύπαρξη πολλών παράλογων νόμων. Για αυτούς τους τρεις απλούς λόγους λοιπόν, ας αφήνουμε τα σκυλάκια μας στο πεζοδρόμιο. Δεν παθαίνουν και τίποτα εδώ που τα λέμε. :) ΟΚ συμφωνώ μαζί σου απόλυτα αλλά επαναλαμάνω πως το κόλλημα μου δεν είναι αν επιτρέπονται ή όχι τα κατοικίδια στις δημόσιες υπηρεσίες αλλά αν υπάρχει κάποιος νόμος που να αναφέρεται σε αυτό. Και μέρος του κολλήματος μου είναι η συμπεριφορά του εν λόγω υπαλλήλου. Είπαμε, αν υπάρχει νόμος θα τον τηρήσω είτε μου αρέσει η όχι. Απλώς το κατάστημα οφείλει να βάλει μια σήμανση. Και αν αναφέρεται στο νόμο πως το κατάστημα οφείλει να βάλει μία σήμανση να κάνω τον συγκεκριμένο κύριο να τον τηρήσει το νόμο, και φυσικά να είναι πιο ευγενικός. Παράθεση http://img141.imageshack.us/img141/6228/myphonefgjc4.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Cavaradossi Δημ. March 25, 2009 Κοινοποίηση Δημ. March 25, 2009 καλα και συ, δεν γινεται να βαλουνε σε καθε πορτα απαγορευοντε τα ζωα, καποια πραγματα ειναι αυτονοητα απλα. Παράθεση Don't give up! :!: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jimarasss Δημ. March 25, 2009 Κοινοποίηση Δημ. March 25, 2009 Η δική μου άποψη. ΔΕΝ πρεπει να μπαινουν τα ζώα στις δημόσιες υπηρεσίες. Έχω κι εγώ σκύλο με βιβλιάριο υγείας αλλα ποτέ δεν πρόκειται να τον πάρω σε κάποιο μέρος οπου έστω κι ένας άνθρωπος μπορεί να ενοχληθεί,έστω και υπάλληλος. Είναι καθαρά θέμα σεβασμού προς τον συνάνθρωπο. Εγώ μπορεί να θεωρώ το σκυλί μου σαν άνθρωπο (που δεν θα πρεπε. Ο άνθρωπος είναι άνθρωπος και το ζώο είναι ζώο, αλλα αυτο είναι μια άλλη μεγάλη κουβέντα), αλλα όχι και ο διπλανός μου. Άρα λοιπόν respect στους γύρω μας!! Και στο κάτω κάτω....και το άλογο κατοικίδιο είναι. Ας το πάρω λοιπόν άυριο μαζί μου στην νομαρχία.....:p By the way, το μόνο σίγουρο νομικά είναι οτι τα ζώα απαγορεύονται ΑΥΣΤΗΡΑ σε χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετέριες, ταβέρνες, ζαχαροπλαστεία κτλ) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Βασίλης Δημ. March 25, 2009 Κοινοποίηση Δημ. March 25, 2009 ΟΚ συμφωνώ μαζί σου απόλυτα αλλά επαναλαμάνω πως το κόλλημα μου δεν είναι αν επιτρέπονται ή όχι τα κατοικίδια στις δημόσιες υπηρεσίες αλλά αν υπάρχει κάποιος νόμος που να αναφέρεται σε αυτό. Και μέρος του κολλήματος μου είναι η συμπεριφορά του εν λόγω υπαλλήλου. Είπαμε, αν υπάρχει νόμος θα τον τηρήσω είτε μου αρέσει η όχι. Απλώς το κατάστημα οφείλει να βάλει μια σήμανση. Και αν αναφέρεται στο νόμο πως το κατάστημα οφείλει να βάλει μία σήμανση να κάνω τον συγκεκριμένο κύριο να τον τηρήσει το νόμο, και φυσικά να είναι πιο ευγενικός. Ψάχνεις να βρεις έναν νόμο από την μία και από την άλλη μόνος παραδέχεσαι (και προς τιμήν σου) ότι δεν είναι σωστό να έχεις μαζί σου τον σκύλο.Από την στιγμή που το πιστεύεις αυτό γιατί τον θες τον νόμο που προφανώς κιόλας δεν θα υπάρχει; Για τον υπάλληλο έχεις όλα τα δίκια μαζί σου,εκτός από έναν.Έπρεπε εκείνη την στιγμή να πας στον διευθυντή ή σε κάποιον υπεύθυνο τέλος πάντων να κάνεις εγγράφως τα παράπονά σου για τον τρόπο που σου μίλησε.Μόνο έτσι θα μπορούσε με κάποιο τρόπο να τιμωρηθεί ο κύριος.Τώρα δυστυχώς γράφοντας σε ένα φόρουμ έχει πετάξει το πουλάκι και αυτός αύριο θα ξανακάνει τα ίδια σε κάποιον άλλο πολίτη. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts