Jump to content

[Επίσημο] Nokia 6710 Navigator

Itchrist86
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Εγκατέστησα την εφαρμογή Sygic Magic για πλοήγηση αλλά ενώ

τρέχει κανονικά δεν βλέπει δορυφόρους...

(Δοκίμασα σε εξωτερικό χώρο για 2-3 λεπτά)

Χρειάζεται κάποια ειδική ρύθμιση μέσα απο το menu του προγράμματος ή της

συσκευής ???

Κάνε ξανά ότι έκανες, αλλά αυτή τη φορά να περιμένεις περισσότερο.

Η πρώτη φορά κλειδώματος των δορυφόρων χρειάζεται αρκετό χρόνο.

[sIGPIC][/sIGPIC] Το δικαίωμά σας να ομιλείτε δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά.

⦁ Nokia 7650, Nokia 6600, Nokia 7610, Nokia E60, Nokia E51, iPhone 3G, Nokia 5800, iPhone 3GS, iPhone 5, iPhone 6S Plus, iPhone 8 Plus, iPhone 11 Pro Max

⦁ iPad 4th Gen, iPad Pro 10.5″

• 2 weeks later...
  • Απαντήσεις 350
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Eνεργοποιησα το Τ9 κατα λαθος στη αναζητηση επαφων,και θελω να το απενεργοποιησω.Επισης πως εισαγονται κεφαλαια στην αναζητηση επαφων?

• 3 weeks later...
Σε κανενα απο τα τελευταια μου Νokia δεν ειχα παρατηρησει οτι δεν παιρνει μπρος για ειδοποιησεις...

Και ουτε μου φαινεται παραλογο να σου πω την αληθεια...

Παρολα αυτα, θα ανοιξει για το ξυπνητηρι, αυτο το κανει...

Τροπο η εφαρμογη για να ανοιγει το τηλεφωνο σε τετοιο ενδεχομενο δεν ξερω...

Και τωρα ο δικος μου καημος...

Εχει παρατηρησει κανεις το zoom bar σε αυτο το ρημαδι να τρελαινεται?

Σε εμενα κανει zoom in/out οποτε γουσταρει, χωρις να το ακουμπαω καν, και αν τολμησω να το ακουμπησω... :shock:

Εμενα μου εχει βγαλει το κινητο αχρηστο, διοτι δεν μπορω να χρησιμοποιησω την καμερα, την πλοηγηση, και τον browser...

Χειροτερης ποιοτητας τηλεφωνο δεν εχω ξαναδει...

Μονο τα μισα τους δουλευουν και αν...

Καλημέρα,

Το κινητό μετά από 3μηνη χρήση με έχει ικανοποιήσει σε πολλά πράγματα όμως μου έχει δημιουργήσει και μένα μεγάλο πρόβλημα το ζουμ το οποίο όταν είσαι στους χάρτες (όχι στην πλοήγηση), στο ιντερνετ και στην έκθεση με φωτογραφίες κλπ. ΖΟΥΜΑΡΕΙ και ΞΕΖΟΥΜΑΡΕΙ τρελά και δεν μπορείες να κανεις τιποτα. Ούτε για να το σταματήσεις ούτε για να κάνεις αυτό που ήθελες αρχικά. Στο φόρουμ της Νοκια είδα ότι έχουν σε όλο τον κόσμο το ίδιο πρόβλημα και αυτό που με στεναχώρησε είναι ότι δεν είναι σε θέση ούτε η Νόκια να το φτιάξει. Οι άνθρωποι το πάνε και το πέρνουν πίσω το κινητό όπως ήταν παρά τις αναβαθμίσεις και τις επισκευές. Ας μην μιλήσω για την Alpha copy εδώ που δηλώνει άγνοια για το γεγονός και μου έβαλε την γνωστή κασσέτα ότι κάτι κάνω λάθος ή ότι "θέλει αναβάθμιση" και τα σχετικά.. Αν τυχόν έχει καποιος την παραμικρή πληροφορία σε σχέση μ'αυτό το θέμα θα μου ήταν χρήσιμη. Πάντως το μόνο που βλέπω σαν λύση είναι αντικατάσταση με κάποια παρτίδα που δεν παρουσίασε αυτό το πρόβλημα η οποία όμως δεν ξερουμε με σιγουριά ποια είναι.

