Lospsi Δημοσιεύτηκε February 9, 2009 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε February 9, 2009 Με αφορμή ενός άρθρου που διάβασα στο in.gr σχετικά με το πόσο οι Βρετανοί πολίτες εμπιστεύονται τις εφημερίδες σήμερα "Μόνο το 7% των πολιτών εκτιμούν ότι οι εφημερίδες διαθέτουν υπευθυνότητα, ενώ το 75% θεωρούν ότι οι εφημερίδες «συχνά δημοσιεύουν ειδήσεις που γνωρίζουν ότι είναι ανακριβείς»". Εσείς πόσο διαβάζετε εφημερίδες? Τις εμπιστεύεστε? Σκεφτόμουνα έναν διαχωρισμό μεταξύ των «σοβαρών» εφημερίδων και των μη των «σοβαρών» εφημερίδων. Αλλά η πιθανότητα να ξεχάσουμε το θέμα και να μπούμε στο τριπάκι γιατί λες ότι αυτή η εφημερίδα δεν είναι σοβαρή ενώ εγώ πιστεύω ότι είναι κτλ κτλ είναι μεγάλη και να μην πω και σίγουρη. Γι αυτό το λόγω η δημοσκόπηση είναι πολύ απλή... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bomber21 Δημ. February 9, 2009 Κοινοποίηση Δημ. February 9, 2009 Πλάκα θα κάνεις... Φυσικά και όχι.Διαπλοκή,συμφέροντα,ανακρίβειες,ψέμματα,μπουρδολογίες,εκβιασμοί. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nagata Δημ. February 9, 2009 Κοινοποίηση Δημ. February 9, 2009 Kαθοδηγούμενες είναι από τα πολιτικά κόμματα. Παράθεση Κυριακή 18.06.23 │Νέο meeting @ Thessaloniki Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε! 💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..." Α.Lincoln Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mol Δημ. February 9, 2009 Κοινοποίηση Δημ. February 9, 2009 διαβαζω εφημεριδα που και που. προτιμω να ενημερωνομαι μεσω ιντερνετ! ουτε απο τις ειδησεις! η αληθεια ειναι οτι δεν εχω βρει ακομη καποια "σωστη" εφημεριδα! οι περισσοτερες(μην πω ολες) ειναι καθοδηγουμενες απο τα πολιτικα κομματα!ετσι παρουσιαζουν τα θεματα οπως τους βολευει! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jog Δημ. February 9, 2009 Κοινοποίηση Δημ. February 9, 2009 Αγοράζω εφημερίδες όχι για πολιτική ενημέρωση αλλά για ανάγνωση κάποιον άλλων στηλών,η κάποιων αφιερωμάτων που αξίζουν. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
johnthegreek Δημ. February 9, 2009 Κοινοποίηση Δημ. February 9, 2009 Εγώ αγοράζω εφημερίδα μόνο για τα dvd που έχει.:p Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
chris7_ Δημ. February 9, 2009 Κοινοποίηση Δημ. February 9, 2009 Εγω για τα dvd αλλα καμια φορα αν κατι με ενδιαφερει τοτε ισως και να παρω! internet και παλι internet!;) Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DIAVOLIN82 Δημ. February 9, 2009 Κοινοποίηση Δημ. February 9, 2009 Με αφορμή ενός άρθρου που διάβασα στο in.gr σχετικά με το πόσο οι Βρετανοί πολίτες εμπιστεύονται τις εφημερίδες σήμερα "Μόνο το 7% των πολιτών εκτιμούν ότι οι εφημερίδες διαθέτουν υπευθυνότητα, ενώ το 75% θεωρούν ότι οι εφημερίδες «συχνά δημοσιεύουν ειδήσεις που γνωρίζουν ότι είναι ανακριβείς»". Εσείς πόσο διαβάζετε εφημερίδες? Τις εμπιστεύεστε? Σκεφτόμουνα έναν διαχωρισμό μεταξύ των «σοβαρών» εφημερίδων και των μη των «σοβαρών» εφημερίδων. Αλλά η πιθανότητα να ξεχάσουμε το θέμα και να μπούμε στο τριπάκι γιατί λες ότι αυτή η εφημερίδα δεν είναι σοβαρή ενώ εγώ πιστεύω ότι είναι κτλ κτλ είναι μεγάλη και να μην πω και σίγουρη. Γι αυτό το λόγω η δημοσκόπηση είναι πολύ απλή... Γι'αυτό κ δεν τις διαβάζουν καθόλου ε οι Βρετανοι...? Εγω βλέπω οτι γινεται χαμος, συνεχεια με εφημεριδες στα χερια τους ειναι! Εγω προσωπικα θεωρω τις εφημεριδες χασιμο χρονου κ πολλες φορες με ελειπες πληροφοριες... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dimitrisgr Δημ. February 9, 2009 Κοινοποίηση Δημ. February 9, 2009 Το μεγαλυτερο ποσοστο για να μην γραψω και ολες ειναι κατευθυνομενες. Αγοραζω λιγες φορες, διαβαζω ομως επιλεκτικα καποια αρθρα, καποια αφιερωματα, για εκδηλωσεις για καποιο ενδιαφερον θεμα κλπ αλλα και καποιες φορες την αγοραζω και για τα dvd που εχει η καθεμια και μονο. ΥΓ Στο γκαλοπ με καλυπτουν οι απαντησεις 3 & 4 λοιπον Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gsa1967 Δημ. February 10, 2009 Κοινοποίηση Δημ. February 10, 2009 οι περισσοτερες εξυπηρετουν συμφεροντα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. February 10, 2009 Κοινοποίηση Δημ. February 10, 2009 Ούτε εγώ εμπιστεύομαι πλήρως τις εφημερίδες αλλά ορισμένες φορές αναρωτιέμαι για κάποιους που δεν εμπιστεύονται τις "κατευθυνόμενες" (δικός τους ο χαρακτηρισμός) εφημερίδες την ίδια στιγμή που θα πιστέψουν άκριτα οτιδήποτε διαβάσουν σε κάποιο blog της πλάκας* ή τους έρθει με email. Και δεν εννοώ τα γνωστά chain emails του στυλ "προώθησέ το και η Microsoft θα δώσει €0.05 στο χ παιδάκι που πεθαίνει" αλλά για τα emails που περιέχουν και καλά ειδήσεις. *Δείτε τι γίνεται και σε διπλανά threads εδώ στο forum. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Snowball Δημ. February 10, 2009 Κοινοποίηση Δημ. February 10, 2009 Ούτε εγώ εμπιστεύομαι πλήρως τις εφημερίδες αλλά ορισμένες φορές αναρωτιέμαι για κάποιους που δεν εμπιστεύονται τις "κατευθυνόμενες" (δικός τους ο χαρακτηρισμός) εφημερίδες την ίδια στιγμή που θα πιστέψουν άκριτα οτιδήποτε διαβάσουν σε κάποιο blog της πλάκας* ή τους έρθει με email. Και δεν εννοώ τα γνωστά chain emails του στυλ "προώθησέ το και η Microsoft θα δώσει €0.05 στο χ παιδάκι που πεθαίνει" αλλά για τα emails που περιέχουν και καλά ειδήσεις. *Δείτε τι γίνεται και σε διπλανά threads εδώ στο forum. Πρέπει να βρω εκείνο το θρεντ που κάποιος είχε ποστάρει κατευθείαν από το inbox του :lol: Εγώ πάντως θα πω ότι οι εφημερίδες απλά αντικατοπτρίζουν τις απόψεις αυτών που τις δημοσιεύουν (shocking!). Από και εκεί και πέρα, ένας έξυπνος και σκεπτόμενος άνθρωπος με κριτική ικανότητα μπορεί να φιλτράρει τί είναι αντικειμενική πληροφόρηση και τί είναι γνώμη. Μπορεί επίσης να πάρει κάτι ακόμα από ενα άρθρο που είναι εντελώς 'βαμένο', αρκεί να ξέρει να αναλύει αυτό που διαβάζει. Αλλιώς αντιμετοπίζω ένα άρθρο που διαβάζω στην Telegraph και αλλιώς ένα που διαβάζω στην Independent. Και τα δύο όμως μπορούν να μου δώσουν μια πολύπλευρη άποψη για κάποιο θέμα. Σε συνδυασμό με το internet, οι εφημερίδες μπορούν να είναι χρήσιμες. Βέβαια, όπως σε όλα τα media υπάρχουν και τα σκουπίδια (ακόμα και στο internet, αλλά δεν θέλω να φωτογραφίσω κάποιους συγκεκριμένα :p ). Παράθεση http://www.thesimpsons.com/bios/images/bios_family_snowball2.gif Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. February 10, 2009 Κοινοποίηση Δημ. February 10, 2009 Πρέπει να βρω εκείνο το θρεντ που κάποιος είχε ποστάρει κατευθείαν από το inbox του :lol: http://www.myphone.gr/forum/archive/index.php/t-47562.html Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Lospsi Δημ. February 10, 2009 Author Κοινοποίηση Δημ. February 10, 2009 Πρέπει να βρω εκείνο το θρεντ που κάποιος είχε ποστάρει κατευθείαν από το inbox του :lol: Εγώ πάντως θα πω ότι οι εφημερίδες απλά αντικατοπτρίζουν τις απόψεις αυτών που τις δημοσιεύουν (shocking!). Από και εκεί και πέρα, ένας έξυπνος και σκεπτόμενος άνθρωπος με κριτική ικανότητα μπορεί να φιλτράρει τί είναι αντικειμενική πληροφόρηση και τί είναι γνώμη. Μπορεί επίσης να πάρει κάτι ακόμα από ενα άρθρο που είναι εντελώς 'βαμένο', αρκεί να ξέρει να αναλύει αυτό που διαβάζει. Αλλιώς αντιμετοπίζω ένα άρθρο που διαβάζω στην Telegraph και αλλιώς ένα που διαβάζω στην Independent. Και τα δύο όμως μπορούν να μου δώσουν μια πολύπλευρη άποψη για κάποιο θέμα. Σε συνδυασμό με το internet, οι εφημερίδες μπορούν να είναι χρήσιμες. Βέβαια, όπως σε όλα τα media υπάρχουν και τα σκουπίδια (ακόμα και στο internet, αλλά δεν θέλω να φωτογραφίσω κάποιους συγκεκριμένα :p ). Σωστή η άποψή σου. Καλό είναι όταν σε ενδιαφέρει ένα θέμα να το ψάχνεις σε βάθος και να μην αρκείσαι μόνο σε μία συγκεκριμένη πηγή. Όσο για τα σκουπίδια τα οποία προ ανέφερες ελπίζω να είναι λίγοι έως απειροελάχιστοι αυτοί που τα διαβάζουν και τα πιστεύουν. Δεν το ήξερα το συγκεκριμένο blogspot και το βρήκα καταλάθος όταν έκανα έρευνα για κάποια ιστοσελίδα που έχω φτιάξει. Έριξα πολύ γέλιο αλλά και κλάμα γιατί δυστυχώς τέτοιες ιστοσελίδες τις διαβάζουν νέοι άνθρωποι... ή αλλιώς το μέλλον της χώρας... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TrobocopR Δημ. February 10, 2009 Κοινοποίηση Δημ. February 10, 2009 Δεν υπάρχει εφημερίδα που να μην είναι κατευθυνόμενη και να μην εξυπηρετεί συμφέροντα. Όλες τους ΑΕ είναι με σκοπό το κέρδος. Το κέρδος προέρχεται από διαφημίσεις, άρα γλύφουν αυτούς που πληρώνουν για διαφημίσεις. Έτσι, μια εφημερίδα θα βγάλει ένα υμνητικό ρεπορτάζ για μια εταιρεία όσο πέφτει το κασέρι, και μόλις πάψει να πέφτει, αρχίζει το θάψιμο και τις συνταρακτικές αποκαλύψεις. Τόσο απλά. Μόνο για τα DVD αξίζουν και αυτά όχι πάντα. Π.χ. τα δισκάκια του Θέματος είναι για τα μπάζα, κακός ήχος, κακή ποιότητα, κακή συσκευασία... Η μόνη λύση για την αντικειμενική και ολοπλευρική ενημέρωση είναι πολλαπλές πηγές και πολλαπλά φίλτρα, που ταυτόχρονα είναι και η απάντηση στο γιατί ο κόσμος ειδικά στην Ελλάδα παραπληροφορείται και πιστεύει μπούρδες και ψέματα τόσο εύκολα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Diplomat Δημ. February 10, 2009 Κοινοποίηση Δημ. February 10, 2009 Μονο κυριακατικες και εκει με τα firewalls up:D (κυριως αρθρα ειδικων, η στηλες που παρακολουθω) Παράθεση A man is walking home one dark night in Belfast. Suddenly a figure with a gun moves out of the shadows and says: "What religion are you?" The fellow replies "I'm an atheist", to which the gunman replies, "Yeah, but a catholic or protestant atheist?" Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Alexel Δημ. February 10, 2009 Κοινοποίηση Δημ. February 10, 2009 Πάντως μια φορά από την τηλεόραση οι εφημερίδες είναι καλύτερο μέσο ενημέρωσης, γιατί τουλάχιστον έχεις τον χρόνο διαβάζοντας να φιλτράρεις τις πληροφορίες και να τις κρίνεις όπως είπε και ο Χιονόμπαλας. Στην τηλεόραση είναι πιο... συναισθηματική η ενημέρωση. Με το κατάλληλο βίντεο και την κατάλληλη ηχητική υπόκρουση μπορείς να πιστέψεις ότι ήρθε το τέλος του κόσμου και ας διαφέρει μακρααααααααν από την πραγματικότητα. Το ότι οι δημοσιογράφοι δεν αναφέρουν ένα γεγονός αλλά την γνώμη τους πάνω σ' ένα γεγονός είναι γνωστό από δημιουργίας της λέξης δημοσιογράφος. Επειδή όμως είμαι παιδί της τεχνολογίας, προτιμώ τις ηλεκτρονικές εκδόσεις των εφημερίδων... είναι και δωρεάν. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Hierophant Δημ. February 11, 2009 Κοινοποίηση Δημ. February 11, 2009 Καταρχάς, δεν ξέρω πόσοι το αντιληφθήκατε, αλλα οι απαντήσεις στην σχετική δημοσκόπιση είναι ανούσιες και χαζώδεις!!! Ερώτηση : Εμπιστέυεστε τις εφημερίδες? α) Ναι διαβάζω ΜΟΝΟ εφημερίδες για να ενημερωθώ. Καταρχάς δεν γίνεται να διαβάζεις ΜΟΝΟ εφημερίδες για να ενημερωθείς (εφόσον ΘΕΣ να ενημερωθείς, γιατι αν δεν ήθελες δεν θα διάβαζες ούτε αυτές που λές οτι διαβάζεις). Υπάρχει τηλεόραση, ραδιόφωνο, περιοδικός τύπος, ίντερνετ. Εκτός αυτού η απάντηση δεν απαντάει στην ερώτηση αν εμπιστέυεστε τις εφημερίδες!!! Αλλο το ένα άλλο το άλλο. Μπορεί να μην τις εμπιστέυομαι, αλλα δε σημαίνει οτι δεν τις διαβάζω. Θα πώ ενα παράδειγμα : Οι αθλητικές εφημερίδες λένε κάθε καλοκαίρι για ποδοσφαιρικές μεταγραφές (και μη μου πεί κανείς οτι το θέμα μας δεν είναι οι αθλητικές εφημερίδες, γιατι πουθενά δεν αναγράφεται οι μιλάμε ΜΟΝΟ για τον πολιτικό τύπο). Εστω οτι διαβάζω μια εφημερίδα προσκύμενη του Ολυμπιακού. Και η εν λόγω εφημερίδα λέει οτι ο Ολυμπιακός θα φέρει στο λιμάνι 3-4-5 παικταράδες. Δε πιστέυω οτι ο Ολυμπιακός έχει βάσιμες βλέψεις για αυτούς τους παικταράδες, ούτε οτι μπορεί να έρθουν στην ομάδα. Ουτε καν οτι έγινε καμια επαφή με αυτά τα ονόματα. Αυτος όμως δεν είναι λόγος να μην αγοράζω την εφημερίδα.... μιας και ούτε μπορώ να αποδείξω οτι δεν έγινε καμια κίνηση για αυτούς τους παίκτες, ούτε γνωρίζω αν στο μέλλον αυτά τα ονόματα θα έρθουν τελικά (οπότε επιβεβαιώνεται η εφημερίς). β) Οχι τις θεωρώ αναξιόπιστες. Μα όλες