Το 6710, αν εξαιρέσουμε τέτοια μικροπροβλήματα που αναφέρθηκαν, είναι πολύ καλό κινητό από όλες τις απόψεις. Αλλά αυτό το slide έχει παραδοσιακά χάλια μηχανισμό :mad:

Το μόνο που μπορεί να μας σώσει είναι να βάλει η νόκια σε επόμενο update να βάλει επιλογή απενεργοποίησης του slide bar ή τα τσακάλια που ασχολούνται με hacking να βρούνε κάποιο pach που να το στέλνει για ύπνο :D:D

Επιτέλους, στην έκδοση 9.3.14 του nDrive διορθώθηκε το πρόβλημα με το keymapping πλέον περνάμε κανονικά τους χάρτες και τους ξεκλειδώνουμε :D:D:D

• 3 weeks later...
Τωρα πήρα κι εγώ το 6710, ούτε 5 μέρες οπότε δεν έχω και καμιά κριτική να προσφέρω. Ξερει κάποιος για εναλλακτικές microsd κάρτες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν? Η Νοκια φυσικά προτείνει τις δικές της (72€ των 8G και 74€ των 16G...ναι ναι έτσι είναι... go figure). Από άλλους κατασκευαστές, δουλεύουν εντάξει ή δημιουργούν πρόβλημα? Και σχετικά με την μεταφορά των δεδομένων (χαρτες και φυσικά την άδεια χρήσης του navigation), απλά με copy paste από τον Η/Υ ή πρέπει να γίνει μέσω PCsuite? thnx!

Καλησπέρα και καλώς ήρθες στο φόρουμ.:)

Μπορείς άφοβα να διαλέξεις άλλου κατασκευαστή κάρτα μνήμης.Εκτός από ακριβές οι κάρτες της "μαμάς" δεν έχουν αποδειχτεί και ότι καλύτερο και σε πολλά μοντέλα δημιουργούν πολλά προβλήματα.Οι πιο αξιόπιστες έχουν αποδειχτεί της sandisk.Την μεταφορά μπορείς να την κάνεις μέσω υπολογιστή αφού θα επιλέξεις πρώτα να φαίνονται τα κρυφά αρχεία-φάκελοι.Για ότι άλλο έχει σχέση με αξεσουάρ μπορείς να απευθυνθείς στο ανάλογο θέμα [ΕΠΙΣΗΜΟ] Αξεσουάρ (memory cards, hands free & άλλα)

Διάβασε τον ΠΙΝΑΚΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ για να πάρεις μια ιδέα για το πως είναι οργανωμένα τα θέματα στα Nokia S60 (3rd Edition)

Επίσης σαν καινούργιος καλό είναι να διαβάσεις το Διαβάστε πριν ρωτήσετε: S60 3rd Edition Platform FAQ Θα σε βοηθήσει πολύ και θα λυθούν πολλές απορίες σου.

Καλή παραμονή και καλή συνέχεια.

[sIGPIC][/sIGPIC]

The only time I'm easy's when I'm Killed by death.

OK, ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Τα "διαβάστε πριν ρωτήσετε" και "πινακα περιεχομένων" τα τσέκαρα ήδη αλλά αυτό για τα αξεσουαρ ξεκινάει από το 2006... δεν άντεξα να το διαβάσω! cheers

Καλημέρα στο φόρουμ, καταρχάς να κάνω μια παρατήρηση, αν και εγώ δεν ανήκω σε αυτούς που γράφουν συχνά, βλέπω ότι σχετικά με άλλες σελίδες δεν χρησιμοποιούμε την πολύ βοηθητική ενότητα για το (καταπληκτικό) μας 6710 Navigator, κρίμα, γιατί πολλοί από εμάς μαθαίνουμε διάφορα τρικ, προβλήματα κλπ.