πια? Ολες οι εφημερίδες είναι αναξιόπιστες? Ολοι οι δημοσιογράφοι μας κοροιδέυουν και θέλουν το κακό μας και το κακό της Ελλάδας μας? Δεν έχουν τσίπ(ρ)α πάνω τους? Ολα για τα λεφτά το κάνουν? Καθόλου μεράκι? Μηδέν αίσθημα ευθύνης και κοινωνικής ενημέρωσης? - Σε τι κόσμο μεγαλώνουμε τα παιδιά μας Νίκο Ευαγγελάτο? - Σε τι κόσμο μεγαλώνουμε τα παιδιά μας Νίκο Τσιαμτσίκα ? Οταν μπουζουριάζεις και τσουβαλιάζεις και εκμηδενίζεις έτσι εύκολα μια κατάσταση, τότε κάπου έχεις κάνει λάθος. Για βγάλε τις παρωπίδες και κοιτα καλύτερα.... γ) Που και που. Κοιτάω και άλλες πηγές για θέματα που με ενδιαφέρουν Εμπιστέυεστε τις εφημερίδες? Ε, πού και πού.... Είναι όπως έλεγαν παλιά οι σπορτκάστερς "Το γήπεδο έχε γεμίσει με 40.000 περίπου οπαδούς".... Είναι "περίπου" οπαδοί οι 40.000. Είναι κ δεν είναι δηλαδή.... Εχτές ας πούμε τις εμπιστέυτικα (συνολικά ολες μαζί). Σήμερα μαλλον όχι. Την προηγούμενη εβδομάδα δεν θυμάμαι.... δ) Αγοράζω εφημερίδες μόνο για τα ένθετα και τα dvd Είτε τις εμπιστέυομαι είτε όχι, στα φρύδια μου. Εγώ το dvd σκέφτομαι. Την φυλάδα την στέλνω άκλαφτη στον κάδο ανακύκλωσης. Δηλαδή για να ρωτήσω πάλι... τι σχέση έχει το DVD με το πόσο και άν, εμπιστέυεσαι μια εφημερίδα σε αυτά που γράφει? Δεν γίνεται δλδ να σου αρέσει ΚΑΙ η εφημερίδα ΚΑΙ το DVD? Βοηθήστε με να το καταλάβω γιατi είμαι λίγο χαζός Και μετά τον πρόλογο, ας μπώ στο κυρίως θέμα. Το οτι οι εφημερίδες είναι κατευθυνόμενες δεν με ξενίζει καθόλου. Και ούτε και εσάς πρέπει να ξενίζει, για παρα πολλούς λόγους. Θές οτι είναι "μαγαζιά" και πρέπει να πουλήσουν? Θές οτι οι απόψεις τους ταυτίζονται με τις απόψεις των μισών ελλήνων οι οποιοι θεωρούν οτι βρήκαν μια φωνή να τους εκφράζει, ενώ οι άλλοι μισοι θεωρούν οτι είναι προπαγάνδα τα όσα γράφουν (εφόσον δεν συμφωνούν), άρα και κατευθυνόμενες? Παιδιά καταλάβετε το : Η δουλειά των εφημερίδων δεν έιναι μόνο η καταγραφή των ειδήσεων, σε στέρεα και ξύλινη γλώσσα. Είναι και το προσωπικό σχόλιο που γράφουν, και η γνώμη που εκφέρουν, και οι προτάσεις που κάνουν για διακυβέρνηση, είναι κα τα καρφιά σε πολιτικούς για αυτά που δεν έκαναν ή έκαναν και παααααρα πολλά άλλα. Καλώς οι κακώς η κρίση των ανθρώπων δεν είναι αντικειμενική. Δεν μπορεί να είναι αντικειμενική. Αντικειμενικότητα έχουν μόνο τα αντικείμενα. Εμείς ως υποκείμενα διακατεχόμαστε απο υποκειμενικότητα. Μπορεί σε μια ομιλία ενος προέδρου κόμματος, να την ακούσουν ζωντανά 10.000 άνθρωποι, και στο τέλος ο καθένας να έχει καταλάβει κάτι άλλο απο τον διπλανό του ή να έχει συγκρατήσει κάτι διαφορετικό που να το άρεσε ή να τον ξύνισε. Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι το ίδιο. Οι εφημερίδες λοιπόν, καταγράφουν απόψεις υπερ της μίας ή της άλλης παράταξης. Είναι λογικό κι επόμενο. Και όσο κάποιοι φωνάζουν οτι το κάνουν για το συμφέρον τους, είτε πολιτικό είτε οικονομικό, εμένα κανείς δεν με πέιθει οτι αυτά που γράφουν δεν τα πιστέυουν. Και εφόσον τα πιστέυουν καλώς πράττουν και τα γράφουν. Υπάρχουν άνθρωποι που ταυτίζονται μαζί τους, οι οποιοι άνθρωποι θα εκλέξουν (βοήθειά μας) την επόμενη κυβέρνηση. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Lospsi Δημ. February 11, 2009 Author Κοινοποίηση Δημ. February 11, 2009 Καταρχάς, δεν ξέρω πόσοι το αντιληφθήκατε, αλλα οι απαντήσεις στην σχετική δημοσκόπιση είναι ανούσιες και χαζώδεις!!! Αναρωτιέμαι μετά τα σχόλια σου για την δημοσκόπηση γιατί μπήκες στον κόπο να απαντήσεις? Ερώτηση : Εμπιστέυεστε τις εφημερίδες? α) Ναι διαβάζω ΜΟΝΟ εφημερίδες για να ενημερωθώ. Καταρχάς δεν γίνεται να διαβάζεις ΜΟΝΟ εφημερίδες για να ενημερωθείς (εφόσον ΘΕΣ να ενημερωθείς, γιατι αν δεν ήθελες δεν θα διάβαζες ούτε αυτές που λές οτι διαβάζεις). Υπάρχει τηλεόραση, ραδιόφωνο, περιοδικός τύπος, ίντερνετ. Εκτός αυτού η απάντηση δεν απαντάει στην ερώτηση αν εμπιστέυεστε τις εφημερίδες!!! Αλλο το ένα άλλο το άλλο. Μπορεί να μην τις εμπιστέυομαι, αλλα δε σημαίνει οτι δεν τις διαβάζω. Θα πώ ενα παράδειγμα : Οι αθλητικές εφημερίδες λένε κάθε καλοκαίρι για ποδοσφαιρικές μεταγραφές (και μη μου πεί κανείς οτι το θέμα μας δεν είναι οι αθλητικές εφημερίδες, γιατι πουθενά δεν αναγράφεται οι μιλάμε ΜΟΝΟ για τον πολιτικό τύπο). Εστω οτι διαβάζω μια εφημερίδα προσκύμενη του Ολυμπιακού. Και η εν λόγω εφημερίδα λέει οτι ο Ολυμπιακός θα φέρει στο λιμάνι 3-4-5 παικταράδες. Δε πιστέυω οτι ο Ολυμπιακός έχει βάσιμες βλέψεις για αυτούς τους παικταράδες, ούτε οτι μπορεί να έρθουν στην ομάδα. Ουτε καν οτι έγινε καμια επαφή με αυτά τα ονόματα. Αυτος όμως δεν είναι λόγος να μην αγοράζω την εφημερίδα.... μιας και ούτε μπορώ να αποδείξω οτι δεν έγινε καμια κίνηση για αυτούς τους παίκτες, ούτε γνωρίζω αν στο μέλλον αυτά τα ονόματα θα έρθουν τελικά (οπότε επιβεβαιώνεται η εφημερίς). Με βάση την δημοσκόπηση υπάρχει κόσμος που διαβάζει μόνο εφημερίδες για να ενημερωθεί. Τα παράπονά σου σε αυτούς... Όσο για το παράδειγμα που ανέφερες για τις μεταγραφές του Ολυμπιακού... Εάν αυτά που γράφει η εφημερίδα δεν τα πιστεύεις τότε γιατί τα διαβάζεις ή γιατί την αγοράζεις? β) Οχι τις θεωρώ αναξιόπιστες. Μα όλες πια? Ολες οι εφημερίδες είναι αναξιόπιστες? Ολοι οι δημοσιογράφοι μας κοροιδέυουν και θέλουν το κακό μας και το κακό της Ελλάδας μας? Δεν έχουν τσίπ(ρ)α πάνω τους? Ολα για τα λεφτά το κάνουν? Καθόλου μεράκι? Μηδέν αίσθημα ευθύνης και κοινωνικής ενημέρωσης? - Σε τι κόσμο μεγαλώνουμε τα παιδιά μας Νίκο Ευαγγελάτο? - Σε τι κόσμο μεγαλώνουμε τα παιδιά μας Νίκο Τσιαμτσίκα ? Οταν μπουζουριάζεις και τσουβαλιάζεις και εκμηδενίζεις έτσι εύκολα μια κατάσταση, τότε κάπου έχεις κάνει λάθος. Για βγάλε τις παρωπίδες και κοιτα καλύτερα.... Προσωπικά μπορεί να αποφεύγω να διαβάσω εφημερίδες γιατί δεν θεωρώ ότι η γνώμη τους και αυτά που γράφουν είναι αντικειμενικά.... Ο λόγος που δεν ανέφερα συγκεκριμένες εφημερίδες είναι για να μην υπάρχουν προβλήματα σχετικά με τους φανατικούς υποστηριχτές αυτών. Παράδειγμα, για μένα η εφημερίδα "Πρωταθλητής" ή "Ντέρμπι" είναι μόνο