Σχετικά τώρα με την παρατήρηση του alpine και εγώ έχω πρόβλημα με το zoom σε σελίδες του ιντερνέτ και σε φωτογραφίες. Όλα άρχισαν όταν θέλησα να αλλάξω πρόσοψη, λόγο μικρής φθοράς της οθόνης. Μετά λοιπόν την αλλαγή άρχισαν τα προβλήματα, όπου μου έκανε zoom in–out όταν ακούμπαγα το κουμπί κλήσης ή διακοπής κλήσης, το οποίο βέβαια βρίσκεται 1cm κάτω από το slide, επίσης τα κουμπιά δεν έπιαναν πάντα, δηλαδή πάταγα το 1 τρεις φορές ή το κουμπί διακοπής κλήσης και δεν έπιανε αλλά μετά αν το πάταγα 20 φορές έπιανε πάντα, δηλαδή δεν ήτανε θέμα κουμπιού αλλά κάτι από το λειτουργικό, το οποίο καθυστερούσε να καταλάβει τι ήθελα.

Η Alpha Copy τότε έκανε την αναβάθμιση, την οποία είχα κάνει και εγώ δικαιολογώντας ότι όταν η αναβάθμιση γίνεται από το service είναι πιο σωστή, διότι έτσι σβήνει όλα τα παλιά αρχεία και η αναβάθμιση γίνεται καθαρά σε άδεια συσκευή, αφού το πρόβλημα δεν λύθηκε μου είπαν, ότι είναι θέμα πλακέτας και πρέπει να πάει στην Nokia, μετά από 2 εβδομάδες αναμονή ήρθε η συσκευή αλλά μετά από 5-6 ημέρες κάνει τα ίδια, το πιο εκνευριστικό είναι το zoom in-out, σκεφτείτε να είστε στο ιντερνέτ να θέλετε να πατήσετε ένα link και αυτό να πηγαίνει μετά από το αυτόματο zoom out 1 cm πιο πάνω να το κυνηγάς και αυτό να πηγαίνει πάλι κάτω, το ίδιο συμβαίνει με τις φωτογραφίες και με το GPS, να θέλω να κουνήσω τον κέρσορα στον χάρτη και αυτό να κάνει zoom out μέχρι να βλέπω την Ελλάδα από διαστημόπλοιο.

Sorry για το μακρύ γράμμα μου.

Φιλικά Ηλίας:cool:

• 2 weeks later...

Φίλε Ηλία καλησπέρα,

Καταρχήν σόρυ για την καθστερημένη απάντηση. Το θέμα είναι λίγο περίεργο και ελπίζω να σε κατατοπίσω αν δεν έχεις βρει ήδη κάποια λύση. Παρακολουθώ μία συζήτηση στο φορουμ της Νοκια

( http://discussions.europe.nokia.com/t5/Nseries-Devices-and-S60/6710-Navigator-Zooming-in-and-out/m-p/672824/highlight/false#M205362)

στην οποία έχουν βρεθεί δύο λύσεις:

Η μία έχει να κάνει με το flex assembly που υποθέτω ότι είναι η πλακέτα που ανέφερες εσύ αλλά δυστυχώς το μόνο σέρβις που έχει καταφέρει να την αντικαταστήσει με κάποια ικανοποιητικά αποτελέσματα είναι η vodacare της Νότιας Αφρικής. Οπότε δεν μας κάνει..

Η δεύτερη είναι ένα λογισμικό "Magic Key" το οποία με κάποιες ρυθμισεις απενεργοποιεί την μπάρα του ζουμ και έτσι λύνεται τουλάχιστον το τρελό ζουμάρισμα που είναι πραγματικά ενοχλητικό. Το θέμα είναι ότι το Magic Key δεν κατάφερα να το εγκαταστήσω από χθες γιατι μου βγάζει ένα μήνυμα περί "μη έγκυρου πιστοποιητικού". Αυτό είναι και ένα ερώτημα προς το φόρουμ αν ξέρει κανείς πως ξεπερνάμε ένα τέτοιο θεματάκι πιστοποιητικού.

Αυτά προς το παρόν.

Υ.Γ. Σε ποιο alpha copy πήγες; γιατί απ' ότι ξέρω έχουν κλείσει..

[sIGPIC][/sIGPIC] Το δικαίωμά σας να ομιλείτε δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά.

⦁ Nokia 7650, Nokia 6600, Nokia 7610, Nokia E60, Nokia E51, iPhone 3G, Nokia 5800, iPhone 3GS, iPhone 5, iPhone 6S Plus, iPhone 8 Plus, iPhone 11 Pro Max

Μια ερώτηση.

Επειδή σκοπεύω να το αγοράσω αύριο μεταχειρισμένο από έναν γνωστό (με εγγύηση από Ελλάδα), μπορείτε να μου πείτε πόσο συχνό είναι αυτό το φαινόμενο με το ανεπιθύμητο Zoom in/out και το keystrike πρόβλημα;

Γιατί φοβήθηκα λίγο διαβάζοντας το discussion στην Νokia

Γεια σου φίλε alpine, επιτέλους μια απάντηση.

Δεν ήξερα ότι το πρόβλημα είναι τόσο διαδεδομένο. Προσπάθησα να βάλω το Magic Key αλλά λόγο έλλειψης χρόνου (πρέπει να διαβάσω 10 διαφορετικές σελίδες με ξεκλειδώματα, να γίνω μέλος σε σελίδες που δεν θέλω να δώσω κάποιο email κλπ.) δεν το έκανα, και το βασικότερο, αυτό θα ήταν μια ενδιάμεση λύση και όχι η σωστή που θα έπρεπε να έρχεται από την Nokia. Αν υπάρξει κάτι νεότερο σχετικά με το πρόβλημα zoom in-out παρακαλώ ενημερώστε, το παράξενο είναι ότι στο φόρουμ δεν έχει αναφέρει άλλος το πρόβλημα εκτός από εμάς τους δύο ενώ στο φόρουμ της Nokia που έγραψες οι παθόντες είναι πάρα πολύ.

Φιλικά Ηλίας

Υ.Γ. Εγώ τότε πήγα στο alpha Copy Περιστερίου αλλά τώρα γίνεται Service της Nokia διότι τα περισσότερα alpha copy φεύγουν από το service της Nokia, και παραμένουν μόνο 40 από τα 120 που ήταν Πανελλαδικά.

Edited by stubu

έχω το κινητο 4-5 μέρες και πραγματικά το πρόβλημα με το zoom ειναι φοβερά εκνευριστικό! Λύνεται όμως ή μάλλον προσπερνιέται με το Magic Key που ουσιαστικα θα σας βοηθήσει να αχρηστεύσετε το slidebar που δημιουργεί το πρόβλημα . Θα πρέπει να το εγκαταστήσετε με τον ίδιο τρόπο όπως τις άλλες εφαρμογες (όπως πολλάκις αναφέρεται διαβάστε: http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=200090 )

και μετά ακουλουθήστε αυτές τις οδηγίες :

http://blog.syafril.com/?p=186

σε μένα δουλεύει μια χαρά έκανα remapping sto 29( θα καταλάβετε αν διαβάσετε τις οδηγίες )

και έτσι ησύχασα....

Είμαι έτοιμος να κάνω την εγκατάσταση του Magic Key αλλά με προβλημάτισε λίγο η αναφορά του τύπου που ανακάλυψε την εφαρμογή (Unisync νομίζω) ο οποίος λέει ότι μπορεί να λύθηκε το πρόβλημα αλλά το κινητό έγινε λίγο αργό και κάποιες εφαρμογές δεν λειτουργούν κλπ. Ερώτημα προς τον sutzuki :Έχεις διαπιστώσει κάτι τέτοιο;

Επίσης ένας άλλος από το Sydney (justgeoff) λέει κατι περί αντικατάστασης και περιμένω να δω αν εννοεί κάτι επίσημο από την Nokia.

Αυτά και παρεπιπτόντως σόρυ αν ρωτάμε και κάτι που έχει γραφτεί και υπάρχει ήδη στο φόρουμ. Καμιά φορά μπορεί να βιαστούμε μιας και είναι προβληματικό το κινητό το σέρβις είναι στον κόσμο του και εμείς δεν έχουμε ασχοληθεί με τέτοια πράγματα..

Και εγώ έχω πρόβλημα με το zoom in-out, το πάω στον Γερμανό για αντικατάσταση ( μου είπε ότι μπορώ μέσα σε 5 εργάσιμες από την αγορά του κινητού).

Ok μου το αντικαταστήσανε,προς το παρόν κανένα πρόβλημα...είδωμεν.

Edited by SP71
edit

Είμαι έτοιμος να κάνω την εγκατάσταση του Magic Key αλλά με προβλημάτισε λίγο η αναφορά του τύπου που ανακάλυψε την εφαρμογή (Unisync νομίζω) ο οποίος λέει ότι μπορεί να λύθηκε το πρόβλημα αλλά το κινητό έγινε λίγο αργό και κάποιες εφαρμογές δεν λειτουργούν κλπ. Ερώτημα προς τον sutzuki :Έχεις διαπιστώσει κάτι τέτοιο;

Επίσης ένας άλλος από το Sydney (justgeoff) λέει κατι περί αντικατάστασης και περιμένω να δω αν εννοεί κάτι επίσημο από την Nokia.

Αυτά και παρεπιπτόντως σόρυ αν ρωτάμε και κάτι που έχει γραφτεί και υπάρχει ήδη στο φόρουμ. Καμιά φορά μπορεί να βιαστούμε μιας και είναι προβληματικό το κινητό το σέρβις είναι στον κόσμο του και εμείς δεν έχουμε ασχοληθεί με τέτοια πράγματα..

κοίτα ας πούμε έχω ένα animated wallpaper , ακουω μουσική από το lcg jukebox και όταν ανοίγω ταυτόχρονα κι άλλη εφαρμογή , δεν κολλάει , ούτε μου φαίνεται να καθυστερεί καθόλου.Τώρα δεν ξέρω αν έχεις πολλές εφαρμογές ανοιχτές , ενδεχομένως να το επηρεάζει .Πάντως τουλάχιστον στον task manager του ίδιου του κινητού δεν μου το βγάζει σαν ανοιχτή εφαρμογή ,δεν έχω άλλο εγκατεστημενο task manager να το τσεκάρω καλύτερα.

Τώρα για αντικατάσταση ..κανονικά θα έπρεπε να το αντικαθιστούν , πρόκειται για πραγματικό ελάττωμα .Παρουσιάζεται όμως με τέτοια συχνότητα από ότι έχω καταλάβει που μην παίρνεις κι όρκο δεν σου ξανατύχει :wacko:

Οκ μου φαινεται μια χαρά όπως το περιγράφεις. Ούτως ή άλλως δεν χρησιμοποιώ κ πολλές εφαρμογές.

Πάντως επειδή όλο και πληθαίνουν οι αναφορές στο φόρουμ νομίζω ότι είναι καλό μόλις διαπιστώνει κανείς το πρόβλημα να το αναφέρει στην nokia care εδώ στη Ελλάδα (0080044144300) μπας και κινητοποιηθούν λίγο παραπάνω. Είναι σκέτο σπάσιμο ολόκληρη Nokia να κάνει την πάπια για ένα τέτοιο θέμα.

Ερώτηση...

Πώς μπορώ να έχω την επιλογή να διαλέγω από πριν τον τρόπο προσβασης στο

internet ,WiFi(wireless internet όπου υπάρχει free) ή GPRS για τις διάφορες εφαρμογές που χρησιμοποιώ (Facebook, messenger, e-mail κτλπ);

Πας στις Ρυθμίσεις > Σύνδεση > Προορισμοί > Επιλογές > Προεπιλεγμένη σύνδεση > Ερώτηση πάντα.

Πας στις Ρυθμίσεις > Σύνδεση > Προορισμοί > Επιλογές > Προεπιλεγμένη σύνδεση > Ερώτηση πάντα.

Το έκανα, και ενώ με ρωτάει τι σύνδεση θέλω (WiFi or GPRS) αν για κάποιο λόγο δεν συνδεθώ με WiFi μπαίνει από μόνο του σε σύνδεση GPRS internet.

Σε ευχαριστώ πάντως για την άμεση αναταπόκριση.

Edited by SP71

Βγήκε νέα έκδοση firmware 031.022 την δοκίμασε κανείς?

Ξέρουμε αλλαγές, στο google δεν βρήκα κάτι...

Το site της Nokia δεν τη δινει αυτη την αναβάθμιση εσυ που τη βρήκες;