για τους φανατικούς για να τους φανατίζουν περισσότερο. Δεν νομίζω ότι μπορεί να βρεις κάτι αντικειμενικό σε τέτοιες φυλλάδες... γ) Που και που. Κοιτάω και άλλες πηγές για θέματα που με ενδιαφέρουν Εμπιστέυεστε τις εφημερίδες? Ε, πού και πού.... Είναι όπως έλεγαν παλιά οι σπορτκάστερς "Το γήπεδο έχε γεμίσει με 40.000 περίπου οπαδούς".... Είναι "περίπου" οπαδοί οι 40.000. Είναι κ δεν είναι δηλαδή.... Εχτές ας πούμε τις εμπιστέυτικα (συνολικά ολες μαζί). Σήμερα μαλλον όχι. Την προηγούμενη εβδομάδα δεν θυμάμαι.... Μπορεί να διαβάζει κάποιος συγκεκριμένες στήλες ΜΟΝΟ. Η έκφραση "που και που" και η έκφραση "περίπου" είναι τελείως διαφορετικές! δ) Αγοράζω εφημερίδες μόνο για τα ένθετα και τα dvd Είτε τις εμπιστέυομαι είτε όχι, στα φρύδια μου. Εγώ το dvd σκέφτομαι. Την φυλάδα την στέλνω άκλαφτη στον κάδο ανακύκλωσης. Δηλαδή για να ρωτήσω πάλι... τι σχέση έχει το DVD με το πόσο και άν, εμπιστέυεσαι μια εφημερίδα σε αυτά που γράφει? Δεν γίνεται δλδ να σου αρέσει ΚΑΙ η εφημερίδα ΚΑΙ το DVD? Βοηθήστε με να το καταλάβω γιατi είμαι λίγο χαζός Όπως ανέφεραν κάποιοι χρήστες αγοράζουν εφημερίδες μόνο για τα DVD που έχουν μέσα και πάνε όπως είπες στον κάδο ανακύκλωσης. Και μετά τον πρόλογο, ας μπώ στο κυρίως θέμα. Το οτι οι εφημερίδες είναι κατευθυνόμενες δεν με ξενίζει καθόλου. Και ούτε και εσάς πρέπει να ξενίζει, για παρα πολλούς λόγους. Θές οτι είναι "μαγαζιά" και πρέπει να πουλήσουν? Θές οτι οι απόψεις τους ταυτίζονται με τις απόψεις των μισών ελλήνων οι οποιοι θεωρούν οτι βρήκαν μια φωνή να τους εκφράζει, ενώ οι άλλοι μισοι θεωρούν οτι είναι προπαγάνδα τα όσα γράφουν (εφόσον δεν συμφωνούν), άρα και κατευθυνόμενες? Παιδιά καταλάβετε το : Η δουλειά των εφημερίδων δεν έιναι μόνο η καταγραφή των ειδήσεων, σε στέρεα και ξύλινη γλώσσα. Είναι και το προσωπικό σχόλιο που γράφουν, και η γνώμη που εκφέρουν, και οι προτάσεις που κάνουν για διακυβέρνηση, είναι κα τα καρφιά σε πολιτικούς για αυτά που δεν έκαναν ή έκαναν και παααααρα πολλά άλλα. Καλώς οι κακώς η κρίση των ανθρώπων δεν είναι αντικειμενική. Δεν μπορεί να είναι αντικειμενική. Αντικειμενικότητα έχουν μόνο τα αντικείμενα. Εμείς ως υποκείμενα διακατεχόμαστε απο υποκειμενικότητα. Μπορεί σε μια ομιλία ενος προέδρου κόμματος, να την ακούσουν ζωντανά 10.000 άνθρωποι, και στο τέλος ο καθένας να έχει καταλάβει κάτι άλλο απο τον διπλανό του ή να έχει συγκρατήσει κάτι διαφορετικό που να το άρεσε ή να τον ξύνισε. Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι το ίδιο. Μήπως η εφημερίδα πρέπει να είναι ΜΟΝΟ η καταγραφή των ειδήσεων και τα σχόλια του δημοσιογράφου να ξεχωρίζουν. Έτσι ώστε ο αναγνώστης να ξεχωρίζει το γεγονός από τα σχόλια...? Οι εφημερίδες λοιπόν, καταγράφουν απόψεις υπερ της μίας ή της άλλης παράταξης. Είναι λογικό κι επόμενο. Και όσο κάποιοι φωνάζουν οτι το κάνουν για το συμφέρον τους, είτε πολιτικό είτε οικονομικό, εμένα κανείς δεν με πέιθει οτι αυτά που γράφουν δεν τα πιστέυουν. Και εφόσον τα πιστέυουν καλώς πράττουν και τα γράφουν. Υπάρχουν άνθρωποι που ταυτίζονται μαζί τους, οι οποιοι άνθρωποι θα εκλέξουν (βοήθειά μας) την επόμενη κυβέρνηση. Αμφιβάλεις ότι υπάρχουν δημοσιογράφοι που γράφουν ότι τους λένε? Ο ορισμός για το συμφέρον που δίνει ο καθένας από εμάς/αυτούς είναι υποκειμενικός. Ότι συμφέρει τον καθένα.... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Hierophant Δημ. February 11, 2009 Κοινοποίηση Δημ. February 11, 2009 θα σου απαντήσω μόνο στα 2 τελευταία σου. Στα υπόλοιπα δεν με ενδιαφέρει να ασχοληθώ περαιτέρω, σου έχω ήδη απαντήσει. Για το αν η εφημερίδα πρέπει να είναι μόνο καταγραφή ειδήσεων και όχι σχολίων, αυτό θα ήταν καλό να το ρωτήσεις σε δημοσιογράφους. Πάρα πολλοί δημοσιογράφοι γνωστοί, και σούπερ μεγάλα ονόματ έχουν ραδιοφωνικές εκπομπές το πρωί, οπου δέχονται εμαιλ και τηλέφωνα, και σμσ και απαντούν σε ερωτήσεις. Στείλτους ενα μήνυμα και θα σου απαντήσουν όπως πρέπει γιατι όλοι εμείς που απαντάμε εδώ δεν είμαστε δημοσιογράφοι, και δεν μπορούμε να σου δώσουμε ολοκληρωμένη απάντηση. Και όσοβ αφορά το τελευταίο σου, για το αν "αμφιβάλλω", φυσικά και δεν αμφιβάλλω. Είμαι σίγουρος οτι υπάρχουν και τέτοιοι δημοσιογράφοι. Αλλα όπως σου ξαναέγραψα πιο πάνω : Οταν μπουζουριάζεις και τσουβαλιάζεις και εκμηδενίζεις έτσι εύκολα μια κατάσταση, τότε κάπου έχεις κάνει λάθος. Υ.Γ. Τελικά θα σου απαντήσω και στο ερώτημά σου : "Αναρωτιέμαι μετά τα σχόλια σου για την δημοσκόπηση γιατί μπήκες στον κόπο να απαντήσεις?" Δικαίωμά μου είναι να απαντάω όπου θέλω :-) Δεν θα σε ρωτήσω κανέναν για το τι θα κάνω :-) Ακόμα και οταν διαφωνώ ή εχω διαφορετική άποψη, θέλω να απαντάω. Γούστο μου και καπέλο μου που λέει κ ο λαός. Στο κάτω κάτω δεν ψήφισα στην δημοσκόπισή σου, για τους λόγους που έγραψα παραπάνω. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Lospsi Δημ. February 11, 2009 Author Κοινοποίηση Δημ. February 11, 2009 Υ.Γ. Τελικά θα σου απαντήσω και στο ερώτημά σου : "Αναρωτιέμαι μετά τα σχόλια σου για την δημοσκόπηση γιατί μπήκες στον κόπο να απαντήσεις?" Δικαίωμά μου είναι να απαντάω όπου θέλω :-) Δεν θα σε ρωτήσω κανέναν για το τι θα κάνω :-) Ακόμα και οταν διαφωνώ ή εχω διαφορετική άποψη, θέλω να απαντάω. Γούστο μου και καπέλο μου που λέει κ ο λαός. Στο κάτω κάτω δεν ψήφισα στην δημοσκόπισή σου, για τους λόγους που έγραψα παραπάνω. Το ερώτημα μου δεν ήταν γιατί δεν απάντησες στην δημοσκόπηση. Απλά αναρωτήθηκα γιατί ασχολήθηκες με μία δημοσκόπηση με "ανούσιες και χαζώδεις" απαντήσεις. Το ότι σχολίασες είναι όντως δικαίωμα σου, και γούστο σου και καπέλο σου και ότι άλλο θες εσύ... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ταξιδιωτης22 Δημ. February 11, 2009 Κοινοποίηση Δημ. February 11, 2009 Που και που. Κοιτάω και άλλες πηγές για θέματα που με ενδιαφέρουν αλλα γενικα θεωρω τα περισσοτερα αναξιοπιστα. ας ειναι καλα τα dvd που με κανουν και παιρνω που και που εφημεριδες. Παράθεση Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts